Pasje in mačje razstave

ninci · 25755

vali

  • *
    • Prispevkov: 168
    • Točke: 14
Odgovori #30 : 07 December 2005, 12:55:35
Po svoje se strinjam z vsemi vami. Tudi sama se udeležujem pasjih razstav (v bistvu so me v to nagovorili, ker nikoli nisem bila pristaš tega). Predvsem je bila to želja Valijeve vzdrediteljice, ki ga je iz legla izbrala, da bi bil njena referenca v tujini - in zato smo ji morali obljubiti, da bo videl vsaj nekaj razstav. Tako se je začelo...

Prišli smo na prvo razstavo, kjer so ga ostali lastniki iste pasme v SLO (ne čisto vsi) totalno skritizirali - ne njegove zgradbe ali kakšnih dednih napak - ne, češ, da ne bo imel dovolj dlake, ker je pač čokoladne barve (morate vedeti, da je edini v SLO). Ne bom govorila, kako smo bili razočarani, kaj smo kupili. Na ta isti razstavi, pa nas je sodnica samo hvalila, češ, da tako lepega primerka pasme že dolgo ni videla, pa kako lepo barvo ima.... Pa spet nismo vedeli, kaj naj si mislimo. Prišli smo v BIS - evo, pa smo kar prvič pristali na stopničkah (pa nas ni nihče poznal - ne sodniki, ne razstavljalci).
Dlake ima naš pes dovolj, celo enkrat mu je sodnik napisal, da je je preveč. Je pa dobil tudi dvakrat prav dobro (enkrat zato, ker ni hotel stati v razstavni pozi - pravzaprav Vali tega sploh ne počne, da bi ga pa cele dneve trenirali, pa nam ni do tega, drugič zato, ker smo ravno dobili Kinga, ki se je dobesedno prva dva meseca obešal na Valijevo dlako in jo precej uničil - takrat je bila ocena čisto upravičena).
Je pa res, da nikoli ni dobil BOB, saj je pri AKŠ neka Zagrebčanka, ki se pozna z vsemi sodniki in le njeni psi so vedno BOB. Kuhinje je na razstavah toliko, da je groza. Zato sem vesela, da je opravil v zelo kratkem času vse JCh in Ch SLO. Pač nekaj potrebuje, drugače ni zanimiv za vzrejo - tako je pač, da je lahko še tako lep pes, pa ga ne bodo zbrali za očeta mladičkov, ker ni naslovov. Ne gre se mi za denar od skokov - niti ni kandidatov, niti ni računice (stroški razstav). Pri nas je najpomembnejše pri vsej zadevi druženje. Sploh pri AKŠ (potem, ko smo zgladili neumnosti ob prvih srečanjih) se imamo prav super. Tisti, ki je najbližje doma razstavi, organizira po njej piknik.

S Kingom pa najprej nismo hoteli na razstave, potem pa se je pokazalo, da je kar nekaj kandidatk za skok, ki so zainteresirane za Kinga (oz. njihovi lastniki), pa smo rekli, da bomo obiskali vsaj nekaj razstav. Prav tako nismo najbolj poznali predstavnike pasme,tako spoznaš ostale lastnike od katerih se lahko marsikaj naučiš, pa še psa malo primerjaš z ostalimi in vidiš, ali je "ta pravi ali ne". In ne na koncu spoznaš ogromno ljudi, ki jih v glavnem srečaš le tam in se že v naprej veseliš novih srečanj. Saj večina ni "fanatičnih" razstavljalcev, takih z zvezami. So le pasjeljubci tako kot vi in jaz. Ne rečem, da se ne veselim kdaj kakšnega uspeha (v vsakem primeru je to tekmovanje, ki te tudi zagrabi) ali, ko kdo od obiskovalcev reče, da imam lepega psa.... Saj sem le človek, ki mu godi, če kdo pohvali kaj njegovega.... Mislim pa, da svojih psov ne mučim in sploh King hudo uživa v razstavah (vsaj v ringu je čisto drug pes - kot bi se rad postavljal). Ne puščam jih same, ne zapiram jih, živijo z nami in so vedno ob nas....

