rodovniški/nerodovniški

Yo · 698219

damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1950 : 20 Julij 2012, 16:41:19
Hitler ga je pr šteparju kupu :P ... da smo si takoj na jasnem ;D
 evo dokaz  Davor !

original...  NO

 pa hitlerjev NO...... baštard ( poglej ušesa ko  netopir)







kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Žverca

  • *
    • Prispevkov: 229
    • Točke: 0
Odgovori #1951 : 20 Julij 2012, 17:39:45
Daj davor, najdi si kak drug hobi in vidi v stvareh še kaj drugega kot samo to tvojo preopevano evgeniko  ;)
Že prav bolestno jo znate tule nekateri omenjat, čeprav primerjava ni ravno upravičena...


Kar sem v svojem prvem postu hotela povedat je bilo preprosto to, da ljudje brez sodobne znanosti, napredkov v medicini, prehrani,... nebi bili nič kaj uspešna vrsta  :-[ In žal enako velja tudi za pse...



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1952 : 20 Julij 2012, 17:48:07
Ljudje/psi: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mTTuiE1_Oe8.

Pidog: ce le vzgajas psa za vsakdanje zivljenje, je to manj, kot ce bi se dodatno solal, da je uporaben se za kaksno delo/sport/karkoli. Premalo za moje pojme.

Moj pes je ŠOLAN za vsakdanje življenje. Kdor to pojmuje kot vzgojo tudi prav! In za takšno šolanje je potrebno kar veliko časa itd. ;)
Največkrat pa se pojmuje kot nedelo, nudejstvovanje v športnih disciplinah  ::). Pač, boste že rešili stvari, pojmovanje!
Je pa tudi dodatno šolan za lov miši in ostale golazni  :-\. Je tudi šolan, če kdo potrka ne potrebujemo zvonca  :-\......idt, bla bla
Recimo ni pa šolan za prinašanje, ker nima genskega potenciala , kakor tudi ni šolan za agility, RO, frizbi ali kakšno drugo resno delo  :)................ker eno je šport drugo pa uporabnost, ki je pri meni na prevem mestu.
Tudi tebi nihče ne oporeka lovskega šolanja...................... ...samo resnega dela recimo ne bo nikdar opravljal oz. dela za katerega je bil vzrejan. Lahko pa bo odličen pes na športnih prireditvah recimo prinašanja divjadi........in lahko je predstavnik lovske pasme, ni pa lovski pes.
In tu je razlika (ki se počasi kar briše). Recimo med BBH izpitom in "sprehodom po mestu"................čemur naj bi bil ta izpit namenjen! Vsaj tako si sam predstavljam izpit.
Ali je res tako pa presodite  ;)
In na koncu ti pametnjakoviči pa še "vzgojo" molijo pred nos...............pa še pasemske značilnosti, ljubezen..................... ma dajt no.

Lahko pa ti šolaš za karkoli, še toliko bolje......................ka j od tega pa je dejansko uporabno in uporabljeno je pa druga stvar. Zame je šport eno, delo drugo. Obstaja pa recimo športno delo, kar z dejanskim delom nima veze.



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1953 : 20 Julij 2012, 17:51:52
Hitler ga je pr šteparju kupu :P ... da smo si takoj na jasnem ;D
 evo dokaz  Davor !

In enega in drugga najdeš dandanes samo med nerodovniškimi ;D
Standard se spreminja k vse večji popolnosti................... ....kot nasplošno pasjereja; uradna in neuradna ;)



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1954 : 20 Julij 2012, 17:56:40
Daj davor, najdi si kak drug hobi in vidi v stvareh še kaj drugega kot samo to tvojo preopevano evgeniko  ;)
Že prav bolestno jo znate tule nekateri omenjat, čeprav primerjava ni ravno upravičena...


Kar sem v svojem prvem postu hotela povedat je bilo preprosto to, da ljudje brez sodobne znanosti, napredkov v medicini, prehrani,... nebi bili nič kaj uspešna vrsta  :-[ In žal enako velja tudi za pse...

Brez stroge evgenike ni kvalitetne pasjereje ;) , niti ne bi nobena pasma nastala še manj pa obstala brez inbreedinga ;)

Zadnja trditev pa je navaden lari fari. Te smem vprašati koliko pomladi šteješ, če ni skrivnost?



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #1955 : 20 Julij 2012, 18:05:56
Citiraj
Že prav bolestno jo znate tule nekateri omenjat, čeprav primerjava ni ravno upravičena...

