Pasji piškotki

vizsla26 · 3247

vizsla26

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Looove animals:)<3
: 17 April 2014, 14:22:23
Hej  :) ima kdo kakšen dober recept za pasje piškotke, ki ga je že sprobal? 

-----------------------
~love vizlas<3

http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w vredno ogleda:)


bajna

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 17 April 2014, 14:52:27
jaz kupim 0,5 kg govejih jeter, jih zmeljem v blenderju, zraven še 1 ali 2 stroka česna

to potem prelijem v posodo in dodam 0,25 kg moke in 0,25 kg koruznega zdroba, to zmešaš in dobiš tako packasto zmes, narediš klobaso in spečeš na 180°C za cca 20 minut (to je odvisno od pečice) - pečeno je, ko je okrog skorjica, notri je pa mehko, mora pa bit kompaktno, da lahko narežeš na manjše koščke.

vsi psi so navdušeni ;) malo manj stanovalci, ker stanovanje smrdi po jetrih nekaj časa :D



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 17 April 2014, 15:01:03
Jaz sem ponavadi naredila kar tako: 2 skodelici polnozrnate moke, 1 skodelica mleka, 1 skodelica masla, 1 majhna žlička pecilnega praška. To za osnovo, potem pa noter dodatke: korenje, jabolko, banano, tuno, meso, sir, skratka karkoli.  :) Sem probala še dosti receptov, ampak po pravici povedano sem mu piškote že tolikokrat delala, da nimam več pojma kateri so bili to.  :-[ Itak sproti vidiš in dodajaš/odvzemaš sestavine po občutku.  :)

Mojemu so najboljši tunini (dam noter Rio Mare, pa še nariban sir), mu jih moram kaj speči... Trenutno pa se mi zdi da ima bananine.  :P



Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 17 April 2014, 15:23:34
Jaz naredim podobno kot bajna. Sem sicer 1x naredila po istem receptu, ampak so mi bili pretrdi in presuhi. Tako, da sedaj naredim malo drugače, sicer je masa ful pacasta, so pa potem priboljški veliko mehkejši, ko se spečejo. Torej recept:

0,5 kg jeter
0,25 kg moke (pšenična, bela)
česen (tako ene 2 stroka)
jajca
žlica olja

Ostalo je enako kot pri bajninem receptu, skuhaš jetra, zmiksaš s česnom, dodaš moko, jajco in olje, zmešaš. Potem dam samo s pomočjo žlice na pladenj, ker klobas ne gre oblikovat, je premehko. Ko se speče pa razrežem na primerno velike koščke. Nekaj hranim v hladilniku par dni, ostalo zamrznem. Psička jih obožuje in jih lahko na hitro poje pa se ji ne vračajo nazaj gor, tako kot tisti iz original recepta.

Sem pa namesto jeter enkrat uporabila navadno meso, šlo bi pa verjetno tudi s tuno.



vizsla26

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Looove animals:)<3
Odgovori #4 : 17 April 2014, 15:27:17
o hvala vam  ;D kanotu hočem spečti piškotke, ker je zadne čase precej bolan in se ne počuti lih najbolje  :-\ 

-----------------------
~love vizlas<3

http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w vredno ogleda:)


bajna

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 18 April 2014, 08:21:10
 no, preden mu daš piškote, se rajši pozanimaj, če sploh lahko to je, a je na kakšni dieti?

aja, jaz jeter sploh ne kuham, samo zmiksam jih v blenderju



vizsla26

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Looove animals:)<3
Odgovori #6 : 18 April 2014, 13:47:46
ima občutljivo prebavo..samo to  ;)

-----------------------
~love vizlas<3

http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w vredno ogleda:)


airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 18 April 2014, 14:15:56
Če ima občutljivo prebavo mu jaz raje ne bi dajala piškotov...



vizsla26

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Looove animals:)<3
Odgovori #8 : 18 April 2014, 14:18:44
aha ok, potem pa raje ne.

-----------------------
~love vizlas<3

http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w vredno ogleda:)


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 18 April 2014, 19:14:57
Smem predlagat, da to mehko maso kar na peki papir vlijete. Pokrijete z drugim peki papirjem in zvaljate/sploščite po celem pekaču. Nato se zgornji peki papir odstrani. In seveda speče. Ko je pečeno ali tik pred koncem, ko še ni prave škorje po vrhu se narežejo na trakove/kvadratke...skratka obdelava oblike po želji. Cel pekač in pečico dosti ekonomično porabite  ;) Morda potem lahko cel ''trak'' sproti v žepu lomite.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


vizsla26

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Looove animals:)<3
Odgovori #10 : 18 April 2014, 20:06:13
hvala  ;) Kanotu sem šla kar kupit pasje piškotke , zaradi njegove prebave. te, ki sem jih kupila so prav za pse, ki imajo težave s prebavo  :) še enkrat hvala vsem za recepte in nasvete  ;D

-----------------------
~love vizlas<3

http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w vredno ogleda:)


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 26 April 2014, 11:27:46
Za pse z občutljivo prebavo oz. bolje rečeno za tiste, ki res res res res ne smejo nič izven predpisanega jedilnika lahko brikete narediš pol-mehke.
Vzameš embalažo od skute/tuperver (kar se da lepo ''diht'' zapret) vsuješ notri predvideno dozo briket in zraven priliješ cca 10% vode. Zapreš in daš vsaj za 12 do max 24h v hladilnik. Ven pridejo rahlo gumijasti briketki, ki niso čisto isti kot suhi iz posode.  ;) Če psu jedilnik dopušča minimalne dodatke lahko v to posodo za ''žmah'' dodaš kos tistega živlia, ki ga pes lahko zaužije. Se bo okus lepo prepojil v napol mokre brikete.
Skratka kompliciranje, a če imaš psa, ki res RES ne sme nič kaj drugega ti pa želiš npr. klikat...ta-daaam  :) Vse se da če se hoče.  ;) Če pa temu ni tako in je pes samo en mal občutljiv oz. normalen (psu pač ne moreš v en koš nametat cele kolobocije v enem šupu) pa so ali kupljeni priboljški ali doma pečeni čisto na mestu  :)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


vizsla26

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Looove animals:)<3
Odgovori #12 : 29 April 2014, 19:35:49
hvala, to smo mu že parkrat naredili  :) 

-----------------------
~love vizlas<3

http://www.youtube.com/watch?v=woV3NLAap4w vredno ogleda:)