Krvavec

kravica na krvavcuJe eno najbolj znanih slovenskih smučišč, nahaja se le nekaj kilometrov iz Kranja in Ljubljane. Znan je tudi po veliki radio-televizijski anteni, ki je postavljena na njegovem vrhu.
Visok je cca. 1800m, iz njega pa se lahko povzpnete še na Zvoh ki je visok skoraj 2000m.

Kako do tja
Zapeljete se do Cerkelj na Gorenjskem, v Cerkljah zavijete proti Krvavcu. Na koncu vasi Grad zavijete desno strmo v klanec navzgor. Po cesti pejte skoraj do vrha, kjer v križišču zavijete levo in nadaljujete pot, ki vas pripelje do vasi Ambrož pod Krvavcem, od tam naprej pa po gozdni poti vse do Kriške ali spodnje postaje žičnice na Krvavcu.

rina pred hotelom A&SOpis Poti
Ko se po makedamski cesti in dolgih ovinkih končno pripelješ do vrha, lahko tam pod drevesom ali pa na travi pustiš avto. Če pustiš avto pri zgornji postaji gondole se najprej povzpneš po hribu proti hotelu A&S. Na poti lahko občuduješ rožice, zelišča, krave, uživaš v petju ptic…. Od hotela naprej vas bo spremljala makedamska potka, ki vodi do vrha Krvavca (tja greste lahko tudi z avtom). Če potko malo pred ovinkom na desno (proti vrhu) zapustite se lahko povzpnete še na Zvoh.

Izgubiti se ne morate, ker je do tja speljana žičnica, tako da ji samo sledite. Od vrha Krvavca pa se lahko spustite na Kriško in potem po cesti pridete nazaj do avtomobila. Uživajte!

lepa rožica :)Tudi počitnice?
Mi smo tam bivali en vikend in sicer v koči Iskra. Rina je uživala,prav tako mi.

Nevarnost?
Čez cel Krvavec vas bodo spremljale tudi krave,ki se jih je Rina zelo bala.

Čas hoje
Po izbri

Želim vam veliko užitkov,če se boste odpravili gor.
Nina Bešter – Rinchy