Hrana za alergika

Mikki · 65821

čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #30 : 28 November 2016, 13:22:07
Antidepresivi? Stres?

Plesen v hiši nimate absolutno nič?

Kako se boriš proti hišni pršici? Na to je namreč moja občutljiva, vendar v bolj blagi obliki-recimo če 1x na teden ne globinsko sesam, ne zamenjam prevlek se bo praskala in grickala, vendar brez glivic, krast....Tega še ni bilo.

Drugače je akopunktura uspešna v boju proti alergijam, pri uravnovešanju imunskega sistema, vendar mora to terapevt obvladat.

Lahko probaš še bioresonančno testiranje. ja, lahko bi telo zavračalo čip, zakaj pa ne.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Minana

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 28 November 2016, 16:44:31
Minana - imaš občutek, da imunoterapija vsaj malo pomaga? Je praskanje še vedno enako intenzivno? Po 9 mesecih bi že lahko bil pozitivni rezultat  :-\ .

Težko ocenim, ker vzporedno jemlje (sicer zelo nizko) dozo medrola. So obdobja, ko se mi zdi, da gre na bolje, potem pa se spet poslabša. Objektivno gledano mislim, da ne (bo) pomaga(lo) :'(, bomo pa še malo vztrajali.

Drugače pa sočustvujem in (vem, sebično) vsaj malo utehe poskušam najti tudi v tem, da nismo edini s takšnimi problemi. Ker je res grozljivo konstantno gledati psa v mukah, z odprtimi ranami po tačkah, telesu, pa ne veš kako bi mu pomagal. Moj mož je skoraj eno leto spal na tleh, na blazini, ob psičkini postelji, da se ni ponoči zgrizla/spraskala do živega. Jaz sem tudi naštudirala že vse živo, menjali smo kar nekaj veterinarjev, vsak je presenečen nad tem, kaj vse smo že poskusili, s čim smo seznanjeni in kaj ni delovalo, pa potem ne ve več kaj bi še svetoval. Da o tem, kakšen vpliv ima vse skupaj na hišni proračun, raje sploh ne začnem (pa ni bistveno, ker itak bi dala vse kar imam, če bi le pomagalo).

Naši je na bioresonančnih testih (opravila je 2 različna) pokazalo vse in svašta (in popolnoma različno), krvni pa so pokazali 3 pršice (d. farinae, t. putrescentiae, acarus siro) in eno travo - prstasti pesjak.

Problem je, ker so to takšni akutni primeri, da samo umik alergena nič ne pomaga, ker je zrušen celotni imunski sistem; potem pa še te sekundarne okužbe... Jaz se počasi poskušam sprijazniti, da se pozdraviti ne bo dalo in iščem načine kako čimbolj neinvazivno krotiti situacijo in omogočiti kvalitetno življenje.

Ups, šele zdaj vidim, da je naslov teme vezan na prehrano... Se opravičujem za tele tangente.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #32 : 28 November 2016, 17:53:19
Problem medrola je, da zelo pomaga dokler ga redno daješ. Ko ga ukineš, alergija/težava butne ven še z večjo močjo kot prej, tako da se dejansko mora telo spucat medrola preden lahko začne nazaj vzpostavljat ravnovesje. začaran krog..
Mojemu imunoterapija 100% pomaga (trave, prehranska pršica), se je tudi dokaj kmalu videlo da zadeva učinkuje, jo bomo morali pa najverjetneje izvajat doživljensko.

Ups, šele zdaj vidim, da je naslov teme vezan na prehrano... Se opravičujem za tele tangente.

