Delovanje slovenskih zavetišč

Mili · 120523

pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #60 : 04 Julij 2012, 13:56:56
Tako pa Jana Pahovnik............pošteno da prilepim:

Ker sem zamudila ves tale 'žur', bom šele zdaj, čeprav ste že zaključili, dodala tole:

1. Vajo v šumovem (forumski nick) stilu smo v preteklosti ponavljali od začetka do konca in nazaj v zelo kratkih intervalih skoraj enkrat na teden. Iz njih smo se le nekateri nekaj malega naučili. Mogoče predvsem to, da ne gre vsemu, kar nekdo o nekom drugem v afektu napiše na nek forum, verjeti na prvo žogo, temveč da je za konstruktivno debato o kakšni nepravilnosti potreben še vsaj kakšen mini point z druge strani, ali pa vsaj ena mini distanca do napisanega v afektu. Upam, da bo po tejle vaji kakšen več razumel, kaj so to jezne objave po forumih (in fb). Take zgodbe se začenjajo, nadaljujejo in zaključujejo skoraj vedno povsem enako - iz 'pravljic' se transformirajo v prave 'drame'.

2. Ihanska zgodba je še ena v nizu 'skoči, potem razmisli'. Kaj je bilo ozadje, je že povedala Smet, kaj je bilo ospredje, pa lahko vsak posluša na radiu Hit. Zanimivo, kot vedno, da se takoj skače, ko nekdo reče Horjul. Sploh se ne posluša, kaj šele skače, o razmišljanju pa praktično ni sledu, ko v isti zgodbi nekdo po kuharsko zameša k Horjulu še mesto Ljubljana, neko neimenovano nemarno zaslužkarsko društvo, ki ga menda plačuje država in ljubljanskega župana. Da o tem, da je bilo govora o nekem očetu in koruzi, v kateri ni bilo več psov, se je pa v njej pričakovalo 15 zavetiških iskalcev le-teh tudi na radiu, ne bi razpredali. Tako sploh ni čudno, da gre nadaljevanje v stilu zgornje točke 1. Razumem, da župe, o kateri govori voditeljica na radiu, sama popolnoma nič ne razume, čudi pa me, da drugi župo mešajo, brez razmisleka, kaj vse je folk pred njimi že zmetal vanjo. Celo več - še sami bi mal svojih sestavin not nametali.

Samo malo zdravega razuma in malo distance, pa bo šlo razumet marsikaj, še preden bo komu od besa kri zalila oči.

Da bo Flik slej kot prej našel primeren dom, ni preveč za dvomiti. Če ga ne bo, bo pač imel podaljšanje začasnega. Je Smet povedala. Nič tako nerazumljivega, da bi bila potreba po posebnih pojasnilih. Ni ne prvi in ne zadnji. Moje stališče vsekakor je, da mu je bolje v pesjaku kot na ulici. Menda je bil Šum kar pogosto v Gmajnicah. Nekaj malega se še vedno najde tule in tule, nekaj pa vedo povedati razni ljubljanski prostovoljci.


vir: forum mojpes.net

Sleepy: Sam kot cinik, gnevator, zagovorni šteparije, sovražnik posvojitev, kastracij, strelizacij, kupiranja, oboževalec CM-ja, "lažovčina"............. 8)
Štorije kako, od kje vse psi pridejo v ZH so res že prav za v "forumski" arhiv  ;) . Ampak etično-moralna služenja ne poznajo meja  :-\

Uživajte, pa po AJPESU ne brskat. Raje opravljajte dobra dela in donirajte, pomagajte. Kajti mi rešujemo  :o ;D :o ;D
Flik se ne oddaja  :o .....................evo vam, pa se slikajte! :o :o :o ......................(malo se tudi oddaja)  :-\




Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #61 : 04 Julij 2012, 15:27:43
Ma piiidooog?!?!  >:( A ne veš, da preveč poštenja povzroča drisko?!?



Smile... Tomorrow will be worse. 8)


RokaRoki

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
Odgovori #62 : 04 Julij 2012, 15:36:32
Se strinjam s Sleepy - predvsem v nekaj prejšnjih postih je bilo nekaj trditev, ki bi jih z veseljem napisala sama.

Kamni se počasi valijo. S tem zavetiščem imam po eni strani najboljše izkušnje (kot posvojiteljica), po drugi strani pa podobne kot so opisane (ko je bilo treba pomagati drugim živalim).

Je pač tako - vsak, ki je velik, ali si to umišlja, raste, raste, dokler se počasi ne začne spodjedati sam z lastnim napuhom. Pred leti, ko sem si prvič drznila podvomiti v blišč tega zavetišča, sem bila deležna strašanskih očitkov, celo žalitev s strani podanikov/vernikov - nekateri med njimi to niso več. So pa še vedno veliki - nihče mi ne bo rekel, da sem imela prav. Spomin ni vrednota ...

Društvo, ki podpira Horjul, je lep primer slovenskega živalovarstva - Orwellova živalska farma z ustrezno hierarhijo.   Strokovna podkovanost (nekaterih članov) ni in ne more biti vse. Manjkajo etika/morala, odnos do soljudi, osnove bontona, ter daljnoročno razmišljanje - da s slabim odnosom do ljudi in vzvišenostjo do drugih, domnevno manjvrednih, škodujemo edino - živalim.

Se globoko strinjam, Sleepy - logika, argument, kritičnost (ki bi vzpodbujala k boljšemu) so hudo nezaželene zadeve. Treba je hvaliti, se klanjati, ali biti tiho. Kar ni ok, mora ostati preslišano, utišano, poteptano ...

Me veseli, če se bodo stvari počasi pomikale na bolje.

