Pes napade psa!

Herr-Thor · 704846

Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #30 : 19 Oktober 2006, 20:04:34
Hja, zna bit ja. Če nimaaš srca ga pač nimaš. Na ketno, vodo in pomije sem tudi jaz pomislila, sam kaj ko se sodnik ne bi s tem strinjal.

Da se pa kaj takega zgodi moji žabi, pa lastnik verjetno ne bi mel več niti za kos kruha.


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 19 Oktober 2006, 21:35:05
Samo kaj bi ti pomagalo, da lastnik ne bi imel za kos kruha? Bi to obudilo tvojo žabo? Ne vem no, mene je tega blazno strah (da bi se kdaj kaj hudega zgodilo mojemu lubiju) in sploh si ne znam predstavljati kaj bi takrat naredila lastniku in kaj bi hotela, da se zgodi s psom.

Mogoče sem preveč paranoična, ampak kolikor napadalnih psov sem srečala me je vedno strah, ko vidim katerega spuščenega, o lastniku pa ne duha ne sluha. In grozno je, ampak vsakič, o grem na kak nov "teritorij" na sprehod imam sabo sprej, razkužilo in povoj. Za svaki slučaj.

Kako pa mislite, da je najboljši način, da preprečite rugemu psu napad? Sprej se mi zdi skrajni ukrep. Vzreditelj mi je svetoval, da drugega psa s vso silo brcnem pod gobček - baje blazno pomaga (nisem pa še prakticirala in ne vem, če bi bila sposobna).



Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #32 : 19 Oktober 2006, 21:46:20
Ja sej vem, lahko je govoriti ko nisi v taki situaciji in tudi upam, da nikoli ne bom. Moram pa bit poštena in povedat, da do sedaj še nisem mela te "sreče" da bi srečala napadalnega spuščenega psa. Pa naj pri tem ostane.

Kako preprečiti napad psa se mi pa sanja ne. Lena jih že tako s težavo prebalja, da se ji pa še kdo k riti spravi pa to rata živa umetnost, ker stvar zgleda kot frtavka.



Nelly

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.066
    • Točke: 18
Odgovori #33 : 19 Oktober 2006, 23:52:55
Jaz zase lahko trdim, da ga ni denarja, ki bi mi lahko poplacal smrt mojega "tepcka". Ce postavim na tehtnico njega, na drugo stran pa kup denarja, definitivno izberem njega - brez kompromisov.

Po drugi strani pa... kaksno "ceno" mu naj postavim? Koliko je pes vreden? Nekateri bi rekli nakupna vrednost... ampak ne zavedajo pa se, da se je njegova vrednost mocnooo dvignila v trenutku, ko sem ga prijela v narocje in odkar je moj. Seveda, v mojih oceh in zame. In tega verjetno ne more nihce ovrednotiti..ker nihce ni tako bogat, da bi mi to, kar mi on daje, lahko placal v denarju.

Mislim, da tudi z tem, da nekoga kaznujem z nevem kako velikimi denarnimi kaznimi ne bo vodilo nikamor... dokler nekomu v glavi ne preklopi je vse drugo brez veze. Sicer pa v veliko primerov tistim, ki imajo psa na ketni in na pomijah itak nimas kaj vzeti. .. ker nimajo nic.  Bi mi po eni strani veliko vec pomenilo iskreno opravicilo (pa ceprav prepozno) in obljuba, da bo za psa lepse poskrbljeno (vsaj iz vidika varnosti do drugih), katere bi se lastnik tudi drzal. Seveda.. o tem pa spet lahko samo sanjam. Ceprav kako bi resnicno odreagirala v taksnem primeru ne vem, takrat bi verjetno ravnala cisto drugace, kot mi pa sedaj narekuje logika, verjetno bi popustila vsa kontrola. Iskreno pa upam, da do tega nikoli ne pride.


