Psarna McKruster - Zahodnovišavski beli terierji

ninci · 4077

ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Ime na forumu: McKruster
Ime psarne: of McKruster
Vzreja: Zahodnovišavski beli terierji /West Highland White Terrier
Internetna stran: www.mckruster.com
E-mail: [email protected] ali [email protected]


V letu 2006 sva z možem registrirala psarno of McKruster za vzrejo zahodnovišavskih belih terierjev. Višavski terier je za naju idealna pasma, saj združuje majhnega družinskega in hišnega psa, ki z ustrezno nego ne pušča dlake v stanovanju in dinamičnega, aktivnega ter nekoliko samosvojega lovskega psa, ki obožuje divjanje in dolge sprehode.
V psarni imamo trenutno 3 psice in 1 psa. Vsi so družinski člani in prebivajo z nama v stanovanju. Kot tipični predstavniki terierjev imajo izrazit lovski nagon, zato je potrebna primerna vzgoja že v zgodnji mladosti, ki le-tega usmeri v pozitivno energijo. Višavci so izredno učljivi in željni znanja, obožujejo trikce in agility, pa tudi v poslušnosti so s primerno vztrajnostjo zelo uspešni. Tudi mi imamo tako z našo psičko Umo opravljen izpit B-BH. Za otroke je pasma manj primerna, saj v veliki večini otroci ne zmorejo potrebne vztrajnosti za njihovo ustrezno vzgojo, vendar prisotnost otrok v družini ne predstavlja problema, v kolikor je pes dobro vzgojen.
Kot vzrediteljica kljub številčnosti in popularnosti pasme ostajam med »strožjimi« vzreditelji, ki tehtno premislijo preden se odločijo prodati psa potencialnemu kupcu. Od bodočih lastnikov tako zahtevam najmanj en osebni obisk, na katerem imam priložnost spoznati njihove motive za nakup, njihovo predhodno znanje in poznavanje pasme ter seveda pričakovanja, ki jih gojijo do bodočega družinskega člana. Šele po tem obisku ocenim njihovo primernost in sprejmem morebitno rezervacijo. Prav tako od vsakega bodočega lastnika zahtevam podpis pogodbe, ki opredljuje odnos med vzrediteljem in lastnikom. Z vsemi lastniki ohranjam stik in se trudim spremljati njihov razvoj ter novim lastnikom pomagati tako pri vzgoji, zdravstvenih vprašanjih, kot vprašanjih nege in razstavljanja. 
Pri vzreji dajem poudarek na kvaliteto in predvsem karakter psov ter se trudim bodočim lastnikom zagotoviti najboljše možne izhodiščne pogoje za uravnoteženega in zdravega psa.  V letu 2007 smo vzredili dve legli: leglo N in leglo O. Za več informacij nas lahko pokličete ali obiščete našo spletno stran. Veselimo se vašega klica!