Še pomislek za konec: očitno ima to zavetišče še večji dobiček kot pred leti. Morda ima za to zasluge stric iz okolice Trebnjega, ki ima s svojim zavetiščem še večje zaslužke, poprejšnje rivalstvo pa se je spremenilo v zavezništvo (morda celo prijateljstvo?)? 



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #63 : 04 Julij 2012, 18:38:25
Berem debato, komentiram, ne ker vem, da se ne bo prišlo skupaj. Me pa samo nekaj zanima...dajmo na stran koliko ima kdo dotično zavetišče v želodcu, na žolču ali kjer koli že, pa kdo se meni samo zato, da se žerjavco dreza pa tko naprej...Eno čist resno uprašanje.
Je gospa prejšnjega psa res imela dovolj pod nadzorom? V vseh pisarijah tega nikjer ni konkretno utemeljila (ali sem spregledala ???). Ta podatek se je do sedaj vedno pretipkal z važnim podatkom da setra moraš pa čutit.  ::) Brez zamere poznam par setrov pa so vsi enako ''bolani'' na svoje lastnike kot so name moje mixi mrcine, ki setra še od daleč niso v kri dobile. Ok morda ne poznam razlike, ker do sedaj čutim vse svoje živali (jaz njih one pa mene pa nima veze a je to sploh pes). Priznam da je možno da npr. NO ne rabi nujno čutečega lastnika seter pa(čeprav čisto za res ne verjamem v to)...ampak res pa noben pes ne rabi pravljic zato da te čuti pa čeprav se potem sam šeta (redno!!!) po BS3.
Glede na to da so ga menda imeli parkrat na gostovanju v Gmajnicah mislim da ni šlo za sprehajanje 5m pred lastnikom brez povodca...ali pač?

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #64 : 04 Julij 2012, 19:46:59
Pa saj je v bistvu vse jasno. Nesojena posvojiteljica je odgovor dobila (psa je v živo videla in tudi pogovor je bil opravljen, še preden je njen prejšnji pes poginil), samo zadovoljna ni bila z njim. Pa se je vsedla na mail in na telefon, ko to ni zaleglo pa na inšpekcijo. Zakaj točno je bila zavrnjena niti ni pomembno, zadostuje že to, da se je njen prejšnji pes notorično potepal. Verjetno to ne bo ovira, da bi dobila setra v kakšnem drugem zavetišču, kjer se jim zdi to, da se pri njih posvojeni psi potepajo povsem ok.
Pri psici v koruzi pa je v bistvu "najditeljica" na posnetku (radio hit) povedala točno to, kot je trdila vodja zavetišča. Potem, ko odštejemo vse izlive ogorčenja in razočaranja ostane to: oče je videl psico z mladiči v koruzi, psice čez nekaj minut ni bilo več tam in kasneje o njej ni bilo več ne duha ne sluha.
Vse ostalo je kurjenje slame.  Samo par pomočnikov še manjka.  Bomo videli, koliko časa bo minilo, da se bodo še ti  registrirali....


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #65 : 04 Julij 2012, 20:23:15
Tako je!
Lanabela ti res preveč pravljice poslušaš
Sem se potrudila prišparat delo moji najljubši bleferki, in sem že sama v svojem prvem postu tele teme zapisala, da je tole zagotovo nameščeno in to by me!

Eh ja, ko bi le bilo tako simpl.

Lunette jaz gospe ne poznam in z njo nisem opravila razgovora. Ne poznam niti psa. Ne vtikam se v odločitve za ali za zavrnitev posvojitve niti za pse, ki jih poznam, ker menim, da je tisti, ki se odloča, presodil po svoji vesti in v največjo korist psa. Če se je zmotil, bo imel s tem sam opravka.
Za pse, ki se sprehajajo sami, je predvidena kazen. Če se je pes res dnevno sprehajal sam, potem se sprašujem kaj so počeli tisti, ki so za to vedeli, ali je gospa res tako polna keša, da je mirno plačevala kazen in se požvižgala na vse? In če se je pes res 12 let in pol šetal sam in umrl zaradi bolezni... potem čestitam za tako prometno vzgojo psa, ker dvomim, da je to lahko samo sreča. Enivej, nimam pojma, se samo sprašujem še o drugih možnih resnicah in ne eni sami.

Enivej, gospe ne poznam in niti nimam razloga, da ne bi verjela kar je zapisala - da odgovora ni dobila. Imam pa veliko razlogov (in materialnih dokazov), da ne verjamem vodji ZH.
In tudi če bi ga res dobila, bi se spodobilo, da se ji na forumu, kjer je zapisala svoje mnenje, pojasni da je odgovor dobila takrat in takrat na ta in ta način. Diskreditacije, kakršne si privoščite tam, so nedopustne in daleč od kakršnihkoli tehtnih argumentov.

Koruza torej. Sporen je bil in bo odgovor, da je brez veze hodit po pse. Tak odgovor si zavetišče ne bi smelo privoščit. Delo zavetišča je najditelja usmerit, da bo tako v pomoč, da se pse lahko najde. Če bi zavetišče to nardilo, posnetka na radiu ne bi bilo, a ne? Aja sej res, pomočniki... kako sem lahko pozabila?! 

Sicer pa - some of them wants to be abused...  ;)

Res je vse jasno...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #66 : 04 Julij 2012, 20:29:54
Aja, če se v občini Piran pojavljajo fantomske živali, to še ne pomeni, da se v občinah pogodbenicah ZH...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #67 : 04 Julij 2012, 20:58:07
FLIK SE NE ODDAJA!!!  ???

...........ma ni problem več Flik in drugo v povezavi z ZH ampak frik, ki se je sprehajal po BS3  ;) , gospodar pa alkoholik in strasten kadilec.