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #34 : 20 Oktober 2006, 08:02:53
Deteljica: Ja pes se je strgal iz verige, vendar je do napada prislo sredi ulice. To pa mislim, da vseeno ne opravicuje dejstva, da ker se je pac strgal lahko pocne vse kar mu pade v betico. Sploh, ker ta napad ni bil prvi... je bilo ze prevec pasjih zrtev, ki so podlegli v njegovem gobcu. Tudi psi, ki so bili na sprehodu na vrvici in je pes pac pridivjal izza ovinka... s strgano ketno za seboj. Kjer je do napada prislo v trenutku, brez kaksneag izzivanja iz strani drugega psa.Ne gre se sedaj samo za primer tega mesancka, kaj bodo lastniki ukrepali je vbistvu njihova stvar, tle se sedaj nimam vec kaj vmesavati... drugace bi bilo, ce bi bil pes potepuski, vem, da ga na lastne stroske peljem k veterinarju in poskrbim zanj. Ampak nima smisla... ne se sedaj obesati samo na tega mesancka, mislim da je potrebno pomisliti tudi na ostale pse, ki so obcutili njegove zobe in so bili na vrvici in tiste, ki jih se  bodo.Ceprav vecina tistih lastnikov noce oz. ne upa ukrepati. Tisti, ki pa ze imamo tok "jajc" pa do sedaj nismo dosegli nic.



jaz sem pač povedla šanse za kaj doseč na primeru,ki je bil konkretno naveden. In tu sta žal oba v enakem preškršku, pri čimer je pravno lastnik mešančka v večjem, saj je zavestno spustil psa , da sam pohaja, oni drugi pa je pač bila napaka pri opremi.
In po mnenju sodnikov se psi pač stepejo na vasi a lpa kje drugje - nihče se ne ukvarja s tem kdo je začel in kdo je nasrkal.
Za ponavljanje napadov istega psa, pa bi morali prijavljati ob vsakem napadu  in to predvsem tisti,ki sami niso bili v prekršku- se pravi,ki jim je pobegli pes napadel psa pod nadzorom- najbolje privezanega. Ker samo na podlagi več utemeljenih prijav bi se dalo mogoče kaj doseč.

Glede povračila za poškodbe pa - res ti psa ali cirkusa z zdravljenjem ne more nadomestiti denar.
je pa tudi re,da si z njim lahko vsaj kupiš novega psa (kar morda sicer ne bi mogel) oz da ne poleg vse nesreče, ki je že s tem povezana ne še plačuješ za tuje napake iz svojega žepa in si zato še drugje prikrajšan.
Nekatere lastnike pretepačev, ki so vsaj malo pri sebi , redni veliki računi za oskrbo tujih psov in morebitne odškodnine za stres njihovih lastnikov le prepričajo,da vsaj v bodoče bolj pazijo na to kaj njihov "ljubljenček" počne.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 20 Oktober 2006, 08:29:12
je pa tudi re,da si z njim lahko vsaj kupiš novega psa (kar morda sicer ne bi mogel) oz da ne poleg vse nesreče, ki je že s tem povezana ne še plačuješ za tuje napake iz svojega žepa in si zato še drugje prikrajšan.

 :'( ??? :'(



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #36 : 20 Oktober 2006, 12:06:48
Kaj bi naredila, če bi tuj pes "požrl" mojega? Nič. Razen tega, da bi se požrla od jeze, ker tega nisem preprečila.
In ko je že bila razprava o tem, katere pasme psa kdo najbolj nerad sreča na sprehodu. Najbolj zoprni in oh in sploh nevzgojeni od vseh, zajemite sapo, so bili kraški ovčarji (in nekateri njihovi mešanci). Čisto vsi po vrsti, kar sem jih kdaj srečevala na sprehodih. Naredil sicer noben ni nič hujšega kot morda modrico nevredno omembe ne meni ne mojim psicam. So pa zato prevračali svoje lastnike, jih metali s koles, jim z nenednimi potegi jermenov odirali kožo z rok. Neprijetno.(zanimivo: s šarplaninci pa ni bilo takih težav)
Druga taka pasma, ki jo je zelo zoprno srečati če imaš samojeda ali kakšnega drugega polarnega psa je ruski hrt - zgleda da imajo še vedno nekaj prirojenega, pa jih ti psi spominjajo na volkove. Če le imajo priložnost štartajo direkt na vrat.
Najbolj zoprna psica od vseh, kar se jih je kdaj sprehajalo po našem koncu pa je bila dolgodlaka jazbečarka (samo ta, drugi so bili vsi v redu).

