Delovanje slovenskih zavetišč

Mili · 120516

Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #210 : 09 Avgust 2012, 12:09:24
Tole mi je ostalo na stand by, pa ker res ne maram blefiranja in zavajanja, pa da se ima ljudi za norca (ker se res dela škoda še vsem ostalim) in ga je bilo res preveč od tam gor, dejmo tole dopolnit.

V povsem drugo kategorijo pa spada manipulacija, ki je zavestno zavajanje. Kolikor toliko spreten manipulator bo laži za svojo juho uporabljal zelo varčno, samo kot začimbe. Osnovo predstavljajo bolj ali manj spretno pomešane polresnice, poudarjanje enih dejstev, zamolčanje drugih, stavki vzeti iz konteksta, malce pomešani besede....

En tak primer zelo preproste, prozorne a očitno vseeno zelo učinkovite manipulacije so recimo podatki o dobičkih zavetišč. Uporabiš pravo številko, točno prepisano iz AJPESa. Dobrih 100 tisočakov čistega dobička iz prodaje. Super, krasna, sočna kost. A na isti strani je  (žal) še ena številka, ki se ji reče poslovni izid podjetja. Pri Horjulskem zavetišču  - dobre tri tisočake minusa. Hm...kaj zdaj: bajen dobiček ali izguba?

Polona Samec je edini ustanovitelj zavoda Zavetišče Horjul. Zavod je bil v sodni register vpisan 30.9.2011 (tri mesece pred koncem leta torej), TRR je odprl 6.10.2011 (torej je lahko posloval manj kot tri mesece v letu 2011). V manj kot treh mesecih poslovanja je uspel pridelati 19.873 € čistega presežka prihodkov obračunskega obdobja (pri neprofitnih organizacijah se to ne imenuje dobiček - same shit, different name), pri čemer ni bilo niti centa proračunskih sredstev. Torej? Slabih 20.000 v treh mesecih poslovanja? 24.500 prihodkov od poslovanja? Bajen dobiček ali izguba? Kaj tretjega?
Kakorkoli, ni slabo, za tri mesece poslovanja je to naravnost bajno in za čestitat!

P.S.
CUT THE CRAP! Dovolj je blo! Sicer bi bilo lepo, da te reči pojasnijo gospa sami, ko že dopuščajo širjenje dezinformacij, pa če nočejo pa prav, bom še naprej to počela jaz. Neprijetno sicer, pa kaj čmo. Življenje baje ni pravljica  >:D


Smile... Tomorrow will be worse. 8)


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #211 : 12 Avgust 2012, 19:26:03
Ja Sleeppy si pa tudi zlobna. Vsem gre v nos če človek z izvajanjem moralno/etičnega biznisa še kaj zasluži. Kaj pa reševanje ubogih živalic.  ;D :o ;D :o

"Če nima pes patentina pa po psa v zavetišče ali na cesto"..................to je edina resnica, ki v "babji" pasjereji obstaja ;D (če seveda ni "pravi" mešanec :-\ )
Pa denarja ne zraven mešat. Pasjereja je pač hobi, dokler govorima o nadzorovani vzreji. Vse ostalo so zaslužkarji in šteparji, ki nam uničujejo pasme. Nobenega spoštovanja do psov, pardon pasem, te te te  ;D :o ;D :o

PS
Potem omenjeno zavetišče obstaja manj kot leto  :o :o :o  ali pa jih lahko označimo za šteparje, preprodajalce, izmečke, goljufe, zavajalce, šušmarje......... ;)



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #212 : 14 Avgust 2012, 11:53:41
Ja a ne.  :D Zlobna pa še kej  :D Res grdo, da mi gre v nos, da se z izvajanjem moralno/etičnega biznisa služi nelegalno (in jebe druge). Grdo, grdo, res grdo. Še sploh potem, ko je bilo vložene toliko energije in posvečena leta življenja za rešitev problema z nekim drugim nelegalnim zavetiščem. In po tistem, naj bi bilo vse drugače... moralno/etično legalno  >:D

