Leglo "medvedkov" SCHAPENDOES v psarni -- Schap Ovčji Koder my Bear

Gost · 19608

MANDY

  • Gost
 :)  ;D
Z veseljem sporočamo da smo dne 9.4.2015 parili Bello (Isabella les Ours Gentils ) in Bramia (Brami Viens Bien a Moi ).


Oba sta  tipična predstavnika svoje pasme. Na razstavah večkrat nagrajena poleg tega imata zelo lep, prijeten značaj.
Na naši int. strani so objavljeni rezultati zdravstvenih testov ( gPRA: +/+, ECVO clear (MPP, RD, CAE, Cataract, Distichiasis …), HD A)
ki so odlični in pričakujemo zdrave mladičke. :D
18.05.2015 smo z ultrazvokom našli pet mladičkov, ki živahno brcajo na varnem pri mamici Belli.
 Na svet naj bi prišli okoli 10.06., komaj čakamo malih čudežev.  :-*

Opis pasme in naše dejavnosti s temi pridnimi Ovčjimi kodri si lahko ogledate na naši strani www.mybears.webs.com

Za vprašnja smo dosegljivi na naslovu [email protected] ali 041 449 096 Mateja



MANDY

  • Gost
Brami zelo lep predvsem pa neizmerno prijazen, vesel schapi


Ultra zvok, na vrhu je lepo viden mladiček, ki je bil zelo aktiven/na






MANDY

  • Gost
Kar nekaj časa že razmišljam, da predstavim vso pot vzreje mladičkov pri nas.

Včasih se nasmehnem ob objavah (uspešno parili, imamo mladičke in podobno) tako enostavno se sliši. Čist preprosto kot da greš v trgovino ampak resnica je malce drugačna.

Začne se z odločitvijo, a bomo imeli mladičke in kdaj, to je odločitev cele družine. Ker je pač s prihodom mladičkov vse drugače in vsi se moramo odpovedati kakšni stvari. Ja in spet bodo poleti, Melisi je super, ker ima počitnice mož pa gode ker spet ne bo počitnic na morju.

Jaz sem vedno za   . Torej soglasno sprejeto, tudi Bella je za, po pregledu na veterini je zdrava fizično, psihično pa čist mladostna in nagajiva. In sledi iskanje njenega fanta, uf to je groza saj sem imela nagledanih že od prej nekaj lepotcev. Ampak odločitev ni lahka, najbolj pomembno je zdravje, vsi zdravstveni testi morajo biti perfektni kot pri Belli, nato značaj tu je težko ker večino psov osebno ne poznam ampak informacije se da dobit  , seveda je potrebno upoštevat napake pri Belli iskat protiutež pri psu in napake pri psu (zelo varovane informacije potrebna je pomoč CIE  ). No in ko se prebiješ čez vse to, ti ostaneta dva ali trije kandidati. Težka odločitev, na tej točki pa pomaga komunikacija z izkušenimi vzreditelji in ko ti trije od štirih (dolgoletni vzreditelji te pasme iz tujine) priporočajo enega istega kužka smo že na zeleni veji. Sledi sporočilo lastniku plemenjaka, ki je zelo zelo navdušen.

Prosim za naslov kjer  se bomo srečali in kar nekaj tednov ne upam odtipkat naslov v google zemljevid, ker me je groza kako daleč bomo morali potovat. Pa zberem pogum in preverim 12 ur vožnje, mislim da bo šlo, še šoferja moram obvestit  . Tu je potrebna taktika in previdnost tako po delčkih mu lansiram naslov in na koncu pustim papirček z naslovom pred tipkovnico računalnika.  Ko pride domov je ves navdušen, ja bomo šli, pa to in to si bomo ogledali pa tu bi se rad peljal  .

Zdaj čakamo še Bellin čas. To se pa vleče, očitno sta se naši punci Bella in Mon Ami malce čakali in obe istočasno začeli z gonitvijo. Ampak kdaj, na najbolj neprimeren čas-dan v letu, ko je potekala organizacija agility tekme na našem poligonu in je bilo ogromno dela  .

Samo dva dni prej ali kasneje bi začela in bi se izšlo , tako pa sem morala pustit Meliso, da se je spoprijela z organizacijo mi pa smo jo mahnili na pot.

Kako smo določili primeren dan, potreben je bil odvzem Belline krvi, ki sem jo odpeljala v Ljubljano, oni pa so mi sporočili vrednosti progresterona. Po izvidu mi je veterinarka priporočila primeren dan, ampak zaradi previdnosti smo se odločili oditi na pot dan prej, na srečo. Paritev je bila uspešna, brez grizenja in renčanja, juhej kar kamen se mi je odvalil iz srca. Pot je bila zaradi ovinkov daljša a zelo zanimiva in prijetna.