Se pa definitivno dogajajo na razstavah stvari, ki niso v čast ne nam razstavljalcem, ne obiskovalcem, sploh pa ne sodnikom....O njih imam svoje mnenje. Moram pa priznati, da uživam obkrožena s psi in prijatelji, ki te pridejo obiskat na razstavi (to odtehta vso slabo voljo zaradi ostalih svinjarij, ki se tam dogajajo). :)

Januša



rosa

  • Alenka
  • *
    • Prispevkov: 695
    • Točke: 14
Odgovori #31 : 07 December 2005, 14:05:08
Kar se tice ocen je to cisto subjektivno (eni tako drugi drugace). Eden bo psa prehvalil, drugi pa bo nasel polno napak.

Moti pa me, tako kot je bilo zdaj v Vrtojbi, ko gre sicer za velik prostor, a se vedno premajhen za toliko psov in se tudi zgodi da kdo na koga stopi in podobno.

Meni je razstava vsec, ker greva skupaj pac poskusit sreco. Se pripraviva kolikor je pac mozno oz. recimo temu po najboljsih moceh, potem pa kar je pac je. Vsec mi je tudi, ker vidim mnogo drugih pasem in spoznam dosti novih ljudi... Rosa sreca mnogo psov, sicer ona misli da so vsi "prijazni" tako kot ona, kar zna postati kdaj problem...

Drugace pa ne jemljem razstave kot neko tekmovanje, ampak bolj, kot nekaj novega in kot nek iziv... Pac poskusava se doro pokazat, to je pa vse. ;) Seveda sem pa ponosna na vsak njen dober rezultat.

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #32 : 07 December 2005, 14:05:59
Jaz pa groominga nebi ukinila. Sem že napisla, da nekateri psi izgledajo blazno neurejeni, če jih vsaj malo ne pristrižeš. Koliko pa fenaš je pa stvar okusa. Ljudje, ki jih poznam jaz dajo psa na mizo za 10min ga spenajo (mimogrede večina psov obožuje fen, ker jim hladen zračni curek masira kožo), pol pa pes ali poležava lai sedi ali kar koli že dela do vstopa v krog. Je pa precej odvisno, kako je pes navajen. Na mizo moj noče in ga dam gor samo v skrajnih primerih, kadar je treba postričt in rabim mirnega psa, ki se ne izmika. Ampak tudi če bom Neona na lj cacibu fenala, bo stal na tleh, ker fen obožuje in se mu nastavlja še bolje kot jaz vem kako naj ga obračam. Isto mnenje imam o kletkah. Kakor je pes navajen. Poznam psa, ki bi na rastavah ubijal, da bi lahko čakal in oležaval v kletki, ne da bi mu kdo hodil blizu in mu kakorkoli težil. Če mu že prideš težit, te enostavno ignorira in spi dalje. Neon npr. bi pa umrl, če bi ga dala v kletko in odšla stran, klepetat ali karkoli drugega, tako da je vedno z mano ali pa ga pustim enemu od strarih, ki je pač z mano.

Kar se pa dvojnega hendlana tiče se pa delno strinjam. Po eni strani mi gre na živce, po drugi pa zna bit bolj humano, kot da psa z ovratnico nekaj postaviš in mora pod mus držat tisto pozo in oh in sploh.

o sodnikih se definitvno strinjam, prav tako o organizatorjih pri zadnjem delu pa nebi posploševala. Če svojega psa peljem na rastavo ga nimam nič manj rada. No ampak si mislim, da si mislila na ljudi, ki svoje pse kar zavržejo ali pretepejo zaradi nedoseganja rezultatov  >:(

Januša s tabo se pa strinjam do pike  ;D In zanimivo da so ti tako skritizirali psa  :o Kake se gre folk špiat. Kaj takega še nism dožvela, da bi me hotli tako zjebat, da bi mi skritizirali psa v nulo zaradi ljubosumja...  :-X :-X :-\ Dobro da mi teh par njufi razstavljalcev tega ne dela, niti se mi ne prilizuje, najbolj pa zaupam Marjaninemu mnenju in mnenju g. Fanturja, ki sta mi ne glede na to da pes ni iz njune vzreje, ni šampijon povedala marsikaj in oba več kot moja vzrediteljica, čeprv smo se videli manjkrat kot z njo. Hvala obema za naprej in nazaj!


telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #33 : 08 December 2005, 10:03:16
Pa sem jaz vedla da mam prov, da se psic ne sme razstavlat razen pod miljardo pogojev. Evo:

92. člen PSD

Na kinoloških prireditvah ne smejo sodelovati: necepljeni psi in bolni psi, vidno breje in goneče psice. O zdravstvenem stanju odloča veterinar.
Na prireditvah se lahko izjemoma dovoli udeležba vodniku z gonečo psico, pod pogoji, ki jih predpiše prireditelj. Lastnik oziroma vodnik, ki želi sodelovati z gonečo psico, mora pred začetkom prireditve organizatorja in sodnika o tem posebej obvestiti. V tem primeru mora organizator poskrbeti, da goneča psica ne bo motila ostalih psov, ki sodelujejo na prireditvi. Vodnika psice, ki ne obvesti organizatorja in sodnika o tem, da sodeluje z gonečo psico, mora sodnik diskvalificirati in prijaviti na ustrezen disciplinski organ KZS.
Na prireditvah, kjer se ocenjuje delo reševalnih psov in usposobljenost psov, ki se uporabljajo v humanitarne namene, lahko sodelujejo tudi nečistopasemski psi (mešanci). Za goneče psice veljajo določila prejšnega odstavka.

+1 točka

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #34 : 08 December 2005, 10:11:33
Pa sem jaz vedla da mam prov, da se psic ne sme razstavlat razen pod miljardo pogojev. Evo:

gonečih se psic najbrž misliš. Jah ampak vseeno se lahko. Pravilnik to deloma dovoljuje.
Kako boš zagotovil recimo na CACIB Lj. da gonečka ne bo motila ostalih udeležencev pa ...se meni zdi nemogoče ampak v tem pravilniku sigurno obstaja luknja, ki jo razstavljalci laho izkoristijo. Pa pravila so zato, da se jih krši grem stavit da je skoraj na vsaki razstavi prisotna vsaj ena gonečka, ki e z gonitvijo ravno začela ali pa se končuje, ampak še vseeno je gonečka.




ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #35 : 08 December 2005, 10:44:33
Miša me zelo veseli, da si eden redkih razstavljalcev, ki vidi točno to kar vidim jaz kot obiskovalec. Lansko leto je recimo na CACIB-u v Lj. italijan kar dobre nagarbal svojo dogico, ker se ni hotela postavit kot je on želel med tem ko jo je pripravljal. No comment, me je imelo, da bi ga sama oklofutala ravno tako kot je on svojega psa.

Citiraj
Kot prvo: razstave so MUČENJE psa, ljudi in naših denarnic.
   drugo : osebno bi takoj prepovedala dvojni hendling, gruming in mize ( tudi tiste v ringu )
   tretje : sodniki bi morali imeti več znanja, objektivnosti in morale
  četrto : organizatorji bi morali poskrbeti za svoj ugled, poiskati sponzorje zunaj kinoloških vrst
             se držati FCI pravil o razstavah
    peto :  obiskovalci bi morali imeti malo več osnov o obnašanju na razstavnem prostoru
   šesto :  razstavljalci pa malo več kinološke kulture, morale, samodiscipline, predvsem pa                   
veliko več ljubezni do svojih 4 nožcev.

Kot prvo: se strinjam. Sicer sem bila na razstavi kot razstavljalec samo 1x, ampak sem prišla tako zmatrana domov, da sem rekla da ne grem nikoli več. In se tega še danes držim, čeprav sem bila nkajkrat še povabljena z strani vzreditelja pa še handlerka se mi je javila, da bo ona razstavljala Smarta, ... pa me nekako ne potegne.

