PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Potovanja => Temo začel/a: Ewe na 23 April 2006, 09:30:54

Naslov: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 23 April 2006, 09:30:54
Doma imamo zlatega prinašalca Olija, je večje rasti in z njim ni problemov v avtu, rad se pelje pa tudi prostor imamo, imamo enoprostorca senica letnik 2001(to pišem zato da vam opišem situacijo in da mi znate svetovati), na streho bi dali prtljažnik, in oli bi bil v prtljažniku od avta, imel bi veliko prostora(imamo tudi klimo), imam dve mlajši sestri ki prav tako obožujeta olija, vsi, jaz mami sestri smo zato da vzamemo oli s sabo, samo ati je problem, ne razume da je oli preveč navezan na nas in da ga 14 dni ne bi smeli pustiti samega v oskrbi babice in dedija ki živita 5 kilometrov od nas, oli je večino časa odzunaj, in z njim hodimo na zelo dolge sprehode, ker pa ima dedi poškodovano hrbtenico ga ne bo mogel voziti na tako dolge sprehode in tudi ne bo mogel biti tako dolgo izven boxa, babica enostavno ni človek, ki bi se ukvarjal s psom. bojim se tega da bo oli mislil da smo ga zapustili in nam bo pobegnil, zelo je navezan na nas, lahko se tudi zgodi da nas gre iskat, veliko sem brala o tem da se med vožnjo moreš vsako uro ustaviti in mu navlažiti tačke mu dati svežo vodo,...itd.
že če gremo na daljši obisk za celi dan ko nas oli zagleda nas hoče vse posliniti in med nogami se nam motovili in po gobčku nosi povodce ovratnice tako dolgo dokler ga ne vzameš na sprehod. mislim da nas bi preveč pogrešal, brala pa sem da se psom poslabša tudi duševno zdravje, prosim pišite in mi pomagajte prepričati atija, sem zeloo obupana in nočem tvegati pobega Olija! :'(

                            LP, obupana Oli in Ewa
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Masha na 23 April 2006, 10:25:25
Ja res je zelo si želimo da bi šel Oli zraven na morje. Sem od  Ewa sestra. :-[

           LP Masha
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 23 April 2006, 10:26:27
Vpraš atija, kako bi mu bilo če bi tvoja mami rekla .. zdej gremo pa mi, punce, na morje ti pa ostani doma. Pa v boks te bomo dali, vsak dan ti bo nekjdio prinesel čisto vodo, pa malo kruha.  :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 23 April 2006, 10:31:18
 hvala za nasvet :D bom bom vprašala  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Masha na 23 April 2006, 10:40:34
ja res hvala. Zelo dober nasvet ;D :D ::)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 24 April 2006, 09:14:01
Joj, punci, res se mi smilita, ampak zdaj imata še malo časa, da tudi atija obrneta naokrog, tako da bo vaš pes z vami šel na dopust! Tudi mi imamo scenica (sicer malo večjega - grand)  in naš njufi gre z nami na dopust, box za na streho bomo morali kupiti ravno zaradi njega, da bo lahko ležal v prtljažniku. Koristno bi pa bilo, da bi v to temo kdo, ki je s psom že bil na dopustu malo napisal, kako to "izgleda", na kaj naj bomo pozorni in kaj naj vzamemo s seboj?!
Lp, G.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 24 April 2006, 09:26:28
Joj, punci, res se mi smilita, ampak zdaj imata še malo časa, da tudi atija obrneta naokrog, tako da bo vaš pes z vami šel na dopust! Tudi mi imamo scenica (sicer malo večjega - grand)  in naš njufi gre z nami na dopust, box za na streho bomo morali kupiti ravno zaradi njega, da bo lahko ležal v prtljažniku. Koristno bi pa bilo, da bi v to temo kdo, ki je s psom že bil na dopustu malo napisal, kako to "izgleda", na kaj naj bomo pozorni in kaj naj vzamemo s seboj?!
Lp, G.

Bruno mogoče bo malo v pomoč: Kaj vzeti s sabo na dopust? (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=46.0).

Drugače pa kar se samega dopustovanja tiče je tako, da ko gremo na dopust skupaj z psom so pač potrebna določena prilagajanja, ki jih prej ni bilo. Izbira primerne plaže, izbira primernega apartmaja ali kampa. Potem je problem z prtljago če nimamo dovolj velikega avtomobila. Psa ne moremo kar cel dan pustiti v apartamaju ali prikolici mi pa se veselo kopati na plaži, tako da... je potrebno organizirati dežurstvo, kdo bo kdaj z psom, da se nam ne bo v prikolici recimo skuhal in prilagoditev kdaj se bomo kopali, da bo z nami lahko tudi pes.

Najprej vprašajta zakaj sploh noče, da gre pes z vami? Se mu zdi problem zaradi kopanja, apartmaja, vožnje, prehod meje, ... ? Ko bomo vedeli v čem je ubistvu problem bomo lahko lažje svetovali ;)


Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 24 April 2006, 10:38:25
Hvala, Ninci, bo, seveda bo v veliko pomoč, bi pa vseeno še kaj. Pri nas je vse kristalno jasno, jaz vem, kdo bo zjutraj vstajal, kdo bo čistil za psom, kdo bo v apartmaju, ko bodo drugi na plaži...vem tudi, da bom morala iskat plažo, kjer bo senca, kjer bo moj pes lahko zakorakal v vodo, da ne bo motil drugih kopalcev, vem, da je priporočljivo, da ga zvečer splahnem z sladko vodo itd. Vseeno pa imam malo "strahu", da se lahko zgodi še kaj, na kar ne računam. Ne spomnim se tudi, kako je s psi na trajektih? Je lahko zunaj na "terasi" s teboj, imajo kakšen prostor, kjer lahko opravi potrebo itd...takšne neumnosti me tudi zanimajo.

Mislim, da tudi Ewa in Masha vesta, da ne bo vse tako, kot je, če si brez psa, da pasja družba pomeni tudi morda malo odrekanja in veliko prilagajanja, po drugi strani pa veselje, ko naokrog noriš s svojim pesjančkom. Držim pesti, da vama uspe, Ninci pa vama je dobro svetovala, vprašajta res očeta, v čem je problem. Morda se boji, da bo na dopustu za vse moral skrbeti sam?!

Lp, G.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 24 April 2006, 10:46:27
Na trajektu naj bi bil pes z nami na palubi in naj bi imel nagobčnik ( ni nujno lahko zatežijo, priporočam, da ga imaš s sabo). Midva sva bila na poti na Korčulo z njim v avtu, ker smo imeli to srečo, da smo bili parkirani v senci in je bilo v avtu prav prijetno, pa sva se malo menjavala. Potrebo naj opravi prej, ko na trajekt čakate. Bolje, da ste malo prej in opravite sprehod in vse kar je potrebno, ker na trajektu to potem ni več možno ;)

Lp nina

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 24 April 2006, 14:36:27
Glede trajekta... naša je bila samo enkrat vzuna j(pa se že prib. 4 leta vozimo s trajektom na morje za 1.maj in 1. november), ker se ful boji, po stopnicah sploh ni hotela, ko smo sedeli gor na terasi se je samo skrivala pod klopico, za nobenega drugega psa (na trajektu) reva sploh ni imela časa ker jo je bilo ful strah  :(... Tako da od zdaj naprej jst skupaj z mačkom in Kano sedim v avtu  ;D Je tako še najbolje.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 24 April 2006, 14:53:30
najprej hvala za vse odgovore  ;) :o-happy sem!

no mi gremo napag in se ni tako dolgo za vizit s trajektom, samo 15 minut, lani pa sem na trajektu opazila družino s tremi otroci in velikim psom, ali mislite da se bi kuža ustrašil vode ki se bo gnetla pod njegovimi nogami? moj oli naprimer si ne upa v jezero jernejče, ki pa ni tako globoko. ali veste kako naj ga znebim straha pred vodo? ::) imam pa še eno vprašanje, ali je treba trajekt za psa posebej plačati? ::) ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: galy na 24 April 2006, 15:08:38
 :D lahko ti povem za našo labradorko (pasma, ki naj bi ljubila vodo): da je prvič zaplavala v globoki vodi, je potrebovala 8 dni (od 10, kolikor dolgo smo bili na morju). In še to z veeeeeeliiiiikoooooo spodbude - poskusili smo vse; od igrač, hrane, mjavkanja,... nič ni delovalo. ::)
Glede trajekta je tako: mene motijo predvsem tla. Poskusite enkrat sezuti čevlje - tam kjer je sončno bi lahko jajca cvrli. In ker je do vsake sence tudi sonce... sem s psico raje ostala v avtu. Je pa res, da smo se vozili manj kot pol ure.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 24 April 2006, 15:11:39
Za psa se ne plača (sigurna sem za hrvate za drugo pa ne vem)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 24 April 2006, 15:24:26
Prva pomoč tudi za psa ne bo odveč.
Dovolj sveže vode za na pot, nekaj kjer bo spal, pinceto za klope (nikoli ne veš kdaj prav pride)...

Sicer pa bi bilo zelooooo priporočljivo psa do veterinarja odpeljat in titre v krvi pregledat. To so protitelesca za steklino. Če se hočete vrniti iz države, kjer imajo steklino še ne popolnoma pod nadzorom, morate imeti potrdilo o količini titrov. Na meji lahko delajo težave, če majo slab dan. Ponavadi pa niti knjižice ne pogledajo.
Pa tudi od cepljenja stekline ne sme miniti manj kot en mesec in več kot 12 mesecev.

Ne pozabite na to... je pomembno, ker je pogoj, da lahko pes prečka mejo! Sploh če greste na Hrvaško.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 24 April 2006, 15:29:41
Mogoče bi bilo dobro nekaj ukrenit glede teh vročil tal. Najbolj priročno je dat kakšno brisačko al pa odejo. No vsaj meni se zdi. Bi bilo pa dobro če bi tla na trajektu naredili iz kakšnega materiala, ki se ne segreje .. al kako.
Ewe .. kako kaj napredujete pri prepričevanju očeta?

Glede plavanja pa tako. Najbolje da psa ne silite. Bo že šel v vodo ko se mu bo zljubilo. Lahko pa narediš tako kot jaz. Mu mečeš kakšne žogice v vodo .. oziroma pač to kar ima rad. Če ima rad kakšno igračko in bi vse naredil zanjo mu jo pač vržeš v vodo pa bo jo mogoče šel iskat. Potem bo pa videl da je plavanje prav zabavna stvar. Vsaj tako smo naredili. Če pa greš na morje pa lahko tudi ti zaplavaš in če je Oli zelo navezan nate in se boji da mu boš kam ušla bo zaplaval za tabo. Samo ne ga silit. Ker če psa vržev v vodo ga doleti šok in se še zaradi tega bolj boji.

Napisala si da se boji vode .. ali se Oli boji stopit v vodo ali se nsamo boji zaplavat. Če se boji stopit v vodo lahko poskusiš tako da se vsedeš na tla .. čisto na obali. In ko pride oli se malo igraš z njim. Pa da ga malo zalije. Potem bo pa videl da ga voda osveži. Da je prijetno hladna in da mu zaradi tega ni vroče. Mogoče bo potem zaplaval.

Glede živali na trajektu. No sicer so ti že drugi povedali. Tudi Rinchy (Nina) je bila na trajektu s svojo psičko Rino. Tako da je verjetno dovoljeno, da je pes na trajektu .. sploh pa zraven tebe. Lahko pa naredijo kakšne probleme s tem .. da bi pač pes moral imeti nagobčnik.


Lp, Nastja


p.s. mudi se mi
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 24 April 2006, 16:02:36
Tako da je verjetno dovoljeno, da je pes na trajektu

Je dovoljeno da je pes na trajektu  ;) Znajo pa mogoče kot ste rekli zatežiti zaradi nagobčnika (pa saj obstaja tudi ta fora s haltijem če ravno tisti na trajektu nimajo pojma o psih (ozr. njihovih pripomočkih)  ;D pa ponavadi res nimajo  :) )
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 24 April 2006, 16:13:05
Na trajektih je treba imeti psa stalno na povodcu in pod nadzorom. Ko smo se mi peljali do Aten je bil na ladji en super luškan mali bokserček. Ponoči je firbec mali šel preveč na rob in padel v morje  :'(, če se to zgodi mu ni pomoči... Tako da res pazite.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sunshine_1 na 24 April 2006, 18:01:17
O joj  :'( Kaj pa lstniki? Jaz naredim vse, da rešim svojegga psa, če bi padel v morje  :'(

Sicer pa... Ewe, kako kaj kaže? Ste se doma že kaj pogovorili? Kajti najprej predlagam pogovor... Mogoče mu lahko poveš, da Oli pač ne more biti sam, kajti pes potrebuje sprehod (!) ter da se da iti na morje tudi s psom! Mi smo šli lani čez mejo. Mogli smo na meji pokazati pasji potni list, med potjo smo se nekajkrat ustavili na Petrolu, da smo Doni dali svežo vodo ter jo malo spustili. Bila je v prtljažniku v boksu. Ker je itak navajena voženj ni bilo problemov. pritljaga pa je bila na strehi, v trugi ali kako se že reče...
Šli smo na Hrvaško. Odpotovali smo zgooodaj zjutraj, da ni bilo prevroče an... :)

Lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: flatka na 24 April 2006, 18:08:55
če se to zgodi mu ni pomoči...
Res hecno. Če bi človek ponesreči padel, bi vse naredili, da ga rešijo. Za psa pa pač ni pomoči.  :-X  ::)  >:(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Person na 24 April 2006, 18:54:21
Res hecno. Če bi človek ponesreči padel, bi vse naredili, da ga rešijo. Za psa pa pač ni pomoči.  :-X  ::)  >:(
Hm, jst bi se po moje za njim vrgel v vodo, če bi moj pado nt ... ko bi itak (no, upam vsaj) se oni ladjarji zmigali.

Čeprav se je dogajalo, da so padali pijani maturanti v vodo ... pa jih kao noben ni videl ... pol so pa utonili. :'( :'(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 24 April 2006, 19:05:00
Ma saj nimas kaj dosti naredti, ce kdo pade v vodo... ali pes ali clovek... trajekt vozi ful hitro, preden se ustavi in pridejo do njega...

Za it na Hrvasko oziroma, iz Hrvaske nazaj v Slovenijo, ne rabis titra, ker je na "C listi (http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriServ/site/en/oj/2006/l_004/l_00420060107en00030006.pdf)".
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Person na 24 April 2006, 19:10:40
Mah tu na hrvaški ... če greš na otok s trajektom, tud ni tak problem (kopno blizo ... obalna straža) ... hudič je bolj it iz Italije v Atene ... tam si pa na sredi morja ... pa ponoči ...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: newfka na 24 April 2006, 19:14:23
Najbolje bi bilo imet en helikopter ves čas na trajektu in še enega izurjenega vodnika z reševalnim njufkom zraven, pa bi bila akcija takojšnja. No, se hecam seveda, čeprav niti ni tako slaba ideja... :)

Lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 24 April 2006, 19:24:02
no...prepričevanje je včeraj malo napredovalo, vendar je ati imel danes slab dan in je spet tečn :'(
sploh nima razloga da ne bi smel zraven, vendar vztraja pri svoje, jaz pa tud ;) :)
ga bom že prepričala, mogel se bo strinjati z nami :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 24 April 2006, 21:21:56
Hmm .. kaj pa: če ne gre Oli mi 3 ostanemo doma (ti in tvoje sestre). Pa naštimaš še mamico, pa rečete : pojdi sam, mi bomo doma z Olijem . Ali pa mu rečte da greste same z Olijem pa nej on bo doma če mu gre vtako v nos da ne sme zraven.

Pogajanje .. pogajanje .. pogajanje.
Govori mu, da boš lepo skrbela zanj, da bo vse vredu, da je Oli priden, pa da mu ne bo nč nagaju. Prvo pa ga vprašaj za razloge pa ga malo sprovociraj (pri meni to zmeraj pomaga). Mu težim tako dolgo da mi pove tehtne razloge, in če tega ni, pol ne vidim smisla v tem, da pes ostane doma, ali pa pač karkoli drugega a ne.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 24 April 2006, 22:55:55
Ma saj nimas kaj dosti naredti, ce kdo pade v vodo... ali pes ali clovek... trajekt vozi ful hitro, preden se ustavi in pridejo do njega...

Točno tako, nimaš kaj. Lastnica je jokala še celo pot :( samo če bi še ona skočila bi jo ali zgazilo tako kot je verjetno malega, ali pa bi pač ostala v morju dokler ne bi umrla...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rina na 24 April 2006, 23:12:56
Za na Hrvaško rabiš samo potrdilo o cepljenu proti steklini, ane? Pa še to samo za pse nad 4 (ali 3?) mesece.
Kaj pa za na Madžarsko? Tistega linka ne razumem najbolje... :-\

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 25 April 2006, 01:52:42
http://www.vurs.si/index.php?id=7318

Madzarska je clanica EU :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 25 April 2006, 08:32:29
za države EU ni problema. Lilit, zakaj so pa meli naši reševalci nekaj težav, ko so se vračali iz Zagreba? Niso prišli kar tako čez...
Baje je bilo nekaj pogajanj...
To je za preverit...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 25 April 2006, 08:44:23
Če so države na listi C naštete tukaj:

http://europa.eu.int/comm/food/animal/liveanimals/pets/list_third_en.htm

Ni Hrvaške na zadnji varianti...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 25 April 2006, 08:52:58
Ne, tiste drzave v kvadratkih so jeziki, v katerih lahko dobis odredbo ;) klikni na tisti pdf, in tam je Hrvaska.

Ravno gledam, da je treba imet kot neko zdravnisko spricevalo ??? samo ne razumem cisto dobro.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 25 April 2006, 09:39:15
OK malo se mi mesa od teh birokratskih predpisov :-\ ampak v glavnem, za prit iz Hrvaske v Slovenijo rabis samo cepljenje proti steklini.

Tako da bi bilo treba izvedet tocno, kaksne probleme so imeli resevalci in na kateri meji (pri hrvaskih ali slovenskih carinikih?). Mogoce je prislo do pomote ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 25 April 2006, 10:16:55
Na Hrvaški in glih s temi titri...vsaj tako sem razumela. Danes bi lahko vprašali za vsak slučaj...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 28 April 2006, 09:08:04
Hmm .. kaj pa: če ne gre Oli mi 3 ostanemo doma (ti in tvoje sestre). Pa naštimaš še mamico, pa rečete : pojdi sam, mi bomo doma z Olijem . Ali pa mu rečte da greste same z Olijem pa nej on bo doma če mu gre vtako v nos da ne sme zraven.