Prvih štirinajst dni je Bella bila zelo dobre volje z Mono sta se veliko igrale in bila je lačnaaa. Takoj sem vedela, da bomo imeli mladičke. Nato pride kriza, Bella se umiri in noče jest, ko pred njo postavim skledo z hrano se kar ritensko odmakne, obrne glavo kot da bo bruhala. Poskušam različne brikete, konzerve (pri prvi brejosti je pomagala konzerva ), sir, jogurt in skuta (pri drugi brejosti je jedla samo skuto) a nič, nič ji ne tekne. Dva dni že ni jedla, groza, ko pa pripravljam govedino za golaž se prerine med pult in mene stopi na moje noge in navdušeno vohlja, ja to pa mogoče bo in dam ji surovo govedino. Navdušeno jo poje in vsa govedina je bila njena tudi vitaminčki skriti v meseku gredo v trebušček. Kako sem si oddahnila naslednjih 20 dni ima na meniju surovo govedino+briketi. Imele sva tudi prvi pregled na veterini z utra zvokom, ker so imeli probleme z UZ smo lahko bolj na grobo preverili mladičke, zato sem se odločila še za en pregled pri 40 dnevu brejosti. Problem je v tem, ker je pregled za Bello zelo neprijeten, vsa je nesrečna in kar čutiš kako je trda na mizi, čeprav je nič ne boli. Na drugem pregledu je bila bolj sproščena in aparat je deloval kot mora, poslušali smo srčke jih občudovali. En mladiček je izvajal pravo telovadbo, hi hi. Bella se je umirila, nič več ni divjanja z Mono in nami, lepo počiva in išče temnejše kotičke, tudi sprehodi so kratki in počasni. Ima že mleko in lahko čutim mladičke v njenem trebuščku  . Tokrat bo imela zase in svoje medvedke celo sobo, pasjo sobo mi se bomo pa itak preselili k njej  . Še dobrih 14 dni in napočil bo pomemben dan, no pri nas je bila vedno noč ko je Bella kotila mladičke. Vedno smo zraven je zelo skrbna mamica ampak problem je v tem, ker se veliko premika po kotilnici in koti stoje. Zato prve mladičke cartamo in grejemo, da se mamica umiri in lahko zaspijo pri njej.

To je to, kar nekaj napetosti, vprašanj, dela , stroškov, časa, potrplenja je potrebno. Ko pa medvedki pridejo na svet je vse lepše in pozabljeno. Ostane samo še skrb za njih in mamico seveda ter iskanje dobrih domov zanje. Prijateljica je dejala, da sem nora, da ni vredno, ampak zame je čudež, ko pridejo mladički na svet, ko zadihajo, ko jih pomagam mamici čistit, ko jih opazujem kako hitro se razvijajo, spreminjajo. Res čudež, ki je poplačan še z veseljem novih lastnikov, ki jim majhen medvedek malce spremeni, popestri življenje. 

 LP Mateja



MANDY

  • Gost
Pozdrav, pa je za nami težak del.
Včeraj 8.06.2015 so prišli na svet Bellini in Bramijevi mladički.Bilo je naporno, mladički so prišli na svet s carskim rezom s pomočjo  ekipe Savinjske veterine Žalec. Brez njih bi ostali brez Belle in mladičkov, čudoviti so hvala, hvala iz srca hvala.
In zakaj  ??? , zato, ker je imel prvi mladiček prvi samček zelo veliko glavo in po naravni poti nikakor ne bi prišel na svet.
Vsi mladički so preživeli in zdaj veselo malcajo pri mamici, ki se tudi dobro počuti.
Dobili smo 6 krepkih, zdravih medvedkov.
4 samčki (2 sivo črna, 2 belo črna), 2 samički (črno sive)








Mon Ami je strašno navdušena, ona bi jih kar posvojila.



felidae

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 0
Čestitke za male kepice! Cukrdoneba ;D

Želim si da bi bilo več vzrediteljev takih kot ste vi. :-*



pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
jeeeee!!!  :o :o :o :o
čestitke še enkrat in pazite na obiske, da vam jih ne vzamemo domov  :P


