Havanski bišon [Havanese]

Alya · 364987

zora

  • *
    • Prispevkov: 4
    • Točke: 0
Odgovori #90 : 27 Januar 2009, 09:00:48
Lepo psičko imate, ni kaj :) Sploh tako lepo počesano. Nam še ni uspelo, da bi jo v spravili frizerju, nam se pa tudi ne pusti preveč. Sicer dobi dnevno dozo česanja, ker se ji drugače dlaka preveč sprime, ampak najbolj navdušena pa ni. Jo mama kr rokerca kliče :) Glede barve pa je naša bila popolnoma črna ko smo jo dobili, zdaj pa je že rjava pri smrčku, pa tudi kaka bela dlaka ji ven pogleda :)

Je pa neverjetno kako se lahko navežeš na psa. Jaz drugače nisem doma, ker študiram v drugem kraju, ampak ko pridem domov se najprej midve pozdraviva, čez čas pa pridejo na vrsto vsi ostali.  ;D



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #91 : 27 Januar 2009, 09:41:20
Zora,

tudi naša Tajga se v začetku ni marala česati. Ko je videla, da imam glavnik v roki, je kar zbežala in se skrila pod posteljo.  ::) No, ključno je, kaj pri vas uporabljate za česanje. Kovinski glavnik s širokimi zobci je najboljša stvar, glede krtač je pa treba biti pazljiv. Po navadi se v pasjih trgovinah dobijo take, ki so pretrde, zaradi česar psa boli, ko ga češeš. Pri krtači je po mojem problem tudi to, da se zobci krtače dejansko dotikajo kože in po njej drsijo, zato krtača bolj boli od glavnika (in če temu dodaš še cukanje...). Tam, kjer so vozli, pa je sploh treba najprej uporabiti glavnik. Vozel (tak, ki je že čisto sprijet - to se hitro zgodi) najprej z glavnikom razdeliš na dva dela, potem pa še te polovice deliš naprej, tako da nazadnje ostanejo tanki sprijeti prameni in se lotiš vsakega posebej. Ni druge.  :-\ Pri tem je treba pramen držati s prsti, da ne cuka, ko ga razčesavaš. Sicer se pa dlaka kasneje spremeni - ko je bila naša Tajga stara cca 1 leto, se dlaka ni več tako zelo vozlala, Tajga pa je nekako nehala bežati pred glavnikom in krtačo...  :D

Saj ne bi morila s temi detajli, a sem pri naši frizerki enkrat opazila, da je s krtačo Tajgi razdražila kožo na zadnjih tacah. >:(  Koža je postala kar temno rdeča, sem že mislila, da je kri, potem me je frizerka nekaj tolažila, da to ni nič hudega in da se koža pri psih takoj pomiri... Hmm... Vseeno sem zahtevala, naj malo pazi. Pa tudi koža se je res takoj sama pomirila. Tako da...  :-\

Glede barve pa še tole: nekje sem prebrala, da se havanskim bišonom barva dlake v času spreminja. Ne vem sicer koliko (za en odtenek ali več?), oziroma a je to kar po celem kožuhu ali le na posameznih delih... No, spremembe, ki si jih opisala, po mojem niso nič posebnega, mogoče so celo pogojene s tem, da je Žiži še dokaj mlada. Kar pomeni, da se ji bo barva dlake lahko še spreminjala.

Moram pa reči, da mi je barva od Žiži res všeč. Tak črn vražiček!  :) Mi nismo imeli nobene izbere glede tega, v leglu od koder je Tajga, so bili sami svetli kužki... Kar je seveda logično, ker sta tudi mama in oče zelo svetla. In zgleda, da nimamo sreče, ker se zdaj, ko razmišljamo o morebitnem leglu, ogrevamo za enega samca, ki je tudi čisto svetel... A ni panike, bomo že.

Smo na vezi!  :)

P, špela.



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #92 : 04 April 2009, 20:58:36
Hmmm... nekam pusto je tukaj. Zadnje novice: jutri peljemo našo Tajgo na prvi vzrejni pregled v Mb. Hej, pojma nimam, kaj to pomeni...  :-\ Čeprav še nismo čisto v celoti prepričani, da bi se začeli ukvarjati z vzrejo, smo se vendarle odločili, da ta pregled opravimo. Dokončno odločitev bomo pa sprejeli naknadno.

