Zaščita pred klopi in bolhami

*nastja* · 1167590

čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #2790 : 12 April 2018, 07:41:39
Super, da deluje.
Jaz sem preiskusila marsikaj Biospotix sprej, ovratnico ampule-tudi kombinacije vseh teh, Anibio tic clip, Petsanus bioeenergijski obesek, Beaphar ovratnico, vse zeliščne ampule pri nas na voljo (Trixie, Repul...). In je staknila anaplazmozo....Ravno te dni mi je gospa, ki sama ustvarja te bioenergijske obeske povedala, da pri malo večjih psih (30+kg), z zelo gosto dvojno dlako in območje z veliko klopi (leska v gozdu, visoka trava, bližina pašnika...) naravne zadeve slabo delujejo....Ampak je tudi Foresto pri njej bil slab (10+ prisesanih klopov). Scalibor je bil dve leti odličen (0 klopov) zatem pa sem kupila najbrž s slabim rokom in skladiščenjem, ker je že na otip bila drugačna in po 1. prisesanemu klopu sem dala Scalibor dol in nabavila ExSpot ampule (že imela v preteklosti in je bil super)...Zdaj ima Exspot na sebi, za zdaj se še ni kak klop prijel.

Edino v zimskem času uporabim zeliščne ampule (iz DMa). Prijetno dišijo in namastijo kožo. Zaradi centralne kurjave bolj ali manj.


http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


_ZOYA_

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
  • ♥Maltese Maly♥Schapendoes Gavin♥Mix Ajda♥
Odgovori #2791 : 13 Junij 2018, 15:18:16
Samo kaj res nič ne pomaga? Niti kemijsko, niti naravno, nič ne pomaga.. :'(
Maly nič, Gavin katastrofa glede klopov, sprobala naravno, kemijsko...
Naravno več ne mislim.
Glede kemijskega pa, gledam ovratnice, gledam ampule.

Če pes dobi o ampuli reakcijo, se spere ampula dol in je ok ? Za ovratnico pa je malce problem, da bi mu drugi pes dol snel. Tisti, ki imate vec psov, kako vam delujejo ovratnice, ko se psa igrata ?

Kako so te ampule ?https://www.petissimo.si/za-pse/proti-parazitam/spoti-ampule/exspot-racseppento-oldat.html

Shiny Angels Blue Star-Maly
Gavin Fibby Jingle Slomar Tuft-Gavin
Ajda-Ajda


Keka

  • *
    • Prispevkov: 274
    • Točke: 1
Odgovori #2792 : 14 Junij 2018, 22:53:32
Živimo praktično ob gozdu, travnikih - klopi so pri nas dejstvo, sploh ker se zelo veliko sprehajamo. Nam nobena pršila, nobena naravna sredstva, obeski in ne vem kaj še ni pomagalo. Smo poskusili s Cvetkini Cayem pa so se klopi kljub temu sprehajali po psih, povsem enako je bilo z različnimi domačimi zvarki (z limono, sivko, itd).
Je pa pomagal Certifect, ki smo ga potem zamenjali z Nexgardom. Pri Certifectu (ampula) se klop ni niti prijel, je pa deloval točno 30 dni in niti dan dlje. Se mi je pa zdel zelo agresiven, ker je pes imel izrazit vonj ves dan po prvem nanosu.
Nexgard piškot tudi deluje in to več kot dva meseca skupaj. Ampak se klop prime in ga potem ubije, tako da če sem ga že našla (večino se itak polovi, če psa takoj po sprehodu prečešeš), je bil posušen. Glede Nexgarda obstajajo številne polemike glede škodljivosti, objavljajo videe o groznih reakcijah in te res kar stisne. Ampak obstaja tudi zapis od ene punce, ki je analizirala reakcijo svojega psa in ugotovila, da je bil najbrž Nexgard samo sprožilec bolezni, ki jo je njen pes že imel v blažji obliki. Jaz zdaj to jemljem tako - večini psov je ok in so brez reakcije (vsi moji prijatelji in znanci, ki uporabljajo Nexgard imajo dobre izkušnje), se pa zgodi, da kakšnemu hudo škoduje. Najbrž je podobno tudi s cepivi.
Moja dva imata zdaj prvič Frontline tri-act ampulo. Trkam ne les - dva tedna brez prijetega klopa. Upam, da bo tako ostalo. Je tudi kemija, a gre direktno v podkožje in ostane tam, medtem ko gre Nexgard najprej v prebavila in potem v podkožje, kjer delujeta podobno. Zato sem sploh iskala alternativo Nexgardu.
Jaz se naravnih čirul čarul ne morem it, glede na to, da pri nas kar gomazi od teh klopjih ogab, in menim, da če bi kaj od tega resnično delovalo, ne bi na trgu prodali več nobene ampule, ker vsak, ki za svojega psa išče zaščito bi seveda izbral najmanj škodljivo stvar. Ki bi delovala.



Asja

  • *
    • Prispevkov: 161
    • Točke: 1
Odgovori #2793 : 15 Junij 2018, 11:56:53
Nexgard. Edina stvar, ki deluje pri moji psici. Dajem ji samo v sezoni klopov, od ca marca do oktobra, pa še to ne vsak mesec. Klop se sicer prisesa, ampak takoj crkne.