Sasha01

  • *
    • Prispevkov: 54
    • Točke: 0
Čestitke!  :o :o



MANDY

  • Gost
 :) Hvala vsem za čestitke in lepe besede.
Prišli smo do sape in lahko vam malo opišem občutke in dogajanja zadnjih dni.
Omenila sem že razlog za carski rez, a nisem poudarila kako je bila Bella pogumna. Že v soboto se je zečelo, začele so se bolečine in priprave. Kako vem ?.
 Bella je bila nemirna, hitro je dihala ni hotela jest (zelo važen podatek pri požeruhih). Nadaljevalo se je celo noč iz sobote do nedelje vendar vedno bolj boleče.
Bella je zelo samostojna in vse želi opravit sama, tudi stiska in carta se ne rada. Tokrat je iskala mojo bližino in mi čisto potiho jokala v naročju, pa spet vstala, šla ven...bila sem z njo celo noč, vendar voda še ni odtekla. Na vezi sem bila z veterinarko in zjutraj sva na postaji z UZ preverile mladičke, ki so bili vsi aktivni eden se je lepo z glavico naprej obrnil proti izhodu vendar psička še ni bila dovolj odprta. Ok počakajmo sledil je dopoldan masiranja, hoje okoli hiše kakor je želela. Mislila sem si spet paničarim saj bo, ampak nekaj, nekaj mi je skoz govorilo ne, ni v redu, ni v redu. Veterinarka je prišla kar domov pogledat kako nam gre in takoj smo skupaj odšle na postajo. Res ni bilo v redu, Bella ni imela več popadkov, nič več moči, mali pa se je dobesedno zataknil z glavo. Takoj so jo operirali,počakala sem zunaj in čakala. Groza kako je šel čas počasi. Čez čas sem slišala jok malih, poskušala sem ugibat koliko jih je pa ni šlo, držala pesti za Bello mojo ljubico. Veste čeprav imaš več psov, le eden je čist, čist tvoj in zame je to Bella. Kako me je bilo strah. Ko je prišla vet. ven nasmejana se mi je kamen odvalil, uf vse je v redu. Bella se je že prebujala in rešili so vse mladičke, pet jih je tehtalo 270g ena 240g sami korenjaki. Tudi lump, ki je naredil zastoj je preživel čeprav je bil že brez posteljice in je bil med najbolj živahnimi  ;D . Počakala sem, da se je Bella malce bolj zbudila in peljali smo jih domov. Lahko si predstavljate šok Mon Ami ko je slišala jok malih, ki so bili v košarici.  :) Obstala je pred nami in obnemela, pa ni potrebovala veliko časa najprej je pozdravila Bello in hitro porinila nosek v košaro.Jaaa jaz bi tudi, opozorili so me naj bom previdna z Mono ker se je ženila istočasno z Bello in lahko njeni hormoni malo podivjalo ter dobi mleko, kar ni dobro.
Mladički im Bella so bili doma, boja pa še ni bilo konec. Belli ni bilo nič jasno, kako, kdo so te kričeče stvarce, od kod. Bila je potrpežljiva ko sva se z Meliso mučile in jim pomagale pri hranjenju. Vsi so imeli nagon sesanja, vendar so bili brez moči, ko je mali prijel za sesek če ga nisem držala je hitro padel stran, pa še na rahlo sva vsakega posebej budile, da so pili. Bello je bolelo  bila je zelo nemirna, zato sva male po hranjenju dale na grelno blazino, da se je Bella lahko prestavljala. Šla je celo ven in se ulegla na travo,  je bilo žalostno ko si jo gledal kako je bila izgubljena ja je razlika med naravnim porodom in carskim rezom, velika razlika. Spala sem v njihovi sobi ( še dobro da ima Mona posteljo) in pomagala pri hranjenju mladičkov. Zjutraj pa presenečenje, Bella je začela sama skrbet za male, jih čistit skoz je ležala z njimi, mali pa so sami poiskali sesek in pili. In tišina, ja res nič več joka samo cmokanje nisem mogla verjet, vsake nekaj minut sem pogledala če so vsi živi  ;D . Zdaj je pa res vse v redu, končno si lahko oddahnemo in začnemo uživat. Prvi dan je Mona lahko prišla do malih zdaj pa Bella ne dovoli več in raje jaz kakšnega prinesem pokazat tečnobi Moni, ki vztrajno čaka pred vrati. Ko vsaj njena (klima) ne bi tako delala, ker je skoz lužica pred njo. :-*
Uau me je zaneslo, no ja lepo se imejte, zadaj pa samo lepe slikice.



MANDY

  • Gost
Kotilnica, ki je zelo velika in Bella uživa v njen, prav tako je soba prijetno hladna, Belli je seveda še vedno vroče a mladičkom je ravno prav. Ni šlo na fotografiji brez Monine glave. Vse ima pod kontrolo  :)



Naše psičke, vsi pridobivajo na teži in znajo prav glasno protestirat, če ni seska v bližini.



Štirje korenjaki








Kdo bo siv, kdo bel ? že kmalu se opazi razlika na blazinicah tačk. Sive blazinice, siva barva isto velja za rjavo, to je 100%, pri belih blazinicah pa je 90% potrebno je še malo  počakat, še se lahko obarvajo.



