Dietna hrana za celo življenje?

Baki · 52089

Baki

  • *
    • Prispevkov: 825
    • Točke: 3
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #30 : 13 Februar 2007, 15:15:05
Niki, res je, da se ne držim teh "predpisanih" pravil glede hranjenja. Tudi ko ni bil na dietni hrani, je dobil še kaj drugega zraven, saj to niso takšne velike količine, to je čisto malo, za okus. Mojemu psu hrana pomeni bolj malo, tako da ga z njo niti ne morem razvajati. Poje pa z večjim veseljem, če ima kaj slastnega zraven!  ;) Tako, da mi njegova izberčnost ne predstavlja nobenih težav. Tudi jaz sem izbirčna, tako da se zastopiva!  ;) :P
To, da pa daješ iste beljakovine oz. OH nekaj dni zaporedoma (najbolje vsaj 14 dni) je pa nujno, predvsem v obdobju, ko ugotavljaš na kaj je pes alergičen. Ko ugotoviš, da določeno živilo ne povzroča alergij, mu ga lahko daješ brez problema, polek tega pa mu dodajaš novo živilo.



Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #31 : 13 Februar 2007, 15:34:59
Jaz menim, da dietna hrana ni SLABŠA hrana, zato živali naj ne bi škodovala in ni nič narobe, če jo je na daljši rok. Glavno, da nima težav.

Moj (pokojni) mucek je bil zadnjih nekaj let na dietni hrani zaradi težav z ledvicami.

Moja prijateljica ima labradorca, ki je že vseh sedem let (mislim, da je toliko star) na dietni hrani, zaradi težav s kožo, pa mu nič ne manjka.

Kristinca & Florinca


Baki

  • *
    • Prispevkov: 825
    • Točke: 3
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #32 : 13 Februar 2007, 15:53:00
Florica, verjetno bomo tudi mi ostali na dietni hrani. Če jo to hrano, pa zraven še dodatke, za keter vemo, da mu ne škodujejo, nima težav s kožo. Kar dolgo časa sem testirala kaj mu škodi in kaj ne, pa se je revež skos praskal, če je pojedel nekaj kar nebi smel. Včeraj sem mu dala košček kruha (verjetno mu ga nebi smela dati), pa se je danes že čohal!



Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #33 : 13 Februar 2007, 17:28:44
Baki, mislim, da bo vam težje kot psu. ;)  Vem, kako je, ko bi svojemu ljubljencu rad dal kaj dobrega za pojest pa ne smeš. Navadili se boste, tako kot sem se jaz pri mačku in moja prijateljica pri labradorcu. Če veš, da je dietna hrana dobra za psa, je veliko lažje.

Kristinca & Florinca


maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #34 : 13 Februar 2007, 19:10:16
Ja pri fantu so dali Boja (dogica) testirati za alergijo, vendar je ven prišlo, da je izgleda alergičen na pršice. ::) Vendar se nam dozdeva, da to ni to in se nam zdi, da testi niso nič pokazali in zato potem pač rečejo, da je alergičen na pršice. Verjamem, da so nekateri psi alergični na pršice, vendar Boj zagotovo ni.

Ce ste delali vbodne teste in ce pes odreagira na briketirano harno, zagotovo je alergicen na prsice. Ce ni na hisne, je pa zagotovo na prehranske prsice, ki so prisotne v vseh suhih hranah (moka, sladkor, sir, briketirana hrana, suho sadje, ....) Sploh, c eje bil fant prisoten ob testiranju - normlano je vsak lastnik prisoten, se je lahko na svoje oci preprical v pozitivno reakcijo. Res je, da alergijski testi niso 100% zanesljivi - pokazejo ravno lazne poz. rezultate, vendar, ce je reakcija mocna, sploh pa, ce se pokaze reakcija tudi po (v vasem primeru) hranjenju z briketi, je to to...

Citiraj
Vendar ne razumem potem, če je alergičen na pršice, zakaj potem alergijski znaki izbruhnejo samo, če je nepravilno prehrano, ki mu ne odgovarja in povzroča alergijske reakcije kot npr. piščanec - mi lahko to nekdo razloži?

