Angleški Buldog [Bulldog]

Ester · 302620

manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #540 : 26 Julij 2010, 17:50:47
Aja, izvedela sem, da bosta očitno še dve psarni imeli mladiče letos (da ne bo spet blo rečeno, da širim napačne informacije) in to sta Simply Perfect in Diamond Blooded.

Bulldogs... And nothing else...


Sobo

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 0
Odgovori #541 : 27 Julij 2010, 00:06:56
U, malo smo nesramni...
Prvič, za Green Mubev sploh ne bi vedel, če ti ne bi jas povedala. Jas točno vem kaj govorim... Mislim pa, da nisem tvoj posrednik, da bi te morala obveščat o raznih spremembah pri rezervacijah... No, upam, da boš dobil samičko pri GreenMubevih... Čeprav dvomim...:)

nič nisem nesramen, samo povedal sem ti da se drugič raje pozanimaj kaj govoriš, kje je tu nesramnost? za greenmubev sem pa tudi že vedel od prej ;)
bolj pri tebi vidim nesramnost, zakaj pa nebi dobil psičko?



manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #542 : 27 Julij 2010, 09:56:24
Nesramnost je v tem, da nakazuješ na to, da sem jas kar bleknila, da majo vse rezervirano in sem te kao zavajala.  V trenutku mojega pisanja so meli vse rezervirano in če bi takrat klical tja, bi tudi imel tak odgovor. Tak da pač meni se zdi nesramno, da mi rečeš naj se drugič raje pozanimam kaj govorim, medtem ko so vsi moji posti tukaj zdaj bli namenjeni pomoči tebi.
Za psarno si vedel ja, si vedel da imajo leglo? Zdaj boš tak rekel ja...:)
Ja ne vem, si jo že šel gledat? Nisi edini, ki se zanima za njo...

Bulldogs... And nothing else...


Simply Perfect

  • *
    • Prispevkov: 75
    • Točke: 0
Odgovori #543 : 27 Julij 2010, 21:13:02
Če ste slučajno v dilemi - KZS ima podatke o vseh trenutnih in pričakovanih leglih.
Pokličite tja in z veseljem vam bodo dali kontakte vzrediteljev, ki imajo mladičke.  :)


dogexpert

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #544 : 29 Julij 2010, 18:13:08
V Sloveniji cena buldogov je enotna. Samo včasih skuša kdo kakega mladiča prodati za več, ko vidi, da je nekdo zelo zainteresiran za njega oziroma, če se mu zdi da pač lahko iztrži več.
Ne vem zakaj bi zavajala. Glede na to, da sem kar nekaj časa kupovala buldoga in obiskala kar nekaj psarn v Sloveniji...
Lansko leto so imele mladiče 4 psarne in vsi mladiči v vsaki psarni so stali 1500 evrov... In ja, vse mladiče sem šla pogledat. z vsemi lastniki sem se pogovarjala.
No, ampak očitno so me zavajali ali kako? :)

Spoštovana Manchy, dvomim da se sploh zavedaš, kaj pišeš. Kot prvo, kdo in kaj ti daje pravico, da obtožuješ i žališ vzreditelje, da ceno mladičev postavljajo glede na to, koliko lahko kupcu izpulijo. Če si ti dobila tak vtis, verjetno nisi bila pri pravem vzreditelju. Da je cena enotna, lepo te prosim! Kaj misliš, da bo npr. psarna Jubilee prodajala mladiče po isti ceni kot neka psarna, ki je komaj začela z vzrejo in pari samice s prvim samcem, ki pride mimo. Ja seveda, zdaj bosta pa oba prodajala po 1500 EUR. Ali se zavedaš, da  resni vzreditelji  skrbno izbirajo samce in potujejo po celi Evropi, da lahko parijo, ker vedo kaj delajo in hočejo narediti še boljše. Ali se zavedaš, da so ti vzreditelji v vzrejo vložili veliko truda znanja pa tudi finančnih sredstev in da vzrejajo zato, ker hočejo dobiti lepega in zdravega psa. In da ti vzreditelji ne parijo samo zato, da bodo mladiče prodajali po "enotni" ceni, pač pa parijo predvsem zato, da dobijo podmladek za nadaljno vzrejo, prodaja sledi šele nato. Filozofijo "enotne" cene ti je verjetno prodal nekdo, ki mladiče producira izključno za prodajo in mu gredo na živce vsi, ki naredijo mnogo več kot je in bo sam sposoben kdajkoli narediti.