Medvedki so pridni, Bella pa čist srečna ker se lahko zvali na hrbet in spi z vsemi štirimi tacami v zrak  :P



MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav, da se malo javimo in nadaljujemo tam kjer sem končala. Ne le Bella tudi majhni medvedki pridno vadijo ležanje na hrbtu, ker so običajno skupaj in se podpirajo tudi kakšnemu uspe. Zelo so pridni in mamica Bella tudi, vsi so siti in zelo čisti zaenkrat za nas še ni dela razen malo cartanja in razvajanja Belle. Zdaj že razlikujem namen njihovega oglašanja, ker se drugače oglašajo, če zaidejo stan od ostalih in ne znajo nazaj (prevelika kotilnica), če so lačni ali pa če kličejo SOS pod Bello (ona  sicer v tem primeru leži čisto na rahlo, da se lumpa sam reši). Ponoči sem točno vedela kdaj se moram vstat in pomagat  :) . Včeraj so odprli svoje majhne očke, srčki mali in zdaj je čisto malo več racanja naokrog.Zanimivo je opazovat Bello na začetku se je skoraj usedla na njih, ko jih je prišla hranit. Včasih mi je kar sapo vzelo ampak ona je že vedla, hitro jih je začela hranit sede saj ji je bilo verjetno zaradi ran na trebuhu tako bolj udobno. Zato smo kupček medvedkov vedno  ;) naredili  na sredini kotilnice, zdaj pa je drugače. Bella se uleže vedno v najbolj oddaljen kot in čaka, kmalu jo mali začutijo in samo slišiš cviljenje in kako na svojih majavih nogicah racajo na malico  :P . J jih že trenira  ;) :P .  Najbolj izstopa psička Dalija, hitra je močna vedno prva pri najboljših seskih, zelo mi je podobna Mon Ami  :-* , in Dante belo-črn kuža, ki vedno najde pot do mame tudi okoli ali čez ovire, tak, da ga pogosto iščem.  :)



MANDY

  • Gost
Odprli so učke naši majhni medvedki





Pred dvema tednoma je bila ena dlan dovolj za cartanje, zdaj sta komaj dve  ;)



Kontrola dveh kuštravcev
Informacije in rezervacije mladičkov na [email protected] ali 041 449 096




MANDY

  • Gost
Pozdrav, vsak dan nekaj novega  ;), mali so tako luštni da kar težko počneš kaj drugega kot jih cartaš in opazuješ. Bellin trening  8) hoje deluje, vsak dan so bolj stabilni na nogicah. Še vedno pijejo mamino mleko, ki ga je tako veliko, da jim teče iz noska ko končajo  :-* . Danes je bil pa Dastin razpoložen za cartanje in mi je lezel v naročje.  :) Oglašajo se z hecnim piskanjem kao lajanje in
 rahlim godenjem- renčanjem. Mama Bella ima stražo pred kotilnico na svoji blazini in vedno bolj pogosto se zgodi, da  dva ali trije lumpi pridejo na malico k njej, ampak ko začnejo ostali paničarit v kotilnici mama oddide k njim in predrzneži ostanejo brez  :P .  Včasih imajo pa srečo in se dolgo cartajo pri mami.





Mon Ami še vedno na straži, samo v tej pozi bi lahko roparji odnesli male z njo vred  :-* >:D




MANDY

  • Gost
Pozdrav, nekaj današnjih fotografij vedno bolj pogumnih raziskovalcev  :-* :-*

Mon Ami z malo Didido, Mona je bila prav navdušena, da je bila lahko z malimi.
 Dovolila jim je, da so se plazili po njej jih ovohavala, lubčkala.


Vsi gredo iz kotilnice na blazino, na tla pa le redki ker drsi ampak Dastin je junak Mona pa ga je z smrčkom usmerjala nazaj. ;D




Mamina ljubezen  :-* :) Malo so se pa že začeli upirat med čiščenjem, mama je zeloo temeljita.








MANDY

  • Gost

[email protected]      041 449 096     mybears.webs.com




MANDY

  • Gost
Pozdrav, da se malo javimo.
 Medvedki lepo rastejo in prav vidno napredujejo, hoja ni več problem iskanje mamice v sobi tudi ne  :P.
Prav lepo se že oglašajo in sami jedo svojo hrano, juhej.
 Učimo jih opravljane potrebe na planičko in moram jih pohvalit, da so zelo, zelo pridni. Zunaj so zjutraj in pozno popoldan, ko ni več tako vroče in takrat se razigrajo z igračkami. Točno tudi vedo, kdaj k njim pride Mona in kdaj mama. Ko pride mama-Bella slišiš cviljenje in hitenje k njej, ko pa Mona jo pridejo počasi polubčkat in ona jih temeljito umije z jezikom. Imeli smo prvi obisk Margo z lastnico. Zanimivo je bilo, da je najprej Mona renčala in težila čez čas pa se je z njo lepo igrala. Margo pa se za mladiče sploh ni zmenila, oni pa tudi ne za njo  :P.

