9 mesecev dobre vzgoje - 10 let dober pes

Gost · 83965

search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #60 : 26 Junij 2006, 21:52:58
Da to je razumljivo, vendar ko govorimo o krdelu, kjer še ni jasno določeno vsako mesto, potem velja obratno.
Tudi, ko delaš s psom, se ti bo na začetku vsake vaje malo upiral oz. bo hotel, da obvelja njegova. Potem je pa vse odvisno od tvoje vztrajnosti in vztrajnosti tvojega psa, kajne?



Blazek1

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
Odgovori #61 : 26 Junij 2006, 21:58:00
Da to je razumljivo, vendar ko govorimo o krdelu, kjer še ni jasno določeno vsako mesto, potem velja obratno.
Tudi, ko delaš s psom, se ti bo na začetku vsake vaje malo upiral oz. bo hotel, da obvelja njegova. Potem je pa vse odvisno od tvoje vztrajnosti in vztrajnosti tvojega psa, kajne?


Krdelo se mora vzpostavit takoj po prihodu mladička v nov dom, zato to kar praviš odpade ali traja le nekaj ur ne zmeraj kot ti govoriš. Ko delaš s psom se vajin odnos samo poglablja in utrjuje. Krdelske zadeve sta seveda že rešila prej ne na poligonu ampak doma! To da se ti pes upira mi je novo, mogoče mi moraš prej povedat kaj z njim počneš pa mi bo potem bolj jasno  ;)



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #62 : 26 Junij 2006, 22:04:07
Krdelo se mora vzpostavit takoj po prihodu mladička v nov dom, zato to kar praviš odpade ali traja le nekaj ur ne zmeraj kot ti govoriš. Ko delaš s psom se vajin odnos samo poglablja in utrjuje. Krdelske zadeve sta seveda že rešila prej ne na poligonu ampak doma! To da se ti pes upira mi je novo, mogoče mi moraš prej povedat kaj z njim počneš pa mi bo potem bolj jasno  ;)
Takrat, ko sem pisala to trditev sem odgovarjala osebi, ki ni bila zadovoljna s postavitvijo hirarhije.
Kar pa se tiče upiranja, je pa čisto odvisno od psa kakršnega imaš. Jaz osebno nimam psa in si ga niti ne želim, ki bi brez truda  obvladal vse kar mu pokažem. Jaz osebno štejem med upiranje že to, da ko ga daš na odlaganje - greš stran - narediš 30 korakov - se obrneš - in vidiš da pes hodi po svoje in okrog vohlja, kljub temu, da jo že zna.



Blazek1

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
Odgovori #63 : 26 Junij 2006, 22:05:59
Psa, ki bi brez tvojega truda obvladal vse kar si ti želiš- ni. Vsa nadaljna diskusija v to smer se mi zdi nesmiselna.

Lp



search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #64 : 26 Junij 2006, 22:06:41
No pa si zajel bistvo  ::)



*LuNa*

  • *
    • Prispevkov: 806
    • Točke: 10
Odgovori #65 : 26 Junij 2006, 22:17:40
No ja jaz pa mislim, da je precej odvisno tudi od karakterja psa. Psi, ki so vodilni v leglu, bodo poskušali biti vodilni tudi drugje. Tudi jaz imam tako trmoglavko, ki vedno znova preizkuša svoje. Vendar sem trmasta in z vztrajnostjo gre na bolje. Sigurno pa je pri takem psu težje doseči avtoriteto kot pa pri bolj "plahem" psu.

Glede ležanja na postelji predlagaqm, da mu prepoveš hojo na posteljo z odločnim Ne. Če te ne uboga, ga brez besed primi za ovratnico in pelji ven iz sobe ter ga postavi pred vrata in ga pusti tam. Po nekaj časa ga spet sputi v sobo in če bo šel spet na posteljo in ne bo upošteval tvojega ukaza, vse skupaj ponovi. Bodi vztrajna in pes se bo naučil, da je v sobi lahko le, če te uboga in ne hodi na posteljo.

