Slovenci odhajajo na Svetovno prvenstvo Skyhoundz 2010 v ZDA

*BORA* · 1156

*BORA*

  • *
    • Prispevkov: 60
    • Točke: 0
Pozdravljeni,

Tekmovanja s frizbijem so v Sloveniji in Evropi povsem nov kinološki šport. Bolj razvita so v Združenih državah Amerike, kjer so se razvila v 70. letih prejšnjega stoletja. Organizirana tekmovanja v Sloveniji potekajo od leta 2008. Prvo državno prvenstvo je bilo organizirano lansko leto.

Amadea Colja s psičko Boro in Tomaž Šubic s psom Casperjem nastopava na tekmovanjih od leta 2008. V tem kratkem času sva dosegla številne uspehe, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Letos smo se kot edini Slovenci (Aleš Colja nastopa v  Parih Expert Freestyle skupaj z Amadeo in Boro) kvalificirali na Svetovno Prvenstvo Hyperflite Skyhoundz 2010, ki bo potekalo v Chattanoogi Tennessee v ZDA od 25. - 26.9.2010. Nastop na svetovnem prvenstvu je namreč omejen samo za najboljše tekmovalne pare.

Amadea bo s psičko Boro tekmovala v disciplinah Freestyle Expert, Distance Expert in očetom Alešem v disciplini Freestyle Pairs Expert.
 
Tomaž pa s Casperjem v disciplini Freestyle Microdog Expert.

V Sloveniji še nimamo krovne organizacije,ki bi skrbela za nastope najboljših na evropskih in svetovnih prvenstvih,zato moramo stroške nastopov,organizacije potovanj in nastanitev kriti iz lastnih žepov.

Letos sva Amadea in Bora imeli srečo, da sva lahko svoje znanje predstavili širši javnosti v televizijski oddaji »Slovenija ima talent«. Všeč sva bili tudi gledalcem,ki so naju močno podpirali in nama omogočili nastop v polfinalni oddaji. V tem času je Amadea dobila ponudbo za pomoč pri odhodu na Svetovno prvenstvo. Vendar je skupaj s starši ugotovila, da kljub plačani njeni letalski vozovnici, ji bo težko uspelo tam nastopiti, ker mora pač nekdo iti z njo, ker je mladoletna in tudi sicer potrebuje pomoč v spremstvu na poti in na tekmi.

Glede na to,da niso računali s tem, da jim bo uspelo narediti kvalifikacije za Svetovno prvenstvo Hyperflite Skyhoundz 2010, sploh niso razmišljali o tem potovanju. Ogromno svojih razpoložljivih finančnih sredstev pa so porabili za tekme po Evropi.   
Ker predvideni  stroški potovanja, bivanja, prehrane , opreme in prevozov na prizorišče( najem avtomobila za en teden) presegajo naše finančne zmožnosti, vas naprošamo za pomoč.

Če ste pripravljeni karkoli prispevati – vsak evro je dobrodošel,vas naprošamo, da svojo namero sporočite na ZS ali na e-mail: [email protected]  ali [email protected] in vam bomo sporočili številko našega TRR-ja.

Na to tekmovanje v  ZDA odhajamo kot prvi Slovenci in bomo tam zastopali barve celotne države Slovenije in slovenskega dogfrisbeeja. Potrudili se bomo po naših najboljših močeh, da se bomo v ZDA predstavili v najlepši luči in vsem še veliko časa ostali v lepem spominu.

Za Vašo podporo in dobrodošle prispevke se Vam že v naprej iskreno zahvaljujemo.

                                                                                    Družini Colja in Šubic