Pridobi si 10% popust v spletni trgovini Pasji.Net X Hočem Kupon

Fotoaparati

rina · 168308

Tosy

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.661
    • Točke: 25
Odgovori #30 : 10 Januar 2008, 21:28:08
Jaz kupujem fotoaparat že ohohoho časa  ::) pa še nisem našla nič primernega(cena in kakovost),danes pa je prišel po pošti katalog od Spara,kjer ponujajo tale fototaparat za 199€(znižan za 30%).
Zanima me,če se ga splača kupit oz. če je dober  :-[
Kodak ZD 710
7.1. mio pixel
10x optični zoom
5x digitalni zoom
2'' LCD zaslon
32 MB notranjega spomina
optični stabilizator slike
baterija: Li-lon
vgrajena bliskavica
http://www.fotoradce.cz/obrazky1/kodak-zd710b.jpg
Hvala  :-[

izgleda kar precej enostaven za uporabo, pa lastnosti ima tudi solidne glede na ceno. ampak odvisno tudi od tega ali dobiš zraven spominsko kartico ali ne. ;) na 32 MB boš spravila 12 slik. ostalo naj pa strokovnjaki pokomentirajo. ;]

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 11 Januar 2008, 11:28:59
nyssa

Jaz bi sel na tvojem mestu v trgovino z fotografsko opremo in povedal kaksne so moje zelje glede aparata ... prodajalci ti bodo sigurno znali svetovati kaj se ti jabolj splaca. Pod fotografdko trgovino pa ne mislim "big bang" ali "harvey norman", ker tam bolj ali manj nimajo pojma o fotoaparatih. Jaz bi sel k "foto besenicarju".

Ce pa ves kaj hoces pa zadevo narocis iz nemcije in prides ful ceneje skozi.

Drugace pa bi se jaz rajsi kot za kodak odlocil za canona ali nikona. To je samo moje mnenje...

Lp
Matic


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #32 : 11 Januar 2008, 11:30:00
Se opravicujem zaradi napak ... nisem nic pregledal kaj sem napisal preden sem poslal.

Lp
Matic


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #33 : 11 Januar 2008, 12:30:54
Hvala obema za odgovor ;)
Očitno bom morala še malo počakat  :-\
Ker v bistvu ne iščem nekaj extra,iščem samo nekaj,kar bo delalo solidne slikce in da jih ne bo razpacalo.Trenutno namreč uporabljam Sony DSC-S60 Cyber-shot in sem z njim kar zadovoljna. Ima pa 4.1 mega pix. Samo ni pa moj-zato iščem hitri nadomestek za sprejemljivo ceno-se pravi cca.200€ s kartico in torbico.
Še kakšni predlogi mogoče?  :-[



Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #34 : 11 Januar 2008, 13:11:41
nyssa

Evo dva predloga ...

Canon
http://www.fotomarket.net/katalog/product.php?catalogue_cat_id=2652&manufacturer_id=2&product_id=3900

V nemciji je ta aparat 227E
http://www.die-digitalkamera.de/produkte/canon-powershot-sx100-is.htm

Sony (meni se sicer zdi zgornji Canon boljsi)
http://www.die-digitalkamera.de/produkte/sony-cybershot-dsc-h3-schwarz.htm

Drugace pa se malo sama poglej ... ne obremenjuj se s tem koliko ima megapixlov! Zdaj imajo vsi najmanj 5MP in to je za tvoje potrebe vec kot dovolj. Stevilo pixlov pri fotoaparatu je pomembno samo, ce hoces razvijati vecje slike (s tem mislim za plakate - z 5MP lahko komot razvijes sliko 20x30 in se vecjo pa bo slika super). V bistvu pomeni stevilo pixlov velikost slike.

Upam, da sem ti kaj pomagal.

Lp
Matic



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #35 : 27 Januar 2008, 19:30:44
A mogoče kdo ve, če so fotoaparati in foto oprema v ZDA kaj cenejši kot pri nas, in če se splača tam nabaviti zadeve?