Malo se pa že nagaja mamici Don, naš debelušček črno-siv kuža.



Hm Don preverja kvaliteto natikačev  :-*


Dagmar, to je pa najbolj prijazen mladiček na svetu, kar stopiš se ob njem in ta njegov repek, ki non stop miga  :)  sva mu razložile, da ni prinašalec a on še kar maha z njim.





MANDY

  • Gost








Dante ima zelo lepo veliko črno glavo in pretežno belo telo z dvema majhnima črnima pikama, je pa največji raziskovalec v leglu, najbolj pogumen in tudi zelo odločen.




MANDY

  • Gost
Pozdrav naši medvedki so bili v ponedeljek stari pet tednov.
So prikupno nerodni mladički  :-* , v tem obdobju so meni osebno zelo všeč, ko jih opazuješ kako se trudijo in napredujejo.
 Njihovi skoki in napadi so vedno bolj točni pa tudi ugrizi močnejši, saj zobki zelo hitro rastejo in zdaj ( za nas seveda) ni več prijetno masiranje dlesni  ;)  .
Lepo že jedo pripravljeno hrano in brikete pa seveda mama milk je še vedno prisoten.
Te dni so bile temperature bolj znosne in so bili od jutra do večera zunaj, imajo veliko prostora in igrač, zanimiva sta tudi tunela.
 Najbolj star tunel, luknjast in lahek v katerem se da dobro kotalit po travi  >:D , še vedno je top ježek, ki ga uporabimo tudi ko se dva razgrajača pregrejeta v igri in v sredino pade ježek, ki pokasira ta hude  jezne ugrize.  Začeli so se razlikovati po značajih.
So neverjetno čisti, zadnjič sem ostala brez besed, mama jim je v kotilnici dala za jest, ko se Didido in Dagmar odpravita ven na pleničko se polulata in nato nazaj k mami, neverjetno. Tudi zunaj imajo na lesu pleničko, vendar gredo raje na travo in to zelo daleč na konec dvorišča zelo so pridni res  :) :-* :-*.
Ponoči so brez mame, ker njej je v hiši vroče in ko se prestavlja po sobi  jih  budi. Zato jim da zvečer (okoli 11 ure) mlečen obrok in nato spi z MonAmi zunaj (Mona je presrečna). Zjutraj malce pred šesto me zbudi z lajanjem, in komaj čaka, da jo spustim k malim  :), ima še veliko mleka.
Veseli smo tudi obiskov, saj je socializacija zelo pomembna, mali so navdušeni nad vsemi nad dvo in štiri nožnimi obiski. Do psov niso vsiljivi, samo neznansko prijazni in talajo lubčke  :-* . Do ljudi niso nezaupljivi, takoj se pridejo malo pocartat in poskusit če so kaj bolj vzdržljivi kot mi, pri masaži dlesni. :-*

Tako, če jih hočete pocartat in videt se lahko dogovorimo za obisk, tudi če mladička ne morete imet, ni problema.

Drugače pa iščejo fantje čist svoje domove, kjer bodo razveseljevali in zabavali svoje lastnike.












MANDY

  • Gost
Pozdrav
Sporočam, da so majhni medvedki preživeli (komaj  >:D >:D) dozo paste proti notranjim zajedalcem.
 Kako so se upirali, lumpi, pljuvali ven se zvijali ne vem zakaj ne naredijo paste z okusom po jetrcah  ;) .
Mislim, da bomo čez 10 dni zadevo ponovili ker nisem prepričana koliko paste je ostalo v njih. >:D :-*

Vroče je in mladički so zunaj zjutraj ter pozno popoldan, ko je najhujša vročina pa uživajo v hiši.
Danes zjutraj so se spoznali z kosilnico   :)(zelo ropota) malo so otrpnili ampak z prigovarjanjem so se sprostili in igrali naprej, kot, da nič ne brni okoli njih.
Saj so že slišali sosedove, ampak naša je prvak v glasnosti, ha .
Imeli so obisk in spoznali Jacka, prijatelja od Mon Ami, bili so navdušeni on pa zelo previden.  :-*
Raje se je po vrtu igral z Mono, ki je zelo tečna in mu da vedno ko se srečamo 100+ lubčka na gobček, da mu gre že na živce in se raje lovi z njo.

Z zalivanjem zelenice in tlakovcev smo malce ohladili tla in ozračje.






Vroče je, notri pa prijetno čeprav nimamo klime. Malčki se igrajo in nato pospijo pod posteljo.





Psička Dalija, ki tudi išče nov dom, bila je rezervirana vendar so se odločili, da raje vzamejo v svojo družino Dagmarja.