Vi kar prodajajte etiko/moralo naprej. Pa saj je tržno blago že dolgo!
Otročičem pa še naprej pesek v oči.

J.bi ga, rekla-kazala; predvsem na forumu za posvečene, kaj ne da.................hiv,hiv. Mogoče se pa znani kinologi kdaj ne motijo v izjavah ;) . Predvsem pa kakršen gospodar takšen pes.
Pa veselo resevanje, vsem "možganskim prdcem" :o

PS
Lanabela polobiraj malo pri sosedih tudi za tiste brez članarine............kot prepolna etike in morale predvsem pri tistih s pospravljenimi podstrešji ;)
Pisanja druge cvetke pa ne komentiram. Zakaj? Poiščite najine korespondence ;)
Prazna slama...................ampak samo za posvečene

In da, da kot pravi Lanabela. Preberite (čeprav to po njenem sodi v smeti) od začetka!

100.000EUR......kaj pa le še pristavite etično, moralnim reševalcem!
Na BIZI ju pa si oglejte registracijo. Ostali podatki so pa "ne za objavo". Kar se meni ne zdi nič čudnega.

KRUHA IN IGER!



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #68 : 04 Julij 2012, 21:15:12
Včasih so nas tako pumpali z raznimi samoprispevki in delajte za lastnino ki je od "nas vseh" .......................rezult at poznamo, krivdo pa zmetali na "usrani kapitalizem". S čimer se strinjam ob predpostavki, da je v lasti "komunizma", čeprav bi bilo bolj pravilno, parazitov: rdečih, belih, črnih, cerkvenih..................pa razit, parazit !



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #69 : 05 Julij 2012, 07:16:49
Hehe so se novodobniki imeli od koga učiti  :o

Pa saj je v bistvu vse jasno.
No, da bo lahko še bolj jasno, recimo kako je treba brati Smetkine zapise ali kako to delajo profiji, pa dejmo še kakšen možganski prdec locirat.

2. Na moja vprašanja o tem, če se zaveda, da želimo, da je pes pod nadzorom, je odgovarjala s stavki: 40 let imam pse, vsi so bili v šoli. To zame ni odgovor na moje vprašanje in nikoli ne bo.
Vir: mojpes.net forum, pisec Smetka, če kdo slučajno ne ve.

Temule v prostem času rečem, da se pisker loncu smeje  :o

Tole pa je citat iz dokumenta, ki se mu reče Pritožba in sicer na zavrnilno odločbo, ki jo je v postopku dostopa do informacij javnega značaja izdalo Zavetišče Horjul. Objavljam seveda z dovoljenjem

Iz izreka Odločbe in njene obrazložitve ne izhaja ali in kako je organ obstoj zahtevanih dokumentov sploh preveril in torej ni razviden nedvoumen razlog za zavrnilno odločbo. Tako ni jasno, ali organ ne razpolaga z elektronsko kopijo, prav tako pa tudi ne s tehničnimi sredstvi za pretvorbo zahtevane informacije iz fizične oblike v elektronsko ali organ ne razpolaga z zahtevano informacijo v fizični obliki, ki sicer obstaja pri drugem organu ali pa gre za neobstoj zahtevane informacije, zato v zakonitem roku vlagam pritožbo zoper citirano Odločbo.

Še dobro, da se ve kaj NI odgovor na vprašanje in kaj nikoli ne bo...

Pa dobro jutro vsem, tudi bleferjem  :)

http://www.youtube.com/watch?v=dX9GTUMh490  ;)

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #70 : 05 Julij 2012, 07:26:23
Jej, še tole. Postopek dostopa do informacij javnega značaja se je nanašal ne seznanitev z informacijo - elektronsko kopijo akta, ki se mu reče uporabno dovoljenje za objekt Zavetišče Horjul.  ::)

Uporabno dovoljenje pa je akt, s katerim se dovoli začetek uporabe objekta...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #71 : 05 Julij 2012, 10:00:53
Berem debato, komentiram, ne ker vem, da se ne bo prišlo skupaj. Me pa samo nekaj zanima...dajmo na stran koliko ima kdo dotično zavetišče v želodcu, na žolču ali kjer koli že, pa kdo se meni samo zato, da se žerjavco dreza pa tko naprej...Eno čist resno uprašanje.
Je gospa prejšnjega psa res imela dovolj pod nadzorom? V vseh pisarijah tega nikjer ni konkretno utemeljila (ali sem spregledala ???). Ta podatek se je do sedaj vedno pretipkal z važnim podatkom da setra moraš pa čutit.  ::) Brez zamere poznam par setrov pa so vsi enako ''bolani'' na svoje lastnike kot so name moje mixi mrcine, ki setra še od daleč niso v kri dobile. Ok morda ne poznam razlike, ker do sedaj čutim vse svoje živali (jaz njih one pa mene pa nima veze a je to sploh pes). Priznam da je možno da npr. NO ne rabi nujno čutečega lastnika seter pa(čeprav čisto za res ne verjamem v to)...ampak res pa noben pes ne rabi pravljic zato da te čuti pa čeprav se potem sam šeta (redno!!!) po BS3.
Glede na to da so ga menda imeli parkrat na gostovanju v Gmajnicah mislim da ni šlo za sprehajanje 5m pred lastnikom brez povodca...ali pač?

