pes na letalu

majcek · 77733

Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #30 : 03 Avgust 2010, 19:54:39
Na letalo ne smes nesti hrane tako da niti ne poskusaj, ker bo koncala v smeteh. Brikete daj lepo v kufer in to je to, ce seveda ne gre za preveliko vrecko. Mojega fanta so 1x (na kontroli ob prihodu, Buenos Aires) vprasali kaj je to, pa je rekel da je malenkost briketov za psico in so rekli "aha ok, samo vedite da se to sicer ne sme." Je pa slo samo za kak kg briketov v prozorni vrecki, jaz mislim da ce neses par kg lepo pokritih z oblacili, v originalni embalazi ne bo problemov. So bolj obcutljiuvi na salame, sire in ostale sveze zadeve. Na odhodnem letaliscu na check inu ti ne bo nihce nic rekel, ce ze, bo to ob prihodu v drugo drzavo. Jaz sem recimo vsakic peljala sabo tudi clovesko hrano, nazadnje sem imela obisk prijatelja in so mi od doma poslali cel (velik) kufer raznoraznih dobrot), pa niche se cekiral ni.
Pri Lufthanzi bodi tudi pozorna na mere boksa in da je vse po njihovih reglcih, ker lahko v SLO ne bojo nic komplicirali, v Frankfurtu pa dela ena zelo zoprna zenska. Preberi par postov visje.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Alma

  • *
    • Prispevkov: 1.487
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 03 Avgust 2010, 21:52:40
Še vedno velja, da je max teža psa z boxom do 8kg, da lahko potuje v kabini? Nekje sem slišala, da dovolijo celo do 10 kg pa me zanima, če kdo kaj ve o tem...

potrditev, da lahko vzameš psa na letalo boš dobila komaj recimo 2 dni pred letom...zato tudi ne moreš v naprej plačat karto, no, ni pametno jo plačat...karto ti naj zadržijo vse dokler ne dobiš potrdilo letalske družbe...da ne bo pomote, to ni potrdilo z letališča (oni ti vedno povedo jaaaaa, saj verjento bo, medtem kot ti letalska družba lahko odkloni- sicer to bolj drži, če gre pes v cargo) ...primer Finnair pride potrdilo iz Helsinkija
večinoma je max pes+ boks 10kg...npr. v Budimpešti vem, da tudi sprejmejo če je kakšen kg več, več že ne...je pa res, da po mojem v Frankfurtu, Dunaju, Grazu to ne bo šlo...če je max 8kg je to 8kg in ne 8 in nekja gramov  ::) tja
no, ko dajo psa z boksom tehtat lahko malo "pomagaš" in podržiš boks, češ joooj ubošček se takooo boji, moram ga tolažit, pazit, da se boks ne trese  :-X
ta max je odvisen od letalske družbe, torej se prvič splača stehtat psa in boks in potem iskat karto, da ne bo težav ...agenti v agencijah so tako tako seznanjeni z pogoji, lažje in bolj sigurno je, če se preveri na uradni strani letalske družbe



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #32 : 04 Avgust 2010, 00:36:24
Tole s potrditvijo 2 dni pred odhodom ni res, vsaj po mojih izkusnjah. Traja 2 dni cca da ti potrdijo, ne pa 2 dni pred odhodom. Razen ce so ti evropski leti kaj drugacni, jaz imam izkusnje s cezoceanskimi.

Je pa fajn ker imam veliko pasmo, tako da je malo tezje boks stlacit na trak in so mi do zdaj samo enkrat tehtali hehe, samo vprasajo koliko kg je in imajo tako moji psi vedno obvezno ene 5 kg manj ;) Enkrat sem se se celo pregovarjala da mi je bilo ob rezervaciji receno da je druga cena in da zato sploh letim z njimi pa gor pa dol in je simpaticen stric zamizal na en uc in napisal manj kg..sem sla placat, pa je bila ena pametnjakovicka za pultom: "a to tista dva velika bela psa? Tista pa ni sans da samo tolk vagata.." in je klicala istega strica..me je ze stisnilo ker mi je stric zmanjsal kile na ze zmanjsane kile cesar ni vedel hehe..pa ji je rekel da je vse ok, da sva midva vse uredila.

