Trgovine z zivalmi

jenny3 · 40469

ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 01 Marec 2009, 13:07:56
No, da se pridružim še tej temi ;D.
Ko vsi tako govorite če z Tukano,...Se popolnoma strinjam, da ni dobro kupovati živali v trgovinah..Sem jaz tam 1x kupila ribice ampak mi je ena poginila v cca. 1mesecu ena v 3mesecih ena pa v letu..
Glede na to, da sem pa tam kupila morsko pujsiko pa res nimam pripomb, ker gospodična pri svojih 4ih letih še vedno živi. In je zelo zdrava. Tako, da kakor kdaj, če imaš srečo dobiš zdravo žival če ne pa dobiš bolno, ki ti po parih tednih-mesecih-letih umre. Res pa, da ko smo kupili Miško, da smo bili prve tedne kar veliko pri veterinarju, ker je imela garje in ne vem kaj še vse. Drugega pujska pa mi je pripeljal stric od rejca, star je 2leti in še nikoli ni bil pri vetu, ker je načeloma zelo zdrav-nič mu ne manjka-ne kaže bolezenskih znakov.
Tako, da res, če boš naletel na bolno žival nikoli več ne boš kupoval po trgovinah(živali). Če pa imaš srečo in naletiš na zdravo žival pa verjetno še kdaj kupiš ampak ni nujno, da zopet naletiš na zdravo žival.
Sem pa bila, pred kakšnimi 3leti v ZooTicu v BTC-ju. Mislm tam je bilo pa res >:(. V kletki v kateri so bili poleg morskih prašičkov še zajčki, je en zajec hotel naskočiti drugo zajkljo in pri tem "poteptal" dva mala morska prašička. Potem sem šla še k ribicam in tam zagledam zlato ribico, ki je mrtva plavala v akvariju. Pa pride mimo tisti, ki tam dela pogleda in gre naprej. >:( 1x pa je šel brat s prijatelji v ZooTic in so isto videli mrtvo zlato ribico in so opozorili prodajalca, ta pa je rekel ja saj jo bomo šli iskat Pa je niso, ker so bili (brat in prijatelji) še nekaj časa tam in so videli, da ribice niso vzeli ven.
Drugače imam podobne izkušnje z ribicami tudi v Tukanu, edino v Mr.Pet-u še nisem naletela na kakšen tak primer.



Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #31 : 01 Marec 2009, 13:43:38
V Mr. petu je baje največji problem lastnik (ribe dobavlja s Češke)  prodajalci so pa krasni (tudi aq-i so v dobrem stanju, napisano imajo da bučke niso za ribe, zraven želv je člkanek o zlorabi želv....) Najbolj so pošteni v Alerju :) Najmanj pa v Tukanu >:(

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #32 : 01 Marec 2009, 15:55:19
V Mr. petu je baje največji problem lastnik (ribe dobavlja s Češke)  prodajalci so pa krasni (tudi aq-i so v dobrem stanju, napisano imajo da bučke niso za ribe, zraven želv je člkanek o zlorabi želv....) Najbolj so pošteni v Alerju :) Najmanj pa v Tukanu >:(

In po mojem mnenju ZooTicu



Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #33 : 01 Marec 2009, 19:25:53
Ena prodajalka ima v zoticu (misliva isto trgovino?) kar nekaj znanja. Rib tam tako ali tako nebi kupovala ker sem videla že nitkarje brez ene nitke, ribe, ki so trzale... Mrtve živali (beri ribe) so pa v Tukanu itak stalnica ::) Pomoje jih je lahko sram! Jaz tam ne kupim nič ker sploh neželim podpirati take trgovine. Zradi mene lahko propadejo >:D jih financiram zato!