Učenja poleg in ostalih vaj, ki zahtevajo pozornost, ga začni učiti šele, ko bo kuža sposoben biti pozoren nate vsaj par korakov. Učenje prej ni smiselno, ker ga boš vaje kvečjemu naučila narobe.

Kako psa usmeriš vase? Pri takih zelo samozavestnih psih težko, ampak se da. Veliko se moraš ukvarjati s psom, predvsem pa mu moraš biti zanimiva. Poskrbi, da bo psu zanimivo samo takrat, ko bo s tabo in bo pozoren nate. Ne dovoli mu igranja z drugimi psi, prostega tekanja in vohlanja ... vendar se moraš veliko igrati z njim.

+1

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si


niki23

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 1
Odgovori #66 : 27 Junij 2006, 09:21:44
Pozdravljeni zopet,

najprej hvala za vse nasvete, ki ste jih dali. No pa začnimo .... dejstvo je da je pes zelo dojemljiv za učenje, ampak samo v določenem času in v stanovanju.... ta pravi čas ujeti pa je ponavadi velik problem...

Tudi v šolo sma nehala hoditi ker se nism mogla vklopiti, saj so vsi malčki že obvladali stvari .... medtem ko moj pes je začel delati zelo dobro, vendar se mu je naveličalo že po 10-tih minutah in je začel skakti po drugih psih in se metati nahrbet in ga ni mogel noben prepričati v nasprotno... isto je pri postelji ... ko ga zaprem ven, skače, praska in grize, potem se umiri in uleže .... ko ga spustim noter eno in isra zgodba ... to ponovim 20krat in še vedno ko odprem vrata skoči gor in se začne z mano preprirati,saj ko rečen dol in ne, začne lajati na mene .... on se igra, ker začne lajat in skakat okoli mene in na posteljo gor in dol ... neverjetno je vstrajen... ampak vseeno ni bistvo ta postelja, ampkak njegova vstrajnost... na tem primeru sem samo hotela pojasniti njegovo vedenje in vstrajnost ...

Ker npr. noben problem ni bil pri sedi, prostor, tačko, ker to sma obvladala že po dveh dneh ... so pa ostale stvari ki jih noče razumet ter se jih naučiti....

Prosim, če mi lahko še kdo priporoči kakšno igro kako se igrati s psom, da je njemu zanimivo in da se nekako naveže nate ...

hvala

lp, Niki


V priponki pa je moja zverina :)



kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #67 : 27 Junij 2006, 10:04:19
Jst ti glede na moje izkušnje ki jih ni veliko, kaj dosti ne morem predlagati, zato bodo to naredili namesto mene tisti, ki to znajo  :) . Bi ti pa samo predlagala, da ponovno probaš v šoli. Imaš veliko dobrih pasjih šol, tudi takih, kjer ne delajo v skupini, ampak se inštruktor, ukvarja z vsakim posebej. Tako bi lahko mogoče, počasi napredovala, ker se ti ne bi bilo treba ozirati na to koliko že drugi znajo, in koliko ti pes ne dela, pes tudi ne bo mogel med vadbo skakati na druge. Tvoj pes dela toliko kolikor zna in kolikor ga boš naučila. Če bo to trajalo dve leti bo trajalo pa dve leti  ;)

Pa še en predlog, bodi kar se da vztrajna  ;)