Zato, ker vbodni testi kazejo samo najpogostejse zunanje alergene, ne testira se na hrano. Testira se na pelod rastlin, ki rastejo na dolocenem obmocju, na domace zivali (macke, kunce, ptice, hrcke), na prsice (prehransako in hisno), pa morda se na kaj, ampak se ta trenutek ne spomnim. Za ugotavljanje alergij na hrano je treba delati ali krvne teste (se poslje v FRA) ali pa z izlocevalno dieto ugotovit kaj je alergen. Pri vsaj je ocitno piscanec med njimi ...

Hranjenje z Eukanubo D. je pomagalo zato, ker ta ne vsebuje piscanca in je bil torej prisoten en alergen manj. Alergije se namrec "sestevajo". Sploh pri tistih bolj blagih alergenih je vcasih potrebno, da je prisotnih vec (razlicnih), da se pokazejo klinicni znaki. Ce pa hranite z briketi v katerih je ze itak prisotna prehranska prsica, pa s episcanes, je pa reakcija seveda huda.

Pomojem se alergija ne pojavi v tako hudi obliki kot so gnojne rane, vendar le kot srbeča koža. ???
Tole ne bo drzalo. Alergije se lahko kazejo na zelo razlicne nacine. Lahko kot srbeca in pordela koza (ki se lahko zaradi praskanja dodatno inficira), lahko kot ponavljajoca vnetja uses ali oci, lahko kot gnojna koza - navadno na sapah, lahko kot prhljaj, lahko kot gnojne fistule na kozi, lahko seveda - v najhujsih primerih - kot anafilakticni sok ...
Tudi kolicina zauzite hrane ni ravno relevantna - pri nekaterih lahko ze manjhen prekrsek naredi "stalo", pri drugem pa je potrebno daljse delovanje alergena (npr. hranjenje z njim dlje casa).

Kar se pa tice tistih, ki lahko hranite z briketirano hrano in veste na kaj je vasa zival alergicna - tisti pa pac berite deklereacije. Sploh pri Lamb&Rice hranah bodite pozorni, saj je vecina teh hran (tudi uradni naziv) rich in Lamb&Rice. Kar pa ne pomeni, da notri ni nicesar drugega ...
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 11 November 2009, 15:44:20
Kaj pa glede stalnega ponavljanja uses? Luna nima nobenih koznih reakcij, niti se ne praska, samo usesa ima skoz vneta. Bris je bil sterilen, ni prisotnih bakterij. Zdaj imamo to dermatosis hrano sele dobre dva, tri tedne .. moj pes itak je vse, problem je bolj, ker zdaj ne sme nic razen te hrane. Prej je jedla piscanca (light) in ovco od hillsa - ni bilo zaznat, da bi se pri kateri hrani manjkrat pojavljala vnetja uses. Sicer imamo tako ali tako kontrolo uses nasl. teden, samo me vseeno zanima kaj pa kako. Zdaj je se na AB in kapljicah za usesa. Mi ni problem ji kuhat hrane, samo ce vem, katero in kaj lahko. Sem nasla tudi palcke za zobe brez glutena in brez mesa itd.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #36 : 15 November 2009, 23:08:08
Pri ušesnih težavah se je pogosto kot problem izpostavila pšenica. Pri določenih psih pa žitarice nasploh.


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #37 : 17 November 2009, 02:00:37
Pri ušesnih težavah se je pogosto kot problem izpostavila pšenica. Pri določenih psih pa žitarice nasploh.

Se pravi bi naceloma priboljske brez mesa z brezglutensko moko lahko dobivala? Doma pecene.

Po koliko casa pa bi lahko poskusili z uvajanjem zivil? Veterinar mi je rekel sicer prejsnjic, da se bova o tem pogovarjala po treh mesecih diete, ampak vseeno  ::) Danes je bil drugi in sem to "pogruntala" sele pol ure po obisku veterinarja.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #38 : 17 November 2009, 09:08:33
Zakaj pa brez mesa?

Jaz bi najprej želela od veterinarja izvedeti zakaj točno je psica na dieti, kaj povzroča alergijo in na kaj sumi. Mislim, da pri nas vse pogosteje pse dajejo na diete kar povprek, namesto da bi se potrudili najti vzrok težav.


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #39 : 18 November 2009, 01:23:30
Zakaj pa brez mesa?

Ker ne vemo, na kaj je alergicna - ovca ali piscanec - in ker so mi piskoti brez mesa ljubsi za delat oz. jih z mesom niti se nikoli nisem poskusala.