Samo naslov, bistvo teme si čisto zadela  :)



resa

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
Odgovori #33 : 28 November 2016, 18:59:40
Minana - hvala za odgovor. Res je čudno, da ima toliko psov take nemogoče alergije. In res je, da ko nehaš z zdravili, si na istem ali še slabšem. Zato sem toliko časa odlašala in iskala vse možne načine. Še bolj je čudno, da testi pokažejo vse mogoče in različno, zato tudi ni vse verjeti. Če iščeš primerno hrano, niti ne moreš preverit ali je v tistem času praskanje zaradi hrane ali vsega ostalega.
Naša je trenutno v najboljši dlaki, tako da golih mest, ki nastanejo po šapah, ni. Poleg pršic je alergična še na brezo in trpotec. Zanimivo, da se zunaj NIKOLI ne praska. Glede beljakovin v hrani, so nam predpisali Hills Z/D, kjer naj bi bile beljakovine hidrolizirane.
Kot nočna mora ...
Hvala tudi ostalim za izkušnje.



Mikki

  • *
    • Prispevkov: 50
    • Točke: 0
Odgovori #34 : 28 November 2016, 22:06:28
Bom kontaktirala še nimrod, da vidimo do kje pridejo. Če pridejo dosti blizu bi se splačalo jemat pri njemu. Sem kontaktirala par mesnic danes in jih povprašala za odrezke za psa, jim povedala da ne govedino in svinjino in mi ponudijo govedino za 3.50€. No ja, mogoče za drugega psa, za tega sigurno ne  ;D

Čene pa akcije ja  ;D na to sem najbolj ciljala glede na to, da ko sem kontaktirala par mesnic so mi rekli, da nimajo nič ker porabijo vse za hrenovke. Bomo pa 25% popust v sparu in mercatorju porabili za meso  :P in obvezno bo treba v nabavo skrinje  :D

Prebrala pa o tej vse kar je bilo napisanega  :)
Glede na to, da je moja alergična na kravje mleko, bi ji kozje mleko/sir delala kaj težav? Ve kdo? Ker je blazno nora na sir, šalam bomo mogli pa itak črtat, pa usaj sirček.

Drugači pa, res da ne živim v nekem velikem mestu in da fant živi bolj na vasi, vendar po pravici povedano oba skupaj ne ugotoviva za eno kmetijo tukaj okoli. Imajo goveje in svinjsko meso, kaj druzga pa ne. Lovci porabijo zase oz. Prodajo med svoje. Tako da bi vedla za kako drugo meso lej....pojma nimam. Bom poskušala še kaj povprašati, bomo vidli če bo kaj uspeha.
Se mi pa nekako kar dopade, da bi ji delala sama doma, vendar je meso tisto ki dela probleme  :) za recepte pa itak vem da jih dobim tukaj in čene druzga vem da boste ve priskočule na pomoč tako da je to veliko olajšanje  :P

Sem pa tudi prebrala da je marikdo skeptičen na rezultate testov za alergije, več različnih pokaže popolnoma različno.
No za sigurno, smo mi danes naredili generalno stanovanju in bomo poskušali pustiti čim manj prahu slučajno če ji tudi to škodi. Malo truda več, bomo pa vsaj vedli da smo se potrudli za njo, pa še čisto bo  :P

Sem brala tudi da nekateri uporabljajo posteljo comfort. Kako se vam obnese? Kako se ga da čistiti? Brala sem da bi bilo super, da bi bilo ležišče dvignjeno. Prakticira kdo?

Pa za stres, ve kdo slučajno kako ga omiliti? Sploh nevem kako zgleda pes v stresu. Se stalno liže kot moja. Če je aploh v stresu  ;D

Ja čimveč poskušam zvedeti, da bi najboljše lahko pomagala moji kužiki. Na žalost pa tukaj marsikdo preveč ve.

Mirno noč vsem :)



Mikki

  • *
    • Prispevkov: 50
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 28 November 2016, 22:18:50
Sem pa tud malo kontaktirala spletne strani z prehranskimi dodatki za pse in jim opisala situacijo.