Hej, poleg tega smo prijavljeni tudi na razstavo CAC Maribor, ki bo 19. aprila! Nekje sem slišala, da ta razstava poteka na prostem, zato upam, da takrat ne bo dežja... april zna presenetiti...  >:( Res si ne predstavljam, kako bi speljali predstavitev dolgodlakega psa pritlikave pasme na tisti travi, mokri od dežja, v blatu... Huh...  ???

No, kakorkoli, o dogajanju bom poročala sproti. Mogoče se pa bo zato tale tema vsaj malo zbudila!  :D



Manca

  • Gost
Odgovori #93 : 06 April 2009, 13:42:15
Živjo!!

Kako je bilo na vzrejnem?  :)

Ja razstava je res na prostem, meni je zelo všeč. Glede dežja je pa tako, razstava je v vsakem vremenu  ::), če se pa res grozno ulije, potem jo prekinejo. Jaz sem prekinitev doživela samo enkrat in sicer lani v Črni Gori. Drugače pa vse poteka normalno, tudi v dežju.

Se pa strinjam da za nas, ki imamo dolgodlake to ni ravno ok. Jaz si ne predstavljam ravno kako bi uspela iti v ring z Nero v dežju  :-\

Jaz tudi pridem v Mb na razstavo  :)

Lp, Manca



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #94 : 13 April 2009, 19:23:19
Joj, jaz sem tak zaspanec... Evo, novice:

Vzrejni pregled je Tajga uspešno prestala, saj so sodnice namignile, da je dobila odlično oceno. Potrdilo naj bi dobili po pošti, a do danes ni še nič prišlo... Hja, prazniki so tudi za administracijo, ne? ;D Zvedeli smo pa, da je bila na istem vzrejnem pregledu vsaj še ena havanska bišonka, baje črne barve, škoda, da je nismo srečali... Najbrž je bilo krivo to, da smo se na poti do razstavišča enkrat fino zgubili... Tipično za nas. ;)

Za CAC Maribor se že temeljito pripravljamo: na seznamu stvari, ki jih moramo vzeti s seboj, je tudi "baldahin" (torej neka velika bela stvar na stebričkih, v bistvu del opreme za kampiranje, kar naj bi zagotavljalo senco oz. streho v primeru dežja...). Ko smo že bili v Mariboru, smo si ogledali razstavni prostor in zgleda, da bomo s svojo opremo za enega samega psa pritlikave pasme zasedli kar ves prostor...  ::) Hej, še diskvalificirali nas bodo, ko pa bomo tako komplicirali! hehehe  :D Ni panike, vse bo v redu. Edino kar me še muči, je to, kje v Mb bi bila kakšna gostilna, kjer bi lahko šli po razstavi na kosilo skupaj s psom. Ugotavljam, da je Slovenija, kar se tega tiče, dokaj neprijazen kraj.

Upam, da na razstavi ne bo prehuda gužva, gotovo se poiščemo. Kolikor razumem, so pudlji in bišoni v istem ringu, a ne?

Lp, Špela.



Manca

  • Gost
Odgovori #95 : 13 April 2009, 21:14:55
Ja sodi nam ista sodnica  :). Jaz Nere ne bom razstavljala bo pa z mano in bo šla v JH  ;D Bom pa razstavljala psičko od mat xxl-a (toyčica s katero hodite v pasjo šolo, ali pa ste hodili skupaj ???)
Čestitke za vzrejni !
No super potem vas pa sigurno ne bomo zgrešili  :D, se vidimo tam. Gužva pa bo, še vedno je bila  ::)

V katerem razredu pa jo razstavljate?