Citiraj
Jaz bi najprej želela od veterinarja izvedeti zakaj točno je psica na dieti, kaj povzroča alergijo in na kaj sumi. Mislim, da pri nas vse pogosteje pse dajejo na diete kar povprek, namesto da bi se potrudili najti vzrok težav.


Sumi na meso, omenjal je pogoste alergije na prsice (v okolju/briketih). Zaenkrat je videti, da dieta deluje, usesa so koncno cista (ceprav otresa pa se vedno ponoci ... najbrz iz navade?), koza ni videti pordela, praskala se pa tako ali tako nikoli ni. Bom pa se posvetovala se z drugo veterinarko, ki tudi mojo psico malo bolje pozna.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


shinegirl

  • *
    • Prispevkov: 177
    • Točke: 1
  • Poodles bring happines :)
Odgovori #40 : 20 November 2009, 09:55:20
pa se se jaz pridružim s svojim pametovanjem  ;)
glede na to da sem o alergijah pri psih prebrala usemožno in imam tudi sama alergika, ki je 3 leta jedel le dietno, lahko kar dosti pomagam

rečem lahko to- dokler se ne ve, na kaj je pes alergičen, je brezveze ugibat
ugotovit pa je težko ali praktično nemogoče
gluten pri tem nima take veze, ker je to le ena od beljakovin v pšenici in ponavadi so problem tudi druge beljakovine (enako je lahko zmotno prepričanje, da mleko škodi zaradi laktoze)
če ne prenaša glutena gre za celikalijo, ki je bolezen, kjer pač organizem nima encimov, za prebavit gluten, ki je beljakovina v žitu
alergijo pa lahko izzovejo tudi druge beljakovine, ki so v pš, tako da to ali je gluten free nima veze
dokler se ne ve, kaj povzroča alergijo, jo lahko povzroča karkoli
npr. nekateri so pogosto alergični na riž, drugim ustreza le riževa moka, tretjim dela težave perutnina (pri nas vsa), četrtim govedina (ki je pri nas ok)...
tudi dermatologi imajo različna mnenja, je pa res, da priporočajo nekatera živila, ki naj bi bila hipoalergena
takšne so na primer ribe (lahko pa so tudi te krivec, dokler se ne ve), ajdova kaša, ovseni kosmiči, koruzne stvari, jabolka, zajec, divjačina
rekla bi, da so potencialne za alergije predvsem piščanec, pšenica, jajca, mleko, vse kar ima dodatke (hrenovke, vse kar je v piksnah, sladkarije za pse), pršice (večina psov ima tudi s tem težave), čistila, dišave, cvetni p.

zadnje čase se predvsem izpostavlja, da bi bilo treba pse hraniti čim bolj naravno, kar poskušam tudi sama, po vseh teh letih ugotavljanja, zakaj se ušesni kanal zamaši in izzove alergijo
tudi pri nas ni bilo praskanja po koži, samo unetja ušes, že kar kronična
kasneje so se temu pridružile še občasne urtikarije, za katere ne vem ali so povezane z nutritivnimi alergeni
psi naj bi po mnenju nekaterih veterinarjev, jedli torej čim bolj prvinsko- kot včasih
to pomeni, da je hrana čim manj termično obdelana in brez dodatkov (čim manj pakirane in vnaprej pripravljene)
zelenjava naj nebi bila kuhana, občasno naj bi dobili tudi kosti, saj so psi v svoji preteklosti skupaj s plenom požrli tudi drobovje

pa tudi žleze so lahko pokazatelj prisotnosti določenega problematičnega živila

no, upam, da bo komu kaj pomagalo
izkušenj je dosti, nisem pa strokovnjak
so pa tudi strokovnjaki precej deljenih mnenj, tako da nimaš kaj dosti faliti ;)

Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #41 : 20 November 2009, 10:53:35
No da še jaz dodam, kar sem že na tem forumu napisala parkrat :) Po strogi dieti ki smo jo izvajali na veterinarjev nasvet, se je cela zadeva zelo poslabšala.

Klinični znaki psa so kronično smrdeč uhelj, ki ni še vnet. Po 2 dneh ima taka ušesa, kot da niso bila čiščena vsaj pol leta. Poleg tega je zelo povečano izpadanje dlake.

