PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Alergije in kožne spremembe => Temo začel/a: Blue Pearl na 12 Januar 2009, 12:06:14

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 12 Januar 2009, 12:06:14
Imam par vprašanj.

Imam 2,5 mesečno škotsko ovčarko Sky, pri meni je dober teden.

Imate kakšne izkušnje s popkovno kilo, tisto bulico, ki jo nekateri mladički dobijo kmalu po rojstvu? Meni vsak veterinar drugače pove, eni da naj masiram in bo šla noter (nič ne kaže na to) drugi da naj operiram. Potem eni rečejo, da naj takoj odrežemo, drugi da naj počakam do 6. meseca, ker anestezija ni dobra za mladičke. Torej, kaj vi menite?

Drug problem je da se močno praska in se grize in to že od dne, ko sem jo dobila. Sem sumila na bohice, a je imela tudi po trebušču pikice (mozoljče). Veterinar ji je dal protialergijsko inekcijo ter antibiotike, skopala sem jo za vsak slučaj s šamponom proti bolham ter zamenjala hrano iz Royal Canin na Hills (piščanec - jagnjetina). 3 dni  je bilo ok, zdaj pa se 2 dni še bolj praska, najbolj po tačkah. Sumim da je torej kašna alergija, pa ne vem al hrana ali kaj....kako bi se to dalo ugotovit? Včeraj je tudi bruhala, ne vem če je kaj povezano. Popije pa zelo veliko vode, ampak mogoče je to tudi ker je noter in je kar toplo (radiatorji in to), prej pa je živela bolj zunaj. Ima tudi malček prhljaja.

Doma sem iz Ajdovščine, mi svetujete kakšnega dobrega veterinarja, specialista ki se spozna na take težave? Katera hrana naj bi bila najbolj dobra za pse z alergijami? Kdaj se da narediti teste in koliko stanejo?

Hvala za pomoč, me kar malo skrbi vse skupaj!

Lp
mojca
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: ninci na 12 Januar 2009, 12:15:06
Glede kile... naša jo je imela ne veliko ampak toliko, da je bila smo masirali in je šla lepo sama nazaj. Če se z masažo ne da, daš pa pač operirat mi smo raje probali to, ker res ni bila velika - kot en grahek recimo.

Kar se tiče praskanja in prhljaja, če je bila prej zunaj je mogoče kriva tudi centralna? Ker je zrak suh ima psička suho kožo in prhljaj pa jo vse skupaj srbi. Ampak glede na to, da opisuješ še pikice po trebuhu itd. bi bilo res za razmislit tudi o alergiji.

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sibila na 12 Januar 2009, 12:21:10
Nekaj se nas je glede alergij obrnilo na dr.Nabergoja iz Moravskih Toplic.Smo že kar nekaj o tem napisali v temah o alergijah.
Spletna stran: http://www.nabergoj-vet-inz.si/ (http://www.nabergoj-vet-inz.si/)

Glede kile pa jaz nimam izkušenj, vem pa, da jo nekateri tudi pustijo in jo ima kuža celo življenje.
Če ni nujno, verjetno ni najboljše že mladička izpostavljat kirurškim posegom.Jaz bi vsekakor najprej poskusila z masažo.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: dog4ever na 12 Januar 2009, 12:22:12
Jaz bi kilo pustila (razen če resnično ni velika). Če bo psica kdaj operirana zaradi česa drugega, naj ji operirajo še kilo. Naš samec jo ima že celo življenje.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 12 Januar 2009, 12:59:37
Če je bila prej zunaj in je bila v redu, zdaj pa je notri, pa jo vse srbi, je lahko vzrok tudi v alergiji na sintetiko (tapisoni in podobno) ali kakšno snov iz čistil. Najprej je treba izključiti bolhe in psički narediti ležišče iz naravnih materialov (neobdelan les, bombaž, kokos....)Šele če to ne bi pomagalo, bi šla gledat za alergijo na hrano. Za začetek se ne bi ukvarjala s kakšnim agresivnim zdravljenjem (kortikosteroidi) ampak bi raje poskusila odkriti vzrok.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 12 Januar 2009, 13:14:45
To se je tudi nam zgodilo sedaj, ko smo domov pripeljali mladička, ki je živel zunaj. Najprej je pojedel mačje brikete, potem sem mu našla eno bolhico, hkrati pa sem ga umila s suhim šamponom. Psiček pa se je začel praskati pri nas doma. Nikakor nisem mogla ugotoviti, kaj mu je to povzročilo. Najprej ji daj nekaj proti bolham, ampak ne še ampule, ker ji lahko naredi še hujšo alergijo (če ji že šampon ni odpravil).
Skoraj prepričana sem, da jo moti ogrevanje, vsaj tako je pri nas. Naš se nikoli ne prsaka, ko spi, pa tudi ko je na vrtu, ali na sprehodu. Včasih ga pač kar nekaj zasrbi in takrat se praska. Tudi jaz sem ga okopala, ampak ni bilo nič boljše. Potem sem ga dobro natrla z brisačko, namočeno v razredčenem kisu, posušila in skrtačila, sedaj je bolje. To bom še kaj ponovila.
Da pije veliko vode, je normalno, vsi mladički pijejo veliko, vsaj naši. Potem pa lulajo, lulajo in lulajo,...
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 12 Januar 2009, 14:13:38
To sem tudi razmišljala, da bi bila kakšna sintetika vzrok...ampak se mi zdi, da se je malo praskala tudi pri vzrediteljici, nisem pa 100%...ona ni nič opazila, jaz sem bila velikokrat na obisku, ampak sem vedno mislila, da jo moti ovratnica, ki smo ji jo dali.
Kar sem opazila je tudi, da se ful liže po 'luliki' in ima tam tudi mozoljče in malo nabreklo....od česa bi pa to bilo????
Bolj me skrbi zdaj, ko je že 2. bruhala, včeraj zvečer in danes ko je bila sama. Je pa zelo 'pogoltno', sploh ne pregrize dobro briketov, ne vem kako bi lahko vplivala na to, da bi jedla bolj počasi.
Drgače živahna, lula in kaka normalno.
Ne vem ali naj grem k veterinarju, ali bom samo plačevala za pregled brez veze, kot je bilo zadnjič....oz. bi rada šla k nekomu, ki bi mi resnično pomagal in svetoval. Kakšna izkušnja s pasjo bolnico v Postojni?


Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 12 Januar 2009, 16:29:06
Taki mozoljčki se lahko naredijo pri kontaktnem dermatitisu - ponavadi največ po trebuhu in tistih delih, ki pridejo na tla oz v stik z sintetiko ali s čim drugim. Fino pomagajo obkladki iz prevretega hrastovega lubja (ga kupiš v lekarni, skuhaš kot malo močnejši čaj. Pri nas smo ga dali kar v banjo in se je psica namočila v njem.) Če je res to to, obstaja tolažba - ponavadi potem ko odraste počasi izzveni samo od sebe.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 12 Januar 2009, 17:34:50
Če bi bilo to, bi bilo še 'super', ker je najmanj problemov...upam! Danes se mogoče pikič malo manj praska, ker ima bombažno rjuhu in nič ne kurim noter. Ne razumem pa bruhanja?? A bi bilo možno, ker prehitro je in ne pregrize briketov?

Hvala vse za pomoč in odgovore! :-*

Kako pa z veterinarji, na splošno, katerega priporočate na primorskem oz v Lj (da mi ni predaleč)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: ninci na 12 Januar 2009, 17:38:41
Kaj pa če bi brikete namočila? Kakšni psi sicer namočenih ne marajo, drugim pa je praktično vseeno ;)
Ali pa dajaj več manjših obrokov, razdeli količino na 5 obrokov, pa potem ko bo izgubila to, da mora hitro pojest, ker ji drugače pojedo bratci in sestrice, spet zmanjšaj število obrokov in povečaj količino.




Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 12 Januar 2009, 17:56:59
Ja, zdaj ji 2 dni namakam, pa kar poje...in tudi ji bom dajala večkrat po malo ja. Upam, da bo bolje, danes pol ni več bruhala, upam, da bo šlo, da jo je sam kaj 'trknilo' ;)

Hvala res za vso pomoč!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 12 Januar 2009, 18:08:32
Verjetno so mladiči jedli iz iste sklede in so se navadili hiteti. Jo bo minilo, verjetno še prehitro. Drugače se pa tisti, ki imajo pogoltne pse znajdejo tudi tako, da dajo v skledo poleg briketov tudi kakšno malo težjo kroglo ali pa kar polno (zaprto) konzervo in mora potem pes lepo počasi bezati ven brikete.
Naslov: Re: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 14 Januar 2009, 10:40:18
Tudi ?e ji dam vsak briket posebej, ga sploh ne zgrize ampak kar celega pogoltne. Danes je spet bruhala, mislim da ravno zato, ker hrana ni zgrizena (izbruha cele brikete). In to kljub temu, da ji dam za jest 5x na dan in da so briketi namo?eni v vodo.

Razmišljam, da bi prešla po?asi na naravno hrano. Našla sem zelo zanimivo stran:

http://kuzki.povejnaprej.net/ (http://kuzki.povejnaprej.net/)

Kaj vi mislite o tem?

ps. Veterinarja Nabergoj iz Murske Sobote pa sta super, sem jima poslala bris in zdaj ?akam, ?e bosta kaj ugotovila. Sta mi pa ogromno in zelo prijazno svetovala, in to vse zastonj!
Naslov: Re: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sasha na 14 Januar 2009, 11:27:58
Med brikete ji daj v skledo eno veliko zogo. Tako bo morala umikat zogo, da bo prisla do briketov in ne bo goltala briketov. Ena varianta ti je pa tudi, da kupis uno zogo, ki jo pes kotali, ven pa padajo briketi. Noter ji das cel obrok in naj ga pocasi poje.
Pri moji labradorki sta oba nacina delovala in sedaj ne golta vec briketov.

Glede naravne prehrane..tudi mene vedno bolj mika, se posebej ker sem ze pri parih tujih vzrediteljih zasledila, da hranijo svoje pse samo s surovo prehrano..

Koliko te pa pridejo testi in ali si sama vzela bris?
Naslov: Re: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: MIŠA na 14 Januar 2009, 12:08:05
V ponedeljek sem govorila z nasim vetom glede teh alergijskih testov in vprasala za postopek ter ceno. Pravi, da je pametno narediti predtest, ki pokaze splosne oznake alerigije. Ko vemo rezultate predtesta se naredi glavni test, kjer se dolocijo alergeni. Cena enega in drugega testa je  cca po 60€, oba skupaj 120€. Brise posljejo v Avstrijo in so narejeni v parih dnevih.

ga sploh ne zgrize ampak kar celega pogoltne.