to je samo moj predlog



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #68 : 27 Junij 2006, 13:33:03
Pusti problem s posteljo pri miru. Psa na postelji začasno ignoriraj. Kupi si boks, postavi ga ob posteljo ali tja kjer pač hočeš imeti psa. Psa navadi, da bo rad v boksu. Lepo počasi in postopno - najprej naj notri dobi samo priboljške, potem ga zapreš za trenutek...zelo lepo in počasi. Ko bo navajen in bo imel svoj prostor rad, ga lahko zapreš notri kadar ga ne moreš paziti. Zavedati se moraš, da je napaka tvoja, pustila si ga spati na postelji in psu sedaj ne gre v račun zakaj naenkrat ne sme več.
Hkrati si začni utrjevati avtoriteto, kako se to dela je že napisano, malo pobrskaj, bistvo pa je, da si mora pes vse kar dobi od nas dobrega najprej zaslužiti. Nič ni zastonj. Božanje in igranje je na vrsti takrat, ko se mi spomnimo, ne takrat, ko se to spomni pes (takrat ga ignoriramo) in se konča takrat, ko se nam zahoče in ne ko se naveliča pes. Počasi lahko začneš učiti kakšno poslušnost (s pozitivno motivacijo seveda). Nauči se uporabljati kliker in psa nauči čim več čimbolj neumnih trikcev, ki jih bo delal z veseljem. Pri tem se bo pes navadil sodelavanja s teboj. (tudi o učenju trikcev in klikerju imaš veliko napisanega, poišči) Čim bolj bo zaposlen, tem manj bo težav z njim. Tudi o vlečenju na povodcu imaš že napisano, poišči. Če sodiš med potrpežljive z dobrimi živci, se najbolje obnese metoda da se takoj ko pes povleče ti ustaviš. Ko pes popusti, greš naprej dokler spet ne potegane. deluje zelo lepo, vendar prvih nekaj dni ne prideš dlje kot nekaj korakov.

Citiraj
Tudi, ko delaš s psom, se ti bo na začetku vsake vaje malo upiral oz. bo hotel, da obvelja njegova.
odvisno na kakšen način delaš. zame je najbolj pravi način tak, da pes komaj čaka, da lahko vajo naredi ali da se nauči kaj novega in mu še na misel ne pride, da bi se upiral. Pri takem delu pes nečesa ne naredi takrat, ko mu nismo dovolj jasno razložili, kaj hočemo od njega ali pa od njega zahtevamo preveč glede na njegovo sposobnost koncentrcije.


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #69 : 28 Junij 2006, 10:04:37
 ;D hehehe  ;D,a vam povem nekaj zabavnega,da ne boste mislili,da so moji psi vsi super vzgojeni na da nam nekaterim ger vse super ;) ..
no jaz sem glede hoje po stolih, fotelih, mizah ,mizcah in kuhinskem pultu moje terierke že povsem obupala ::).
Lahko jo mečem dol stokrat na dan-pa bo naslednjo sekundo spet gor :o.
lahko ji rečem naj gre dol- in seveda takoj ger dol - ampak takoj nato pa na naslednji objekt gor :-\.
Če se pretirano s tem ukvarjam dalj časa se konča tako, da se na kakšen tak objekt-npr posteljo še polula  :D- pa ima pri tem rep gor, in me prav izivalno gleda da   ne bo kdo mislil da od strahu  :P- iz čiste zaj#!cije  ::)- ker potem rabim jaz neakj minut,da to pospravim- ona pa lahko ta čas izkrosti za pregled kuhinjske mize :).

No, na srečo mene hoja po stvareh niti pretirano ne mot, ampak moja mama npr bi pa zagotovo znorela  ::) in ne vem kaj bi ji kot npr inštuktor lahko svetovala zelo pametnega in učinkovitega ,če bi bil pes njen  :-[ . Ko grem k njej na obistk zadevo rešim tako , da imam psico ,ki je na sprehodih vedno odvezana - v stanovanju moje mame vedno privezano  ;D - počutim se, kot da imam mačka namesto psa -ti so nam vedno hodile tako po omarah in mizah :-\.
Kadar mi doma začne it res na živce je ena sama rešitev- kletka ali pa jo zaprem v otroško igralnico ,kjer potem sedi na edinem vrtljivem stločku- vse ostalo so police in omare skoraj do  stropa, pisalna miza pa ji ni zanimiva 8).

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #70 : 28 Junij 2006, 10:23:34
Hahahahaha, tipična terrierka.

Jaz bi takemu psu za določen čas ko ostane sam našpricala vse površine z nečim zanj ogabno smrdečim, pa nastavila pasti, da bi se jim iz višjih omar na glavo sesuvale pokrovke, plastenke s kamenčki ipd. Kolegica je zadnjič psu, ki ji je skakal na mizo naštimala pod strop ribiško mrežo, ki se mu je sesula na glavo in se je vanjo zapletel, pa ga je nekaj minut pustila. Na mizo ne skače več. Sedaj je začel testirati pult.


