Nekaj idej, pohval itd.

ninci · 7537

ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
: 26 September 2007, 11:34:02
Takole, brez večjih pretresov uspešno delujemo skoraj dve leti in pol in mislim, da smo na kupu zbrali že kar precej informacij, ki so uporabne za člane foruma in portala ter za morebitne bodoče lastnike štirinožcev.
Pač vedno je težnja po tem, da na tem mestu zberemo še kakšno stvar več.
Tako, je v pripravi nov portal, zato nekateri prispevki še čakajo na objavo (pomanjkanje časa... ampak bo vse in portal in prispevki! upam da čim prej).
Pohvala gre vsem tistim, ki kljub temu, da imate v določenih stvareh drugačne poglede, na pasmo, šolanje, vzrejo,   itd. lahko normalno komunicirate in podajate mnenja in pohvala vsem tistim, ki znate občasno razgrete glave oz. bolje rečeno kar prste, malo pomirit.

Kako naprej?
Hja idej je veliko, časa pa malo... ampak bomo vse realizirali. Sicer najbrž bolj počasi ali pa z veliko vaše pomoči - odvisno koliko vam je vsem skupaj v interesu, da se tule dobi čim več podatkov.
Kaj lahko torej naredite:
- redno obveščanje in dodajanje dogodkov, razstav, ki se bodo zgodile v tujini ali pri nas in so potencialno zanimive za slo. razstavljalce, obveščanje o agility in RO tekmah, o seminarjih in predavanjih, o vzrejnih pregledih, o tekmovanjih šolanih psov, o lovskih preizkušnjah itd. itd. Kljub temu, da se vam morda zdi, da to za večino forumašev ni pomembno, se morda kdaj najde kdo, ki bi si kaj z veseljem ogledal ali se česa udeležil, če bi za to vedel pravočasno.

- lastniki in vzreditelji psov lahko napišete opis vaše pasme, poudarek naj bo na tem kakšno je življenje s to pasmo, napišite ga čim bolj realno, tudi s slabimi lastnostmi, pa o boleznih in morebitnih pasteh, ki jih mora bodoči lastnik poznati. To so koristne informacije, podatke o višini in teži se najde povsod.

- vzreditelji tega foruma lahko dobijo naziv vzreditelj. Naziv je napisan pod nickom, in da vsem forumašem in naključnim obiskovalcem vedeti, da ima morda ta vzreditelj več izkušenj s pasmo, kot nekdo, ki je samo lastnik pasme. Do statusa vzreditelj je upravičen vsak, ki je vzredil oz. vzreja rodovniške pse določene pasme. Pogoj za pridobitev naziva je na kratko napisana predstavitev njegove vzreje (kako dolgo se z vzrejo in pasmo že ukvarja, koliko legel je vzredil, uspehi psov, itd. itd.)

- V eni izmed tem smo že zbirali informacije o pasemskih klubih in kinoloških zvezah drugih držav. Ker se kar nekaj ljudi oz. se mi zdi čedalje več njih odloča, za nakup psa v tujini, bi bilo dobro na enem mestu zbrati podatke evropskih držav (pasemskih klubov) in kinoloških zvez po abecedi, jih objaviti na portalu ter tako olajšati brskanje za takimi podatki ljubiteljem pasme. Poleg vsega se na takih straneh včasih najdejo tudi plemenjaki... kar bi morda prav prišlo kakšnemu vzreditelju.

- Spisek kinoloških društev in klubov za šolanje psov v Sloveniji. Odpirajo se teme ali ima kdo podatek za to ali to društvo. Dajmo zbrat spisek društev in klubov na enem mestu z podatki : tel. www, e-mail, naslovom, na enem mestu in tako spet olajšajmo stvar vsem skupaj.

Hmmm kaj naj še rečem... dolgi posti mi ne gredo od rok, zato bom počasi zaključila.
Še enkrat pa tule na tem mestu hvala vsem, ki pomagate da smo kar smo in da radi prihajate sem na druženje, da se radi udeležujete srečanj, piknikov, da pomagate z idejami in nasveti drug drugemu, da morda kdaj rešite kakšen dvom ali pa kakšnega ustvarite (tudi to je kdaj dobro  ;)). Brez vas pač vsega tega ne bi bilo. Skratka, odlični ste!

Seveda so dobrodošli tudi vsi vaši predlogi in ideje.

Lp, nina






zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #1 : 26 September 2007, 14:17:02
Ninci, saj veš, da sem ti vedno na voljo

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


*sara*

  • *
    • Prispevkov: 1.916
    • Točke: 7
Odgovori #2 : 27 September 2007, 19:56:19
ja, ta forum je res superski .  :D Še posebej dobra se mi zdi ideja o nazivu vzreditelj, ki bo najbrš res olajšala iskanje informacij. Mogoče bi bilo pametno pripisati še katero pasmo vzreja.
Drugače pa me zanima če je še aktualno da pošljemo podatke o veterinarskih postajah ki še niso vpisane na seznamu?

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...


TYASHY

  • *
    • Prispevkov: 2.173
    • Točke: 2
Odgovori #3 : 27 September 2007, 20:06:23
Oj!
Mogoče, bi bili vzreditelji na listi vseh članov takoj pod vama s Črtom  :) - se lažje najde  Samo moj predlog  ;D
Lp,Tjaša