To seveda ne pomeni, da so vsi kraševci in ruski hrti zoprni, pomeni pa, da je treba v njihovo socializacijo očitno vložiti nekaj več truda, kot pri kakšni drugi pasmi. Navsezadnje, eden od najbolj simpatičnih psov, ki sem jih srečala je bil prav netipično prijazen ruski hrt. Ta hrt je bil član pasjega tropa, v katerem so bili poleg njeg v glavnem pitbuli, pa mesanka med labradorcem in jazbečarjem pa še nekaj manjšega belaga nedoločljivega. Povsem nevzgojeni, neubogljivi a izjemno lepo socializirani psi, ki so se v glavnem brez nadzora  lastnikov podili po Golovcu. In sem jih uporabila kot terapevte za Lano, potem ko jo je pri dveh mesecih starosti skoraj zadavil pobegli mešanec z nemcem. Aja, kaj sem storila takrat? Lana je preživela samo zato, ker sem uspela v hipu spraviti psa z nje tako da sem ga dvignila za ušesa. Njegov lastnik je bil čisto poparjen, ko je videl svojega hudega čuvaja povsem nemočnega. Edino kar sem mu rekla je bilo, da je lahko vesel, ker psu ni uspelo. In povedala ceno za novega mladiča te pasme (krepko navito seveda) ki bi jo moral plačati. Pes potem ni več uhajal, prej pa je baje uspel zadaviti kat nekaj mladih psov.

Še to - vsi omenjeni psi (razen Lane) so že v pasjih nebesih.


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #37 : 20 Oktober 2006, 12:49:00
Jaz pa niti ne vem, katerega psa najmanj rada srečam na sprehodu. Videla sem napadalne malinojce, šnavcerja, yorkija, dalmatinca, zlatega prinašalca, po drugi strani pa res prijaznega rottija, nemškega ovčarja, pittuulla. Lahko pa povem, kakšnega človeka ne maram videti na sprehodu:
1. totalno zategnjenega, ki ga je strah psa že če je le-ta v bližini 500 m in se potem dere in maha in krili na vse možne načine
2. pijanca s psom ali pa prenapihnjeno osebo z kakšno "zlobno" pasmo
3. lastnika, ki ima ala zlatka, vendar je ta spuščen in je lastniku popolnoma vseeno, kaj njegov pes dela
4. družino z malimi otroci, ki jim starši pustijo preveč -> otroci letajo sem in tja okoli psa, da skušajo pobožati itd

Eh, še naprej upam in želim vam vsem, da se ne bi srečali z napadalnim psom ali trapastim človekom.



Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #38 : 20 Oktober 2006, 13:06:49
1. totalno zategnjenega, ki ga je strah psa že če je le-ta v bližini 500 m in se potem dere in maha in krili na vse možne načine

Tole bo zdele mogoče mal izven teme pa vendar. Treba je vedet da pač obstajajo tudi ljudje ki se iz takih in drugačnih razlogov bojijo psov. To je eden od razlogov zakaj zagovarjam to, da bi morali biti VSI psi na povodcih.


Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #39 : 20 Oktober 2006, 13:24:24
Kaj pa če je pes na povodcu, narediš krog, nekdo se pa še vedno dere in krili? Tudi to se nam je namreč že zgodilo. In mulci, ki zanalašč izzivajo psa? Kaj naredim v tem primeru? Jo vlečem stran ali pustim naj ga (sicer še ni nakazala, lahko pa da enkrat bo) šavsne? In mulci, ki jih starši nimajo pod kontrolo, pa tekajo sem in tja in skačejo okoli psa (moja je navajena, samo nikoli se ne ve...) Pa tisti, ki mislijo, da je vsak pes na svetu zato, da ga grejo oni mečkat (čeprav mu niso všeč in lastnik reče ne)?
Se strinjam, da so nekateri ljudje še slabši kot marsikateri pes.
lp
T.

8)


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #40 : 20 Oktober 2006, 13:37:16
Tole bo zdele mogoče mal izven teme pa vendar. Treba je vedet da pač obstajajo tudi ljudje ki se iz takih in drugačnih razlogov bojijo psov. To je eden od razlogov zakaj zagovarjam to, da bi morali biti VSI psi na povodcih.

 :)Sem mislila v primeru, ko imaš ti psa na povodcu, ko čisto lep hodi zraven, na daleč pa zagledaš nekaj vreščečega in mahajočega, nakar čez par sekund ugotoviš, da se dere nate in na tvojega psa.



deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #41 : 20 Oktober 2006, 14:10:04
jaz pa sem trdno preprčana da tudi ,če psi niso na povodcu in se osebi ne približajo na manj kot 5 m, ta nima utemeljenega razloga za histerični napad  >:( , saj psi nimajo tako dolgih zob niti ne nosijo na sebi terorističnih bomb.
Kdor dobi napad shizofrenije in paranoje že ob pogledu na psa na obzorju naj si najame psihiatra , ki bo zdravil njegovo bolezen  ::) saj zadeva daleč presega racionalno in utemljeno zaskrbljenost.

Pri tem to stališče nobene povezave z vprašanjem spoštovanja predpisov, kar je čisto nekaj drugega  ;, da ne bo kdo začel zdaj navajati raznih odlokov ipd..

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


5rca

  • *
    • Prispevkov: 5.773
    • Točke: 4
  • Venka
Odgovori #42 : 20 Oktober 2006, 14:25:27
Tecka, jaz ti močno odsvetujem, da pustiš, da šavsne... Misliš, da se ljudje ozirajo na to, kaj so delali mulci v takem primeru?  Na koncu bo ostalo samo to, da pes je šavsnil otroka. Konec zgodbe.

glede tistega, kar je pa deteljica napisala o paranoju ob pogledu na psa, se pa itak strinjam...  :-\


Nelly

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.066
    • Točke: 18
Odgovori #43 : 20 Oktober 2006, 15:16:29
S tem se strinjam! Vcasih so ljudje bolj nemogoci kot pa psi. Se nam konstantno dogaja, da folk rine v psa, brez kakrsnega koli vprasanja. Ko kaj zinem dobim nazaj, da kaj se razburjam, da izgleda prijazno. Najbolj na zivce mi gredo ljudje, ki sploh ne vprasajo ce lahko oz. se predno vprasajo do konca ze imajo roke na psu >:( Mogoce izgleda prijazen.. kaj pa ce ni? Ceprav do sedaj se nikoli ni bilo kakrsnega koli odklonilnega obnasanja iz njegove strani nikoli ne ves - pes je se vseeno pes. Ce pa do kaksnega ugriza pride, bo pa nakoncu kriv itak pes, ceprav se je mogoce samo prestrasil in pac odreagiral. Je se prevec svez dogodek, ko neka mala puncka plane v psa, mu puli dlako in ga brca ter vresci ... nakoncu izpadem jaz grda, ker malo odstranim ter par krepkih povem "mamici". Seveda, samo pobozati ga je hotela, ampak se moram zavedati da mali otroci nimajo obcutka... in moja naloga je, da imam tako vzgojenega psa, da prenasa vse izpade nevzgojenih otrok >:(  ::)