Pogajanje .. pogajanje .. pogajanje.
Govori mu, da boš lepo skrbela zanj, da bo vse vredu, da je Oli priden, pa da mu ne bo nč nagaju. Prvo pa ga vprašaj za razloge pa ga malo sprovociraj (pri meni to zmeraj pomaga). Mu težim tako dolgo da mi pove tehtne razloge, in če tega ni, pol ne vidim smisla v tem, da pes ostane doma, ali pa pač karkoli drugega a ne.

saj težim, mislim da malo preveč, vendar je moj ati trmast, zdajle ga že nekaj dni nisem matretirala, vendar sem mu dala vedeti da ne bom odnehala dokler ne popusti, koliko časa lahko preteče od zadnjega cepljenja proti steklini? oli je bil nazadnje cepljen 21.10.2005, ali rabi kuža posebno potrdilo veterinarja da lahko potuje, koliko jaz vem in koliko sem brala v optnem listu naj bi ga imel ???

Lp, in hvala za odgovore ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 28 April 2006, 13:12:07
Ewe, skoči do veta pa ti bo povedal.

Jaz bi šla na pregled, pregledala tudi kri, sigurno je sigurno, in se pozanimala tudi kako prvo pomoč vzeti s sabo za psa... V bistvu na eno dobro debato, kjer poskušaš izvedeti čimveč, tudi tisto kar že veš...
Če te kdo spomni na kako stvar na katero bit pozorna nikoli ne škodi ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 29 April 2006, 17:13:35
Ja potni list rabi a ne. Taka knjižica pa so tut notri napisana cepljenja.  :P
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 30 April 2006, 10:01:03
Vem, vem, ponoči se mi je sanjalo da smo šli na morje z olijem :o, in na carini so komplicirali ker ni rodovniški :-\, ali lahko pride do kakšnih zapletov zaradi tega? ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ninca10 na 30 April 2006, 10:05:44
Ne...vse kar rabis je potni list in potrdilo o cepljenju (ne sme biti starejse od enega leta in od cepljena mora preteci vsaj 1 mesec)...

Roko na srce meni do sedaj nihce se nikoli in nikdar ni pogledal nobenega dokumenta, vsak raje rece joj kok lustkan kuza... ;)

V kolikor, pa bos potovala s psom v Anglijo, tam pa so bolj strogi in so drugacni predpisi, tako da se bos morala sama vec pozanimati v to smer oz ce ti bo kdo drug napisal...

Verjetno, pa prav pride, ce na morje vzames kako prirocno lekarno...npr jod, gazice, povoj, pinceto, mogoce penicilin itd...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 30 April 2006, 10:59:18
hvala ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 30 April 2006, 12:27:47
Pa kuža mora imeti čip ali vidno tetovirno številko. V vašem primeru pride v poštev čip, ker Oli nima tetovaže.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lanyca na 30 April 2006, 13:47:34
Pri nas je tudi tako jaz bi mamo lahko prepričala, atija.... morala bi se grozno potrudit.
Sicer se Lani doma slabo ne bi kodili, babica pri nas živi in bi jo ona pazila pa še na sprehod je hodila vsak dan z njo. Dosežek, ha?! :o ;D
Ampak jaz hočem, da je Lana tam z mano, da se bova skupi kopale, v glavnem, da gre z nami.
To itak vejo, da bi jaz za njo skrbela, ampak ati pravi, da si lahko vsaj en teden odpočije od Lane, to pravi seveda bolj v hecu.
Če bomo kam tak šli ga bom prepričala, ampak potem moramo spet tisto gor na streho naredit(ni popolno, nekaj manjka), pa moramo še tiste rešetke na prtljažnik naredit, ki so baje zua na dolgo pot nujne. ::)
Ne vemo še ali bi šli v Aqa Luno za par dni v Podčetrtek, ali pa na morje.
Sicer je pa pri nas kot pri Laninem Bratcu Oliju in njegovi lastnici Ewe.
Ewe pozdravi olija od naše Lančke. ;) ;D



lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 30 April 2006, 14:12:45
Rešetke niso nujne. Nikjer ne piše kje se mora voziti pes. Ni treba rešetk. samo je treba pa pazit da ne skoči vozniku za vrat in da ga ne bo ovirala.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ninca10 na 30 April 2006, 14:27:21
Ne dam roke v ogenj, vendar se mi zdi, da ce se pes prevaza na zadnjem sedezu potrebuje posebno oprsnico, ki se jo pripne kot varnostni pas...

Vprasanje je sicer ce kdo to pregleduje?

V kolikor pa je pes na zadnjih sedezih sam, je po mojem mnenju stvar vec kot priporocljiva...nikoli ne ves, kdaj bo pes kam skocil (recimo vozniku za vrat), ali pa npr ce se zgodi prometna nesreca...potem je se kako prav, da je bil pes privezan, kajti s tem se tudi zmanjsa moznost poskodb samega psa...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lanyca na 30 April 2006, 16:02:28
Ne dam roke v ogenj, vendar se mi zdi, da ce se pes prevaza na zadnjem sedezu potrebuje posebno oprsnico, ki se jo pripne kot varnostni pas...

Vprasanje je sicer ce kdo to pregleduje?

V kolikor pa je pes na zadnjih sedezih sam, je po mojem mnenju stvar vec kot priporocljiva...nikoli ne ves, kdaj bo pes kam skocil (recimo vozniku za vrat), ali pa npr ce se zgodi prometna nesreca...potem je se kako prav, da je bil pes privezan, kajti s tem se tudi zmanjsa moznost poskodb samega psa...

a zaradi tega tudi nesreča nikoli ne počiva!
Mi bi jo drugače v prtljažniku imeli imamo ful velik prtljažnik. :)
Notr je mesto za dve zeloooo debeli  Lani.
Naše ni debela čeprav ma malo preveč pa hujšamo. :-\ ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 30 April 2006, 16:08:07
Če je kuža v prtljažniku, je priporočljiva mreža, iz istega vzroka kot varnostni pas, da ne zleti naprej ob blokiranju ali pa da sam ne skoči.
Najvarnejša varianta, če imate dovolj prostora je pa boks... jaz navijam za plastičnega.

Ker več kot ima kuža prostora, dlje ga vrže ob morebitni nesreči.

Jaz še nimam boksa, ker moram najt najprej dovolj majhnega in hkrati dovolj velikega za mojo zverinico. Mam pa Corso in manjši prtljažnig...
Se mi zdi, da bom obsojena na mrežo...  :(

Pozabla... Pa še skrbi nimaš, kam bi dal ostalo prtljago, da je kuža nebi zgrizu ali umazal ali bilo kaj kar se še lahko zgodi ;)
Lepo zraven boksa zložiš in lahko pozabiš na to, da bi gora prtljage zgrmela na psa... 8)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ninca10 na 30 April 2006, 17:43:57
Jaz Ganya vedno vozim v boxu in moram reci, da sem bila do sedaj zelo zadovoljna, nikoli nobenih problemov..psa "zapakiras" noter in je stvar zakljucena...nobenih skrbi kje in kdaj ti bo skocil za vrat... ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Rinchy na 01 Maj 2006, 21:16:19
Tudi mi vzamemo Rino na morje.Pač moja tečnoba in trma jih je premagala in lani smo ugotovili,da je prav fino bit s psom na morju.
Me pa nekaj zanima.Tisti ki imate 2 psa(ali več) in 4člansko družino.Če jih vzamete,kako se zorganizirate,če sta zraven dva psa.Mi smo imeli lani polno montano in malo manj kot pol prtlažnika,ostalo je imela Rina.Ampak si ne predstavljam,kam bi dali še enega(v primeru,da si omislimo še kakšnega).Da enega vzameš,drugega pustiš na čuvanju,se mi pa ne zdi fer.Psov pa doma nebi pustila  :)

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 01 Maj 2006, 21:19:34
Tudi mi vzamemo Rino na morje.Pač moja tečnoba in trma jih je premagala in lani smo ugotovili,da je prav fino bit s psom na morju.
Me pa nekaj zanima.Tisti ki imate 2 psa(ali več) in 4člansko družino.Če jih vzamete,kako se zorganizirate,če sta zraven dva psa.Mi smo imeli lani polno montano in malo manj kot pol prtlažnika,ostalo je imela Rina.Ampak si ne predstavljam,kam bi dali še enega(v primeru,da si omislimo še kakšnega).Da enega vzameš,drugega pustiš na čuvanju,se mi pa ne zdi fer.Psov pa doma nebi pustila  :)

lp

Vzameš s sabo manj prtljage :P ;D Tvoja sestra bo zdaj pri svojih letih že počasi nehala hoditi z vami na morje tako da... bo pač prostor še za enega psa... nič lažjega ;) ;D

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Rinchy na 01 Maj 2006, 21:23:23
hehehe,ona nebi,pa more it  ;D Jaz bi z veseljem še enga na sedeže dala(tudi Rino),pa so moji proti.

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 01 Maj 2006, 21:26:08
ko gremo mi na morje...sicer je vožnje približno 2 urce nikoli rondotu tisti dan ne dam za jest.  dobi potem, ko prispemo do prikolice. vmes se ustavimo 1 ali pa 2 ...kakor je! drugače ma pa rondo cel prtljažnik. lansko leto sta pa rondotu delala družbo Gaja in Gal. namontirali smo montano in dali pasje stvari in od teje stvari gor, gajo in rondota v prtljažnik gal je bil pa takrat star 3 mesece in je spal pri teji v naročju. mi imamo srečo, ker enkrat vse odpeljemo dol in je vse tam. letos so naši nekaj razmišljali, da bi menjali prikolico za avtodom pa so hvalabogu brez da bi jaz omenjala pomislili še na rondota in ostajamo pri prikolici! komaj čakam, da se tole poletje začne in gremo na morje! ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 02 Maj 2006, 14:02:08
Mi pa z Oxom še nismo šli na morje ampak debate o tem, da ne bi šel pri nas doma ni, ker sm jih prepričala da gremo na Hrvaško da bi lahka šol zraven. Sicer mamo pa mi sicer samo štiričlansko družino in bo Oxi kar na sedežih in potm vedno gleda skozi okni in leži v mojem naročju in še čez dva sedeža zraven  :D
Meli smo pa še bernca, ki ga je mami lahko kar na prednji sedež dala in ga pripasala  ;D :D
Sicer pa Ewa ti kr tukaj povem *drgač vedn pozabm  ;)* mi ko smo bli z Luksijom (berncom) na morju ga je blo tut strah vode, ker ni znal plavat  ;) Ampak pol k je ležal na plaži je opazoval enega psa k je plaval in pol je skupču notri v morje pa še sam zaplaval. Tko da bi ga lahka rešli strahu če bi mogoče vsi skupaj plavali in bi verjetno  pritekel za vami  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastya_lony* na 02 Maj 2006, 14:30:05
Mi bomo letos na morje vzeli samo Dony-ja, ker gremo z avtom v Grčijo ali v španijo(se še ati odloča)in,ker Lony ne bi prenesel tako dolge vožnje smo se odločili,da ga damo v kakšen hotel. Ker gremo pa poleti najmanj 3-krat na morje(enkrat malo dlje,drugič pa nekam na Hrvaško),ko bomo šli pa na Hrvaško ga bomo pa vzeli s seboj.Drugače pa glede prtljage-ko gre mali Dony zraven sploh ni problema z prtljago.Ko bo šel pa Lony(bo v prtljažniku)bo pa ati dal na streho on plastični prtljažnik in noter naše "kufre".
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 02 Maj 2006, 17:37:07
A ve kdo če imaš lahko psa v apartmaju?? Pravkar sem zvedela, da gremo nekam v apartma in, da če ne bomo smeli imeti psa, ga bomo morali doma pustit, čeprav bi vsi radi, da gre zraven  :'(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sammy na 02 Maj 2006, 17:48:38
A ve kdo če imaš lahko psa v apartmaju??

Odvisno od apatrmaja. Če lastniki dovolijo pse, ga boste lahko vzeli s sabo, drugače pa bolj težko. Mi smo do zdaj iskali take apartmaje, kjer pse dovolijo in nismo imeli še nobenih problemov.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 03 Maj 2006, 13:55:49

Ewe pozdravi olija od naše Lančke. ;) ;D



lp
Citiraj
enak ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 03 Maj 2006, 14:15:51
pravkar sem dosegla, da mi bo ati prisluhnil, mislim da takšne priložnosti še nisem imela, držite pesti  :o :o :o
zanima me še nekaj, kakšne mere mora biti box za v avto in kje se kupi(približna cena) ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 03 Maj 2006, 14:21:39
Boks za psa. Ne vem .. če res želite ga kupte. Sploh pa to ni nujno. Lahko ga imaste pač v prtlažniku pa je vse rešeno. Mu naredite malo prostora.  ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 03 Maj 2006, 14:51:04
pravkar sem dosegla, da mi bo ati prisluhnil, mislim da takšne priložnosti še nisem imela, držite pesti  :o :o :o
zanima me še nekaj, kakšne mere mora biti box za v avto in kje se kupi(približna cena) ???

Držim pesti. Sej znaš s tem.  ;) :)
Box? Vsekakor mora biti dovolj velik za Olija in tako majhen, da gre v avto ;D
Mislim, da ga imajo tudi v Ptcju *Neki stvari majo v izložbi podobnih* sicer pa imaš blizu Hoče *Hoby center al nekaj takega* in pa Celje *City center* tam pa je prav gotovo  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sunshine_1 na 03 Maj 2006, 14:59:25
Držim pesti (in moji psi in maček tačke  :P ) za box? ja, tako, kot je rekla Mushi, dovolj velik za Olija ter dovolj majhen za avto :) Pa mogoče kupite box malo pred vožnjo na morje, kajti če se ni velikokrat peljal v boxu bi bilo bolje (po moje) če se malo navadi.

No, držim pesti + tačke :P

Lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 03 Maj 2006, 16:56:26
hvala, pravkar se odpravljam na resen pogovor z mojim atijem, to mi dolguje ;D
držite pesti in kosmatinčki tačke za mene in olija ;)

P.S. pol vam sporočim dosežek ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 04 Maj 2006, 09:16:45
Tisti ki imate prikolice in s sabo vzamete psa... kje imate psa? MI smo zdaj kupili prikolico, pa ne vemo kje bo bila Kana. Mami pravi da ji bomo dali kar svoj šotorček, pa bo tam spala  ::) Aja pa pri naši je problem ker si prostor kjer smo takoj vzame za svojega in potem to hudo čuva, zato se ne sme nihče približati :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 04 Maj 2006, 15:35:36
Mi imamo Rondota ponoči privezanega zunaj. V preprostoru (prostor pred baldahinom)  za eno izmed palic, ki je močnozarita v zemljo na ne preveč dolgem štriku ampak toliko dolgem, da lahko leži v preprostoru na tisti travi umetni ali kaj že je ali zunaj na kamnih ali pa noter v baldahinu. mu pustimo malo odprtu, da če ima željo da pride se malo k meni pocrkljat. Čez dan pa je večinoma spuščen, z mano na plaži, odbojki kamor koli grem jaz gre tudi Rondo seveda, če je zraven senca. drugače pa naši sosedje no malo stran imajo airedalskega terierja(se  opravičujem ker je narobe napisano) in imajo boks no tisto kovinsko kletko, ki je kar precej velika in ga enostavno ponoči dajo tja noter. glede tega, da bi začela čuvat pa Rondo npr. je prostor kjer imamo prikolico na začetku čuval in ni pustil nobenega gor razen od domačih...tega problema doma ni. Rešili smo samo tako, da ko je naprimer rondo ležal pod mizo sem šla tja pa rondo ajde pejmo stran tukaj, da sem mu dala vedet da on ni čist nič tukaj glaven in je pustil vse gor in nobenega problema.

Kje pa boste imeli prikolico? zdaj močno stiskam pesti, da tam kjer mi, ker to bi bilo uh enkratno ;D

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 04 Maj 2006, 15:39:22
aja ... ta kletka je meni super in bi jo takoj imela za Rondota ampak rondo ne prenese, da je nekje zaprt in tudi ne dela nič problemov, ker je privezan! tako, da jaz bi ti priporočala kletko, ker tam ne more ven, če je pa privezan pa ja nam je rondo doskrat potegnil za kakšnim ježem ali pa veverico pa je tista palca samo šla v luft ampak mu ni uspelo nikoli mahnit jo po svoje. sploh za ponoči se mi zdi super! podnevi je pa še vseeno potem lahko pripet, če ne more bit spuščen ;)

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 04 Maj 2006, 15:44:24
Mi smo se odločili da ne bomo imeli prikolice na določenem mestu ampak bomo z njo v bistvu potovali  :( ne bomo imeli na istem mestu kot vi   :( Smo sicer hoteli avtodom pa so kao neke prednosti... Ta ideja s kletko bi bila zanjo najbrž še najpametnejša, ker baldahin ne bo zmeraj postavljen, ko pa bo, bo najbrž spala noter  ;D Upam pa da se bo nanjo navadila, ker še nismo probali  :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 04 Maj 2006, 15:57:52
važno je da imate kletko že prej doma in jo prej privajate nanjo! ko pa boste žačeli hodit pa sporoči kako in kaj se je obneslo! če te še kaj zanima ti bomo pa pomagali do odgovora ;)...mi zdaj campiramo že 7 leto od tega gre rondo z nami letos 4 leto in uživa 100 na uro ;D :)

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 04 Maj 2006, 18:25:38
Mi smo imeli psa v baldahinu privezanga ampak mu to pravzaprav ni bilo všeč in smo ga spustili. Potem je spal skupaj z bratom v baldahinu ampak je enkrat neke noči mahnil na svojo pot. Zaradi tega je potem spal v prikolici z nami in niti ni bilo slabo  :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 04 Maj 2006, 18:29:03
Emmm, kako pa to kaj izgleda pes v prikolici ko je zunaj blatno? Mi nekako nismo navajeni na to ker je pes zunaj. Kaj pa ko izpada dlaka? Najbrž je podobno kot v stanovanju  :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 04 Maj 2006, 18:34:05
Pravzaprav je bil čist, ker ni bilo blatno  :D
Glede dlake je pa res enako kot v stanovanju. Ampak verjetno je bolje vsako jutro pometit kot pa pustiti, da jo kuža mahne na potep  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 04 Maj 2006, 18:53:23
kaj pa če kuža ponoči laja v luno in ne pusti spati sosedov? ???(jaz ga tako ali tako ne slišim saj spim kot top) :P
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sammy na 04 Maj 2006, 19:46:06
Ewe, če lune ne vidi (v zaprtem prostoru), potem verjetno tudi ne laja vanjo ;).
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Alba na 04 Maj 2006, 20:34:10
Jaz bi Albo vzela s sabo, ampak imava vedno take destinacije (Sardinija, Korzika, Sicilija), da v najinem Polotu ne bi prebavila voženj. Odkrito povedano ob najini šari tudi ne bi bilo placa (vse za ribolov, potapljanje). Tudi šotor imava trenutno majhen, ampak ko bova kupila večji avto in večji šotor bo šla definitivno z nama. Upam, da nama uspe v roku 2 let. Potem bomo pa skupaj uživali celo leto  ;D. Za zdaj jo pa pustiva doma, imava prednost, da stanujeva pri njegovih v hiši in jo z veseljem crkljajo.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 04 Maj 2006, 21:24:12
ja ponoči more bit vedno pripet tudi, če je v baldahinu....kaj je pa problem odpret baldahin? samo glavo dda dol in gor in je freee. Rondo strašansko uživa zunaj ponoči, ko je hladno zato mu tudi pustim odprto baldahin da pride k meni, ker ima pri nas doma tudi dostop do vsepovsod in ne morm zdej tam pa ne sme k men. v prikolico pa ga ne dajemo, ker mu je prevroče notri pa v prikolici imamo pograd in tam gor pri meni, če bi spala v prikolici zgorel jaz pa zraven.....od prijateljev rott on pa ne more zunaj spat in konc.....gre še pod kouter in se čist skupaj stisne ::) ::)