Brikete prelij z eno jedilno zlico rastlinskega, olivnega ali ribjega olja. Dobro jih premesaj, da cimbolj vpijejo olje.

najbolj po tačkah.
 tudi bruhala,
 Popije pa zelo veliko vode,

Po mojih izkusnjah znaki ne kazejo samo na alergijo. Ceprav sem proti temu, da se psa za vsako figo zene k veterinarju, bi ga jaz na tvojem mestu vseeno peljala h kaksnemu izkusenemu vetu, ki bi pomislil tudi kaj dlje kot samo do alergije. Predvsem, ker pes bruha in popije veliko vode. Cisto moje osebno mnenje: mogoce bi bilo priporocljivo ga dobro razglistiti, ne glede na to, kaj ti je rekel vzreditelj.

Missa
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 19 Januar 2009, 20:03:11
Evo, dobila sem rezultate testov in izgleda da je moja punca alergična na perutnino in svinjino, pa na morski list in sardele, pa mleko in sladkor, potem pa češnje, hruške in pomaranče, na kakav, lešnike in celo na dlako morskega prašička (???) in na jelšo!!

A pozna kdo kakšno kvalitetno hrano, ki ne vsebuje teh zadev v sebi?

Hvala za nasvet za brikete. Ampak a ni olje precej škodljivo? Zaenkrat namočim kar v topli vodi in deluje.

Drugače zdaj vode ne pije več tako zelo dosti, ko imajo že briketi namočeni veliko več vode, bruha pa tudi ne več, tako da se samo grize in upam da je res vzrok alergija in ne kaj resnejšega.

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 19 Januar 2009, 20:05:32
Aja bris pa je bil na palčki - slina, vzela sem sama in ga poslala po pošti. Test pa stane samo 50 eurov! Upam da bo zdaj ok, ko vem vzrok in da najdem pravo hrano zanjo!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: ninci na 19 Januar 2009, 20:17:29
Evo, dobila sem rezultate testov in izgleda da je moja punca alergična na perutnino in svinjino, pa na morski list in sardele, pa mleko in sladkor, potem pa češnje, hruške in pomaranče, na kakav, lešnike in celo na dlako morskega prašička (???) in na jelšo!!

A pozna kdo kakšno kvalitetno hrano, ki ne vsebuje teh zadev v sebi?

Pomembno je predvsem, da hrana  ne vsebuje recimo piščančjega mesa ali piščančje moke. Piščančje maščobe pri takih primerih ponavadi niso problem. Večina puppy hran je na piščančji osnovi. Brez vsega kar navajaš je recimo Canidae lamb and rice, ki je All life stages formula torej primerna za vsa življenjska obdobja. Svinjina pa je v pasji hrani veliko bolj redka.

Lp, nina
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: basset-hound na 19 Januar 2009, 20:32:18
tudi moja teta ima psa s podobnimi težavami.
alergičen je na skoraj vse vrste trav in se med alergijo vedno praska možno pa je,da ima pes bolhe pršice ali katero vrsto te alergijske težave.
lp basset-hound ;D :) :D ;) :P 8) ::)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Love_kokerspaniel na 19 Januar 2009, 20:58:40
Ja mi smo tudi iz Ajdovščine.  :)
In naš Chappi ima enake probleme glede srbenja.  :) Pa smo zamenjali hrano ( Purina --> Eukanuba)  in  ne pomaga. :-\ Veterinar je rekel da je mogoče zaradi centralne . Hodimo pa k Veterinarju v Vipavo.  :)

                                    Lp Barbara in Chappi.  :)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 19 Januar 2009, 21:01:26
Ti svetujem, da kontaktiraš veterinarja Nabergoja iz Moravskih toplic: [email protected], da vam naredi test. Vzrokov je lahko milijon. Jaz res upam, da bom znala rešit problem!!!!!!!!! :'(
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Love_kokerspaniel na 19 Januar 2009, 21:10:21
Upam da bo čim hitreje ozdravela tvoja psička.  :)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sibila na 19 Januar 2009, 22:19:26
Mislim, da je lahko tudi bruhanje posledica alergij.Ponavadi imajo kužki, nagnjeni k alergijam, tudi občutljivo prebavo.
Jaz bi se na tvojem mestu kak teden res izogibala vsem alergenov, ki so ti jih določili in če res ne bi bilo boljše, bi se obrnila še na kakega veterinarja, res specialista.
Ampak bi se res držala, niti pikice prepovedanega!Pri meni je delovalo in imamo mir, čim se mičkeno pregrešim, imamo takoj spet težave...
Mogoče bi ji poskušala kuhati, da bi se res čimbolj izognila še konzervansom in barvilom oz. vsem umetnim substancam v briketih.Ko se porihta, pa poskušaš najti ustrezne brikete.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 19 Januar 2009, 22:27:52
Hvala vsem, verjetno začnemo jutri res s kuhano hrano, pa da vidimo, če bo pomagalo. Sicer pa tako naj bi bila domača hrana bolj zdrava le potrudit se je treba, da je uravnotežena in da dobi vse. Prejšnja psička je jedla le domačo hrano ker briketov ni marala in je živela srečno in zdravo 15 let...le malo več časa vzame, ampak vse, da bo mala ok! ;D
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lojze na 20 Januar 2009, 07:03:29
Blue Pearl,kaj se ne bi pogovorila tudi z vzrediteljico,kaj se dogaja s tvojo psičko.Kolikor sem spremljala je bila psička pri njej popolnoma v redu in ni imela nikakršnih problemov z prehrano?
LP Tjaša
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 20 Januar 2009, 07:38:48
Evo, dobila sem rezultate testov in izgleda da je moja punca alergi�na na perutnino in svinjino, pa na morski list in sardele, pa mleko in sladkor, potem pa �e�nje, hru�ke in pomaran�e, na kakav, le�nike in celo na dlako morskega pra�i�ka (???) in na jel�o!!

A pozna kdo kak�no kvalitetno hrano, ki ne vsebuje teh zadev v sebi?

Hvala za nasvet za brikete. Ampak a ni olje precej �kodljivo? Zaenkrat namo�im kar v topli vodi in deluje.

Druga�e zdaj vode ne pije ve� tako zelo dosti, ko imajo �e briketi namo�eni veliko ve� vode, bruha pa tudi ne ve�, tako da se samo grize in upam da je res vzrok alergija in ne kaj resnej�ega.



Jaz bi vprašala vzrediteljico, s čim jo je hranila, saj vsemu temu, na kar je alergična, se res ni težko izogniti. Hrane imaš danes na razpolago, kolikor hočeš. Mi naše že nekaj časa hranimo z Biomill, poglej na Hov-hov, tam imaš navedene vse sestavine. Mi se z našim mladim tudi spopadamo z alergijami, zaradi zadnje smo končali na kortizonu, ker mu je otekla cela glava. Nikakor ne najdemo vzroka, šele danes sem se spomnila, da je mucam ukradel nekaj konzerve. Glede na to, da sem jaz zaradi tune iz konzerve že dvakrat končala na urgenci, bi lahko to bilo to.
Na tvojem mestu še ne bi prešla na kuhano, tudi zanjo boš našla prave brikete, ne obupat!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: maja72 na 20 Januar 2009, 07:55:51
@Blue Pearl: Večina stvari, ki jih navajaš kot "probleme" svoje psičke, so naravi odzivi organizma na različne dejavnike okolja v dobi odraščanja ter spremembe bivališča ipd. Na odhod v nov dom se mladički različno odzovejo in po mojih izkušnjah je najpomembneje, da uporabljaš zdravo pamet. Pusti ji, da se prilagodi, eni psi rabijo več in drugi manj časa. Nauči se ločevati, kaj je za psičko življenjskega pomena in kaj morda samo prehodno obnašanje. Če se boš pretirano ukvarjala z njenim zdravjem, boš zamudila najlepši del njenega mladičkastega življenja - to je čas, ko lahko z njo vzpostaviš najlepši stik in če boš v zdravstveni evforiji to obdobje zamudila, ti bo pozneje res žal, saj ti tega nič na svetu ne bo več povrnilo. Psica prihaja od dobre vzrediteljice in zaupaj tako njej kot naravi, da bo vse ok. S psičko se pa namesto tega, da tuhtaš, kje jo srbi, igraj - po moje bo v igri tudi na praskanje pozabila. (Seveda je lepo, da si pozorna, ampak pretirana skrb za zdravje lahko včasih žal prinese več škode kot koristi.)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 20 Januar 2009, 08:18:46
@Blue Pearl: Večina stvari, ki jih navajaš kot "probleme" svoje psičke, so naravi odzivi organizma na različne dejavnike okolja v dobi odraščanja ter spremembe bivališča ipd. Na odhod v nov dom se mladički različno odzovejo in po mojih izkušnjah je najpomembneje, da uporabljaš zdravo pamet. Pusti ji, da se prilagodi, eni psi rabijo več in drugi manj časa. Nauči se ločevati, kaj je za psičko življenjskega pomena in kaj morda samo prehodno obnašanje. Če se boš pretirano ukvarjala z njenim zdravjem, boš zamudila najlepši del njenega mladičkastega življenja - to je čas, ko lahko z njo vzpostaviš najlepši stik in če boš v zdravstveni evforiji to obdobje zamudila, ti bo pozneje res žal, saj ti tega nič na svetu ne bo več povrnilo. Psica prihaja od dobre vzrediteljice in zaupaj tako njej kot naravi, da bo vse ok. S psičko se pa namesto tega, da tuhtaš, kje jo srbi, igraj - po moje bo v igri tudi na praskanje pozabila. (Seveda je lepo, da si pozorna, ampak pretirana skrb za zdravje lahko včasih žal prinese več škode kot koristi.)

Ves, ona se ful paska in grize in se skoraj ne moreva igrat, ker se vsake par min uleze pa se grize, pa se ko jo bozam, se zacne grist...in je prav malo zivcna zaradi vsega tega. Tudi ponoci se veckrat zbudi in se praska in grize. Sem pa opazila, da se ene dneve bolj ene pa manj grize - tako da mozno, da je lih piscanec kriv, ker sem ji dajala jetrca vsake toliko od piscanca. Drugace pa je z mano cel dan in noc razen ko sem v sluzbi, tko da ne morem zamuditi njenega odrascanja in hodiva na sprehode in se igrava in imava lepo. Le zdaj je ta dez in je ful tecno, ker ima ogromno energije in je ne more prav sprostit, upam da bo kmalu lepo vreme! Pa se cepit za kuzne bolezni je ne morem, dokler ima te probleme (je noce noben veterinar), in potem ne more v druzbo se igrat z drugimi psi...povrh vsega ji pa se zobki rastejo.

Z vzrediteljico pa sva vsak dan v stiku in seveda pomaga z nasveti in po svojih moceh...ne vemo pa za 100%, ali se je ze prej kaj praskala, ker mali kuzki se pogosto malo krempljajo - ker je dobivala prej od royal canin piscancjo hrano. Mozno pa je tudi, da udari ven sele cez cas, ko se nabere zadostna kolicina v organizmu.

Jaz tudi ne bi za stalno presla na kuhano hrano, 1. ker je ful naporno, in 2. ker je izredno tezko kuhati uravnotezeno hrano, da sigurno dobi vse kar potrebuje. Zato pa zdaj iscem brikete, ki bi prisli v postev...