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #71 : 28 Junij 2006, 11:34:56
Hahahahaha, tipična terrierka.

Jaz bi takemu psu za določen čas ko ostane sam našpricala vse površine z nečim zanj ogabno smrdečim, pa nastavila pasti, da bi se jim iz višjih omar na glavo sesuvale pokrovke, plastenke s kamenčki ipd. Kolegica je zadnjič psu, ki ji je skakal na mizo naštimala pod strop ribiško mrežo, ki se mu je sesula na glavo in se je vanjo zapletel, pa ga je nekaj minut pustila. Na mizo ne skače več. Sedaj je začel testirati pult.

ja ,da bi pošpricala vse stanovanje, vključno z jedilno mizo in kuhinjskim pultom s čim smrdečim  :-X  in postavljala pasti za miši po vseh policah, pa selotejpe z žebljički po vseh robovih - bi mi pa res moralo it vse skupaj blazno na živce- pa mi ne  :P. V bistvu se občasno pritožita le mož in sin- zato ker pustita kakšno hrano brez nadzora  ;) al pa mislta ,da bosta gledal TV in jedla istočasno - kar je itak nevzgojno in nezdravo  ;D
Drugače pa je s tererji lahko prav zabavo, ko uporabiš kakšno "preiskušeno" metodo - a vesete npr  kaj naredijo, če jim vržeš šop ključev v rit, ko počnejo kaj prepovedanega ...
prinesejo ti ključe nazaj oni pa gredo nadaljevat začeto delo  :D ;D  :P
No, glede miz in ostalega- vse smo spravili v okvire znosnega s fizičnimi ukrepi - pri mami vrvica, doma zapiranje kadar slučajno  nimamo smisla za humor, ko pa stopim v stanovanje psa najprej privežem- prej je bil seveda ves čas odvezan in zatulim -a kdo je ? Če je odgovor " ne" , psa spustim  ;D , drugače pa zaprem  :P.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #72 : 28 Junij 2006, 11:42:51
Kolegica je zadnjič psu, ki ji je skakal na mizo naštimala pod strop ribiško mrežo, ki se mu je sesula na glavo in se je vanjo zapletel, pa ga je nekaj minut pustila. .

Primeni bi se sigurno zapletel najprej mož -ima nižji IQ  ;D ;D

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Me`SheLLa

  • *
    • Prispevkov: 67
    • Točke: 1
  • ...moja lubica...
Odgovori #73 : 28 Junij 2006, 11:46:46
Primeni bi se sigurno zapletel najprej mož -ima nižji IQ  ;D ;D


krutaa ;D ;D ;D


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #74 : 28 Junij 2006, 12:34:25
saj, vse je odvisno od tega, koliko ti gre kaj na živce. meni valjanje po kavčih in posteljah ne gre na živce in se pač valjajo. Hoja po mizi in plezanje po policah (ne niso samo terierji taki mojstri) mi pa gre na živce in posledično psice ne lezejo po mizah in policah - kadar je kdo doma. Če ni na mizi nič užitnega celo ne, če jih nihče ne gleda. Kaj pa se godi, ko ni nobenega doma....je pa pokazala "skrita kamera" in odtisi pasjih tac na najvišji polici. Ampak držim se pravila, da česar ne opaziš ne boli.
Tistim, ki jih te zadeve hudo motijo, pa nimajo po naravi angelskega psa, ne ostane kaj dosti drugega kot pesjak ali kletka za čas odsotnosti in oči na pecljih kadar so doma.

