Naturistični kamp Istra

Kje se nahaja?
Naturistični kamp Istra se nahaja na polotoku nedaleč od središča ribiškega mesta Funtana, na poti med Porečem in Vrsarjem.

Opis kampa
Kamp je velik 37 ha in je eden izmed večjih kampov v Istri. Kot že rečeno je to naturistični kamp, tako da se lahko po celem kampu sprehajamo popolnoma brez oblek. Na voljo so že vnaprej določene parcele, katere se nahajajo tik ob morju in pa v globoki senci hrastov sredi dišeče mediteranske zelenice, mobilne hiše, ali pa navadne kamp enote z elektriko in vodo. Tudi za zabavo letovalcev je poskrbljeno, kajti kamp ima tudi športni center z štirimi tenis igrišči, mini golfom, namiznim tenisom, igriščem za odbojko in košarko, ter igrali za otroke. Na voljo je tudi več trgovin, restavracij in barov, na recepciji pa je mogoč tudi dostop do interneta. Glavna plaža je iz tlakovanega kamna, urejen je tudi zalivček za otroke in pomol za skakanje v vodo, ostale plaže pa so skalnate ali prodnate. Na vseh plažah se najdejo tuši in pa naravna senca gozdov hrasta. Na glavni plaži pa je možno najeti tudi motorni čoln, kanu, pedolino, surf.. Možen je tudi privez za lastne čolne.

Kako je s psi?
V kampu so seveda dobrodošli tako psi kot mačke (razen na nekaj območjih so “prepovedani)”, kateri morajo biti obvezno na povodcu. Ker je ob obali okoli kampa speljana pešpot, je to lahko super jutranji ali večerni sprehod za naše kosmatince. Seveda so pa na voljo tudi drugi sprehodi, recimo do sosednjih kampov v smeri proti Vrsarju ali Poreču. Glede kopanja psov v morju: sicer se na glavni javni plaži ne smejo kopati, ampak vse okoli polotoka so “divje” plaže, kjer je pa to dovoljeno. V letu 2008 bo za njih še posebej poskrbljeno, kajti uredil se bo vrt in plaža prav za njih. Pa še ena pomembna stvar, v večjih sanitarijah so na voljo tudi posebni tuši za pse, tako da se lahko vsakodnevno brez problema stuširajo.

Cena za psa
Je precej visoka, in sicer na višku sezone 4,90 eur na dan, predsezonske so malo cenejše in sicer “samo” 3,45 eur na dan.

Kakšni so naši vtisi?
S kampom, plažo in naravo sem zelo zadovoljna, saj ga vsakoletno s prikolico obiskujemo že skoraj 20 let (vzamemo pavšal in prikolica je postavljena od maja do oktobra, tako da se lahko tudi čez vikende na hitro zapeljemo na “oddih” – vožnje je cca 2h iz Ljubljane). Tudi dokaj miren je, kajti v kampu večinoma prebivajo starešji ljudje in otroci, tako da, tudi mira je dovolj. Za tiste, ki si pa želijo žura, se morajo pa zapeljati (ali sprehoditi) v bližnji Poreč ali pa Vrsar. Tudi za čistočo je v kampu odlično poskrbljeno, še posebej čiste so sanitarije in tuši, kajti večkrat dnevno skrbijo za red. Dobra stran je tudi ta, da je cel kamp polotok, tako da, če veter preveč z ene strani piha in so valovi previsoki za plavanje, je še vedno možnost, da gremo na drugo stran polotoka, kjer je pa mirno morje in skoraj brezvetrje. Splošni vtis je torej zelo dober, razen cene so zadnje par let malo visoke.

Vir: http://www.camping-adriatic.com/hrvaska/istra/porec/naturist/kamp/istra

Tekst: Maja Kovačič (Ovcka)