Sveža Sporočila

71
Briketirana in konzervirana hrana / Orijen
« Zadnje sporočilo Faelwen 04 Maj 2020, 15:20:53 »
Živjo, je mogoče kdo, ki hrani s Orijen 6 fish in bi bil pripravljen prodati 1 kg briketov, da lahko sprobam? Psička je alergik, sprobali smo že več znamk (od N&D, Instinct, Cangan do hladno stiskanih peletov), pa ni bilo nič ok. Teli bi po sestavi mogoče celo šli, ne bi pa rada kupovala spet velike vreče, ki je ne bi mogla porabiti.
72
Ležišča, kletke in pesjaki / Transportni boks
« Zadnje sporočilo MP2 22 April 2020, 11:57:57 »
Pozdravljeni pesjanarji.

Zanima me katere transportne bokse (aluminijaste ali plastične) priporočate za psa. Pes ima plečno višino okoli 60 cm, koliko visok in širok mora biti transportni boks? Lahko opremite svoj odgovor še s kakšnimi linki do boksov.

Hvala. Lp
73
Pasme / Iščemo družinskega psa
« Zadnje sporočilo trigi 07 April 2020, 21:03:33 »
Moj nasvet je, da preden domov pripeljete novega (kosmatega) člana družine, dobro raziščete kakšen pes je sploh primeren za vas.

Pogovorite se, kakšna so vaša pričakovanja glede psa, kaj mislite z njim početi, koliko ste se pripravljeni ukvarjati z njim, njegovo dlako in kakšen bi bil najbolj primeren karakter.

Ko boste imeli to dorečeno, lahko rezultat napišete tukaj in vam bomo veliko lažje svetovali.
Napišite tudi koliko imate s psi izkušenj.

Lp, Črt
74
Pasme / Iščemo družinskega psa
« Zadnje sporočilo Miloš Milač 06 April 2020, 20:31:18 »
Pozdravljeni,

Po selitvi v hišo na obrobju mesta bo kmalu prišel čas za štirinožnega prijatelja. Le še ograjo moramo postaviti. Moja najmlajša se je zapičila v mešanca med planšarskim ovčarjem in huskyjem v soseski, a ji ne morem dopovedat da je takšnega pač nemogoče dobiti, imate kakšne izkušnje, prosim za kakšen predlog.
75
Razno / Uvoz psa v času koronavirusa
« Zadnje sporočilo MP2 05 April 2020, 17:37:45 »
Pozdravljeni,

čez teden dni naj bi uvozila psa starega 8 tednov iz sosednje Avstrije. Iščem razne poti in možnosti za uvoz, obračam se še na vas. Ali mogoče veste kakšno možnost kako bi v teh časih uvozili mladička, na koga se obrnit. Ne bi radi zamudili več pomembnih tednov, mesecev v njegovem razvoju.

Hvala za pomoč. LP
76
PSI / Podarim
« Zadnje sporočilo travica 18 Marec 2020, 20:11:38 »
Pozdravljeni,
zaradi bolezni podarim štiri leta starega samčka nemškega bokserja, je socializiran in tako kot vsi bokserčki ima rad družbo ljudi. za več informacij tel 070774067
77
Super,

Hvala ker si nam poročala, tvoja izkušnja bo mogoče nekomu pomagala  ;)

Lp, Črt
78
Črt, hvala za odgovor.
Pes se je umiril, bula izginja. Res mislim, da je šlo za šok in stres, stanje je nazaj normalno. Morda sem prehitro reagirala, ampak včasih človek res ne ve in pomisli na vse možne vzroke in razloge. Hvala še enkrat! :) :)
79
Jaz žal ne bom veliko pomagal  :-[
Dosedaj ne pomnim, da bi pes zaradi cepljenja spremenil vedenje.
Vprašam pa se, če mogoče ne gre za bolj slučajno povezavo ... sem že slišal za primere, ko so posvojenčki po cca. enem mesecu spremenili vedenje.
Ampak ne pomnim, da bi bila kdaj tako velika razlika v vedenju.

Mogoče je bila izkušnja cepljenja/obiska veterinarja zanj tako stresna, da vama zaradi tega ne zaupa in mogoče samo rabi nekaj časa, da se nazaj sprosti.

Lp, Črt
80
Pozdrav vsem skupaj.
Sem nova tu. Po pregledu foruma nisem zasledila, da bi kdo imel podobno izkušnjo. Morda sem spregledala, se opravičujem, pa vseeno. Morda mi kdo lahko svetuje.
Pred dobrim mesecem sva s fantom posvojila leto starega mešanca. V ponedeljek je bil cepljen na kužne bolezni. V sredo so se začeli kazati prvi stranski učinki cepiva. Nekaj centimetrov pod vbodom je zrastla velika bula, pes je bil vedenjsko popolnoma spremenjen. Smo šli k veterinarju, je dobil protibolečinsko inekcijo in tablete za naslednje 3 dni, navodila so kratki sprehodi in vroči obkladki na bulo. Danes se je začel tudi praskati po celem telesu, več tudi kiha. Najbolj pa me skrbi sprememba v vedenju. Razumela bi, da je to posledica bolečine, vendar zdaj prejema protibolečinske tablete, tudi na dotik se ne odziva več tako, kot se je. Moje vprašanje je sledeče: Je imel kdo od vas izkušnjo, da se je pes po cepljenju vedenjsko spremenil? V najinem primeru- pes je mešan z lovsko pasmo, je hiperaktiven, firbčen, težko se umiri. V enem mesecu kar ga mava pa smo en kup stvari "pogruntali", da je naše sobivanje lažje (navaja se na boks, naučil se je igrati z igračami-česar prej ni znal, imeli smo težave z uničevanjem stvari, tudi pohištva, to se je umirilo, je učljiv, želi si delat s človekom, je pozoren na naju-tudi na sprehodih,in se odziva, rad se carta, konstantko išče stik...) po cepljenju je ta pes vedenjsko neprepoznaven. Laja, zaganja se v naju, skače, uničuje vse kar vidi in je v njegovem dosegu, ne prenese dotika, se ne odziva na ime-samo na hrano.
Ima kdo podobno izkušnjo? Mi lahko kdo prosim pove, če in kdaj naj bi to izvenelo?So te posledice lahko trajne? Resnično sva nemočna, ne veva kaj in kako mu bi še lahko pomagala.
Hvala lepa vsem!
Katja