Lp,Manca



varja

  • *
    • Prispevkov: 811
    • Točke: 2
Odgovori #96 : 13 April 2009, 21:17:45
za kosilce vam predlagam Sidro, če imate radi pice. Lepo ob Dravi se sedi, psi sploh niso problem... no, sigurno se še kaj najde, samo tega sem se kot prvo spomnila.  ;D


spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #97 : 16 April 2009, 10:30:57
Manca, s Tajgo smo se zdaj preselili v razred "Vmesni". Smo že v letih, ni kaj... :) Toyčisa Dolly je naša sošolka, res je, še vedno smo v istem razredu. Čeprav je že dolgo nisem videla, ker nam urnik časovno nekako ne znese, ali pa ravno takrat lije in potem pouk odpade. Hja, na barju je pač tako... Hej, zadnjič smo bili celo priča temu, da je v bližini prostora, kjer potekajo tečaji pasje šole, iz neke goščave na plano pritekel srnjak. Tekel je sicer mimo naših travnikov, ampak je imel na svoji poti del terena, ki je bil zaradi dežja (pred tem je več dni močno lilo, takrat so bile po Sloveniji tudi poplave) poplavljen. Ena taka velika luža je prekrivala teren. Ne vem, kaj si je ta srnjak mislil, ampak v tisto veliko lužo je mirno zagazil, potem je pa kar zginil - seveda, udrlo se mu je na tistem razmočenem terenu, a se je hvala bogu uspel takoj skopat ven, potem pa jo je ves moker ucvrl naprej v naslednjo goščavo...  :o  ::) Tisti, ki smo to uspeli opaziti, smo samo stali in debelo gledali. Srnjak se je dejansko potopil v tisto lužo z rogovjem vred... Revež, to je moral biti presenečen...:)

Varja, res hvala za idejo!  :)  Pice so super. Če ne bo dežja, bomo lahko s Tajgo na vrtu picerije lepo uživali, potem pa nazaj domov.

Se vidimo!



Manca

  • Gost
Odgovori #98 : 16 April 2009, 12:16:21
Manca, s Tajgo smo se zdaj preselili v razred "Vmesni". Smo že v letih, ni kaj... :) Toyčisa Dolly je naša sošolka, res je, še vedno smo v istem razredu. Se vidimo!

 :D :D ja je treba odpret odrasli šampionat, sem videla na statistiki, da sta samo 2 prijavljena.

Se vidimo!!  :)

Lp,Manca



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #99 : 20 April 2009, 13:26:42
Rezultat včerajšnje razstave v Mariboru za našo Tajgo je ocena prav dobro. Hmmmm.... Vreme je še kar držalo, kljub vmesnim kapljam, a naša Tajga ni zdržala. Pred nastopom sva krasno vadili z novim razstavnim povodcem, zgledalo je res super. V ringu pa se je odločila vohati travo, namesto hoditi vzravnano, z nogami je nekaj opletala, namesto da bi hodila s strumnim, poskočnim korakom, pred sodnico ni stala mirno, ampak se je zvijala na vse strani in budno spremljala dogajanja v sosednjih ringih, skratka... Nikogar ni prepričala. Otvoritev odraslega šampionata nas torej še čaka.  :-\



Manca

  • Gost
Odgovori #100 : 20 April 2009, 19:29:55
Ja sodnica je res podelila kar nekaj prav dobrih ocen  :-\. Bo drugič bolje  ;), letos je še ogromno razstav in Tajga je še dovolj mlada da odpre odrasli šampionat  :)
Upam, da kmalu vidim Tajgo še izven boxa, zdaj je bilo zaradi vremena res nemogoče. Lahko gremo kdaj skupaj povadit za razstavo, takrat ko vadimo z dolly  :)
Za oceno se pa ne obremenjevat, ni bil njen dan, pa tudi razmere so bile bolj kot ne neugodne  :-\

Lp,Manca



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #101 : 21 April 2009, 10:03:05
Manca, hvala za tolažilne besede... Smo jih kar potrebni.  :-\ Tajga je namreč dobila en še kar nevaren opis ocene - namreč, da ima šibek hrbet in da je predolga... In to je že drugič!!?!  >:( Tega s treningom že ne bomo odpravili. Moram se pogovoriti še z nekaj hudimi strokovnjaki, preden se odločim, da jo še kdaj pokažem na kakšni razstavi. Hej, če na Zemlji ne znajo cenit te nad lepote, potem bo treba najbrž iti drugam - mogoče na Jupiter?!  :o   ;) Joj, prejoj...  ;D

Kdaj pa vadite z Dolly za razstave? Jaz sicer (kadar imam čas) hodim na vaje kar v naši pasji šoli, seanse so ob nedeljah, vodi jih ga. Metoda, ki je tudi razstavna sodnica. A vseeno me zanima, kako se vi dobivate. Mogoče bi se vam vseeno priključila, če je še prostor...