Lunettka si mene najdla a ?... ja seter je pač posebnež.. ... če ti je dano razumeti al pa ne...
Kar se tiče Gospe in šetanja po BS3...
Sem Šuma spoznala... In sem spoznala njo...  Določenih stvari tudi jaz ne morem vedet ( ker sem iz Gorenjske) in ne iz BS3
ampak ravno vsega pa ne kupim.
Sem pa  začudena nad zadnjim postom... ker sem Gargamelco spoznala kakšnih 7-8 let nazaj.. na gorenjskem.... okolica kranja... iz  dva naselja od mojega bivšega naselja... periferija Kranja... razen če sem jaz kaj  zamešala...
 nima veze...
 Ne vem čemu sedaj vse to sploh pogrevat... kdo je in kdo ni...
 Gre se za pravnje usranih gat v javnosti
  A JE TREBA ????  Razen če je to v Slogu Britney Spears   "Any publicity is good publicity"( vsaka reklama je dobra reklama)
Če bi se odgovorilo tej dotični gospe TAKOJ... se to ne bi na javne forume preselilo.
A JE TAKO.... pa me briga za Ljudi v sklopu Horjula.. naj se grejo kar se čejo...
Poanta je v tem .. da ... vsi več vejo in  kokodajsajo po forumih in dajejo neke odgovore kot tisti ki bi jih morali.  kot prvo.
kot drugo.... naj se ti isti začnejo zavedat ,da vse dobro  kar koli naredijo s takimi potezami z "ritjo"poderejo !
In kot tretje
Oni so tam zaradi psov oz Živali zavetišče se grejo. A se razume kaj je zavetišče za izgubljene živali. In ne zaradi osebnih dram in zgodbic...

p.s. moram pa priznat da nad Gargamelco sem pa razočarana... lahko bi povedala kratko in jedrnato če je že res iz BS3 staroselka 25 let...  al je treba še  določene vložke dat vmes... natolcevanja o alkoholizmu...itd
Zelo žaljive stvari...+ da kot je Sleepy rekla... varstvo osebnih podatkov... je že res da je gospa takorekoč  pognala zadevo z Cruella postom... .Iz stališča Profesionalcev -ZH  bi se lahko to odgovorilo profesionalno-umirjeno in uglajeno...
 ampak ne.. kot ,da bi nekdo užival v prepucavanju....( to jaz osebno opažam že dalj časa)
To in še par določenih nijovih potez pa ni ravno v dobrobit ZH-ju... oz v dobrobit  tistim živalim tam ki naj bi iskale nov dom...


... kar je sleepy navedla in Rokaroki ? ... kolikor vem se je nekdaj borilo proti "takim" stricem ? A sedaj je to kooperacija al kaj ?

 

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


SinM

  • *
    • Prispevkov: 115
    • Točke: 0
  • MI2
Odgovori #72 : 05 Julij 2012, 10:03:59
Popolnoma sem odmislila »vsebino« odprte teme, prdce in ostale komentarje na visokem nivoju.
Glede na to, da Sleepy vedno poudarja svojo korektnost, me pa fejst zanima zakaj v odprti temi sama počne točno tisto, kar očita drugim.

In sicer: (citat)
===========================================
datum objave: nedelja, 28.12.2008 : 17:24:29
avtor: Sleepy
tema: Psi obalnega zavetišča za živali
stran 8
Nekdo je opisal svoje videnje komunikacije, druga stran pa NIMA MOŽNOSTI PODATI svojega videnja, kar je za korektnost nujno potrebno. In samo ti dve strani vesta, kaj je bilo in kako rečeno, vse ostalo je rekla-kazala in nesramno natolcevanje. Če je Dog47 zaledil kakršnokoli nekorektnost pri komunikaciji s katerim od zaposlenih v zavetišču, naj poda pritožbo, prijavo ali kar pač hoče vodstvu zavetišča, ki bo za razlago povprašalo vpletenega zaposlenega. Če zadeva ne bo rešena v razumnem roku ali po mnenju Doga47 korektno, ima zavetišče svet... in tako naprej.
Pisanje tukaj, kjer zavetišče uradno NE SODELUJE in je tole le tema, kamor prostovoljci sem in tja kaj napišejo - je po mojem mnenju samo še en poskus diskreditiranja in nesramno natolcevanje.
===========================================

Hmm...
Oprosti, kar imaš povedati kjerkoli in kadarkoli, ne samo v tej temi, pa če se še tako fajn bere in se zdi resnično, zame popolnoma izgubi kredibilnost.

t.



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #73 : 05 Julij 2012, 10:30:06

In sicer: (citat)
===========================================
datum objave: nedelja, 28.12.2008 : 17:24:29
avtor: Sleepy
tema: Psi obalnega zavetišča za živali
stran 8
Nekdo je opisal svoje videnje komunikacije, druga stran pa NIMA MOŽNOSTI PODATI svojega videnja, kar je za korektnost nujno potrebno. In samo ti dve strani vesta, kaj je bilo in kako rečeno, vse ostalo je rekla-kazala in nesramno natolcevanje. Če je Dog47 zaledil kakršnokoli nekorektnost pri komunikaciji s katerim od zaposlenih v zavetišču, naj poda pritožbo, prijavo ali kar pač hoče vodstvu zavetišča, ki bo za razlago povprašalo vpletenega zaposlenega. Če zadeva ne bo rešena v razumnem roku ali po mnenju Doga47 korektno, ima zavetišče svet... in tako naprej.
Pisanje tukaj, kjer zavetišče uradno NE SODELUJE in je tole le tema, kamor prostovoljci sem in tja kaj napišejo - je po mojem mnenju samo še en poskus diskreditiranja in nesramno natolcevanje.
===========================================


Da ne pademo pregloboko v "SLO afere":

"Druga" stran IMAM MOŽNOST podati svoje mnenje tuka! Zato ker ga ni podala, se je pošteno preneslo njihovo mnenje iz sosednjega foruma, kjer pa druga stran NIMA MOŽNOSTI (če se "vodstvo" zavetišča drugače ne odloči oz. plačaš članarino, pa še takrat ni rečeno, da IMAŠ MOŽNOST)
ZH nima zaposlenih, ima pa recimo lahko prostovoljce, pogodbenike itd. , očitno pa ima svet, ki tudi očitno odlično funkcionira  ;) (tema FLIK v arhiv, FLIK SE NE ODDAJA in s tem se možnost, da bi naključni obiskovalec psa recimo pogledali izniči; o "glodanju kost" da ne govorima; samo za posvečene)
O transparetnosti delovanja, kakršni koli pa je v nadalje nesmiselno še izgubljati besede.