Vse to smo nekako spravili pod kontrolo šele, ko smo psa dali na strogo surovo hrano, piščanca + dodatki zelenjavnega praha, pa kakšno drobovino dobi. Seveda je problem nekontroliranega dajanja hrane s starni starih staršev  ::) Ki ga ni mogoče odpraviti...tako da pes je tudi skoz dobil sigurno kakšen kos kruha...ali kaj podobnega. Ampak kljub temu je bilo bolje, dosti bolje.

No in potem je dobil istočasno jogurt, ene 2x, pa 1x skuto, pa bil skopan po 2 mesecih... no v roku 2 dni se je drastično poslabšalo, spet uhelj usran totalno, dlaka spet začela izpadati...to je bilo pred 1 mesecem, stanje je samo še slabše...

Moja poanta, mogoče je lahko kriv tudi šampon. Pri nas je bil pes kopan vsaj 1x na mesec, tako da čisto možno da je tudi to kako povezano.

vsekakor pa bo itak treba skoz paziti na hrano, in bomo ostali na surovi hrani.


shinegirl

  • *
    • Prispevkov: 177
    • Točke: 1
  • Poodles bring happines :)
Odgovori #42 : 20 November 2009, 11:29:33
ja surova je res boljša, tudi pri nas to nekako funkcionira

šamponi so pa itak krivec (uničujejo ph in se koža še poslabša)
pri nas moremo ful pazit kerga damo, čim bolj naravnega
imam enega iz Harrodsa, ki je sicer stal dosti, a je vreden denarja
je na bazi lavande
 pa ne samo šamponi, jaz sem stanje izboljšala s tem, da mu posteljnino veliko perem (vsak teden vse njegovo preperem s hipoalergenim praškom, brez konzervansov- na žalost ga imajo samo v dm-u)  ;)

Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #43 : 20 November 2009, 13:22:24
Se pravi bi naceloma priboljske brez mesa z brezglutensko moko lahko dobivala? Doma pecene.

če je problem gluten ne vem zakaj bi kupovala drago brezglutensko moko iz pšenice, če je koruzna ali ajdova sma po sebi brezglutenska?
Sicer pa se trenutno o alergijah veliko menijo tudi v temi o Horjulu (pes.net).
Med drugim omenjajo celo vodo v plastnekah namesto iz pipe ( čeprav ne razumem poante).
Bi pa omenila eno kontraverzno študijo o alergijah iz humane medicine. Zaključek je bil, da je alrgij zdaj veliko,ker ni parazitov. Naj bi se sistem napačne obrambe sprožil iz nasova energije ,ki je bila mišljena nekoč za bolj proti parazitom. Baje je okužba z trakuljo v hipu pozdravila vse alergije  ??? .
Ne bi komentirala teh izsledkov , ampak morda je kaj na tem tudi pri psih,da prepogosto razglistenje lahko ima kaj zraven. Ne bi svetovala,da namerno malo okužite pse s trakuljami in glistami  ;) , ampak morda bi bilo le koristno ukiniti na pamet dajanje teh preparatov in raje testirati psrisotnost pred sipanjem dehinelov ipd in razglistiti pse(predvsem alergične ) le v primeru,da je test pozitiven.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #44 : 20 November 2009, 13:55:48
A zato pri nas še nismo imeli alergika, ker miši in crkovino žrejo in vodo iz luž pijejo, pa ima obrambni sistem kaj za delat? samo dvomim, da je pri psih tako preprosto - mladičev, ki ne bi imeli vsaj kakšne gliste za vzorec skorajda ni.
Za vodo iz plastenke tudi jaz ne vem v čem je fora, v tistem konkretnem primeru mogoče primerljivost rezultatov raziskave. Drugače pa je not vsa ista svinjarija kot v vodovodni, pa še kaj iz plastike se lahko doda.


sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #45 : 20 November 2009, 14:01:34
... ampak morda bi bilo le koristno ukiniti na pamet dajanje teh preparatov in raje testirati psrisotnost pred sipanjem dehinelov ipd in razglistiti pse(predvsem alergične ) le v primeru,da je test pozitiven.