 :D :D :D res, a potegnemo analogijo?
PS
Potem omenjeno zavetišče obstaja manj kot leto  :o :o :o  ali pa jih lahko označimo za šteparje, preprodajalce, izmečke, goljufe, zavajalce, šušmarje......... ;)
Če so šteparji, preprodajalci, izmečki, goljufi, zavajalci, šušmarji.... tisti, ki delajo brez papirjev, kaj bi bilo potem zavetišče, ki dela brez papirjev?  ??? No, al pa zavetiščA, da bomo korektni.
 >:D

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #213 : 14 Avgust 2012, 13:04:46
Pravičnim, moralno/etično nespornim je v preljubi deželi hlapcev zmeraj odpuščeno  ;D ;)
Niso krivi oni, le drugi so "žleht"  :o , raji pa peska v oči ;)



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #214 : 19 Avgust 2012, 16:17:00
 :D :D :D
Peska bo pa kmalu zmanjkalo, tolko je bilo že zmetanega "raji" v oči v teh zadnjih... 10 in več (?) letih...
Kdo ve koliko ga je bilo vzetega s kupa tistih z zemljo zravnanih razlogov, ki kot da nikoli niso obstajali... ki jih ni, ni...  ::) Mogoče za ščepec ali dva preveč...  :D

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #215 : 06 April 2017, 12:47:41
Pozdravljeni!
Tukaj bom kopirala link in Print screen besedila izkušnje moje nečakinje, ki je s svojima staršema doživela "krasen" sprejem v zavetišču Horjul.
Ker je Jana Pahovnik takoj vse komentarje prenesla v arhiv foruma (zadnji je moj-mene je že pred časom na fb zablokirala, ker ji nisem bila dovolj všečna, oziroma ponavadi napišem, kar mislim) in pričakujem, da jih bo tudi od tam kar kmalu izbrisala, želim da se tudi na tem forumu prebere spodaj napisano:


http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,51280.0.html

 
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Re: Ana

  Avtor Tema: Re: Ana  (Prebrano 50 krat) 
KARMEN, Zoia, eva84, neznalec (+ 2 skritih) in 1 gostov pregleduje to temo. 

koper
novinec
*
Offline Offline

 Sporočil: 3


WWW
 
 
Re: Ana

« : sreda, 05.04.2017 : 18:23:13 »
 

Pozdravljeni
Z psom sem rastla že od otroštva. Zadnjo psičko smo imeli 14 let. Pokopali smo jo 11.3.2017. Naša psička je bila mešanček med terjerjem in čivavo. Mladiča [/b]mi je sestra prinesla,ker psička ni bila čistokrvna in ni bila primerna za prodajo,družina, ki jo je vzela je ni marala, ker je lulala v hiši. Ne vejo, kaj so zamudili. Psička se je takoj naučila lulati venih. Bila je naš družinski član. Živela je v hiši bila stalno z nami, hodila z nami na dopuste,....4 februarja je imela prvi napad in skoraj umrla. Organe ji je začela zalivati voda. Težko je dihala in jedla ni skoraj nič. Na veterinarski postaji so jo komaj rešili. Od tistega dne naprej ni nikoli več bilo kot prej. Naredili smo analizo krvi, kardiološki pregled,... Dobila je različna zdravila. Iz 11,5kg je prišla na 4. Imela je tvorbo v mehurju. Psičko smo morali evtanazirati. Kljub temu, da smo rekli psa nikoli več, smo sledili zapuščenim psom. Psom za posvojitev. Na spletu smo v zavetišču Horjul našli skoraj identično psičko.V pon. 3.4.2017 smo jo najavljeni obiskali. Sprejela nas je predvidevam ena od skrbnikov. Vrata smo komaj lahko prestopili. Psičko je držala ob sebi in nam praktično sploh ni dala možnosti stika z njo. Njen odnos je bil hladen in nesramen. Ni nam dovolila, da bi psičko lahko peljali malo na sprehod. Ves čas nas je prepričevala, da ta pes ni primeren za nas. Ana je karakterno zelo podobna naši pokojni psički. Neprimerno se ji je zdelo, da doma imamo tudi druge živalce. Nemogoče se ji je zdelo, da bi se ta pes lahko prilagodil komurkoli razen njej očitno. Psa sploh niso nameravali oddati. Skrbnica azila si ni vzela niti minuto časa za nas sprejet. Na spletu sploh ni objavljeno, da je psička sterilizirana in da ima mladička. Mož se je sprehodil ob ograji in eden od skrbnikov mu je rekel naj se odstrani. Celo uro vožnje proti domu smo bili tiho. Zadnje besede ki so nam ostale so bile no, pa se bomo poslovili.
Je v vašem interesu živalce oddat ljudem, ki bi za njih lepo skrbeli. Ljudem, ki pogoje več kot izpolnjujejo, saj bi psička živela v hiši in spredaj imela ogromen travnik. Ali pa vam je ljubše imeti psičko v boksu. Nepočesano, neurejeno, blatno in žalostno.
Sramota je, da taki ljudje odločajo o usodi nekoga ki je nemočen in nebogljen. Ljudem katerim sem svojo izkušnjo povedala ne morejo verjeti.
Nazaj grede smo se ustavili v sv. Antonu.
Lahko so vam za vzgled.
Lp