Zaenkrat se je javila ene stran in predlagala naslednje:
http://www.naravnozdravpes.si/trgovina-cdvet/mineralni-dodatek-cdvet-micromineral/

Naravne sestavine:
 
apnenčaste alge, pivski kvas, ječmenov slad, alge (klorela in rjava morska alga), izvleček grozdnih pešk
 
Analitska sestava:
kalcij 17%, magnezij 1.16%, kalij 0.65%, fosfor 0.25%, natrij 0,63%, pepel netopen v klorovodikovi kislini 6.0%. Brez sintetičnih snovi.

So mi sporočilo da te dni promovirajo tudi neko novo stvar in sicer pasji kokos:
https://www.adrifund.com/project/view/140

Mi deluje tako kot da bi nekaj potrebovala, da ji primankuje nekega vitaminčka.
Jo bom morala v dnevu ali dveh skopati. Kar z plivaseptom, da malo ublažimo to srbečico. Pa še dlaka se ji je v zadnji 2 dnevih zelo belkasto obarvala. Pa sem jo nedolgo nazaj okopala cca 1 mesec lahko malo več. Drugači sem jo mogoče 4x na leto. Sem pa že na začetku pozabla omenit, da moja psička zelo veliko čiha in z nosa ji zelo veliko kaplja. Ve kdo kaj bi lahko bilo? Pa včasih predvsem ko smo zunaj in se igramo z žogo in laja se ji večkrat zgodi da se začne dušiti. Gre hitro mimo pa vendar se kar dosti ponavlja. Sem brala za povratni kašelj.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #36 : 29 November 2016, 07:34:22
A splošno krvno sliko ste kaj delali (hemogram, bikemija, plinska analiza in urinogram)? Tu se dostikrat vidi kako je stanje, če je treba vitaminčkat al pa ne.
Če je kihanje konstantno je prav lahko tujek v smrčku nekje. Lahko je pa alergija ali pa pa ima predolgo mehko nebo, tam pa tako nič ne moreš.

Jaz ne vidim kako korist bi pes imel od mleka? Ne vem pa kaka je razlika v beljakovinah kravjega in kozjega mleka, to je navadno problem.

o pršicah je tule http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=11685.0

Špar ima od jutri znižana piščančja bedra, cena pod 3€. verjetno boš hranila 1.5%-3% telesne teže psa, razen če je aktivna, potem malo več.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


pavel

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 0
Odgovori #37 : 29 November 2016, 07:47:43
Pozdravljeni.
Že nekaj časa spremljam to temo, sedaj bi pa tudi sam postavil par vprašanj.
Imamo leto dni starega mešančka, ki pa ima že od 5-6 meseca probleme z alergijo. Kaže se predvsem kot praskanje po tačkah, posebno med prsti, mozoljčki na notranji strani ušes in gnojni izcedek iz oči .Ni pa tako hudo, da bi imel odprte rane. Večkrat smo bili z njim pri več veterinarjih, samo do neke rešitve nismo prišli.
No, razen medrola, Apoquela, kakšnih antibiotikov in še kaj drugega smo prišli samo do diete, za katero smatram, da je delno učinkovita.

Hranimo ga po priporočilu veterinarja z kuhano hrano in to govedino, ječmenom in ohrovtom. Dodam še malo olivnega olja.Stanje se je malo popravilo, a prav dobro če ni.
Tu sem prebral i testiranju in včeraj dobil rezultate od dr. Nabregoja.

Rezultati niso ravno dobri. Alergičen je na jagnjetino, svinjino,sladkor,krompir,mlečni sladkor, kravje mleko, koruza, proso pšenica in seveda pršica briketi :(
Seveda je to samo hrana, zraven pa še ambrozija, jelša leska, kožni paraziti, smog in kožne gjivice. Ugotavlja tudi pomanjkanje vitamina E.

Iskal sem, kakšne vitaminske dodatke bi mu lahko dodajal, čeprav bo imel zdaj bolj pestro hrano, mislim da bi mu vitaminska kura po obdobju revne hrane koristila. Ne vem kaj izbrati, da ne bi bil v vitaminih še kakšen alergen.