Kot drugo: mene najbolj moti grooming, pasma je kakršna je. Če se je skotila z neobritim repom je pač taka po naravi, in če ima "ljubavni tepih" in zavesce na tačkah jih pač ima. To je pasma in taki psi naj jo tudi predstavljajo. Vsi izometničeni namreč ne predstavljajo nič drugega kot lutke v rokah človeka,ki lahko dela z njimi kar hoče. Ne pozabimo da so to živali in ne pozabimo, da imajo še vedo svojo naravo, ki sigurno ni lakiranje, lišpanje, striženje itd.

tretje: če je res kar pravi Neyka, da itak dobiš prav dobro v najslabšem primeru dobro če psu manjka pol tace, potem ... res ne vem od kot pridejo ti sodniki. Saj res še nikogar nisem slišala, da bi rekel da je njegov pes dobil dobro ali pa še slabše, ali pa se z tem enostavno ne "hvalijo" in take ocene raje zadržijo zase.

četrto: tu spet pridemo do tega ...se lahko razstavljajo goneče se psice in pod kakšnimi ogoji. FCI navaja, da se ne smejo razstavljati očitno goneče se psice. KZS pa to kar je prej navedla Neyka. Torej katero zdaj velja in kdaj se psica očitno goni??

Peto: obiskovalci pridejo na razstavo 1x na leto, pa še to najbrž ne vsako leto. Seveda jim pravila obnašanja niso jasna in jim jih morate predstaviti sami razstavljalci. Če rečejo " ali lahko pobožam vašega psa" ponavadi vedno dobimo odgovor "seveda" ampak ... ko je Neyka recimo omenila ga pobožajo ravno tam kjer ni treba (po čupi), obisovalec seveda ne ve, da ste se vi prej z tem matrali dva dni, da psu dlaka stoji kot je treba, velja pa pravilo, da se psu približamo od spredaj da ga ne presenetimo, torej se mi zdi logično, da bo večina obiskovalcev psa najprej pobožala ravno po glavi in potem "adijo frizura" ::). Torej morate obiskovalcem vi povedati kje vašega psa lahko pobožajo in jim zraven povedati, da ima umetno narejeno frizuo, in da njihov kavč pes niti slučajno ne bo izgledal tako kot izgledajo ti psi (če gre za sfriziranega psa seveda).

šestič: Ja pretepi, kregi, metanje stavri v glavo, žvižganje, ...pa to vse zaslediš na domačih razstavah sploh ni treba v tujino. In potem slišim, da se razstavlja zgolj zaradi užitka. Ja morda kje (čeprav dvomim) v Sloveniji niti slučajno ne, ker  rezultati vsem preveč pomenijo. Ko berem teme o razstavah noben ne reče mene pa je na razstavi to in to motilo ali pa mi je bilo to in to tokrat izredno všeč. Ampak samo: mi smo pa dosegli to. In pika. Vedno je rezultat na prvem mestu.
So izjeme priznam, nekaj teh izjem poznam recimo Špela z dogama, pa Vali z Kingom, pa Rosa... so se prav lepo sprehajali okoli v Vrtojbi pa igrali pa... je bilo prav fino dočim tega za marsikoga ne morem trditi. V Vrtojbi se je en pes dobesedno posral pred ringom in to kako ... no comment. Najbrž ni bil na potrebi od zjutraj ko je prišel pa do 13h ko so šli v ring.

Aja pa Neyka v Vrtojbi je bil en Njufi na mizi od jutra do 13h ko smo šli mi domov. Ves čas so ga strigli, fenali, česali, urejali. Misliš da je bil navdušen? Jaz mislim, da ni bil pa če mu je tisto fenanje še tako pasalo.

Lp nina



newfka

  • Newfs! I love them!!!
  • *
    • Prispevkov: 827
    • Točke: 15
  • Newfing through life!
Odgovori #36 : 08 December 2005, 16:49:11
Jaz ne vidim nič spornega v tem, da se njufa pred razstavo postriže iz razlogov, ki jih je navedla že Neyka in jih ne bom ponavljala. In če že drugega ne bi strigli, bi morali postriči vsaj ušesa in šapke, da se pač vidi oblika le-teh. Čeprav z mojega vidika tudi tu nastane vprašanje. Zakaj se recimo še bobtailom ne postriže ušes, da bi se videla oblika? A pri njih pa to ni pomembno? To ni provokacija. Hočem le pametno pojasnilo.
Tudi v tem, da se ga sfenira ne vidim nič spornega, saj psa to nič ne boli. Čeprav ne razumem zakaj, naj bi se ga feniralo zato, da bi bil videt bolj flufy. V standardu vendar piše, da se mora njufkova dlaka prilegat telesu, ne pa biti "napihnjena" z zrakom, zgolj zato, da bi pes izgledal bolj kosmat. Razumem pa, da fen blagodejno vpliva na kožo, odstrani odmrlo dlako in prah in nepotrebno vlago, to je pa tudi vsa funkcija fena, kot jo razumem jaz.