 maja_kalis
midi
***
Offline Offline

 Spol: Ženska
 Sporočil: 207

WWW 
 
Re: Ana

« Odgovor #1 : sreda, 05.04.2017 : 21:00:23 »
 
Pozdravljeni koper,

moram napisati, da sem ob prebiranju zgornjega zapisa malo presenečena, saj je bila moja izkušnja pri tem istem posvojitvenem razgovoru popolnoma drugačna. Že po telefonu smo vam povedali, da sem nam ne zdi, da bi Ana ustrezala glede na vašo trenutno situacijo kar se preostalih živali tiče, tako da ste že pred prihodom k nam vedeli, da se nam Ana ne zdi primerna psička. Nihče ne dvomi, da ste za svojo psičko poskrbeli maksimalno in da bo temu tako tudi v prihodnje ko/če se odločite za novega pasjega člana. Tudi sama sem vam v času vašega obiska večkrat povedala, da v kolikor bi imela kakšnega psičko, ki bi ustrezala vašim željam glede velikosti in bi bila primerna za v dano okolje, da vam bi jo brez pomisleka oddala, saj se mi ni niti za trenutek zdelo, da bi bilo za psa slabo poskrbljeno. Ana je res na las podobna vaši pokojni psički, vendar pa to ne pomeni, da bi se brez problema vklopila v vaše okolje. Ko za katerega koli psa, ki se nahaja v naši oskrbi povemo, da ni primeren za sobivanje z mački, da ne mara otrok, da se boji moških, da ne mara družbe ostalih samcev ali karkoli podobnega, tega ne pravimo kar tako. V tem primeru so bile problem druge živali, ki so že pri hiši. Pa ne zato, ker bi se meni zdelo to neprimerno samo po sebi, ampak zaradi Aninega karakterja in nagona. V času njenega bivanja pri nas smo jo že toliko spoznali, da stvari ne govorimo kar tako. Morda še beseda ali dve o gibanju na območju zavetišča. Gibanje je trenutno omejeno, prav tako tudi sprehajanje psov, saj zaradi sprejetja večjega števila pasjih mladičev veljajo poostreni karantenski pogoji. Zdravje in dobro počutje naših varovancev nam je vedno na prvem mestu.
Se pa ni potrebno posebej bati za Anino usodo, tako kot vsi naši varovanci bo odrepkala v nov dom tisti trenutek, ko bo prišel pravi zanjo.

Prijazen pozdrav, Maja

Prijazen pozdrav, Maja
 

Smetka
Moderator
*****
Offline Offline

 Sporočil: 20.040

WWW 
 
Re: Ana

« Odgovor #2 : sreda, 05.04.2017 : 21:14:41 »
 
Aha.. Se nekdo, namesto katerega moramo mi misliti. Kokosi in macke za leto in pol staro psico z izrazenim terierskim nagonom niso prijateljice. Nam zanje ni vseeno.
Kdo je ta skrbnica azila, ki si ni vzela nic casa? Jaz (retoricno vprasanje)? Prepricana sem, da vas je v Sv. A tonu pricakal direktor komunale in vam osebno oddal novega druzinskega clana.
Konec dober, vse dobro 😉.
 