Dvomim, da boš v svoji prepričanosti razumela, kaj sem ti hotel napisati, tolaži me to, da bodo to prebrali tudi drugi.

Pa lepo pozdravljena



manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #545 : 29 Julij 2010, 21:04:48
Ne, s tem ne žalim vzrediteljev, ker sem napisala tako kot je pri večini psarn v Sloveniji. Si mogoče videl, da sem kje omenjala psarno Jubilee? Cena pri vseh ostalih psarnah je enotna. O enotnosti sem pisala ravno zato, ker je fanta zanimalo ali bi lahko buldoga dobil za 1000 evrov --- therefore, ne, ne more ga dobiti za 1000 evrov, ker je cena enotna in to je 1500 evrov.
In ja, nekateri slovenski vzreditelji postavljajo ceno glede na to, koliko lahko izpulijo! To vem zato, ker so meni in mojemu znancu hoteli izpuliti! Ko sem se zanimala za točno določenega mladiča se je cena nenadoma zvišala. In nisem s tem žalila vseh vzrediteljev v Sloveniji. To je lahko samo žalitev za tistega vzreditelja, ki se je prepoznal v teh besedah. In tudi slovenski vzreditelji točno vejo, kateri vzreditelji nenadno spremenijo ceno.
Meni ni treba razlagati o kakovosti vzreje in blabla...
Situacija v Sloveniji pri večini psarn je pač taka, da je cena 1500 evrov, treba se je jeziti potem na situacijo vzreje angleških buldogov v Sloveniji in ne na mene. Sem jaz kriva, če slovenski vzreditelji potemtakem ne izbirajo boljših samcdev za paritve, katerih mladiči bi bili vredni več kot 1500 evrov?   ;D
Pokliči v vse psarne, ki obstajajo trenutno v Sloveniji in vprašaj kakšna je cena mladiča. Pa se bova potem pogovarjala naprej.
Logično pa da ne moreš psarne Jubilee, katere lastnika sta Štefan in Olga Šinko, svetovno priznana sodnika in vzreditelja, primerjati z ostalimi psarnami.
Ampak govorila sem  o splošni situaciji v Sloveniji, razlaga in informacije pa so bile namenjene sedemnajstlenemu fantu, ki je potreboval splošne smernice za nakup buldoga.

Bulldogs... And nothing else...


manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #546 : 29 Julij 2010, 22:47:30
Aja, pa zakaj se ne bi zavedala kaj pišem? Pišem po lastnih izkušjah. Forum je namenjen izmenjavanju mnenj in izkušenj, da lahko ostali dobijo približen občutek za posemezne pasme itd.
Jaz sem imela pač takšne izkušnje z vzreditelji - cena pri vseh (4) 1500 evrov, pri enem nenaden dvig cene.
Očitno ti žališ ostale slovenske vzreditelje, ker po tvojem ne naredijo dovolj za vzrejo - razen Jubilee.

Bulldogs... And nothing else...


dogexpert

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #547 : 30 Julij 2010, 19:10:28
Uh, kakšna jeza, pa si ga vseeno spet pihnila. Pravilno sem domneval, da ne boš razumela, kaj sem napisal. V silni užaljenosti si povsem spregledala bistvo in ihtavo natresla neke bedarije,  omenjala neke žalitve vzrediteljev in seveda splošne informacije, da boš pokazala količino tvojega znanja o buldogih in vzreji.  Tisto, da vsi v Sloveniji vejo, kateri vzreditelj dviguje ceno glede na situacijo, je pa krona vsega – ker vsi vejo, tudi mi vsi vemo od kod ti take informacije. V tvoji glavi se kaj takega ni porodilo. Zato me tudi ne preseneča , da se tvoje pisanje povsem razlikujem od prejšnjih postov in človek dobi občutek, da si vzreditelj ne pa lastnik mladega buldoga.