Ne strinjam pa se z barvanjem, pudranjem, mazanjem s kremami itd., itd...

In se strinjam z Ninci, za psa vsekakor ni prijetno, da mora po dve, tri ali več ur neprestano stati na mizi in se pustiti fenirati (pa čeprav mu paše), vleči za dlako, striči, vse za tistih nekaj minutk v ringu.  :-\ 
Preden pa sploh pride na razstavo mora še doma prestati kopanje, šamponiranje, vtiranje balzama, česanje, feniranje, čiščenje všes, striženje kremplljev in kaj jaz vem, kaj še vse.
Seveda je odvisno vse odvisno tudi od tega, kako se lastnik ali pa frizer psa vsega loti, ali psa poboža, pohvali, nagradi, se z njim pogovarja, mu pusti med delom sesti in si odpočiti. Kljub vsemu pa tudi to ne opravičuje vsega, kar mora pes prestati. Pa čeprav se na koncu tolažimo, da mu je vse skupaj v bistvu všeč. Hja, kaj pa imamo mi pojma, kaj pes čuti, medtem, ko stoji na mizi in nas potrpežljivo prenaša.  :-X

Vse gre v smeri potrošništva, tudi razstave. Kupite tak fen, ker ga vaš pes nujno rabi, kupite tak pa tak šampon, pa take in take škarje, pa tak in tak balzam, saj brez tega ne boste mogli preživeti ne vi, kaj šele vaš pes.
In na koncu iz psa nastane nekaj, kar v realnem življenju ne boste nikoli srečali. In vse traja le tistih nekaj borih uric. Naslednjič pa znova, spet vse od začetka.

Meni so rastave sicer všeč in bi z veseljem razstavljala oz. vsaj poskusila, kako vse skupaj izgleda, vendar pa moram priznati, da me takšne stvari v zvezi z groomingom odbijajo. Blagom kratkodlakim pasmam! Sama si nikoli ne bi želela biti dolgodlaki razstavni pes.  :(

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #37 : 08 December 2005, 19:28:45
Jah tisti, ki majo newfa par ur na mizi...loh mirne duše (tudi njim v fris) izjavim da so prflikneni. Fen rabiš zato, da s psa spraviš prašne delce, pa se dlaka še vedno lepo prilega ok mal bol napihnena je ampak tok pa spet ne. Newfka spomni se Erosa. Verjetno si ga že vidla tako sfeniranga kot natur, pa ni prevelke razlike v kosmatosti, zgleda pa bolj svetleč in dlaka je čutit bolj sveža. Pri bobtailih je pa dlaka drugačne kvalitete in tudi pes je precej drugačen. Je pa čist možno tut da ni pomembno kako nosi ušesa. Pri nekaterih pogoji noso tako strogi. Ampak ker pasme ne poznam bom rajš tiho.

Kar se pretepov psov tiče me je pa v Lendavi melo, da i stopla do Madžara pa ga oklofutala. Grrr mel je psa, ki se mize boji na mizi in ga klofutal, ker ni hotel stat pri miru. Kok je folk neumn  >:( Tut Neon ni ljubitelj, pa mi velik lepš stoji gor in se ne punta ko ga crkljam pa se pogovarjam z njim pa kak piškotek pade...

Božanja nisem pa še nikomur odrekla pa vedno dodam ne po glavi. Mi pa res gredo na živce ljudje ki pridejo psu zagladijo dlako in naprej  >:( >:(

Ninci...če ti je na razstavah tudi kot obiskovalki tako hudo...zakaj sploh še hodiš? Dobivam občutek da tam resno trpiš.