Mislim, da se bodo kmalu odprla vrata na hodnik in kuhinjo, ker znajo prav vztrajno prosit. Pa še Mona komaj čaka, v sobi je za njo že malce pretesno.



MANDY

  • Gost
Pozdrav
Še nekaj dni pa bomo imeli obisk iz veterine, čipiranje, pregled vsakega mladička nič kaj prijetno za njih, pregled je zabava in grizenje ampak čip pa je problem. Bomo videli, kdo bo v tem leglu najbolj občutljiv  :P
Malčki so prav neverjetno pridni, zjutraj me zbudijo ob petih in zahtevajo izhod ven.
 Pasja soba je razen nekaj lužic na plenički čista, uau. Kakajo vsi zunaj na travi, res so pridni in čisti, pa še to gredo v najbolj oddaljen kot dvorišča. Včasih se najde še kakšna lužica v kuhinji ampak vedno bolj redko.
Povečali smo jim prostor in ogradili še teraso in zdaj imajo prost vhod in izhod iz hiše, to jim je tako super, da non stop skačejo čez prag noter in ven  ;D.
Pred vročino pa sami odkorakajo v pasjo sobo in pospijo pod posteljo. Seveda poznajo osnovne zvoke v kuhinji + dodatne namenoma povzročene nerodnosti. Mama Bella jih samo še zjutraj malce pocrklja, drugače se jih izogiba z njim se ukvarja Mon Ami. Včeraj jim je pokazala, da se lahko vržeš na grm (raketke)  >:D, in ne samo krožiš naokrog, skor sem ji navila ušesa. Imeli smo obisk majhne punčke in mali so se zelo lepo vedli, niso se je prestrašili, skupaj so se plazili po tunelih,problem je bil le, ko je Mona naredila zastoj v tunelu  :P . Zdaj pa pride na vrsto ovratnica in ko pride moja pomočnica domov, povodec. Ko bi se vsaj malo ohladilo, zjutraj so tako nabriti in polni energije, da povodec še ne pride v poštev pol je pa preveč vroče.
Verjetno vas zanima, kakšne osebnosti že imajo.

Didido je skokica, majhna poskočna, energijska bombica, ki se ji učke kar svetijo, ko bo kaj ušpičila. Zelo rada se vzpenja na zadnje tačke in vrti v krogu kot mamica. Čeprav je najmanjša se sploh ne boji večjih bratcev in se pomeri z njimi, čeprav sem opazila, da rada skoči uščipne ali povleče bratca in jo ucvre stran.


Dalija zelo ješča psička, zelo zelo lepa, pogumna, rada se carta in tudi pretepa z ostalimi  >:D.



Dagmar črno bel kuža ima zelo nežen karakter in se v rokah kar stopi, postane čist mehak in gode-brunda kot medvedek. Skoz maha z repkom, še ko ga imaš v naročju, res čudovit kuža. Ampak ko se garbajo pa je med močnejšimi.





Dante črno bel kuža zelo samozavesten, raziskovalec če so kakšna vrata odprta on prvi smukne in preiskuje neznan prostor. Ničesar se ne boji, pravi vodja in če bi kdo želel delat z njim bi oba uživala.




Donn sivo črn kuža, močan kuža z čudovito veliko glavo. Ima pa karakter polbratca Toya in Mone, v neznanih situacijah odpove. Je bolj mehke narave in rabi več vzpodbude in hitro mu je jasno, da ga spozka tla, lajanje sosedovega kužka, kosilnica ne bodo ranili, ko to spozna dvigne repek in z ostalimi odkoraka zelo ponosno prav hecen je.  Je pa pravi gospod prvi zaspi in zadnji je v akciji.



 


Dastin sivo črn kuža samozavesten in lump, rad nagaja drugim. Zato je največkrat v mojih rokah, kjer se zeloo upira hoče akcijo.







MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav, zdaj se pri nas kar dogaja. Včeraj so medvedki prvič dobili ovratnice, niso bili navdušeni, praskanje je dobilo nov pomen  :D.
Sem kar nekaj časa odlašala s tem, ampak so me ponoči malo ujezili, ker niso hoteli spat in sem ji vrnila  ;) .
Sestavila sem jim kletko in vanjo zmetala vse igrače, najprej jim ni bilo nič jasno, kmalu so z veseljem vlekli igrače ven. Bilo jim je tako všeč, da so še ko je bila kletka prazna skakali noter in ven  :-*, vmes sem kletko malo potresla a ni bilo nobene reakcije. Pogumni medvedki so  :-*.






Danes pa so prvič doživeli nevihto z grmenjem. Vedno ko se zbudijo jih pokličem in z navdušenjem tečem ven na travo. Mali pa za mano in ko pridejo na travo gredo lepo lulat in zdaj že sami oddidejo iz sobe ali kuhinje na travo opravit potrebo. Tako je bilo tudi danes kljub dežju in grmenju. Še všeč jim je bilo in so se veselo lovili ter igrali.