Ne zdi se mi vredno tebi, odgovarjam zavoljo drugih, ki bodo iskali informacije na forumih.
Da boš mogoče tudi ti doumela napisano, se bom potrudil in napisal kar se da enostavno. Psarna Jubilee je bila omenjena kot primer (če si pazljivo prebrala sem napisal npr – če ne veš to pomeni »na primer«), lahko bi omenil tudi kako drugo psarno. Cene se gibljejo v povprečju okoli 1500 EUR, lahko tudi malo manj ali več. Bulldog (pa tudi druge pasme) ni kos pohištva, da lahko narediš kalkulacijo cene glede na surovine in delo in pri istem izdelku z istimi surovinami vedni pride ista cena. Pravi vzreditelj ve, kaj je vložil v določeno leglo, kakšno linijo je s paritvijo pridobil, na koncu koncev pa je za to potrebno neko znanje. Tak vzreditelj bo cenil svoje znanje in svoj trud, predvsem pa svoje pse  in se ne bo spuščal na nivo »enotne« cene. Seveda tukaj govorim o resnem vzreditelju, ki  dela načrtno in v dobro pasme, res pa je, da se nekateri z vzrejo ukvarjajo iz drugih razlogov, v katere se ta trenutek nočem in ne želim spuščati. Osebno cenim vsakega vzreditelja, ki se trudi narediti dobro leglo, ki raziskuje in išče linije in ki skuša najti najbolj idealno kombinacijo za paritev. Ni nujno, da imam takega človeka rad ali da sva prijatelja, meni je pomembna samo dobra vzreja in dober odnos do psov. In to pričakujem tudi od drugih, žal pa sem ob občasnem prebiranju različnih forumov naletel  na kup tekstov, ki so polni nekih namigovanj v stilu »govori se«  ipd… Pa pustimo to, ne zdi se mi vredno spuščati na ta nivo.  Nekateri pač potrebujejo take govorice, da  lahko sami bolje izpadejo, meni  to hvalabogu ni potrebno.

Spoštovana Manchy, močno upam,  da boš tokrat razumela tu napisano, ne mislim se več razpravljati s tabo.
Želim ti veliko veselja s tvojim buldogom.

Vsem morebitnim bodočim iskalcem malih buldogov pa priporočam, sprašujte, glejte, naj vam ne bo škoda časa in poti, obiščite čim več vzrediteljev in si na koncu ustvarite mnenje in odločite na nakup na osnovi videnega ne na osnovi »rekla-kazala«.

Tebi Sobo pa želim, da bi dobil lepega in zdravega buldoga,  mogoče se bo našel resen vzreditelj, ki ti ga bo prodal po nižji ceni kot je »enotna« cena v Sloveniji.




manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #548 : 31 Julij 2010, 09:16:55
Užaljenosti in jezI? ;) Malo več je potrebno, da bi bila užaljena in jezna kot posti na pesjanaru.
Jaz nisem delila in kazala količine svojega znanja o buldogih (kako bi naj delila svoje znanje, če sem pa napisala samo ceno :):) in vzreji ampak mojo izkušnjo pri kupovanju buldoga. Žal so pač v odbobju mojega kupovaja vse psarne imele ceno 1500 evrov in ne vem zakaj je treba mene napadi zaradi tega...
V čigavi glavi pa bi se naj porodila ideja dviga cene, kot pa v moji? Če se pa je meni to zgodilo...?
In še enkrat ne vem kaj bi naj jaz razumela? Vem kaj vse je potrebno za vzrejo dobrih in zdravih buldogov, ampak kaj ima vzreja in tvoje razlaganje meni o njej veze s tem, da sem jaz napisala, da je cena buldoga 1500 evrov? Jaz sem kot kupec buldoga napisala kakšna je situacija v Sloveniji in nisem pisala kot vzreditelj in nisem kazala nobenega znanja in vsak povprečen bralec teh postov bo to videl.
Očitno imaš neke zamere do vzreje buldogov v Sloveniji in do nekaterih vzrediteljev, ampak potem ni treba stresati jeze na mene.
Očitno te je zmotil izraz enotna cena. Lahko bi napisala, cena buldogov je bila lani, ko sem jaz kupovala 1500 evrov. Bi bilo pol lažje ali bi mi spet delil nasvete o dobri vzreji buldogov. Kaj ima to veze z mano kot kupcem, ki sem hotela drugemu kupcu povedati, da je cena 1500 evrov? To moraš deliti z vzreditelji in ne nam, ki imamo svoje kužke doma za kavč prijatelje.
Zanimivo, da te je zmotilo moje govorjenje, da je cena 1500 evrov, to, da pa bi Sobo imela buldoga na dvorišču in da je celo en teden razmišljal o njem, pa v tebi ni vzbudilo želje po dajanju nasvetov. Še zaželel si mu, da bi mu kdo prodal buldoga po nižji ceni. Najprej vsi nasveti o dobri vzreji in kvalitetnih mladičih, potem bi pa mladiča prodal nekomu, ki sploh nima pogojev za psa? :)
Pa sej midva nisva nič razpravljala, razpravljal si ti in pisal monologe o vzreji buldogov. Cel čas govoriš o resnih vzrediteljih, kateri pa so resni vzrediltelji, očitno tisti, pri katerih sem jaz gledala buldoge niso, samo zato ker so imeli vsi ceno 1500 evrov.
Potem si še pisal o prijateljskih odnosih z vzreditelji in da ti je pomemben odnos do psov. Sej je vse lepo in prav, ampak še enkrat, kaj ima že to veze z ceno buldogov in z mano?
Spoštovani dogexpert, me veseli da več ne želiš razpravljati z mano, saj sploh ne razumem zakaj je bilo potrebno razravljanje pričeti.