http://www.zavetisce-horjul.net
http://www.facebook.com/zavetisce
 
 
 
binulja
midi
*
Offline Offline

 Spol: Ženska
 Sporočil: 1.562

Re: Ana

« Odgovor #3 : sreda, 05.04.2017 : 21:28:21 »
 
Glede na to, da je lastnik zavetisca obcina, bi se spodobilo, da pride vsaj Popovic, ce ze izolski in piranski zupan nimata casa. (sarkazem off) Nekateri nadvse radi rinejo z glavo skozi zid...
 

www.zavetisce-horjul.net
http://www.facebook.com/ZavetisceHorjul
 
Jana
Jana Pahovnik
 administrator
*****
Offline Offline

 Spol: Ženska
 Sporočil: 32.578

 Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW Email 
 
Re: Ana

« Odgovor #4 : sreda, 05.04.2017 : 21:56:56 »
 

Citat: koper , sreda, 05.04.2017 : 18:23:13

Psičko je držala ob sebi in nam praktično sploh ni dala možnosti stika z njo. Njen odnos je bil hladen in nesramen. Ni nam dovolila, da bi psičko lahko peljali malo na sprehod. Ves čas nas je prepričevala, da ta pes ni primeren za nas. Ana je karakterno zelo podobna naši pokojni psički.

Ne vem, kako gresta skupaj trditvi, da s psico 'praktično sploh niste imeli stika', veste pa, da je 'karakterno zelo podobna vaši pokojni psički'?
Vprašanje je retorično in nanj ne želim odgovora.


Citat: koper , sreda, 05.04.2017 : 18:23:13

Skrbnica azila si ni vzela niti minuto časa za nas sprejet.

Zavetišča niso sprejemni centri za obiskovalce, temveč inštitucije, kjer nudijo oskrbo zapuščenim živalim in oddajajo le-te najbolj primernim posvojiteljem. 


Citat: koper , sreda, 05.04.2017 : 18:23:13

Na spletu sploh ni objavljeno, da je psička sterilizirana in da ima mladička.

Po predpisih lahko gredo psice iz zavetišča v posvojitev samo sterilizirane. Oditi v zavetišče in pričakovati posvojitev nesterilizirane psice je neodgovorno početje in kraja dragocenega časa zavetiškemu osebju. Predpis, ki bi določal, da morajo biti podatki o sterilizaciji psice in podatki o njenih mladičih objavljeni, ne obstaja.

Veseli me, da ste bili v Sv. Antonu zadovoljni. Če bi pred objavo vašega pisanja v tej temi namesto nase vsaj za trenutek pomislili na Ano, bi bilo veselje še večje. 

 Jana
>>naš živalski svet<< | >>naši Annabel in Hannah<<
 
 
 koper
novinec
*
Offline Offline

 Sporočil: 3


WWW
 
 
Re: Ana

« Odgovor #5 : Danes ob 05:37:17 »
 
Pozdravljeni
Najprej bi želela povdariti,da se podobnost psičke ne nanaša samo na zunanji videz,ampak tudi na karakter sam.Kar je bilo takoj očitno.Sicer sem samo želela opisati svojo slabo izkušnjo.Glede na to,da smo člana družine te iste pasme imeli in z njim živeli 14 let,človek že prepozna določene stvari.
Glede ostalih komentarjev bi se vdržala,ker se mi ne zdijo niti primerni niti ničemur podobni.Toliko v vednost glede obalnega zavetišča.Osebje je zelo prijazno.Prijetno so nas presenetili.Gospa,ki je v zavetišču vodja,je sicer kot smo opazili izredno zasedena in veliko na terenu,....kljub temu nas je po telefonu osebno kontaktirala.Roza povodec,s katerim smo šli na obisk Ane bomo podarili.Dogovarjamo se za posvojitev in pripravljamo vse potrebno za fantka Cheesy
Rada bi se opravičila,če sem vas z svojo iskrenostjo prizadela,saj to ni bil moj namen.Ne mešajte politike in živali.
Želim vam čudovit dan in vam pošiljam toplino našega sončka iz obale Cheesy Cheesy Cheesy
 
Zavetišče Horjul
Moderator
*****
Offline Offline

 Sporočil: 997
 
 
Re: Ana

« Odgovor #6 : Danes ob 06:50:21 »
 
Citat: koper , Danes ob 05:37:17

Pozdravljeni
Najprej bi želela povdariti,da se podobnost psičke ne nanaša samo na zunanji videz,ampak tudi na karakter sam.Kar je bilo takoj očitno.Sicer sem samo želela opisati svojo slabo izkušnjo.