Medvedki še nimajo svojih domov, informacije na tel. 041 449 096 [email protected]



MANDY

  • Gost
Pozdrav, končno se je malce ohladilo. Dež in grmenje sploh nista problem za naše medvedke, bolj vročina. Prijetne temperature smo izkoristili za učenje hoje na povodcu. Bilo jim je zabavno  ;D za začetek so šli trije junaki skupaj. Se mi zdi, da jim je lažje v družbi in Mon Ami, ki je delala same bedarije. Nama z Meliso je bilo težje, ko sva se sukale in štrikale s povodci, da sva jih čim manj omejevale in  se trudile, da povodci niso bili moteči. In uspelo je vsi so bili samozavestni, niso se bali avtomobilov, kolesarjev in ljudi le na trenutke se kakšen uprl ovratnici in povodcu ampak ko je videl ostale, da gredo naprej se je upor hitro končal. Najbolj pogumna je bila Didido, krizo pa je imela Dalija. Začeli smo, zdaj pa vzamem posameznega lumpa in gremo malo po ulici in dvorišču. Zelo pazim, da ga povodec ne ovira zaenkar jim gre odlično.









MANDY

  • Gost
 :) No pa je tudi to opravljeno. Včeraj smo obiskali Savinjsko veterinarsko postajo.
Pri prejšnih leglih so veterinarji prišli do nas, tokrat smo se dogovorili, da mladičke pripeljem na postajo.
Dogovorili smo se za uro, ko ni drugih strank in jaz sem se dobro opremila. S sabo sem vzela nekaj igrač, pleničko.
In smo šli prvič so se peljali v avtomobilu, Melisa je bila z njimi v prtlažniku tako, da jih ni bilo nič strah, vožnja je bila le max-3 minutke  :).

Na veterini smo imeli celo sobo zase in iz vrečke sem stresla igrače, da se je začel žur  :-* ampak najbolj zanimiva je bila navadna polivinilasta vrečka , usedla sem se na tla se z njimi igrala Melisa in vet. pa sta pregledovale na mizi vsakega posebej.
 Vet. je poslušala srce, pogledala v ušeska, preverila zobke in moda pri samčkih. Čisto vsi so zdravi imajo lep ugriz in samčki spuščena oba moda.  :) :) Najprej so dobili inekcijo cepiva v levo zadnjo tačko in nato v prednjo levo tačko zgoraj čip. Tokrat nihče ni jokal ali paničaril, vsi so bili pridni na mizi so dobili en tak velikanski briket, ki jim je vzel veliko časa in koncentracije, ha  ;).  Ko sta pregledovali zadnjega, so ostali že pospali.
Vožnja do doma je bila mirna, doma so pa spali naprej. Ko pa so se zbudili so se začele težave  ???  najprej Didido nato Dalia, Dante samo Dagmar je bil v redu. Vsi ostali so dobili reakcijo na cepivo, tresli so se in tako jokali, groza  :'( . Komaj sva jih umirili, da so zaspali nazaj s strahom smo čakali kaj bo ko se zbudijo. Na naše veselje je bilo bolje, samo na področju pika so bili občutljivi, drugače so se lepo igrali pojedli kosilo.
Danes pa so že pravi lumpi, ki po dežju rijejo na gredi in se lovijo pod cipresami.

Ta vikend bodo stari 8 tednov in so pripravljeni za odhode na nove domove. Dagmar bo še nekaj časa z nami saj gredo njegovi novi lastniki na dopust. Če vam je  to ovira, da bi sprejeli v svoje življenje našega medvedka se da vse dogovorit.

LP Mateja  www.mybears.webs.com   041 449 096  [email protected]  , facebook-Mateja Jakopič




MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav
Spet je vroče in skrivamo se v hladnih kotičkih hiše vsi tudi štirinožni lumpi.
Vsak dan so večji, zjutraj jih pogledam in noge so vsak dan očitno daljše  :D . No nekateri gredo pa bolj v širino  Donn in Dagmar sta prava medvedka.
Tudi Dalia je dobila svoj dom in čez 14 dni potuje daleč v Kanado, imela se bo zelo lepo saj imajo v družini že 5 let staro šapijko, pulija in srednjega pudlja.
 Družbe ji ne bo manjkalo in glede na to kakšna lumpa je jo bodo trije komaj obvladali.  :)