Glede tega, da se nekateri ljudje bolestno bojijo psov... vem. Moj je konkreten primer. Bil sposoben iti na drugo stran ulice, ker je sla civava nasprot :) Vendar se je cisto "unesel" odkar hoces noces skoraj zivi z nasim atumom in je ugotovil, da vsem psom pac ni hobi prezati na ljudi, ki se jih bojijo. Vsak ima svoje strahove, razumem tudi ljudi, ki se bojijo psov. Pac so k temu botrovale slabe izkusnje... zato mislim, da ima vsak pravico iti po cesti mirno in brez paranoje, kdaj ga bo kaksen pes napadel.. isto kot imamo mi pravico iti z psom na sprehod. Podpiram pa to, da kjer je vecja koncentracija ljudi je pes strogo na povodcu. Ze tako niso psi najbolj zazeljena bitja pod soncem zadnje case.. zakaj bi se sami prilivali olje na ogenj?


Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #44 : 20 Oktober 2006, 15:19:08
Citiraj
jaz pa sem trdno preprčana da tudi ,če psi niso na povodcu in se osebi ne približajo na manj kot 5 m, ta nima utemeljenega razloga za histerični napad   , saj psi nimajo tako dolgih zob niti ne nosijo na sebi terorističnih bomb.
S tem se ne bi strinjala. Vsi ljudje imamo strahove, eni take drugi drugačne. In nam lastnikom psov je pač kar si napisala logično, tisti ki se pa psov bojijo, pa na to gledajo drugače.  Predstalaj si klavstofobijo, pa strah pred pajki kačami,...


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #45 : 20 Oktober 2006, 15:34:48
S tem se ne bi strinjala. Vsi ljudje imamo strahove, eni take drugi drugačne. In nam lastnikom psov je pač kar si napisala logično, tisti ki se pa psov bojijo, pa na to gledajo drugače.  Predstalaj si klavstofobijo, pa strah pred pajki kačami,...

in kaj -po tvoji logiki bi zato ker imajo nekateri klavstrofobijo in drugi strah pred pajki , morali prepovedati zaprte prostore in odstraniti s sveta vse pajke?
Jaz pa bom npr razglasila, da me je zvečer strah moških v kavbojakah (npr , odkar je nosil kavbojke tisti mulc ,ki je lani na Rožniku zaklal fanta)- pa naj zdaj izide zakon, da ne smejo več v mraku na cesto.

zagotovo je lahko vsakemu utemeljeno neprijetno, če ga pride en pes vohat in se mu motat okol noga lpa vtikat nos v njegov cekar.
Ne glede na to ,al se ga boji al ne, pač ni mu všeč iz bilo kakšnega razloga- npr da mu ovira hojo, umeže obleko , zmoti razgovor ali meditiranje ali pa tudi brez posebnega razloga. In po mojih mnogoletnih opažanjih imajo ljudje večinoma čist druge razloge ne strah ,da ne marajo stika s psi. Tisti, ki jih je res močno strah so navadno precej tiho in pasivni.

Tudi jaz ne maram, da me slinijo tuji psi in da mi hodijo nos vtikat pod rep mojih psic, pa se jih sploh niti najmanj ne bojim niti moje psice nimajo s tem problemov.

Zato tudi pazim in se trudim,da moji psi - privezani ali ne načeloma ne hodijo k drugim jih ne vohljajo in ne pozrdavljajo- vsaj k nepoznanim zagotovo ne. Če pa to dosežen z vrvico ali drugače pa je moja izbira - kar se tiče pravice do miru, osebnostne integritete  in utemeljene neprijetnosti za vso okolico.

Lahko pa seveda tud grem mimo s privezanim psom in ta mimogrede vse preliže in se podrgne ob človeka, otrese svojo mokro dlako  in še otroku sendvič ukrade.
A misliš da se to ne da al kaj?

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #46 : 20 Oktober 2006, 15:47:06
Nič ni treba prepovedati. Če te je nečesa strah se temu probaš izognit. Nekaterim stvarem se pač ne da.