Evo, super. Stresli ste se, spljuvali zavetišče in zaposlene, razložili vsem, da ste užaljeni, ker niste dobili, kar ste pričakovali in je vašim očem všečno. Pa še vodja vas ni pozdravila osebno! Dobili ste svojih 5 minut, ki jih boste s pridom izkoriščali še naprej in razlagali to tragedijo, ki se vam je pripetila vsakemu, ki vas bo želel poslušati. Mi res radi pomagamo - če vam je zdaj lažje, je cel svet takoj lepši.

O karakterju pa ne bi... a ne? Ker samo potrjujete, kar smo ocenili namesto vas. Da se blazno precenjujete v svojih sposobnostih in vedenju o psih. Ano s kokošmi združit bi bilo stresno in neuspešno početje tako zanjo kot za kokoši.

Čestitke za fantka  Cheesy! In nov povodec  Cheesy!

 
 

www.ZAVETISCE-HORJUL.net | ZH na FB | PRRRodAJALna ZH
koper
novinec
*
Offline Offline

 Sporočil: 3


WWW
 
 
Re: Ana

« Odgovor #7 : Danes ob 07:26:24 »
 


Niti se nisem nič stresala , še manj pa nisem užaljena.Bila sem samo razočarana in neprijetno presenečena.Če bi na vsak način hotela dobiti to kar mi je po vašem mnenju všečno,kar pa ne drži,bi si to kupila.Svet nikakor ne more biti lep,če obstajao ljudje kot ste vi.Od vsega tega nam bo v lepem spominu ostal vsaj Anin pogled.
Upam pa,da  mi nikoli več ne bo potrebno imeti stika z negativnimi in sovražno nastrojenimi ljudmi kot ste vi.Konfliktni,pametni z sposobnostjo videnja v naprej,.....
Prisrčno vas pozdravljam in se hkrati poslavljam,ker z takimi ljudmi resnično ne želim imeti stika.
 

KARMEN
rad pišem
****
Online Online

 Spol: Ženska
 Sporočil: 360



Re: Ana

« Odgovor #8 : Danes ob 10:33:03 »
 
Naj dodam svoje mnenje glede dogodka:
Mislim, da gre tukaj predvsem za odnos med skrbnikom v zavetišču, ki je bil trenutno prisoten in družino, ki je prišla najavljena. To so bili moja sestra, njen mož in nečakinja.
Če bi gospa, ki je psičko držala v naročju, pomislila le na to, da je punca (srednješolka) s pokojno psičko preživela 14 čudovitih let, bi se morda pa le malo drugače obnašala.
Strinjam se, da je v zavetiščih primarna skrb za živali in verjamem, da je Zavetišče Horjul lahko vzgled marsikateremu zavetišču, mislim pa da bi se morali nekateri malo zamisliti (tudi tisti, ki tukaj pišete komentarje), da je odnos med zaposlenimi v zavetišču in morebitnimi posvojitelji zelo pomemben, predvsem kadar je posvojitelj še zelo prizadet zaradi izgube dolgoletnega pasjega prijatelja.
Nisem bila zraven dogodka, verjamem pa nečakinji, ki je s kraja odšla zelo prizadeta in razočarana.
Pa ne zaradi tega, ker niso dobili psičke Ane ali katerega drugega psička iz omenjenega zavetišča, ampak predvsem zaradi obnašanja osebe, ki je bila prisotna ob obisku.
Naj navedem le še, da je nečakinja že od malih nog, takoj ko je postala sposobna, za svojo psičko zelo odgovorno in zgledno skrbela, z očetom jo je tudi pospremila na njeni zadnji poti.
Mislim, da bi bilo smiselno, da se nekateri vzdržite nestrpnih in ciničnih komentarjev, ker oseb, ki so prišle v zavetišče ne poznate in jih po opisu njihove izkušnje, tukaj ne morete soditi.
Vodji zavetišča pa svetujem, da poskrbi, da bo v bodoče ob obiskih prisotna oseba, ki zna delati tudi z ljudmi, ne le z živalmi.
 