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


jury

  • *
    • Prispevkov: 188
    • Točke: 0
  • ** pufi 4ever **
Odgovori #36 : 27 Januar 2008, 20:37:01
mi mamo pa nek fotoaparat.čist preprost ;D
sam ko rabi veliiik cajta da slika....ni primeren za slike v gibanju :'(



lp


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #37 : 27 Januar 2008, 21:40:24
Mene so pa domači presenetili danes,ko smo praznovali moj rojstni dan in so mi kupili nov fotoaparat. Idejni vodja je bil moj fant,zato je (po moje) fotoaparat tudi roza  ::)  :o


tukaj je pa še s tortami in lepim šopkom




LeA :)

  • *
    • Prispevkov: 820
    • Točke: 1
  • Nall
Odgovori #38 : 27 Januar 2008, 22:26:31
Ojla!
Mene pa zanima kaj pomeni oznaka ISO?Imam tudi na fotoaparatu,da si ga lahko nastavim ali na ISO AUTO,ISO 80,ISO 100,ISO 200,ISO 400,ISO 800,ISO 1600,ISO 3200.Torej,če kdo ve kaj pomeni ta funkcija in za kakšne vrste slikanja je primerna,bi mu bila zelo hvaležna.

Nyssa,lušten fotoaprat si dobila.Čim več lepih slikc ti želim!


Lp,Lea

Pred vami je ljubezen,zavita v kepo dlak.*


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #39 : 27 Januar 2008, 23:07:22
Zoe

Je precej ceneje ... ampak nimas garancije  ;). Tako, da vprasanje ce se splaca.

Lp
Matic


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #40 : 27 Januar 2008, 23:48:00
Hvala,Lea  :D
Kolikor jaz vem je ISO občutljivost tista zadeva,če hočeš,da slikca ni zamegljena,če se trese fotoaparat al pa da si v temnem prostoru,pa nočeš uporabit fleša.



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #41 : 27 Januar 2008, 23:51:13
Zoe

Je precej ceneje ... ampak nimas garancije  ;). Tako, da vprasanje ce se splaca.

Lp
Matic

Hvala za odgovor. A če kupiš kjerkoli v tujini ni garancije?

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #42 : 28 Januar 2008, 05:44:32
Hvala za odgovor. A če kupiš kjerkoli v tujini ni garancije?
Če kupiš v EU vsaj npr. v Nemčiji(cene so mnogo nižje tam kot pri nas) je garancija ;). Lahko pa pogledaš na bolhi, kjer se da tudi preko posrednikov dobiti orginalne fotiče z računom in garancijo. Res vseeno malce dražje kot, če bi ga npr. kupil v tujini sam - npr. v prej omenjeni Nemčiji, a še vseeno mnogo cenejše kot v naših trgovinah :). Kako pa je z ZDA pa kot je Maticc že napisal ;)


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #43 : 28 Januar 2008, 07:24:10
Lea

ISO pomeni obcutljivost filma (v tvojem primeru digitalnega senzorja) na svetlobo. Višje ISO vrednosti se ponavadi uporabljajo za slikanje pri slabsi svetlobi, da se s tem zmanjsa hitrost zaslonke. Se pa z zvisevanjem ISO tudi veca sum na sliki in s tem kvaliteta slike. Tako cisto na hitro ... upam, da je kaj razumljivo.

Lp
Matic


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #44 : 28 Januar 2008, 08:38:49
Če kupiš v EU vsaj npr. v Nemčiji(cene so mnogo nižje tam kot pri nas) je garancija ;).

Kolikor vem, tudi, ce narocis v Nemciji ti ne bo noben servis pri nas uposteval garancije. Je pa Nemcija precej blizje kot Amerika, ce rabis popravilo, ko je aparat se v garanciji. Posljes v Nemcijo - popravijo in posljejo nazaj ... po mojem dva tedna najvec.