Bulldogs... And nothing else...


sved

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Odgovori #549 : 23 September 2010, 15:09:22
Lep pozdrav vsem tukaj,najprej v vam bom rekel hvala.
Že dlje časa si želim kupiti angleškega buldoga.Na začetku recimo leto nazaj sem bil se siguren in mnenja da pac bom zadovoljen z buldogom pa ceprav bo brez rodovnika,ker je pac z rodovnikom toliko drag.Na sreco ko sem to omenil najbosemu kolegu ki nima psa me je prvo malo okurcal da to ni ok.Potem mi je poslal par linkov in tudi veliko debat sva imela na kavici kjer mi je govoril zakaj naj ne kupujem ponaredka in kot pravite repliko  angleškega buldoga.In sedaj ko sem tudi nekaj prebrskal kako je z zdravjem in da niso lih najbol zdravi kužki sem se odlocil da bom kupil rodovniskega ker jih res obcudujem in so mi res vsec ne vem nekako zaljubjen sem v njih pa ceprav se nobenega nisem imel.Me pa zanima še tole kako je glede stroskov z njimi
nimam lih veliko denarja mi pa tudi nic ne manjka.Če lahko kdo kaj vc v stevilkah pove recimo da imas sreco in je  solidnega zdravja.
In pa ali mi lahko nekod razlozi ali da link kako je to z solasnistvom  buldoga-(jaz bi ga imel samo za doma z druzino,ne za  showe.
In pa kje priporocate da pogledam za kasnega lepotcaa ,pri slovenskih priznanih  rejcih.

l.p.vsem in hvala na morebitne odgovore ;D



tinejebaline

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Odgovori #550 : 27 September 2010, 20:43:09
Zivjo Sved nism za reklame sam ti bom ponudu 2 k mata buldoge pa so 'kao' ful dobra pa dasta v solastnistvo: http://www.mubev.com