 

 
 Zavetišče Horjul
Moderator
*****
Offline Offline

 Sporočil: 997

 
Re: Ana

« Odgovor #9 : Danes ob 12:36:40 »
 


Karmen, prosim, svetujte tistim, ki vas za nasvet prosijo.

 www.ZAVETISCE-HORJUL.net | ZH na FB | PRRRodAJALna ZH
 
 
 
 
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Re: Ana « nazaj naprej »

 
 





Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #216 : 06 April 2017, 13:41:32
Kaj so sploh silili tja, če jim je bilo že v štartu povedano da psička ni primerna za njih?



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #217 : 06 April 2017, 13:44:37
Želeli so si ogledati tudi druge kužke, ampak jim je to bilo onemogočeno, ker jih niso spustili skozi vrata.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #218 : 06 April 2017, 15:09:28
"Tudi sama sem vam v času vašega obiska večkrat povedala, da v kolikor bi imela kakšnega psičko, ki bi ustrezala vašim željam glede velikosti in bi bila primerna za v dano okolje, da vam bi jo brez pomisleka oddala, saj se mi ni niti za trenutek zdelo, da bi bilo za psa slabo poskrbljeno."

Menda pa cela Slovenija trenutno ve, da je Horjul v karanteni.



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #219 : 06 April 2017, 15:14:25
Nika, verjetno nisi dobro prebrala, da gre za odnos do oseb, ki pridejo v zavetišče, ne za to, da so šli domov brez kužka  ::).



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #220 : 06 April 2017, 16:26:14
Zadnje čase je izjemno veliko ljudi skrajno užaljenih, ker ne dobijo točno določenega psa iz tega zavetišča. menda jih je nekaj 100 tedensko :)
Sicer pa, jaz bi bila na vašem mestu hvaležna, če bi mi v štartu povedali, da izbrana psica ni združljiva z mojimi ostalimi živalmi. Hvala čast bogu, da vsi ki oddajajo pse ne govorijo samo o večni hvaležnosti in o ljubezni, ki da pozdravi vse probleme...prihrani veliko težav in stresa vam in živalim.
A mi lahko prosim razložite, kaj bi imeli od tega, če bi izbrano psico peljali na sprehod in se še dodatno navezali nanjo, če pa težava ni povezana z vami ampak z živalmi ki jih imate doma in s katerimi psica ni združljiva? Po sprehodu ne bi bila nič bolj združljiva z njimi.
Pa še to: ponavadi sta za to, da gre nek stik v napačno smer krivi obe strani.


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #221 : 06 April 2017, 16:32:24
Seveda sem prebrala, samo obe strani in ne samo eno. Pa čist razumem da zagovarjaš svojo žlahto, sam pač..ker psa niso dobili je treba u jok pa na drevo, sej to je vsakič isto. Če ga ne bi v kakem drugem zavetišču, bi pa o tistem brali.



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #222 : 06 April 2017, 18:00:50
Škoda truda in energije  :P



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #223 : 06 April 2017, 18:49:38
Nima smisla tule pogrevat stvari iz drugih forumov, ker dosegli itak ne boste nič. Kot razumem iz kopiranega, so oz. bodo posvojili drugega psa, tako da je zgodba zaključena, saj so očitno našli psa (in zavetišče),  ki jim vizuelno in karakterno ustreza. Kar je pa konec koncev poanta vsega skupaj, a ne?  ;)








Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #224 : 06 April 2017, 20:05:33
....in tudi psica je dobila novega lastnika, tako da konec dober vse dobro. Sem pa sama opazila, takrat, ko sem še imela mladiče za prodat, da si lahko še tako takten, če nekomu ne daš mladiča, ker se ti  zdi, da iz katerega koli razloga nesodita skupaj,  bo nesojeni lastnik užaljen do groba in naprej.


KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #225 : 07 April 2017, 09:05:46
Ja, za vse se je končalo najboljše, kot se je lahko, predvsem za psičko  :).



_ZOYA_

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
  • ♥Maltese Maly♥Schapendoes Gavin♥Mix Ajda♥
Odgovori #226 : 10 April 2017, 13:54:49
Omg, a sedaj bodo psico oni poznali bolje, ker so na spletu prebrali opis, videli sliko in jo za malo časa videli v živo. Psica pač ni primerna za njih, a zato je treba pljuvati čez zavetušče? In igrati neke užaljence? Normalno, da ne bodo dali vsakemu psa...


Shiny Angels Blue Star-Maly
Gavin Fibby Jingle Slomar Tuft-Gavin
Ajda-Ajda


Tiasshy

  • *
    • Prispevkov: 28
    • Točke: 0
Odgovori #227 : 10 April 2017, 16:41:59
Jaz imam zelo zanimivo izkušnjo, sicer s francoskim zavetiščem. S fantom sva se odločila posvojiti, in sta nama v določenem zavetišču kar dva kužka padla v oči. Rotweilerka manjše rasti in mešanček z labradorjem. Greva na obisk (brez klica, saj pri tem zavetišču ni potrebne najave). Torej prikaževa se, in so naju zelo lepo sprejeli. Sama sva se malo sprehodila med kužki v kletkah, saj je bil moški, ki sprejema obiskovalce ravno na sprehodu. Po parih minutah se prikaže in mu poveva, da se zanimava za posvojitev ter kateri pes naju zanima. Takoj ko je slišal ime Irka (mala rotweilerka) naju je skušal prepričati, da je to pes za naju. Ko sem omenila drugega psa, je bil manj jasen, ampak Irka je pa res pes za naju. Ni vprašal kako živiva ali kje, ali imava vrt... Samo razlagal je, kako je to mirna psička, popolna za naju... Seveda, ker je rotweiler sva potrebovala določene papirje, tako da takojšnja posvojitev ni bila mogoča. Ampak je zavetišče zelo pomagalo, organizirali so obisk specialista za nevarne pasme (rotweiler v franciji je označen kot nevaren pes. Da ga lahko posvojiš potrebuješ posebne papirje, da si sposoben, opraviti moraš nek poseben tečaj, in domači obisk). Namesto čakanja treh mesecev, kot je to standard, sva vse opravila v enem mesecu. Celo strokovanjak je bil navdušen nad nama... Čeprav sem pričakovala ogromno negativnosti, saj sva živela v majhnem stanovanju sredi mesta z dvema mačkoma.  Posvojitev je bila uspešna, čeprav je bila psica mentalno slaba. Šele po enem letu je postala res samozavestna in popolna psička...

Kar sem želela povedati, malo sem se počutila, kot da sploh nimam druge možnosti kot da jo posvojim! :D Gospod jo je tako hvalil, samo njo, da je res popolna! :D In samo za naju. Da je samo naju čakala. Brez da bi naju poznal... :D Res je da sva se ful vrgla v vse papirje... Mogoče je za vse, ki toliko vložijo samo za posvojitev, videti da so dobri skrbniki...

Ampak ja, to je moja prva izkušnja z zavetiščem. :D Nevedna čist, ampak so naju tako lepo sprejeli. Vse papirje pomagali urediti. Uredili obiske. Res ne morem prehvaliti. Sva šla večkrat tudi obiskati skupaj z Irko, da so jo malo videli. :D



lely

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #228 : 24 April 2017, 15:27:20
No ja horjul..Ko se je nas pes izgubil in je pristal v zavetiscu v Horjulu, so nam ga vrnili kar cez ograjo. Brez da bi nas kdo vprasal ce imamo kaksen dokaz da je sploh nas...(mladic,rodovniski)Res pa je bil tam samo par ur..Drugace nimam nic proti zavetiscu tud doniram redno samo to me res malo zmotilo...