Nekje, ne vem več kje sem bral nekaj pozitivnega o briketih brez prehranske pršice, pa ne najdem več kje. Mi lahko kdo pomaga? Ima kdo izkušnje s tem?
Zmrzovanje in prelivanje briketov z vrelo vodo bom čez čas preizkusil. ker bi mi prišlo zelo prav če za kakšen dan kam gremo.
Imate kakšne pozitivne izkušnje z dodajanjem specifičnega zdravila? Nisem kaj dosti pozitivnega prebral o njem.




   



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #38 : 29 November 2016, 08:27:21
Pri človeških mladičkih pogosto dajejo kozje namesto kravjega mleka, zaradi alergije na slednjega. Drugi si kozo nabavijo samo zaradi pozitivnih učinkov mleka na imunski sistem (če ne bi bile koze koze bi si jo iz tega razloga še js nabavla pa čeprav sploh ne pijem mleka). Kozje mleko je dejansko zdravo, s tem da je spet fajn če je direkt iz pod koze in ne trgovinsko. Za razmislit je tud o kefirju, ki je še kakih par stopničk višje na "zdravstveni lestvici", sam kuglce bi znalo bit težko dobit.

Bolan pes je v stresu, ko bo zdrava pa ne bo več, ne skrbet zaradi tega.

pavel, gre za hrano Acana pacific. Ne vem zakaj je že točno to pakiranje vakumsko, druga pa ne (neka fora v proizvodnem procesu), ampak pravijo da pomaga. Za več informacij kontaktiraj uporabnico Urško.

Js priznam, da zaradi raznoraznih spodletelih poskusov v alternativne zadeve ne verjamem veliko (kot je tudi tu omenjeno, različni terapevti ugotovijo različne alergene, sam bog pa ve kateri dejansko delajo štalo), zato sem se že v štartu ko smo se spopadali z alergijo zanašala na veterinarsko medicino (čisto statistično je bila takrat bioresonanca 50% uspešna, imunoterapija 70%), kar se je izkazalo za dobro rešitev, dražjo, a uspešnejšo. Ti recimo prek veterinarja pošlješ krvne teste v Španijo, oni ugotovijo alergene, prehranskih se izogibaš, za okoljske ti naredijo "specifično zdravilo". Je pogosto tudi tako, da ko eno sorto alergije obvladaš, tudi druga izgine - moj pes je glede na teste alergičen na svinjino, a dokler imamo okolje pod nadzorom tudi svinjina ne povzroča težav. Tudi če gledamo simptome tvojega psa, zgledajo dosti bolj okoljski (izcedki, mozoljčki, tačke) kot prehranski (želodčne težave, analke, vneta ušesa..).



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #39 : 29 November 2016, 08:54:52
Tudi krvni testi pokažejo različne alergene. Lahko daš vsak mesec testirat, pa bo vsakič malo drugače. To je normalno. To se dogaja pri ljudeh in živalih. Nihanja.


http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


resa

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
Odgovori #40 : 29 November 2016, 09:54:43
Tudi sama imam občutek, da so pri nas glavni krivec pršice, ampak čudi me, da zdaj brez tepihov, rednega pomivanja in sesanja, mokra hrana, še vedno ni izboljšanja. Nikoli drisk ali bruhanja (razen po zdravilih), bi rekla, da hrana ni tako moteča. Prehranska pršica - sem zasledila, da ne pomaga zmrzovanje/vrela voda, ker že sam izloček pršice, dela srbež.
Berem vse mogoče in iščem logične povezave in zasledila sem tale članek o sintetičnih vitaminih. Ne vem, če bo odprlo link ... http://www.zdravahranazapse.si/vitamini-v-hrani-za-pse/?utm_source=Newsletter&utm_campaign=2c98eb52de-OKT_neaktivni10_10_2016&utm_medium=email&utm_term=0_6a245f89b4-2c98eb52de-344539245&mc_cid=2c98eb52de&mc_eid=1de2eba507



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #41 : 29 November 2016, 10:01:31
Nimam nič proti temu alternativi, če je slučajno tako izpadlo, tudi vem da v določenih primerih res pomaga. Pač, lastne preference. Bi pa rekla, da je glavna razlika  v tem, da na bioresonanco lahko prideš na zdravilih/imunoterapiji/... in so s tem simptomi zamaskirani, medtem ko pri krvnih testih mora bit pes "spucan" in s simptomi alergije, da se lahko bolj točno določi kaj povzroča težave.