Kje se pa da tole testirati in kako? Pri veterinarju ali tako na oko doma? Ker jaz sem bolj leva za kaj videt, hahaha, nisem zanesljiva... :D

Jaz nerada dajem, ravno zaradi alergij in bi z veseljem prej potestirala...Prej nisem pretiravala, ker Lona nič ne pobira po tleh, voda z luž samo, ampak, ok, malo si mora krepit imunski sistem, sedaj pa sem ji raje dala malo bolj po pravilih, ko je še Mimi prišla, da ne bi imeli še s tem kakih težav... :)



shinegirl

  • *
    • Prispevkov: 177
    • Točke: 1
  • Poodles bring happines :)
Odgovori #46 : 20 November 2009, 16:05:37
jaz psu dajem vodo iz pipe, ki jo filtriram, tako kot sebi
čeprav dvomim da ima kakšno vlogo
omenjajo pa dosti plastične posode, ki jih imajo eni, da niso dovolj higienske in da puščajo barvila
jaz imam keramične, ne vem pa kako je s plastiko, že pri ljudeh ponavadi plastičnih ne dajemo, psi pa ne vem če so tako občutljivi ::)

Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #47 : 20 November 2009, 22:31:06
Moj pes je trenutno iz keramicne posode, vodo pije iz plasticne .. ki ne pusca barve  ::) Vodo iz luz pije, pozrla je ze nesteto drekov in ostale svinjarije zunaj, tako da bi po tej logiki morala imet krasen imunski sistem.

No, zaenkrat pes ostaja na dieti se cca tri tedne, potem bom pa zacela s poskusanjem, kaj ji skodi. Samo njej po koncani kuri z otomaxom (14 dni) in clorexy dermom se vedno smrdi iz uses. Koliko ima pa kaj umazana, bom pa videla cez 10 min, ko ji bom scistila uhlje. S tem, da mi je danes veterinarka svetovala, da naj uporabljamo od zdaj naprej (ko clorexy porabimo) eno drugo tekocino za spiranje uses, nekaj na e ... imam zapisano nekje.

Pri nas ni bilo nobenih tezav s kozo po kopanju s katerim koli pasjim samponom .. pa je bila vcasih s samponon skopana tudi dvakrat v treh dneh, ko se je valjala po mrtvih pticih in krtih - take pac ne spustim v posteljo.

Je pa res, da ji dlaka ful izpada ... samo to ji ze skoz, beagle pac. Morda ji trenutno za odtenek bolj, sicer ima pa kozo brez izpuscajev, prhljaja in dlaka se sveti.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


shinegirl

  • *
    • Prispevkov: 177
    • Točke: 1
  • Poodles bring happines :)
Odgovori #48 : 22 November 2009, 10:16:13
Kje se pa da tole testirati in kako? Pri veterinarju ali tako na oko doma? Ker jaz sem bolj leva za kaj videt, hahaha, nisem zanesljiva... :D

Jaz nerada dajem, ravno zaradi alergij in bi z veseljem prej potestirala...Prej nisem pretiravala, ker Lona nič ne pobira po tleh, voda z luž samo, ampak, ok, malo si mora krepit imunski sistem, sedaj pa sem ji raje dala malo bolj po pravilih, ko je še Mimi prišla, da ne bi imeli še s tem kakih težav... :)

testov je malo morje, noben pa ni 100% točen
vbodni, kožni, krvni, energijski, izločevalna, zdrava pamet 8)

Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.


maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #49 : 22 November 2009, 22:19:03
Misljeni so testi za parazite pred dajanjem antihelmintikov. Testira se na Institutu za parazitologijo na VF (test stane cca. 15 evrov).
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #50 : 23 November 2009, 11:59:59
...i. Seveda je problem nekontroliranega dajanja hrane s starni starih staršev  ::) Ki ga ni mogoče odpraviti...tako da pes je tudi skoz dobil sigurno kakšen kos kruha...ali kaj podobnega. Ampak kljub temu je bilo bolje, dosti bolje.

No in potem je dobil istočasno jogurt, ene 2x, pa 1x skuto, pa bil skopan po 2 mesecih... no v roku 2 dni se je drastično poslabšalo, spet uhelj usran totalno, dlaka spet začela izpadati...to je bilo pred 1 mesecem, stanje je samo še slabše...

Moja poanta, mogoče je lahko kriv tudi šampon. Pri nas je bil pes kopan vsaj 1x na mesec, tako da čisto možno da je tudi to kako povezano.

vsekakor pa bo itak treba skoz paziti na hrano, in bomo ostali na surovi hrani.