Naceloma mors it na tist salter kjer najmanj zaj*bani izgledajo ;)

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #33 : 04 Avgust 2010, 01:29:10
Aja, tisto da mi je bilo ob rezervaciji receno da je druga cena je res, samo sem ze prej letela z njimi in vedela da dejansko ni tista cena, ki ti jo povedo agenti in se niti sami dobro ne vejo..tako da sem taksno ceno tudi pricakovala in sla z denarjem v zepu, se pa ne skodje mal pregovarjat in bit ogorcen, ce na ta racun prisparas 300€ :)

Ko sem drugic letela z njimi sem hotla pisno da je taka cena, pa mi nihce ni hotel nicesar potrjevat..na letaliscu pa jasno ni bila tista cena, ampak 2x drazje..se dobro da sem ziheras in vsako stvar prej preverim na vec koncih. Sem pa z njimi letela izkljucno zato ker so v enem odbobju imeli neke promocije in ful nizje cene vozovnic..samo za (odrasle  velike) pse se pa dejansko z njimi ne splaca oz. se splaca samo, ce s tvojo karto in prevozom psa se vedno prides ceneje skozi kot drugje.
 

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #34 : 04 Avgust 2010, 08:32:05
Tudi evropski leti ti vsi prej potrdijo psa - običajno sicer kupujem preko kakšne agencije (STA) in mi tam najdejo najcenejšo karto po mojih željah pol pa še preveri kako je z psi (ker je omejitev 2-3 pse na letalo ali nekaj takega, to velja za pse v kabini).
Tako da pes je vedno v naprej tudi rezerviran, pač dan pred letom se potrdi rezervacija. Za psa pa plačam potem direktno na letališču.

Do sedaj sem letela z Adrio in z švedskim prevoznikom, in ni bilo nikoli težav... upam da bo tudi v bodoše tako :) Pri Adriji pa je bilo obakrat skor prazno letalo tako da sem imela torbo s psom na sosednjem sedežu in psa v naročju :):):)


Alma

  • *
    • Prispevkov: 1.487
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 04 Avgust 2010, 10:41:25
kdaj koli sem najavljala psa (ko sem delala v agenciji ali svojega) v kabino ali cargo je bilo čakanje za potrdite vedno dolgo in je bilo cca dva dni pred letom, da so potrdili...bilo je že tudi zadnji dan pred letenjem

stvar je v tem, da eni agenti radi rečejo, da je potrjeno brez tega, da zares dobijo potrditev ...recimo nekdo kupi karto 3 tedne pred letom, seveda mu 3 tedne ne bodo držali karte, ker jo lahko drgemu prodajo in zato rečejo, da je potrjeno in oseba plača ...zares pa je tako, da ponovno morajo najavit letalski družbi nekaj dni pred odhodom in vedno je prišlo tik pred...kar je precej nelagodno, ker če ne potrdijo je potem precej velik problem...
seveda je omejeno koliko psov se sprejema in če je kdo prej rezerviral karto in prosil za potrditev psa (datum) bodo prvič tistemu potrdili, zato pač kot rečem ni pametno v naprej plačat karto...oz če že potem ti morajo zagotovit, da ti ne računajo storno stroške...v bistvu fer agencije naj ne bi ali moram povedat, da tam kje sem jaz delala smo bili prisiljeni tudi na to...recimo so najavljali srfe, mi smo morali zmanjšat letalo ker ni bilo dovolj potnikov in v manjšem letalu ni bilo placa za xy srfov ali srf take veličine smo morali gnjavit folk, da naj spodaj najame srf (dali nek hecen popust za najamljanje srfa) ali vzame manjšega, če ne smo jim računali storno stroške (fajn ali? zato tam več ne delam)


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #36 : 05 Avgust 2010, 23:21:22
Meni se je enkrat zgodilo da je izpadlo potrjeno za psa samo do Rima, od tam v Trst pa ne ker letalo ni imelo prostora za zivali..so mi zrihtali en drug let isti dan in mi vrnili 120€, ker sem mogla dlje cakati na prestopanje.

Eno stvar pa zamerim Iberii-z Alitalio sem se vedno lahko dogovorila da sem lahko med cakanjem na prestopanje tudi videla pse in enkrat sredi poletja, ko sem cakala 7 ur lahko tudi peljala pse na potrebo, zaposlena je pesjanarka in se je res potrudila in mi celo pomagala, ker sem bila z dvema.