LP, Špela.



mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #102 : 21 April 2009, 10:55:46
Spelamg

Sam se ne bi nikakor nič sekiral, ne bom pa javno nič o tej sodnici, ki je tudi pri naši Dolly ugotovila nekako podobno, kot pri vas, kaj več pa na 4 oči na pasji šoli. Ja moram reči, da pudljaši iz hrvaške sploh niso prišli, ko so videli, kdo sodi, potem se pa vprašaš, ali so naši psi res tako zanič  >:(, ali je pa kaj drugega, no sam zase vem, da bomo ob priliki natančno premerili Dolly in pogledali standarde, da resnično vem, kaj in kako, ker ravno pri pudljih pa verjetno pri bišonih tudi, se marsikaj pokaže optično zaradi dlake.   No ni kaj zmaga zmeram samo eden, tu ni kaj.

Mimogrede, kot sem videl ste pri vas precej slikali, glede na to, da so moje fotografije realno slabe, me zanima ali imaste kako dobro fotko Dolly z razstave ?  :o



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #103 : 21 April 2009, 11:57:35
Hojla, mat xxl! Ja, saj, sodnica velja za strogo, nekateri razstavljalci pudljev so imeli kar kepo v želodcu... od strahu, jasno.  ::) Oh ja... Tudi jaz bom Tajgo temeljito premerila, kolikor razumem, standard zahteva skladnost, kar doseže tako, da določa razmerja, edino višina je določena v centimetrih kot absolutna vrednost (jasno, saj nekaj mora biti merodajnega). Pa še tu je določen razpon.

Glede slik: bomo pogledali, jasno, ni problema. Če kje najdem vašo kepico, dobite. :)

Držite se, smo na vezi!



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #104 : 21 April 2009, 12:24:15
spelamg, kot razumem je sodnica Tajgi očitala prešibek hrbet in da je predolga?

Sicer ne bom pametovala, ali je to na Tajgi res ali ne, ker je ne poznam. Ko boš preverjala proporce, preveri tudi, kako je z njenim ledvenim delom hrbta. Če je ta daljši, hitro dobiš manj stabilen hrbet in tudi pes je nekoliko daljši. To se potem tudi zelo pozna pri gibanju. Veliko psic je daljših v ledvenem delu zaradi rodil.

Stvar lahko "popraviš" s pametno izbiro samca s čvrstim hrbtom s krajšim ledvenim delom.

Sicer pa, na travi marsikateri pes izgleda optično daljši, kot je v resnici. Če se ti je pa še zvijala na mizi in ni hotela stat, potem pa še sploh. ;)




Picasso

  • *
    • Prispevkov: 64
    • Točke: 0
Odgovori #105 : 21 April 2009, 12:48:29
Hojla!

Ko je debata ravno o merah, bi prosila, če lahko katera prilima standard za havančke in opis. Ali pa vsaj link kje najdem, po možnosti v slovenščini (ne da se mi brskat). Tudi jaz bi rada mojega fanta premerila  ;).

Hvala in lp



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #106 : 21 April 2009, 12:51:54



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #107 : 21 April 2009, 15:27:52
JennyK, hvala za standard za havanskega bišona. Sama imam link na FCI strani, kjer so tudi objavljeni vsi standardi, a stran ne dela (upam, da samo trenutno), tako da sem trenutno malo zgubljena.  ??? Vseeno navajam link do tja: http://www.fci.be/home.asp?lang=en

Picasso, žal standarda še nisem videla v slovenščini. Sori.