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


*star*

  • *
    • Prispevkov: 1.786
    • Točke: 0
  • Joy of my life ;*
Odgovori #34 : 01 Marec 2009, 19:57:06
Emm kakšne ribe pa imaš? predvidevam zlate ( :-\ ::) ) In če jih res imaš (v kar skoraj ne dvomim) te bi samo obvestila da jih s tem ko jih imaš v akvariju mer 30×30× 30 (?)Jih mučiš, ker so to živali ki zrastejo več kot 30 cm, potrebujejo močno filtracijo...  Priporočam ta forum : http://www.aquanubis.com/forum/  Tam vse piše samo pogledati moraš, ker pa smo ljudje praviloma leni (sploh če bi nas naša nelenoba kaj stala) ti dam še povezavo do opisa organizma: http://www.aquanubis.com/baza-organizmov/ribe/organizem65.html Pa tudi na forumu mamo temo...

Kokr ist wem anja nima zlatih rib doma...  :)



Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #35 : 01 Marec 2009, 21:06:07
Kaj pa ima? Sem rekla zlate ker je to najbolj pogosta riba pri začetnikih (sploh v takem aq-u)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


*yure*

  • VaLy & YuRe
  • *
    • Prispevkov: 1.545
    • Točke: 5
Odgovori #36 : 01 Marec 2009, 21:37:11
No, da še jst kej povem. Bom kr poimensko pisal, velja pa vse za vse :).

Me-Anja: kakršne koli ribe imaš v 30x30 cm ok, ali pa par cm večjem je to mučenje .. razen če imaš kozice(kar so za nekatere še vedno ribe ::)), torej že velikokrat oz. mnogokrat je bilo omenjeno, da vsi akvariji manjši od 50 l sploh niso akvariji, ampak navadni čebrički v katerih imamo natrpane ribe. Torej ... če že iamš tako "poskrbljeno" za ribe, vsaj tega ne oglašaj na velik zvon, ker s tem se pri nekaterih, ki se na to spoznamo(kot je že Smrček omenila) "izkažeš" v slabi luči, kot ... nebom reku kaj.

ABBY LABRADOR: Mislim, da je ZOOTIC(kot tudi po večinskem mnenju tistih, ki vemo dejansko za razmere v njem) NAJBOLJŠA SLOVENSKA TRGOVINA Z MALIMI ŽIVALIMI. Kar se tiče tega v BTC Ljubljana(CityPark natančneje), imajo ves čas zajce in morske prašičke skupaj, in jst v tem ne vidim nič spornega, saj imajo dokaj veliko prostora in še te živali se bolje počutijo, če jih je "več na kupu". In je to da so skupaj zajci in mor.prašički nekaj dobrega, saj se lahko skupaj grejejo in se s tem počutijo bolj varne pred obiskovalci. Niso pa to mesojede živali, da bi se med seboj napadale, grizle in posledično pojedle ;D. Torej zame je to pozitivna oz. dobra stvar iz njihove strani. Kar se tiče rib .. verjemi, da imajo trgovci dnevno veliko mrtvih rib(sploh ponoči jih kar nekaj umre), ki jih morajo počistiti iz akvarija zjutraj preden se trgovina odpre, če pa katera umre med samim delavnikom, pa pač se zgodi. In trgovci, ki jih je po večini v recimo normalno veliki trgovini, kot je zootic v BTC, po 2 ali 3-je skupaj isti čas. Od tega je 1 na blagajni, 2. svetuje ljudem, 3. pa že najde delo, saj je v trgovini vedno delo ... In roko na srce, se tudi trgovec utrudi, saj so tudi oni le ljudje in ne roboti. Potem pa pride k tebi en otrok(ali odrasel karkoli že) in ti reče tamle je pa mrtva riba, a jo lahko odstranite ? In, ker pač tisti trenutek ne utegneš ali pa se ti pač enostavno ne ljubi(roko na srce, nobeden izmed vas nemore reči, da je vedno pripravljen narediti akr mu kdo reče, pa tudi če je to v dobro živali). In potem te isti človek preganja oz. te dobesedno čaka, da ribo odstraniš .. dragi moji, če bi bil jst na mestu trgovca bi tistega človeka nekam poslal -takšni smo pač ljudje, nismo roboti- ... bom že odstranil tisto ribo v najkrajšem možnem času, ko bom utegnil. Torej ZOOTIC je res krasna trgovina - seveda pa me ne razumeti narobe, nobena trgovina ni krasna za živali, res čisto nobena, je pa lahko trgovina dobra glede izbire oz. ponudbe, svetovanja(seveda pravilnega...), jst sem tam še vedno dobil prave nasvete(pa verjemite da velikokrat vprašam stvari na katere vem odgovor, iz preprostega razloga, da preverim njihovo znanje). Torej Abby labrador, nikakor in v nobenem primeru  ne smeš ZOOTIC in Tukano metat v isti koš. Verjemi mi, zootic zelo dobro poznam.