Nazadnje pa sem letela z Iberio in morala cakati skoraj 11 ur in me niso spustili do psa, revez je letel 12 ur in potem se uro in pol, torej je vec kot 24 ur cepel v boksu, je bil revez cel zasvican in mi je se dva dni po prihodu lulal na dolgo. Je bila pa delno moja krivda, ker mi ni jasno kaj sem gledala ker te karte nebi vzela, ce bi vedela da je tako dolgo cakanje med prestopanji, za tja sem dobesedno samo menjala letalo, za nazaj sem se pa postarala na letaliscu. Pa zato ni bila nic cenejsa karta. 3x sem sla tezit razlicnim zaposlenim da hocem do psa, pa ni bilo haska.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #37 : 12 April 2011, 01:27:36
A je kdo letel z British Airways iz druge drzave tako, da je v Londonu samo prestopal s psom? Kako je z reglci glede karantene v tem primeru? Kaksne imajo pa cene? Vem da gledajo na tezo, ni fiksno na psa.
Prevec se mi ne da zezat s papirji in ce gre za neko manjso razliko v ceni raje letim s kom drugim.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


pikec82

  • *
    • Prispevkov: 172
    • Točke: 0
  • you are my sunshine - one and only
Odgovori #38 : 02 Maj 2011, 13:51:56
Upam, da ne bom izpadla preveč smešna z tem vprašanjem  :-[
Naš kuža ima cca 8.5-9 kg in ker nikakor ne gre dopustovat brez njega, mi prosim povejte, kako je z boksi v kabini, ali ga lahko med letom, daš ven iz boksa....ker našmu bi se sigurno zmešalo, da bi bil sam med prtljago, ali v nasploh v boksu  :'( ( nikoli še ni bil ).
zato zaenkrat dopustujemo z "avtom", bi pa zelo radi preizkusili še kaj drugega. Ha, si lahko mislimo, kako bi užival z nami na sedežu prijazen kot je  :P

LP


roy2

  • *
    • Prispevkov: 426
    • Točke: 0
Odgovori #39 : 02 Maj 2011, 14:04:26
V kabini pes ne sme iz boksa.



pikec82

  • *
    • Prispevkov: 172
    • Točke: 0
  • you are my sunshine - one and only
Odgovori #40 : 02 Maj 2011, 14:23:03
Hvala, se mi je kar zdelo  8) .


Rinchy

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 4.103
    • Točke: 30
Odgovori #41 : 02 Maj 2011, 15:16:16
Pa kakor sem jaz gledala, so lahko gor samo tisti, ki imajo do 8kg (skupaj z boksom). Verjetno ti kje kdo lahko pogleda skozi prste, ampak naceloma so kar strogi glede tega in težji od 8kg ne smejo biti zraven z lastnikom (ampak "med prtljago").

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si


pikec82

  • *
    • Prispevkov: 172
    • Točke: 0
  • you are my sunshine - one and only
Odgovori #42 : 02 Maj 2011, 16:05:36
Zaenkrat bomo kar "prizemljeni"  :P
Če pa kdaj najdemo kako super varuško za našega razvajenca, pa mogoče tudi kdaj drugače  ;)


roy2

  • *
    • Prispevkov: 426
    • Točke: 0
Odgovori #43 : 02 Maj 2011, 20:39:42
Pa kakor sem jaz gledala, so lahko gor samo tisti, ki imajo do 8kg (skupaj z boksom). Verjetno ti kje kdo lahko pogleda skozi prste, ampak naceloma so kar strogi glede tega in težji od 8kg ne smejo biti zraven z lastnikom (ampak "med prtljago").

Je odvisno do letalske družbe, nekatere dovoljujejo do 8 kg, dobiš pa tudi do 10kg (npr. Alitalia).



Dr. Miška

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #44 : 22 Julij 2011, 22:24:07
Ali obstaja kak junak, ki bi mi posodil box za na letalo, da bi pripeljala iz Španije psa iz zavetišča? Za najemnino boksa seveda plačam, če je to pogoj. :)

Hvala!!

Maša



sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #45 : 22 Julij 2011, 22:25:14
Kako velik box pa rabiš?



Dr. Miška

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #46 : 22 Julij 2011, 22:26:37
Za psa cca. 20kg.



sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #47 : 22 Julij 2011, 22:32:08
Kdaj pa?  :)



Dr. Miška

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #48 : 22 Julij 2011, 23:26:54
Nismo še 100% kdaj grem, en dan v avgustu, ampak v vsakem primeru grem za en dan ali dva, tako da box vrnem takoj nazaj ... ;)



sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #49 : 23 Julij 2011, 08:39:46
Jaz imam Atlas 50 - če ti je dovolj velik ti ga lahko posodim (me pa ni do 6.8.)..