No, pojasni mi zakaj selektivna reprodukcija (drugo ime za evgeniko) ni primerljiva z načrtno pasjo vzrejo,  malo zgodovine: oče evgenike Francis Galton, ki je bil Darwinov bratranec , je slednjo vzel direk iz pasje vzreje

"Purebred dogs represent to many commentators the attitudes of the late Victorian era, when dog breeding first became popular and when most modern breeds originated. Purebred dogs were bred from a narrow set of ancestors, and an idea developed that this somehow made them superior in both appearance and in general goodness. Englishman Francis Galton used the term eugenics to refer to his ideas for applying domestic animal breeding techniques to humans, to produce a 'pure' and 'good' elite; the idea became an intellectual fad, promoted by people as diverse as Margaret Sanger and dog writer Leon Fradley Whitney,[18] who both promoted the sterilization of 'unfit' humans; ideas that were extended horrifyingly by the Nazis in World War II era German"

Citiraj
Hitler ga je pr šteparju kupu :P ... da smo si takoj na jasnem

Blondie (na sliki)  je dobil od Bormanna, sicer pa rek,da kdor ne mara psov ne mara ljudi očitno ne drži saj je očitno da je svoje NOje oboževal do te mere da je Eva Braun brcala psa pod mizu ker je  imel psa raje kot njo  :D

a vaši partnerji na skrivaj tudi brcajo vaše pse a ?  ;) :P

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1956 : 20 Julij 2012, 19:18:13
To je ena teorija o Blondie , druga naj bi bila da jo je dobil v dar na neki   manjši pošti v Ingolštadu...
 sigurno pa ko je "vzrejal" je za plemenjaka zahteval rodoviškega samca... in ne samo enkrat vsakič / torej je bil nategun, samo pol rodovniške je štepal/ :P
 iz prejšnjih legel imaš še celo zapiske Kurt Meyer je imel  psa iz Blondinega legla Patras  mu je bilo ime,   kdaj in zarad česa ga je dobil v dar.. ti ime pove ;D

 Gerd Bremer  in  Fritz Witt  sta še imela njegove pse... ostale  nazije sem pa pozabila
 in  naprej predvidevam da zgodbo poznaš... zadnje leglo 5 kom  v zadnjih dnevih...
 ja  drugač tud beremo, predvsem zgodovinske... če ne drugje na dopustu( sicer ni "my  kind of reading" , al pa kakšen Putin... ampak če ni drugega  se tud to prebere  ::))
 rek je bil pa  mal drugače
“Part of the Nazi philosophy was that there was a strong bond between humans and nature — they believed a good Nazi should be an animal friend,”
In Goering je bil pa največji zagovornik  pravic živali  :o... ...( ps. za une ,ki se ne poglabljate v to zgodovino, on je bil namreč idejni oče filozofije za  židovske "probleme") ( če kerga lih zanima http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8532573/Nazis-tried-to-train-dogs-to-talk-read-and-spell-to-win-WW2.html)
No če potegnemo črto
 Hitler je bil vzreditelj( štepar)... Goering je imel pa zavetišče :o ( je bil že takrat biznis... glede na to da so internirancem vse pobral)
 :P

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #1957 : 20 Julij 2012, 21:10:04
  ker pol se pa zve tamle vmes v Sleepyenem postu da oskrba psa v zavetišču je 500 eur ( teh 500 eur davkoplačevalskega denarja... ) + posvojitelj pa še 50-100 eur
 600 eur dobro delo( brez da se kaj še nažica zraven) .
 
Sedi, cvek! Nič se nisi naučila. Nažicano te nima kaj brigat!?
  >:D  :P

Aja, sem še nekaj pozabila..

Meni je 500 EUR veliko denarja...

In se sprašujem, če zavetišča kalkulirajo pri izstavitvi računa plačniku  tržne cene veterinarskih ambulant in klinik oz dnevne oskrbe psov 
t. im. pasjih hotelov? Plače in prispevki za zaposlene? Najbrž so tudi zajete v tem znesku. A ni nič več volunterskega dela?  Se vse "računa"?
Voluntersko delo - kaj je to?... Potem si pač vol....