Delfinčika: Nevem sicer zakaj praviš, da se exotov nebi smelo imeti kot hišnega ljubljenčka - nenazadnje tudi zlata ribica je exot ???. Seveda pa te razumem, exoti so v večini primerov veliko bolj zlorabljeni oz. nepravilno oskrbovani kot pa recimo psi in mačke. Torej, da nebo nesporazuma, tudi sam imam doma veliko eksotičnih živali(pa tudi pse, ki sicer niso nevem kakšni exoti), vendar lahko rečem, da imam zanje poskrbljeno kolikor se le da .. seveda pa jim v nobenem primeru ne morem nuditi njihovega pravega doma - narave/naravnega okolja. Lahko jim ga pa čimbolje približam ... vendar to še vedno ni isto kot v naravi.
Konec koncev, verjetno bo čudno zvenelo, vendar tudi pes je nekoč bil eksot vendar je že v toliki meri udomačen, da je praktično že pozabljeno, kakšno je njegovo pravo okolje, vedenje, način življenja ... ki pa si ga seveda tudi nemoremo predstavljati. Zdaj me boste verjetno nekateri čudno gledali, ja ni se mi zmešlo :D( ker nenazadnje tudi jst imam doma mojega koker španjela stalno zraven sebe, skupaj spiva, gledava tv ... ) in si tudi predstavljati nemorem, da zraven mene ubistvu leži zver, ki je pred davnimi časi v gozdu za preživetje lovila divjad, manjše sesalce .. ampak to je dejansko res. In to kar se je zgodilo s psi in mačkami(kateri lastnik prikupne mucke pa si še predstavlja, da ima v naročju divjo zver, ki se je včasih ponoči potikala po divjini in lovila manjše živali, a si??) in isto je z "eksoti"(če ima ta beseda v zdajšnjih časih sploh še kakšen pomen). Ampak razlika je le ta, da so t.i. eksoti, v večini primerov plazilci, ki so hladnokrvne živali in ne morejo izkazovati čustev, zato jih človek nebo nikoli mogel udomačiti ali si jo kakor koli podrediti, kot je to storil recimo s psom, mačko in nenazadnje tudi ptico .. in zato bodo recimo kače, kuščarji, želve ... itd. za vedno in vselej ostali EKSOTI ;D. Za primer recimo ptica-navadna skobčevka, ki je tudi eksot - ali pa zloglasna ara recimo, kaj pomislite ko vidite njeno sliko ... waau ... tropski pragozd, palme, plaže, kristalna voda .. torej eksotične kraje! ampak nažalost je tudi ara že vse preveč v ujetništvu in preveč jih ej tudi takšnih, ki so uvožene naravnost iz divjine :( .. pa smo spet tam kjer ni muh!)