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 05 Maj 2006, 13:55:21
Tud mi bi mu takrat pustili, da bi bil zunaj, če ne bi hodil do sosedov *smo meli že težave z policijo, ker se je kao pes spravu na njih  ::)* pa še v gozd je hodil tak da nismo mel izbire  :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 05 Maj 2006, 16:00:46
KOLIKO HRANE IN KAJ OD PASJE HRANE MORAM VZETI S SABO? ??? ZA 14 DNI? ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rožica na 05 Maj 2006, 16:08:29
Vzameš toliko, kolikor jo poje v 14 dneh. Če na dan poje 300 gramov briketov, to pomnoži s 14 in boš dobila primerno količino.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 05 Maj 2006, 20:05:50
hvala, vendar ima različen tek, no ubistvu pa je do takrat še daleč ::)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 05 Maj 2006, 20:15:28
Ja psu moraš dat točno merco. Manj ali pa vedno enako. Zato ker se lahko naredi da pes poje pač toliko kolikor mu daš. Oziroma je dosti psov, ki pojejo toliko kolikor mu daš ker nimajo mere. Če bi mu dal celo pečeno kokoš bi jo pojedel. In če bi mu dala 1 kg briketov bi jih pojedel. Mogoče tvoj pes ni takžen. Približno računaj okrog 500 g briketov na dan. Mogoče celo manj. Pa na morju vedno sveža voda. Pa seveda to ne samo na morju. Večkrat na dan jo zamenjaj. Pa obveznma senčka da ne zdehidrira.
Če greste na trajekt je tudi dobro če imaste zraven kakšne tabletke proti slabosti. Še bolje pa bo če počakaš kar v avtu z Olijem, in ga ne bo strah. Kot si že omenla da se boji vode a ne. Verjetno bi se je bal če bi gledal s trajekta.

Pa na plaži pač pazi, da ne bo motil drugih ljudi, da ne prišlo do pretepov itd. Pa vedno pazit na senčko. Pa kaj vode zraven vzet. Pa zmeraj ga moreš dobro sprat s sladko vodo, kar je bilo že velikokrat povedano.

Če pa ima tvoj pes različen tek, pa ne vem. Vedno bolje vzet več kakor pa premalo. Če greste za 14 dni. Vzami kakšnih 7kg hrane, pa ti bo 100% kaj ostalo. Mogoče ne bo imel teka zaradi vročine in bo bolj pil. Pa najbolje je, da na sprehode hodiš bolj proti večeru. Ker je že bolj hladno in bo pes užival. No pač odvisno od psa.

A če ga boste imeli zraven .. a bo hodil zraven vsa na plažo - se kopat?.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 05 Maj 2006, 20:26:51
seveda da bo z nami na plaži, hodimo na plažo kjer ni veliko ljudi saj je plaža bol divja kot urejena, tukaj je pesek, in tudi veliko sence je pod skalami ki prežijo nad plažo, ali bo zadostovalo to da postavimo oliju polšotor v katerem je vedno prijetno hladno, seveda pa nameravamo v našo ogromno hladilno skrinjo za na plažo dati tudi nekaj litrov sveže mrzle vode, seveda pa sem na tej plaži katero obiskujemo že ko je bila maša dojenček(glih bo stara 9 let)videla precej psov najbollj sem si zapomnila psičko zoyo(zlato prinašalko mladega italjinaskega para)veselo se je kopala potem pa kot raketa pritekla na naše brisače in se veselo in igrivo povaljala po njih, paru je bilo zelo nerodno mi pa smo se vsi smejali in božali to psičko  :P ::)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lanyca na 05 Maj 2006, 22:09:38
kaj pa če kuža ponoči laja v luno in ne pusti spati sosedov? ???(jaz ga tako ali tako ne slišim saj spim kot top) :P

Dvomim. Prebrala sem, d v luno tulijo samo ovčarji. Naš mešanček z nemškim ovčarjem je vedno tulil v luno ali pa ko je bila gasilska sirena, to se tako smešno sliši.

Drugače pa mislim, da zlatki ne tulijo v luno.


lp


p.s.. sicer pa jaz spim še boljm kot top. :P ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Rinchy na 05 Maj 2006, 22:26:23
Oh,niso samo ovčarji tisti ki tulijo v luno  ;) Pred njimi se sigurno znajdejo kakšni malamuti in huskyji.Sicer je odvisno od psa,ter od lastnika,koliko mu dovoli.Jaz vem da smo Rini takoj preprečili tuljenje(pa ne v luno,ampak tuljenje od žalosti,ker je mogla bit ponoči sama).

Drugače pa Rina hodi z nami na plažo do 12,popoldne pa ostane z mano v apartmaju.

lp,
Nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: aska na 05 Maj 2006, 22:37:58
Uf za malamute so me že lastniki od Askine mame opozorili, da ful tulijo v luno, no Aska sv takih primerih še ni nič tulila, samo škode pa v takem cajtu največ naredi >:( Na polarčke ful vpliv luna to jere, samo to niso ovčarji, so daleč od tega, da bi bili kaki čuvaji...lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 05 Maj 2006, 23:09:31
takole.....za na morje najbolj da vzameš kar vse kar imaš doma. ;)

se pravi potrebščine:
-ovratnica + povodec, kakšen dolg dolg štrik da ga lahko pripneš, če bo potreba.
-sklede!!! to pri nas vedno pozabimo in potem jih imamo malo morje, ker nove kupujemo ::)
-kakšen tepih ali pa rjuho nevem nekaj na čemer bo lahko ležal
-krtače, šampon, prva pomoč
-zaščita proti klopom, komarjem ( mi v našem kampu je vse pošpricano, da ni komarjev in jih res ni...se najde kje kakšna golazan taka ampak ni panike)
-hrana...kot je nastja rekla 7kg bo najboljš...bolje malo več kot premalo

več se zdaj ne spomnim

pa še nekaj nasvetov
-psa pelji že zgodaj ven (zjutraj)...no to ne pomeni, da že ob ene 5 greš na pohot ampak tko ob ene 7 je idealno...sej potem greš nazaj spat ;)...pol je vročina in takrat  :o :o :o
-potem na plaži, ko greš že prej poskrbi,da boste v senci še posebej pes. vodo naj ma skos na voljo samo naj ne bo preveč ledena direkt iz zmrzovalne ven ampak ne pa topla. taka mrzla ;)


zdajle se ne spomnim več....bom še mal premislila kaj rabiš ;)

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Rinchy na 05 Maj 2006, 23:13:58
Evo irena,ti pomagam s seznamom  ;) http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=46.msg236#msg236

lp,
Nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 05 Maj 2006, 23:17:24
Rinchy ja kako si pa ti dobra no. :D

se pravi gre zdaj vaš oli z vami...super! uživejte.

aja da že zdaj začnem težit....fotoaparat!!!!
 ;) ;)


lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 06 Maj 2006, 11:11:25
fotoaparat!!! u tem je težava!!! pred nekaj tedni je moj digitalec(ednini v hiši)padel na tla :'( moji babici in sedaj ne dela več!!! :'(

aja glede tuljenja pa, od mojih sosedov pes je 7 let star angleški koker španiel in je v ponedeljek tuliv v luno sredi popoldneva, mislim da je bila ura okol 5-ih, glih sem barvala ograjo, ne kapiram kako je lahko tak miroljuben pes tulul v luno sredi dneva ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 06 Maj 2006, 11:32:27
fotoaparat!!! u tem je težava!!! pred nekaj tedni je moj digitalec(ednini v hiši)padel na tla :'( moji babici in sedaj ne dela več!!! :'(
nam bo zadostovalo dobro poročilo ko se vrnete! ;)

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 06 Maj 2006, 11:37:40
ok ::)
sej mamo še klasičnega pa bom stricu rekla naj mi slike prek skenerja naloži gor :P
drugač majo pa eni ko grejo z nami digitalca z 1200 posnetki :P nam bojo posodli :P
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sunshine_1 na 07 Maj 2006, 21:31:49
čestitam :) Da gre Oli zraven :) Priporočam tudi jaz, da psa zjutraj pelješ, ko je še hladneje, ter zvečer, ko je hladneje. Če ga  nameravaš spustiti v morsko vodo ga po  tem dobro speri z sladko vodo!!! Mi smo na morju imeli v kampu posebne tuše za pse  ;D No ja, to je nujno. Pa mogoče je dobro, da se na pot odpravite v zgodnjih jutranjih urah oz. poznih večernih, da se ne boste peljeli v največji vročini ane... No, sicer pa vodo naj ima vedno na razpolago, nikoli ga ne puščajte samega, da se ne bo zapletel v pretep s kakšnim drugim psom. To je moje mnenje, verjetno je že kdo pred mano podobno napisal, nisem vsega brala.

No to je moje mnenje!

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 08 Maj 2006, 06:46:58
Ja če je daleč je bolje da gredo zvečer ker imamo hladno zvečer in hladno jutro.  :P Samo bo pa po moje kar soparno ali pa tudi ne. V glavnem vmes se boste zaradi Olija večkrat morali ustaviti. Mu dat za pit itd.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 08 Maj 2006, 12:06:59
Mi smo včeraj prišli nazaj. Bili smo s prikolico v dolini Soče in seveda je šla z nami tudi Kana. Ker se goni in smo imeli pred prikolico dva vztrajna ljubimca je spala noter v prikolici  ;D Bilo je res super in s tem da laja na vsakega ki se nam približa že na 20 metrov nismo imeli problemov ker je bilo tako ali tako bolj malo ljudi. Tako da sedaj je bilo v redu, bomo videli pa kako bo kobo poletje  ::)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sunshine_1 na 08 Maj 2006, 14:23:47
O super, kakšne slikice  ;)  :P

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 08 Maj 2006, 14:33:57
Ja takoj jih dam ko jih nekako dobim iz laptop-a na ta računalnik  ::) A kdo zna?  ;D Sicer jih je pa res bolj malo na žalost  :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sunshine_1 na 08 Maj 2006, 14:36:13
Emm ne ne znam  :-[ Sicer pa vseeno če jih je malo, taglavno, da ste se lepo imeli  ;)

Lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 16:09:18
super!!!

jaz pa prinašam slabše novice,
ati je res popustil, ampak sedaj mami nekaj tečnari >:(
pravi da gre z nami takrat ko nobenega ne bo v drugem apartmaju  >:(
tega pa nikoli ne bo  >:(

sedaj moram prepričati še mami, ki pa je trd oreh  >:(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sunshine_1 na 10 Maj 2006, 16:13:28
O joj  :-\ Reci ji: Hej, če Oli ne gre z nami, potem ne grem jaz!!! No ja, tako bi jaz storila... Pa reč ji, da ste že vse kupili, da si že full bila srečna... Upam, da bo tudi mami popustila...  :-\ pa srečno!!!!

Lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 16:16:14
hm...s tem sem začela pri atiju, pa ni popustu, mami bo pa rekla samo saj ti ni treba it, ker ve da bom šla  :-\
to da sem bila srečna je pa res, mogoče bo popustila  ;)
čas naredi vse, malo bom dala vedet da sem neznansko nesrečna in potem bo popustila ::)
vsaj upam ::)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 10 Maj 2006, 17:15:28
kakšne slikice  ;)  :P

Evo Sunshine slikice ;D Takole (http://www.moj-album.com/slike/1099511/euWnxViDO0H97SAM.v.jpg) smo uživali v mrzli Soči, potem smo morali počivati (http://www.moj-album.com/slike/1099511/50lS3fV5Nm2YvLwy.v.jpg) v prikolici a ker smo imeli čez pol ure že polno energije smo se igrali z žogico (http://www.moj-album.com/slike/1099511/fKntAwneetWMa4Az.v.jpg) in grizli palico (http://www.moj-album.com/slike/1099511/lWps8y41dSp8DwoL.v.jpg)  ;D

Evo to je par slikic s Soče kjer smo res uživali  :)

Ewe navijam da ga boste vzeli s sabo  ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 17:17:13
kak luškano!!!
koliko stopinj pa je imela soča???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 10 Maj 2006, 17:19:06
Okoli 6  :-X
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 17:20:07
ooo  :o
blo pa mrzlo, uživala pa je  :P
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 10 Maj 2006, 17:26:22
O pa še kako je uživala  ;D Čeprav na tej (http://www.moj-album.com/slike/1099511/euWnxViDO0H97SAM.v.jpg) sliki izgleda nekam prestrašeno  ::) Še ena ko je še hodila v vodo (http://www.moj-album.com/slike/1099511/ZJG5c6hYKFpcUSci.v.jpg)  ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 17:28:11
kak je luškana!!!
 :-* :-* :-*
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 11 Maj 2006, 20:18:57
Iiii koook je luškana  :D :D :D  :-* :-[
Ewe... Pospravi hišo, pusti Ajo na računalniku, Maša naj se igra z barbikami ti pa se spravi na mamco  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 11 Maj 2006, 20:32:47
ok kapiram, sam ne vem zakaj naj se na mamco spravim? ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Mushi na 11 Maj 2006, 20:36:12
To sem mislila v takšnem pomenu, da ji ne daj mira dokler ne popusti  :P :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Alenka** na 30 Maj 2006, 14:11:09
Ewe, kako daleč si s pogajanji? ;)

Midva ga bova seveda tudi vzela s sabo na morje ( Rab), ne skrbi me nič drugega kot vožnja. Ker najina kanglca nima klime :o, bomo šli ponoči, ko se bomo pa kdaj vozli čez dan, mu bom dala pa mokro brisačo na hrbet? :-[ Itak pa leži na zadnjih sedežih, tako da bom lahko skoz gledala, kako se obnaša.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: draga na 01 Junij 2006, 13:06:07
Tudi mi gremo na hrvaško,pa imamo s sabo prvič našo zabavljačico,me kr mal skrbi kako se bo obneslo.Stanujemo v bloku pol pa se tako fajn za 14 dni sprostimo pod milim nebom v kampu.Sedaj naša maltežanka še ni šla dlje kot do Trojan.Med vožnjo ni bruhala ustavili pa smo se le 1 krat.Drugače jo veliko vozimo na krajše relacije ampak vedno prosjači naprej k nama.Ali kdo ve če ti na morju vHR. kampu vedo povedat kje je kakšen veterinar nikol ne veš kdaj ga rabiš?
Hvala za odgovor
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 01 Junij 2006, 13:22:56
v junijski št. revije moj pes piše v katere hotele oz. apartmaje lahko greste z svojim psom!

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 01 Junij 2006, 15:36:16
Ali kdo ve če ti na morju vHR. kampu vedo povedat kje je kakšen veterinar nikol ne veš kdaj ga rabiš?
Hvala za odgovor

Ja odvisno v kateri kamp greš  ;) Ponavadi pa piše kar na recepciji, ali pa rečeš na recepciji pa se ponavadi potemoni pozanimajo (če so prijazni)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 06 Junij 2006, 14:32:24
Moja pogajanja, hm...opustili vsi se skupaj, obupala, moj ati je trd in ne bo popustil, čeprav mu je iz lastnih izkušenj povedala neka mamcina kolegica, ki ima prinašalko, pa vseeno ne pupusti, veliko stvari je, npr. mu bo zelo vroče, na plažo na katero hodimo je sam pesek niti kilemtre in kilometre nobenega drevesa, prostro v avtu, vsa ta hrana in skrb v apartmaju, čeprav sem za in še vedno žalujem da ne gre z nami sem se sprijaznila z dejstvi in opustila vse, oli bo žaloval in bo trpel kriva ne bom jaz ampak moj ati in če slučajno ugre in nas najde(ni možnosti)mi je ati obljubil da gre drugo leto z nami, trenutno pa ni v stanju za potovanje, ker si je zelo poškodoval tačko v pretepu z enkrat večjim psom(nemški ovčar), na tačko sploh ne stopi in ima zelo oteklo, veterinar pa pravi da lahko še samo čakamo da mu oteklina izgine  :'(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kanchy na 06 Junij 2006, 14:37:22
O škoda da ne gre z vami  :( Pa naj se čimprej pozdravi  :-*
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ewe na 06 Junij 2006, 14:42:08
bo, vem da je škoda, ampak moj ati je moj ati, nimam kaj pri tem  :-\ pa drugič, LP   ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: matrox na 06 Junij 2006, 14:49:07
Citiraj
v junijski št. revije moj pes piše v katere hotele oz. apartmaje lahko greste z svojim psom!

Ali je ta seznam dolg? Ali se ga da nekako prepisati sem gor? Ali je to prepovedano ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 06 Junij 2006, 15:26:09
V Intelektinem katalogu je označeno, v katere hotele greš lahko s svojim pasjim ljubljencem. Celo neke dogovore so menda sklepali z letalskimi družbami glede prevoza. V roki imam katalog Grčija, Malta itd. , tako da ne zgleda tak problem najti destinacijo, kamor greš lahko tudi s pasjim spremstvom. Verjetno pa imajo rajši "tamale", kot naše mrcine...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: irenchy na 19 Junij 2006, 13:10:35
evo članek iz moj pes revije...se pa slabo vidi zato najbolje, da si sprintate!!

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 19 Junij 2006, 16:18:26
V Intelektinem katalogu je označeno, v katere hotele greš lahko s svojim pasjim ljubljencem. Celo neke dogovore so menda sklepali z letalskimi družbami glede prevoza. V roki imam katalog Grčija, Malta itd. , tako da ne zgleda tak problem najti destinacijo, kamor greš lahko tudi s pasjim spremstvom. Verjetno pa imajo rajši "tamale", kot naše mrcine...