Hvala vsem za nasvete!
Mojca
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: maja72 na 20 Januar 2009, 08:38:43
Tudi jaz imam doma enega hiper občutljivca, ki je kot mladiček veliko bruhal brez razloga, bil ves mozoljast, imel je vneta ušesa, imel vetrove, bil suh kot trska ipd. Potem je dejansko marsikaj od tega prerasel. Sem pa opazila, da je zlasti s praskanjem želel na nek način mojo pozornost, zato sem ga, ko smo se prepričali, da nekega za zdravje odločujočega vzroka ni, popolnoma ignorirala. In je tudi praskanje sčasoma izzvenelo. Jaz sem potem poskusila s tem, da sem mu dodajala stvari za krepitev imunskega sistema in organizma sploh in se je od vsega še najbolj obneslo - najprej sem mu dajala pasje vitamine, potem pa jabolka, alge spiruline, pivski kvas, laneno olje, lososovo olje, missing link, kalčke ... Nimam analiz, ali je to dejansko pomagalo, ampak, tok tok, pes je ob kvalitetni hrani postal čisto običajen pes, ki ga k veterinarju, tok tok, peljem le cepit.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 20 Januar 2009, 19:59:17
Priporočili so mi ti dve hrani:

http://www.canidae.com/dogs/grain-free-salmon/dry.html
http://www.orijen-acana.si/www/predstavitev

Imate kdo kakšne izkušnje?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 20 Januar 2009, 20:58:13
Joj, ne bi rada slabe reklame delala...samo...ne morem si pomagat...prosim pozabite na
Nabergojeve...zares iz srca in izkušenj vam svetujem...sem iz teh krajev in sem nekdaj hodila
k njim...če že mora bit veterina iz naših krajev je boljša izbira Senčar na Ptuju ali Veterina v MS.

Kadar gre samo za prhljaj, jaz uporabljam Dermoscent od Essential 6, 100% naravna olja in 100% pomaga. Tudi če gre za kaj resnejšega npr. alergije, kožne bolezni, ...služi kot dodatek saj ublaži srbenje, izpadanje dlake, deluje proti izsušitvi kože, ...

http://images.google.com/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:de:official&channel=s&hl=de&q=dermoscent%20essetial%206&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lojze na 21 Januar 2009, 06:54:39
Jaz bi jo rajši pred tem probala skopati z Plivasept penečim šamponom,pa bi videli ali bo tega srbenja kaj manj.
LP Tjaša
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sasha na 21 Januar 2009, 08:55:45
Alma a tudi testi pri njih niso zaneslijivi?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 21 Januar 2009, 09:45:27
Joj, ne bi rada slabe reklame delala...samo...ne morem si pomagat...prosim pozabite na
Nabergojeve...zares iz srca in izkušenj vam svetujem...sem iz teh krajev in sem nekdaj hodila
k njim...če že mora bit veterina iz naših krajev je boljša izbira Senčar na Ptuju ali Veterina v MS.

Alma, če si že vrgla kost, bi bilo prav da to tudi utemeljiš! ???

Blue Perl, po izključno MOJEM mnenju, sta obe priporočeni hrani premočni za mladička Če iščeš hrano za mladiče brez piščanca, je ena možnost tudi Biomill Junior Sensible z jagnetino in rižem. Briketi so tudi malo večji in fino hrustljavi, tako da jih ne bo mogla goltat :P
(Hillsov Puppy Lamb&rice ima riža le 4%, med sestavinami je pa na prvem mestu koruza  ??? )

Če kljub Alminemu komentarju še vedno zaupaš Nabergoju, mu lahko pošlješ vzorčke hrane, pa ti bo svetoval, katera hrana je tvoji psički "bolj pisana na kožo".
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Urška na 21 Januar 2009, 10:08:31
Alma, če si že vrgla kost, bi bilo prav da to tudi utemeljiš! ???

Blue Perl, po izključno MOJEM mnenju, sta obe priporočeni hrani premočni za mladička Če iščeš hrano za mladiče brez piščanca, je ena možnost tudi Biomill Junior Sensible z jagnetino in rižem. Briketi so tudi malo večji in fino hrustljavi, tako da jih ne bo mogla goltat :P
(Hillsov Puppy Lamb&rice ima riža le 4%, med sestavinami je pa na prvem mestu koruza  ??? )

Če kljub Alminemu komentarju še vedno zaupaš Nabergoju, mu lahko pošlješ vzorčke hrane, pa ti bo svetoval, katera hrana je tvoji psički "bolj pisana na kožo".

Zanima me utemeljitev zgornje trditve. Hvala!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 21 Januar 2009, 10:23:46
Jaz za mladička uporabljam Biomill Junior Maxi. Prvo vrečo sem kupila Medium, ampak ker je vedno kradel brikete odraslim psom, ki so večji, se mu takoj kupila Maxi, te brikete pa obožuje. S to hrano sem zelo zadovoljna, mislim, da lahko dobiš manjšo količino Sensible izvedbe, ali pa testerje, ampak glede alergije so testerji premalo. Praskanje vsekakor preneha po daljšem času, mislim da bo treba počakati vsaj 2 tedna.
Jaz bi naredila takole:
psiÄŤka mora biti razglistena, ne sme imeti zunanjih parazitov,
če je ne želiš kopati v tem vremenu, jo dobro izbriši z raztopino jabolčnega kisa,
zaÄŤni jo hraniti s hrano, ki ne vsebuje prepovedanih sestavin.
Potrpi vsaj 2 tedna, potem pa raziskuj naprej, ÄŤe bo potrebno.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 21 Januar 2009, 10:35:29
Hvala za nasvet. Sem pogeldala hrano pa piše, da ima živalske maščobe in ker piše, da ni govedine si jaz predstavljam da ima lih piščančjo maščobo noter :-\ Pa še ribje olje in ni napisano katera riba, zlo možno da sardelice ker so najbolj poceni...sploh ne najdem hrane, kjer ne bi pisalo živalske maščobe in ribje olje. Trenutno hranim s Hills riž in lamb, pa piše isto..saj mogoče ni tako zelo alergična, da bi ji tudi te zadeve škodile, bomo videli čez par tednov.
Razglistena je proti zunanjim in notranjim, s kisem pa jo mažem kjer ima mozoljčke. Jaz ful upam da ko se zunaj otopli, da bo vse lažje...zdaj je res kriza, ven na dež, cela mokra, noter pol centralna...

Za Nabergoja pa mi je res veliko različnih ljudi različno reklo. On pač uporablja alternativo, eni ji zaupajo, eni ne....bom kmalu videla, če je pri meni zadel.

Lp
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 21 Januar 2009, 12:05:10
Urška,

ker imata previsok delež beljakovin. Ker, spet MOJE mnenje, naj bi tudi industrijska hrana sledila naravni prehrani, v kateri pa pri enaki količini/volumnu tako visokega deleža beljakovin ne bi dosegli, tudi če bi psa hranili izključno z mesom ali pa z jajčnimi beljaki (zaradi deleža vode). In ker gre v tem primeru za prehrano mladiča in ne odraslega, aktivnega psa.

Glede na to, da sem izrecno poudarila, da gre za moje osebno mnenje in ker ne zastopam ali prodajam nobene od omenjenih znamk (in sploh nobene), menim, da bi morala ta utemeljitev zadostovat.

Če sem pa s svojim mnenjem kršila pravice ali pa interese kogarkoli, ga pa lahko brez problema tudi pobrišem.

FYEO: cenim tvoje znanje s tega področja, s pomočjo tvojih prispevkov sem si tudi sama zelo razširila to obzorje in konec koncev pozdravljam, da se kdo trudi spravit na naše police tudi hrano višjega kakovostnega razreda, zato: Peace, sister! 8)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Felina na 21 Januar 2009, 12:29:17
Joj, ne bi rada slabe reklame delala...samo...ne morem si pomagat...prosim pozabite na
Nabergojeve...zares iz srca in izkušenj vam svetujem...sem iz teh krajev in sem nekdaj hodila
k njim...če že mora bit veterina iz naših krajev je boljša izbira Senčar na Ptuju ali Veterina v MS.

Meni pa se zdi prav, da se pove kje lahko najde pomoč (kje nas je recimo veliko našlo s tem problemom) in kje je imel kdo dobre izkušje, odloči se lahko sama in še vedno lahko gre drugam. Ker če bi jaz povedala svoje izkušnje, bi lahko rekla čim dalje od Senčarja, skoraj vseh mariborskih veterinarjev in od Matkota, ker mi nihče ni znal pomagat in sem pustila tam gore denarja...ampak problem ni bil v tem, da so slabi za vsakega in vse, ampak da pač niso podkovani iz področja, kjer smo mi imeli probleme, so pa res zelo dobro podkovani iz drugih področij, zato pa greš za ortopedske zadeve k enemu, za nekaj drugega k drugemu za splošne zadeve k "družinskem", ki te je dolžan napotit dalje k tapravemu specialistu, če je to nad njegovimi zmožnostmi ambulante in znanja in si s skupnim znanjem lahko dopolnjujejo...tudi človeški zdravniki so specializirani in ne vedo vsi vse, od veterinarjev pa zahtevamo da vedo vedno vse. Čeprav sem prva, ki jim ne zaupam na prvo roko, jih pa razumem, da niso vsevedni in da do napak pride.

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 21 Januar 2009, 12:50:34
Tu sem...
no, nisem to slabonamerno mislila, upam da me razumete.
Primer...recimo uporaba oz so medikament, ki že 10 let ni dovoljena v slo in pri 3%
povzroča poginitev. Bo dovolj ali?

No, jaz osebno sploh nisem proti alternativnih zadev. Nasprotno. Določena kombinacija
zdravil in homopatičnih zdravil, itd. je po mojem ta prava...

Blue Perl...seveda moraš prilagodit hrano, a moraš tudi začet dvogovat imunski sistem, itd.
recimo dermoscent, VETRI-DMG LIQUID http://www.healthypets.com/vetridmgliquid.html
calopet bi mogoče tudi pomagal...to sem jaz preizkusila in je nam delovalo, če je imunski sistem padel...sigurno je še kaj drugega. Posvetuj se s vet.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 21 Januar 2009, 12:51:52
Meni pa se zdi prav, da se pove kje lahko najde pomoč (kje nas je recimo veliko našlo s tem problemom) in kje je imel kdo dobre izkušje, odloči se lahko sama in še vedno lahko gre drugam. Ker če bi jaz povedala svoje izkušnje, bi lahko rekla čim dalje od Senčarja, skoraj vseh mariborskih veterinarjev in od Matkota, ker mi nihče ni znal pomagat in sem pustila tam gore denarja...ampak problem ni bil v tem, da so slabi za vsakega in vse, ampak da pač niso podkovani iz področja, kjer smo mi imeli probleme, so pa res zelo dobro podkovani iz drugih področij, zato pa greš za ortopedske zadeve k enemu, za nekaj drugega k drugemu za splošne zadeve k "družinskem", ki te je dolžan napotit dalje k tapravemu specialistu, če je to nad njegovimi zmožnostmi ambulante in znanja in si s skupnim znanjem lahko dopolnjujejo...tudi človeški zdravniki so specializirani in ne vedo vsi vse, od veterinarjev pa zahtevamo da vedo vedno vse. Čeprav sem prva, ki jim ne zaupam na prvo roko, jih pa razumem, da niso vsevedni in da do napak pride.



boljše ne bi vedla napisat
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: simi na 21 Januar 2009, 13:00:23
Tu sem...
no, nisem to slabonamerno mislila, upam da me razumete.
Primer...recimo uporaba oz so medikament, ki že 10 let ni dovoljena v slo in pri 3%
povzroča poginitev. Bo dovolj ali?


