odnos psa do drugih psov

kuzki126 · 8493

kuzki126

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
: 14 Maj 2015, 19:15:09
Živjo!
Imam samčka bernca starega leto in pol. Je zelo učljiv in ubogljiv tako da znava že kar nekaj stvari. Od začetka sem ga učila doma, začetek pomladi pa sva začela hoditi v pasjo šolo. Kar se tiče izvajanja vaj je res priden. Problem se pojavi, ko pse na koncu spustimo, da se igrajo med sabo. Kuža je kar naenkrat začel "šavsati" druge pse. Ko šavsne to naredi močno.
Povedati moram, da nikoli ni bil agresiven do drugih psov. Večkrat je bil na obisku pri nas tudi kakšen drug kuža in sta se igrala brez problemov. Doma imamo še psičko s katero sta zelo navezana drug na drugega in se odlično razumeta. Tudi na sprehodu gre mirno mimo drugih psov, le malo bolj pozoren je nanje.
Ko sva bila na 1. uri tečaja je vse pse normalno povohal in ni bilo problemov. Le eden izmed samcev, ki tudi obiskuje tečaj je že od začetka lajal, renčal in se zaganjal vanj-to počne še vedno, tudi do ostalih.Ko smo jih na koncu spustili je moj pes stekel za njim in ga uščipnil za stegno. Z ostalimi se je igral normalno.
Od takrat naprej tudi na povodcu, ko ga kakšen drug pes hoče povohat šavsne proti njemu. Tudi spuščam ga na koncu ne več, ker šavsa vse po vrsti.
Kadar je na povodcu in ga drugi psi pustijo pri miru je tudi sam miren, v kolikor pa začne okoli njega "skakati" kakšen pa začne šavsati.
Drugače je v njegovem obnašanju videti, da bi se zelo rad igral z ostalimi, a ga zaradi šavsanja ne spuščam več.
Preden šavsne ne renči, se ne zaganja in ne kaže nikakršne agresije. Preprosto kar naenkrat šavsne.
Drugače je do ostalih živali, otrok in vseh ljudi zelo prijazen.
Zanima me kaj je lahko vzrok temu in kako bi lahko to odpravila?
Poudarila bi rada, da prej tega nikoli ni počel.
Najlepša hvala za odgovore in lp.