 ;D V hotelih se ponavadi takih velikanov kot je tvoj zelo otepajo ::) Mi smo hoteli iti dve leti nazaj v Zaton - Zadar v prospektu piše, da so psi v apartmajih dovoljeni. Nijer pa ne piše Do teže 7 kg. Sicer ne vem kaj ima teža z bivanjem v apartmaju, ampak še dobro, da nismo kar šli in smo se prej pozanimali ::)

Matrox če se spisek prepiše, se mora navesti vir, potem načeloma ni problema.

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 23 Junij 2006, 10:23:04
Ja, Ninci, se čisto strinjam. Verjetno imajo povsod raje miniaturne izvedbe psov, ne pa takšne velikane, kot je moj. No, mi gremo na dopust naslednji konec tedna, gremo v apartma na Hrvaško, povedali smo, da imamo psa, pa so lastniki rekli, da ni problema, ker bo v istem terminu tam tudi družina z enim malim psom in ena, ki ima velikega. Moram reči, da sem bila na tak odziv prijetno presenečena. Je pa hecno, s kakšnim strahom človek vpraša, če ima lahko s seboj psa...mi smo imeli prav tremo! V bistvu sem začela razmišljat že tako, da če kdo ne tolerira psa zraven na dopustu, potem tisti apartma ziher ni dovolj dober zame, ha, ha!
lp, g.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Tecka na 25 Junij 2006, 20:13:03
Bruno : lahko vprašam kam greste? namreč iščemo dopust... ND pa večinoma nebi sprejeli  :(
lp
T.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 26 Junij 2006, 10:33:05
Gremo na Hvar.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rosa na 08 Julij 2006, 09:58:23
Mi tudi gremo letos z Ideo v Portoroz... komaj cakam!   :o

En predlog za plazo sem ze dobila. Ce bo se kak ga z veseljem sprejmem - mislim plazo, da se bova lahko v miru kopale.
Ze tako dolgo nisem bila na Slovenski obali, da je ze skoraj ne poznam vec, pa ceprav je miniaturna.
Gremo pa tako ali tako ze cisto proti koncu sezone, tako da ne bo vec ravno najvecje guzve - vsaj upam!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Tecka na 08 Julij 2006, 15:33:18
Jaz sem mislila iti v Portorož tako za kakšen dan na izlet. Pa me res zanima kje se lahko pesjani tam kopajo. Mislim, da bi ta podatek koristil marsikomu na forumu, saj do naše obale res ni daleč za kakšen enodnevni pasji izlet...
lp
T.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 08 Julij 2006, 18:20:56
Jaz sem sicer omenila to že vsaj 10x, pa nikoli ni preveč... mi hodimo v Mesečev zaliv v Strunjanu. Na vse uradne plaže na slo. obali psi naj namreč ne bi imeli dostopa. Poleg mesečevega zaliva pa je v Strunjanu dovoljeno še kopanje za Krko (do tja ni treba po pobočju navdzol ampak greste lahko čez "uradno" plažo).

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Tecka na 08 Julij 2006, 18:58:00
Pojma nimam kje je Mesečev zaliv   :-[ . Ok priznam, geografija ni bila nikoli moja močna plat... Sem bolj tip: pojdi in reskiraj  ;) .
lp
T.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 08 Julij 2006, 19:26:32
 ;D Saj nisi edina  :P Evo: http://dragonja.nib.si/Strunjan/indexS.html Tole kar vidiš na prvi sliki na prvi strani je Mesečev zaliv. 
Kako prideš tja? Ko se pelješ od Izole proti Portorožu zaviješ za odcep Strunjan, po glavni cesti slediš tabli za zdravilišče Krka (naravnost ob solinah, potem je en odcep in tam greš levo, stalno ob drevoredu borovcev). Lahko parkiraš ob solinah (pobirajo parkirnino) ali ob cesti (brez parkirnine :P)  in greš čez glavno plažo, kar sem omenila prej ali pa tik pred kapelico, ki jo vidiš ob cesti pred zdraviliščem Krka zaviješ desno v klanec, po granitnih kockah. Ozka in strma cesta ( sploh če greš peš, jaz do bajte vedno sopiham :-[), pelješ se do cerkve tam parkiraš in potem naprej peš. Po hribu gor, prideš do Strunjanskega križa odpre se ti nekako tak pogleda kot ga vidiš na sliki, greš desno in potem je odcep, potka dol in potka naravnost, odločiš se za po hribu navdzol in prideš v mesečev zaliv. Če greš še naprej po potki, zaviješ nekje med nasadi oljk, tega ne znam razložiti točno kje, pač malo poiščeš in prideš do zaliva Bele skale, tudi dvija plaža, manj obiskana kot mesečev zaliv, ampak je popoldan ponavadi senca, mesečev pa je v soncu vse do zahoda. 
Še tole če se odločiš za smer proti cerkvi in nato mesečev zaliv, se malo spočij pri križu, čudovit razgled, na slo. obalo, Italijansko stran, če pa si tam v času zahoda in imaš kaj romantične duše v sebi pa se sploh splača :o ;)

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Tecka na 08 Julij 2006, 20:33:26
Hvala ninci. Preden grem si bom kar sprintala tale navodila  ;). Sicer pa ne vem še kdaj, kakšen dan bom pa sigurno preživela tam
lp
T.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 09 Julij 2006, 08:17:11
Poleg Mesecevega zaliva (v katerem zna bit precej guzve, ker je tam ful lepo - sicer pa je verjetno guzva povsod, ker je nasa obala tako majhna :-[) je:
- kot je ze rekla ninci, naprej od kopalisca Krka
- Fiesa (ne ravno tik pred hotelom, malo naprej)
- v Piranu pod obzidjem
- v Izoli pod Belvederjem in naprej
- v Zusterni - kar ob cesti - ceprav to je malo neugodno, ker so skale in dostop v morje ni lep za psa, pa se cesta je zraven, ampak ce se hoces samo na hitro vrec v vodo je idealno
- plaza Sv. Katarine v Ankaranu (pred Ankaranom, ko se vozis po cesti, na levi strani, proti morju, je tabla)
- in na Debelem rticu - parkiras nekje ob cesti pri zdraviliscu in se sprehodis do plaze.

V bistvu kjerkoli, kjer ni za placat, lahko imas psa.

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rosa na 09 Julij 2006, 09:30:18
Hvala, bomo raziskali teren.

Prav skale ze ne smejo bit, ker moja Idea vcasih tako "nori", da ji po skalah nic ne zaupam.  :o
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 09 Julij 2006, 09:50:07
Poleg Mesecevega zaliva (v katerem zna bit precej guzve, ker je tam ful lepo - sicer pa je verjetno guzva povsod, ker je nasa obala tako majhna :-[) je:
- kot je ze rekla ninci, naprej od kopalisca Krka
- Fiesa (ne ravno tik pred hotelom, malo naprej)
- v Piranu pod obzidjem
- v Izoli pod Belvederjem in naprej
- v Zusterni - kar ob cesti - ceprav to je malo neugodno, ker so skale in dostop v morje ni lep za psa, pa se cesta je zraven, ampak ce se hoces samo na hitro vrec v vodo je idealno
- plaza Sv. Katarine v Ankaranu (pred Ankaranom, ko se vozis po cesti, na levi strani, proti morju, je tabla)
- in na Debelem rticu - parkiras nekje ob cesti pri zdraviliscu in se sprehodis do plaze.

V bistvu kjerkoli, kjer ni za placat, lahko imas psa.



Tole je ta zaliv Bele skale ali nekaj takega, se mi zdi :-[

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 10 Julij 2006, 09:24:07
bele skale so en kupček ogromnih skal naprej od belvedreja  :P

V fiesi pa niti dežniki ne pomagajo pred padajočim kamenjem. Če greste tja (med fieso in strunjan), pazite!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 10 Julij 2006, 09:25:22
pa še eno priporočilo, ko greste psom na morje ali bilokam:

Poiščite najbližjega veta za vsak slučaj...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 10 Julij 2006, 11:42:15
Sem se spomnila se to: v Fiesi, v Strunjanu pri Krki in pod Belvederjem racunajo parkirnino.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Rinchy na 10 Julij 2006, 22:33:49
Irenchy&Rondek vsem pošiljata lepe pozdravčke iz Novigrada!

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: niki23 na 12 Julij 2006, 09:57:11
Pozdravljeni,

letos grema/o na morje v Trogir. Vem, da je to kar daleč, ampak glede na to da se moj Hor zelo rad vozi mislim, da ne bo problemov. Aja pišem zato, da vam povem za apartma kjer so psi zelo dobrodošli

http://www.apartmani-vranjes.com/onama_hrv.htm

V glavnem največji problem je pa sledeč : Hora ( nemški bokserček) nimam namena dati v varstvo glede oz. nisem ravno navdušena nad tem da bi ga dala, glede na to, kar se je zgodilo Kitty, moj fant pa ni ravno najbolj navdušen nad tem, da bi šel Hor zraven. Kaj storiti ? Če veste za kakšno res dobro varstvo prosim za dodatne informacije.

 Hvala
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rosa na 12 Julij 2006, 10:03:46
Fanta za usesa, pa bo...  :P ;)
Poslala sem ti ZS.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Me`SheLLa na 12 Julij 2006, 10:51:06

res bi bila škoda, če bil Hor ostal doma, če imate to možnost, da se lahko nastanite v apartmaju, kjer dovolijo pse :(

se strinjam z roso :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: deteljica na 12 Julij 2006, 12:27:36
V glavnem največji problem je pa sledeč : Hora ( nemški bokserček) nimam namena dati v varstvo glede oz. nisem ravno navdušena nad tem da bi ga dala, glede na to, kar se je zgodilo Kitty, moj fant pa ni ravno najbolj navdušen nad tem, da bi šel Hor zraven. Kaj storiti ?

Na vsak način zamenjaj fanta še pred poroko, če hočeš imeti kaj od življenja.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 12 Julij 2006, 14:26:32
moja psica je z mano povsod... Nimam izkušenj z iskanjem varstva.

Če bi meni kdo reku, da ne sme zraven bi dobil eno lepo brco...  ::)
Ali vsaj en grd pogled in zgodba bi bila zaključena hi hi
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Sammy na 12 Julij 2006, 14:40:58
mene so enkrat vprašali: "kateri ti več pomeni? katerega bi rešila, če bi šlo za življenje in smrt in bi lahko samo enega, koga bi izbrala?". nisem jim odgovorila. se je pa vmes vmešal nekdo in odvrnil: "psa boš mela celo življenje, njega pa verjetno ne ..."  ;)

če mu res veliko pomeniš, se naj sprijazni s tem, da gre Hor z vama. jaz bi vztrajala pri tem pa pika ... če mu kaj ne paše v zvezi z mojim psom, izvoli, tam so vrata.  ::)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rosa na 12 Julij 2006, 17:08:11
Na vsak način zamenjaj fanta še pred poroko, če hočeš imeti kaj od življenja.

O, tale je pa malo kruta... ???
Saj ji fant ni rekel, da ne sme imeti psa... ste malo zamesale. Lepo je ce se strinjate, da gre pes vsepovsod zraven, ampak mislim, da to ni ravno ne vem kaj strasnega, ce ne gre zraven na morje.
Z mano gre Idea letos prvic in to zato, ker grem po stotih letih spet zraven starsev in ce bom rabila varstvo za kaksno urco ne bo niti malega problema. Ce greva s fantom na morje za teden dni, sva vedno sama. Obozujem svoje pse oz. svojo psicko, vendar se mi zdi da je bolje da ostane doma; tako za mene oz. naju, kot za njo.
Vseeno imava tisti teden le zase in ni nikjer nikogar, ki bi imel svoje glasbene zelje, greva kamor nama pase in delava tocno to kar nama pase. In tisti teden mi vedno pomeni veliko; ker sva res samo midva. Seveda pogresam kosmatinca a vsekakor nadoknadim, ko pridem nazaj domov.
Ce je par res sam na morju se mora res pripravit, da imas psa vseskozenj zraven, ker ga ne mores zapret v apartma in it. In kot sem rekla, ce si to res zelita oba - super! Ce pa ne, je bolje za vse da en teden "potrpi sam" doma!
Vsak najde nekje varstvo, in seveda isce najboljse!  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 12 Julij 2006, 20:56:48
Ce je par res sam na morju se mora res pripravit, da imas psa vseskozenj zraven, ker ga ne mores zapret v apartma in it. In kot sem rekla, ce si to res zelita oba - super! Ce pa ne, je bolje za vse da en teden "potrpi sam" doma!
Vsak najde nekje varstvo, in seveda isce najboljse!  ;)


Zakaj ne? Midva ju zapreva tako kot doma in tako kot doma tudi počakata. Je pa res, da je pač to malo "drugačen" dopust, ampak lahko rečem en teden na Korčuli z Smartom in en teden Tunizije sama.... Tunizija je bila prekleto dologčasna brez psa, stalno je ob vodi nekaj manjkalo na kar bi morala gledat, manjkal je nekdo ki bi nosil igrače, ki bi mu bilo treba dat za jest, itd. dolgčas pač ::) tudi jaz sem v enem določenem ritmu, ki mi ga taka stvar kot je odsotnost psa, pokvari.

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rosa na 12 Julij 2006, 22:10:26
Vsekakor cetudi jih zapres sta Rumba in Smart ze malo bolj resna (ne vem kako naj se izrazim), Hor pa je se mladicek. Saj pravim, tako kot se recimo vidva s Crtom strinjata in si zelita da sta zraven je to popolnoma drugace,  nekomu, ki pa mu to ni ravno najbolj vsec, pa zna to prej biti v breme, kot pa v veselje.

Se mi zdi, da ce gre pes zraven, morata biti res oba 100% za to.

Ce jaz zaprem Ideo samo v apartma, bo zacela lajat (to je sposobna delat 2 uri skupaj - ne pretiravam) in potem bo zacela cotat (kaksni podboji od vrat, ce se najde kak papir bo sel na prafaktorje...)... v glavnem bilo bi zanimivo. ;)
 
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 12 Julij 2006, 22:15:02
Tudi onedva sta bila nekoč mladička ;) In Smart je bil prvič na morju star 4 mesece ;) Sicer je pa res to pač odločitev tistih, ki potujejo. Če bova letos imela varstvo za oba, bova najbrž šla spet en teden z njima in en teden nekam sama ( po dveh letih ::)), pa tist teden brez bo najbrž spet čista kriza. Dopust z njima je zakon.  ;D

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rosa na 12 Julij 2006, 22:39:08
Če bova letos imela varstvo za oba, bova najbrž šla spet en teden z njima in en teden nekam sama ( po dveh letih ::)), pa tist teden brez bo najbrž spet čista kriza.

Ce bi jaz bila Crt bi bila uzaljena!   :P  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 12 Julij 2006, 22:44:29
Ce bi jaz bila Crt bi bila uzaljena!   :P  ;)

 ;D Ah daj saj bosta njemu tudi manjkala, pač to je ritem, Vstaneš greš na sprehod,  daš za jest, se igraš, imaš malo miru, greš na sprehod, ... počivaš, greš na sprehod, pripraviš večerjo, se crkljaš, ... to manjka, pa imaš ti lahko najboljšo družbo na svetu.  ;) Prvi drugi dan je še zanimivo, potem je pa kriza ::) Mogoče je drugače tam kjer so psi tako, da skrbi zanje cela familija, ker potem ni toliko tega ritma, ker ga bo že nekdo porihtal...

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 12 Julij 2006, 23:03:14
ninci ste se letos ze kopali v Mesecevem?

Mi smo bili danes namrec v Strunjanu, naprej od Krke, in tam po novem ??? stoji tabla, da je po obcinskem odloku obcine Piran ze od leta 1996 prepovedano vodit pse in ostale zivali na javna kopalisca... kar velja ocitno tudi za divje plaze.
Sicer sem se naredila, da ne znam brat ::) in niti nisem bila edina, psov je bilo priblizno 3 na 50 m.
Mi je pa ena gospa zatezila, da pes ne sme bit tam, pa sem rekla, da nobenega ne moti, je rekla, da njo moti (ceprav je ni niti pogledal) in da bo klicala policijo :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 12 Julij 2006, 23:56:49
ninci ste se letos ze kopali v Mesecevem?

Mi smo bili danes namrec v Strunjanu, naprej od Krke, in tam po novem ??? stoji tabla, da je po obcinskem odloku obcine Piran ze od leta 1996 prepovedano vodit pse in ostale zivali na javna kopalisca... kar velja ocitno tudi za divje plaze.
Sicer sem se naredila, da ne znam brat ::) in niti nisem bila edina, psov je bilo priblizno 3 na 50 m.
Mi je pa ena gospa zatezila, da pes ne sme bit tam, pa sem rekla, da nobenega ne moti, je rekla, da njo moti (ceprav je ni niti pogledal) in da bo klicala policijo :-\

Zdaj v sezoni ne, nazadnje smo bili za Krko in v mesečevem v začetku Maja pa smo bili itak skoraj edini na plaži in definitivno nista nikogar motila. Javna kopališča katera pa potem niso javna? Potem psa nikamor ne smeš peljat kopat, ta odlok pomoje velja samo za urejena kopališča, za Mesečevega itd. ne. Siecr sva pa midva kakšne 3 leta nazaj klicala na turistično informacijski center za obalo, na katerih mestih na slo. obali se pes lahko kopa in je gospa zagotovila, da se v Mesečevm lahko namaka brez problemov.Tako da... ali tam za odloke še niso slišali ali nimajo pojma, ali pa za mesečevega res ne velja.

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Lilit na 13 Julij 2006, 00:01:12
Jah ne vem, kaj se interrpetira kot javno... ampak ne vem, zakaj bi bila potem tabla postavljena dvakrat - enkrat pred Krkino plazo in se enkrat pred zacetkom divje plaze ???

Bom bolj podrobno preverila, kako in kaj.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: *nastja* na 13 Julij 2006, 09:07:22
Jaz recimo .. Indija ne bi pustila samega v apartmaju. Cvilil bi ko nor. Lajal (enako kot Idea) več časa skup. Ko bi si pa končno najdu kej za delat bi pa raztrgu u nulo. Verjetno bi bil potem apartma v razsulu ..  ;D :) Sem raje doma pa gremo za Savinjo  ::) 8)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: niki23 na 13 Julij 2006, 09:43:29
uffff nastala je prava zmešnjava iz tegale ....