Kalsang, ja, tudi jaz tako razumem opis sodniške ocene za Tajgo v nedeljo. Nestabilnost hrbta je nujno povezana s tem, da je trup predolg. Nekako je logično, ne? Saj zato pa pravim, da najbrž nima smisla prav intenzivno matrati psa in cele ekipe z razstavami, če se to šteje kot slabost ali celo napaka. A verjetno je to lahko odvisno tudi od sodnikov - kolikor pač dopuščajo te razlike glede na spol. Tudi vzreditelj me je že tolažil, da psice navadno niso tako uspešne kot psi na takih razstavah... Absolutno pa hvala za tvojo razlago. Zdi se mi logična in spodbudna.  :)



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #108 : 21 April 2009, 15:53:18
Na tvojem mestu še ne bi vrgla puške v koruzo. Pojdi še na kakšno razstavo, predvsem k sodnikom, poznavalcem. Če ne drugega, boš bolje vedela, kakšnega samca iskati zanjo.

Na splošno opažam, da pri nas vsi poudarjajo glavo, kote, gibanje, večinoma pa pozabljamo na hrbet, ki je še kako pomemben faktor za splošen, kompakten vtis o psu in za njegovo gibanje.

Na primer, moja starejša psica ima čudovito glavo, super sprednjo okotenost, fantastičen prsni koš, širok hrbet, ima pa švoh zadnje kote, je daljša v trup in nastavitev repa tudi ne štima. Parila sem jo s samcem, ki ima super, čvrst hrbet in prihaja iz linij, za katere je takšna čvrstost, kompaktnost tudi značilna. Obe psički, ki sta se skotili iz te kombinacije, sta imeli že kot mladički čvrst hrbet. Ena je sicer nekoliko daljša od druge, ima pa super kote spredaj in zadaj, hrbet širok, raven močen in gibanje fantastično. Druga je sicer nekoliko slabše okotena (spredaj), ima pa čvrst, kratek ledveni del, širok, močan hrbet, dobro zadnjo okotenost in korektno gibanje. Zaradi te konstitucije obe delujeta zelo kompaktno in skladno.

Torej, s pametno vzrejno kombinacijo se da marsikaj izboljšat! ;)



Manca

  • Gost
Odgovori #109 : 21 April 2009, 16:23:18

Kdaj pa vadite z Dolly za razstave? Jaz sicer (kadar imam čas) hodim na vaje kar v naši pasji šoli, seanse so ob nedeljah, vodi jih ga. Metoda, ki je tudi razstavna sodnica. A vseeno me zanima, kako se vi dobivate. Mogoče bi se vam vseeno priključila, če je še prostor...

LP, Špela.


Mi se dobivamo kar pri Matjažu, po dogovoru kadar imamo čas  :). Tako da če se Matjaž strinja se lahko dobimo skupaj, saj smo enkrat že nekaj govorili na to temo  ;)




spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #110 : 22 April 2009, 12:14:50
Kalsang, hvala za napotke. Mislim, da z razstavami vseeno nadaljujemo. Malo več treninga za hojo, malo več kondicije itd, pa bo. Vzreja novih psov - hja, to bo za nas malo težji oreh, ne vem, kam naj doma dam toliko psov... hehe :) Čeprav so kao majhni... ;)

Manca, hvala za info. Bom vprašala Matjaža, verjetno se bomo srečali v šoli.



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #111 : 01 Junij 2009, 15:30:50
Živjo vsem!

Včeraj smo v Hrušici s Tajgo dosegli tole: CAC in BOB. Fino, ne? Hudo ponosni.  8) V kategoriji FCI IX BIS nam sicer ni uspelo, a kaj bi to. Glavno, da smo otvorili odrasli šampionat. Teh tekem ni ne konca ne kraja!  :D

Če nam ob naslednji gonitvi uspe paritev, bomo na razstavah nekaj časa manjkali, potem pa spet pridemo. Ampak saj se ves čas kaj dogaja. Ah, saj res, v Hrušici smo bili z našo havanezerko spet edini. Pa kje so vsi ti havanezerji?!  ;) Saj vem - igrajo se skrivalnice...  Kar se pa tujcev tiče, jih verjetno ovirajo - vinjete! Hahaha! :) (čeprav stvar ni niti malo smešna, jaz jih čisto razumem)