Mnenja "obeh strani", pa čeprav za videla-kazala so meni osebno čisto OK.
Res pa nisem tisti, ki bo kredibilnosti le teh sodil za druge................Imate, preberite obe strani in presodite. Svobodna odločitev, kakršna koli je!

PS
Mislim, da je "emocijski" biznis oz. "etično/moralno reševanje" kar dobičkonosna stvar  ;) . Mogoče eno od največjih odkritij............zame osebno, seveda.
Pa prot križancem se ne preveč pritoževat ;D ;) ,..................da ne bodo recimo hrvaški, mađarski, srbski, itd. rodovniški postali "bolehni od bolehnih" :o



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #74 : 05 Julij 2012, 10:41:55
O genetsko pogojenem "laganju": ja do neke mere je res tako - za razliko od živali, ki vidijo točno to, kar vidijo njihove oči, ljudje vidimo tisto, kar nam predelano servirajo naši možgani. Kaj nam bodo servirali je odvisno delno od genetike in delno od izkušenj (okolja). Zato dve osebi nikoli ne bosta istega predmeta ali dogodka opisali povsem enako, tudi če nobena od njiju ne bo lagala (razen če se prej ne zmenita seveda). Zato eni isti kozarec vidijo na pol poln, drugi pa napol prazen, zaradi tega isto sporočilo nam ljube (recimo politične) opcije ocenimo drugače, kot če bi bila spodaj podpisan predstavnik nam neljube. Če se tega zavedamo, lahko z upoštevanjem več virov dobimo nekaj približno objektivnega, če padamo na prvo žogo pač ne.

V povsem drugo kategorijo pa spada manipulacija, ki je zavestno zavajanje. Kolikor toliko spreten manipulator bo laži za svojo juho uporabljal zelo varčno, samo kot začimbe. Osnovo predstavljajo bolj ali manj spretno pomešane polresnice, poudarjanje enih dejstev, zamolčanje drugih, stavki vzeti iz konteksta, malce pomešani besede....

En tak primer zelo preproste, prozorne a očitno vseeno zelo učinkovite manipulacije so recimo podatki o dobičkih zavetišč. Uporabiš pravo številko, točno prepisano iz AJPESa. Dobrih 100 tisočakov čistega dobička iz prodaje. Super, krasna, sočna kost. A na isti strani je  (žal) še ena številka, ki se ji reče poslovni izid podjetja. Pri Horjulskem zavetišču  - dobre tri tisočake minusa. Hm...kaj zdaj: bajen dobiček ali izguba? (mimogrede, ravno danes objavljen podatek o podjetjih v državni lasti - krasen nekaj 100 miljonski čisti dobiček od prodaje. kako lepo bi bilo, če ne bi poslovni izid kazal izgube že drugo leto zapored...)

O parazitih govoriti v kakšnem drugem kot biološkem smislu je v današnji situaciji (ko se s paraziti zmerja cele družbene skupine in se jim jemlje sredstva in pravice) malce riski. Sploh ker se celo tisti redki, ki se še prištevajo med gostitelje, lahko čez noč znajdejo na drugi strani. Še posebej pa zadeva postane neokusna, ko začno eni "paraziti" s paraziti zmerjati druge "parazite", da bi se pririnili do večje porcije "krvi".

O uporabnem dovoljenju: nobene bojazni ni, da bi morebitne kršitve ostale skrite in nekaznovane - če vam je končno uspelo najti nekaj, kar se ne razpoči v prvi sapici, boste zadevo gonili do konca. Kar je seveda v redu in prav.

In ja, seveda. Če nekoga vprašaš, ali se zaveda, da bo moral biti pes pod nadzorom je odgovor lahko samo ja ali ne. To, da ima izkušnje in da pse šola resnično ni odgovor na vprašanje (sploh če se je prejšnji pes kljub izkušnjam in šolanju potepal)


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #75 : 05 Julij 2012, 10:54:59

En tak primer zelo preproste, prozorne a očitno vseeno zelo učinkovite manipulacije so recimo podatki o dobičkih zavetišč. Uporabiš pravo številko, točno prepisano iz AJPESa. Dobrih 100 tisočakov čistega dobička iz prodaje. Super, krasna, sočna kost. A na isti strani je  (žal) še ena številka, ki se ji reče poslovni izid podjetja. Pri Horjulskem zavetišču  - dobre tri tisočake minusa. Hm...kaj zdaj: bajen dobiček ali izguba? (mimogrede, ravno danes objavljen podatek o podjetjih v državni lasti - krasen nekaj 100 miljonski čisti dobiček od prodaje. kako lepo bi bilo, če ne bi poslovni izid kazal izgube že drugo leto zapored...)