Svoje družine, svoje lastnike še iščejo trije samčki
Donn (črno- siv zelo prijazen, zaspanček in na sprehodu bolj slabo sliši)
Dante (črno-bel samček na dolgih nogah, zelo aktiven, raziskovalec, ima zelo stabilen značaj in je zaščitniški )
Dastin (črno-siv samček tudi zelo aktiven, obožuje piskajoče igrače in žogice vseh velikosti)

www.mybears.webs.com 



Sasha01

  • *
    • Prispevkov: 54
    • Točke: 0
Prečudoviti so! <3 prav uživam v branju, kako odraščajo  ;D



MANDY

  • Gost
 :) Hvala Sasha01
Še nekaj fotografij iz vsakdanjih sprehodov. Vsak dan se peljemo z avtomobilom, ni jih strah samo vedo, da gremo na zabavo in težijo. Ker oni bi v avto in šus iz avta na travnik, gozd  :-* >:D, ko pa se peljemo nazaj so pa itak vsi utrujeni in ležijo, ko odprem vrata prtlažnjika gledajo tak butasto, a smo že doma  ::) .



Všeč so jim štori, bolj so veliki, težje je priti gor in dol.



Dante v akciji


Dastin


Donn


Vsi trije korenjaki, ki še iščejo svoj dom




katalun

  • *
    • Prispevkov: 39
    • Točke: 0
Vaše dogodivščine rada spremljam, še raje pa se oglasim na vaši strani kadar imate mladičke. Super predstavitev, vzreja....res vse kot mora biti. Pri vsakem leglu pa mi kdo posebej pade v oči in tokrat je to Donn. Čudovit je  :-* no, pa saj so vsi.
Še veliko užitkov z malimi medvedki in da bi vsi dobili super domove.



MANDY

  • Gost
Pozdrav.
 Imeli smo prijetno hladen vikend na Rogli od petka do ponedeljka smo uživali v gozdu. Najprej nisem bila prepričana, če bo zadeva uspela pa je bilo super. Okoli avtodoma smo naredili začasno ograjo, da je bilo vsaj malo kontrole nad medvedki. Ker so zelo pogumni in pravi raziskovalci. Če smo bili vsi trije z nimi + Bella in mon Ami ni bilo problema vsak je bil zadolžen za dva  ;), ko sem pa bila sama je bilo pa zelo naporno. Bella in Mona sta spali v kabini. mali pod mizo in pod Melisino posteljo v avtodomu, nam so celo ostale postelje  ;D.
Zbujali so se ob petih, ker tam kjer se spi se ne kaka  ;) in so težili, da sem jih spustila ven na travo opravili svoje se še malo poigrali in spali do 7 ure. Uživali so v divjanju po gozdu, čofotanju po potoku in kopanju po ozkih suhih strugah.

Takole je bilo pred spanjem, po učkih se jim vidi da bodo padli dol od utrujenosti a ne, dokler nismo bili vsi noter so čakali  :-*.


Dastin v akciji, lumpek išče svoj dom.


Donn previdno poskuša vodo, tudi on še išče svoj dom in je zelo zelo lep samček primeren za razstave in zanj je veliko zanimanje iz Rusije ampak jaz bi ga rada še kdaj videla in če koga zanima ga dam tudi v solastništvo.






MANDY

  • Gost
Hvala katalun za lepe besede. Res je okusi so različni, in izgleda, da bo mali Donn našel svoj dom v Rusiji. Kar hudo mi je ker ga ne bom več videla, se pa strinjam je zelo lep samček. Po značaju pa malce samosvoj, razmišlja z svojo glavo   :-* in še vedno največji zaspanec.
 Dante je srečen v svojem novem domu in po besedah lastnika, kot,da bi bil vedno njihov. :-*



MANDY

  • Gost
Pozdrav, moram delit z vami, ker je bil včeraj prav poseben dan. Majhne razgrajače smo peljale v naše malo mesto. Bili so pridni, nič se  ne upirajo povodcu, ovratnica jih ne moti več in bilo jim je noro zanimivo, še z vrvicami se nismo zapletali, juhej. Vsakogar ki jih je hotel pobožat so poljubčakali, bili so malo začudeni nad kolesi in ropotajočim motorjem vendar brez strahu. Na trgu smo si spočili popili malo vode, mali so dobili za nagrado njami briketke in bili zelo zadovoljni.To bomo še ponovili in naslednjič mogoče odšli na sprehod ob Savinji v Celje. Na žalost slikic ni, ker je bilo preveč dela, naslednjič  :).
 



MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav prav lep dan je bil včeraj.
 Naše zagnane agilitaše smo presenitili z obiskom medvedkov na poligonu, zraven je prišla še Margo. Tako, da sta se z Mon Ami lahko nadivjali. Mladički so bili pridni prijazni in nevsiljivi do drugih psov, uživali so v igri in pozornosti.

Juhej tuneli, tako so bili hitri, da mi je uspelo naredit le eno fotografijo  :-*





Družba otrok ni problem




Barvno usklajeni