Ne najdem rešitve - nujno

tinna123 · 4808

tinna123

  • *
    • Prispevkov: 4
    • Točke: 0
: 09 Julij 2019, 15:05:14
Pozdravljeni. Objava bo dolga, ampak PROSIM delite svoj mnenje.
Prvo oprostite, nisem vedela pod katero temo uvrstiti našo težavo, ker obsega polno različnih simptomov. Gre se za rodovniškega Jack russel terierja, star je eno leto. K nam je prišel oktobra 2018, težave pa so se začele marca 2019 in trajajo še zdaj! Vsak mesec pri veterinarju, zapravila ogromno denarja, veterinarji pa pravijo da je pes zdrav, čeprav se mu vidi, da ni. Do leta 2019 je bil živahen, veselo gledal, ves čas iskal pozornost, se igral… skratka takšen kot Jack russel mora biti. Marca 2019 sta se začela dva sklopa težav – noge in prebava.

MAREC (star 8 mesecev): V začetku marca začel zavračat brikete. Jedel samo če sem ga hranila iz roke ali dodajala poli klobaso. Prvi znaki alergij (kihanje, lizanje tac, izcedek z nosu, hotspot na gobcu).
14. MAREC: igra v parku z drugim psom, sprehod po mestu in popoldan še daljši sprehod doma. Vse normalno, nobenega padca med igro ali jokanja, normalna hoja, pes živahen.
15. MAREC: zjutraj se je začel zibati na sprednjo desno nogo in občasno dvignil in trznil z zadnjo desno. Torej ''zašepal'' čez noč. Tac nikoli ni držal v zraku, še vedno je nanj polagal težo. Isti dan sem ga peljala na kastracijo, ki jo je dobro prensel. Zaradi protibolečinskih tablet naslednje dni ni šepal. Postal zelo občutljiv na tačke. Šepanje na zadnjo nogo je bilo redko in kmalu ponehalo. Šepanje na sprednjo nogo trajalo 2 tedna in ponehalo, se ponovilo, trajalo 10 dni in ponehalo – po dveh mesecih čisto ponehalo.
31. MAREC: nanesla ampulo Advantix. Dobil hudo reakcijo (apatičen, skriva se, srbi ga celo telo, vleče se po tepihu, lov rit, grize se, kihanje, kašlanje). Nekajkrat sem ga stuširala, a ni veliko olajšalo. Hkrati je bilo prisotno še šepanje in ni hotel na sprehode, se ustavljal in se hitro utrdil. Obiskala veterinarja – ni imela pojma kaj je z nogami, za srbenje stisnila inekcijo, ki ni nič pomagala in tja se nisva več vrnila.

12. APRIL: začela hranit surovo hrano – Prey meni govedine, na katerem sva vztraja en mesec a kakec nikakor ni bil takšen kot mora, hkrati se je začel sliniti, v želodcu se je pretakalo in dvigovalo se mu je gor. V tem času se mu je prvič zgodilo, da je nekontrolirano lulal zunaj in v hiši, velike brezbarvne luže. To je minlo v treh dneh.
26. APRIL: menjala veterinarja. Diagnoza: alergik in ima vnetje pokostnice. Pregledal srce in dihanje zaradi upiranja sprehodom in hitre utrujenosti – vse ok.

1. MAJ: nadela ovratnico Foresto.
10. MAJ: ker sem želela, da se želodec po surovi hrani umiri in kakec postane normalen sem zamenjala hrano. Začela hranit Naturavetal pelete in mokro hrano. Na tej hrani so se simptomi razdraženega želodca poslabšali. Začel je glasno prdati, cmokati, driska (ki je minla po nekaj dnevih), bruhanje žolča (občasno), lizanje površin, je travo, občutljiv okoli zadka, nonstop požira slino. V času razdraženega želodca je pojedel neke kose plastike in cel šal od plišastega medvedka, kar neprežvečenega – oboje izbruhal!