Dr. Miška

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #50 : 23 Julij 2011, 12:18:36
Sasha, zlata si!!  :o Bom še malo več raziskala o letenju psov iz Španije, ampak te bom imela v mislih kot možnost, da mi box posodiš. :)

Hvala!!   8)



Ancaa

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #51 : 26 Julij 2011, 11:14:08
Zdravo. Jaz pa sem prvič na teh straneh ker zbiram informacije v bistvu in res rabim pomoč. Dobim mladiča nemško dogo in ker sma z fantom kar precej na terenu bi midva psa vzela vsepovsod s seboj! In v planu je Rusija seveda ne še zdaj ampak čez par mesecev. In gre se z letalom in sedaj me zanima kaj vse potrebujem da lahko psa vzamem na letalo, koliko mora bit star za vse to, kje dobit najprimerjenjšo kletko za njega ker namreč zelo hitro raste in pridobiva na kilaži ta pes. Lahko vzamem kakšno hrano za njega zraven? Kakšni so približni stroški za vse to? Če kdo ve mi naj prosim pomaga. Hvala  :)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #52 : 26 Julij 2011, 11:20:35
Glihkar je v foromu Mali oglasi, en oglas za velik boks, ki bi znal biti dovolj velik za ND. Glede ostalega pa žal ne morem pomagati. Cena je odvisna od kilaže psa, letalske družbe....

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #53 : 26 Julij 2011, 15:30:33
Hrane na letalju zanj ne moreš imet, v prtljago ki gre v cargo pa jaz zbašem res tolk da skor popoka po šivih, pa se potem na check-inu tresem če bojo težili za doplačilo za kako kilco preveč ali ne :D Še nikoli nisem imela problemov zaradi vsebine, pa je šlo tudi za hrano. Ampak v Rusiji je ful psov in mislim da nima smisla pasje hrane nosit s sabo, ker jo dobiš tam. Boks ki se prodaja je moj in je za mladega ND primeren, za odraslega pa nevem. Bi moral kak poznavalec ND vreči uč na mere. Mladič pa lahko od trenutka ko je pri vas že potuje, cene so pa odvisne od letalske družbe. Nekatere računajo po kilaži, nekatere pa na boks oz. "enoto". Mislim da bo za Rusijo kar po kilaži.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Zumzum

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 0
Odgovori #54 : 26 Julij 2011, 17:09:40
Hvala, se mi je kar zdelo  8) .


Najbolje, da ga pričnete privajati na box že mnogo prej kot takrat, ko greste na letalo.

htttp://www.sky-lab.si


Ancaa

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #55 : 27 Julij 2011, 12:17:04
Hvala za odgovore :) em ja mene zelo skrbi ker namreš ko greva sma tam 6 tednov potem pa nazaj pa sva doma 14 dni te pa zopet v rusijo ali pa kam druugam. Tako da bi res kr potoval ta pes. In vem da v 6 tednih bo kr zelo zrastel in težek bo tud precej bolj tako da mislim da bi bilo najbolj primerno da kr na začetku že vzameva večjo kletko .nisem pa prepričana če je to prav.  :-\ veste mogoče kaj vse potrebujem da lahko gre sploh na letalo??



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #56 : 28 Julij 2011, 20:01:06
Glede zahtev ob vstopu za posamezne države se pozanimaj na VURSu (veterinarska uprava RS).Tebe zanimajo "komercialni premiki", ker bo potoval v vajinem spremstvu. Vse potrebne papirje predložiš na check-inu ob predaji psa.

Kar se tiče velikega boksa že v štartu je pa spet odvisno od letalske družbe, ne dovolijo vse prevoza psov v prevelikih boksih in obratno. Eni so too much picajzlasti, eni pa celo premalo. Pač vedeti moraš vnaprej s kom boš letela pa se pri njih pozanimaš. Nimajo vsi enakih pravil.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Zumzum

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 0
Odgovori #57 : 29 Julij 2011, 14:59:22
Ja, ravno zdaj se je eni prijateljici zgodilo, da so se z možem, kraljevim pudljem in 3 mesečnim dojenčkom za 1 leto selili iz ZDA v Stockholm - na letališču so izvedeli, da je box za psa prevelik za tisto letalo in ga je bilo treba dati na drugega - tako, da je šel mož potem z istim letalom kot kuža, ona pa sama z dojenčkom s prvim letalom, in to na čezoceanskem letu. Je bilo menda kr naporno.   :-\

htttp://www.sky-lab.si


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #58 : 29 Julij 2011, 17:39:42
Čudno, ker moraš itak ob rezervaciji povedati mere boksa..Je pa tako da letalske družbe načeloma boli k., če se kaj zakomplicira.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Ancaa

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #59 : 30 Julij 2011, 08:10:17
joj zakaj tak komplicirajo  :( kak so brezvezni bom se z fantom posvetovala psa dobim čez kak teden 14 dni :) komaj čakam :D