Tole je pa kar močan stavek, ki lahko njega ali pa tebe stane tožbe. Si prepričana, da res ni dovoljen?
Kar se tiče pa 3% pogina bi se našlo še kaj kar ima lahko tudi tak stranski učinek.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 21 Januar 2009, 13:12:39
Ja, vem...zato nisem želela napisat ali...no, po tem sem šla k drugemu in seveda moraš povedat kaj je dobila (trenutno že ne vem) in je bil v šoku in mi je potem objasnil kako je s tem zdravilom. Torej, če se on laže se jaz tudi.
Ja tudi drugi stranski učinki so. Hvala bogu je vse ok bilo. Po zdravljenju pri drugem veterinarju...seveda.

Trenutno hodim k dr. Zsargal-u,Erd, 20 km od Budimpešte...oz on mi svetuje in dela vse temeljite preglede (Adrio, da vem da je zdrava in jo bom lahko parila) Malenkosti seveda ne. Sicer imam srečo (moram potrkat), da nimamo problemov.
http://kutyavari.blog.hu/
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: dogman na 21 Januar 2009, 13:25:40
BluePearl,
Jest ti svetujem, da greš do prvega veterinarja (se jih ne dobi v trgovini), ki prodaja Hill`s diete, saj imaš cel kup različnih diet za težave s kožo.
Mora bit d/d pol imaš pa na voljo naslednje kombinacije
1. d/d riž & jajce
2. d/d krompir & divjačina
3. d/d krompir & losos
4. d/d krompir & raca
Ali pa se direktno obrni na uvoznika za nasvet.
Sicer pa ti želim čimprejšnjo odpravo kožnih težav.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 21 Januar 2009, 13:26:29
Blue Pearl, si to gledala???

http://www.hov-hov.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=64&category_id=46&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: dogman na 21 Januar 2009, 13:34:00
Karmen, BioMill Sensitive vsebuje ribje beljakovine in ribje olje....halo! preberi, na kaj je alergičen kuža od BluePearl.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 21 Januar 2009, 13:43:15
Ojoj, potem pa bo treba iskat naprej  :-\.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 21 Januar 2009, 13:52:46
Hvala vsem za pomoč in nasvete, krasni ste!
KARMEN, verjetno nisi brala prejšnje strani, moja pikica naj bi bila alergična na:
perutnino in svinjino, pa na morski list in sardele, pa mleko in sladkor, potem pa češnje, hruške in pomaranče, na kakav, lešnike in celo na dlako morskega prašička  ??? in na jelšo!!
Ampak moram pa ugotoviti, če to res drži, pa če je le zdaj, ko je še majhna, pa koliko je na kaj - mogoče ji samo kakšne živalske maščobe ali mlečne beljakovine ne bi škodile. Na srečo učinki oz reakcija ni tako zelo huda, krempa se pa grize včasih (en dan je kr smotano, drug dan je skor ok) pa malo mozoljčkov ima po trebuhu...bomo malo zdaj pazili na hrano, da se pokaže, kaj je dejanski vzrok.

DOGMAN: Za Hills dietno hrano - a je res ok? Ker od Hillsa sem slišala zdaj toliko kritik, da se mi je malo uprl. Zaenkrat bi bila najbolj primerna Canidae ali pa pa tista iz 7ih rib - ampak ta je u iber našopana s proteini.
Ampak čsto za vsako stvar ti vsak reče drugače - eni so za surovo hrano, eni za kuhano, eni za te brikete, drugi za druge, spet eni zagovarjajo kopanje, drugi čimmanj, pa da o cepljenju pri steklini in kdaj sploh ne govorim!

Glede vet pa tudi - jaz sem imela z veterinarji tu okrog ful čudne izkušnje (eden mi je dal 3 tablete proti zajedalcem - 1 je za 10 kg, da naj ji dam, čeprav ima komaj 8 kg!!!!!), pol drugi takoj antibiotike, čeprav se mu sanjalo ni, za kaj gre...veliko znancev pa ful hvali ta dva veterinarja. Za zdaj še išem kakšnega, ki bi mu lahko 100% zaupala.

Nabergoj pa mi je dal neke mičkane tablete, take kroglice, menda za imunski sistem, 2x na dan po 3 ji moram dat...a ma kdo izkušnje s tem? ALMA, za kaj pa se uporablja uno zdravilo, ki naj bi bilo tako škodljivo?
Upam da meni ne bo treba tako daleč na kakšne preglede!!!!

Kako pa kaj glede sistematskih pregledov, vozite vaše kužke na to, pa kam?
Lp
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sasha na 21 Januar 2009, 13:56:44
Blue Pearl: moja je tudi alergik, pa je Orijen in sem ful zadovoljna. Ce bi bil Orijen ze prej na trziscu, ko je bila moja se majhna, bi jo sigurno hranila s to hrano.

Tiste kuglice so pomoje homeopatsko zdravilo za dvigovanje odpornosti..
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: cacy na 21 Januar 2009, 14:02:23
Blue Pearl, mi je žal da imate težave... :-\ Tudi sama vem kako naporno je, če psu ne odgovarja hrana. Vsak svetuje drugače, vsakemu psu paše drugo... žal mislim, da ti ne preostane drugega, kot da sprobaš in ugotoviš kaj najbolj paše tvoji Sky.
Vsekakor mislim, da Orijen in Canidae nista slabi izbiri, probaj in upam, da bo kmalu vse ok.

lp
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 21 Januar 2009, 14:03:39
Sasha torej menis da ni Orijen previsoko proteinski glede na to da je 70% mesa v njem? Na kaj je tvoja alergična? Od kje dobiš hrano?
Zdaj se odlocam med Orijen (ki je tudi precej drag) in pa Canidae. Itak pa mislim mešat z domačo hrano, sploh kakšne goveje kosti, ki so super za zobe in obožuje jih. Eni so spet mnenja, da ne bi smela obojega, a pri prejšnji psički se je obneslo (lososovi briketi/domača hrana) pa tudi poznam ljudi ki tako delajo in je ok.

A z CANIDAE nima pa nihče izkušenj???

Alma s čim pa ti hraniš tvoji psički?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: cacy na 21 Januar 2009, 14:13:56
Glede izkušenj s hranami (tako orijen in canidae) lahko več prebereš pod prehrano...
Obe sta zelo kvalitetni hrani, pribljižno enekega cenovnega razreda, nekaterim paše eno, drugim drugo...

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 21 Januar 2009, 14:19:22
Mi nimamo kožnih problemov...tako, da glede tega ne rabimo pazit. Moji so požeruhi vsejedi in nič jim ne naškodi  :D :D
Hranim pa enkrat na dan s briketi, enkrat pa sveže...puranje meso, riž, testenine, zelenjava, sardele, jetra ...

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: dogman na 21 Januar 2009, 14:27:06
Kar se tiče hrane Hill`s d/d je dietna hrana in je ravno zato ni moč kupiti v pet shop-ih, obstaja še Eukanubina dieta Dermatosis vendar vsebuje ribo (sicer je pa fantastična zadeva), vem da ima diete tudi Royal Canin vendar jih osebno ne poznam preveč dobro. Glede hrane Orien, Canidae in BioMill vem da spadajo med bolj kvalitetne, vendar v sestavi verjetno ni nekih drastičnih odstopanj od ostalih že uveljavljenih komercialnih hran (Hill`s, Eukanuba, Royal Canin, Arden Grange, Almo Nature,.....).
Želim ti da najdeš tisto pravo, ki bo odgovarjala tvoji kužiki, pa katerakoli hrana že bo.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Felina na 21 Januar 2009, 14:28:54
hiihi, glede hran pa je po mojem mnenju tako.Mislim, da vsi ponujamo rešitve, ki so najbolj ugajale našim psom, psi pa so blazno različni in vsakemu ugaja nekaj drugega. Jaz glede mešanja hran kuhane, surove, briketi nimam nobenih predsodkov in to moji dobro prenašajo, v bistvu s prehodom na druge hrane nimam nobenih problemov, pri občutljivih psih si tega ne moreš privoščit. Opazuj in ni hudič, da boš našla kar tamali odgovarja. Jaz sem sicer rabila 2 leti, da sem našla sprva CANIDEO lamb and rice (še staro formulo in bila čist navdušena), ko pa je stare zmanjkalo pa sem šla silom prilike na Fitness in zaradi še boljših rezultatov tudi ostala na njej, čeprav je glede kvalitete pod Canideo, ampak mojim odgovorja, recimo od moje kolegice psu, pa popolnoma ne, niti Canidea niti Taste of the wild itd., je pa sedaj na Royal Caninu, čeprav hrana ni baš vrhunske kvalitete, ampak malemu pa blazno paše, kaj češ.

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sasha na 21 Januar 2009, 14:58:12
Moja je alergicna na prsice (prehranske in hisne), na golobje in papagajeve epitelije, rezultate testiranj za hrano pa se cakava.