Sem počakala, če se bo kakšna pravičnica oglasila, da kaj pa vsa ljubezen, pa čas, nevarnost pri delu glede na razloženo nepredvidljivost in neobvladljivost mešancev, pa nič od tega. Šment.  :P

Ne, se ne računa vse, veliko reči, če so opravljene, se ne računa. Veliko se jih pa tudi ne opravi, če niso plačane. Od zavetišča do zavetišča različno, in od občine do občine. Sem rekla, da je težko povprečno ceno butnit ven, in da ja, tudi tu je pomembno kaj pes za to ceno dobi.
Zavetišče samo oblikuje svoje cenike, v pogodbi pa so določene storitve, ki jih občina plača.  Cene vet. storitev (ki niti slučajno niso vse plačane s strani občin) so odvisne ali ima zavetišče svojo ambulanto ali pa ima pogodbo s kakšno samostojno.
Račun za celomesečno oskrbo psa (recimo samca brez zaračunanega odlova) je lahko tudi kaj nižji, lahko je pa tudi kaj višji (pri samicah). Sterilizacije se po večini plačajo, kastracije pa sploh ne.
Zavetišče (lahko) zaračuna kilometrino, uro dela na terenu pri odlovu, prvo pomoč, če je potrebna, vet. pregled ob sprejemu, čipiranje, cepljenje, izdajo potnega lista, sterilizacijo, evtanazijo in to mislim da bi bilo več ali manj vse. Vse to mora bit izvedeno v prvih 30 dneh, kasneje občini ni treba več plačat nič in v bistvu ne plačujejo več nič. Če je pes 30 dni v zavetišču je to najbrž da soliden znesek, če je pa leto, dve... se je treba pa še kej pomatrat. Enako če je poškodovan ali bolan. Kakšna občina recimo lahko ne plača sterilizacije, opravit jo je pa treba. Koliko je še takih občin ne vem, kakšno leto nazaj je bila najmanj ena. Znesek malce varira tudi na velikost psa (velik - majhen). Pa po 30 dneh ta pipca ugasne. Kakšna občina ima lahko tudi tako pogodbo, da je težko povedat koliko se plača za posameznega psa. Stvar pogodbe med občino in izvajalcem javne službe.

Zdej kar se pa prostovoljstva tiče - zakaj pa bi morali tisti, ki skrbijo za zapuščene živali, delat zastojn, pa delajo družbeno koristno delo, medtem ko zaslužek vzrediteljev ni sporen? Enako bi veljajo za vzreditelje. Iz ljubezni do pasme lahko kaj prostovoljno opravijo. Ker namreč 600 € za psa, od katerega gre del za plače zaposlenih, pa je psica celo sterilizirana je še vedno manj kot recimo 800 € za psa, strošek morebitne sterilizacije pa ostane lastniku, in ne gre nič za plače. 

Drugače pa ja, v nekaterih zavetiščih je veliko prostovoljnega dela, v kakšnem pa temu rečejo zloraba prostovoljcev.

Za moj okus bi bilo čudovito, če bi vsa zavetišča pripravljala letno poročilo kot ga Gmajnice, kjer bi bili prikazani in razdelani vsi podatki, vključno s financiranjem iz proračuna, iz drugih virov, število sprejetih in oddanih živali, št. evtanazij, dolžina bivanja in take reči. Pa da vidim junaka, ki bi zasebnikom rekel, da morajo tole takole napisat in javnosti predstavit...  :D

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1958 : 20 Julij 2012, 22:00:14
Ej Pipi. Za psa ni razlike med športom in uporabnim delom. Za psa je oboje enako resno delo in ga oboje enako zadovolji in izpolni. In pes ki dela, je zadovoljen pes.
Seveda je tudi v osnovno vzgojo, vodljivost, treba vložiti nekaj truda. To je pač osnova, da pes v svojem okolju sploh funkcionira in ni moteč za okolico. Tista čisto prva stopnička, na kateri lahko ostaneš, lahko pa greš naprej. V svoje in pasje veselje. Če je od tega še kakšna korist toliko bolje.
Prinašat ga nisi naučil, ker te bodisi ne zanima (pa bi bilo luštno, če bi ti prinesel cajteng, pa copate, tko čist vsakodnevno uporabna zadeva), bodisi se ti ne ljubi, ali pa ne znaš. Dobrega prinašanja je moč naučiti tudi psa brez genetskega potenciala (a kolikor poznam pinčev, potencial za prinašat kar imajo)


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1959 : 20 Julij 2012, 22:05:08
Moje šolanje, pardon vzgoja je zate znanstvena fantastika................... .zato briketke v žep pa na šolanje ;)
O pinčih si pa že dokazala da pojma nimaš :P , zato se raje še naprej drži vprežne živine. Ti kar pristoji, skozi znani rek ;)
Lahko pa podemonstriraš aport, katerega iz pisanja sodeč tudi obvladaš.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48

pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1961 : 20 Julij 2012, 22:28:42

Seveda je tudi v osnovno vzgojo, vodljivost, treba vložiti nekaj truda. To je pač osnova, da pes v svojem okolju sploh funkcionira in ni moteč za okolico. Tista čisto prva stopnička, na kateri lahko ostaneš, lahko pa greš naprej. V svoje in pasje veselje. Če je od tega še kakšna korist toliko bolje.