No da na kratko razložim... moj fant je resnično zelo razumevajoč kar se tiče Hora...ampak glede na to, da sem že napol obsedana s psom in skoraj večino pozornosti namenim njemu,  si je zaželel vsaj en tedn v letu, ki bi ga preživel samo z mano ... kar se men ne zdi nič slabega ....
Edino kar je problem je, da ne najdem pravega varstva ... nekoga ki bi mu zaupala 100 % ... to so edino moji starši, ki pa so na morju ... pasji hotel pa ne pride upoštev ....
Drugače pa moj Hor ni čisto navaden pes, saj je hiperaktiven bokser star 5 mesecev, skratka pravi mali   >:D  ... Kar pomeni, da bi bil verjetno dopust kar napet in prilagojen popolnoma njemu, saj na enem mestu ne zdrži dlje kot max. 10 minut  ...
Tudi v apartma bi ga lahko zaprla kot pravite, ampak kaj pa bo od apartmaja ostalo je pa druga zgodba... načeloma ne uničuje strvari, ampak vedno najde nekaj in sam bog ve kaj bi našel tukaj ...

V glavnem vam sporočim kaj se bo izcimilo iz vsega tega,

lep pozdrav vsem ...   ;)

 
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Me`SheLLa na 14 Julij 2006, 08:35:44

Zmenite se tako, da bo volk sit in koza cela :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: scythe na 14 Julij 2006, 09:26:14
Tudi moj fant ima včasih prebliske, ko je malo ljubosumen na Astorja (pa še on mi ga je kupil  ::) ) - da se preveč ukvarjam s psom in premalo z njim.  ;D In nekaj takšnega je bilo tudi glede dopusta....
No in potem sem mu razložila naslednje:
"Astor (tukaj lahko poljubno vstaviš svojega psa) je moja odgovornost. Odvisen je od mene (glede vsega). In ne moreš pustiti bitja, ki je odvisno od tebe, samega ali pa brez hrane. In psi bodo moji spremljevalci celo življenje - zato poskušaj razumeti oz. zato se navadi.... In to pomeni, da bodo psi hodili tudi na dopust z nama, kajti predstavljaj si kako bi bilo, če bi živela sama, brez sorodnikov, ki bi lahko pazili psa in tako naprej."
Mogoče se sliši zadnji del malo grozeč oz. ultimativen, vendar je res... Nikoli ne bi mogla biti z nekom, ki ne bi maral psov in ne bi mogel razumeti mene. Saj pri mojemu fantu ni problema - obožuje Astorja in tudi on si želi še eno malo kosmato bitje, samo včasih bi pač rad malo več pozornosti.... Potem pa imam 2 bitja, odvisna od mene, za vratom.  ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Me`SheLLa na 14 Julij 2006, 09:35:48

A je vžgal ta tvoj govor scythe ?  :D Ker mislim, da ga bom jaz tudi počasi morala uporabit ::) Moja situacija se približuje tvoji in kar je najbolj zanimivo, da je tudi meni fant kupil psa :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: scythe na 14 Julij 2006, 09:47:56
Pri meni je vžgalo. ;) Pa nisem imela namena, da bi ga kakorkoli pretentala v nekaj...ampak sem mu samo razložila situacijo takšna kot je. Ga tudi ne želim siliti v nič.... V principu "take it or leave it", kljub temu, da se sliši grozno, nikoli ne želim omejevati svojega partnerja in če razume mojega psa kot omejitev, potem naj se sam odloči kaj bo naredil s tem. Pes ni stvar, ki jo lahko kar skenslaš za dan ali dva. Je doživljenjska odgovornost. Sem se šla tudi primerjavi z otroci.  :-[ In na koncu je razumel vse - kljub temu, da je vse to že vedel prej. Pač včasih je treba spomnit ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: trigi na 14 Julij 2006, 12:38:56
Hehhe scythe ... jaz razmišljam na podoben način:

kaj pa če bi imela otroke? Bi jih tudi kar doma pustila? Verjetno ne, verjetno bi otroci sigurno šli zraven :) Je pa res da potem dopust ni tako brezskrben kot takrat ko jih še ni bilo (ampak koliko je pravzaprav brezskrben dopust če greš na morje brez psa? midva sva vsakič najprej vprašala 'kako smart?', ko sva bila v tuniziji) ... tako da meni ni nikoli žal da vzameva tamaledva s seboj ;)

Lp, Črt
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 31 Julij 2006, 09:53:25
(http://grandmaster.moj-album.com/slike/2955845/Zd6tYfVxJ7btsv5p.v.jpg)

No way, brez psa nikamor več. Brunotu je tole čisto pasalo, pa tudi ker je ves čas malo pihljalo, mu je bilo tukaj miljonkrat bolje, kot doma. Drugač pa je bil na Hvaru prava turistična atrakcija in čohalcev je imel na pretek. Najbolj pogosto slišana primerjava je bila, da je tak, kot medved....ha, ha....  Na slikici sicer leži ob morju, je pa drugače tukaj prav lepo plaval! Preden smo šli na morje z njim je bilo kup pomislekov in strahov, ki so se pa tam doli kar lepo razblinili, Bruno pa je ubogal še bolj, kot doma! Da bi ga pustili doma, pa sploh nismo razmišljali....prvič, nimamo nikogar, ki bi zanj skrbel (je že tako, da nobeden ni "dost dober"), drugič je pa del nas zato bo šel kamorkoli bomo šli pač mi. Malo se prilagodiš, pa je o.k.
Lp,
 G.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: TYASHY na 19 Januar 2007, 15:53:00
Mi smo se enkrat peljali z ladjo nekam nevem kam :-[ ! Na ladji je bil tudi  en lušten njufi  :-*  večkrat sem ga pocartala itd... potem pa je tisti njufi skočil v vodo! lastniki so ga kar naprej klicali pa ga niso priklicali :'( :'(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: damayanti na 04 Junij 2007, 20:33:19
 Da malo osvežim temo ;D
 Sicer ne delam nikakršne reklame.... pač pomislek, da lahko komu prav pride tale informacija, glede na to, da je ponavadi kar težko najti apartma  kjer ne računajo nič dodatka za pse in so celo dobrodošli(  še posebej  dva ali še celo tri pesjane in ne ravno majhne)

Če kdo od vas , še ne ve, kam na morje in bi šel rad v Dalmacijo na Šolto. Naši prijatelji imajo prosto ribiško hišico čisto na obali.... oddaja se cela hišica( je samo za 4 ljudi- dve sobi) Lastniki živijo drugje.
 Nahaja se pa v manjši ribiški vasi... kjer  je bolj malo turistov tako, da  psi res ne motijo nikogar. .....lahko dirkajo naokrog kolikor jim je volja :)

Je pa prosta od 15.06 do 01.07 ....in pa od  14.08 dalje.




Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: LeA :) na 04 Junij 2007, 22:15:28
Pri nas pa sploh ni problem za na trajekt,ker ga imam itak v rokah! 8) Je bil pa moj Nall letos že na morju in je bil mal spoščen in je šel povohat morje, potem je šel pa drugam.V avtu pa sedi kar zraven mene v taki ležalki pa še na tleh ima kočo tako ,da lahko še zmeraj vzamem veliko prtljage 8) 

Lp Lea
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: sibila na 20 Junij 2007, 11:16:12
Halo!

Mene pa zanima ali je kdo slučajno že kampiral na Pašmanu s psom?(vem,da je tudi že odprta tema kampiranje s psom,ampak je že dolgo ni nihče odprl,zato pišem sem).

Hvala...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: doro na 20 Junij 2007, 11:35:53
Mi smo šli včeraj prvič s psom na barko...No,to ni tista velika laaadja,ampak bolj podobno gliserju. Smo se bali kako jo bomo gor spravli..Pa je šla lepo,po palisadi  :P Potem nas je skrbelo,da kako jo bomo v vodo spravli (ker čene ne mara skakanja,gre raje tam kjer ima poden) in malo po tistem,ko smo se vstavli..Najprej sestra..in čoowww,je bla tudi ona že kar v vodi  :o
Samo pazit je treba na senco,vodo..In jaz sem ji večkrat ušesa obrisala (Zdaj že kar sama pride do mene,pa se briše v brisačo  :P )

Drugače sem pa lani,ko smo šli v Grčijo z ladjo, na kateri smo se vozili skoraj 3 dni, videla kar 3 družine s psi. Je taka ladja kar problem za pse pomoje (najbolj glede potrebe)..Amapak so bli kar pridni  ::) Eden me je prišel,ko sem spala celo poljupčkat  :-* :o
So imeli pa na vrhu narejene boxe in si lahko dal psa notri (jaz ga sicer nebi :'() in so bili psi ponavadi tam,ko se je šlo na kosilo,večerjo...

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: doro na 20 Junij 2007, 11:46:37
Aja...smo se pa parkirali tam kjer so "Bele skale", tako da je psica bila tudi na plaži. Res da ljudi ni bilo dosti,ampak nihče ni niti pisnil.
Je pa moja nona (z labradorko) imela kar nekaj težaj. Ona ne pusti psa nobenemu (niti nam  ???) in seveda ga je vzela s sabo. Psica je zelo umirjena,že malo starejša,ampak so ji kar "grozili"...Najhujša izjava je bil aod ene ženske: "Jaz se ne bom kopala tam kjer se je prej kopal pes!"
Haloo?? :-X Sinjorita,to ni bazen,ampak mooorjeeee!  Ko bi le vedela kaj vse je že plavalo tu pred tabo.. >:(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 20 Junij 2007, 12:01:50
Če kdo od vas , še ne ve, kam na morje in bi šel rad v Dalmacijo na Šolto. Naši prijatelji imajo prosto ribiško hišico čisto na obali.... oddaja se cela hišica( je samo za 4 ljudi- dve sobi) Lastniki živijo drugje.
 Nahaja se pa v manjši ribiški vasi... kjer  je bolj malo turistov tako, da  psi res ne motijo nikogar. .....lahko dirkajo naokrog kolikor jim je volja :)

Je pa prosta od 15.06 do 01.07 ....in pa od  14.08 dalje.

Tole si pa velja zapomniti za naslednje leto!!!  :o

Sicer pa je bil Lum na morju prvič lani avgusta, ko je bil star malo manj kot 3 mesece. Vožnjo in trajekt do Paga je prenesel brez problemov, čeprav sem pričakovala veliko ustavljanja ob poti. Naredili smo samo tri postanke pa še takrat imam občutek da bolj zaradi nas kot njega  ::). Morje mu sicer sprva ni bilo nič jasno in zaplavati ni hotel, se je pa z veseljem igral v vodi. Na srečo je apartma tik ob vodi, tako da tudi senca ni bila problem.
Potem je bil na morju še 2x, vedno na Pagu. Lani septembra je začel uživati še v vožnji s čolnom (gumenjak) in prvič je sam zaplaval, letos za prvomajske počitnice ga pa sploh nismo mogli spraviti iz vode!  :o Avgusta, ko gremo spet, bo pa po moje itak že celi morski pes postal  ::).

Vsekakor pa ni variante, da ostane doma, ko gremo mi na morje, ne bi mogla niti minute uživati, ne da bi ves čas razmišljala, kako bi užival tudi on!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 20 Junij 2007, 12:10:47
Doro, ji ni znala babi povedat, da se vaš pes tam, kamor je ona namočila svojo rit, tudi šel ne bi kopat, he, he??? :o V neki izjavi pred časom (na radiu) je še priznani kinolog Vidic v zvezi s tem povedal, da se psi v morju ne bodo nikoli polulali, tako kot se marsikateri človek....v smislu, da psi niso tako umazana bitjeca, kot nekateri na vse možne načine hočejo pokazati.

No, jaz sem bila lani na morju s psom, saj je še moja slikica par postov nazaj, je pa tudi res, da sem vedno poskrbela, da sem bila stran od ljudi. Moramo razumet, da enim psi niso ravno pri srcu in kaj hočemo....če nočeš težav, je bolje, da se kam odmakneš. Tud, če se moj Bruno zdaj, pri vsej svoji velikosti in dolžini dlake, otrese sredi plaže, se mi zdi, da bi me kar zmasakrirali.....še posebej tisti, ki se par uric pražijo na soncu...he,he....

A je bil kdo v campu Solaris v Šibeniku? Letos gremo tja, pa me zanima, če se je tam možnost "umakniti" kam na stran, da zaplava tudi pes....Vsaka informacija bi mi prišla prav. Na Pašmanu pa še nisem bila, tako da upam Sibila, da se bo oglasil kdo, ki je bil.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: doro na 20 Junij 2007, 12:26:32
BRUNO,v campih je s psi ponavadi tako,da se gre z njim kam na bolj "divjo" plažo...Zdaj je pa spet odvisno od ljudi,no...Ker tam kjer smo bli mi predlani (Barbariga) je bila plaža dokaj velika in si je vsak vzel dovolj prostora in če se je pes držal samo tistega dela kjer si bil ti (pač gospodar,družina itd.) je bilo vse ok..Samo ni smel hodit mimo drugih (sploh tiste gospodičnice,ki se več ur sončijo psov niti videt nismo mogle..)Pa pazit moreš,da ne gre komu čez brisačo  :D Ker čene je  >:(.... :P

Pa jaz sem bila zelo razočarana,ker tam ni bilo tušov za pse..In nisem je upala peljat tem kjer je bilo za ljudi..In smo kupovali vodo in jo s tem umivali... :-X


Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Nika na 20 Junij 2007, 14:00:49
Samo ni smel hodit mimo drugih (sploh tiste gospodičnice,ki se več ur sončijo psov niti videt nismo mogle..)

A smo se zagovorili? :P  ;)

Mi bomo tudi letos prvic sli na morje s psom. Je se ene par strahov - kako z njim na trajektu, kje ga cesati, en minus je tudi njegovo pubertetnisko obnasanje na vsake kvatre, pa take stvari. Pa nikakor ne moremo ugotovit, kaki so resnicni predpisi za prevoz psa - eni pravjo tak, drugi drgac, pise pa spet cist neki tretje. Kao da bi naj na Hrvaskem psi bili v avtu v kletkah, mi pa ne dobimo nobene take, ki bi ustrezala psu in avtu ::)

Mami pa tak cela panicna okol hod :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 20 Junij 2007, 14:13:07
Nika, lahko ti povem svojo izkušnjo, ker smo lani tudi prvič šli na dopust z novofundlandcem, takrat je bil star pol leta in še ni bil tako ogromen kot sedaj:
nihče nam ni težil zaradi načina prevoza psa....na meji smo pokazali tudi pasji potni list, so ga pogledali, ampak psa v prtljažniku pa ne.....kletke nimamo, tako, da ponavadi sedi ali leži v prtljažniku, je bolj mirne sorte in ne rine naprej; v primeru nesreče pač to ne bi bilo najbrž najbolje....se zavedam.
Trajekt....kot sem že napisala lani, nobenih problemov, razen da ni hotel po stopnicah gor, ker so bile tiste, ko je vmes med stopnicami nič in ga je bilo strah it gor, zato sva pač sedela pri avtomobilih. Česanje....šla sem nekam stran od apartmaja, po eni potki (na prav obljudeni), tam sčesala psa, dlake spravila v vrečko in odnesla s seboj v smetnjak. In vroče mu je bilo na morju celo manj, kot pred odhodom doma...
Imam pa tudi jaz ful tremo in strahove pred dopustom....kako bo na morju s takim velikanom, kakšna bo lokacija, na kateri bomo pristali, kako bo z vročino, senco, pitno vodo, dostopom do morja za psa.....kup stvari; ampak če pomislim, me skrbi spet popolnoma isto kot lani - lani pa so šli potem vsi strahovi v nič in je bilo vse o.k. Upam, da tudi letos....
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: TYASHY na 20 Junij 2007, 14:13:38
Oj!
Mi, ko gremo v Novigrad( blizu Umaga, Savudrije, Poreča...)  je tam neka nudistična plaža.  Zvečer tam ni nobenega in jih večina pripelje svoje štirinožce. Od Čivave pa do Bernardinca vidiš...  ;D ;)

Lp,Tjaša
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: taycha na 20 Junij 2007, 14:21:22
Na Pašmanu pa še nisem bila, tako da upam Sibila, da se bo oglasil kdo, ki je bil.

Pozdravljeni !

Z družino in Tajo(mojo psičko) sem bila lansko leto na Pašmanu! Tudi letos gremo tja, saj nam okolica in ljudje tam zelo "ustrezajo". ;)
S Tajo sem lahko hodila kjer koli in noben se ni čisto nič pritoževal. Tudi ko smo bili na plaži je bilo vse OK.(čeprav nismo bili umaknjeni ne vem koliko stran od ljudi).
V vodo je šla lahko kar tam(seveda ko v vodi ni bilo veliko ljudi),noben ni nič rekel.
Tudi nekaj ostalih družin je imelo na plaži psa pa zaradi tega ni noben kaj "težil" prav nasprotno nekateri so prišli do nas in se pozanimali o naši Taji.
Moram reči da smo se imeli zelo super in tudi gospodarica apartmaja ki ga ima je bila zelo prijazna in nam dovolila imeti Tajo v stanovanju-apartmaju !! :)
Saj ima tudi ona psa in ve kako je !!
Tako da jaz nisem imela nobene slabe izkušnje, vse je bilo Ok!! :)

               Lp Tina&Taja :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Nika na 20 Junij 2007, 14:49:07
Tocno takih stopnic tudi nas ne mara. Samo vcasih je bil napis, da ni dovoljeno biti v prostoru z avti, zarad tega me je pa mal skrbel. Ok, ta strah je odvec :)
Pri cesanju je problem, da izcesana dlaka na hitro odplahuta stran in mamo doma ob cesanju celo dvorisce crno. Na morju bo ze veter odnesel >:D

Je pa kolega rekel, da je imel na morju manj tezav s psico, kot pa z otrokoma, ceprav je pricakoval obratno situacijo ;D

Pa ugotavljamo, da bomo meli vec prtljage za psa kot pa za nas :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: sibila na 20 Junij 2007, 23:51:08
Pozdravljeni !

