"bulbospongiosus" mišica

Anomis · 2541

Anomis

  • *
    • Prispevkov: 4
    • Točke: 0
: 11 September 2010, 20:33:14
Zivjo!

Slab teden nazaj sem peljala svojega skoraj 5-letnega maltezana Odija na pregled k veterinarju, ker ima direktno pod ritko kar veliko izboklino. Najprej sem pomislila na analne vrecke, pa celo na kak tumor, ker je kriptorhid, vendar je izboklina izginjala in se pojavljala, kar po naključju. Pri veterinarju, seveda izbokline ni bilo, zato jim je nisem mogla pokazat. Naredili so nekaj preiskav in ugotovili, da ima povečano prostato in veliko spermijev v urinu ter vnet secevod. Dobil je antibiotike in pa nekaj za povecano prostato. Ko sva prisla domov, je bila izboklina spet na svojem mestu, in od tedaj ni izginila. Ker me je jezilo, kaj je s to izboklino, sem sla pobrskat po googlu in naletela na fotko, kjer kaze, da je na tej lokaciji, kjer ima Odi izboklino, "Bulbospongiosus muscle", torej misica, ki naj bi skrbela za erekcijo. Se enkrat sem potipala in ugotovila, da utegne to res biti misica (ker ni kot bula, temvec se nadaljuje proti lulcku, izbuljena pa je le na tem mestu, kjer je ta misica in ne nizje - prilagam sliko), samo ne razumem, zakaj je tako izbuljena.
A se komu sanja zakaj ima to misico ves cas tako izbuljeno in ali je lahko kaj narobe? Tabletke za vnetje in povecano prostato jé 4. dan in ocitno se nic ni spremenilo. Mesa se mi ze od skrbi.




terry

  • *
    • Prispevkov: 434
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 13 September 2010, 11:35:44
Pri mojem psu je to precej očitno. Sem že parkrat vprašala veterinarja in prvi niti ni vedel kaj bi tam lahko sploh bilo  ???, drug veterinar pa je opazil, da se bula bolj otrdi, če se tudi pesjan vzburja. In bilo je rečeno, da to ni nič nevarnega ali kaj takega.

Ko je imel pa uroinfekt, je imel to bulo pa konstantno "nabreklo".

Toliko imam jaz s tem izkušnje, nisem pa niti nikol šla v kakšno večje raziskovanje. Če kaj odkriješ, se priporočam.

Lp
Eva