6. JUNIJ: Po navodilih veterinarja sva začela dajati Ranital, ki je nekaj simptomov odstranil, nekaj pa jih je ostalo: cmokanje, raztegovanje, nabiranje sline. Ponovno lulal brez kontole, minlo v treh dneh, hkrati na sprehodu lulal po kapljicah ali pa dvignil nogo in ni nič priteklo. Šepanje za zadnjo desno nogo se je vrnilo in postaja vse pogosteje. Nogo na vsake toliko metrov dvigne in po sekundi ali dveh spusti nazaj. Hodi široko. Šepanje samo v galopu!
10. JUNIJ: Osnovna krvna slika, biokemija in pregled urina – vse OK. Dva veterinarja na tisti kliniki, ki sta videla Jackiev primer, sta rekla: ''Pes je zdrav, ni ni narobe z njim. Nadaljujte z Ranitalom.'' Dala tableto proti notranjim zajedalcem – po njej bruhal žolč. Še vedno apatičen, cele dneve spi, noče na sprehod.
12. JUNIJ: Začela sem mu dajat samo kuhan riž in piščanca. Malo izboljšalo razdražen želodec, a ni ga rešilo. Zgledal žalosten, ubog, stalno menjuje pozicije. Riga se mu, dviguje, vetrovi.
17. JUNIJ: zvečer ob ležanju in počivanju začel pohitreno dihati. Trajalo je pol ure, minlo, in se nikoli več ponovilo.
18. JUNIJ: zjutraj sploh ni želel iz dvorišča na jutranji sprehod. Več sedi in leži kot stoji na nogah. Vsede se ob vsaki priložnosti, liže tla. Ponovno na Naturavetal hrani – dviguje se mu, zvoki v želodcu, slinjenje, oblizovanje, raztegovanje.
21. JUNIJ: Po drugo mnenje. Vet.: ''kaže mešane znake ampak noben ni tako hud ali značilen, da bi šli v nadaljne raziskave.'' Dal nama je probiotične tablete in dietno hrano (riž, ribje olje). Na tej hrani se ni nič izboljšalo. Od tega pregleda nisva odnesla nič, vrgla stran denar.
Razdražen želodec še naprej ves junij. Je travo, cmoka, se slini, apatičen, zeloooo clingy, lovi svoj rep, se grize….

2. JULIJ: med spanjem naredil dve mali lužici, zunaj in potem še noter lulal po kapljicah. Liže se po mednožju. To je trajal nekaj dni. Začele so s mu solziti oči, veliko zeha, s tačkami se ''čoha'' po glavi.
3. JULIJ: Bioresonanca – izvedela na kaj je alergičen. Izločila ta živila iz hrane. Nadaljujeva z Naturavetal konzervami.
6. JULJ: hitri test za klopne bolezni - negativno! (v letu 2019 je imel do tega dne 4 klope, ki sem jih takoj ali v nekaj urah odstranila)

TRENUTNO: Še vedno se slini, grize, lovi rep, liže površine, je travo, veliko zeha, nonstop menjuje pozicije, noče na sprehod, na sprehodu se ustavlja, šepa na zadnjo desno, cele deve spi.
V urinu in blatu nikoli ni bilo krvi. Telesna temperatura je bila vedno normalna. Nisem ga dala na krvni test za alergije, saj je drag in prav tako nezanesljiv. Ves čas težav je bil in je še vedno ješč. Rejnica pravi, da starši niso imeli težav z nogami in da so bratje in sestre nasploh zdravi.
Konec julija imava termin pri dr. Matkotu zaradi šepanja.
…………………………………………………………………………………………………….
KAJ ZA VRAGA JE NAROBE S PSOM? OBUPANA SEM.  :(
Ali mislite, da je vzrok samo neprimerna hrana? Mogoče še vedno je živila, ki jih ne bi smel…
Nekontrolirano lulanje – je to možno zaradi ležanja na ploščicah in hladnih površinah? Saj ni krvi v urinu in ni vročine.
Ali je vedno ob šepanju prisotna takšna latargičnost?