Z družino in Tajo(mojo psičko) sem bila lansko leto na Pašmanu! Tudi letos gremo tja, saj nam okolica in ljudje tam zelo "ustrezajo". ;)
S Tajo sem lahko hodila kjer koli in noben se ni čisto nič pritoževal. Tudi ko smo bili na plaži je bilo vse OK.(čeprav nismo bili umaknjeni ne vem koliko stran od ljudi).
V vodo je šla lahko kar tam(seveda ko v vodi ni bilo veliko ljudi),noben ni nič rekel.
Tudi nekaj ostalih družin je imelo na plaži psa pa zaradi tega ni noben kaj "težil" prav nasprotno nekateri so prišli do nas in se pozanimali o naši Taji.
Moram reči da smo se imeli zelo super in tudi gospodarica apartmaja ki ga ima je bila zelo prijazna in nam dovolila imeti Tajo v stanovanju-apartmaju !! :)
Saj ima tudi ona psa in ve kako je !!
Tako da jaz nisem imela nobene slabe izkušnje, vse je bilo Ok!! :)

               Lp Tina&Taja :)


No,super,me res veseli.V katerem kraju pa ste bili?
Do zdaj tudi jaz nisem imela nikjer problemov z Lono-niti v Portorožu ne,pa ni tako majhna :)
Ampak letos grem prvič kampirat in me zato malo skrbi kako bo-ker psa ne morem v šotoru pustit,v apartmaju pa ga lahko za nekaj časa.
Pa mislim da bo že nekako šlo
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 21 Junij 2007, 08:38:45
Pa nikakor ne moremo ugotovit, kaki so resnicni predpisi za prevoz psa - eni pravjo tak, drugi drgac, pise pa spet cist neki tretje. Kao da bi naj na Hrvaskem psi bili v avtu v kletkah, mi pa ne dobimo nobene take, ki bi ustrezala psu in avtu ::)

No, mi smo lani imeli sicer šele mladička, ko smo šli čez mejo, pa tudi zdaj, ko je recimo že odrasel ni ne vem kako zelo velik (border, pač), pa je bil pri prehodu meje vedno lepo na zadnjem sedežu - 2x je bil zadaj še kakšen potnik, 1x pa je imel naštimano neko zaščitno mrežo ki je bolj tako, zaradi lepšega - in nikoli ni nihče nič rekel. Vedno so mu pogledali potni list, dvakrat ga je carinik/policaj celo pogledal, kje je (ali pa če je pravi, kaj vem, nič ni rekel, sam pogledal je  ::) ) in to je bilo to. Tudi letos, ko sicer imamo v avtu boks v prtljažniku, se še nismo odločili, če ne bo raje kar na zadnjem sedežu, saj, glede na to, da je miren, se mi zdi, da mu je vseeno tako bolj udobno.
Hočem rečt, da na meji niso nič težili, kaki predpisi so, pa ne vem  :-[
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: taycha na 21 Junij 2007, 08:52:50

No,super,me res veseli.V katerem kraju pa ste bili?

Kraj Mrljane.  :) Nismo pa bili skoz tam,smo se včasih vozili tudi drugam in bili tam cel dan!!!


Hočem rečt, da na meji niso nič težili, kaki predpisi so, pa ne vem  :-[
 
Ja tudi pri nas ni noben kaj "težil" !! Lepo smo jo meli zadaj v prtljažniku- brez pregradne mreže in ni noben nič rekel. Pogledali so samo potni list in šli smo dalje.... ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: doro na 21 Junij 2007, 17:04:42
Na meji se jim včasih še živet ne da..Ko pa šef kaj teži so pa vsi tečni in vsi ki prečkajo mejo imajo potem tudi težave  >:(
(Vem kako je to,moj fotr je namreč nekaj let delal na meji  :-\ :-[)

Lahko pa ga prašam kakšni so predpisi.... ??? (vsaj nekaj koristnega ;D)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Nika na 21 Junij 2007, 17:45:08
Bili smo v kontaktu z dvema carinikoma in parimi policisti. Se zdej ne vemo, kaj res drzi in kaj ne, tak da smo se ze oglasili na "nasem" avtocentru in narocili mrezo.  :)

Doro, hvala vseen ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 02 Julij 2007, 13:43:07
Mene pa zanima kaj rabim, če želim s psom na Hrvaško? To vem, da mora imeti tetovaži in/ali čip ter knjižico o cepljenju. Ali mora v knjižici kaj posebnega pisati, kakšno potrdilo veterinarja, da je pes zdrav?

Če je to že kje napisano, se opravičujem in prosim za povezavo do odgovora :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: katjaT na 02 Julij 2007, 13:54:50
Rabiš EU potni list s potrdilom o cepljenju proti steklini, mislim, da mora biti ceplejnje opravljeno 3 mesece pred prečkanjem meje. Moram preverit.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 02 Julij 2007, 14:04:56
Rabiš EU potni list s potrdilom o cepljenju proti steklini, mislim, da mora biti ceplejnje opravljeno 3 mesece pred prečkanjem meje. Moram preverit.

Tole pa mislim da ne bo držalo, namreč to sem preverjala lani, ko smo šli na morje - cepljenje proti steklini mora biti opravljeno najkasneje en mesec pred prehodom meje in ne tri mesece; čeprav mislim, da tudi če bi kak dan manj, ne bi ravno komplicirali -ali pa, če se najde "ta pravi" carinik oz. policaj. Rabiš torej modro knjižico, notri žig, da je pes cepljen proti steklini, pes mora bit čipiran. To je vse. Pa lep dopust!
Gabi

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: katjaT na 02 Julij 2007, 14:12:28
UVJETI ULASKA PASA I MAČAKA U HRVATSKU

Psi u pratnji posjednika, koji se provoze preko područja Republike Hrvatske te oni koji privremeno borave u Hrvatskoj, moraju, prije ulaska u zemlju, biti označeni mikročipom ili jasno čitljivim tetovir brojem koji mora biti upisan u svjedodžbu (odnosno valjanu EU-putovnicu za kućne ljubimce izdanu u skladu s važećim zakonodavstvom Europske unije).

Ako su psi označeni mikročipom koji nije u skladu s kriterijima određenim hrvatskim propisima, tj. propisima EU, posjednik mora osigurati odgovarajući čitač za očitavanje identifikacijskog broja s mikročipa.

Psi koji su uvezeni na područje Hrvatske u svrhu trajnog boravka, a nisu označeni mikročipom, moraju biti označeni mikročipom u roku od 15 dana od dana ulaska u zemlju.

Rješenje o veterinarsko-zdravstvenim uvjetima za uvoz hrvatske Uprave za veterinarstvo nije potrebno za kućne ljubimce (psi, mačke, ukrasne i egzotične ptice, zamorčad, hrčci i dr.) ako:
1. nisu namijenjeni za daljnju prodaju i ostaju u vlasništvu uvoznika;
2. ih prati propisana međunarodna svjedodžba o zdravlju životinja ili veterinarski certifikat (odnosno valjana EU-putovnica za kućne ljubimce), u kojemu nadležno tijelo zemlje izvoznice potvrđuje da su:
   a) životinje zdrave i da ne pokazuju sumnju na zarazne bolesti koje su obvezne prijavljivanju i da ne potječu iz područja u kojima vladaju zarazne bolesti koje se tom vrstom životinja mogu prenositi;
   b) psi označeni u skladu sa hrvatskim zakonom;
   c) psi cijepljeni protiv bjesnoće:
      – prije ne manje od 6 mjeseci i ne više od godinu dana prije otpreme u slučaju primarne vakcinacije, koja bi trebala biti provedena kada je životinja bila stara najmanje 3 mjeseca;
      – prije ne više od godinu dana u slučaju svake sljedeće ("booster") vakcinacije;
      – umrtvljenim sojem virusa bjesnoće.

Zabranjen je uvoz i privremeni boravak na području Hrvatske moguće opasnih pasa pasmine terijera tipa bull koji nisu upisani u registar Međunarodnog kinološkog saveza (FCI) (pit bull terijera) i njihovih križanaca.

U gradu Zagrebu (a slični uvijeti i način držanja pasa doneseni su i drugdje u Hrvatskoj) je određeno da se na ulici, javnoj površini, parkovima, te u prostorijama koje služe zgradi kao cjelini (stubište, ulaz, dizalo, dvorište i slično) pas mora voditi na uzici tako da ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi, drugih životinja i njihovo kretanje.

Psi koji su zbog svojih urođenih svojstava i agresivnog instinkta ili izvježbanosti opasni za sigurnost ljudi, a posebno dobermani, američki stafordski terijeri, bulterijeri, pitbul terijeri, rotwaileri, doge, njemački i belgijski ovčari, japanski borilački psi, veliki japanski špicevi, mastifi, šarplaninci i njihovi križanci, moraju se, na javnim površinama voditi na uzici, obavezno s brnjicom.

Iznimno, bordoške doge i napuljski mastifi vode se, na javnoj površini, na uzici, ali bez brnjice.



kopirano iz strani hrvaškega veleposlaništva
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 02 Julij 2007, 14:51:40
Če sem prav razumela rabim torej čip, tetovažo in knjižico s potrdilom o cepljenju.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 02 Julij 2007, 14:53:25
Tetovaže res ne rabiš, saj imaš čip. Piše eno ali drugo...Katja, koliko je pa tole, kar si skopirala z njihove strani staro? Oprosti, samo malo mi je čudno.... potrdilce o zdravju živali so zahtevali včasih, zdaj pa ne.....zato sprašujem....
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: katjaT na 02 Julij 2007, 14:55:30
iz 2005

http://www.poslovniforum.hr/poljoprivreda/zip_130_04.asp (http://www.poslovniforum.hr/poljoprivreda/zip_130_04.asp)

In kot jaz to razumem, piše, da to potrdilo ni potrebno, v kolikor je :
in potem naštejejo

Rješenje o veterinarsko-zdravstvenim uvjetima za uvoz hrvatske Uprave za veterinarstvo nije potrebno za kućne ljubimce (psi, mačke, ukrasne i egzotične ptice, zamorčad, hrčci i dr.) ako:
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 02 Julij 2007, 14:58:39
Ja, dobro čip ali tetovaža.

Hvala za vse odgovore :-*
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: babsy_ka na 02 Julij 2007, 19:46:29
Midva s Tajem greva vsak petek v Umag na morje, pa naju niso niti enkrat pogledali na meji! Se pa vedno pelje v prtljažniku, brez kakršnekoli mreže ali kaj podobnega  ;D
Kar se tiče pa kopanja, še nikoli nismo imeli problemov s tem. Vedno naletiš na ljudi, ki tolerirajo pse na plaži in tiste, ki jih ne, morm priznat da se je v našem primeru to izkazalo tako, da so se nekateri enostavno umaknili (pa je mel Taj več prostora za norenje), no ampak še nikoli ni nihče nič reku, seveda pa bi v tem primeru našli kak bolj umirjen kotiček!
Vožno s trajektom, barkami... tud super prenaša, pa ful se mu dopade stati spredaj na premcu ( očitno je tud on nekje vidu titanik)  :P

Prijeten dopust vam in vašim ljubljenčkom!  :-* :-*

Lp!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Alya na 03 Julij 2007, 17:34:29
Pri nas pa Chappi mora ostati doma pri starih starših! :'( :'( :'(
Že vidim kako bomo prišli domov in Chappi bo...debel!
Zakaj?Jaz vedno pazim da dobi ob določeni uri hrano,babica pa ne!
Če ne bi bilo mene bi cel dan dobiva kosti,meso,testenine,...
Če se bo to zgodilo,Chappija več nikoli ne pustim samega!
Doma,pri njem pa tud ne morem ostati! :( :'( :( :'( :(
Kako so moji starši nesramni!
Pravijo da bo mi tam na poti,da bo mi šel na živce! >:(
Da se niti kopat ne bom mogla iti,in apartma je poleg hiše!!!!!!!!!
Chappi niti en dan ne zdrži brez mene,kaj bo šele delal 10 dni!!!??? :'(
Bojim se da ne bo jedel! :'( :'( :'(
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 03 Julij 2007, 17:40:48
Alya, probaj babici razložiti kako in kaj naj mu da za jesti. Lahko mogoče za vsak dan posebej v vrečke pripraviš potrebno količino hrane in gor napišeš dan, tako da mu bo samo stresla v posodico.

Pa probaj ji povedati, da hrana pripravljena za ljudi ni ustrezna za pse, kot tudi pasja hrana ni ustrezna za nas.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: polonči na 04 Julij 2007, 22:48:37
Živjo!
Ker jaz ne grem več z mojimi na morje, zdaj moja sestra prepričuje starše, da bi odšla z Runom na morje. 8) Pravi pa jim, da če ne gre Runo tudi ona ostane doma :o :P
Če ima kdo izkušnje kako spraviš v avto 4 ljudi, velikega psa in še prtljago.
Je mogoče dovolj pol prtljažnika PASSATA?
Imamo pa tudi kufer za na streho tko da...če ima mogoče kdo izkušnje, naj mi prosim pove. :)

Lp,
Polona
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Tetameta na 04 Julij 2007, 22:55:25
Živjo!
Ker jaz ne grem več z mojimi na morje, zdaj moja sestra prepričuje starše, da bi odšla z Runom na morje. 8) Pravi pa jim, da če ne gre Runo tudi ona ostane doma :o :P
Če ima kdo izkušnje kako spraviš v avto 4 ljudi, velikega psa in še prtljago.
Je mogoče dovolj pol prtljažnika PASSATA?
Imamo pa tudi kufer za na streho tko da...če ima mogoče kdo izkušnje, naj mi prosim pove. :)

Lp,
Polona
Tista krsta (prtljažnik) za na streho je kar uporabna zadeva za prtljago... Če pa to ne, pol pa je še vedno možna npr. tovorna prikolica... Če pa tut to ne, pol pa ne vem več... Kak kombi al kaj takega... ;)
Mi smo vedno imeli s sabo še čoln, pol smo pa vso prtljago zmetali v čoln, psi so pa imeli cel prtljažnik zase...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: polonči na 04 Julij 2007, 22:57:16
Tista krsta (prtljažnik) za na streho je kar uporabna zadeva za prtljago... Če pa to ne, pol pa je še vedno možna npr. tovorna prikolica... Če pa tut to ne, pol pa ne vem več... Kak kombi al kaj takega... ;)
Mi smo vedno imeli s sabo še čoln, pol smo pa vso prtljago zmetali v čoln, psi so pa imeli cel prtljažnik zase...

Jah sej z čolnom je super, ampak bomo že!! :P ;) Gredo pa na Korčulo tko da je še to kar daleč!! :-\
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Nika na 05 Julij 2007, 08:43:06
Mi fremo 4+pes  :) Sam da v toyoti,ne v passatu. Mami je ze imela predgeneralko, prestudirala kako bodo kufri, koliko prtljage lahko sploh s seboj vzamemo (itak smo vse na minimum dali) in na koncu pes obdrzi 3/4 prtljaznika. Ne splaca se nam pa truge kupovati, ker bi jo uporabili glih enkrat.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 05 Julij 2007, 08:49:06
Mi smo šli 4 + pes v cliota, pa je bil pes na zadnjih zicih (to jim je blo vroče - še dobr, da sem moala vozit  :D ), sam je pa res, da je bil takrat še čisto mali. Za kako večjo mrcino je pa verjetno vsaj krsta na strhi nujna, ja!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: MIŠA na 05 Julij 2007, 09:05:34
Tista krsta (prtljažnik) za na streho je kar uporabna zadeva za prtljago... Če pa to ne, pol pa je še vedno možna npr. tovorna prikolica... Če pa tut to ne, pol pa ne vem več... Kak kombi al kaj takega... ;)
Ja, ja, tako se začne.... ;D najprej majhen avto, pa karavan, pol truga na avtu, pa prikolica na koncu pa kombi...kar mene vprašajte  :-[

Sicer pa je tista "truga" na strehi super zadeva. Jaz sem lani šla z golfom v Grčijo, vse do Aten. Imela s seboj dve mastinčici, ki sta spali v zadnjem delu prtljažnika, saj sem zadnje sedeže podrla, med sedeži sem imela full vode s seboj, zgoraj v trugi pa vse stvari. Pa še dve odrasli osebi sva bili v avtu. Pa leteli smo kot snete sekire.

 Kar Satinko vprašajte, se je z nami stiskala vso pot.

Missa

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Satin na 05 Julij 2007, 09:37:24
Stiskali se nismo v avtu nič (sma se samo midve z Twisty na postelji :P), smo bile pa punce zato toliko bolj zanimive povsod kjer smo se peljale :o :D Na vsakem mejnem prehodu smo pustile presenečene carinike, v Grčiji, malo pred Atenami pa so bili nad nami najbolj presenečeni in navdušeni grški policisti, smo se najman vsaj dobre pol ure zadržale z njimi, fantje sploh niso mogli verjeti da so se 4 dekline spravile na tako dolgo pot, pri tem prečkale 3 države in še pol Grčije, na koncu so poleg avta stali vsaj 4 policaji in si nejeverno ogledovali naše slovenske pasoše,registrsko tablico in seveda dve prelepi pesjanki (midve z Mišo pa sva bile v zadnjem planu), so bili pa res prijazni :D
Čisto paf je bil tudi hrvaški carinik, ko mu je Miša ful dobre volje odgovorila na vprašanje kam greve v Atene, je ata kar dvakrat ponovil, ker je mislil da se hecave z njim in sem prepričana da še do danes misli tako :o :D >:D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Tetameta na 05 Julij 2007, 13:55:17
Ne splaca se nam pa truge kupovati, ker bi jo uporabili glih enkrat.
Če kupiš ta veliko, jo lah poleti uporabiš za prtljago, pozimi pa za smučke (in prtljago)... (http://www.smeski.com/razni/nagajivi/xyxthumbs.gif) Tak, da je lah v uporabi mal več kot 1x... Recimo 2x...  ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Nika na 05 Julij 2007, 14:24:00
Ne smucamo :)

Zaenkrat bomo sli kar tako, pa bomo za naslednje leto vedeli, ce se splaca. Bo zanimivo gledat mamo in sestro, kako prtljago spravljata na minimum ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 05 Julij 2007, 14:37:08
Saj se da, če se hoče. Mi imamo isto - 3/4 avta zavzame Bruno, 1/4 en kufer, to je pa tud vse, kar je v avtu, pa je avto kar precej velik enoprostorec. Pol pa vse ostalo kar je, v kufer na strehi; pa tud ta nima neomejene kapacitete, zato je treba pač malo razmislit, kaj je res pomembno imeti s sabo in kaj je balast....En sam samcat pes, pa znaš hudičevo dobro potuhtat, koliko stvari boš vzel s sabo.....moram rečt, da lani, ko je šel Bruno z nami prvič, bil je sicer še mladič, a je že tudi kar precej prostora zavzel; niti tolk pranja in dela po dopustu nisem imela, ker smo stvari pametno zreducirali. Tako, da je tud kaj dobrega v tem minimaliziranju prtljage!!!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: kajcyka na 05 Julij 2007, 16:54:04
mene pa nek zanima: tisti ki ste že šli v Grčijo z ladjico iz Italije, Mogoče kaj veste, kje kuža opravi svoje potrebe na ladjici? Je kaj prav posebno naštimano za kužke oz. je za to poskrbljeno ali je to lastnikov problem?
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Nika na 05 Julij 2007, 20:28:27
Si me spomnila na en se neresen problem.  :)

V primeru da pes fase drisko, kaj nosite s seboj za popucat? Malj cudno je v vrecko tlacit, vode ni vedno v blizini, pustit pa tut ne mores..
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 06 Julij 2007, 09:13:10
Lopatko  ???
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Neyka na 06 Julij 2007, 13:45:03
Nika kaj pa manjša vrečisa žagovine in lopatka...imaš pomoje še najmanj težav. Namesto žagovine so tudi iglice uporabne recimo ali pa malo peska.

