Organizatorji razstav

MIŠA · 2850

MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
: 03 Maj 2006, 18:13:12
Prišel je čas razstavljanja. Ponekod imajo razstave vsaki vikend, pri nas v Sloveniji jih je le za vzorec.

Upam, da bo tole mojo tožbo naveličanega razstavljalca prebral kakšen od organizatorjev slovenskih razstav.

Obiskala sem kar nekaj razstav doma in v tujini. Nekje sem razstavljala, drugje sem samo firbcala. Vsakič pa me je zmotilo eno: skoraj vse so delane po enakem kalupu. Obstajajo pa redke, ki se razlikujejo od drugih. Ampak te lahko preštejem na prve tri prste ene roke.

Vem, da je težko pridobiti sponzorje za razstave, vem, da je vmes veliko časa, truda in denarja, predvsem pa volonterskega dela, ki je vedno necenjeno, neplačano in nehvaležno opravilo.

Vendar sem mnenja, da se z malo volje in truda da stvari urediti na veliko bolj razstavljalcu prijazen način.

Kaj me je razveselilo na tistih treh redkih razstavah, kjer so se organizatorji potrudili ? Malenkosti  , ki ti dajo občutek, da si dobrodošel.

Na Hrvaškem v Križevcih so se potrudili in to izjemno: domov smo dobili ob potrdilu prijave lično brošurco ( ki jo je brezplačno prispevalo turistično društvo Križevcev ) z opisom in slikami kraja ter kulturnimi znamenitostmi ter načrtom kje se bo izvajala razstava. Polek  pokalčkov so dajali še buteljčno vino. Sicer je malo smešno izgledalo, ko so buteljke kot dodatek k nagradi dobivali otroci, pa vseeno je bilo lepo za videt.

Zadnji vikend smo bili tudi udeleženci CACIBa Bijeljina prijetno presenečeni. Ob vplačilu razstavnine smo polek računa dobili še majhno medaljico in zahvalnico, ker smo s svojo udeležbo pripomogli k razvoju njihove kinologije.  Tudi katalog je bil zanimivo urejen, saj noter nismo samo gledali suhoparnih reklam in kataloških številk ampak smo ga lahko tudi uporabljali za vpisovanje rezultatov, katerim je bilo namenjeno kar nekaj prostora. To se mi zdi odlična zamisel. Nekaj takšnega bi človek pričakoval v vsakem katalogu.

Lansko leto smo na Madžarskem doživeli, da smo za vsak naziv dobili zastavco, trakec in tisto njihovo špagico s cofkom - nimam pojma kako se temu uradno reče.

No, v Romuniji so naredili celo tombolo za vse tiste, ki so plačali obisk razstave in za prvo nagrado podarili pravega kužka ( kar se meni ni ravno zdelo okusno - je pa bila dobrodošla popestritev razstave ).

Zadnjič sem gledala neko prijavnico kjer obljubljajo v BISu najlepšemu psu celo barvni tv.

Na prijavnici za romunski Targo Mures nas mamijo s pravim dracula šovom in baje nas bo na nočni razstavi obiskal pravi pravcati dracula. Brrr...ampak zanimivo in verjamem, da nam bo obisk te razstave ostal v spominu.

O naših razstavah in njihovih organizatorjih ne bom izgubljala besed. Se mi pa zdi zanimiva poteza organizatorjev iz Hrušice, ki bodo naredili celi show za mlade pse iz razreda 9 - 18 mes. Čeprav nimam nobenega psa za v ta razred me vseeno mika, da bi prekršila svoje pravilo, da po slovenskih razstavah ne bom hodila. Bo nekaj novega in zanimivega na našem razstavnem prostoru. Čeprav se mi zdi, da je to drugod v tujini stalna praksa.

Sprašujem se, ZAKAJ je pri nas v Sloveniji tako prekleto težko organizirati lepo razstavo z lepimi sponzorskimi nagradami in s kakšno svetlo domislico, ki bi obiskovalcem in razstavljalcem popestrila počutje.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


mary

  • dog loverka
  • *
    • Prispevkov: 493
    • Točke: 11
  • Flat Coated Retrievers 4ever
Odgovori #1 : 04 Maj 2006, 16:27:59
Naj jaz samo povem, da je mene lepo presenetila specialka retrieverjev na Ptuju leta 2005. Ob prihodu si poleg številke in ostalih stvari dobil tudi prospekt mesta Ptuj, kar precej darilc od Perutnine Ptuj (hrana, neka igra, predpasnik, kuhalnica...) in pa igračko za psa.

LP

Lp, Marusa


Lola

  • Gost
Odgovori #2 : 04 Maj 2006, 17:02:32
Miša prav imaš!

Naj še jaz malo povem okoli tega. Prvo kar mene žalosti je to, da za ZP1 ne dobiš nič kot tisti kos papirja, četudi svojega psička pelješ v BIS. Ko sem bila na Madžarskem sem za ZP1 dobila tako lepo rozeto, da je marsikdo za BOBa nima, jo lahko poslikam v dokaz. Potem za PRM, bi se spodobilo da bi dobil ali rozeto, trakec za okoli vratu s cofkom, ali simbolično darilce kot je ena kostka za psa itd. itd. Kot je rekla Miša v Romuniji in na Madžarskem se dobi full lepe trakce za CAC, CACIB..Tudi v Avstriji je menda tako da že za cac oz. cacib dobiš pokalček.
Glede nagrad v BISu, sem zadovoljna. Meni bi bil že pokalček dovolj. Ampak če se že o tem pogovarjamo naj omenim IT razstavo kjer so 3. v bisu dali kletko, 2. voziček, 3. grooming mizo, to je šele hudo, kaj če ti TV hahahaha
Morem pa povedati da sem vseeno zadovoljna z našimi katalogi, še najbolj zato ker jih dobiš zastonj. Ko prideš v črno goro pa je potrebno katalog še kupiti, kar je res oderuško. Na naših razstavah je cool tudi to da so v BISu 3 stopničke in 3 pokalčki v južnih državah pa doživiš tudi pokal samo za 1 mesto, potem izberejo samo BOG in r. BOG.... Tako da če povprečje pogledamo smo mi kar vredu, meni je v večini všeč.
Hrušica bo zanimiva ni kaj! Razstavo vedno pohvalijo mislim da bo letos še boljša, žal pa mene tam ne bo.