Midve sva bili tudi na Canidae, pa ji ni ustrezala..
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: martina.o na 21 Januar 2009, 15:00:00
Raw food - najboljše za te težave.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 21 Januar 2009, 15:37:00
Pri meni je Sky in 5 bratov in sester dobivalo Starter od Royal Canin od 3 tedna dalje...od 6 tedna pa Royal Canin Junior, ter sveže meso in ribe... in noben ni imel problemov... pri meni so vsi živeli v zunanjem boksu, ki je skoraj imel zunanjo temperaturo in lučka pod katero so se lahko po želji greli... ko so pa odšli sta imela težave samo Sky in Osty... ki sta oba šla v hišo/stanovanje.... Pri Osty-ju se je praskanje popolnoma umirilo po 1 tednu..samo gretje so zamnjšali in mu dajejo več maščobe (tune, sardine) da se mu koža ne izsuši... vsi ostali so v redu... samo Sky ima težave..Čudno so mi zdi ba bila alergična na hrano, če jo je pri meni jedla z velikim apetitom več kot 5 tednov...  GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 21 Januar 2009, 18:29:53
Kot, da si mi vzela z jezika! Pri nas je bilo isto! Drops je živel zunaj, v veliki ogradi, s hiškami, z drugimi psmi, na zunanji tempearturi. Kožušček je imel gost, kot medvedek. K nam je prišel v hišo, koža se mu je izsušila, pojavil se je prhljaj, neprestano se je praskal, bilo mu je zelo vroče. Takrat pa se je zgodilo več stvari hkrati, kar bi lahko povzročilo alergijo. Temperature so bile zelo nizke, v hiši pa je kar kurilo. Sedaj je pri nas že en mesec, čez dan je pretežno zunaj, v mokrem, na dežju z drugimi psmi, brez težav obvlada nihajna vratca, velikokrat gre tudi sam ven, ker mu tako paše. Temperatura v hiši se je znižala, ker zunaj ni več minus, v zraku je več vlage, pripomogel je tudi jabolčni kis, dodajala pa sem mu tudi VMP vitamine. V povezavi s kvalitetno hrano, smo težave odpravili. Mislim, da je bilo to krivo.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 21 Januar 2009, 19:14:28
Evo, sem od veterinarja - iz klinike za male živalli v Postojni. Je bila cepljena za nalezljive bolezni in je rekel, da je vse ok. Izpuščajčki in praskanje da je normalno pri malih kužkih, ki nimajo še take odpornosti, vzrokov je lahko sto, včasih se odpravi samo, včasih je treba malo raziskat glede hrane. Predvsem pa je rekel, naj se ne toliko sekiram  :-[ in da po njegovem se bo porihtalo ko malo zraste pa tudi ko bo več zunaj. Meni je tudi grozno, da je toliko noter v hiši, ker vem da ful uživa zunaj. Ampak ta dež pa še vedno je precej mrzlo...čez kakšen mesec pa upam da bo že bolje pa bo lahko vsaj čez dan zunaj. Smo pa sicer gretje čist zreducirali na minimum tko da ni več takih groznih tem. razlih, prhljaja tudi nima več. Samo še ti izpuščajčki, ki nočejo in nočejo it...ma upam da bo kmalu bolje ;D

Bom verjetno probala s hrano Canidae, ker jo vsi hvalite, a se jo da dobit le preko interneta?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 21 Januar 2009, 19:22:22
Super, vidiš, da ni za obupat? Lepo so te potolaĹľili , ne sekiraj se preveÄŤ! Za Canidae ne vem, ÄŤe se dobi le preko interneta, ampak ti povem, da ni lepšega, kot da ti poštar prinese 20 kilsko vreÄŤo direktno pred vrata (meni vsakokrat dve naenkrat). PlaÄŤam preko I-neta, naslednji dan imam hrano doma  ::).
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: minči na 21 Januar 2009, 19:23:43
Karmen, pisi brez sumnikov, ker imajo ostali probleme z branjem.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 21 Januar 2009, 19:33:31
Seveda, bom, ampak jaz vidim moje besedilo pravilno napisano, od vseh drugih pa kvadratke in vprasaje, da sploh ne znam razbrat stavkov  :'(!!!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: minči na 21 Januar 2009, 19:36:06
Imas isti problem kot jaz; pod tehnicne tezave sem ti odgovorila kako lahko beres- se odjavis s foruma in ga beres kot gost- bos videla kako se vidijo tvoji posti
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 22 Januar 2009, 06:12:05
Sky... svetujem ti samo dez, veter, marz, sneg ce ga najdes  :P in bo tvoja punca najbolj srecna in zdrava... tudi hrano najbolj narvno..surovo meso je super..novi lastnii od Zorota so me zadnjič klicali... zivijo na gorenjskem... gredo na sprehod in tam potok in Zorro cel direkt noter in takrat je bilo še enih - 10 ... gospod uživa v kopeili..pol pa domov se pogret...
to je pravi škot..ovčarski pes, ki uživa v dežju in mrazu..kot v svoji domovini...to ni salonski pes... tam trpi in dobi salonske bolezni... GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 22 Januar 2009, 08:00:24
Hehe.
Ja Sky je tudi packica mala, najbolj uziva zunaj se valjat v blatu in skakat po luzah hihi. Imamo pa tudi mi potocek, ki ga obozuje. Ah, se malo malo pa bo pomlad pa se bo upam vse porihtalo. Za hrano pa se bo tut pokazalo kaj ji pasa in kaj ne. Vazno da je mala polna energije in najvecji cuker na svetu ;D
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lilit na 22 Januar 2009, 08:01:19
Canidae imajo na veterini v NG, drugace pa preko spleta.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 22 Januar 2009, 08:25:18
Thanks, sem že ugotovila, gremo danes pogledat, če imajo v NG na zalogi... ;D

Kako pa je z mešanjem briektov? Npr da bi ji dala za vsak dan canidae plus domačo hrano (kosti, meso), za trikce in nagrade pa orijen, kaj takega? Eni pravijo da briketov na ne bi mešali med sabo, drugi pa da njihovi psi nimajo problemov...a je to malo tudi kako navadiš svojega psa?

Celo znanost delam iz tega :P
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: irzi na 22 Januar 2009, 12:00:44
Sky... svetujem ti samo dez, veter, marz, sneg ce ga najdes  :P in bo tvoja punca najbolj srecna in zdrava... tudi hrano najbolj narvno..surovo meso je super..novi lastnii od Zorota so me zadnjič klicali... zivijo na gorenjskem... gredo na sprehod in tam potok in Zorro cel direkt noter in takrat je bilo še enih - 10 ... gospod uživa v kopeili..pol pa domov se pogret...
to je pravi škot..ovčarski pes, ki uživa v dežju in mrazu..kot v svoji domovini...to ni salonski pes... tam trpi in dobi salonske bolezni... GG


se enega takega sicuja poznamo ane Felina ::) :P
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 22 Januar 2009, 12:38:49
Če je pes povsem zdrav, lahko enako dobro živi tako notri kot zunaj. Če lahko brez vsakih težav živijo v toplih stanovanjih polarci, bi morali tudi škoti.

Nekateri mladiči imajo malo več težav pri spremembi "življenskega sloga" kot drugi. Če gre za kaj takega, bo v nekaj tednih minilo samo od sebe, brez nekega silnega kompliciranja. Če pa gre za pravo alergijo na vse naštete zadeve (+še kakšno zraven, saj ne testirajo prav na vse možne alergene) pa bo življenje precej dražje in komplicirano, kot bi lahko bilo. Smola pač. Alergije so sicer podedovane, vendar se ponavadi pojavijo pri majhnem številu mladičev (ena naša prinašalka je imela rahlo alergijo na neke trave, imela je 32 mladičev, od teh jih je nekaj imelo zelo blage znake, ki jih niti ni bilo treba zdraviti, samo eden pa je moral v času cvetenje jemati zdravila)

Kuhano hrano in brikete lahko kombiniraš brez komplikacij, pri čemer je mogoče bolje, da je kuhana hrana samostojen obrok, ne da vse skupaj zmešaš.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 22 Januar 2009, 12:57:22
Lanabela.. ali meniš, da je mogoče, da so ugtovili, da je pička alergična na vse te zadeve : perutnino in svinjino, pa na morski list in sardele, pa mleko in sladkor, potem pa češnje, hruške in pomaranče, na kakav, lešnike in celo na dlako morskega prašička  (zanimivo mi je ker mi te alergije delijejo zelo "človeške")..samo na podlagi vzorca sline ???

In še to..psi, zlasti tisti z dolgo dvojno dlako ne bodo nikoli imeli tako lepo, zdravo dlako in kožo če živijo v stanovaju, kot tisti ki živijo celo življenje zunaj.... GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 22 Januar 2009, 13:21:16
Ne vem, še nikoli mi ni bilo treba delati takih testov.

Za dlako pri škotih ne bi mogla reči, za samojede (ki imajo silno gost dvojen kožuh) pa lahko rečem, da se jim življenje na toplem na dlaki in na koži sploh ne pozna. Dlako imajo tako gosto in tako dolgo, kot jim je to dano po genih in hormonih.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 22 Januar 2009, 13:39:17
Če je pes povsem zdrav, lahko enako dobro živi tako notri kot zunaj. Če lahko brez vsakih težav živijo v toplih stanovanjih polarci, bi morali tudi škoti.

Nekateri mladiči imajo malo več težav pri spremembi "življenskega sloga" kot drugi. Če gre za kaj takega, bo v nekaj tednih minilo samo od sebe, brez nekega silnega kompliciranja. Če pa gre za pravo alergijo na vse naštete zadeve (+še kakšno zraven, saj ne testirajo prav na vse možne alergene) pa bo življenje precej dražje in komplicirano, kot bi lahko bilo. Smola pač. Alergije so sicer podedovane, vendar se ponavadi pojavijo pri majhnem številu mladičev (ena naša prinašalka je imela rahlo alergijo na neke trave, imela je 32 mladičev, od teh jih je nekaj imelo zelo blage znake, ki jih niti ni bilo treba zdraviti, samo eden pa je moral v času cvetenje jemati zdravila)

Kuhano hrano in brikete lahko kombiniraš brez komplikacij, pri čemer je mogoče bolje, da je kuhana hrana samostojen obrok, ne da vse skupaj zmešaš.


jaz tudi tako mislim...vendar je čudno, da so to ugotovili na poglagi sline...za alergijski test (vsaj v lj kliniki) vzamejo kri in pošljejo v Madrid.
Na ta test se čaka 3 tedne.
Če je test ta prav in je res alergična ne bo nehala bit alergična, če bo živela odzunaj.  ::) Me prav zanima kaki test je to bil.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 22 Januar 2009, 14:34:19
Lanabela! Pri škotih se vidi bistvena razlika med tistim ki živijo notri in tisti ki živiju zunaj... res pa je ta so neke linije škotov bolj oddlakane kot druge... tukaj je pa genetska osnova...

Alma.. Ta test s slino naj bi bil narejen na principu biorezonance  ??? to mi je razložila neka prijateljica, ki se je šla sama zdraviti k enem takem alergologu.. to niso urasno priznane metode ! GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 22 Januar 2009, 15:07:44
Že sam seznam  na kaj vse naj bi bila alergična je zelo čuden.
Če bi bila moja, se ne bi pretirano sekirala. Izbrala bi hrano brez svinjine in piščanca, ležala bi na bombažni rjuhi in to je to. Mogoče bi dala na radiatorje še kakšen vlažilec zraka, če je v stanovanju res presuho. Če se zadeva ne bi umirila po nekaj tednih (v kar dvomim), bi šla k dermatologu.
Kar se tiče alternativnih metod, ki jih uporabljajo pri Nabregojevih - jaz osebno jim ne zaupam. Moram pa reči, da imajo tisti, ki so hodili tja zdravit svoje pse zelo dobre rezultate.

