Psarna Ex Horto Albo - Howavart

ninci · 8758

ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
: 13 Avgust 2010, 11:12:07
Ime na pesjanarju:  Hovakaj
Ime psarne:  ex Horto Albo
Vzreja: hovawart
Internetna stran: http://www.hovawart-exhortoalbo.com/
Mail: [email protected]



Psarna ex Horto Albo je bila registrirana pri FCI 28.8.2008.

Lahko bi rekla, da izhajamo iz »pasje« družine, saj se je pred leti z vzrejo psov ukvarjal že moj ded. Doma smo imeli veliko psov  lovskih pasem, sami pa pot nadaljujemo s pasmo hovawart.  Leta 2006 smo se odločili za nakup prikupne mlade psičke z imenom Alessa. Prihaja iz avstrijske psarne vom Trakehnergestuet.  Z njo smo se zelo veliko ukvarjali, hodili v šolo in na razstave. Glede na to, da pasma izhaja iz Nemčije, smo se odločili, da za vzrejo izpolnimo ne samo naše, slovenske temveč  tudi njihove pogoje, ki so precej bolj zahtevno kakor pri nas. Tako ima naša Alessa opravljen slovenski vzrejni pregled z oceno A ( odlično) tudi kolke ima ocenjene z oceno A in ker hovawart šteje med delavne pasme, ima opravljena tudi izpita poslušnosti A in BBH. Avstrijski vzrejni pregled je sestavljen iz treh delov, NZB, JB in ZTP. Po domače pregled legla, pregled mladih psov in vzrejni izpit.( Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani) Alessa ima narejen tudi avstrijski BGH1 izpit poslušnosti. Njihov vzrejni izpit je opravila, po njihovo  z »bestanden«, kar pomeni, da izpolnjuje vse pogoje za vzrejo.
Na razstavah, teh imamo kar nekaj za seboj, je bila nadvse uspešna, osvojila veliko lepih ocen in nazivov kot so : CH.J. SLO (slovenski mladinski prvak v lepoti), CH. HR ( prvak hrvaške v lepoti), C.E.E. Winner 2008 (Central-Eastern European Winner), Zagreb Winner 2008, Klubska prvakinja SKVPM 2009…..
Za naše prvo leglo smo skrbno izbrali plemenjaka, paritev je uspela in 15.9. pričakujemo naše prvo A leglo.
Trudili se bomo, da bodo mladiči iz naše vzreje tipični, zdravi in karakterno trdni hoviji, prijazni in razigrani, nam in predvsem svojim novim lastnikom v veliko veselje in ponos.

Za več informacij lahko obiščete našo spletno stran ali nas pokličete.