No, zdej sem se mal razpisal, ampak vseeno, upam da vas vsaj večina razume poanto  vsega tega napisanega. :) ( sem se malo razpisal, ampak tudi to kdaj pa kdaj ne škodi :P)


lp Jure


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #37 : 02 Marec 2009, 14:26:09
Citiraj
ABBY LABRADOR: Mislim, da je ZOOTIC(kot tudi po večinskem mnenju tistih, ki vemo dejansko za razmere v njem) NAJBOLJŠA SLOVENSKA TRGOVINA Z MALIMI ŽIVALIMI. Kar se tiče tega v BTC Ljubljana(CityPark natančneje), imajo ves čas zajce in morske prašičke skupaj, in jst v tem ne vidim nič spornega, saj imajo dokaj veliko prostora in še te živali se bolje počutijo, če jih je "več na kupu". In je to da so skupaj zajci in mor.prašički nekaj dobrega, saj se lahko skupaj grejejo in se s tem počutijo bolj varne pred obiskovalci. Niso pa to mesojede živali, da bi se med seboj napadale, grizle in posledično pojedle . Torej zame je to pozitivna oz. dobra stvar iz njihove strani. Kar se tiče rib .. verjemi, da imajo trgovci dnevno veliko mrtvih rib(sploh ponoči jih kar nekaj umre), ki jih morajo počistiti iz akvarija zjutraj preden se trgovina odpre, če pa katera umre med samim delavnikom, pa pač se zgodi. In trgovci, ki jih je po večini v recimo normalno veliki trgovini, kot je zootic v BTC, po 2 ali 3-je skupaj isti čas. Od tega je 1 na blagajni, 2. svetuje ljudem, 3. pa že najde delo, saj je v trgovini vedno delo ... In roko na srce, se tudi trgovec utrudi, saj so tudi oni le ljudje in ne roboti. Potem pa pride k tebi en otrok(ali odrasel karkoli že) in ti reče tamle je pa mrtva riba, a jo lahko odstranite ? In, ker pač tisti trenutek ne utegneš ali pa se ti pač enostavno ne ljubi(roko na srce, nobeden izmed vas nemore reči, da je vedno pripravljen narediti akr mu kdo reče, pa tudi če je to v dobro živali). In potem te isti človek preganja oz. te dobesedno čaka, da ribo odstraniš .. dragi moji, če bi bil jst na mestu trgovca bi tistega človeka nekam poslal*  -takšni smo pač ljudje, nismo roboti- ... bom že odstranil tisto ribo v najkrajšem možnem času, ko bom utegnil. Torej ZOOTIC je res krasna trgovina - seveda pa me ne razumeti narobe, nobena trgovina ni krasna za živali, res čisto nobena, je pa lahko trgovina dobra glede izbire oz. ponudbe, svetovanja(seveda pravilnega...), jst sem tam še vedno dobil prave nasvete(pa verjemite da velikokrat vprašam stvari na katere vem odgovor, iz preprostega razloga, da preverim njihovo znanje). Torej Abby labrador, nikakor in v nobenem primeru  ne smeš ZOOTIC in Tukano metat v isti koš.** Verjemi mi, zootic zelo dobro poznam.

Jaz bi se zamislila nad kvaliteto rib ::) :-\ Vem da se to dogaja ampak nemoreš pa tega označiti kot nevem kako kvalitetna trgovina. Ker če kdo kupi tisto ribo ki naj bi poginila še pred tem bo 100% poginila pri njemu doma!   

* s temle se pa strinjam :D
** tega res nesmemo ker je Tukano PODN od PODNA!!

Meni se je zootic zameril ker imajo papagajke v rastavnem akvariju direkt pri vhodu!! Nemoreš noooo!! To je izrodek, mutant! Pa tudi to mi ni všeč kako imajo SBRje!! Sramota! Drugače pa imam sosedo ki ima frendo ki je delala tam (ta moja soseda je ful ljubiteljica živali, tudi vegi...) in jo je vprašala kako kupcem svtujejo kaj naj kupijo. Rekla je da jim ona da tisto kar si želijo! Groza! Čeprav jaz imam z zooticom malo drugačne iskušnje (sploh ko sem bila zadnjič tam) prodajalka je bila dobro informirana, prijazna, hitro je prišla do mene.... Glede rib mi je Aler najbolj všeč, ker so akvariji čisti, pa tudi nobene mrtve-poškodovane ribe nisem videla. Izbira je res majhna ampak se da naročiti.

uh sem se razpisala!