Če pa zbiramo kere pasme bi bli...Jaz bi bla njuf pri normalnih lastnikih oz. katerakoli pasma pri normalnih lastnikih. Pa nej mi pobrijejo rit če bom tko bolš zgledala. Sej se da to narest tud brez da ostanejo kraste pa je čist dobr na koncu.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #38 : 08 December 2005, 21:28:32
Ninci...če ti je na razstavah tudi kot obiskovalki tako hudo...zakaj sploh še hodiš? Dobivam občutek da tam resno trpiš.

Kje piše da trpim?? Neyka a ti sploh bereš moja sporočila :o Govorim o tem kaj se da izboljšati, kaj bi lahko popravili. In zakaj sploh razstave so. Nikjer ne govorim o tem kako težko je meni pse same gledat, niti ne o tem, da mi je težko se tam družit z ljudmi. Zgleda pač ne dojameš bistva mojega pisanja. škoda.

Lp nina



rosa

  • Alenka
  • *
    • Prispevkov: 695
    • Točke: 14
Odgovori #39 : 09 December 2005, 13:45:35
Ceprav je pa res (no, saj sem bila sele na dveh razstavah), da je bila razstava na Ptuju za retrieverje nekaj cisto drugega, kot ta v Vrtojbi. Psov je bilo tudi kar veliko, ampak smo bilo ob Ptujskem jezeru, tako da si se sel lahko malo sprehajat, medtem, ko si cakal; pa sodnica je bila tak "soncek", nasmejana, z vsakim psom je nekako najdla stik (Rosa se ji je celo na hrbet vrgla, da bi jo cohala). Vsakega je malo pobozala, mu namenila par lepih besedic... odprta zenska.
Mojemu sosedu je govorila naj se sproti, ker je prevec napet, v ringu mu celo kazala kako naj labrador stoji na razstavi, pa ceprav ni nevem-kako lepo stal mu je dala odlicno, ker je menila da je lep kuza... Ocene so bile skoraj same odlicne, kar se meni zdi prav, ceprav vem da gre za ocenjevanje, ampak jaz ne vidim, po domace povedano (res da sem laik),  na razstavi enega psa ne, ki mi ne bi bil urejen in lep za pogledat (pa cetudi mi recimo katere pasme drugace tudi niso najbolj vsec). Konstrukcija pa tudi le tu pa tam skriplje.

Res je bla na Ptuju zame razstava 1A. 8)

Kar se tice strizenja na razstavi, pa se mi zdi malo smesno, da jih strizejo tam, ce pa imas doma nevemkoliko casa da lahko strizes psa. Gledala sem enega teriercka, ki je bil tudi celo razstavo na mizi, najprej je bil cel cupav, potem na koncu pa ful postrizen. Saj ne recem, razumem da detaile urejas tam, ampak strizes ga pa lahko doma (no vsaj po mojem).

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #40 : 09 December 2005, 15:05:34
Kje piše da trpim?? Neyka a ti sploh bereš moja sporočila :o Govorim o tem kaj se da izboljšati, kaj bi lahko popravili. In zakaj sploh razstave so. Nikjer ne govorim o tem kako težko je meni pse same gledat, niti ne o tem, da mi je težko se tam družit z ljudmi. Zgleda pač ne dojameš bistva mojega pisanja. škoda.

Lp nina

Namen razstav je izključno samo v vaš užitek in nikakor ne v užitek obiskovalcev, saj od tega nimajo /nimamo nič.

predvsem sem imela tole v mislih. Za moje pojme bi itak tudi če bi slšal sodnika komentirat imel kaj od razstave samo v primeru, da greš od človeka do človeka od psa do psa.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #41 : 09 December 2005, 15:22:17
predvsem sem imela tole v mislih. Za moje pojme bi itak tudi če bi slšal sodnika komentirat imel kaj od razstave samo v primeru, da greš od človeka do človeka od psa do psa.

