PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Oprema => Ovratnice, oprsnice in povodci => Temo začel/a: Baki na 08 Januar 2007, 19:18:04

Naslov: Pasji mobilnik
Prispeval: Baki na 08 Januar 2007, 19:18:04
Na trg naj bi prisel pravi mobilni telefon za pse. Ko je proizvajalec PetsMobility objavil, da bo na trg poslal majhen mobilni telefon (10 x 5 x 2,5 cm), opremljen z GPS-navigacijo, ki bo namescen na pasjo ovratnico, so njegovo namero razlicni globalni mediji uvrscali predvsem v rubriko "bizarno".

Pasji mobilni telefon, ki bo imel svojo mobilnotelefonsko stevilko, bo omogocal dvosmerno komunikacijo, povezljiv bo s stevilnimi drugimi napravami, omogočal bo sprogramiranje nekaksne virtualne ograje, torej območja, znotraj katerega se bo kuza lahko gibal. Na napravi bo tudi temperaturni senzor, ki bo lastniku sporočal, ali ni morda zunaj prevroče ali premrzlo za njegovega psička. Pasji mobilni telefon ne bo ravno poceni, saj naj bi v ZDA sprva stal priblizno od 70.000 do 80.000 tolarjev.

Pasji mobilni telefoni bodo, če ne drugega, stvar prestiža. Slovenski pasjeljubci pa ne bodo v ničemer zaostajali za tistimi onkraj Atlantika, saj bodo pasje ovratnice GPS/GSM/UMTS kmalu tudi na slovenskem trgu. Pri nasem največjem mobilnem operaterju pravijo, da bodo v sklopu novega portala za domače ljubljence na voljo storitve Kje sem?, Smerokaz in Mobikompas, lastniki pa bodo lahko v sklopu omenjenih storitev s posebnimi GSM-moduli, vgrajenimi v ovratnice, določili lokacijo svojih hisnih ljubljencev. Poleg graficnega prikaza lokacije denimo izgubljenega psa, ki bo na zemljevidu oznacen s krizcem, bodo na voljo se podrobni opisi poti, kako do njega. Recimo, ali je do izbrane lokacije mogoče priti z avtom ali pes, kolikšna je razdalja do izbrane lokacije, kako nevaren je teren ...

http://www.petsmobility.com/petscell/

Pomojem je lažje, če imaš psa pod nadzorom, a ne?!

Kaj si pa ostali mislite o tem?

lp, miša


 
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: Taj na 08 Januar 2007, 19:26:05
Ja Miša, po moje je bolje, da ga čuvaš in ostane na varnem.  :)
Ampak v primeru, da pride do tega, da kuža kam odide, bi pa še kako prav prišla taka napravica, da se kužka izsledi, še preden se mu naredi kaj hudega in nepredvidljivega...  ;)

Tako, da po eni strani pozdravljam tole napravico! :)

Lp,
Tina
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: cacy na 08 Januar 2007, 19:29:10
jah za ene primere bi znalo biti uporabno... sam če ti ga ukradejo in dajo to dol pa ne vem :-\
pač še ena stvar več ki se bo prodajala na današnjem trgu :D
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: uroda na 08 Januar 2007, 19:29:33
Jaz pa se vedno znova čudim in tudi zgražam nad takimi "pogruntavščinami". Zame osebno je to le marketinška poteza, da bo nekdo služil denarce.

Lp,
Darja
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: Baki na 08 Januar 2007, 19:33:09
Saj meni je po eni strani tudi všeč.
Še bolje pa bi bilo, da bi bila ta naprava vključena v čip, ki ga kuža že ima, tako bi se dalo izslediti ukradenega psa. To ovratnico pa lahko ugrabitelj samo sname, pa je.
Prav bi pa prišla za kakšne strelophe kužke, ki kar tečejo, če kaj poči, ali pa za tiste, ki si radi sami privoščijo sprehod (ki uidejo).

Je pa res, da je to še ena marketinška poteza, tako da se Uroda čisto strinjam s tabo.
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: Taj na 08 Januar 2007, 19:45:59
Ja Miša, še bolje bi bilo če bi bila v čipu, ker bi bilo ziher, da ne bo padla kužku z ovratnica ali pa tako kot pravite, da jo nebi celo ukradli in sneli s kužka. Ampak, če pomislimo bolje, tudi če bi bila v čipu, nevem če bi to dobro vplivalo na zdravje kužka, ker bi ta napravica oddajala sevanje, ki pa ni preveč zdravo...

Tako, da res ni ne eno ne drugo preveč uporabno...
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: majcek na 26 Januar 2007, 11:41:37
meni pa to ni preveč všeč.
ker (to verjetno ima elektriko v sebi) kaj če pes gre v vodo kdo garantira da ga ne bo elektrika stresla.
ali pa da mu pade ovratnica in on opazi da je nima več in jo začne gristi pa je spet tu elektrika.
vem da jaz nisem pozitivka in malo več kompliciram kot je treba  :-9
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: Florinca na 26 Januar 2007, 12:03:40
O temle sem že nekaj zasledila na TV. Dobra marketinška poteza, ni kaj! Jaz svoji psici, kaj takega že ne bi kupila. Zakaj le?
Da bova klepetali?  ???  Saj ne znam lajat. Pa še vsa zmedena bi bila, ko bi slišala moj glas, mene pa od nikoder.
Da bi se jo lahko izsledilo, če se izgubi?  ???  Kolikor vem stvarca ne omogoča psu, da me pokliče.  :D Pa tudi: saj ima čip. Tatovi bi pa itak stvar sneli.
Naslov: Re: Pasji mobilnik
Prispeval: Baki na 26 Januar 2007, 14:20:38
Jaz ne vidim v tem čisto nič drugega kot marketinško potezo!

- glede kraje sploh ne pride v poštev, saj se jo sname, kot smo že ugotovili
- da bi se pes s tabo preko tega pogovarjal  :o - tudi neeeeeeee

Mogoče je pa mišleno tako, da ko na sprehodu srečas svojo kolegico s psom, pa se sploh ne rabiš ozirati, kje psa letata, saj ima tvoj pes mobitel, te bo že poklicu, pa bo reku: "Mami, jst pa ne vem več kje sem, pa me je tako strah, pa te bom raje kar tukaj počaka, ti pa pridi kar se hitro da!"  :D :o :o :o

Jaz sem prav hotela najti eno pozitivno stran tega, zakaj bi pa bilo res dobro imeti to napravo. Mogoče bi prišla prav tistim lastnikom kje na vasi, ki vozijo na sprehode svoje pse tako, da jih izpustijo iz ketne. Neeeeeeeee! Takšnim lastnikom je pravzaprav vseeno kje so njihov psi. :-\

Nekaj pa je! Lahko se pohvališ, da ima tvoj pes mobilnik!  8) :D