PS: Yure neki me zanima... a ti dejansko poznaš osebo ki ima kozice za ribe ???  ???Bi jo prav rada spoznala (ampak vse mislim resno-se ne zafrkavam)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


*yure*

  • VaLy & YuRe
  • *
    • Prispevkov: 1.545
    • Točke: 5
Odgovori #38 : 02 Marec 2009, 16:23:20
Smrček osebno takšne osebe še nisem spoznal, sem pa že večkrat v trgovini slišal ... ne zdej dejansko, da mislijo, da so ribe ampak vedo da so to nekakšni rakci, ampak za večino ljudi so tako kozice, kiti, delfini ... še vedno ribe ;D. Pa čeprav so kozice nevretenčarji, kitovci sesalci, ampak za nekatere je vse kar plava riba ::).
Glede papagajk je tako... iz moje strani je to da so razstavni eksponat dobro, ker kaj pa če bi se jih prodajalo? 1. Bile bi zelo drage, že zaradi svoje velikosti, pa tudi zato ker so lepo pisane in zanimive. 2. Bile bi na voljo vsakemu ... torej je kar ok, da so le razstavni eksponat(ker izrecno piše-vsaj če misliš zootic btc ljubljana-, da ribe v tem akvariju NISO v prodaji. Tam, če se ne motim je zraven še en veliki(čez 20 cm) oklepničar -mislim, da pikčasti, ali pa mogoče ancitrus ssp.-
Glede tega: "Ker če kdo kupi tisto ribo ki naj bi poginila še pred tem bo 100% poginila pri njemu doma!"
Mislim, da, če pa človek ne opazi kdaj je riba v slabem stanju in jo kljub temu kupi .. potem mu pa naj pogine, če je tako nesposoben oz. nevešč ali nepodučen v akvaristiki da ne loči med zdravo in bolano ribo. To je moje osebno mnenje. Seveda, če ribo kupi nekdo ki jo bo imel zgolj za okras dnevne sobe ali hodnika, naj mu pogine! Takšni sploh rib kupovati nebi smeli!
Glede SBR-jev ti se prodajajo kot solata. In nekaj jih imajo pač v akvarijih med manjšimi tetrami ali podobnimi ribicami, nekaj pa jih imajo v tistih plastičnih vršah, ampak še vedno V AKVARIJU, ko pa se SBR iz enega akvarija proda, pa dajo tega iz vrše v akvarij. Tudi SBR-ji imajo v anravi sušna obdobja, ko živijo na parih cm vode ... ampak v večini preživijo. Je pa še vedno bolje, da jih imajo v vršah v akvariju, kot pa kakšna druga trgovina, ko jih imajo po bučkah - nič ogrevanih, nič filtriranih, nič osvetljenih...- tu pa so pač v akvarijih z enakimi pogoji kot druge ribe, le da imajo manj prostora, pač imajo sušno obdobje ;D.
Sicer so pa glede njih zelo pozorni, ker pač vrše so pregrajene na 2-dela v večini in imajo po dva v isti vrši seveda s pregrado. In enkrat opazim, da je en samec skočil k drugemu in je seveda večji že podredil manjšega, hitro povem trgovki in ona nemudoma ukrepa in se mi zahvali. Torej SBR je imajo res pod nadzorom. Kasneje sva s trgovko še malo pokramljala in je rekla, da je ta samec že večkrat skočil k drugemu, zato ga ima zato stalno pod nadzorom. In, da bo zanj, ko dobijo novo pošiljko vrš(trenutno jih niso imeli), kmalu postavila svojo vršo in to je bilo res lepo od nje. :-*
Glede ZOO Aler pa... imajo zelo malo vsega, zato imajo tudi za vse lepo poskrbljeno .. logično ;). Je pa tudi to, da recimo v Alerju, ki je 3x manjši od ZOOTICA in ima 10x manj živali, delajo skupaj(isti čas) mislim, da 3 trgovci, v ZOOTICU pa isti čas  3 ali mogoče 4. Torej isto število trgovcev, živalli pa ima ZOOTIC veliko več ... seveda da je lažje trgovcem, ki jih je več skrbeti za manj živali - logično ;D