Če hočeš dobiti samojedko z nenormalno dolgo in predvsem gosto dlako, jo ni treba dati na mraz. samo sterilizirati jo je treba, pa bo dlake toliko, da se je še počesat ne bo dalo.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 22 Januar 2009, 15:15:39
Tudi jaz sem slišala za dobre rezultate pri Nabergojih, zato sem se najprej odločila za to metodo. Ker je bila tudi najlažja in najbolj poceni. Če pa se ne bo nehalo praskanje, bo treba kaj bolj 'resnega' in 'uradno priznanega'. Ampak upam, da bo bolje. Zdaj se le ne morem odločit med Orijen in Canidae hrano ??? Trenutno pa nadaljujem s Hills lamb and rice in dajem ji govedino. Bomo videli, če se bo kaj izboljšalo.
Ko pa Sky malo zraste in bo zunaj lepše, pa se bo sama odločala, kje bo živela, ali noter ali zunaj, kjer ji bo pač bolj pašalo. Ampak opažam da najbolj od vsega želi bit zraven nas, ne glede na prostor ;)

Aja rjuhe ima bombažne in radiatorji so že 2 tedna izkjučeni (brr), gor pa je voda, da je vlažno....ni ji hudega, ne, razvajenki mali, se vsi njej prilagajamo :P
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sibila na 22 Januar 2009, 20:42:46
Jaz sem zadovoljen uporabnik Nabergojevih uslug :D
Če se čisto točno držim lista prepovedanih stvari, je vse ok, drugače se alergija pojavi nazaj kar hitro...
Kako pa je to določal, pa me pravzaprav niti ne briga...tudi če je v kristalno kroglo gledal...
Nam niso pomagali nobeni antibiotiki, kopanja,...moja je imela zaradi alergije težave z ušesi in odkar sem naredila tam test in se lista res držim, je mir.
Dokler ne škodi, ne stane veliko, jaz vedno probam.Od takrat vedno poskusim najprej najmanj škodljive metode, četudi se slišijo čudne.
Je pa tako, vsakemu je nek način in pristop kakega veterinarja ljubši.Saj pa svet je vendarle raznolik, ne rabimo vsi misliti isto :D
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 22 Januar 2009, 21:33:28
Tudi jaz zaupam Nabergoju. Nanj sem se obrnila ob iskanju druge možnosti za zdravljenje demodexa (prva, postavljena od dermatologa, je bila večmesečno zdravljenje z ivermectinom, dnevna doza).

Danes, 4 tedne po začetku zdravljenja po Nabergojevi metodi, je večina brezdlačnih mest zaraščenih, iz preostalih pa dlake že lepo odganjajo. Praskanja ni več, prhljaja tudi ne.

Naredil je test alergij ter testiral vzorce hrane in dodatkov, ki sem mu jih poslala. Rezultat: alergija na čebelji pik, perutnino in beljak, zožan izbor briketov, nobenih sintetičnih vitaminov in dodatkov.

Lola obožuje piščančje hrbte in vsake toliko pogoljufam in ji ga dam. In se praska. Ne veliko, ne dolgo časa, ampak praska se.

Tako da: ..tudi če v kristalno kroglo gleda..., dokkler deluje in ne škodi, sem jaz za  :P
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 22 Januar 2009, 22:29:11
Katere brikete pa ji dajaš, če je alergična na piščanca? Moja naj bi bila tudi...še iščem tisto tapravo! (samo pri Sky ne sme biti tudi ribe in mleka)
Drugače pa hvala za mnenja oz. vaše zgodbe. Upam da bo tudi pri meni pomagalo!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: minči na 22 Januar 2009, 22:58:50
Tudi mi smo zelo zadovoljni z DR. Nabergojem, Sky je dvakrat jemala njegovo terapijo (kapljice obdelane z Bicom-om).
Sky je bila že redno na hudih tabletah čeprav je bila na dieti, sedaj ne rabi ničesar. Je pa res, da se izogibamo hrani, ki jo je naštel. Kolikor se pregreši, je takoj driska ali srbenje.
Kri smo poslali v Madrid, pa je pokazalo testiranje samo alergijo na pršice(prehrambene in prašne).
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 23 Januar 2009, 08:08:08
Katere brikete pa ji dajaš, če je alergična na piščanca? Moja naj bi bila tudi...še iščem tisto tapravo! (samo pri Sky ne sme biti tudi ribe in mleka)

Lola je stara 9 mesecev in že dobiva brikete za odrasle pse - Platinum Lamb&Rice ter en obrok naravne hrane (večinoma surovo meso, ribe in zelenjava)

Vprašaj Nabergoja, če bi ti dodatno naredil še test hrane, zberi par briketov in mu jih pošlji, pa ne boš več v dilemi  ;)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 23 Januar 2009, 08:35:44
V Mr.Pet prodajajo hrano Trainer Fitness (ne navadni Trainer!) in dve Puppy varianti sta brez piščanca: Fish&Rice, Rabbit&Rice... Hrana je (glede na sestavo) čisto solidna, pa mislim da je tudi na tem forumu nekaj lastnikov, ki hranijo z njo. Probaj, vprašaj..

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lilit na 23 Januar 2009, 09:47:42
Tudi Eagle Pack ima po mojem kaksne hrane za mladice brez piscanca in svinjine. Glede Orijen6fish pa po mojem najboljse, da vprasas uvoznika, koliko je primerna za mladice.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: m_tejch na 23 Januar 2009, 16:16:11
Blue Pearl, moje osebno mnenje je da je najboljše, da poiskusita za začetek s canidae lamb&rice, in ko bo malo starejša preideta na Orijen. Če pač imajo hrano za odrasle in za mladičke, je sigurno za odrasle namenjena odraslim. So pa vse te hrane najboljše, tudi Eagle Pack ima 3Holistične(lamb&rice, duck&oatmeal, fish&rice), ampak, če se ne motim tudi samo za odrasle.
Ne kompliciraj, pa izberi eno izmed, teh, ker kot so ti že povedali, so vse super za alergike. ;) Hilsa ti pa priporočam, da opustiš, ker sigurno za takšno kvaliteto kot jo nudi, ne opraviči cene. lp
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 23 Januar 2009, 20:40:48
Si njeno posteljnino mogoče prala z mehčalcem?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 23 Januar 2009, 21:04:37
Ja za Hills hrano sem slisala, da ni tako ok kot naj bi bila...tudi zato bi rada zamenjala.

Ne, nic njenega ne perem z mehcalcem, le z navadnim praskom, in vse ima bombazno...upam da ni kontaktna alergija. Vseeno je lazje se izognit hrani....

Za Trainer Fitness pa sem malo skepticna, ker je italijanski, in oni ne vsega kar je noter napisejo, pa proizvajalec sploh ne odgovarja na vpr...tako da bi raje kar kar je preverjeno vrhunsko.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 23 Januar 2009, 21:10:35
Kaj pa prašek? Layla ima težave, če ne sperem njene posteljnine npr. 2-3x.

Kar se tiče Hills-a, imam jaz z njim slabe izkušnje, pa naj gre za mačke ali za pse (govorim o briketih, s konzervami nam še kar lepo gre razen s Simbo in Laylo). Zaenkrat imam pri mojih najboljše izkušnje z Purino, Genesis, RC (Sensible za mačke) in pa doma pripravljeno hrano. Pa konzerve od Belcanda se nam obnesejo, mešam jih pa s krompirjem večinoma.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: blumina na 23 Januar 2009, 21:12:21
Blue pearl, zakaj pa ne bi za vsaj nekaj casa sama kuhala? Tako bi tocno lahko dozirala kaj dajes v hrano in bi lazje dolocala sestavine?
Pa se kuza bi ti bila hvalezna :)

Pac ideja, ki morda ni tako slaba...? Pri raznih alergijah kuhanje ni slaba izbira - vse sveze, brez raznih E-jev, naravno... ne vem no???

Blumina
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 23 Januar 2009, 21:14:48
Bi se znalo obnesti, ja.
Layla razvije alergično reakcijo pri veliki večini tovarniško pripravljenih hran, doma pripravljeno hrano pa lahko je praktično vso brez težav (ok, svinjine res ne dajem, drugače pa vse mogoče, pa ni imela težav nikoli).
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 23 Januar 2009, 21:32:18
Ja, saj zdaj večino kuham, samo še malo dajem brikete, da bo lažji prehod...menda je prevelik šok če kar čez noč samo kuhano hrano daješ. Za potem pa vseeno malo tudi briketov, ker zaradi potovanj in ko me ni, je lažje, da dobiva tudi brikete...tudi če niso tako zdravi kot domača hrana. Obožuje pa fuuuul kosti, kite, jetrca....:)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sibila na 23 Januar 2009, 22:34:58
Blue pearl, zakaj pa ne bi za vsaj nekaj casa sama kuhala? Tako bi tocno lahko dozirala kaj dajes v hrano in bi lazje dolocala sestavine?
Pa se kuza bi ti bila hvalezna :)

Pac ideja, ki morda ni tako slaba...? Pri raznih alergijah kuhanje ni slaba izbira - vse sveze, brez raznih E-jev, naravno... ne vem no???

Blumina

Tudi jaz tako mislim.Jaz moji vedno, kadar se pojavijo težave, dajem takoj samo kuhano.Eksperimentiram pa potem, ko je mir in lahko vidim, kaj sploh škodi.
Kljub temu, da naj ne bi bilo notri nič od alergenov, se včasih zgodi alergija.Moja recimo ne sme jajc, baje jih na nekatere brikete ne napišejo.
Kadar je imunski sistem že itak zelo oslabljen, lahko že male količine škodijo, ko pa se popravi, pa kuža ni več tako občutljiv.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 08:56:40
Kaj naredite, če vaš kuža dobi drisko? Kakšen dober nasvet? So kapsule lineks (sicer za ljudi) primerne - nasvet veterinarja?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: blumina na 29 Januar 2009, 09:00:30
V Dubaju je Blum en dan imela drisko. Po posvetu z veterinarji z Munichenske klinike, ki so bili z nami in so pregledali sestavo Linexa in bili z njim tudi zadovoljni, sem Blum le tega dala in je super deloval...

Blumina
Naslov: srbenje, grizenje in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 09:02:28
Ok, hvala ti! Potem bom dala tudi Sky, jo nekaj matra, božico....kaj pa hrana - riž / post / kakšni posebni briketi ???
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 29 Januar 2009, 09:03:57
Vsi veterinarji svetujejo Linex, ker ima primerne sestavine. Za ustavitev hude driske so fantastične Farmatan kapsule, ki se jih dobi na veterini. Kdor ima doma veliko živali, naj ima te kapsule vedno v svoji lekarni.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: blumina na 29 Januar 2009, 09:08:19
Karmen je tudi odlicno svetovala...
Drugace pa post, kasneje pa v vodi kuhan riz (razkuhan), morda malo piscancka notri, dokler se prebava ne uredi.

LP

Jasna
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 09:12:27
Bom kupila Farmatan kapsule za naprej, danes pa Linux, ker je Lekarna blizu.