Meni pa sploh ni jasno kako lahko nekdo kar tako hrani psa, če ve, da mu škodi? Jaz bi jim onemogočila dostop do psa in nikoli pustila brez nadzorom, ob morebitnem poskusu hranjenja psa s prepovedanim, pa jih nahrulim in popokam psa. To ni ljubezen do psov, ampak traparija na kub. Kopanje je pa res pretirano-razen če je iz medicinskih vzrokov.

Načeloma pa je čisto dovolj, če se psa skopa takrat ko se v svinjariji povalja. Jaz našo z vlažno krpo pobrišem in to je to. Kopanje s šamponom, četudi je kvaliteten ni priporočljivo več kot 1x na dva meseca. Tudi potrebe ni. Druga pa je tuširanje tac z vodo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


shinegirl

  • *
    • Prispevkov: 177
    • Točke: 1
  • Poodles bring happines :)
Odgovori #51 : 23 November 2009, 12:28:43
popolnoma bi se strinjala s čaro  :o

takrat ko smo ga mi imeli na dietni hrani (3 leta) ni dobil NITI ene druge stvari. res smo se držali, s čimer je bil povezan uspeh. nesmiselno je psu kdaj pa kdaj pa dati kaj drugega. potem nobena dieta ne bo uspešna.
če sme jesti samo dietno hrano je v njegovo dobro, da ne poskusi nič drugega (lastnik mora biti dovolj odrasel da to ve)

Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.


Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #52 : 23 November 2009, 13:07:31
Jaz pa imam čedalje večji občutek,da je to "preser...je" z pasjimi alergijami samo trenutna moda in metanje denarja v žepe veterinarjev.Delam na  veterini pa ne vidim toliko "pasjih alergikov".Manj ko pri pasji prehrani kompliciraš,boljše je za psa.Prav tako opažam,da ogromno pasjih lastnikov ne ve kakšno hrano bi psu dobesedno porinila v gobec,pa potem pretiravajo z količino,cenovnim razredom,okusi in kaj ti vem še s čim.Nekateri bi pse najrajši hranili z kaviarjem,če bi bila cena bolj dostopna in bi ga psi radi jedli.
Manj ko pri pasji prehrani kompliciraš,bojše je za njih.Pri nas dobivajo psi striktno obrok briketov 2 x dnevno.Te brikete hranim že približno 4 leta.Obstajajo samo v enem okusu.Občasno dobivajo med brikete pomešane kuhane ali pečene ribe,riž,polento,zelenjavo,kuhano govedino.Če so posebno pridni občasno tudi kakšno konzervo.Vsake 10 dni dobijo obrok sestavljen iz rženih ali ječmenovih ali ovsenih kosmičev in jogurta. Surovo govejo kost dobijo 1x na 3 tedne.Občasno so za posladek košček surovih divjačinskih jeter.Za nagrado večinoma dobijo kos suhega kruha.Nimajo problemov z alergijami,dlaka je krasna,sijoča.Kopanje je vedno samo po potrebi,pa še za to neuporabljam šamponov,temveč Plivasept peneči.Se pa redno vsako nedeljo čistijo uhlji,strižejo kremplji,psi dobro prečešejo.
LP Tjaša



botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #53 : 23 November 2009, 13:08:05
Jap se strinjam Čara, samo to je tako kot da rečeš 3 letnemu otroku da nekaj ne sme, in bo za nalašč še bolj to delal. Če nam pred očmi dol meče psu hrano  >:(
Dali smo narediti dodatno steno, zagradili stopnice, da bi pes ja bil v štuku, ko nas ni doma. A ni hudiča da so ga spuščali dol, čeprav je bilo vse zaprto. Je pa tudi to, da so psa tako navadili, da samo zalaja in je takoj spuščen. Tako da pes laja če je treba par ur skupaj in verjamem da je bilo moteče. Ampak vem da bi se tudi čez čas umiril. Ampak dokler nisi pod lastno streho, pač tako je. No čeprav če bi bil moj pes, bi ga zaprla in če je treba dala 5 ključavnic in pika.
Potem pa pretehtaš možnosti, ali naj bo pes 10 ur na dan zaprt v 2x2 metra, ali sprejmeš da dobi občasno nekaj... Ker itak ne vemo kaj mu škodi, ker hranili so ga isto kot prej, pa je bilo stanje ful boljše, sedaj pa spet katastrofa. Samo ugibamo lahko da je bilo kopanje krivo.