Ti še te ne upaš podemonstrirati :o
Hiv,Hiv,Hvi oz. bla, bla, bla..................kakršen pes, pasma takšen lastnik ;)



diva1

  • *
    • Prispevkov: 532
    • Točke: 0
Odgovori #1962 : 20 Julij 2012, 23:34:43

Zdaj pa se mi je  končno "posvetilo" :o

Ideje izpod odeje.. :P

Kako so stvari krenile, se mi vedno bolj dozdeva, da bi KONTRACEPCIJSKA SREDSTVA ZA HIŠNE LJUBLJENČKE lahko postala donosen biznis in rešile marsikateri problem…

Tako bi rešili vse- ne bi bilo potrebnih kirurških posegov,  psi bi lahko zadovoljevali svoje nagone, ljudje ne bi imeli problemov in skrbi z preštevilčnimi mladički, razbremenili bi zavetišča, davkoplačevalce…

Pa še iz zdravstvenega aspekta – glede na »promocijo« S/K, in na" strokovno" razlago stroke o  prednostih  zgodnjih S/K -  češ da imajo sterilizirane psičke veliko manj možnosti dobiti »babje« bolezni..

Ja, in bil bi  volk sit in koza cela…. :P



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #1963 : 21 Julij 2012, 09:44:43

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1964 : 21 Julij 2012, 15:58:23
Malo ste zašli  ::) O delovanju zavetišč naprej tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=12356.180



Žverca

  • *
    • Prispevkov: 229
    • Točke: 0
Odgovori #1965 : 21 Julij 2012, 17:31:09
Damayanti, sicer res dobra ideja, samo žal nisi prva, ki se je tega domislila... So že probavali pa so žal spodleteli, ker imajo psi malo čudne hormonske procese, ki uravnavajo reprodukcijo... Ženske smo glede tega veliko bolj simpel in pri nas tabletka reši vse, pri psih je pa nezanesljivo...

Pidog, ne gre za to koliko pomladi šteješ, pač pa kako jih izkoristiš in kaj se naučiš  :P   
Lahko jih šteješ še tako veliko, pa ne boš nabral pol toliko znanja, izkušenj,... kot nekdo pol tvojih let  :o  Razgledanost ne pride kar sama z leti pač pa z interesom in željo po znanju  ;)
Tako da pri meni kar pozabi na tako ljubi argument in zapostavljanje: Hja, kaj pa ta mladina ve, sem pa ja starejši in imam več v glavi  ;) Si pa lahko mojo starost lepo sam izračunaš  ;) (trenutno končujem zadnji letnik fakultete kjer se študira polnih 5let, pa dam ti še podatek, da nisem nikoli nič padla, pavzirala,... s koliko leti gredo otroci v šolo in podobno pa je splošno znano, tako da lahko kar te podatke upoštevaš... pomoje ti bo tole povsem simpel zračunat  ::) )

Davor, jaz in moj partner sva oba "pasja", tako da pri nas nihče ne brca psov pod mizo in podobno  ;) ... ampak ne razumem, kako tako enostavno predvidevaš, da bi si človek, ki je zelo "pasji" lahko za partnerja izbral nekoga ki to ni  ???  Če se že v takih stvareh, kot so psi in njihovo mesto v družini par ne razume, potem jaz pravim, da je bolje biti sam s psi  :o
Tako da jaz nisem in ne bom razočarana gospodinja, nič bat  :P :P :P



pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1966 : 21 Julij 2012, 17:41:36

Pidog, ne gre za to koliko pomladi šteješ, pač pa kako jih izkoristiš in kaj se naučiš  :P   
Lahko jih šteješ še tako veliko, pa ne boš nabral pol toliko znanja, izkušenj,... kot nekdo pol tvojih let  :o  Razgledanost ne pride kar sama z leti pač pa z interesom in željo po znanju  ;)
Tako da pri meni kar pozabi na tako ljubi argument in zapostavljanje: Hja, kaj pa ta mladina ve, sem pa ja starejši in imam več v glavi  ;) Si pa lahko mojo starost lepo sam izračunaš  ;) (trenutno končujem zadnji letnik fakultete kjer se študira polnih 5let, pa dam ti še podatek, da nisem nikoli nič padla, pavzirala,... s koliko leti gredo otroci v šolo in podobno pa je splošno znano, tako da lahko kar te podatke upoštevaš... pomoje ti bo tole povsem simpel zračunat  ::) )