in

http://www.simplyperfect.eu.com

vsaj tok sta men rekla takrat ko sem jst hotu met buldoga
pa jav kaj si se zmenu



manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #551 : 27 September 2010, 22:58:10
Stroški so redna cepljenja, ampule proti klopom, tabletke proti notranjim zajedalcem, hrana... To so mesečni stroški (razen cepljenja) za psa, ki se višajo s kilažo psa. V povprečju te bo hrana za odraslega buldoga prišla najmanj 40 evrov na mesec, odvisno kaj vse mu boš še dajal za jest zraven briketov in odvisno kako kvalitetne brikete...
Temu prištej stvari, ki jih je treba nabavit preden pride kuža domov - ležišče, boks, posodice za hrano in vodo, ovratnica, povodec, igrače... Spet je odvisno kako drage stvari boš kupoval...
Solidnega zdravja... Zmeraj moraš biti pripravljen, da je lahko s psom kaj narobe in imeti na strani denar za pokritje morebitnih veterinarskih stroškov. Buldog ima lahko čisto enako probleme z zdravjem kot katerakoli druga pasma oz. mešanec. Ko kupiš psa, zmeraj obstaja tveganje, da bo morda kdaj kaj narobe in moraš to vzet v zakup...
Ponavadi se (vsaj kolikor je meni znano) dajo v solastništvo psi, ki bi jih psarna zaradi kvalitete rada zadržala za nadaljno vzrejo oziroma za razstavljanje, pa morda doma več nimajo prostora ali se zmenijo za solastništvo zaradi kakega drugega razloga. Nisem še slišala, da bi dal kdo psa v solastništvo, da bi bil v novem domu zgolj ljubljenček (to je itak v vsakem domu...:) ali kako se naj izrazim... No, morda se je tudi to možno dogovoriti...
Vso srečo pri iskanju buldoga in verjemi,ne bo ti žal...:)

Bulldogs... And nothing else...


NIKITA79

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Odgovori #552 : 05 Oktober 2010, 22:24:42
Najlepši bully na svetu, najbolj nežen in najbolj prisrčen, star eno leto, rodovniški z vsemi papirji, kulturno vzgojen zaaradi trapaste selitve in brezsrčnih lastinkov stanovanj išče nov dom.  :'(
Potencialni novi lastnik mora biti ljubitelj bullijev, mora ga imeti najrajši na svetu in ves svoj prosti čas nameniti tej prečudoviti živalci.
Info na ZS.



Simply Perfect

  • *
    • Prispevkov: 75
    • Točke: 0
Odgovori #553 : 06 Oktober 2010, 18:31:21
Kaj pa vzreditelj, ga ne more vzeti nazaj?
V takih primerih je najbolje kontaktirati vzreditelja, ki kužka pozna in tako zanj to ni tako velik stres, kot pa če gre v neko čisto novo okolje.


micimici

  • *
    • Prispevkov: 29
    • Točke: 0
Odgovori #554 : 07 Oktober 2010, 18:12:41
Zivjo Sved nism za reklame sam ti bom ponudu 2 k mata buldoge pa so 'kao' ful dobra pa dasta v solastnistvo: http://www.mubev.com in http://www.simplyperfect.eu.com
vsaj tok sta men rekla takrat ko sem jst hotu met buldoga
pa jav kaj si se zmenu


"Tinejebaline",
ne bi se spomnil , da sem komu vnaprej ponujal psa v solastništvo, do sedaj sta šla v solastništvo zgolj 2 Green Mubev mladička.
LP
Erik




Scobert

  • *
    • Prispevkov: 294
    • Točke: 0
  • SCOBERT
Odgovori #555 : 15 November 2010, 02:07:12
Evo par slika naše ekipe a još puno toga ima u našem topicu: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=5227.90

Casper



Britney



Bonna



i Tara



loncha

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #556 : 23 December 2010, 01:54:03
Živjo! Ker buldogi niso ravno moja "frekvenca" me v imenu sorodnice zanima, če ima kdo izkušnje z psarno Tyhill? Spomladi namerava tam vzeti psa (za enkrat je samo želja)
Hvala za odgovore.

LP



Scobert

  • *
    • Prispevkov: 294
    • Točke: 0
  • SCOBERT
Odgovori #557 : 23 December 2010, 11:51:35


Scobert

  • *
    • Prispevkov: 294
    • Točke: 0
  • SCOBERT
Odgovori #558 : 14 Marec 2011, 17:38:38
Scobert La Toya









ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #559 : 09 Maj 2011, 22:00:05
Še ena ljubiteljica buldogov. :D
Malo sem gledala po netu cene buldogov, za slovenijo vem da se gibljejo tam okoli 1500€, potem pa sem gledala neko ameriško psarno kjer je bil "najcenejši" 2500$ pa vse tja do 6000$ so se gibale cene...
Je tako za večino tujih vzrediteljev ali so to pač izjeme? Sicer sem se že pogovarjala z eno slo. vzrediteljico, ki mi je povedala že pred parimi leti kakšne so cene v Nemčiji se mi zdi... ampak me zanima, če imamo samo Slovenci takšne cene ali so tudi drugod po Evropi(svetu)?
Evo tale mladiček je za 6000$

http://www.simplyelegantfarms.com/dogs/EnglishBulldogs/newarrivals/default.aspx
Je to zaradi obarvanosti ali zaradi česa drugega?
Mislim meni se osebno zdi "bedno", da bi dala za enega psa več samo zaradi obarvanosti...