Pa zanimivo mi je, da vsi ki ste testirali imate kot alergen naveden sladkor. Ne vem kje ga psi toliko dobijo, da lahko reagirajo nanj?



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #42 : 29 November 2016, 10:14:14
resa, a nisi rekla da ne hraniš več z briketi? Če tako gledamo, tudi vmpji ne vsebujejo naravnih vitaminov, a dokazano pomagajo. Poleg tega, ko punca piše o natrijevih selenitih, kalcijevih jodatih in podobno, večina naravnih stvar vsebuje te nerazumljive "kemijske formule", katere nekateri želijo prikazat kot strup - ponavadi zato, ker se jim splača. Problem nenaravnih dodatkov (ne govorim le o vitaminih) je predvsem v tem, da se jih telo navadi in jih neha delat samo od sebe. Ko dodatke ukinemo, telo ne ve kako naj nekaj samo naredi, ker smo ga razvadili.
(pa spet me ne narobe razumet, sem čist za naravne vitamine)



Mikki

  • *
    • Prispevkov: 50
    • Točke: 0
Odgovori #43 : 29 November 2016, 10:58:32
Ne kevne slike nismo nikoli delali. Kot zgleda pa ni tako slaba ideja, tako da se bo treba pogovorit z veterinarjem o tej možnosti.
Bom nekaj časa bolj pozorna kdaj se pojavi kihanje, da vidim če je kakšna povezava.

U super, vidim da ste kar na tekočem z tem. Bo treba pa res it iskat ja. Sem mislila bolj 1/3 mesa 1/3 hidratov 1/3 zelenjave. Kar sem prebirala je bilo tako. Že vidim da me čaka veliko branja  :P

Aha super potem glede stresa, se mi ni potrebno še s tem ukvarja in se osredotočimo na hrano. Hvala pravo olajšanje  :)

Glede sladkorja je pa izključno naša krivda. Joj nič več. Drugači pa sladoled pa kak majhen košček peciva ker tko žalostno gleda. Ne se jezit ji ne dajem več



resa

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
Odgovori #44 : 29 November 2016, 11:42:59
Zdaj sem res nehala z briketi. Dobila je pa kot terapijo Hillsove Z/D in te sem pofutrala v upanju, da bo kakšno izboljšanje. Zadnji njeni lani pa so bili Acana jagnje in zdelo se mi je, da sem odkrila čudež, ker je imela tako zelo lep kožuh po njej. Ko pa se je začelo mavsanje, je šlo samo navzdol in zadnjo vrečo sem še v vakumu nesla nazaj v trgovino in zamenjala za konzerve.
Teste jaz razumem takole - recimo za sladkor - bi bil alergen, če bi ga pes jedel ... če bi testirali na čip, bi verjetno tudi kaj pokazalo  :'( ...
Je pa res, da ni sladkorja nikjer omenjenega ne pri briketih, ne konzervah. Če pogledamo humane izdelke, je sladkor POVSOD.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #45 : 29 November 2016, 11:45:38
Na sladkor ni alergična. Moja ne. Ampak se mu izogibam kot hudič križa, ker psu ne koristi, enako kot pri ljudeh in pri obremenjenem organizmu je sladkor še pika na i, ki pokuri minerale in vitamine za predelavo.