lp Jure

p.s. Spet sem se razpisal :-[


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #39 : 02 Marec 2009, 17:52:15
Smrček osebno takšne osebe še nisem spoznal, sem pa že večkrat v trgovini slišal ... ne zdej dejansko, da mislijo, da so ribe ampak vedo da so to nekakšni rakci, ampak za večino ljudi so tako kozice, kiti, delfini ... še vedno ribe ;D. Pa čeprav so kozice nevretenčarji, kitovci sesalci, ampak za nekatere je vse kar plava riba ::).
Glede papagajk je tako... iz moje strani je to da so razstavni eksponat dobro, ker kaj pa če bi se jih prodajalo? 1. Bile bi zelo drage, že zaradi svoje velikosti, pa tudi zato ker so lepo pisane in zanimive. 2. Bile bi na voljo vsakemu ... torej je kar ok, da so le razstavni eksponat(ker izrecno piše-vsaj če misliš zootic btc ljubljana-, da ribe v tem akvariju NISO v prodaji. Tam, če se ne motim je zraven še en veliki(čez 20 cm) oklepničar -mislim, da pikčasti, ali pa mogoče ancitrus ssp.-
Glede tega: "Ker če kdo kupi tisto ribo ki naj bi poginila še pred tem bo 100% poginila pri njemu doma!"
Mislim, da, če pa človek ne opazi kdaj je riba v slabem stanju in jo kljub temu kupi .. potem mu pa naj pogine, če je tako nesposoben oz. nevešč ali nepodučen v akvaristiki da ne loči med zdravo in bolano ribo. To je moje osebno mnenje. Seveda, če ribo kupi nekdo ki jo bo imel zgolj za okras dnevne sobe ali hodnika, naj mu pogine! Takšni sploh rib kupovati nebi smeli!
Glede SBR-jev ti se prodajajo kot solata. In nekaj jih imajo pač v akvarijih med manjšimi tetrami ali podobnimi ribicami, nekaj pa jih imajo v tistih plastičnih vršah, ampak še vedno V AKVARIJU, ko pa se SBR iz enega akvarija proda, pa dajo tega iz vrše v akvarij. Tudi SBR-ji imajo v anravi sušna obdobja, ko živijo na parih cm vode ... ampak v večini preživijo. Je pa še vedno bolje, da jih imajo v vršah v akvariju, kot pa kakšna druga trgovina, ko jih imajo po bučkah - nič ogrevanih, nič filtriranih, nič osvetljenih...- tu pa so pač v akvarijih z enakimi pogoji kot druge ribe, le da imajo manj prostora, pač imajo sušno obdobje ;D.
Sicer so pa glede njih zelo pozorni, ker pač vrše so pregrajene na 2-dela v večini in imajo po dva v isti vrši seveda s pregrado. In enkrat opazim, da je en samec skočil k drugemu in je seveda večji že podredil manjšega, hitro povem trgovki in ona nemudoma ukrepa in se mi zahvali. Torej SBR je imajo res pod nadzorom. Kasneje sva s trgovko še malo pokramljala in je rekla, da je ta samec že večkrat skočil k drugemu, zato ga ima zato stalno pod nadzorom. In, da bo zanj, ko dobijo novo pošiljko vrš(trenutno jih niso imeli), kmalu postavila svojo vršo in to je bilo res lepo od nje. :-*
Glede ZOO Aler pa... imajo zelo malo vsega, zato imajo tudi za vse lepo poskrbljeno .. logično ;). Je pa tudi to, da recimo v Alerju, ki je 3x manjši od ZOOTICA in ima 10x manj živali, delajo skupaj(isti čas) mislim, da 3 trgovci, v ZOOTICU pa isti čas  3 ali mogoče 4. Torej isto število trgovcev, živalli pa ima ZOOTIC veliko več ... seveda da je lažje trgovcem, ki jih je več skrbeti za manj živali - logično ;D