Gre pri zgornjem linku (pod fotko) za bolj "šteparsko" psarno ali je je pač vredu...
Se mi zdi, da imajo kar ene par pasem, nekje so čivave, ši cuji, francoski buldogi, pa angleški...

No pa še katero psarno bi mi priporočili od slovenskih sta mi najbolj všeč: Green Mubev in pa Simply Perfect
Od tujih pa so mi najbolj padle v oči: Waeles Bulldogs, Mojos, Shaxaree, itd.

Ker se ne spoznam ravno na tuje vzreditelje buldogov bi vas prosila, če mi predlagate kakšnega. :)
Pa še ena moja fotka s CAC Barje 2010





manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #560 : 19 Maj 2011, 15:41:00
Pozdravljena,

naj najprej povem, da sem desno na sliki jaz in moj buldog Mikey, levo pa gospa Jelka Hrbar (vzrediteljica) in njen Dolf...
Če si prebrala kaj temo, si videla debate glede cen in ja v Sloveniji je cena ponavadi približno (da ne bo spet koga zmotilo) toliko, kot si sama ugotovila...
V tujini so pa cene zelo različne, vse od kakšnih 800 evrov na Slovaškem, do okoli 3000 evorv na Nizozemskem in v Nemčiji, na Madžarskem - skratka vse je odvisno od kvalitete psov in psarne...Na maržarskem recimo lahko dobiš rodovniškega buldoga za 700 evrov, lahko pa je cena tudi 5000 evrov...
Se zanimaš zato, ker bi rada psa kupila v tujini? (Mojos psarna ima ceno 2500 evrov, mogoče celo več).
Pri slovenskih psarnah ciljaš v pravo smer...
Glede tega mladička na sliki -  veliko psarn (za mene so kvazi psarne) hoče vzrejati mladičke buldogov netipičnih barv, večina je to v Ameriki, pri nas te barve (črna, modra itd.) niso dovoljene. In potem parijo skupaj te pse, da dobijo ven mladiče takšnih barv in jih prodajajo po visokih cenah, ker je to kao nekaj posebnega. za mene je to uničevanje pasme...Isto se dogaja pri francoskih buldogih, ko producirajo mladičeh modre barve...
če se rabiš kakšno info, kar vprašaj, lahko tudi zasebno...


Bulldogs... And nothing else...


ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #561 : 19 Maj 2011, 16:28:26
Hvala manchy.
Sem prebrala celo temo, vendar je (žal) skoraj polovica vseh stvari kreganja...
Sicer vem, da še nekaj časa ne bo bulldoga v naši hiši pa se vseeno raje že prej pozanimam vse o pasmi tudi, če k nam pride šele čez nekaj let...
Se pa še odločam kje bi ga raje kupila v tujini ali pri nas....
Te pa kaj po ZS-ju vprašam, ko bom naletela na kaj o čemer me bo kaj zanimalo. ;)
Še enkrat hvala, da se je kdo spomnil odgovoriti... ;)