Lahko po 1/3 hraniš, bo čisto vredu, potem pa sproti vidiš. Eni priporočajo 50% mesa in 1/4 OH in 1/4 zelenjave. Sama žit takih in onakih ne dajem, tudi krompirja ne, bolj z vidika, ker se mi prehitro poredi. Samo meso in zelenjavo, pa nekaj sadja si sama nabere. S tem, da je pri meni res večinoma meso in to surovo, ker je bolj sočno, psica mi pa zelo malo vode pije. Dokler je jedla brikete, je imela creatinin tik pod zgornjo mejo, po cca 2-3 mesece surove, pa je že padlo proti sredini. Ko je pa vrt bujn in je treba porabit, pa dobi tudi vsak dan kako žlico, dve špinače, bučk, brokoli, cvetača, korenje. Zelenjavo ji vedno skuham. Čisto zadosti je, če hraniš 3 različne vire beljakovin (pri meni se večinoma izmenjuje divjačina, piščanc, sardele...občasno nabavim jagnjetino/ovčetino, kadar imajo viška ostanke).

Lahko se pa oba s psom lepo sproščata v nežni masaži na kavču, nežno masiranje uhljev, počasno božanje, dotiki čeljusti. Zadovoljna bosta oba :)

V pomoč pri doma pripravljeni hrani ti je lahko ta blog nanook.si

Sladkor je VMP tabletah, pa pri ostalih, ki so prevlečeni s sladkorjem, tista gladka površina-to je cuker glazura. Od drowesta jih je nekaj takih.


http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


pavel

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 0
Odgovori #46 : 29 November 2016, 13:19:34
Potem VMP tablete odpadejo? A je kakšna alternativa brez sladkorja?
Pri kuhani hrani se nekje držim 1/2 mesa, 1/4 OH in 1/4 zelenjave. Poskusil bom pa še s surovim mesom, vsaj občasno.
Že dolgo mu nisem dajal piščanca, ker sem ga smatral za glavnega povzročitelja alergij, zdaj ko so rezultati za piščanca negativni, bom preizkusil najprej to. :)
V naslednji fazi, po tednu ali dveh, bo pa na vrsti Acana Pacific.
Upam, da bo boljše, čeprav mi je že en veterinar rekel, da po znakih misli, da je alergija na kakšne trave. V tem primeru bo pa res potrebno testiranje krvi in po potrebi kakšna imunoterapija.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #47 : 29 November 2016, 13:39:55
Nič se ne bomo jezili  :D Zdravemu psu kak keks itak ne škodi, tu sem bolj jaz pozabila da od nas tudi marsikaj dobijo, verjetno zna biti tudi v kake pasje kekse ala choco dropse dodan cuker. Se pa le o vsem tem tudi z veterinarjem pomeni, tule znamo kako bistveno stvar pozabit. Glede mesa imam tud jaz raje če ga je vsaj polovica, s tem je tud manj OHjev, če se ti drugače rada redi.

http://www.vet4you.com/b2c/psi/prehranski-dodatki/vitamini Tule jih lahko vprašaš, kaj točno vsebujejo določeni preparati. Tudi zoohit ima razne vitaminske dodatke, pa verjetno še kje. So pa pogosto na internetu zgolj okrnjene verzije sestavin (kot pri vmpju, kjer so kar spustili meso..kaj če bi bil uporabnik vegan?:P)

resa, js bi zgolj informativno vprašala na uvhvvr, če bi v takem primeru pustili izrez čipa in kakšna bi bila nadomestna identifikacija. Povej če ne boš, da bom jaz, me firbec matra  :)



pitra

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #48 : 29 November 2016, 13:41:29
Prebrala sem vaše odgovore. Eni pišete, da dajete psičkom medrol, ki je zelo nevarno zdravilo tako za ljudi, kot živali. Preberite kontraindikacije. Za te težave, alergijo, priporočam smolo industrijske konoplje. Ni psihotropna in ne more se predozirati, brez vsakih primesi in varna in resnično pomaga. 



