Delavnica: Mentalna stimualcija psa - KAKO in ZAKAJ + obogateno okolje

luizagrooks · 4767

luizagrooks

  • *
    • Prispevkov: 38
    • Točke: 0
Pes "vidi" svet skozi vonj - verjetno je večini ljudi praktično nepredstavljivo, kaj vse lahko zazna občutljiv pasji smrček. Znano je, da psi lahko zavohajo padec glukoze v krvi, rakaste celice pred prvim stadijem, predepileptično stanje in še marsikaj. nenazadnje so prav zaradi njihovega smrčka nepogrešljivi pomočniki v policiji in vojski.

Kako pa lahko njihove sposobnosti zaznavanja različnih vonjav izkoristimo pasji skrbniki? "Delo z nosom" psa pomirja in nanj vpliva bistveno drugače kot fizična aktivnost, recimo lovljenje žogice, poleg tega pa za tako zaposlitev psa ne potrebujemo prav veliko - poleg njegovega smrčka še različne priboljške ali predmete, s katerimi "obogatimo okolje" in psa spodbudimo k raziskovanju.

Delavnica, ki jo vodi Alja Willenpart, je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu bomo spoznavali čudoviti svet pasjih čutil, v praktičnem delu bodo psi raziskovali obogateno okolje in naredili bomo tudi nekaj igrač, ki bodo poskrbele za zaposlitev pasjih možgančkov.

Več o delavnici si lahko preberete tukaj: https://goo.gl/98DP5y

Lepo vabljeni!

Psi so čudeži s tacami.
Poceni pasja kuharija
Join me :)