Lp
Matic


Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #45 : 28 Januar 2008, 09:49:04
Hmm ... ja tudi z navadni kompaktnim aparatom se, da slikati objekte, ki se premikajo -  v tem primeru agility. Treba je samo ze vnaprej izostriti sliko na predmet mimo katerega bo pes pritekel (npr. na oviro, ki jo bo pes prekocil) in pocakati, da pes skoci potem pa samo se sprozis. S kompaktnim aparatom seveda malenkost prej, ker ima malo zamika preden slika. In to je vse. Megli pa ne noben aparat, ce imas pravilno nastavljene nastavitve. Torej pri premikajocih se objektih moras imeti nastavljen krajsi cas zaslonke (npr. vsaj 1/250s ali se krajsi, ce je le mozno) in slika bo ostra.

Oj!
Jaz bi pa rada vedela, če se tale zaslonka, da nastavljati na mojem fotoaparatu (Sony DSC H-9) in če se da, bi res lepo prosila, če mi kdo na kratko razloži kako se ta funkcija uporablja, sem gledala malo po priročniku, sicer priznam - na hitro, pa ne najdem nič o tem...  :-[ :-[


Aja... pa še nekaj... še pogledate na tem linku --->KLIK, piše da naj bi imel tale moj fotoaparatek pametni zoom do 76x, pa ga jaz nikjer ne morem dobit oziroma ga ne najdem... :-[
Ima kdo kakšno idejo, oziroma v čem je problem? :)

Lp
Tina



Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #46 : 28 Januar 2008, 10:25:50
Taj, seveda se da nastavljati zaslonko tudi pri tvojem Sonyju.

Zaslonka je naprava v objektivu, ki omogoča odpiranje in zapiranje odprtine zaslonke.
To je luknjica v fotoaparatu, ki uravnava količino svetlobe, ki jo prepusti objektiv. Z zaslonko povečujemo in zmanjšujemo globinsko ostrino.

Tina, pri tvojem Sonyju je:
>>> najmanjša vrednost zaslonke 2.7, kar pomeni, da je pri tej vrednosti zaslonka najbolj odprta,
>>> najvišja vrednost pa je 4.5, kar pomeni da je pri tej vrednosti zaslonka najmanj odprta.
Tvoje vrednosti so torej od F2.7 do F4.5;)

Zaslonko in zaklop (ekspozicijski čas) lahko uravnavaš ko imaš fotoaparat nastavljen na MANUAL ali pa na APERTURE VALUE [A] fotografiranje.



Torej tvoj Sony ima opcije AUTO, PROGRAMM [P], SHUTTER SPEED [S], APERTURE VALUE [A] in pa MANUAL [M].

::: Pod Auto ti fotoaparat sam nastavi pogoje pod kateri fotografiraš.
::: Pod Program si nastaviš sama ISO vrednost, pa vreme v katerem fotkaš itd.
::: Pod Shutter Speed si nastaviš sama ekspozicijski čas - čas osvetlitve, kako dolgo bo svetloba prehajala skozi zaklop, medtem ko se zaslonka nastavi samodejno. Npr.če fotkaš Taja v gibanju mora biti ta vrednost čim manjša, da fotka ni zamegljena (npr. 1/4000 - kar je pri tvojem fotoaparatu najkrajši ekspozicijski čas). Če pa fotografiraš tihožitje pa imaš lahko daljši ekspozicijski čas (npr. 1/100).
::: Pod Aperture Value pa nastavljaš zaslonko, osvetlitveni čas se nastavi samodejno. Če imaš zaslonko na najnižji vrednosti (2.7) bo v fotoaparat prihajalo veliko svetlobe. To nastaviš v zelo slabih pogojih, npr ko je oblačno. Največja vrednost 4.5 pa predstavlja najbolj zapreto zaslonko - to nastaviš npr. ko je zunaj zelo veliko svetlobe.
::: Pod Manual pa sama nastavljap in ekspozicijski čas in odprtost zaslonke. Tu si moraš pridobiti kar precej izkušenj, da boš vedela pri kašni zaslonki rabiš takšen in takšen osvet.čas in pri tem seveda upoštevaš tudi ISO vrednost in vremenske pogoje, itd.