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #49 : 29 November 2016, 13:46:17
večina naravnih stvar vsebuje te nerazumljive "kemijske formule", katere nekateri želijo prikazat kot strup

Evo, en sam strup.. in zanimivost, v jajcih je očitno cuker.


pitra, brez medrola bi bil en kup kužkov že najverjetneje mrtvih, tako jim je dal pa čas da so zadeve stuhtali in zdaj bolj ali manj zdravo živijo brez nekih hudih posledic zaradi jemanja medrola. Vsekakor pa ima dolgotrajno jemanje hude stranske učinke. Kje se pa kupi ta tvoja smola?



pitra

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #50 : 29 November 2016, 13:55:54
nisem prepričana, da je temu tako. Medrol je hudo nevaren. Moja psička bi morala biti že mesec dni pokojna- maligni tumor, ki je zelo agresiven, pa sploh ne raste in se psička odlično počuti - jemlje pa smolo 4x dnevno - intenzivna kura, kot pri ljudeh. Preverjeno odlično! Jaz ti smolo podarim, ampak bi rada, da se o tem še prej pogovoriva. Napiši mail, te kontaktiram.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #51 : 29 November 2016, 14:28:54
Ti kar tule napiši, kar rabimo o tem vedet, da bo še komu drugemu prav prišlo  :) Če je pa res tako zasebno, se mi pa na zs oglasi.



Mikki

  • *
    • Prispevkov: 50
    • Točke: 0
Odgovori #52 : 29 November 2016, 14:34:43
A če je tako bom pa raje pol pol dajala. Smo zdej na idealni teži, smo se pa malo namatrali da smo do nje prišli. Ne smem zdaj vsega pokvariti :P
Nevem, začeli bi z piščančkom in korenčkom. Za oh pa nevem kaj bi ker ji riž popolnoma ne gre po riti  :D kaj bi predlagali? Nekaj sem gledala v trgovini podobno kot polenta pa sm pozabla kako se kliče  :D
Pa bomo 1 teden samo z tem probali, da vidimo če ji ustreaza pol pa postopoma kaj dodajali.

Še eno vprašanje tko mimogrede...koliko pride okvirna cena krvne slike če kdo ve?

Čara, si pozabla da moramo biti obvezno pokriti z kovtrom  :D tudi v svoji posteljci ma svojega pa se vsako noč zarije pod njega. Pol se pa čudim da se zunaj trese  :D

Ja če bi vedli prej ne. Za rečt smo hodili ful h veterinarju, pa za hernijo k je bila vsak 2 dan, pa za uha, pa za tačko pa use. So se zmeraj čudili, da smo spet pri njih. Vedar v tolikih letih sploh ni noben omenjal alergij, tako da sem kar malo razočarana. Nas pa že dobro poznajo in smo dobili zelo ugodno ceno ko smo zdravli hernijo.
Bom pa šla prašat o alergiji, če ne druzga zaradi firbca. Bom nesla pa izvide sabo.

Evo, tudi jajca smo ji dajali  :D smo pa takoj ko smo dobili izvide prenehali dajati, za vse kar je pisalo.

Tudi mene zanima kaj več o tej smoli.



pitra

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #53 : 29 November 2016, 14:48:11
mi smo dali za pregled krvne slike, ker je šla psička na operacijo 50 EUR, Če mi napišeš mail, se ti oglasim in se pogovoriva.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #54 : 29 November 2016, 14:57:12
PITRA  sama prodaja to industrijsko smolo in jo pač oglašuje povsod. Na zelenem forumu so jo zaradi tega opozorili in okrcali.

Nika jaz sem ciljala bolj na tisti trsni sladkor, bele ali rjave barve, hihi.  ;D Jajce je super-no, zame je, za Bino spet ni, ne prenaša. Saj tudi preveč sadja in OH, pa vse ima "cuker"....ampak ni vsak cuker po defoltu škodljiv in nekoristen. Sploh ne tisti, ki s sabo da tudi polog vitaminov(sadje, jajce).