Čeprav sedaj razmišljamo da bi ga dali za ene 2-3 mesece na brikete, ene hipoalergene.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #54 : 23 November 2009, 13:16:19
Lojze... da vidiš Hubijeva ušesa in kako mu dlaka izpada mislim da nebi dvomila da gre za alergije, na karkoli že. In pes je bil do 3 leta strikno na briketih + priboljški kot si jih tudi ti naštela. Pa je imel vedno težave.

Sedaj je v fazi ko skorajda konstantno otresa z glavo, ker mu je treba ušesa na 2 dni pucati - izgledajo kot da vsaj pol leta nebi bili čiščeni, ker se nabere v 2 dneh toliko svinjarije in ušesnega masla in... Dlake se pa samo dotakneš in imaš v roki šop dlak - ne podlanke, ker te že dolgo nima, ampak normlane krovne dlake. K vetu ga nima smisla peljati, ker bo dal otonazol (strup ki itak pomaga samo za 2 tedna), tako da lahko samo čakamo, ga pucamo in upamo na bolje. Dobiva homeopatske granule, to je to.

Tako da alerigije so dejstvo, kaj jih pa povzroča ali kaj je vzrok pa je druga zadeva.



Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #55 : 23 November 2009, 13:41:34
Probajte mu ušesno maslo čistiti z OTOPROF čistilom.Ta preparat je primeren za izpiranje preobilnega cerumna-ušesnega masla.Dioktilsodiumsulfosukci nat je učinkovito sredstvo,ki izzove hitro luščenje ušesnega masla.
Mislim,da mu bo to sredstvo bolj pomagalo pri čiščenju in zmanjševanju cerumna,če ga ima toliko,kot pa bilo katero drugo.
LP Tjaša



Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #56 : 23 November 2009, 13:47:17
Pa še nekaj sem pozabila.Sta mogoče kdaj razmišljala o tem,da bi mu dodajala kaj za dvigovanje odpornosti? Kakšen D-fence ali pa Puppyboost pasto? Oba preparata sta narejena na osnovi kolostruma,s tem da ima D-fence v sebi se ameriški slamnik.Mislim,da mu ne bi škodilo.
LP Tjaša



botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #57 : 23 November 2009, 13:54:14
Saj ni vzrok preveč ušesnega masla, to je samo posledica reakcije telesa. In itak smo probali že kup različnih zadev, trenutno imamo česnovo tekočino, in ostajamo kar na naravnih preparatih. ušesa pa smrdijo ko sam hudič.
tako da razne spreji, šamponi, ...niso rešitev, kvečjemu blažijo posledice za zelo kratek čas.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #58 : 23 November 2009, 13:59:00
Dobiva homeopatske granule za smrdeča ušesa. Dobival je detox terapijo, po terapiji pa smo začeli z dodajanjem zelenjavne mešanice v prahu, ki je tudi za boljšo odpornost. Dobiva tudi laneno olje 1x na teden. Prebavo ima super, drugje se mu sedaj ne pozna da bi imel slabo odpornost kot spomladi, ko je bila res kriza. Sedaj so samo kritična ušesa in izpadanje dlake - oboje je povezano z največjim organom, kožo, preko katere se izraža ta alergija pri njemu, na karkoli že je alergičen.


shinegirl

  • *
    • Prispevkov: 177
    • Točke: 1
  • Poodles bring happines :)
Odgovori #59 : 23 November 2009, 15:56:50
Dobiva homeopatske granule za smrdeča ušesa. Dobival je detox terapijo, po terapiji pa smo začeli z dodajanjem zelenjavne mešanice v prahu, ki je tudi za boljšo odpornost. Dobiva tudi laneno olje 1x na teden. Prebavo ima super, drugje se mu sedaj ne pozna da bi imel slabo odpornost kot spomladi, ko je bila res kriza. Sedaj so samo kritična ušesa in izpadanje dlake - oboje je povezano z največjim organom, kožo, preko katere se izraža ta alergija pri njemu, na karkoli že je alergičen.


bogi

Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.