Sveža Sporočila

51
Zdravje / Belezen srca
« Zadnje sporočilo ara 13 September 2020, 13:18:42 »
Pozdravljeni!
Našemu 10,5 letnemu rodezijskemu grebenarju je bilo na UZ srca ugotovljena degenerativna bolezen zaklopk in atrijska fibrilacija...
Dobil je zdravila: Vetmedin, Fortekor, Aldactone.

Ali se je že kdo srečal s tem, kakšne imate izkušnje z zdravljenjem, kako je pes živel s to boleznijo, je poleg zdravil dobival še kakšne dodatke, vitamine.. itd..

Hvala za odgovor!


52
Če lahko na hitro vprašam:

sedaj so tri leta od cepljenja proti pasji kugi in še tistima dvema boleznima proti katerim se cepi z enim cepivom. Je smisleno cepiti ponovno? Veterinar je rekel da je, vseeno me zanima kaj vi mislite. Gre za zdravega 3.5 let starega psa.
53
Pes in okolica / Pes napade psa!
« Zadnje sporočilo Tim Šmit 03 September 2020, 14:45:52 »
Ti pojdi k zdravniku da ti napišejo mnenje, psa pelji k veterinarju po isto zadevo + iz kartoteke še vse od prejšnjih napadov, priloži račune in daj prijavo na policijo ter uvhvvr.

Se je gospa prišla v ponedeljek opravičit in mi zatrdila, da bo od sedaj psa vozil ven samo edini lastnik, ki ga lahko obvlada. Rekla je še, da bodo kupili električno ovratnico zanj. Verjetno se je ustrašila, da jo bom tožil. Kakorkoli, zadeve potem nisem prijavljal, ker se mi resnici na ljubo ne da ukvarjati z nesposobno birokracijo in imeti probleme s tem. Upam, da je to zadnjič, kar sem jih srečal oz. imel opravka z njimi.

Hvala vseeno za odgovor
54
Pes in okolica / Pes napade psa!
« Zadnje sporočilo Nika 27 Avgust 2020, 12:29:49 »
Ti pojdi k zdravniku da ti napišejo mnenje, psa pelji k veterinarju po isto zadevo + iz kartoteke še vse od prejšnjih napadov, priloži račune in daj prijavo na policijo ter uvhvvr.
55
Pes in okolica / Pes napade psa!
« Zadnje sporočilo Tim Šmit 22 Avgust 2020, 22:14:43 »
Pozdravljeni,

na forum sem se prijavil, ker potrebujem odgovor na vprašanje povezano s temo v tej rubriki.
Ravnokar sem prišel domov s sprehoda s psom. Tokrat je bil moj pes že tretjič napaden s strani Nemškega ovčarja lastnikov, ki živijo ulico stran od nas. Pes ima, kolikor mi je znano, tri lastnike. Od tega ga uspe obvladati samo en lastnik. Ostalima dvema se je že dvakrat strgal s povodca, enkrat pa je pri odprti ograji zbežal z dvorišča, ko sva šla ravno mimo. "Na srečo" jaz nisem nikoli njegova tarča temveč vedno moj pes. Težko je opisati dogodek, ker se odvije zelo hitro... Pes v polnem šprintu teče proti mojem psu, jaz se seveda poizkusim narediti čim večjega in kričim, da bi se pes ustrašil, svojega psa pa spustim s povodcem, da bi mu lahko ubežal. To nažalost ne pomaga saj me pes obide in se zažene direktno v mojega psa, ki je Border Collie in je inferioren v dvoboju. Seveda psa, kadar mi je v bližini, brcam kolikor lahko močno, vendar z mojimi 70 kg očitno to ne zaleže. Iz videnega tudi ne morem reči, da bi se pes ustavil, saj mojega še vedno grize, tudi ko je nemočno prikovan na tleh... Moj pes seveda cvili, medtem jaz pritečem in poizkušam napadalnega psa zbrcati dol z njega. Načeloma se pes odmakne šele, ko ga s skrajnimi močmi odvleče lastnik. Danes sem si ob napadu tudi dvakrat sklecnil koleno, katerega sem imel že dvakrat operiranega. Rehabilitacija je bila dolga. Kaj bo s kolenom bom videl jutri... Kaj bo z mojim psom, bom prav tako videl jutri...
Naj bom pošten in povem, da tudi moj pes ni angelček. Tudi on se z dosti psi ne razume, a vedno uboga na odpoklic in vedno sem ga sposoben obvladati. Za lastnike napadalnega psa tega seveda ne morem trditi.
Enostavna rešitev je seveda, da se psu izognem, a vedno to ne gre. Poleg mene vodi psa tudi moja mati in si raje ne upam predstavljati kaj bi se zgodilo, če bi bila ob napadu z njim ona.
Zanimajo me torej vaši predlogi, kaj lahko naredim? Lastniki me po napadu niti enkrat niso poklicali ali kakor koli poizkušali kontaktirati, se opravičiti ali kaj podobnega, čeprav živimo ulico stran in v informacijski dobi ni problem dobiti kontakta, če se že osebno nočejo oglasiti h nam.
Zadnjič med "korona lockdownom", ko so bile ulice prazne, sem res enkrat šel s psom mimo njihove hiše in takrat ga izjemoma nisem imel na povodcu. Lastnik me je videl in mi zagrozil, da bo naslednjič spustil psa nad mene... Ob vseh napadih seveda psa niso spustili nad mene načrtno, temveč ker ga ne zmorejo obvladati. Vseeno pa gre pri taki grožnji lahko videti s kakšnimi ljudmi imam opravka. Prič o dogodkih nažalost ni.