Ker vidim, da tudi v ekonomiji nisi "od muh". Bi te naprosil, da obrazložiš bralcem recimo bilančni "čisti dobiček" , ter "dohodninski" poslovni izid. Predvsem zakaj pride do razlik oz. kaj je tisto kar povzroči takšno razliko..............da bodo bolje razumeli tvoj hmm : dobiče ali izguba ?  :o



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #76 : 05 Julij 2012, 11:18:51
O knjigovodstvu sicer nimam pojma, a znam prepisati dve številki namesto ene. Znam tudi poiskati definicijo, če je treba:

Citiraj
ČISTI PRIHODKI OD PRODAJE vsebujejo prodajne vrednosti prodanih proizvodov oziroma trgovskega blaga in materiala ter opravljenih storitev v obračunskem obdobju (razen finančnih prihodkov na tej podlagi). Razčlenjujejo se na prihodke od prodaje lastnih poslovnih učinkov (proizvodov in storitev) ter prihodke od prodaje trgovskega blaga in materiala. Obračunani davek na dodano vrednost in druge dajatve niso všteti v prihodke od prodaje.

Citiraj
ČISTI POSLOVNI IZID POSLOVNEGA LETA je razlika med vsemi prihodki ter vsemi odhodki, zmanjšana za davek iz dobička in za druge davke. Pozitivni rezultat je čisti dobiček poslovnega leta, negativni pa čista izguba poslovnega leta.


sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #77 : 05 Julij 2012, 11:24:34
Meni gre pa tole metanje polen pod noge z ene in druge strani počasi že na bruhanje.

Zato sem se odločila, da se distanciram od živalovarstvene scene in ne podpiram več ne enega ne drugega (ne s prispevki, sodelovanjem na licitacijah,...)..

Škoda, vem da bodo nasrkale živali, ampak preprosto vas ne morem več poslušat in spremljat. :-X



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #78 : 05 Julij 2012, 11:34:04
SinM - je bistvo povedal že pidog.
Poskusov diskreditacije mene je bilo na več koncih že toliko, da sem na to že povsem imuna, razložim pa lahko vseeno. Bom prijetno presenečena, ko se bo pojavil kakšen protiargument, o katerem se bo v resnici dalo debatirat. No, pa poglejmo nekaj dejstev:

1. Sleepy se je oglasila tule zaradi naslovnega posta uporabnice Mili, ki je bila zgrožena nad odnosom zavetišča.
2. Debata se je razvila iz naslovnega posta, teme ni začela Sleepy, se je pa vanjo vključila.
3. Sleepy je vsakokrat napisala, kar je imela za napisat, tam, kjer Zavetišče Horjul sodeluje, torej na forum mpn in na FB zid ZH. Ker pa je kritično izražanje o ZH nezaželeno, da ne rečem kar bogokletno, ji je to onemogočeno tako na FB zidu ZH (ker je res bogokletno če poveš, da ZH širi napačno interpretacijo predpisov, ki jo poleg vsega ne upoštevajo pri oddaji lastnega psa) kot na forumu mpn, kjer je najti kar nekaj visokoetičnih in podstrešnopospravljenih visoko strokovnih psihoanaliz uporabnice Sleepy.
4. Citiran je prispevek iz foruma mpn, ko je bilo Sleepy še dovoljeno pisati, iz leta 2008. In veljalo je za vsa zavetišča in vsa ostala področja, če bi želeli bit natančni. Sleepy je bila namreč včasih prav romantično prepričana, da se vse rešuje z dialogom, komunikacijo in na čim manj oči, če to ne gre pa pred institucijami. Ampak romantika in realnost sta dve različni stvari, živa bitja pa smo nepopolno prilagojena, ki se moramo naučit prilagajat, če želimo preživeti. Romantičen pogled na reševanje konfliktov pa je žal, po mojih izkušnjah v korist bleferjem.
...ko sem bila še tako zelena, da bolj ne bi mogla bit in si razbijala glavo s tem da kaj hudiča ima tolko marketinga za počet pri zapuščenih živalih. No, zdej nisem več zelena in mi je marsikaj jasno, pa pustimo to.
Zagotovo najdeš tako na tistem forumu kot tudi kje drugje takšne ali drugačne zapise, kjer Sleepy izraža takšno in drugačno podporo Zavetišču Horjul. Pa je ne več, za kar obstajajo tehtni argumenti. Kako pol? Ker sem podporo izrazila pred leti, jo moram izražat do konca življenja, kljub temu, da so dejstva taka, da bi to bilo v nasprotju z mojimi načeli?
5. Sleepy bi še vedno prav vse, kar je zapisala tule, zapisala tudi na velecenjenem forumu ob zavedanju, da bo deležna brezplačne, nenaročene, visokoetične in podstrešnopospravljene psihoanalize,  pa žal ne more, ker ji je pisanje tam onemogočeno.
7. Na ta forum se lahko, če se ne motim, registirira (povsem brezplačno) kdorkoli.
8. Svet se spreminja, tehnologija še hitreje, z njo pa tudi način komunikacije in odnosi v javnosti. Družabna omrežja, blogi, portali so malce spremenili vlogo medijev, in kar se je včasih v pismih bralcev natisnilo v časopisu, se danes objavi na blogih, forumih, spletnih omrežjih. Welcome to the 21st century  :)
6. Sleepy ob ukvarjanju s temle zavetiškim področjem na tak ali drugačen način sodeluje tudi s kakšnimi institucijami, uradi in ministrstvi, kjer ji je bilo svetovano izvajanje pritiska tudi s pomočjo medijev, ker se nekatere reči prepočasi odvijajo, pa se teh prijemov prav zares še ni poslužila. Je pa medij tudi internet.
7. SinM kateri del se ti zdi sporen, prav konkretno kateri, zaradi česar bi bila vprašljiva moja kredibilnost? Tako konkretno.

