Renčanje in lajanje

Mariposa · 1072

Mariposa

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
: 17 September 2012, 20:09:24
Pozdravljeni!

Doma imam dva psa ... enega sem kupila, drugega smo vzeli na druge roke od ljudi, ki z njim niso lepo ravnali, starega 9 mes ali več (tega ne bom nikoli vedela). Bila je hitra odločitev, ker so se ga želeli znebiti. Moj prvotni kuža je priden, vzgojen, z njim ni večjih težav. Pri slednjem pa se že od začetka pojavljajo določene motnje, katerih se nisva uspela rešit. Drugače je pameten, učljiv, sledljiv v večini rečeh, razen:
- lajanju na druge pse in ljudi ali lajanje v primeru ko kdo pozvoni oziroma vstopi skozi vrata ali lajanje ob večjih nenadnih zvokih iz okolice
- zaganjanje v druge samce ... sicer se kasneje hitro spoprijatelji če le-te odreagirajo mirno...na splošno se rad igra z drugimi psmi ... imamo tudi ukaz "back", ki pomeni, da pes na sprehodu vedno hodi za mano, tako da nas ne more nič presenetiti (s tem sem drastično zmanjšala neprijetnosti z zaganjanjem ob srečanju drugih psov ... še vedno pa ostaja lajež, kljub raznim prigovarjanjem, preusmeritvam pozornosti itd.)
- nenehno se oglaša ... drgne, tudi renči ... takorekoč ob vsakem dotiku in nenehno poskuša izpodriniti drugega psa
- danes se je prvič zgodilo, da me je rahlo šavsnil - opraskal z zobmi po roki (ko sem ga fizično sanirala s kavča, ker se na ukaz ni odzval, običajno se odzove) ... sledila je kazen ... tudi sanacija na balkon za čas ene ure.

Z raznimi fintami, ki jih dobim na netu, poslušamo že dalj časa, a pri zgoraj omenjenih rečeh ne pomagajo. Razmišljam da bi se obrnila na pomoč k strokovnjaku. Kaj mi svetujete. Vsaka informacija mi bo prišla prav!!!

Naj dodam še tole, da drugače imam dokaj solidno vzpostavljen red, tako da povečini pes ve kje je meja in se ob ukazu umakne. Neobvladljiv le le v omenjenih primerih. Do neke meje je tudi zaščitniški do mene, drugače pa v njem opažam strah, saj zmeraj naredi grbo in se začne tresti. Razmišljala sem tudi o kastraciji, vendar me je zmotilo, ko sem na neki spletni strani prebrala, da pri odraslih samcih lahko ne doseže takšnega učinka kot pri mladiču. Sedaj je pes star 2,5 leta.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 17 September 2012, 20:39:43

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!