Prosjačenje za priboljške, hrano...

cofek · 1211

cofek

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
: 30 Oktober 2015, 13:35:22
Pozdravljeni!
Imava leto in pol staro živahno mešanko... Hodile sva v šolo, kjer sva večinoma delali s priboljški, vseeno še nisva osvojili odpoklica popolnoma in v bistvu je "delala" samo tam - na uri šolanja, kakor hitro pa sva bile ven iz poligona, pa spet vlečenje in po svoje...

Zadnji čas je začela nenormalno prosjačit oz. fehtat za hrano, da je to že res moteče. Skoraj na vsakega, ki ima kaj v roki, v parku ali kje drugje, ko smo na sprehodu, hoče skočit, ker misli, da ima zanjo priboljške. Prav tako na vse lastnike psov, če se srečamo, ustavimo in jih malce spustimo na primernem prostoru z namenom, da se razlaufajo. Slednji še razumejo stvar, pa vendar - POZNA KDO KAŠEN NAČIN, TRIK, KAKO BI JO ODVRNILI OD PROSJAČENJA ZA HRANO IN POSKUSA SKAKANJA NA LJUDI ZARADI HRANE? :-) Ne pomaga noben NE SME, nobena vaba k igri z žogo, palico, razen, da se jo priveže na kratko. Niti je več ne interesirajo drugi psi in igra, le hrana. Tudi sicer zelo zelo rada je..., nima meje... Na sprehod gremo s priboljški, ampak ko vidi druge, išče le-te od drugih...

V bistvu se zavedava, da sva kot začetnika storila marsikatere napake, ki jih sedaj plačujeva, punca je razvajena, to je dejstvo, midva bi rada izboljšala stvari, da bomo vsi bolj srečni, le lotit se ne znava najbolje - manjka odločnost in doslednost, ker nisva prepričana če v neke stvari verjameva, ki bi naj bile prav. Hm.

Hvala za odgovore :-)








čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 30 Oktober 2015, 13:42:33
Sem imela grozne težave z dotičnimi, ki so mi psa nenormalno razvadili. Prišla sem do točke, da je mir, kadar sem za mizo jaz, ko grem stran, mi je pa vseeno, če teži. Važno, da mi ne pitajo psa.
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=9834.0

Fajn bi bil kak tečaj za vaju. Pa ne v smislu shema poslušnosti, ampak ravno to-vsesplošna vzgoja. Lahko gresta po podobnem principu, malo si predelata po svoje, kakor bo delovalo.

V glavnem pri nas je bil velikanski problem tudi kompost...A glej ga vraga, da je kompost in to kar dva, ravno tam, kjer mam "trening plac". Štrik sem pustla na tleh, psco zaštopala pred kompostom, čim je odvrnila pozornost od komposta klik in slastna nagrada, tudi igra za hrano...in zdaj kompost ni več problem. V tvojem primeru so pač ljudje, ki so hudo zanimivi, zaradi hrane.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!