Mi smo prostorsko stisko rešili tako da smo vzeli iz Senica dva zadnja sedeža in smo notri bp spravili dva njufka in na koncu je bil prostor še za ptljago. Če gredo 4 ljudje + 1 pes pa lahko ruknete ven en sedež, pes ima pol prtljažnika, pol pa je za prtljago (Gabi recimo zate rešitev - kolikor vem imaš dva otroka). Edina slaba stran tega je da sta osebi na zadnjih sedežih malce stisnjeni  :-\ kar je za dolgo pot neprijetno ::)

Ampak...vse se da če se hoče, sem prepričana da boste vse rešili  >:D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: BRUNO na 06 Julij 2007, 13:47:52
Ja, Neyka, saj to počnemo...saj pravim, ko vzameš še psa s sabo na dopust, znaš prekleto dobro oceniti, kaj je potrebno vzet s sabo na dopust in česa ne. Oblekic za kakšno večerno paradiranje zdaj sploh ne rabim več. Pa ta nobel natikačev tud ne....
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Jana* na 08 Julij 2007, 14:54:07
hehehe ja se kr strinjam ko pravite da razmišljate o reduciranju prtljage..  se spomnem lansko in predlansko leto -  smo se v avto nabasali 5 oseb + pes :D mislim da smo zmagali na carini so nas gledli ko bi bli mal mahjeni  8)  sj smo vrjetno bli, kr smo meli poln prtlažnik prtljage za 10 dni, še dobro da mam malega psa ki je bil celih 6ur vožnje na mojih kolenih.. pa še najboljš se je mev  8)  spal celo pot.  Brez kužana na morje pa ne grem več pa če se bomo še enkrat mogli tk stiskat  ::)

uživajte na morju s svojimi pesjani   :P


lp, jana
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Taj na 08 Julij 2007, 21:09:36
Ve kdo za kakšno preverjeno lokacijo za dopust s psom... se pravi, da je v bližini plaža primerna za psa, apartma primeren za psa, možnost parkiranja avta v senci in vse kar paše zraven... :)
Aja... pa ne prav daleč... se pravi slovenska obala, hrvaška istra, kvarner...  ;)

Ima kdo kakšno idejo? :)

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 09 Julij 2007, 09:03:48
Pag?  :-\ Ali je to že predaleč?
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Bela stella na 09 Julij 2007, 09:05:47
Taj ko sem letos iskala dopust, sem pri nekaj apartmajih zasledila da so dovoljene živali. Nekateri imajo celo posebne prostore za živali. Samo trenutno nimam pojma kje sem to videla, nekje na eni strani z apartmaji za Hrvaško.
Mogoče je tudi dobra ideja to, da greš v eno agencijo in poveš kam bi rada in da je pogoj, da je lahko pes zraven. Sigurno ti bojo lahko kaj pomagali ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Taj na 09 Julij 2007, 09:45:34
Gulu... Pag niti ni toliko daleč, če greš brez psa, ampak namreč problem je v tem, da imam avto brez klime (ja saj vem, ga bo treba zamenjati... :-[) in v vsakem primeru se bomo odpravili zgodaj zjutraj... lansko leto nismo bili nikjer, ker je bil Taj še majhen, prejšna dva leta pa na Rabu in kakor imam v spominu je vožnja kar dolga... :-\
Saj če ne bo druge se bom probala pa s starši zmenit za njihov avto, ki ima klimo in bo za Taja veliko bolj udobna vožnja v njem... ;)

Sicer bova šla s fantom prej preverit kako bo vse skupaj odgovarjalo Taju in bomo šli za en dan - dva na slovensko obalo... da vidimo, če mu bo na morju všeč, ali mu bo prevroče itd... :)

In če bo vse tako kot je treba, se pravi, da bo Tajči užival, bo šel z nama še na daljši dopust. 8)

Bela Stella, hvala za idejo... bom se tudi tako malo pozanimala kje so apartmaji v katerih so psi dovoljeni... :)


Lp
Tina in Taj
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 09 Julij 2007, 10:55:32
Ja, vožnja je zelo odvisna od gneče, ja. Ampak ne bi smelo tajati več kot 4 ure, če štaratš ponoči npr. Mi smo šli lani sredi sezone ok 20h iz Medvod pa smo z lahkoto ujeli trajekt ob 24h, s tem, da so nas na meji cca. 45 minut pregledovali in z dvema postankoma za wc. Je pa res, da se lahko tudi zavleče takoj, ko je malo gneče.

Klime pa tudi mi nimamo, tako da zadnje čase potujemo vedno ali zgodaj zjutraj ali, še raje,zvečer/ponoči.

Sem pa prepričana, da bo Taj na morju in v njem zelo užival, kakšna fina senčka se pa tudi vedno najde.  ;) Še vedno pa greste lahko septembra, ko je gneče manj in tudi pot je malo manj vroča!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Florinca na 09 Julij 2007, 12:15:43
Taj, jaz sem bila na Lošinju in v kampu Čikat so psi dovoljeni, imajo celo tuše za pse!  :o

Link  http://www.camp-cikat.com/hrv/index.php

Sence ogronmo, pa tudi vožnje ni veliko, izračunala sem, da s trajektom vred od LJ do Malega lošinja max. 4 ure. Je pa res, da sem potovala v juniju in ni bilo gneče. Ne vem, kako bo v juliju in avgustu.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Taj na 09 Julij 2007, 12:23:17
Florinca hvala tudi tebi za nasvet in idejo, vendar bi mi raje šli v apartma... :)

Gulu... mi bi v vsakem primeru štartali zgodaj zjutraj... ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 09 Julij 2007, 12:41:00
Menep a zanima, če bom imela kaj pesjanarske družbe letos na Pagu od okoli 11. do 20. avgusta (kak dan +-, seveda)? Za petrco z Buffy že vem, mogoče še kdo?  ;D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Alya na 09 Julij 2007, 12:45:48
Menep a zanima, če bom imela kaj pesjanarske družbe letos na Pagu od okoli 11. do 20. avgusta (kak dan +-, seveda)? Za petrco z Buffy že vem, mogoče še kdo?  ;D
Mi gremo na Pag!Tam nekje blizu Novalje...Gremo 10.7.-20.7.!!!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 09 Julij 2007, 12:50:15
Ja, alya, to bo pa za kakšen mesec prezgodaj, žal  :-\ Se pa lepo imejte, predvsem uživajte 100 na uro!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Alya na 09 Julij 2007, 12:51:03
Menep a zanima, če bom imela kaj pesjanarske družbe letos na Pagu od okoli 11. do 20. avgusta (kak dan +-, seveda)? Za petrco z Buffy že vem, mogoče še kdo?  ;D
Aja.sem mislila da ta mesec. :-[ Hvala,sem prepričana da bomo! :P
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zlatolasska na 09 Julij 2007, 17:39:50
Mi gremo tudi z naso buco letos prvic na morje.
Sem ze par mesecev nazaj rezervirala apartma na Rabu, kamor gre lahko tudi kuza. Sva pa s fantom povabila zraven se njegovo sestro in njeno prijateljico, ker sem prisla do sklepa, da je bolje najet apartma, kot pa samo sobo. Za 2 osebi je pa kar drago, zato gremo stirje.
Potem pa smo ugotovili, da bo tudi problem s prtljago in avtom. Moj polo je poleg vsega se brez klime, pa se ce greva sama imava prevec nabasano. Tako, da gremo kar z dvemi avti  :D
Mali buci sem itak kupila ogromen box (zdaj ima notri celo kraljestvo), tako da ga bomo vzeli s sabo, pa se bo notri vozila, ce se bo hotla. Drugace pa kar z varnostnim pasom na zadnjih sedezih (zaenkrat jo vozim se spredaj, ko sva same :-[)...

A gre kdo na Rab konec julija?   8)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Taj na 09 Julij 2007, 19:12:17
Zlatolaska - mi imamo pa zelo podobno situacijo... tudi midva imava Polota brez klime... in všeč nama je destinacija Rab.... :D sva bila že dvakrat tam in sva bila vedno zadovoljna... 8)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 09 Julij 2007, 19:29:46
Taj, pejta na Rab, pol bomo pa izmenično plaval čez morje (Rab - Pag), da se bodo mrcine naletale  :o :P Hec.  :)

Resno pa tole - mislim, da Taju do Raba, če vam je všeč lokacija in že poznata obalo, ne bo prevroče, če greste zgodaj zjutraj (pa npr. v ponedeljek, ko ni toliko prometa), pa vsaj vedeli boste, kam greste in ne boste živčni, da ne bo tako, kot hočete. Kamorkoli  že boste odpektali - uživajte 100 na uro!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Taj na 09 Julij 2007, 21:08:10
Gulu - ja imaš prav glede Raba! :) Kamorkoli se bomo že odpravili sem prepričana, da se bomo imeli lepo... saj smo ena fajn druščina... 8) :D

Tudi ti in tvoja super druščina uživajte kar se da... 8) ... prav tako vsi ostali pesjanarji! :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zlatolasska na 11 Julij 2007, 13:44:06
Taj, me veseli, da ti je Rab dobra destinacija.
Mi smo bili tam lani (ampak se brez psa), pa nam je bilo vsec. Letos pa bomo se videli kako bo.
Imamo sicer rezervirano nedelja-sobota, ampak bomo sli najbrz ze enkrat pozno ponoci oz. zelo zgodaj zjutraj, da ne bo krize...
Elly se pa (hvala Bogu) rada vozi z avtom in je ful pridna...
Bomo pa kaj porocali, ko pridemo nazaj...
Ce pa se boste znasli tam konec julija in zacetek avgusta pa pridite kaj pozdravit..  :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: katjaT na 11 Julij 2007, 14:56:41
Jst sem tud bla enkrat na Rabu .... fuuuuul lepo, samo spomnim pa se, da sem klela ko star mornar, ker sem prišla "šele" enkrat okol 9 v Jablanac in če nisem čakala do 13 na trajekt nočem nič. Ok kako uro manj, dost manj pa ne.
Ne vem če je sedaj kaj bolje .... po moje ne .... ker vozita samo 2 trajekta (ne kot na Pag, ko jih v sezoni vozi tudi 5) ..... tukaj namreč ne morejo obračat (ozka luka)
Torej........ na pot zelo zelo zelo zgodaj zjutraj, drugače boste umrli na vročini. Po moje je dobr bit že okol 7 v trajektni luki.

Pa srečno.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zlatolasska na 11 Julij 2007, 18:06:26
Hehe..
Ja Jablanac je za popenit...  :D Lani smo imeli tako sreco... Smo prisli, ko je ravno en odpeljal, a smo se potem zgnetli gor na naslednjega ravno med zadnjimi... Midva imava res sreco pri teh tarjektih.. Enkrat, ko sva sla iz Braca v Makarsko so naju tudi tlacili gor kot zadnji ali predzadnji avto...  :D

No, saj itak nameravamo it zeloooo zgodaj..  8) Bomo raje potem, ko bomo ze gor, gnezdili v kaksni sencki...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rapgirl na 12 Julij 2007, 14:02:46
Mi gremo letos s psom, oz. kar dvema na daljšo pot (otok Vir). Saj smo do sedaj šli na bolj kratke destinacije na morje. Vendar Ajka zelo rada plava v morju in upam, da se bo lahko kje in ne bodo tam samo plaže označene z znakom, da psi ne smejo biti tam. Če pa je že kdo bil na Viru bi ga prosila za kakšen nasvet glede plaže, kjer se psi lahko kopajo. Slišala sem že, da ni ravno ne vem koliko zelen oto in na plažah ni sence, zato bomo seboj vzeli marele.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Kast na 12 Julij 2007, 16:02:44
Če greš do konca otoka Vira z avtom (konec ceste) so divje plaže z malimi zalivčki (kamenčki). Meni je bilo super, na samem in psi ne bi motili nobenega. Res da je bilo že pred skoraj desetimi leti, a najbrž ni velikih sprememb, razen, da je kakšna hiška manj na otoku ;).
Aja, mislim, da se tudi kakšna senčka najde.
Uživajte.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ursa na 14 Julij 2007, 10:53:49
Mi smo bili letos na morju (sicer brez psa) v Izoli in tam so kužki skoraj povsod dobrodošli ( Razen v Simonovem zalivu-vsaj tako je meni znano). Če veste tam v bližini hotela Delfin je super plaža kjer imajo postavljene prav simpatične ;D WC HOV-e (drugeče so tej wc hov-i postavljeni tudi na nekaterih mestih v izoli).

lp ursa
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ovcka na 15 Julij 2007, 09:32:12
hej

Mene pa zanima, ce je bil ze kdo od vas s psom v kaksnem kampu pri Premanturi (Stupice, Runke, Medulin ali Indije)? Namrec cez 14 dni se prvic odpravljamo tja s sotorom (in psom seveda), pa me zanima kaksna je kaj situacija in urejenost za pse? Sicer vidim, da so urejeni posebni deli plaze in pa tusi za pse, ampak kako je v resnici, pa bohvej :) Tako da, ce ima kdo izkusnje iz teh kampov, na dan z njimi!  ;D

Lp..
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: TYASHY na 15 Julij 2007, 09:36:08
Oj!
Citiraj
Menep a zanima, če bom imela kaj pesjanarske družbe letos na Pagu od okoli 11. do 20. avgusta (kak dan +-, seveda)? Za petrco z Buffy že vem, mogoče še kdo? 
Če boste 26-ega še tam... :) Mi ravno takrat pridemo!
Lp,Tjaša
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: rapgirl na 15 Julij 2007, 18:15:20
Kolikor sem jaz zvedela iz svojih virov  ;) je nekje pri premanturi del plaže samo za pse. Drugače pa smo bili mi v Barbarigi, pa smo poiskali takšno plažo kjer ni veliko ljudi, sicer pa če ni znaka prepovedano za pse na plaži ni problema. No ponavadi pa mi gremo na plažo proti večeru, ko ni tako vroče in že večina gre iz plaže, tako, da sploh nimamo problema in pes plava skupaj z nami.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zoe na 15 Julij 2007, 18:26:15
Midve z Ginny sva bili v Peroju, to je 10 km pred Pulo, kjer ima sošolka vikend. Na plaži ni bilo veliko ljudi, je bila pa Ginny večino časa na vrvici, da ni motila drugih. No, vseeno ji je uspelo poškropiti enega gospoda :-[ ;D

Plaža je prodnata, vendar brez tušev. Je pa v Peroju tudi camp (Pinjeta), kjer mislim, da so tuši, samo tam je več ljudi.

Fotke iz morja (http://ginny.pasji.net/gallery/thumbnails.php?album=16)

lp
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: ninci na 15 Julij 2007, 22:59:58
Ovčka: Kamp stupice (http://www.pesjanar.si/index.php/2005/34)

Lp nina
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Ovcka na 16 Julij 2007, 08:28:34
zoe krasne fotke!  :)

ninci hvala za tole povezavo! Super pise..  ;)

Drugace smo se pa vceraj odlocili, da bojo kar Stupice. Imajo od vseh se najbolj urejeno za pse (tusi, plaza), pa tudi cena je recimo da sprejemljiva (za psa je 4 eure na dan). Kopat se bomo pa med drugim hodili tudi na Kamenjak, kjer se bomo srecali s Cosmovo sestrico, in bo veselje v nedogled  ;D

Lp..
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Bela stella na 23 Julij 2007, 14:22:08
Prejšnji teden sem bila v dalmaciji - Brač, mesto Bol. Na začetku plaže je poseben del, kjer je plaža za pse. Ločena je z pregrado, da kužki ne bi divjali na drugo stran k ljudem. Zdelo se mi je super, ker še nisem zasledila prav posebnih predelov za pse, kjer bi bilo lepo označeno s tablo kot je bilo tukaj. Ko sva hodila mimo, sva opazovala male kosmatince, kako so se namakali v vročini. Je bilo prav za učke spočit :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zv3zdica na 02 Avgust 2007, 13:01:37
Menep a zanima, če bom imela kaj pesjanarske družbe letos na Pagu od okoli 11. do 20. avgusta (kak dan +-, seveda)? Za petrco z Buffy že vem, mogoče še kdo?  ;D

Mi bomo tudi na Pagu, in sicer 10- 18 avgusta!!!!! ;D ;D

V katerem kraju pa boste?
(Malo zgodaj sem videla post :-[ :D )
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 02 Avgust 2007, 13:07:17
Nič še ni prepozno ;)

Mi bomo v Metajni od 10. do 20. Kje boste pa vi? Imaš kako mrcinico - katero?
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zv3zdica na 02 Avgust 2007, 13:32:13
Mi pravzaprav še ne vemo kje (danes bomo rezervirali apartma :-[ ), nekako gledamo za mesto Pag, ker smo bili že dvakrat tam, letos pa gremo prvič s psom,in glede na to da je tam kar precej turistov, sem malo v dvomih.....kako je pa v metajni? Jaz sem jo do zdaj videla samo s ceste in se mi ni zdelo tako slabo....kako je pa s psi na plaži? Pustijo tam?

Imam pa doma maltežančka, 9 mesecev :)

Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 02 Avgust 2007, 14:03:01
Mi pravzaprav še ne vemo kje (danes bomo rezervirali apartma :-[ ), nekako gledamo za mesto Pag, ker smo bili že dvakrat tam, letos pa gremo prvič s psom,in glede na to da je tam kar precej turistov, sem malo v dvomih.....kako je pa v metajni? Jaz sem jo do zdaj videla samo s ceste in se mi ni zdelo tako slabo....kako je pa s psi na plaži? Pustijo tam?

Imam pa doma maltežančka, 9 mesecev :)



Če bi bila na vašem mestu, bi se izognila Novalji ali Pagu, razen, če se res dobro pozanimate in imate tako srečo, kot jo ima ptrca od Buffy, ki je v Novalji dobila res dober apartma. Bi šla raje v kakšno vasico, čeprav je tudi tam lahko sra*** in gneči se boste tako in tako težko izognili.

V Metajni je fino to, da je zadnja vas na tistem delu otoka in ni prehodna, kakor npr. Zuboviči, ki so na poti do tja. Zato je precej možnosti, da lepo vzameš brisačo in se sprehodiš okoli hriba do plaže, ki se ji reče Šumica (no, mi ji tako rečemo, ker je tam borov gozdiček  ::) ), kjer je ena malo večja (navadno zelo zasedena) in nekaj manjših, ki so zjutraj in zvečer navadno kar prazne.
Druga možnost je potem sprehod (ali avto) čez hrib v Ručico, ki je pa velika peščena (kamni) plaža, ampak brez sence. Lahko pa se po skalah tudi malo umakneš, samo mislim, da za maltežana tole ni.

Sicer pa, če imaš maltežana, ti tudi na "vaški" plaži ne bi nič težili, čez vročino ga bi pa tako in tako imela nekje notri in ne na soncu, verjetno, ne?