Najlepša hvala za vse KONSTRUKTIVNE odgovore.

Tim
56
Mali Oglasi / Alu boks
« Zadnje sporočilo sorisebastjan 19 Avgust 2020, 13:16:16 »
Prodam skoraj nov (brez sledu uporabe) boks za psa. Prodajam ga, ker sem zamenjala avto in moram dati delati novega. Izmere: globina 60cm, visina 42,5 cm in sirina 38cm.
Slike boksa posljem po mailu.

Cena je 170%u20AC

Info: 051808559 ali [email protected]
57
Ostale živali / Pritlikavi kunec inkontinenca (?)
« Zadnje sporočilo Asja 12 Avgust 2020, 11:12:06 »
pozdravljeni,

naša 10-letna kunčica zadnje leto (cca.) ne iztreblja več dosledno v WC, ampak je začela bobke puščati povsod (npr. je seno, ko gre stran, je na tistem mestu cel kup bobkov, gre na sedežno, se uleže, ko vstane, kup bobkov...). Občasno tudi lula naokoli, česar doslej ni nikoli počela. Ker je blato pogosto tudi redko (kljub nespremenjeni prehrani oz. zaradi tega smo preventivno zmanjšali količino sadja in zelenjave) in kar sedi gor na tistem kupu, se ji vse skupaj lepi na dlako, kar je izjemno težko spraviti dol (tudi če jo npr. stuširamo po zapackanih mestih, se vse še bolj razpacka).
Ima kdo kakšne izkušnje s tem - kaj storiti in kaj lahko pričakujemo? Hvala.
58
Vzgoja in šolanje / pasja šola
« Zadnje sporočilo trigi 06 Avgust 2020, 14:39:24 »
Jaz osebno dam še vedno največ na priporočila prijateljev in znancev, cena je na drugem mestu.

Lp, Črt
59
Šolski pesjanarski kotiček / Izobraževanje za odrasle - vet. tehnik
« Zadnje sporočilo AmandaaAmy 03 Avgust 2020, 15:18:53 »
Pozdravljeni!

Zanimam se za vpis v izobraževanje za odrasle, smer veterinarski tehnik.

Odločam se med vpisom na BIC Ljubljana in BTŠ Maribor.

Mi lahko kdorkoli poda kakšne informacije iz prve roke oz. lastno mnenje glede izobraževanja v programu vet. tehnik na omenjenih izobraževanjlnih ustanovah?
Katera je po vašem mnenju "boljša" oz. da boljšo podlago za prihodnost/ kasnejšo zaposlitev?

Sama sem sicer BTŠ Maribor že obiskovala v času srednješolskega izobraževanja, vendar v drugem programu, tako da na žalost nimam veliko informacij o programu vet. tehnik.

Že vnaprej se iskreno zahvaljujem za odgovor.

Lp,
Amanda
60
Vzgoja in šolanje / pasja šola
« Zadnje sporočilo mpritr1 28 Julij 2020, 13:11:13 »
Sem gledal tale prispevek in glede na to, se tudi v LJ dobi pasjo šolo že od cca 100 EUR...

https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/cene-storitev/pasja-sola-cenik-cene-in-preverjene-pasje-sole-ljubljana-celje-maribor/

Kakšne so pa vaše izkušnje?