Tako da najbolje da poskušaš in fotografiraš pri razlišnih nastavitvah pa se boš tako še največ naučila. Vsaj jaz sem se tako.
Pa upam da sem ti kaj pomagala, sem se ornk razpisala, a ne ....

p.s. Tisto kar je pa Maticc pisal je pa mišljeno za ekspozicijski čas (1/250!), ne za vrednosti zaslonke (ki so npr. od F2,5 - F4,5).

LP, Maja

LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com


kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #47 : 28 Januar 2008, 10:38:25
Majchy tole si super razložila  ;) Sem ugotovila da lahko tudi jaz na svojem nastavljam to zaslonko  :o  :-[ Sem mislila, da ne morem pa sem po tvojih navodilih odkrila marsikaj novega  :-[  :D  :-*




Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #48 : 28 Januar 2008, 11:11:54
O Majchy - hvaaaalaaaaaaaa! :-* :) Stokrat! :-* :-* :-* :-*

Bom začela malo raziskovati svoj fotoaparat, da bodo slike kar se da najboljše! :D ;D

Res ti hvala za vsa navodila... zelo si mi pomagala, zdaj vsaj vem za kaj je kaj... ;D :-* ker do sedaj sem slikala bolj kot ne, po občutku.... :-[ :D


Še enkrat naj naj naj lepša hvala! :-* :)


Lp
Tina



Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #49 : 28 Januar 2008, 11:24:57
Tega vprašanja glede pametnega zooma pa sploh nisem videla...
............................. .........................
Optični zoom: 15x
Natančni digitalni zoom: 30x
Pametni zoom: do 76x (z VGA)
............................. .........................

Hmmmm, ker me je res zanimalo kaj pomeni tale ''pametni zoom'' sem se odločila, da malo pobrskam po netu.
Pod pametni zoom res ne moreš najti NIČ pametnega, zato sem šla pogledat pod ''smart zoom''.



Evo kolikor sem lahko zbrskala in prevedla, je tale pametni zoom še zelo nerazširjen po fotoaparatih in naj bi bil na voljo zaenkrat le v Sonyjevih fotoaparatih.
Pametni zoom deluje na drugačen način kot digitalni zoom. Naj bi bil bolj ''pameten'' in naj bi ne uničil kvalitete fotografije.

Slaba stran tega zooma je, da ne moreš uporabljati polno resolucije fotoaparata, ko uporabljaš pametni zoom.
Npr. če imaš fotoaparat z 8 megapiksli, boš imela na voljo le kakšnih 7 megapikslov ali celo manj. Če zmanjšaš resolucijo, imaš na voljo fotografiranje s pametnim zoomom.
Tako da če npr. zmanjšaš pri tvojem Sonyju z 8megapiksli resolucijo na 5 megapikslov boš tako dobila 1.8x dodatnega zooma pri fotografijah. Če zmanjšaš resolucijo na 1megapiksel, boš imela na voljo 4.7x dodatni pametni zoom.

Pametni zoom ti prihrani dodatno obdelavo fotografij. Če posnameš fotko z visoko resolucijo in ti nekaj na robu fotke ne bo všeč in bi rada, da tega ne bi bilo na fotki, to pač obrežeš v kakšnem grafičnem programu.
Z drugimi besedami obrežeš center fotke in ostalo kar je okoli tega zbrišeš in tako prizoomiraš fotko.
Pametni zoom pa to naredi na fotoaparatu samem (pri nižji resoluciji). Nižjo resolucijo pa dobiš ravno tako, če odrežeš fotko (in s tem vržeš stran megapiksle), ki si jo posnela z boljšo resolucijo.
 
Torej če boš fotografirala pri resoluciji 1 megapiksel, boš dobila zeloooo močan zoom.
Glede kakovosti fotografij, ki jih posnameš s pametnim zoomom ti pa tudi ni treba skrbeti... Za kakovostno 10x15 fotografijo rabiš vsaj 3megapiksle resolucije.

