Sveža Sporočila

21
Razno / Lepljenje pasjih ušes
« Zadnje sporočilo suriabby 09 November 2021, 16:23:56 »
Pozdravljeni.

Imate kaj izkušenj z lepljenjem ušes pri BC? Naša ima čisto dol ušesa, njen bratec iz istega legla pa na primer že čisto našpičena. Tako, da bo naša imela po vsej verjetnosti dol. Sem razmišljala, da bi ji zalepila vendar bi najprej želela mnenje od tistih, ki ste to že počeli?
Je delovalo?
Pri katerem mesecu ste že zalepili?
Kako dolgo je bilo zalepljeno?
S katerim "lepilom"?

Hvala za odgovore!

K.
22
Razno / 'nošenje' ušes
« Zadnje sporočilo suriabby 09 November 2021, 16:12:25 »
Živjo!

Ne vem točno na koga se obrniti ampak ali imate kaj izkušenj z leplenjem ušes pri BC? Jaz bi poskusila zalepiti, ker bo naša očitno imela dol ušesa pa bi mogoče najprej malo izkušenj glede tega povprašala naokoli tiste, ki so to že uspešno počeli?

Pri katerem mesecu ste zalepili?
S čim ste lepili?
Se je obneslo?
Kako dolgo so bila ušesa zalepljena?

Hvala za odgovore!
23
Pasje debate / Kinološko društvo
« Zadnje sporočilo Tilen Kukec 03 September 2021, 20:43:13 »
Pozdravljeni,
zanima me katero kinološko društvo oziroma pasjo šolo priporočate za malo šolo v okolici Celja ali Žalca in kakšne so vaše izkušnje?
Drugače pa imam dobermana starega 3 mesece.
Hvala za odgovore.
Tilen
24
Pasje debate / Priporočilo glede operacije
« Zadnje sporočilo Low Pro 02 Avgust 2021, 16:30:49 »
Zdravo!
Se opravičujem, če pišem v napačno temo (sem gledal kje je največ aktivnosti)

Imam skoraj 14 letno psičko (Coton de Tulear). Pred parimi meseci so odkrili tumor pri dojki (kakorkoli se reče za psičko :D)...okoli 2 tedna nazaj smo jo ponovno peljali k veterinarju, ker je imel neke težave s trebuhom (sem mislil, da je povezavo s tem) in so ugotovili, da ima že 4 tumorčke v tem območju. Naredili so tudi krvno raziskavo in pregledali so notranje organe z ultrazvokom. Na papirju deluje vse vredu. Kri je super, tumor se za zdaj še ni naprej razširil. Veterinarka je svetovala operacijo, da odstranijo komplet maternico itd... Zdaj smo v ogromni dilemi, ker so nam rekli, da obstaja tudi možnost, da se psička ne bi zbudila, ampak glede na preglede, ki jih je naredila je optimistična, da bi morali biti vse vredu. Plačati za operacijo ni problem, ampak to dejstvo, da obstaja možnost, da se ne zbudi.... Tumor naj za zdaj ne bi bil nevaren, se pa lahko to hitro spremeni.
Zanima me če ima kdo izkušnje z operacijo pri teh letih? Je smiselno dati? Resnično ne vemo kaj bi...je bilo že kar nekaj neprespanih noči zaradi tega :(
25
Pesjanarji se predstavijo / Anjine zverinice
« Zadnje sporočilo čara 27 Julij 2021, 18:03:58 »
Moje drago pseto. Od Anjinih zverinic je samo še Bina, a tudi njej leta in zdravje ne prizanašajo. Do nedavnega je še skrivala težave in bila carica v odlični kondiciji.

Na kratko, masa na vranici je velika 10 cm, približno, pljuča so bolj temna kot zdrava, ledvice odpovedujeo, anemična. Prejšnji teden je preživela 3 dni na infuziji, do danes je pojedla zelo malo. Medrol, Enap, RC recovery in pa kopica različnih konzervic, tudi mačjih, Monge Renal...Kar dama poželi, to dama dobi, dasiravno poje izredno male količene parkrat dnevno.

Dokler vztraja in porepka, dokler želi, dokler ne obupa in reče, da je dosti....Žal je naneslo tako, da sem se odselila na drugo stran SLO in je zanjo selitev predstavljala prevelik stres. Srce me boli, ker nisem ob njej in ne skrbim jaz za njo ampak je zdaj to mama.

Jaz bi sicer res prej opazila spremembo v apetitu in ne bi pripisala starosti, da se je naveličala okusa. Po drugi strani, je bila ta sprememba opazna 14 dni, nič več.

Utrujena po stresnem tednu je počivala na domačem dvorišču. V soboto sem jo obiskala.

In preklete naj bodo regijske omejitve, ki so mi preprečevala, da bi jo videla predolgo časa.



26
Ostale živali / Pritlikavi kunec inkontinenca (?)
« Zadnje sporočilo čara 19 Maj 2021, 14:07:03 »
Predvidevam, da si v tem času že kaj ugotovila. Ampak lahko je vzrok artriris (metacam in oxbow joint support),  wc z vnizkim vhodom, lahko je uro infekt, težava z ledvicami, tudi možnost sladkorne.
27
Alergije in kožne spremembe / Srbenje in kožne spremembe na tacah
« Zadnje sporočilo čara 19 Maj 2021, 14:02:32 »
Kaj pa alergološki test? (bioresonanca ali pa krvni, vbodni testi). Ste preverili ravni hormonov (ščitnica, nadledvična žleza)? Hemogram, biokemija? Je pes doživel kakšne spremembe (selitev, nov družinski član, odselitev člana) v tem primeru antidepresivi, ki jih predpiše veterinar pomagajo.

Okoljski alergeni-pršice, čistila oz. sestavina v čistilih, na kak material (moja je na ovco-ovčjo kožo), od znanke psica je bila alergična na hrčka in podgano.

Skratka več informacij je potrebnih.
28
Preprodajalci / katera pasma je to
« Zadnje sporočilo trigi 15 April 2021, 13:22:15 »
Čistokrvni slovenski mešanček :)
29
Preprodajalci / katera pasma je to
« Zadnje sporočilo Veja Veja 13 April 2021, 15:51:23 »
Prosil bi ,če kdo ve katera pasma kužka je to
30
Mali Oglasi / Scalibor ovratnica proti zajedalcem
« Zadnje sporočilo Nika. 12 April 2021, 11:38:52 »
Prodam še zapakirano ovratnico proti parazitom Scalibor, za pse z obsegom vratu do 48cm. Deluje proti klopom, bolham, komarjem in peščenim muham.

Možen osebni prevzem na relaciji Slovenska Bistrica - Maribor in Slovenska Bistrica - Nova Gorica, pošljem tudi po pošti.