Sem mnenja, da moramo lastniki psov poskrbeti da naši psi niso moteči za mimoidoče in nič drugega.



Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #47 : 20 Oktober 2006, 16:00:45
Lena!
Mislila sem na ljudi, ki se derejo in mahajo z rokami, ko niso niti blizu psa. Logično, nekateri se jih bojijo. V tem primeru se naj bi mirno psu izognili (a ni tako, da čim bolj mahaš, tem bolj si privlačen za psa???), ne pa da že 500 m stran začnejo kričati in ne vem kaj še vse. Kaj jim pa to pomaga? Čisto nič, samo jaz postanem znervirana.

Ja, lastniki moramo poskrbeti za svoje pse. Nikoli nisem govorila, da mi gredo na živce histerični ljudje, ko vidijo spuščenega psa. Govorila sem o ljudeh, ki zganjajo histerijo, ko imaš ti psa na povodcu zraven sebe.

Isto velja za ljudi, ki ne marajo stika s psi. Logično bi bilo, da bi se jim izognili, ne pa da se s svojim kričanjem in mahanjem izpostavljajo.

Če lahko jaz toleriram njihovo nemogoče obnašanje, premočen parfum, pluvanje po tleh, glasno govorenje itd. lahko tudi oni prenašajo mene in mojega psa - privezana s povodcem drug na drugega (sej vest, kaj mislim ::)) in tesno skupaj.



Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #48 : 20 Oktober 2006, 16:01:52
Opala, prejšnji odgovor namenjen deteljici in ne lani.



Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #49 : 20 Oktober 2006, 16:06:30
Nina, Uni, Ivy  s tem kar si napisala v zadnjem oz. predzadnjem postu se popolnoma strinjam
 


SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #50 : 20 Oktober 2006, 17:04:42
Citiraj
Tomaž Bartol
Marko Habič
Ivan Polesnik
Dušan Senekovič
Marcel Vodovnik

Tile vodniki so slovenska reprezentanca v klasiki in nekako dvomim,da se tukaj najde vaš inštruktor,glede na to,da vse te tudi osebno poznam-ča pa se motim,se seveda opravičujem.

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #51 : 20 Oktober 2006, 18:32:32
Jaz govorim o g. Jožetu Boletu (KD Trbovlje) z malinojskim ovčarjem Klimom. Res pa je, da nisem prepričana, če je še v reprezentanci (to da je, mi  je povedal pred cca. pol leta). In ne me narobe razumeti - je fantastičen inštruktor, obvlada, ogromno sva se od njega naučila in veliko stvari izpilila ravno zaradi njega. Ga zelo spoštujem, kljub temu pa to ne pomeni, da mislim, da ima "uredu in normalna psa", ki bi se lahko igrala z mojim. Njegova psa sta zelo dobra v poslušnosti, z njima se ogromno ukvarja, nimata pa možnosti se igrati z drugimi psi (wonder why) in zato sta kakršna sta.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #52 : 20 Oktober 2006, 19:40:01
Citiraj
jaz pa sem trdno preprčana da tudi ,če psi niso na povodcu in se osebi ne približajo na manj kot 5 m, ta nima utemeljenega razloga za histerični napad

Odvisno od situacije. Po mojih opažanjih to drži tam, kjer je poleg njega, mene in mojih psov še več drugih ljudi. Vidi pse, ki se mu približujejo kako gredo povsem mirno mimo drugih ljudi in nobenega niti ne pogledajo. To že deluje pomirjujoče. Če lahko še usmeriš pse tako, da se obrnejo stran od njega in gredo mimo v čim širšem loku (to se da lepo narediti tudi zelo na daleč) potem srečanje mine čisto mirno. Ko se srečava, so psi že daleč naprej in se lahko lepo pozdraviva in celo kakšno rečeva.