Kaj je torej bolj/manj kredibilno - onemogočit pisanje kritikom, dovoliti pisanje v zaklenjene teme ali se vključit v debato, ki je posledica prvega posta v temi?

Z leti se ne samo staramo, ampak pridobivamo izkušnje, znanje, postajamo modrejši, razumemo več stvari. Se prilagajamo situacijam in se učimo tudi od drugih  :)

P.S.
A ni hec, kako se na argumente vedno odgovarja s poskusi spodkopavanja kredibilnosti in dikreditacijami na osebnem nivoju? Se počutim kukr en Rado Pezdir, le da imam kakšno kilo in dlako manj  >:D

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Jean

  • *
    • Prispevkov: 2.324
    • Točke: 6
Odgovori #79 : 05 Julij 2012, 11:43:51
Meni gre pa tole metanje polen pod noge z ene in druge strani počasi že na bruhanje.

Slovenski nacionalni šport.  ;) Na vseh scenah, ne samo živalovarstveni. Pa pravzaprav ne samo pri slovencih. Kot kaže je to neka univerzalna lastnost človeštva.

Nič, probajte delati vsaj nekega dobrega tam, kjer lahko.



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #80 : 05 Julij 2012, 11:51:32
O genetsko pogojenem "laganju": ja do neke mere je res tako - za razliko od živali, ki vidijo točno to, kar vidijo njihove oči, ljudje vidimo tisto, kar nam predelano servirajo naši možgani. Kaj nam bodo servirali je odvisno delno od genetike in delno od izkušenj (okolja). Zato dve osebi nikoli ne bosta istega predmeta ali dogodka opisali povsem enako, tudi če nobena od njiju ne bo lagala (razen če se prej ne zmenita seveda). Zato eni isti kozarec vidijo na pol poln, drugi pa napol prazen, zaradi tega isto sporočilo nam ljube (recimo politične) opcije ocenimo drugače, kot če bi bila spodaj podpisan predstavnik nam neljube. Če se tega zavedamo, lahko z upoštevanjem več virov dobimo nekaj približno objektivnega, če padamo na prvo žogo pač ne.
Žal, ob upoštevanju vsega navedenega v citatu, to pač ni mogoče. Ravno zato, ker vsaki možgani vidijo stvari kot jih vidijo, tudi tisti, ki bi želeli bit objektivni. Namreč do objektivnosti pridemo nekako z upravljanjem z informacijami - nekaj sprejmemo, nekaj pretehtamo, nekaj izločimo, kaj uvrstimo v katero kategorijo je pa spet subjektivno pogojeno, torej ne gre.
Svet je iluzija, realnost je iluzija. Resnic je toliko, kot je opazovalcev, če pa zaidemo v področje kvantne fizike je pa še malce drugače. "Resnico" na nek način oblikujemo s tistim, čemur posvečamo pozornost.  :)

Meni gre pa tole metanje polen pod noge z ene in druge strani počasi že na bruhanje.

Zato sem se odločila, da se distanciram od živalovarstvene scene in ne podpiram več ne enega ne drugega (ne s prispevki, sodelovanjem na licitacijah,...)..

Škoda, vem da bodo nasrkale živali, ampak preprosto vas ne morem več poslušat in spremljat. :-X
Jaz te čisto razumem, ampak - a naj bomo vsi o vsem tiho, ker kaj pa če...? Pravica do obveščenosti je ena temeljnih človekovih pravic, vsakemu pa je prepuščeno na izbiro ali želi biti obveščen ali ne. Če ne moreš ne spremljat in ne poslušat, potem tega ne počni. Pomagaš lahko še vedno, komur pač želiš, če želiš.
Ampak - kaj pa če bodo živali nasrkale še bolj, če bomo vsi tiho? Kaj pa če nasrkajo že zdaj, pa ti samo ne veš, ker je nekdo tiho, ker bi lahko še bolj?  ???

Hec a ne, kako se z lahkoto bistvo spregleda. Vsi imamo poln kufer nečesa pač že, ampak bolj malo pa se nas vpraša kje je bistvo? Po PRVEM postu uporabnice Šum na mpn bi lahko bilo vse urejeno z odgovorom vodje zavetišča, da je odgovor dobila takrat in takrat na ta in ta način. Ampak ga očitno ni, pa je treba posežt po ustaljenih prijemih - diskreditacijah, vključno s Smetkinim odgovorm v točkah.

Akcija - reakcija - kolikokrat je pa treba napisat?

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #81 : 05 Julij 2012, 12:08:20
V povsem drugo kategorijo pa spada manipulacija, ki je zavestno zavajanje.


Pri Horjulskem zavetišču  - dobre tri tisočake minusa.

Ne pri Horjulskem zavetišču, pač pa pri Poloni Samec s.p.

Pri s. p. številka, ki je v tistem polju, predstavlja podjetnikovo "plačo" oz njegov dohodek (s katerim si mora kupit kruh in druge dobrine), od katerega mora plačat še dohodnino. S tem, kako se je pri Poloni Samec s.p. znašla tam rdeča številka, se bo verjetno slej ko prej ukvarjal DURS, saj tista rdeča številka namreč pomeni, da ne samo, da Polona Samec v lanskem letu ni imela od česa živeti, saj ni prejela niti enega samega centa "plače" pač pa da je še celo plačala (bog ve kje je pa za to dobila? Si izposodila?), da je lahko delala. Torej ji ni ostalo niti za plačat osnovnih reči - vode, elektrike, hrane in tudi ne dohodnine, ki jo mora plačat s.p.
No, razen če ni 65.000 € dobička, ki jih je ustvarila v letu poprej, uporabila za življenje letos (kar pa bi pomenilo, da je bil tisti dobiček povsem realen, al kako?)
Kakorkoli, zna bit zanimiv primer za davčne inšpektorje, ki niso imuni na sume utaje davkov...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #82 : 05 Julij 2012, 12:14:55
Meni gre pa tole metanje polen pod noge z ene in druge strani počasi že na bruhanje.