Ja seveda, če bi pa zraven slišala še predstavitev kakšne pasme, ki mi je manj poznana in pa oceno tistih psov, ki me zanimajo in kaj sodnika na njih moti, bi bilo to dejansko v moj velik užitek. Konec koncev bi šlo v tem primeru za kinološko izobraževanje zdaj pa gre samo za show oz. v mojem primeru "pridem pozdravit tiste, ki jih že dolgo nisem videla, pa je edina možnost za ponovno srečanje razstava. Če vidim tam še kakšnega lepega CC-ja toliko bolje. Ob ringu z goldni se nikoli ne zadržujem, ker mi vsi poštirkani niso všeč. Če je to to, kar si hotela slišat ::)
Lp nina



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #42 : 09 December 2005, 17:48:51
Sej so na razstavah predstavitve pasem!! A jih še nisi zasledila. Po zvočniku. No ni jih na vseh razstavah. V Trbovljah so ble pa al v Mariboru al v Hrušici mogoč pr obeh tudi.  ???

Kar se tega tiče bi res lahko dali na vse razstave. Ampak dejasnko razstave so šov, kjer se pač pokaže pse čimbolj urejene.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #43 : 09 December 2005, 20:16:27
Sej so na razstavah predstavitve pasem!! A jih še nisi zasledila. Po zvočniku. No ni jih na vseh razstavah. V Trbovljah so ble pa al v Mariboru al v Hrušici mogoč pr obeh tudi.  ???

Kar se tega tiče bi res lahko dali na vse razstave. Ampak dejasnko razstave so šov, kjer se pač pokaže pse čimbolj urejene.

Ja ko komentator med predstavitvijo celo napačno imenuje pasmo. No comment. Taka predstavitev ni nikomur v ponos :P

Lp nina



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #44 : 09 December 2005, 22:02:50
Aja? Kdaj že kje že? PO pravici tudi teh dveh ali treh predstavitev nisem poslušala preveč dobro. Preveč novega okrog mene  ;D ;)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #45 : 09 December 2005, 22:14:01
Aja? Kdaj že kje že? PO pravici tudi teh dveh ali treh predstavitev nisem poslušala preveč dobro. Preveč novega okrog mene  ;D ;)

Mislim, da je lani na CACIBu v lj. enkrat kar dobro mimo udaril 8)

Lp nina



*yure*

  • VaLy & YuRe
  • *
    • Prispevkov: 1.545
    • Točke: 5
Odgovori #46 : 09 December 2005, 22:18:34
Ja v Trbovljah je Kinga zamenjal z nemško dogo  :-X !


lp Jure


rina

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.564
    • Točke: 24
Odgovori #47 : 09 December 2005, 22:19:33
Ja pa saj ne more en človek poznati vseh pasem v nulo. ::) Bi res rada videla nekoga, ki vse obvlada. ::)

Drugače pa so bile te predstavitve tudi v Lj in Vrtojbi.

lp

Los je car!


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #48 : 10 December 2005, 01:03:44
jest use pasme obvladam na pamet ! :P

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


Lanyca

  • Gost
Odgovori #49 : 10 December 2005, 11:00:01
jest use pasme obvladam na pamet ! :P

Vse pa res ne. Dam stavit, da jih kar nekej ne veš ali pa še nisi slišal za njih. ::) ;)


P.S.: To s stavo ne jemlji resno. :) ;)



mary

  • dog loverka
  • *
    • Prispevkov: 493
    • Točke: 11
  • Flat Coated Retrievers 4ever
Odgovori #50 : 10 December 2005, 12:02:08
Na Cacib Ljubljana je napovedovalec Chiliju (ALMANZA RED HOT CHILIPEPPER) - čokoladnemu flat coated retrieverju rekel irski seter :o :-X ::)

Lp, Marusa


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #51 : 10 December 2005, 12:22:45
Na Cacib Ljubljana je napovedovalec Chiliju (ALMANZA RED HOT CHILIPEPPER) - čokoladnemu flat coated retrieverju rekel irski seter :o :-X ::)

Ja v Trbovljah je Kinga zamenjal z nemško dogo :-X !

No ja vseh pasem res ne more nihče poznati. Zakaj pa jo potem komentira?? Naj bo potem sploh raje tiho če o pasmi nima pojma, ali pa naj jo pokomentira, kdo ki o pasmi kaj ve. Ker od tega pa potem ljudje sploh nič nimajo. Razen da prinašalcem pravijo beli prinašalci, ker so svetlejši od tistih temnih in da so flati črni prinašalci, pa kaj jaz vem kaj še vse :-\

Mary mislim, da je ravno ta primer tisti ::)

Lp nina