Individualne ure šolanja v celju

jannes · 4930

jannes

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
: 23 April 2019, 13:46:21
Lep Pozdrav vsem skupaj.
Mene nekaj zanima, in sicer če kdo ve za človeka, ki bi nudil individualne ure, učenja, vzgoje psa v Celju ali okolici. Ker imam takšen delovnik da bi moral vsaj seanso na teden preskočiti, ker delam vsak drug dan, in sem potem naslednjega prost... se mi potem vsak drug teden obrne, in mi enostavno ne zlaufa obična šola.
Zato bi prosil če kdo tukaj gor, ve za nekoga, ki res ve kaj dela in je vsaj malo flexibilen kar se tiče časa.
Za informacijo, pes je Dobermann, star 6 mescov, oziroma 7. Res bi ga rad spravil v šolo, ker mi ratuje čadalje bolj trmast, in samosvoj. Predvsem kar se tiče drugih ljudi, je postal malce nemogoč.. Vesel je vsakega človeka, in z vsakem bi se igral.. sosed, poštar, nepoznan človek na ulici, mu je vseeno. Neprijetno pa je zato, ker kljub temu da je star šele 6 mescov, je že velik poba, in verjamem da večini izgleda zastrašujoč.
Potem imam pa še problem z puščanjuem samega, kjerkoli. Če sem doma v kuhinji in grem v kopalnico, mora nujno zraven, če ne začne kar pihat in cvilit. Ob kakšni priliki se mi tudi polula direk pred vrata skozi katera sem šel. Če grem od doma in me ni dve, tri ure, lepo počaka. Samo če grem iz ene sobe v drugo..
Če ga zjutraj peljem ven za kakšno urco, vidim da se polula, pokaka.. in ga potem ko sva doma, pustim v eni sobi, je velika možnost da se mi bo polulal pred vrata. Ubistvu nasploh kar se tiče tega da ga pustiš samega za par minut, je res drama queen. In včasih se mi tok zjoče, da mislim da mu je res kej grozn narobe. Če ga pustim zunaj na dvorišču, ga lahko pustim max pol ure, preden mi spraska vhodna vrata.
Potem imam problem še z tem, ker posluša in uboga samo mene, in nobenga drugega v družini. Na ukaze ostale člane družine je včasih prav gluh!  Kar, je za njih, če mene ni doma zelo naporno in ubistvu on vodi hišo, ko mene ni!
Zelooo rad nosi stvari iz enega konca hiše, na drug konec. Zgrabi čevelj, nogavico, copat... karkoli in ga nese na drug konec, in ga tam pusti, in spet vzame nekaj drugega in nese nazaj..
Velik problem pa je tud naš hišni mačkon, ki ga mamo že od prej, in se sovražta od prve minute, ko sta se zagledala. Tudi če ga pes pusti pri miru, začne maček pihat proti njemu, in potem rata kaos!
Je še par stvari ki, bi jih rad rešil, in  ker nimam blazno veliko izkušenj z učenjem psov, in seveda z pasmo, saj je to moj prvi Doberman. pred tem smo imeli pri hiši mešanca, ki je bil najbol priden pes, brez kančka učenja, in pa Mopsa, ki je bil učen, sicer trmast.. Ampak, je velika razlika če ti škodo naredi Mops, ali pa Doberman.
V štartu sem mislil, da bom jst z lahkoto obvladal celotno situacijo, ampak on je drugačnega mnenja :)
Zato se obračam na ta forum, če bi mi lahko kdo svetoval, in priporočil nekoga ki bil pripravljen rešiti te stvari z mano. In pa seveda, nekoga ki ima flexibilen čas treninga.
Zanima me pa tudi kakšne izkušnje majo drugi tle gor z dobermani.

Lp



 



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 24 April 2019, 07:34:46
Kaj si pa 4 mesece delal? Vzgoja se začne s prvim dnem, trma je pa smao odraz neustrezne motivacije, nagrade, ravnanja, pristopa. Šum v komunikaciji. Vem da je v Celju Puppyland, ki deluje izključno individualno. Je pa opcija morda tudi Canispoint (Žunič in Pogačnik). Za ostale ne vem koliko delajo individualno in po dogovoru.  Aha in tukaj je še Brina Pungerčič Šavs (ima tudi sama dobermanko, pa argentinsko dogo, sicer mislim, da je v LJ.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!