lp Jure

p.s. Spet sem se razpisal :-[

Takih rib nebi smeli prodajati! Pa pika! Kaj pa če ima ihtio? razpad plavuti? Bo kmalu cel aq zbolel ::)  Papagajk nebi smeli imeti ker jih ljudje nepodučeni v akavaristiki VIDIJO in jih bodo poiskali (vrjemi- jaz sem želela malo kljunato ščukico (seveda stara 9 let in še totalno nepodučena o akvaristiki imela sem samo knjigo Riharda Jeriča) in sem jo dobila! Ni važno koliko riba stane, kako malo jih je ljudje ki tega nevedo jih bodo poiskali in kupili po možnosti povedali sosedom itd. pa smo tam! Spački na vsakem koraku ::)  SBRji ja imajo sušna obdobja ker živijo na riževih poljih ampak vseeno! Ljudje tega nevedo in bodo kupili 3 litrski akvarijček ker v trgovini ''itak nimajo nič več''  Sploh je pa grdo od prodajalcev da so te vrše tako skupaj (ravno v zooticu sta bila samčka SBR v vršah ena zraven druge. Oba sta se repenčila! A misliš da je to zdravo? meni se nezdi, pa reci kar hočeš.

PS. Yure sej samo midva sodelujeva ha,ha,ha  :D

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


ABBY LABRADOR

  • *
    • Prispevkov: 2.130
    • Točke: 0
Odgovori #40 : 02 Marec 2009, 18:51:33
Ja meni se pa ne, da pisat ampak vestno spremljam kaj pišeta ;D ;)



crystal

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Odgovori #41 : 05 Marec 2009, 20:37:20
Malo pozno ampak, da se vam malo pridružim, veliko kupujem povsod v omenjenih trgovinah, ampak tako kot je že yure napisal sem ravno v zooticu dobila največ info. kar se akvaristike tiče in sem tudi zadovoljna z ribami, ki sem jih kupim tam, kaj šele rastline-zakon, kar se alerja tiče ima premalo prostora in seveda manj ponudbe-logično, ampak všasih dobim tak občutek kot da se jim glih ne da neki razlagat....z ribami iz tukana pa .........ne bi komentirala, aja ker mi je zootic najbližji tam kupujem še za pse in ostale živalice, ki jih imam in res imajo ogromno izbiro in še prodaljalke so full prijazne, tako da ja itak ima vsak svoje izkušnje

Crystal


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #42 : 06 Marec 2009, 13:48:42
Men se pa zdi da se da v Alerju krasno vse zmenit... Jaz bom ribe naročila preko njih! Pa še prednost je ta da oni nabavljajo v Nemčiji ostali pa na Češkem :-\

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #43 : 03 December 2010, 10:40:14
Jaz sem pa vedno dobila nasvete v mr.petu, v zooticu pa ne glede mačk.



Mucka12

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #44 : 06 Avgust 2012, 22:46:23
Zdravo!
Malo sem pozna.Jaz bi zelo pohvalila trgovino Aler v BTC City. Tam imajo strašno poceni stvari in prodajalec zna priporočati/pomagati.Res,da je to edin Aler (mislim da) v moji bližnji okolici,ampak 25min pa sem tam,dobim pa veliko za malo.Res je dobra trgovina.
Glede Tukana...tam ne nakopujem.Zootic pa je za moje pojme najdražja trgovina za živali.
LP



Mucka12

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #45 : 06 Avgust 2012, 22:48:30
Men se pa zdi da se da v Alerju krasno vse zmenit... Jaz bom ribe naročila preko njih! Pa še prednost je ta da oni nabavljajo v Nemčiji ostali pa na Češkem :-\

Se popolnoma strinjam.Prodajalci/ke so zelo prijazni/e.