Jst na Pagu poznam samo Metajno in sem malo pristranska, priznam.  Mi gremo v apartma, ki je čisto ob morju (samo cesta - vaška - je vmes) in tam ima tudi vsaka hiška svoj pomol in plažico ... Pa mi imamo en čoln, da lahko kam pobegnemo, če je preveč ljudi. Ampak, saj pravim, mislim, da z maltežanom pa sploh ne bi smeli imeti glede kopanja problemov.

Če boste res na Pagu, pa upam, da se kaj srečamo!
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 02 Avgust 2007, 14:06:56
Uh, sori, ko sem se tako razpisala  :D
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: Majchy na 02 Avgust 2007, 14:49:58
Uuuu gulu, Metajna je pa zakon. Se mi zdi kot raj, kamor z lahkoto vzameš psa.
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 02 Avgust 2007, 15:05:46
Uuuu gulu, Metajna je pa zakon. Se mi zdi kot raj, kamor z lahkoto vzameš psa.

Joj, da me ne bo kdo zdaj ... če ima kdo drugačne izkušnje, naj kar pove.  :-[ Mi imamo psa sicer šele leto in tri mesece, ampak je bil v tem času že 3x v Metajni in še bo šel  ;) Edini problem znajo biti kakšni vaški potepuški "upravniki", kakor pravimo tistim kužatom, ki so od vseh in nikogar in so tam pač gazde, drugače pa ni bilo težav. Je pa res, da smo mi tam že nekih 14 let in se niti ne oziram preveč na turiste, se imam že za napol domačinko  :P.
No, ampak čisto resno - zvečer ali pa zjutraj, ko ljudi tako in tako še ni prav veliko na plažah, za mrcine je pa to najbolje, ker ni vroče, se res lahko najde čisto miren kotiček, da se ofrišajo. Pa sredi dneva konec koncev tudi  ::)


Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: zv3zdica na 02 Avgust 2007, 16:30:51
Hvala za obširen odgovor, mislim, da je res bolje, če se tudi mi odpravimo raje kam kjer je bolj umirjeno....tudi zaradi tega sem bila v dvomih glede Paga(mesta ;) )Sicer pa hvalabogu, da nismo še rezervirali :)...Sem gledala prej malo po netu in našla prav spletno stran www.metajna.com in je kar nekaj apartmajev....in kar je najlepše, pri skoraj vseh piše da so dovoljeni tudi "hišni ljubimci" ;D :D (malo nerodno so prevedli :D ) Tako, da če dobimo apratma se zagotvo kaj srečamo!! ;D

Po tvojem opisu se res sliši lepo in je kar nekaj plaž, kjer bi se dalo z našim malim biti ;D Je tudi kakšna glavna plaža, ali kaj podobnega, ali tam psi niso dovoljeni? Naš mali  OBOŽUJE plavanje in bo zagotovo z nami na plaži, ima pa tudi svoj čolnček v katerem pa nikoli ne zdrži dolgo (ko je pa vodica tako vabljiva :P )...za senčko pa ni problema,bomo imeli senčnik s sabo! :)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: gulu na 03 Avgust 2007, 08:47:11
Po tvojem opisu se res sliši lepo in je kar nekaj plaž, kjer bi se dalo z našim malim biti ;D Je tudi kakšna glavna plaža, ali kaj podobnega, ali tam psi niso dovoljeni? Naš mali  OBOŽUJE plavanje in bo zagotovo z nami na plaži, ima pa tudi svoj čolnček v katerem pa nikoli ne zdrži dolgo (ko je pa vodica tako vabljiva :P )...za senčko pa ni problema,bomo imeli senčnik s sabo! :)

Ja, je glavna plaža, samo moraš vedeti, da ni prav velika, ker je tam tako, da se cesta, po kateri se pripelješ, spusti čisto do morja oz do pomola. Potem je na levo (proti hribu) nekakšna glavna plaža z drobnim kamenjem, dolga kakšnih 100m (govorim na pamet), ampak bolj ozka - med cesto (ni prometna, sem ter tja kak avto, drugače pa sprehajalci) in morjem je prostora samo za kakšni dve brisači, v dolžino, mislim.
Taka "prava" plaža je potem tista Ručica, ko sem rekla, da se da it peš ali z avtom čez hrib in gleda proti mestu Pag.
Če boste šli v Metajno, bi vam priporočila, da vzamete apartma, ki je res ob morju, ker eni so tudi nekoliko dvignjeni, pa da vprašate, če ima privat plažo zraven.
Ker na drugi strani, torej, ko gre en del ceste pri pomolu na levo k plaži, gre drugi del na desno, tudi ob vodi, in tam so manjši pomolči vmes pa nekakšne privat plaže za goste tistih apartmajčkov, ki so ob cesti. To je potem fino, ker greš samo čez cesto in si že v vodi, se malo posončiš na pomolu ali mini plažici, potem greš pa lahko tudi nazaj gor, če ti ne paše več.
Če boste v Metajni, bodi pozorna na enega zmešanega borderja - ne bo mogoče zgrešit ;)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: matejchak na 12 Avgust 2007, 16:15:58
lep pozdrav!!

Mene zanima, če mi lahko pomagate. Kako naj preprečim, da moj nagajivček ne bo lajal, ko grem proti vodi...saj ko zaplavam, gre takoj za mano in naredi krog okoli mene in gre nazaj ven...pa je vredu. Samo ko hočem it zopet v vodo laja..pa tudi ko gre moj fant v vodo...in to postaja nadležno za druge obiskovalce plaže...saj meni ni panike, samo ni prijetno..pa kr grem letos prvič z njim na morje ne bi rada da mi laja na plaži.....Drugače se hodim kopat v šoderjamo in ga malo učim, tak da sem pred njim in mu pravim da nič ni in da naj pride v vodo v takem "pocukranem";) tonu..saj pomaga, samo ne najbolj...pa me zanima, če maste kakšno drugo idejo????

v naprej sem vam zahvaljujem za pomoč!!!!

 
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: nyssa na 12 Avgust 2007, 17:13:16
Hmmm...ja,jaz sem imela podoben problem,pa sem se trudila na vse načine,da bi dal mir-na koncu sem ga pa povlekla v vodo in je z mano v vodi kako uro al pa dve,potem pa gremo domov. Probaj z igračkami,kongom,mogoče oster NE...če ne pa ga potem,ko ne bo hotel it v vodo peljite nazaj v apartma in naj počaka...
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: matejchak na 12 Avgust 2007, 19:22:51
Hmmm...ja,jaz sem imela podoben problem,pa sem se trudila na vse načine,da bi dal mir-na koncu sem ga pa povlekla v vodo in je z mano v vodi kako uro al pa dve,potem pa gremo domov. Probaj z igračkami,kongom,mogoče oster NE...če ne pa ga potem,ko ne bo hotel it v vodo peljite nazaj v apartma in naj počaka...


saj on gre rad v vodo...tak zaplava pa se obrne...ponavadi gre okoli mene...pa če plavam daleč, gre poleg al pa če mu vržem kaj, tudi gre...to mi je bed, da ful laja kak vidi da grem proti vodi...en način je, da preprečim da ne laja, da se hitro vržem v vodo:)...samo ponavadi, grem počasi v vodo in on tak dolgo laja, dokler nisem cela v vodi, pol pa zaplava do mene in gre nazaj in je vredu...dokler zopet ne grem v vodo...zanimivo, ne? kot da noče da grem v vodo pol pa pride preverit, če je vse vredu z mano;);)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: nyssa na 12 Avgust 2007, 20:28:05
Aja,tkooo jeee  :o Jaz sem mislila,da laja ves čas,ko si v vodi  :-[ Ker to je meni delal in ni blo za zdržat  >:D
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: LeA :) na 25 Avgust 2007, 15:56:35
Nall se je pa danes vrnil s Paga.Tam je bil sicer 2 meseca,vendar mu ni bilo nič hudega.Bili smo v kampu,kjer se psi na določenih lokacijah lahko kopajo,na določenih pa ne.Spoznal je velikooo pasjih prijateljčkov in tudi človeških ;)  .V kampu je imel dovolj dreves za povohat,veliko prostora za lovljenje itd.... Na poti smo se 1x ustavili da se je polulal in v avtu je bil zelo priden.Bolezni ni staknil nobene in skratka imel se je super!
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: rapgirl na 31 Avgust 2007, 10:42:29
Evo par mojih slikic z morja:

Straža na morju :D
(http://shrani.si/f/2w/AR/35XxSgBv/slika3.jpg)

(http://shrani.si/f/W/2T/3CUsf9ZL/slika1.jpg)

V vročih dnes pa se prileže tudi mao veterčka :P
(http://shrani.si/f/2N/gO/4EtgOW2o/slika2.jpg)
Naslov: Re: S psom na morje?
Prispeval: maryy na 21 Junij 2011, 22:25:28
Za psa se ne plača (sigurna sem za hrvate za drugo pa ne vem)

Sicer že kar stara tema, vendar raje še enkrat vprašam :) Je še vedno tako, da se na Hrvaškem za psa na trajektu ne plača?
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: sasha na 21 Junij 2011, 22:35:35
Ja  ;)

Vsaj lani je še bilo tako..
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: MANDY na 22 Junij 2011, 10:27:02
Za psa se na trajektu ne plača.  ;)
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: maryy na 22 Junij 2011, 11:58:55
Aha, hvala  :)
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: Pesjanček na 17 Junij 2012, 13:33:41
En zanimiv prispevek :)

http://www.squidoo.com/10-things-you-need-to-spend-a-day-at-the-beach-with-your-dog
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: Macika na 17 Junij 2012, 13:42:38
Rabim pomoč...

V začetku julija greva s fantom in Easyjem v Portorož v hotel na kratek dopust, pa me zanima, kje se da kaj kopat s psom?
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: Ria na 18 Junij 2012, 18:22:59
Tusirate pse po vsakem kopanju v morju ali je dovolj enkrat vmes in zvecer? Zanima me predvsem za mladice.
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: andreja na 18 Junij 2012, 18:39:02
Živim ob morju... praktično nikoli ne spiram psov po kopanju v morju. Bi verjetno, če bi imela kako pasmo z ultra dolgo dlako, ki se lahko izsuši. Ali če bi psa motilo. 5 različnih psov ni imelo nikoli problemov. Psu, ki je imel probleme s kožo je v bistvu celo pomagalo :)

Če že gremo kake 2x na mesec na kopanje v reko, ampak ne namensko.
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: Ovcka na 18 Junij 2012, 19:04:21
Jaz sem na dopustu psa tusirala nekako enkrat na teden (samo s sladko vodo), tazadnji dan dopusta pa se s samponom. Motilo ga naceloma ni, se je pa po vsakem kopanju povaljal na travi, ce ga je srbelo se je malo povaljal na pesku, da se je popraskal..  :P Po mojih izkusnjah morska voda cisto nic ne skodi, pa se prav pride, ker hitro pozdravi kaksne poskodbe tac (znucani kremplji so pri nas na udaru, ker tako divja na obali).

Se mi je pa prav smesno zdelo, vsako leto so bili isti cas na dopustu eni nemci z bokserjem. In so hodili vsak dan na plazo s kanglo za roze zalivat, in ko je sel bokser v vodo, so ga vedno potem hiteli "zalivat" s sladko vodo, da revcku nebi skodila morska voda..  ::)

Drugace pa vidis, ce bi se pocutil nelagodno ali kako drugace opozoril na to, da ga prevec srbi, pac gres in ga stusiras, drugace pomoje ni treba komplicirat.
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: lejca_ na 18 Junij 2012, 19:32:42
Jaz sem prvo leto na morju vsak večer po kopanju spirala psa. Potem pa sva z veterinarjem prišla do te teme in mi je rekel, da ga naj kopam samo, če ga sol moti in se bo praskal. Od takrat naprej ga kar nekaj let ne spiram več in je super (spiram samo kitajca, ker si drugače zliže vso sol dol  ::)). Drugače pa po kopanju v morju takooo lepo diši. Ko pridemo z morja domov, ga tudi ne skopam, ampak čez kakšen mesec, dva (če ni vmesnih presenečenj).
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: karamela86 na 19 Junij 2012, 07:34:23
Tudi mi je ne spiramo, kot je napisala lejca_ tako lepo diši po morju :) le pazi pa, da se ti ne bodo nacejali tiste svode :))
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: karamela86 na 02 Avgust 2012, 12:20:05
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/brezskrben-oddih-s-stirinozcem.html :)
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: aleshor na 02 Avgust 2012, 12:50:49
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/brezskrben-oddih-s-stirinozcem.html :)

Lepa plaža ampak mene več ne vidijo. Smo šli trije z dvema psoma pa so hotli vstopnino 180€! Ker nimajo dnevnih vstopnic, lahko plačaš samo letno. Zato da grem 2x na leto tja je občutno preveč. Raje kam na divjo plažo.
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: karamela86 na 02 Avgust 2012, 13:23:14
Lepa plaža ampak mene več ne vidijo. Smo šli trije z dvema psoma pa so hotli vstopnino 180€! Ker nimajo dnevnih vstopnic, lahko plačaš samo letno. Zato da grem 2x na leto tja je občutno preveč. Raje kam na divjo plažo.

Se hecaš? v tekstu je pa navedena "simbolična" vstopnina hahahahhaha no če bi kje tam živela, ni problem, ampak wtf??
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: amonra na 02 Avgust 2012, 14:44:42
http://www.bringfido.com/destination/country/croatia/

mogoce komu uporabno  :)
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: amonra na 02 Avgust 2012, 14:48:01
ali pa to kar hrvati oglasujejo
Seznam pláží, kam vás pustí se psem
Místo
   Pláž
Artatore   zátoka u parkoviště
Crikvenica    pláž Lučica Podvorska
Ičići   -
Ilovik    zátoka Parknu
Makarská Riviera   Baška Voda
Mali Lošinj    mezi Bojčića a Zagazinjina
Mali Lošinj   mezi plážemi Veli žal a Lanterna
Nerezine   zátoka za klášterem směrem na Osor
Opatija   -
Ostrov Brač   Bol
Ostrov Krk   Baška – pláž Vela Plaža
Ostrov Krk   Njivice – pláž Kijac
Ostrov Krk   Šilo
Ostrov Krk   Dražica
Ostrov Krk
   Redagara
Ostrov Murter   Jezera
Ostrov Pag
   Šimuni
Ostrov Vis, Komiža    Vartalac
Poreč   pláž Stari Červar
Poreč, Špadići    Blue Moon
Pula    Štinjanska vala
Pula - Stoja   Galebove stijene
Rabac   pláže bez Modré vlajky
Rijeka   Kantrida
Rogoznica   -
Rovinj   pláž kempu Amarin
Rovinj    pláž kempu Polari
Rovinj   pláž kempu Veštar
Rovinj    pláž Kuvi
Rovinj    pláž Villas Rubin
Rovinj   pláž Zlatni rat
Susak    zátoka Tijesni
Šibenik   Solaris
Umag / Novigrad   pláže rekreačních oblastí Kanegra, Savudrija, Sol Polynesia, Sol Stella Maris
Unije   zátoka Kambunare
Veli Lošinj   za vlnolamem v zátoce Rovenska
Vrsar   pláž u Mariny
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: aleshor na 02 Avgust 2012, 14:50:12
Se hecaš? v tekstu je pa navedena "simbolična" vstopnina hahahahhaha no če bi kje tam živela, ni problem, ampak wtf??

Ja simbolična letna članarina na osebo v višini 60€, meni je tudi blo WTF, glede na to da sem se 250km pripeljal!
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: pidog na 02 Avgust 2012, 21:14:07
Malo mnenja leto s Cresa/Martinščica
Martinščica, Zaglav,Mihaljoščica; največ plaže ob turističnih naseljih kjer nismo ravno pogosti. Zaradi psa in sebe :). Večinoma ne težijo, ni pa ravo za hazardirat s psom v vodo.
Največkrat smo se zapeljali do Štivana (Uvala Mreščica) kjer je do rta Lučica tik ob morju cesta, kolovoz (ni prevozna do konca) ter divja plaža. Je pa prav v uvali malo bolj "moderno"; imjo tudi tuš ;D . Psa zmeraj brez povodca, zmeraj srečali še kakšnega.
Enkrat v Belej (Uvala Koromačna) kjer se slača pogledat pečine in spodaj prodnata plaža (edina senca popoldan, uh) do katere je treba na žalost malo plavati. Psi dovoljeni, vendar ne v vodi; je lastnik terjerja takoj dobil besedno lekcijo.
Najbolj domač občutek pa Punta križa, Pogana (dvakrat na podvodno jago :) ), kjer v vasi zavijete levo do "uvale Ul" in nato dalje do "uvale Kolorat" (nautičarji sigurno poznajo, poleg Pogane; odlična skrivališča pred burjo), ki jo sestavljajo majhni zalivčki, tako, da mogoče z nekaj koraki najdete odlična mesta...........samo pazite, da vas kakšen damjak ne prestraši (divjadi ogromno). Ogromno jih kolesari po teh kolovozih
To je vse kar smo dobili, da je dostopno z avtom na Cresu od Martinščice navzdol, SE  ;D
Vtis: čudovito morje z otoško pustostjo (pa še brez sence največkrt :( )
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: pidog na 03 Avgust 2012, 10:22:22
V Punta križi se v gostilni (edini) zmeraj kaj "suče"; ali odojek ali jagnje. Dopoldan možakarji igrajo karte; nekako dobiš občutek domačnosti. Cene sprejemljive, nizke...............vendar je "sveže pečenje" na voljo le od 12-15 ih (najpogosteje zmanjka že prej). Če ne pa so še zmeraj na voljo recimo jadranski lignji ali pa "pečenjada" za dve osebi ;)  (od 18ih dalje)
Naslov: S psom na morje?
Prispeval: ličinka na 16 Maj 2015, 12:34:27
Nisem brala celotne teme zato se opravičujem, če je kaj na to temo že odgovorjenega. Ugl... letos bi vzela psičko sabo na morje. Bo prvič na Morju je pa problem, ker ne more veliko prehoditi ponavadi grem v kamp v lucijo ali pa v bližino kamenjaka vem, da so tu psi dovoljeni samo nevem kako je z kopanjem. Drugače ni problematična samo koplje se nerada ponavadi gre samo do trebuščka in nabira kamenčke tako da nad kakšnimi skalami nebi bila navdušena :D Vročino prenaša presenetljivo dobro. No nazaj k vprašanju iščem kamp ki ima veliko sence blizu do morja plažo kjer ni psu treba skakati v vodo, zmerno ceno in pa ne preveč vožnje. Lahko pa mi kdo še kaj pove iz svojih izkušenj saj res nevem kako bo to izgledalo saj je bila do sedaj pri mami v varstvu.