vzeto iz www.canitalia.it



dog4ever

  • *
    • Prispevkov: 961
    • Točke: 13
Odgovori #3 : 11 Maj 2006, 10:06:54
Focoso, a Avstriji dobiš pokalček za CACIB. Za cac nič.

priznam, da je lepo ko dobiš pokalček, ampak to vseeno ni vzrok, zakaj razstavljaš... Saj menda vozite pse na razstavo zaradi naziva (da bi pridobil CH naziv) in ne zaradi daril in trakcev in pokalčkov...



Lola

  • Gost
Odgovori #4 : 11 Maj 2006, 15:23:59
Mhm torej cacib nisem vedela točno.

He he lahko povem zase za kaj vozim. Prvo kot prvo seveda da prezentiram pasmo, svoje pse, svojo psarno. Seveda peljem tudi zato da dobi cace cacibe bobe in Ch-je. Gre se mi tudi za druženje z ostalimi kolegi ki jih drugače zelo poredko vidim, in zato da vidim dobre pse ( sploh če grem na specialko ). Mislim pa da nuben ne more očitati nikomur za kaj hodi na razstave. Sam jih plača, sam se pelje, njegov pes je tako da zaradi mene če gre tja zarad pokala, zaradi 5 kil hrane... jst vem zakaj grem jaz, kaj pričakujem od razstav to je pa vse kar me zanima, kar se drugih tiče se pa jaz ne bom vtikovala ker se me ne tiče



LIZA

  • *
    • Prispevkov: 1.016
    • Točke: 10
  • Aaron
Odgovori #5 : 12 Maj 2006, 16:26:36
Focoso, a Avstriji dobiš pokalček za CACIB. Za cac nič.

priznam, da je lepo ko dobiš pokalček, ampak to vseeno ni vzrok, zakaj razstavljaš... Saj menda vozite pse na razstavo zaradi naziva (da bi pridobil CH naziv) in ne zaradi daril in trakcev in pokalčkov...

Dog4ever, ne bo držalo, da za CAC v avstriji ne dobiš nič-jaz imam doma en prav krasen pokalček za CAC in en še bolj krasen za R. CACIB! Je pa res, da ne bodiš na vseh avstrijskih razstavah pokalčkov-nekje rozetke.
Se pa strinjam-ne hodimo po razstavah zaradi pokalčkov, ampak, plačaš prijavnino, ki običajno ni mala, voziš se toliko in toliko kilometrov, cel dan si na nogah, porabiš xxx ur za pripravo psa itd. Iz izkušenj je zelo lepo dobiti potem neko pozornost-meni osebno niti najmanj ni nujno, da je to pokalček.

No, da še jaz malo delim izkušnje: se strinjam, bilo bi zelo vpodbudno, da bi še kateri izmed naših (in tujih) organizatorjev dodali organizaciji ščepec iznajdljivosti-mislim, da bi to privabilo še več razstavljalcev, sigurno bi se pa zdelo 'laikom' zelo prisrčno, da je njihov kuža dobil neko nagradico (ni nujno, da je to pokalček ali trakec, lahko je karkoli simpatičnega), pa čeprav ni bil najlepši. Da ne bom 'šimfala', bom raje pohvalila:
-Definitivno se v Hrušici vsako leto potrudijo. Letos bom šla mislim da že četrtič tja. V spominu so mi ostale čokolade (in 7 kg težka čokolada, ki jo je dobil BIS zmagovalec), pa kristalni pokalčki (še vedno edini kristalni pokalček imam iz Hrušice, pa jih bom kmalu čez 50!) itd.
Pridružujem se pohvala mary-na Ptuju so nas res založili s celo vrečo stvari! Poleg tega smo dobili še medaljico, spominski lonček in glineno ploščico z motivom kluba.
Zelo simpatično mi je bilo na specialki v Luxembourgu, kjer je vsak razstavljalec dobil frizbi z grbom luksemburgškega kluba retrieverjev.
V Avstriji na specialki smo dobili krožniček z grbom kluba, vsak kuža je dobil tudi trakec za okrog vratu in pa še neke priboljške smo dobili, ter če se prav spomnim zloženko Seckau-a.
Letos v Vrtojbi so se tudi zelo lepo potrudili z nagradami-potovalke, frizbiji, priboljški...
Ne smem pozabit še Lendave, kjer so bili pokali res nekaj posebnega-nekako lončeni, temno modre barve in gromozanski.
Morem omenit še, da sem bila do zdaj dvakrat v BiH in sem vedno dobila tako gromozanski pokal, da še v nahrbtnik ni šel!  ;D
Huh, še bi lahko naštevala, pa se mi mudi na trening! Skratka jaz niti nimam toliko za pripomnit, se kar vedno kaj najde-ali pa samo jaz nenamenoma izbiram take razstave  ::)


MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #6 : 14 Maj 2006, 00:44:07
Tudi meni se zdi simpatična razstava v Luxembourgu. Tam so delili medalje celo za odlične ( zlata barva ) in prav dobre ocene ( srebrna barva ).

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.