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #112 : 03 Junij 2009, 08:31:11
Bravo, iskrene čestitke za odličen rezultat na Hrušici!
Glede paritve me pa zanima sledeče (radovednost pač...  :-[): bo prvo havanesersko leglo v slo oz. vpisano v SLR? Kdaj pa naj bi se Tajga predvidoma gonila? Imate že izbranega "fantiča" zanjo?  ;)
Kakorkoli - želim vam vse dobro in da gre vse po planu. Pa prooosimmm za kakšne sprotne informacije.  :o
Lp, Katja



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #113 : 22 Junij 2009, 20:48:21
Hvala za čestitke, Jenny! ;)

Če nam uspe paritev, potem bomo šli do konca - vse bo moralo biti po pravilih za pasemsko in rodovniško leglo. Mislim, da je manj od tega brez veze - psov vseh vrst je itak že preveč. Tajga naj bi se predvidoma gonila enkrat tam jeseni (še vedno raziskujem metode, kako ugotoviti, ali se psica goni ali pa je samo sitna). Tajgin fant (khm, Tajga o tem še nič ne ve - kako sovražim dogovorjene zveze... a o tem kdaj drugič) je doma v Budimpešti in je lep "kot prvi maj", hehehe! Upam, da nam bo uspelo, najbolj me je groza tega, kako pasji par spraviti skupaj. Daleč je ta Budimpešta. A to je še dobro, na začetku smo mislili, da bo treba v - Helsinke!!!  :o  :o Ves dopust bi pokurili za to, hehe...

Brez skrbi, o novostih bom sproti obveščala.



Medvedka

  • *
    • Prispevkov: 333
    • Točke: 0
Odgovori #114 : 22 Junij 2009, 21:03:41
Jaz imam informacijo, da je v Sloveniji že bilo prvo leglo havančkov (enkrat februarja) ...  :)


spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #115 : 23 Junij 2009, 08:49:29
Hoj, Medvedka, a mogoče veš čigavo leglo je to? (mislim, kdo sta starša mladičev pa to.) Mi pa grozno paše, če je res tako, ker to pomeni, da je tudi v Slo havančkov vse več in več. Hej, kmalu bo kar mrgolelo teh skuštranih kepic, da se še hoditi ne bo več dalo! :) (Hecam, jasno.)



Medvedka

  • *
    • Prispevkov: 333
    • Točke: 0
Odgovori #116 : 23 Junij 2009, 21:12:07
ja, vem  ;D http://www.kleine-sonntag.com/bichonmladici.shtml

čeprav prisegam na večje pse so mi bišončki res simpatični  :D

lp! 


spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #117 : 25 Junij 2009, 09:39:27
Hvala, Medvedka! Tudi jaz sem naknadno našla to psarno. Že zaradi firbca bom stopila v kontakt z njimi. Sicer so pa hecni, poleg havancev imajo še druge pasme, zlasti landseerji so njihova "jaka strana", ampak to sloh ni vse - tu so še mačke in konji!!! :o  :o Če drugega ne, so njihovi havanci že od malega navajeni na vse možne velikosti in oblike drugih živali in so po mojem zato pravi frajerji - neustrašni! hehe :)



Medvedka

  • *
    • Prispevkov: 333
    • Točke: 0
Odgovori #118 : 25 Junij 2009, 17:37:41
ja, iz te psarne sem jaz vzela landseerja  ;) moram rečt, da sem zelo zadovoljna z vzrediteljico in njenimi živalmi. Čeprav jih je dosti jim res posveti čas  ;D Ko sem pripeljala svojo domov je bila tako navdušena nad mačko in tudi z drugimi živalmi sploh ni bil problem  :D
Tam sem tudi prvič videla havančke in so mi res v redu pasma.Sploh sem navdušena nad mamico - Happyko. Je taka simpatična, prijazna in scrkljana  :o


spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #119 : 25 Junij 2009, 22:44:45
Samička Happy Boros Szigetkozi na slikah res dobro zgleda. Žal pa je njihov samec očitno iz iste psarne kot naša Tajga, tako da bi bilo možno celo kakšno sorodstvo.

Sicer pa je scrkljanost pri pasmi havanski bišon skoraj del pasemskega opisa ...  ;) :D Če kaj vem, so vsi havanci bolj ali manj scrkljani. Kaj pa naj drugega, ko so pa tako luštni!  8)