Če imaš npr. fotoaparat s samo 4megapiksli, še nimaš na voljo toliko možnosti, da uprabiš pametni zoom, pri fotoaparatih z 8 ali več megapiksli pa se pametni zoom že zelo izplača.
Pa tudi dodatne obdelave fotografij ne potrebuješ, tako prihraniš tudi na času.

Npr.
- A: fotka posneta z 8 megapiksli, obrezana.
- B: fotka z 5.1 megapiksli, original, s Smart zoomom :)





Ni neke blazne razlike ne?

vir: http://www.digitalsecrets.net/Sony/AdvancedKnow5-SZ.html

Evo Tina, zdej pa hitro uporabljat Smart zoom.

LP, Maja

LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com


Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #50 : 28 Januar 2008, 11:29:52
Joj Maja zlata si!!!!!! :-* :-* :-* :)

Hvala ti, res! :-* :) Sem ti dolžna kavico! :)

Bom šla veselo sprobavat, vse tele "nove" funkcije.... ;D :D še enkrat resnično hvalaaaaaaaa! :-* :)


Lp
Tina



Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #51 : 28 Januar 2008, 11:34:00
Ni za keeeeej Tina.

Sem se še jaz kaj pametnega naučila zraven.

LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #52 : 28 Januar 2008, 20:20:49

Tina, pri tvojem Sonyju je:
>>> najmanjša vrednost zaslonke 2.7, kar pomeni, da je pri tej vrednosti zaslonka najbolj odprta,
>>> najvišja vrednost pa je 4.5, kar pomeni da je pri tej vrednosti zaslonka najmanj odprta.
Tvoje vrednosti so torej od F2.7 do F4.5.  ;)

Samo en popravek. Zgoraj odebeljeno pomeni, da so to svetlobne vrednosti zaslonke od najmanjse goriscne razdalje (najmanj zooma), do najvecje goriscne razdalje (najvec zooma). Torej, pri najmanj zooma ima tvoj aparat najvecjo odprtost zaslonke najvec F2.7, pri najvec zooma pa lahko zaslonko odpres do najvec F4.5. Ima pa vecina fotoaparatov (kompaktnih) svetlobne vrednosti nastavljive nakje od F2.x - F8. To pomeni, da ti lahko ne glede na to koliko imas zooma, ko slikas nastavis zaslonko na F4.5 (ali vec ... npr F5.6....) ne mores je pa pri najvecjem zoomu nastaviti na manj kot F4.5 in pri najmanjsem zoomu manj kot F2.7.

Lp
Matic


LeA :)

  • *
    • Prispevkov: 820
    • Točke: 1
  • Nall
Odgovori #53 : 28 Januar 2008, 20:24:15
Lea

ISO pomeni obcutljivost filma (v tvojem primeru digitalnega senzorja) na svetlobo. Višje ISO vrednosti se ponavadi uporabljajo za slikanje pri slabsi svetlobi, da se s tem zmanjsa hitrost zaslonke. Se pa z zvisevanjem ISO tudi veca sum na sliki in s tem kvaliteta slike. Tako cisto na hitro ... upam, da je kaj razumljivo.

Lp
Matic
Torej večji ISO,večja kakovost? Zakaj so pa potem tako majhne vrednosti ISO mogoče,mislim zakaj ni samo največjih?A če imaš boljšo svetlobo je bolje če imaš manjši ISO ali večji?

 :-[

Pred vami je ljubezen,zavita v kepo dlak.*


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #54 : 28 Januar 2008, 20:27:35
Sem pozabil napisati ...

Ta popravek zato, ker ce bos hotela nekaj slikati z najvec zooma ti bo aparat sam prestavil svetlobno jakost (vrednost) zaslonke iz F2.7 (ce bos imela tako nastimano) na F4.5(kar je najvecja mozna svetlobna jakost zaslonke pri polnem zoomu). Da te ne bo zmedlo, ker ne bos mogla nastimati svetlobne jakosti zaslonke pri polnem zoomu na F2.7.

