Nemški bokserji...Kamnik in okolica?

donnika · 12729

Janusa

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 03 Avgust 2011, 12:26:31
Da te malo potolažim - veliko (tudi izkušenih) lastnikov aktivnih/delovnih pasem svojih psov tam nekje do 2. ali celo 3. leta ne pušča, da se prosto šetkajo po stanovanju, ko so sami doma. Ker imajo enostavno preveč energije in bi jo slej ko prej usmerili v uničevanje.
Ko je bil moj pes star toliko kot je zdaj tvoja psička, ga tudi nisem smela pustiti samega niti za 5 minut, je takoj kakšno ušpičil. Mislila sem, da nikoli ne bova brez boksa. Zdaj, pri dveh letih, je priden (skoraj ::)) kot bubica. Pohištvo sploh ni več v nevarnosti, mogoče edino tu in tam kakšen manjši predmet, ki se mu zdi dovolj zanimiv, da bi ga on imel  >:D (večinoma so to sinove igrače in plastična embalaža-plastenke, tube, škatlice). In seveda hrane ne sme biti nikjer po pultih ali mizah.
Aja pa tudi boks se je medtem naučil odpreti (od znotraj :o), tako da sem prav vesela, da mu zdaj lahko zaupam, kar se neuničevanja tiče.
Po mojih dosedanjih opažanjih se večina takih in podobnih težav reši s kombinacijo vztrajnega in doslednega dela ter odraščanja in dozorevanja samega psa  ;).