Vidim, da ne hodiš zastonj v šolo  ;D ........................hvala predvsem za podatek kolikokrat si padla :o



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1967 : 21 Julij 2012, 17:45:54
Diva mogoče  ;D

Pri nas psi uporabljajo  kontracepcijsko sredstvo... ;D... zimpl zadeva ki  jo oblečeš...
 pol se pa naj žgeta , če jima rata dam ime pasmi coperfield ptičar

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #1968 : 21 Julij 2012, 17:57:30
Mučitelj  :o



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1969 : 21 Julij 2012, 18:26:30
Kaj pa to maš? jaz še nisem videla zadeve, ki bi jo spravila na psa, pa da je ne bi dol spravil, sploh če ima pomoč drugega psa.
Sicer pa ni hudič, da  se ne bi dalo narediti učinkovite in manj škodljive pasje kontracepcije - če bi bil interes. Navsezadnje imaš možnost sterilizacije (= prevezovanje jajcevodov/semenovodov) ki nima nobene stranske posledice (če odšteješ vpliv narkoze) pa se praktično ne izvaja. Zakaj ne? zato, ker odpadejo vse posledice kastracije, ki so prijetne za lastnika.














damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1970 : 21 Julij 2012, 18:46:35
Kaj pa to maš? jaz še nisem videla zadeve, ki bi jo spravila na psa, pa da je ne bi dol spravil, sploh če ima pomoč drugega psa.


Ključnega pomena je skakač  :D  damča v kopalke oblečem  iz tacelega( ene moje speedo še iz časov ko sem imela pod 50 kil  :-[ - samo kontra , pa naramnice na hrbtu zvežem   :-[...)
 zgleda takole nekako ... ;D
http://a1.ec-images.myspacecdn.com/images02/19/572050ef36ed4f12bd82f03e8e5a6168/l.jpg

sta lahko še bolj inovativna  pa jih ne spravita dol >:D



kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #1971 : 21 Julij 2012, 18:59:22
 :o  :o  :o  :o  :D  :D  :D  :D
Damč tud pol zgleda tak loverboy?  :D  :D  :D




damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1973 : 21 Julij 2012, 19:04:56
Ja lih en tak blago-telečji pogled ima :o :D
( enkrat pozimi mi je ven iz bajte  tak  ušel ...pa po snegu po vrtu letal   u vijolčnih kopalkah ... 
 kera bruka )

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1974 : 21 Julij 2012, 19:13:29
Sam pri nas ne bi šlo. Dobro, recimo da fant ne more iz kopalk, a dama mu brez problema pregrizne naramnice. Se pravi da bi delovalo samo pri close supervision.


Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #1975 : 21 Julij 2012, 19:17:23
( enkrat pozimi mi je ven iz bajte  tak  ušel ...pa po snegu po vrtu letal   u vijolčnih kopalkah ... 
 kera bruka )
:D  :D  :D  :D
Sigurno ti je dal kazensko, ker si ga tako uštimala  ;D



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1976 : 21 Julij 2012, 19:50:15
Prvo leto sem jih  vsakega v svoj konec dajala... samo to ni  bilo za prenašat,  mu  je čist balinal.
Kontracepcija se je izkazala za boljšo varianto... se razrekreirata čez dan...  ponoč  pa spita- je mir ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


diva1

  • *
    • Prispevkov: 532
    • Točke: 0
Odgovori #1977 : 21 Julij 2012, 20:30:02
Damayanti, jaz crkujem od smeha... ;D ;D ;D

Jaz si čisto "živo" predstavljam onega tvojega zaljubljenega cepca  z blago telečjim izrazom v očeh,  na riti  in onem "privesku" pa vijolične kopalke na "naramnice".....
Kaj bi dala, da ga vidim, ha-ha-ha....

Izvirna kontracepcija, ni kaj.



aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1978 : 21 Julij 2012, 21:54:29
Damayanti, jaz crkujem od smeha... ;D ;D ;D
Pomojem nas je več takih ;D :o ;D


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #1979 : 22 Julij 2012, 07:57:17
Kr smejte se ... raje vidim da zarad vijočnih kopalk, kot pa da bi se mi zarad oglasa na bolhi :o.... pa da mi ga pol še nekdo na pesjanarja skopira v temo "tudi na bolhi so taki"  pa   komentira ... ( kje se bom pa pol zabavala :-\)
 

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.