Lea

Sorry ... tukaj sem se pa jaz ornk zmotil. Vecji kot je ISO vec je suma in slabsa je kvaliteta slike!!! Se pa ISO zvisuje zato, da se zmanjsa hitrost zaklopa (na racun vec suma sicer).

Lp
Matic


Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #55 : 28 Januar 2008, 20:28:30
Lea

Ja ce imas vec svetlobe nastavis ISO na manj (ponavadi je to ISO100).

Lp
Matic


LeA :)

  • *
    • Prispevkov: 820
    • Točke: 1
  • Nall
Odgovori #56 : 28 Januar 2008, 20:30:31
Aha,sedaj razumem.

Hvala,Maticc!

Pred vami je ljubezen,zavita v kepo dlak.*


Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #57 : 28 Januar 2008, 20:52:34
Samo en popravek. Zgoraj odebeljeno pomeni, da so to svetlobne vrednosti zaslonke od najmanjse goriscne razdalje (najmanj zooma), do najvecje goriscne razdalje (najvec zooma). Torej, pri najmanj zooma ima tvoj aparat najvecjo odprtost zaslonke najvec F2.7, pri najvec zooma pa lahko zaslonko odpres do najvec F4.5. Ima pa vecina fotoaparatov (kompaktnih) svetlobne vrednosti nastavljive nakje od F2.x - F8. To pomeni, da ti lahko ne glede na to koliko imas zooma, ko slikas nastavis zaslonko na F4.5 (ali vec ... npr F5.6....) ne mores je pa pri najvecjem zoomu nastaviti na manj kot F4.5 in pri najmanjsem zoomu manj kot F2.7.

Sem pozabil napisati ...

Ta popravek zato, ker ce bos hotela nekaj slikati z najvec zooma ti bo aparat sam prestavil svetlobno jakost (vrednost) zaslonke iz F2.7 (ce bos imela tako nastimano) na F4.5(kar je najvecja mozna svetlobna jakost zaslonke pri polnem zoomu). Da te ne bo zmedlo, ker ne bos mogla nastimati svetlobne jakosti zaslonke pri polnem zoomu na F2.7.

Matic - najlepša hvala tudi tebi! :) :-*


Sem z nekaterimi stvarmi že veliko bolj na jasnem... res še enkrat najlepša hvala Maja in prav tako hvala tudi tebi Matic... :)

Pa končno sem odkrila ta 76x zoom.... :o :D
Pa z nastavitvami zaslonk sem se tudi igrala, ampak prejle, v zaprtem prostoru... tako, da se bom prav poglobila v tele zadeve verjetno jutri zunaj, pri dnevni svetlobi... ampak sem pa videla kako gre vse skupaj... tako da obema še enkrat hvala! :-* :-*


Lp
Tina



Maticc

  • *
    • Prispevkov: 238
    • Točke: 0
Odgovori #58 : 28 Januar 2008, 20:58:48
Mogoce en predlog. Ce se komu ljubi, naj, ko nalepi sliko v "fotogafiranje" zraven se napise osnovne nastavitve pri katerih je bila slika posneta (svetlobno vrednost, hitrost zaslonke, iso,..). Se da potem primerjati slike in v cem so razlike pri razlicnih nastavitvah (globinska ostrina, ...). Zna biti zanimivo.

Lp
Matic


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #59 : 28 Januar 2008, 21:40:49
Kolikor vem, tudi, ce narocis v Nemciji ti ne bo noben servis pri nas uposteval garancije. Je pa Nemcija precej blizje kot Amerika, ce rabis popravilo, ko je aparat se v garanciji. Posljes v Nemcijo - popravijo in posljejo nazaj ... po mojem dva tedna najvec.
Nak ne bo to ravno držalo ;) Rabiš samo račun in potrjen Evropski garancijski list. Preverjeno na servisu :) Tako, da ni problema ga odnesti v SLO servis ;). V Nemčiji se jih da dobiti res mnogo ceneje kot pri nas. Pri nas so res mnogo preveč zasoljene cene :-\. No odvisno kaj kdo išče, kateri model.

lp