DOLF

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
Odgovori #562 : 20 Maj 2011, 10:56:12
En prav lep pozdravčekvsem ljubiteljem buldoga.
Malokrat se vmešam na forum ravno zato, ker je velikokrat kaj razumljeno kot "kreg" pa zato.
Glede nakupa buldoga pa samo toliko. Obiščite nekaj slovenskih vzrediteljev, da dobite približno sliko o buldogu, o pasmi, o vzreji, o trudu, o okolju v katerem kuža pridobiva prve izkušnje in prvo znanje.Ni potrebno kar takoj kupiti, saj če ste bili brez njega do danes, boste lahko počakali še nekaj časa, da premeljete vse informacije in da se počasi odločite. Vodilo naj vam bo:"KUŽKA KUPUJEM ZA 10 LET" in zato je vredno priti tudi do informacij, ki niso samo na forumih.
Glede cen pa, res se kužki dobijo  kje za mogoče manjši denar, samo treba je priti do tja po njega, po sliki izbor je lahko usoden, kužki največkrat niso cepljeni in niso pripravljeni na odhod tako kot bi bilo potrebno. pa tudi v poštnem paketu najbrž da ne morejo potovati. Potem pa se začnejo težavice doma.Glede težavic pa mogoče nebi bilo slabo sprehoditi se okoli veterinarjev in jih pobarati kakšne težavice imajo kužki. ki skoraj da res pridejo po pošti in kakšne so potem posledice takega nakupa. Sama slućajno vem, ker me potem, ko so že kupili kličejo na pomoč. V torek so uspavali malčico (tri mesece). Pred dvema mescema so uživali tak nakup samo tri dni, potem pa so se žal morali posloviti...( Pa še cena teh dveh ubožčkov eden 1100 EUR drugi pa 900 EUR +stoški izleta+stroški pri iskanju pomočo+...) Vzreditelj ??? pa tako daleč, da ga niti povprašai ne morejo za nasvet, za eventuelno pomoč......!!!!!!
V znanih in dobrih psarnah zunaj pa so kužki seveda z visoko -višjo  cenoooo kot pri nas.Kar pa nujno ne pomeni, da so toliko boljši pedstavniki pasme kot jih imamo doma.Če bi malček spremljali SLO. "buldog sceno" potem vam bi bilo jasno, da imamo doma tudi kužke, ki jih upamo postaviti v vrste najprestižnejših razstav, kor so Evropska in Svetovna, in dosegamo lepe rezultate in celo ZMAGE!!!!
Zdaj pa še okoli barve. Buldog črne barve je lahko samo ljubljenček. Vse ostalo je OK, in barva sama pri ceni ne igra vloge. lahko je temen, lahko svetel, lahko kombiniran lahko bel, lahko lisast...., samo da ni črn. Imeti mora temne oči in črno masko. Toliko na grobo. Naj pa bi imel telo BULDOGA in ne bokserja ali česa drugega.



DOLF

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
Odgovori #563 : 20 Maj 2011, 10:59:08
ABBY LABRADOR!!!!! Hvala za slikico mojega DOLFA ( Joyegoist Picolo Big Hard )
Sama na forum ne morem priložiti slikic, pa zato....



ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #564 : 20 Maj 2011, 22:46:33
DOLF sicer imamo doma že eno psičko, pa prej smo imeli ovčarja, ki je dočakal res častitljivo starost tako, da vem, da se psa kupuje za kar nekaj let...(sicer vem, da to ni letelo konkretno name...)
Drugače pa ni zakaj za fotko. ;)



Simply Perfect

  • *
    • Prispevkov: 75
    • Točke: 0
Odgovori #565 : 21 Julij 2011, 14:47:54
Da se še mi malo oglasimo; pripenjam nekaj slikic naše nove psičke Yvaine.
Ob naši nagajivi Nizozemki nam ni nikoli dolgčas.  :D









Več njenih slikic je na http://www.simplyperfect.eu.com/?site=yvaine


Scobert

  • *
    • Prispevkov: 294
    • Točke: 0
  • SCOBERT
Odgovori #566 : 30 Julij 2011, 19:09:59
Prava je ljepotica  :)


roxa

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 1
Odgovori #567 : 18 Avgust 2011, 23:09:26
Evo par slika naše ekipe a još puno toga ima u našem topicu: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=5227.90

Casper



Britney



Bonna



i Tara



omg kok so lepi  :-*



roxa

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 1
Odgovori #568 : 18 Avgust 2011, 23:12:51
ABBY LABRADOR!!!!! Hvala za slikico mojega DOLFA ( Joyegoist Picolo Big Hard )
Sama na forum ne morem priložiti slikic, pa zato....

tega dolfija bi ga takoj kušnla na smrček, kateri pozer, pa desni je tudi faca....hja jst sem nora na bulldoge...enkrat ga bom kupila, ker so enostavno najboljši in največji! moj bivši ga je imel...najboljši pes, kar sem jih videla ;D totalni car!



Scobert

  • *
    • Prispevkov: 294
    • Točke: 0
  • SCOBERT
Odgovori #569 : 19 Avgust 2011, 02:02:30
Hvala Roxa  :)