Zato sem se odločila, da se distanciram od živalovarstvene scene in ne podpiram več ne enega ne drugega (ne s prispevki, sodelovanjem na licitacijah,...)..

Škoda, vem da bodo nasrkale živali, ampak preprosto vas ne morem več poslušat in spremljat. :-X

Se podpišem. Še zavedate se ne, kako negravžna je vaša komunikacija, skakanje v luft, obtoževanje itd. In koliko ljudi ste s tem že odgnali.

Če so nepravilnosti, jih je treba odpravit, ampak se da tudi drugače, ne na slovenceljsko značilni način, ki se ga tako radi poslužujete. Zavedajte se, da ste v končni fazi odvisni od donacij drugih. In veliko teh drugih takšen način komunikacije odbija.

lp



aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #83 : 05 Julij 2012, 12:16:00
Slovenski nacionalni šport.  ;) Na vseh scenah, ne samo živalovarstveni. Pa pravzaprav ne samo pri slovencih. Kot kaže je to neka univerzalna lastnost človeštva.

Nič, probajte delati vsaj nekega dobrega tam, kjer lahko.
Podpis!


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #84 : 05 Julij 2012, 12:16:45
Meni gre pa tole metanje polen pod noge z ene in druge strani počasi že na bruhanje.

Zato sem se odločila, da se distanciram od živalovarstvene scene in ne podpiram več ne enega ne drugega (ne s prispevki, sodelovanjem na licitacijah,...)..

Škoda, vem da bodo nasrkale živali, ampak preprosto vas ne morem več poslušat in spremljat. :-X
Tudi od mene podpis!


SinM

  • *
    • Prispevkov: 115
    • Točke: 0
  • MI2
Odgovori #85 : 05 Julij 2012, 12:17:37
@ Sleepy - SinM je napisala, kar je napisala, brez namena nadaljnega debatiranja & v vednost trenutnim in bodočim »obiskovalcem« dotične teme.
Vsak posameznik si lahko na podlagi zapisanega (tu, mpn, fb, etc.) ustvari svoje mnenje, do katerega je nesporno in popolnoma upravičen.





Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #86 : 05 Julij 2012, 12:24:52
 :D Ja sej. Tudi Sleepy. Je odgovorila ravno zato, da si lahko vsak ustvari svoje mnenje o zapisanem, tudi tvojem.  :)


Smile... Tomorrow will be worse. 8)


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #87 : 05 Julij 2012, 12:57:11
Se podpišem. Še zavedate se ne, kako negravžna je vaša komunikacija, skakanje v luft, obtoževanje itd. In koliko ljudi ste s tem že odgnali.

Če so nepravilnosti, jih je treba odpravit, ampak se da tudi drugače, ne na slovenceljsko značilni način, ki se ga tako radi poslužujete. Zavedajte se, da ste v končni fazi odvisni od donacij drugih. In veliko teh drugih takšen način komunikacije odbija.

lp

Kalsang, kaj pa se v ljubi SLO sploh reši?
"Čista lopata" s 1,5 leta vsakemu oz. cca 6 mesecev, ker so angelčki?................ampak tu vsaj nekaj je po drugi strani!  ;)
Fuj!

Odgnali?
 Seveda se strinjam. Vsak ima svoj razlog.

Način komunikacije. Zanimivo pogledat tudi način, pristop tistih odganih oz. zakaj so se "odgnali". Kakor kdo ;)
Zanimivo je prebrat tudi tiste odgnane  ;) in kar nekaj jih je za katere rečem škoda, da ne pišejo več. Predvsem odgnane pred mano ;)
Kdor se počuti pa odgnan zaradi mojega pisanja (seveda ne pišem sveto pismo in so seveda prisotne zmote) pa res ne morem pomagati. Predvsem pa se ne počutim prav nič krivega...................v mojih očeh seveda. Vsake imajo svojga malarja!



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #88 : 05 Julij 2012, 13:09:00
Kalsang, kaj pa se v ljubi SLO sploh reši?
"Čista lopata" s 1,5 leta vsakemu oz. cca 6 mesecev, ker so angelčki?................ampak tu vsaj nekaj je po drugi strani!  ;)
Fuj!

Odgnali?
 Seveda se strinjam. Vsak ima svoj razlog.

Način komunikacije. Zanimivo pogledat tudi način, pristop tistih odganih oz. zakaj so se "odgnali". Kakor kdo ;)
Zanimivo je prebrat tudi tiste odgnane  ;) in kar nekaj jih je za katere rečem škoda, da ne pišejo več. Predvsem odgnane pred mano ;)
Kdor se počuti pa odgnan zaradi mojega pisanja (seveda ne pišem sveto pismo in so seveda prisotne zmote) pa res ne morem pomagati. Predvsem pa se ne počutim prav nič krivega...................v mojih očeh seveda. Vsake imajo svojga malarja!

Sam kot etično/moralno sporen pisec (tak občutek imam; nič hudega  ;D ) OK........neki cinik. Kaj pa način komunikacije etično/moralno čistih?



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #89 : 05 Julij 2012, 13:19:29
Če so nepravilnosti, jih je treba odpravit, ampak se da tudi drugače, ne na slovenceljsko značilni način, ki se ga tako radi poslužujete.

Se strinjam. Hvala bogu da se nepravilnosti izpostavljajo, ampak ZH ocitate prepucavanje, sami pa zadnji 2 strani delate tocno to.

battito animale