Druga stvar pa je, če takega reveža srečaš nekje povsem na samem.  V tem primeru pogosto postane čisto trd od groze že 100 ali več metrov stran. V tem primeru se je najbolje obrniti okrog, po možnosti brez glasnega klicanja psov. Psi sami od sebe pridejo za mano (torej stran od prestrašenega) potem pa če je možno nadaljujemo pot tako da se sploh ne srečamo. Če pa to ni možno, dam nekje daleč stran pse na prostor in počakam da gre kamor se je namenil.

Vse ostale kategorije - tiste ki zganjajo cirkus, kričijo, bežijo in prijemajo pse pa se  povsem mirno odignorira.


SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #53 : 23 Oktober 2006, 15:02:40
Citiraj
Jaz govorim o g. Jožetu Boletu (KD Trbovlje) z malinojskim ovčarjem Klimom. Res pa je, da nisem prepričana, če je še v reprezentanci (to da je, mi  je povedal pred cca. pol leta). In ne me narobe razumeti - je fantastičen inštruktor, obvlada, ogromno sva se od njega naučila in veliko stvari izpilila ravno zaradi njega. Ga zelo spoštujem, kljub temu pa to ne pomeni, da mislim, da ima "uredu in normalna psa", ki bi se lahko igrala z mojim. Njegova psa sta zelo dobra v poslušnosti, z njima se ogromno ukvarja, nimata pa možnosti se igrati z drugimi psi (wonder why) in zato sta kakršna sta.

Poznam Jožeta-odličen možakar!
Čeprav se nekako ne spomnem,da bi kdaj bil v kakšni reprezentanci,ampak mogoče sem pa tudi jaz kaj sfalil. ;)

On ima psa za delo in verjetno ni to,da se nimata možnosti igrati z drugimi psmi,ampak on niti noče,da bi se igrala z drugimi psmi.
Igra z drugimi psmi niti ni pretirano potrebna.

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #54 : 23 Oktober 2006, 15:22:09
Poznam Jožeta-odličen možakar!
Čeprav se nekako ne spomnem,da bi kdaj bil v kakšni reprezentanci,ampak mogoče sem pa tudi jaz kaj sfalil. ;)
Se strinjam! Super je! Imam čez 3 h z njim trening in se že zelo veselim.

On ima psa za delo in verjetno ni to,da se nimata možnosti igrati z drugimi psmi,ampak on niti noče,da bi se igrala z drugimi psmi.
Igra z drugimi psmi niti ni pretirano potrebna.

Ja, vendar mu še vseeno vsake toliko časa pobegneta oz. ju on spusti, da se razletata.



SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #55 : 23 Oktober 2006, 15:56:10
O,potem ga pa pozdravi-reci,da ga pozdravlja Zoran iz Mozirja!  ;)

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #56 : 23 Oktober 2006, 20:53:13
SKY, bom v sredo, danes sm prepozno videla tvoje sporočilo  :-\



SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #57 : 23 Oktober 2006, 21:19:16
Ni panike!  ;)

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


shivas_

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 2
  • Izberi svojo ljubezen, in ljubi svoj izbor!
Odgovori #58 : 23 Oktober 2006, 21:52:27
vam moram sporočiti, da se Tangotu rane lepo celijo, sem ga šla obiskat pa je že skakal po meni, samo mu nisem pustila, ker se je videlo da ga boli ;) je pa spet en in isti pes napadel celo samičko višavsko terierko :( res ne vem kaj bojo ukrenil s tem psom. sem ga tudi videla na lastne oči in vam lahko povem, da se mi smili. privezan je na ketno dolgo 1,5m, nima koče, nič samo par lesenih dil na katerih leži :'( mi ga je škoda, ker je res izredno lep. bom v kratkem pokazala še slike"zdravljenja" lp


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #59 : 24 Oktober 2006, 07:44:50
Če je ketna prekratka in nima primernih pogojev za bivanje, lastnika lahko prijaviš.

Lp nina