Če imaš s kilažo težave potem ji raznih polent, ječmena, ovsa, prosene kaše...ni treba dajat. Lahko pogledaš tudi po glikemičnem indeksu.

Cena za  komplet hemogram, biokemija, plinska je različen od veterinarja do veterinarja. Ampak, če jim ne rečeš da želiš to troje v celoti, bodo samo osnovno sliko nardili. Ker pa ima psica 12 let, si zasluši malo bolj podrobno pogledat. Mogoče tudi UZ trebušne votline in srca (ampak, za to se psa pobrije, pa bo rabila plašček pri teh temperaturah. Lahko na pomlad prestaviš.

veterinarji pa žalostno-nikomur ni padlo na misel, da bi lahko bil vzrok v intolerancah in alergijah. Škoda.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


pitra

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #55 : 29 November 2016, 15:04:23
Pitra ne prodaja smole, ampak samo pove za kaj je dobra in koristna in ni psihotropna. Če so me kje okrcali so me po nepotrebnem, ampak dobro je, da vemo kako lahko našim živalicam pomagamo, brez nepotrebnih zdravil. Še enkrat, se zavedate, da CBD zdravi raka?, alergije, starostne težave, astmo, revmo, srčne težave, bolečine, anksioznost,....še in še, dajte berite in pomagajte na naraven način svojim živalicam. Se pogovarjam tudi z veterinarji, moja psička je živ primer kako zdraviti naravno, stara je 12 let in pol. Ja, vse več je tudi zdravnikov in veterinarjev, ki se tega zaveda. Res je farmacija se temu zelo upira.
Torej kdor hoče, se lahko pozanima, kdor ne, pač ne.



pitra

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
Odgovori #56 : 29 November 2016, 15:05:36
Ok še to Pitra lahko smolo tudi podari.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #57 : 29 November 2016, 15:30:13
Tam je problem, ker se oglaševat ne sme kar tako, tule lahko brez problema. Pri marsičemu bi znala smola res pomagat, sam je treba o zadevi javno pisat, bolj kot se skriva bolj smrdi.

Sej vem, sam ful mi je zanimivo da je cuker v jajcih, sploh nisem pričakovala  ;D

OHjev treba res ni, je pa fajn ker pocenijo obrok in če boš psičko pozorno spremljala boš hitro ugotovila, koliko jih lahko daješ in kateri ji najbolj ustrezajo.



resa

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
Odgovori #58 : 29 November 2016, 18:32:11
Nika bi bila zelooo vesela, če se pozanimaš glede čipa. Mene noben resno ne jemlje, kadar sem komu to omenila ... "Ne, to pa ni še nikoli nobenega psa motilo," so mi rekli vreditelji pa vsi veterinarji. Tudi ne vem, če bi našla koga, ki bi bil pripravljen to odstranit. Res ne vem zakaj ga ima??? Zaradi tistih, ki pse zavržejo. Vsak, ki psa samo izgubi, ga bo tudi našel. Moja je na vseh koncih označena.



Mikki

  • *
    • Prispevkov: 50
    • Točke: 0
Odgovori #59 : 30 November 2016, 10:48:34
Eno hitro vprašanje  ;D
Moja psička ima 15 kil. Dajala bi ji 2% telesne teže.
To pomeni 300g, če sem prav izračunala  :P
Dajem ji pa 2 obroka na dan. To pomeni 2x300g ali 300g razdelim na dva dela? Ja, malo težav kot začetnik  ;D

Glede piščančjih beder pa, jim odstranite kožo in kosti?

In še zadnje. Koliko velike posode imate za shranjevat? Imamo zelo majhno skrinjo, ubistvi kombinacijo hladilnika in skrinje, pa da nebi kupila prevelike in bi zasedlo preveč nepotrebnega placa. In saveda, da bi šel obrok v posodo.
Bom še malo sama pogledala in poskušala ugotoviti glede na njeno posodo.

Popoldne pa v nabavo in kuhanjee :o