Glede hrane pa je alergična na piščeta :'( Če ne so menda tudi eukanuba intestinal za prebavne težave dobri, samo je noter piščanec, šmenta. Poznate kaj podobnega brez perutnine, morskega lista, sardel in mlečnih izdelkov? Da ne bo božica samo na rižu...
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 09:13:24
ups Linex ne Linux :-[
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sasha na 29 Januar 2009, 09:14:05
konjsko meso :)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: blumina na 29 Januar 2009, 09:19:14
Blue Perl, mislim, da sem ti enkrat ze rekla, da ne razmisljaj le o pripravljenih hranah. Vcasih je potrebno tudi kaj skuhat ::)

Blumina
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 09:22:30
Se bojim da je lih to bil vzrok tele driskice...sem ji vedno več kuhane hrane dajala...ampak ker nimam prav dosti izbire, je dobivala le govedino (jagnjetine in divjačine ne dobim v mesnici, konja pa ji ne bi dala če mam drugo izbiro, ker so mi lepe živali in mi je kot bi ji dala psa za jest). Upam da ni tudi na govedino alergična. Mogoče je tudi kaj takega na travniku pojedla, ker mora dat obvezno vse v usta, kar vidi, še drekce ???  :-\
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lilit na 29 Januar 2009, 09:33:16
Moja je tudi nekaj casa sesala vse, kar je videla :-[ in posledicno so bile seveda pogoste driske... pri nas je pomagalo, najprej en dan posta, potem en dan razkuhan riz, en dan riz+piscanec, in potem nazaj na normalno hrano. Vcasih se kaksen probioticni jogurt zraven (al pa Linex, kar je skoraj isto).

Edino enkrat je mela vec dni trajajoco hudo drisko in obicajni nacin ni pomagal, in smo potem pri veterinarju dobile nek probioticni prasek in neko pasto s tanini (ki je ocitno ogabna, ker sem imela kar probleme, da jo je jedla), ampak se je driska takoj ustavila.

Ce je od vseh rib alergicna samo na morski list, ji lahko dajas cisto vse druge ribe po mojem ??? sploh kaksen oslic, ki je dokaj pust, bi bil kul za drisko. Drugace pa se da dobit tudi kaksne race (v Mercatorju), ce je samo piscanec problem, bi znal bit puran tudi uredu?

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: ninci na 29 Januar 2009, 09:37:07
Daj jo na 24 urni post, potem dajaj čisto majhne obroke in več obrokov dnevno. Ko smo mi 6 let nazaj imeli take probleme z našim smo prešli na 5 obrokov dnevno, majhnih. Prekuhan riž in pust piščanec (pri tebi pač druge vrste mesa), ruski čaj in Linex. Šele po 14-ih dneh ko se je zadeva izboljšala smo šli počasi nazaj na 4 nato 3 obroke dnevno in potem 2.
Če je psica full občutljiva ji nove stvari uvajaj postopoma. Tudi vso zelenjavo in sadje in opazuj, če kaj od tega povzroči spremembo.
Če ne sme sardel in morskega lista, ti še vedno ostane kakšen losos, pa v Sparu imajo velikokrat akcijo Lovke orjaškega lignja, cca 2€/kg ;) Lahko skuhaš ali daš surove.  ;) Pa purana, zajca, ....  ;)

Lp, nina
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: martina.o na 29 Januar 2009, 09:38:33
jaz mojim dajem pol kuhano pol brikete in ne menjam hrane, že dolgo imajo isto hrano.
Nikoli nihče ni imel nobenih težav, niti driske ali kaj..


Poskusi za te in one težave s homeopatskimi zdravili. O tem več ve Mojca Sajovic, tudi moja veterinarka mi je pri irskem setru že pred 11 leti to svetovala, ker mu je bilo slabo pri vožnji. Je takoj pomagalao, takrat smo kupovali v Avstriji
lp
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: martina.o na 29 Januar 2009, 09:39:44
aja - vzrok težav je treba ugotoviti, zdravila samo blažijo problem, ne pa ga odstranijo
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sasha na 29 Januar 2009, 09:48:38
Jaz dam moji, kadar ima drisko, pretlaceno banano (ampak mora pretlacena stati nekaj casa, tako da postane rjava). Vedno je se v istem dnevu boljse :)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 29 Januar 2009, 10:19:54
Odlično je oglje, ki ga dobiš v lekarni... ustavi drisko takoj tudi pri zelo mladih pseh... kuhana hrana, zlasti če je juha dokaj mastna povzroča drisko..zato se jaz kuhane hrane več kot 1x tedensko izogibam! Pozdravite se...GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 29 Januar 2009, 10:22:52
Blue Perl, kaj je jedel preden si prvič opazila drisko? Kaj od kuhanega, katere brikete, priboljške? Mogoče se že tu najde vzrok..

Jaz osebno ne bi takoj posegla po zdravilih. Ena možnost je bolj lahka hrana, ki zapira (npr. postrvi-zmiksaš in zmešaš s kuhanim rižem) ali pa post (brez briketov in kuhane hrane), daš mu pa eno veliko (lahko tudi surovo) cevasto govejo kost, da jo bo žulil čez dan.

Vzrok za drisko je lahko tudi prehod iz briketov na kuhano hrano. Organizem rabi nekaj časa, da se prilagodi.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 29 Januar 2009, 10:36:51
Še to, mogoče bo v pomoč: moja je imela drisko po skuti z banano in po kuhani proseni kaši.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 10:38:27
Hvala, krasni ste!

Jedla je najprej Hills brikete jagnjetina in riž, potem sem ji postopoma dajala vedno več kuhane hrane - govedino (srček, jetra itd), pa zraven riž, krompir ali polento. Sem ji pa tu pa tam dala še zelenjavo, npr koruzo, cvetačo, korenček...en večer pred drisko pa še blitvo in možno, da ji to ni pašalo. včeraj je imela že zjutraj probleme in čez dan, sem ji dala riž, je bilo bolje, zvečer pa brikete, pa se ji je ponoči spet driska pojavila (nisva nič spali danes  :( ). Bom upoštevala vse nasvete pa upam, da se bo porihtalo...Očitno je res ful občutljiva na hrano in bo še trajalo, preden pogruntam, kaj ji paša in kaj ne. Post pa ne vem kolk je ok za tako malega kužka (3 mesece), da je ne bo preveč izsušilo...
Ne vem pa kako naj jo odvadim jest neumnosti iz tal, imate kakšne izkušnje s tem ???
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: minči na 29 Januar 2009, 10:50:30
Glede na to, da ima naša Sky tudi kar nekaj alergij in smo se ji morali prilagodit, ti svetujem, da se čim prej sprijazniš s kuhanjem. Riž lahko zamenjaš z ovsenimi kosmiči, ki so celo še bolj prijazni črevesju kot riž, jih lahko samo malo pokuhaš, ali pa razkuhaš, da dobiš tudi sluz.

Kar se mesa tiče, je veliko psov, ki ne prenašajo piščanca, prenašajo pa purana( naši dve ga dobita kar surovega). Imaš še možnost zajčka, srne, medveda, osliča in pa konjsko meso. Verjamem, da ti je hudo za konje, vendar kakršnokoli meso izvira od živali. Psi niso rastlinojedci in rabijo meso. Konjsko meso je zaenkrat še najmanj problematično kar se alergij tiče.  Če ji hočeš dobro, bo treba tudi to sprobat. Pri  Sky moramo tudi menjavat hrano. To pomeni, da ni dobro, če je samo eno vrsto mesa, se lahko konča z drisko. Na srečo lahko je vsaj Dermatosis. Priporočam ti, da probaš odkriti še kakšne brikete.

Eukanuba dermatosis konzerve so iz soma, slanikove moke,krompirja, koruze pesine pulpe; mogoče bi to prenašala. Poglej še za kakšne konzerve. Najbolje, da greš malo po pasjih trgovinah in naštudiraš vsebine raznih konzerv.

Ti pa povem iz lastnih izkušen, da ko sprejmeš kuhanje( za več obrokov naenkrat, pa v zmrzovalnik) postane stvar samoumevna in nič več težavna.

Kar se driske tiče, če je posledica kakšne neprimerne zaužite stvari, mine v dobrem dnevu. Če je na osnovi alergije zna trajat malo več časa. Sky je v mladosti imela veliko drisk na osnovi živčnosti. Na vsaki tekmi smo imeli drisko. Starejša ko je ,več ko je bilo socializacije, so se tudi te ustavile.

Pa še nekaj, pazi, da vedno uvajaš(ali preizkušaš) samo eno stvar in še to postopno z malimi količinami.

Možnost je, da s sabo na sprehod neseš plastenko s kamenčki. Ko vidiš, da hoče nekaj pojest, ji vržeš v njeno bližino.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: minči na 29 Januar 2009, 11:11:16
Aja še to, a si pri dr. Nabergoju vzela tudi terapijo?

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 29 Januar 2009, 14:39:25
Nam je super pomagal LAKTIFER PET, multivitamini in probiotikum, probiotični jogurt.
Mi smo imeli bruhanje in drisko...dala sem jim konzervo (prvič dala tako) pred naporno potjo.  :-\

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 29 Januar 2009, 15:23:06
Ma, ne vem, če je vse to prav o.k. Psička je mlada, karkoli se bo v tej starosti zafuralo, bo zafurano. Eksperimentiranje pri tako mladem psu ne pripelje do dobrih rezultatov.
Jaz bi najprej pri veterinarju kupila dietetično hrano Od Hillsa za najmanj tri tedne, da se prebava popolnoma normalizira. Med tem časom pa bi iskala ustrezno hrano, ki bi jo potem počasi uvajala,  po navodilih proizvajalca.
Takšno težavo sem imela pred leti s štirimi muci najdenčki. Ko sem jim dala sredstva proti parazitom, sem imela doma driskalico podnevi in ponoči. Nekaj sem se silila s piščancem in rižem, ampak muci so se z rižem obmetavali. Šla sem po dietetične brikete in naredila, kot mi je naročil veterinar. Uspeh ni izostal.
Jaz se z mladičem ne bi hecala, takšne težave s prebavo lahko pripeljejo do kakšnega kroničnega vnetja črevesja, potem pa se tega vse življenje ne znebiš. poleg tega je sedaj v dobi, ko največ potrebuje za rast in zdrav razvoj, kar bo zamujeno, se ne bo nikoli več nadomestilo, zato pazljivo in pametno naprej!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Alma na 29 Januar 2009, 16:25:55
Jaz se z mladičem ne bi hecala, takšne težave s prebavo lahko pripeljejo do kakšnega kroničnega vnetja črevesja, potem pa se tega vse življenje ne znebiš. poleg tega je sedaj v dobi, ko največ potrebuje za rast in zdrav razvoj, kar bo zamujeno, se ne bo nikoli več nadomestilo, zato pazljivo in pametno naprej!

genau
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 20:47:34
KARMEN, se strinjam. Je drugače če imaš take probleme pri odraslem kužeku. Mladički so čisto druga stvar. Torej mi priporočaš tele dietične Hills za zdaj...bom jutri poklicala vet, če jih imajo tu. Sicer na srečo je moja Sky težki jedec in se ful oblizuje tudi nad samim dolgočasnim razmočenim rižem:) Pa zraven je popila že ful borovničevega čaja s kumino (ki naj bi zapiral). Za zdaj se je umirilo, kakec je normalen. Upam da ne bo spet kakšne akcije danes ponoči...za naprej pa sem sicer dobila Orijen 6fresh fish, ki se mi zdi da je res dobra hrana (kakor sem slišala od uporabnikov), samo ne vem koliko ji dajat, ker so tako visoko proteinski...v poštev pride še Canidae, to je pa skoraj vse, kar nima ne perutnine (alergična je namreč menda na vso aviacijo), mlečnih izdelkov (Alma, torej tudi LAKTIFER PET, multivitamini in probiotikum, probiotični jogurt odpade), pri ribjem olju pa skoraj nikoli ne napišejo, iz katerih rib je.

