Otrok star 12 let lahko zadrži na povodcu 10 kg psa. Ni pa sposoben tega psa ubraniti pred dvema akitama. starša sta vedela, da so v bližinio nevarni psi, torej bi morala paziti na otroke. Nekaj v tem stilu. Če se še kdo spomni sage, ko je punca ne vem 14, 15 let se vozila s kolesom po napačni strani kolesarske steze, kakšen cirkus so naredili - starši so se morali zagovarjati na policiji in na socialni zaradi zanemarjanja otroka. Ker je šla sama na cesto, čeprav to ni izrecno prepovedano.
Naši zakoni in predpisi so itak tako napisani, da si jih lahko razlagajo kakor jim drago. Prav tako je za nas značilno, da se raje kaznuje žrtve kot storilce. se že najde kaj. nisi imel zaklenjene drvarnice, iz katere so ti ukradli motor - ti že lahko pripopajo prekršek. Ko so mi sunili denarnico v Lidlu (ok, denarnice mi niso sunili, ker sem jo kasneje našla, jo je ukradla doma psica iz cekarja ampak policaji tega niso vedeli) so me nadrli kot cucka, zakaj ne pazim na svoje stvari. Pa naj bi bila to že peta ukradena denarnica v tistem tednu. Če si recimo kolesar, pa padeš, si naj... v vsakem primeru si kriv. Se že najde kaj. ali si imel cekar ali si vozil preblizu roba, preveč od roba, če padeš na ledu nisi prilagodil vožnje razmeram....čim je zraven policija, te čaka listek. razen mogoče občasno kdaj, če te kdo nasadi od zadaj. Pa še takrat se kaj najde. zato pa se manjših prekrškov raje ne prijavlja.