Uh Deteljica, upam da tvoj mož ne bere tega foruma!


niki23

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 1
Odgovori #75 : 30 Junij 2006, 09:51:50

no vsaj malo ste me pomirili s tem, da nimam samo jaz take probleme ... večino kar preberem na forumu je vse pohvalno v prid vaših ljubljenčkov .... sem že mislila, da imam samo jaz takšnega razbojnika ...

v glavnem pri meni je iz dneva v dan bolj naporno ... resnično ne razumem tega, da pes star 5 mesecev iz hudobije lula vse naokrog, vključno s posteljo in te še pri tem prav hinavsko gleda, čeprav ve da to ne sme delati ... groza res, kako te lahko spravi iz tira ....

v glavnem povejte mi še ali se vsi s psi ukvarjate cele dneve in kako ... ker jst resnično ne vem kaj naj cel dan počnem z njim da bo pes zadovoljen in srečen... ker ko pridema s sprehoda se že igrama s kakšno igračo itd. ampak kaj pa potem... sej se ne morem se potem 5 ur igrat z njim... to sprašujem zato ker vsepovsod piše veliko se ukvarjati, skos se ukvarjati z njim, da se naveže ...
ampak vseeno jst živim sama s psom in se tako in tako ukvarjam z njim ker skos pospravljam za njim ( ko preidem is službe je stanovanje tako, da bi se najraje obrnila in šla nazaj v službo  ;D  ) in ga vozim na sprehode ... ampak kaj pa tisti ki imajo družine se verjetno tud ne moremo skos ukvarjati s psi saj imajo tudi otroke in stvari ki joh morajo urediti .... ???



lp, Niki



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #76 : 30 Junij 2006, 09:57:42
Ukvarjanje z psom ni samo igranje in sprehod ampak tudi umska zaposlitev. Delajta kaj če se rad igra, lahko z tem veliko narediš. In za vsako stvar, ki jo naredi prav in tako kot ti hočeš se z njim poigraj. Je pa res, da imaš bokserja in če si ob tej pasmi pričakovala, da boš popoldan ko prideš domov počivala... ne bo šlo :P Bosta šla tudi kaj v šolo??

Lp nina




Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #77 : 30 Junij 2006, 12:52:26
Citiraj
resnično ne razumem tega, da pes star 5 mesecev iz hudobije lula vse naokrog, vključno s posteljo in te še pri tem prav hinavsko gleda, čeprav ve da to ne sme delati ... groza res, kako te lahko spravi iz tira ....

Noben pes nikoli ničesar ne dela iz hudobije. Sploh pa ne lula iz hudobije. In niti slučajno ne ve,da tega ne sme.. mogoče ne bi bilo slabo, če bi si dobila nekaj malo bolj sodobne strokovne literature o vedenju psov. Ti niti pod razno ne razumeš signalov svojega psa in on si popolnoma napak razlaga tvoje.Tipični "culture clash" (= naslov ene dokaj v redu knjige, v kateri je če se prav spomnim opisan prav tak primer)


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #78 : 30 Junij 2006, 13:38:06
Tistim, ki jih te zadeve hudo motijo, pa nimajo po naravi angelskega psa, ne ostane kaj dosti drugega kot pesjak ali kletka za čas odsotnosti in oči na pecljih kadar so doma.
hm- za čas odsotnosti- kako optimistično  ;D
pri nas npr v času odsotnosti in ponoči ni niti najmanjših problemov že od samega začetka.
Kdo bo pa občudoval vragolije, če nikogar ni  ;)
Žurka je edino, ko smo doma  :o in ker smo doma bolj malo (večino budnega časa ko nismo po službah, šolah itd smo namreč zunaj), mora bit potem vse koncentrirano   :D .

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #79 : 30 Junij 2006, 14:41:40
Zanimivo. Pri nas se začne žurka takrat, ko so psi prepričani, da zdaj pa res nekaj časa ne bo nikogar doma da bi jim težil. Očitno gledalcev ne rabijo, glavno da je žur. je pa res ponoči sveti mir. Tudi če pozabim zrezek na mizi in zaspim na kavču ga ne bo nobena izmaknila. Očitno le niso tako zelo brihtne in še niso opazile, da jih ne vidim ko spim. Zanesljivo pa zrezek brez sledu izgine v hipu ko me za trenutek ni v sobi.


Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #80 : 30 Junij 2006, 15:29:58
No tole z zrezki pri nas zadostuje, da obrnem hrbet (vsaj včeraj)... Ko se obrnem nazaj je že naslednja slika: Theba z repom med nogami in nazaj obrnjenimi uhlji z zrezkom v gobcu teče v njen "varni kot" pod stopnice. Od tam mi še nameni pogled: kaj pa je saj nisem nič naredila (pa točno ve, da ne sme krasti iz mize)  ::)  :D .
Sledi kreganje: na sme, grda punca (pa ob pogledu na njene "face" komaj zadržujem smeh).
Eh ja me bo že izučila, da je treba meso takoj pospraviti, če ne ga bo pač ona  ;) . Je pa res, da je to bilo zdaj prvič in upam da tudi zadnjič.
lp
T.

8)


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #81 : 30 Junij 2006, 16:05:17
Ko pri nas zgine kaj z mize, se vse po vrsti držijo kot svetnice. če se slučajno vidi katera je bila tatica (recimo kakav okrog gobca) pa jo malo ozmerjaš, te hudo začudeno nedolžno pogleda, potem pa se zastrmi v drugo psico ki je ravno pri roki.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #82 : 30 Junij 2006, 16:11:20
 ;D In ta pogled prav govori "zakaj pa ne ona? saj je bila čisto blizu ;D". Ah te bumbarji, več jih imaš bolj je veselo :P

Lp nina



erika

  • *
    • Prispevkov: 448
    • Točke: 5
Odgovori #83 : 30 Junij 2006, 16:13:55

Ko pri nas zgine kaj z mize, se vse po vrsti držijo kot svetnice. če se slučajno vidi katera je bila tatica (recimo kakav okrog gobca) pa jo malo ozmerjaš, te hudo začudeno nedolžno pogleda, potem pa se zastrmi v drugo psico ki je ravno pri roki.

He he he, pri nas se pa ponavadi kar same izdajo katera je kaj ušpičila.Z obnašanjem se izdajo. Pa tudi to je zanimivo, da kdaj pa kdaj katera tudi pride zatožit.......češ, jaz sem bila priiiiiiidna sem samo gledala ampak ona druga je pa packa.

lp erika


search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #84 : 30 Junij 2006, 17:28:34
He he he, pri nas se pa ponavadi kar same izdajo katera je kaj ušpičila.Z obnašanjem se izdajo. Pa tudi to je zanimivo, da kdaj pa kdaj katera tudi pride zatožit.......češ, jaz sem bila priiiiiiidna sem samo gledala ampak ona druga je pa packa.

To je pa luštno. Poznam nekaj takšnega tudi pri naši Piki (bokserka).
Erika, ali je to obnašanja takšno, da hodijo v počasnem posnetku in te gledajo izpod čela, ali vaše uporabljajo kaj drugega ? ::) ::)



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #85 : 01 Julij 2006, 12:13:26
Pokojna Bela se je tudi izdalal z obnašanjem, če je kaj naredila. Te ki jih imam sedaj so pa preveč prefrigane. Ker so kolektiv, ki drži skupaj, se med seboj ne špecajo. Pač pa zašpecajo tatinsko mačko, seveda šele potem, ko ji vzamejo kar je ukradla. In v največji užitek jim je, če je mačka potem tudi kaznovana  (če se naredim, da jo tepem pa sploh norijo od navdušenja) Packe.


Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #86 : 01 Julij 2006, 12:43:39
Tudi naša Theba prav privoščljivo gleda, če je Mandi kregana  (če naprimer odpre omaro in mi cunje nosi ven - čudne navade) ::)  :D . Ali pa če je eden v banji... Danes sem kopala Janija, pa sta se Mandi in Theba prišli "rogat". Prav videlo se jima je na obrazih kako se mu "režita"  ::) .
lp
T.

8)


search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #87 : 01 Julij 2006, 12:49:36
Živalice so tako poštene in res ne morejo skrivati svojega razpoloženja. Zato jih pa imamo tako radi ...



Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #88 : 01 Julij 2006, 12:55:00
Se strinjam. Živali in otroci (dokler jih okolica ne pokvari...) so nepokvarjene dušice  :) . Če bi bilo po moje bi živela samo med takimi  ;).
lp
T.

8)


search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #89 : 01 Julij 2006, 12:56:09
Ja ja tudi jaz bi, če bi lahko.  ::)
Zato pa prav uživam v svojem kardelu doma  :) :)