Aja še to, a si pri dr. Nabergoju vzela tudi terapijo?

Dal mi je neke homeopatske kroglice, drugega pa ne. Praska pa se na splošno manj, še tu pa tam malo, ma nič preveč zaskbujočega. Zdaj bi samo rada našla ene brikete, ki ji bodo ok, da jo še par mesecev hranim s tem, ko bo večja in bolj odporna pa spet bolj domača hrana.

Hvala vsem za skrb in nasvete!  :-*
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 29 Januar 2009, 21:24:06
Iz katerih linij pa izhaja tvoja ljubica? In kaj pravi vzreditelj?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: dog4ever na 29 Januar 2009, 21:26:13
Iz katerih linij pa izhaja tvoja ljubica? In kaj pravi vzreditelj?

Vzrediteljica (GoldenGirl ) je tudi na tem forumu. In sodeluje v tej temi  ;)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 29 Januar 2009, 21:28:45
Ja, ma katere so linije - oče, mama?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 21:30:52
Of the Holy Mountain, mama iz Madžarske, oče iz Francije. Dvomim, da je dedno, ker nimata ne starša problemov ne nobeden drug iz legla...je pač najbolj občutljiva, zgleda. Jaz upam da se bodo stvari malo porihtale, ko zraste, pa ko najdem hrano, ki ji bo ustrezala.

Rodovnik pa tule  http://www.holy-collies.si/stranice/A_leglo.html (http://www.holy-collies.si/stranice/A_leglo.html)
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 29 Januar 2009, 21:36:59
Mogoče sem panična, pa vseeno. Kaj je jedla pri vzrediteljih in kako je presnavljala? Ožje sorodstvo - Omeni sum na IBD. Če se motim, bom nadvse vesela, samo tole vse skupaj mi je pa malo čudno. In čimprej ukini vso industrijsko hrano ter si piši, kaj ji daješ in kakšne so reakcije. Upam, da se motim.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 29 Januar 2009, 21:41:07
Joj Yo ne me strašit. Pri vzrediteljici je blo vse ok. Do zdaj razen praskanja tudi. Jaz mislim da je samo reakcija ali na krompir z blitvo, ki je bil preveč zabeljen, ali na kaj kar je pojedla. Danes je tudi že vse ok, ker je jedla samo riž. Upam, da se bo v par dneh porihtalo!
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Yo na 29 Januar 2009, 22:48:09
Kaj pa je jedla pri vzreditelju?
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 30 Januar 2009, 05:55:31
YO prosim... ne strašit BP... Tamala če čisto ok... Pri 3 mesecih ima 9 kg kar je že skoraj preveliko ... torej ! Niste vedeli da se psu NIKOLI NE DA KROMPIRJA... in še zabeljenega po vrh  ??? :'( ...boste naredili več škode kot koristi....GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: ninci na 30 Januar 2009, 09:06:03
YO prosim... ne strašit BP... Tamala če čisto ok... Pri 3 mesecih ima 9 kg kar je že skoraj preveliko ... torej ! Niste vedeli da se psu NIKOLI NE DA KROMPIRJA... in še zabeljenega po vrh  ??? :'( ...boste naredili več škode kot koristi....GG

Zakaj pa ne? Krompir se v pasji prehrani uporablja čezdalje pogosteje sploh v prehranah, ki so namenjeni psom z alergijami na vse ostalo. Malo pogooglaj, ker je to mišljenje, da krompir ni za pse že zdavnaj out ;)

Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 30 Januar 2009, 09:22:47
Krompir nima nobene enegetske vredosti za psa... in tudi za prebavo napenja in nič drugega... to je stvar odločitve... ampak pes v naravi je zlasti dobovino... torej....in še to.. v tem primeru..ali smo 100% prepričani da je pes sploh alergičen na hrano...Pri meni je od 3-9 tedna jedel brikete Royal Canin in sveže meso in noben problem... 

Poleg tega pa krompir z ocvirkami... še odraslega psa preveč maščobe požene.. moji ko jim kuham imajo vedno bolj mehko blato ali pa celo drisko če je voda, n.p. od goveje juhe premastna! GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: KARMEN na 30 Januar 2009, 09:46:41
Kolikor jaz vem, je krompir lahko pire, oziroma kuhan, cvrt ali v kakšni drugi obliki pa sploh ne. Hrane mojim psom še nikoli nisem zabelila, če pa kaj solim, pa je to eno zrno in nič več. Če kuham testenine, riž, polento, griz ali kaj drugega, dam morda pikec masla ali olja v vodo, ampak samo pikec. Sedaj imamo doma po dolgih letih drugega mladička, kakršnekoli človeške dodatke dobi samo v obliki grižljaja za okušanje, ne kot obrok, da se navadi na različne sestavine, drugačne od briketov. pri odraslih psih se mi je naprimer zgodilo, da sem jih skuhala večjo količino kozličje drobovine. Prvi dan je bilo vse o.k., drugi pa že malo bolj mehko. Tretji dan se že prešla na brikete in vse je bilo normalno.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: saba na 30 Januar 2009, 11:08:02
Cel krompir, skuhan in nato olupljen, mal pretlačen in čez žlička olivnega ali pa ribjega olja, zraven pa cela, očiščena, surova postrv - njami :o  :o
Kaj? Ni več? ??? Zakaj si mi pa tko mal dala za jest :'(
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: sibila na 30 Januar 2009, 12:34:46
Po moje pa Blue Perl preveč nas posluša... :-[
Vsak svetuje drugače in pol vse to preizkusi, tak miks za psa ni dober.Daj se odločit raje in vztrajaj pri enem načinu hranjenja nekaj časa, ne toliko mešat vsega.
Pol pa še cel kup zdravil zraven...
Kadar več kuharjev kuha eno juho, tudi ni dobro :o
Sicer pa tudi moja odrasla psica dobi kdaj drisko, sploh kadar poje preveč mesa, po možnosti pa še različnega...Jaz ji nič ne dajem zdravil, pa mine še isti dan, z dlje časa trajajočo pa se ni za igrat...


Drugače pa jaz moji dajem tudi krompir, pretlačen oz. kuhan.Ampak ji ga ne dajem velikokrat...
Drugače pa je v nekaterih hranah s formulo za občutljivo prebavo velikokrat dodan krompir.


Pa še to; današnji pes ne živi v divjini, niti v naravi ne.Spi v postelji, ne v brlogu, pa v divjini tudi cepljeni niso bili in zdravil tudi niso papali, vsaj industrijskih ne!
Pes je res še vedno pes, ampak ne moremo primerjati tega...Tudi ljudje v divjini so včasih drugače živeli!Čeprav je okoli nas prava džungla, hihi...
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: čara na 30 Januar 2009, 15:54:51
Imajo predniki alergije? Te zadeve se tudi podedujejo. Mogoče po očetovi strani?
Pa čim manj eksperimentiraj sedaj. Kaj je že tista ločevalna dieta, kjer se ugotovi kaj psu škodi?

Glede konjskega psa-jaz sem vegetarijanka, psu ga pripravljam, ker ga ima rad, rabi in se mi ne ljubi ubadat s primernimi nadomestki še pri njemu-razen seveda, če bi bilo potrebno (alergija na meso).
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: zoe na 30 Januar 2009, 16:02:15
ampak pes v naravi je zlasti dobovino.

Pes v "naravi" jé zlasti človeške ostanke.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 30 Januar 2009, 17:58:38
Jaz sem govorila o pravih divjih pseh..once upon a time  :) GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: čara na 30 Januar 2009, 21:08:04
Ja GG točno tako, dolgo, dolgo nazaj, zdaj pa psi niso to kar so bili oz. se prilagojeni nam, še bolezni take in drugačne smo jim pridelali (genetske okvare, srcce, gluhost, ipd).

Noben naš pes ne bi preživel samcat zunaj in si priskrbel hrano-pa ukradena mačja ne velja.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: GoldenGirl na 31 Januar 2009, 08:07:23
Imaš vedno več pristašev "raw diet".... GG
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Lanabela na 31 Januar 2009, 13:15:21
Krompir ne samo da ni zanič in brez energetske vrednosti in kaj jaz vem kaj še. Krompir je odlična in tudi dietna hrana za pse. Blitva tudi. če je bil zabeljen z ocvirki pa...no normalnemu zdravemu psu ne bi smelo škoditi.
Za dijetno hrano je najboljši krompir skuhan v kosih in  pretlačen. Za zdrave pse je pa lahko tudi še v kakšni drugi obliki, edino ocvrt res ni dober - ne za ljudi ne za pse.
mojim psicam celo surov prav nič ne škodi (če ga uspejo ukrasti, zanalašč jim ga seveda nihče ne daje)


Veliko sedanjih naših psov bi bilo sposobno samih preživeti, seveda ne v naravi ampak v bližini človeka. Skoraj vsi si znajo naloviti miši in poljskih voluharic, si izkopati zelenjavo z vrtov in najti ostanke v kantah. Bolj sposobni znajo tudi kaj nafehtati od mimoidočih.

Alergija kot taka ni ravno dedna bolezen - se pa podeduje imunski sistem - in s tem nagnjenost k alergijam, IBD..... če starši in ostali mladiči v leglu tega nimajo, še ne pomeni, da nimajo recimo dedki in babice, tetice ali strički.... Ali pa noben od njih in samo kombinacija ni bila najbolj posrečena.
saj ščasoma se bo pokazalo zakaj pravzaprav gre. Lahko da bo vse težave prerasla, lahko da jih ne bo. Ampak če bi šlo samo za stres ob selitvi, bi moral biti sedaj že počasi mir.
Naslov: srbenje, grizenje, veliko vode, prhljaj in popkovna kila
Prispeval: Blue Pearl na 31 Januar 2009, 16:59:48
Hvala vsem za pomoč, Sky je ok ;D, driske ni več, je super živahna in igriva in prava lepotica!

(http://mojcafurlan.moj-album.com/slike/14456534/FzHLEMoegK_sPPsC.v.jpg)

Po moje pa Blue Perl preveč nas posluša... :-[
Vsak svetuje drugače in pol vse to preizkusi, tak miks za psa ni dober.Daj se odločit raje in vztrajaj pri enem načinu hranjenja nekaj časa, ne toliko mešat vsega.
Pol pa še cel kup zdravil zraven...
Kadar več kuharjev kuha eno juho, tudi ni dobro :o
Sicer pa tudi moja odrasla psica dobi kdaj drisko, sploh kadar poje preveč mesa, po možnosti pa še različnega...Jaz ji nič ne dajem zdravil, pa mine še isti dan, z dlje časa trajajočo pa se ni za igrat...

Drži ;) Zato vas ne bom več matrala, pa bom poslušala lepo veterinarja, pa če bo še kakšen problem mogoče koga na zs vprašala za nasvet, ker ste mi nekateri tudi tam veliko pomagali.
Res vam hvala in veliko veselja z vašimi pasjimi lepotci vama želiva s Sky!