trigi

  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 2.357
    • Točke: 5
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #1 : 10 Julij 2019, 10:10:48
Živjo,

Žal ti ne bom veliko pomagal z odgovorom  :(

Pri šepanju bi jaz posumil na klopno bolezen, hitri testi niso zanesljivi, sploh če gre za kakšno "nestandardno" bolezen, kot je recimo babezioza.

Razdražen želodec in posledično bruhanje, spahovanje in podobne stvari so ponavadi posledica hrane ki mu ne paše, dosedaj sta probala samo dve hrani (če sem pravilno prebral) ... kaj dajeta sedaj ko imata rezultate bioresonance? Na katere sestavine je alergičen?

Letargičnost pa je bolj zaskrbljujoča, lahko je tudi posledica ampule ali kakega drugega zdravila.

Pri uriniranju bi jaz šel preverit ledvice ali sečne kristale.

Upam da kaj pomaga.

Lp, Črt



tinna123

  • *
    • Prispevkov: 4
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 10 Julij 2019, 20:57:28
Hvala za odgovor!

Sedaj se ravnama po rezultatih bioresonance in hranim Naturavetal konzerve, ki ne vsebujejo kužku alergenih živil. Že zelo hitro je spakovanje minilo, prav tako kruljenje v želodcu,  tudi trave ne je toliko. Še vedno se sicer slini bolj kot je bilo normalno in praska, ampak se je tudi to zmanjšalo.
Zato zdaj ko vidim, da se prebava izboljšuje, latargičnost v veliki meri pripisujem šepanju. Sumim, da gre za izpah pogačice.
V tej celi zgodbi sta me tako zmedla srce in mehur... ampak te težave se do zdaj niso več ponovile.




Keka

  • *
    • Prispevkov: 274
    • Točke: 1
Odgovori #3 : 12 Julij 2019, 05:47:21
Pri mojem psu, ki ima občasno prebavne težave, slinjenje običajno pomeni, da mu je slabo. Zadevo uspešno rešujem s probiotičnimi tabletami Lactoadapt, ter nemenjavanjem preverjene hrane. Moraš upoštevati tudi to, da mora biti prehod na drugo hrano postopen in glede na to, da se sedaj pri vama kaže izboljšanje, kar vztrajaj pri tej hrani, kjer nima več toliko težav.

Šepanje je pogosto posledica klopne bolezni, ampak ne ravno babezioze - ta se kaže kot razkroj rdečih krvničk in razkroj bi se videl na hitrem testu krvi. Prej bi bila lahko kriva erlihija.
Jaz bi ob šepanju in občasnih težavah z mehurjem razmišljala tudi o kakšnih težavah okrog hrbtenice - to bo pa pregled pri Matkotu pokazal, če je kaj tam  narobe.

Aja, pa nekaj junijskih težav, tudi tisto s hitrim dihanjem, lahko delno pripišeš tudi visokim temperaturam. Moja dva sta komaj živela, podnevi in ponoči, pa imam klimo in sprehodi so bili izključno, ko se je sonce skrilo...



tinna123

  • *
    • Prispevkov: 4
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 12 Julij 2019, 11:31:04
Zdi se mi, da ima Jackie izpad pogačice na obeh zadnjih nogah, ampak pred pregledom lahko samo sklepam.

Zanima me zakaj bi naj bili hitri testi nezanesljivi? Veterinar je sicer to tudi omenil, ampak je rekel, da bo test lažno negativen v primeru, da je pes imel klopa do tri tedne pred hitrim testom.  Jackie pa je imel klope že par mesecev pred testom.

Očitno je bilo pohitreno dihanje res od vročine, saj se sploh več ne pojavlja.