Sveža Sporočila

1
Ostale živali / Želve
« Zadnje sporočilo LightBit 15 November 2023, 16:49:07 »
Podarim dve približno 13 let stari kopenski želvi (Testudo Hermanni Hermanni) nekomu ki bi jima omogočil dobre pogoje.
2
Mali Oglasi / Prodam tablete Vetmedin
« Zadnje sporočilo tevzm 08 November 2023, 08:53:42 »
Prodam nove tablete Vetmedin, 100 tablet po 5mg.
Cena 85 eur.

Ljubljana
3
Spletne strani in programi za obdelavo slik / Spletne strani, albumi,...
« Zadnje sporočilo gregar78 04 September 2023, 23:03:55 »
Ker imam živali, predvsem pse izdelam spletno stran po ugodni ceni.
4
Vzgoja in šolanje / pasja šola
« Zadnje sporočilo SpartaMe 16 Avgust 2023, 13:28:22 »

prenosna blagajna
vodi v Bajko in je rekla da je res super.Tudi psička se lepo obnaša tako da bi ti Bajko priporočila.
prijateljev in znancev, cena je na drugem mestu.
5
Vzgoja mladička / Socializacija psička in psička
« Zadnje sporočilo Teja13 25 April 2023, 22:52:40 »
Živjo, prosim za nasvet, imamo 1,5 let staro psičko, lepo prosim za nasvet.
Kako naučiti psičko, da sprejme drugo psico?

Imamo prijateljico, ki ima starejšo psičko, ko pridejo na obisk bi naša prvih 5 minut najrajši drugo psičko ugriznila, potem pa sta najboljši kolegici...

S samci nimamo težav.

Hvala za pomoč nasvet

6
FCI 1 / Appenzeller
« Zadnje sporočilo JP 21 April 2023, 21:04:20 »
Appenzeller ne laja nič kaj posebej. Bolj lajajo maltežani. Spoštuj pa njegove navade. Mojemu ni pasalo, da ljudje ki jih ne pozna silijo v njega. Ko sem to upoštevala je bil miren. Appenzeller ti bo zelo predan, nihče ga ne more podkupiti s salamo. Je izredno intelegenten. Živahen. Življenje z njim je čudovito.
7
Veterinarji / Dobra veterinarska klinika v Ljubljani
« Zadnje sporočilo JP 20 April 2023, 22:44:43 »
O kliniki Loka.. Veliko dobrega in veliko slabega.. Sem slisala, da so kastrirali tri mesecnega samcka, sem pa tja se zgodi kaksen overdose pri operacijah, in pa najzaneslivejse slabe informacije, ki sem jih dobila, da naj bi veterinarji dobili navodila preden so se selili v novo stavbo (najbrz zaradi pomanjkanja denarja), da naj cimvec zaracunajo, potalajo cimvec zdravil tudi tisto, kar ni nujno.. Ampak to je po sistemu rekla- slisala, zanesljivo pa ne vem.. Jaz se je nekako raje izogibam, pa ceprav mi je najblizja. Seveda je povsod odvisno tudi od veterinarja do veterinarja.. Veliko srece vsem in pa cimmanj obiskov pri vetih ;)

Pa vedno bolj lahko rečem, da je to res. Imela sem kužata 15 let. Pri 5 ih je zbolel za težko boleznijo in nama je kljub bolezni uspelo, da je preživel lepo življenje kot zdravi kuža. Pri 5 ih letih se je zdravil v Kliniki loki, ker kasneje ni imel večjih težav se nisva vračala. Ko je skoraj dočakal 15 let pa je imel težave z jetri. Ker je bil moj družinski član, sem imela namen za njegovo zadnjo pot popolnoma poskrbeti in mu podaljšati in omogočiti kakovostno bivanje zadnje mesece. Zato sem odšla v Kliniko loko. Najprej so rekli, da je verjetno rak jeter, vendar niso vedli zagotovo. Nato ni bil rak. Zdravila ga je Hodobivnik. Potem je dobil terapijo je bil en mesec ok, vmes je enkrat bruhal, so mu hoteli brez kakega premisleka zakaj je bruhal dati inekcije proti bruhanju. In to tri dni, kar bi ga samo dodatno izčrpavalo. Katere bi bile čisto brez potrebe, saj kasneje ni več bruhal.Kasneje se mu je ponovilo krvavenje, je dobil medrol. Na koncu mu medrol ni več zadostoval. V dveh meseciih sem kar dosti zapravila pri njih. Potem pa je prišel zadnji dan. Evtanzija je bila katastrofalna  nehumana. Inekcijo so mu zarili da se je ves zatresel in zajavkal, vame je bevsknila, da če nočem mi ni treba biti tukaj. Vztrajala sem da bom do konca, saj vem da je za kužate to pomembno. Ogromno enega hitenja, da se je revež ves tresel. V člankih tudi razlaga o tem kako se o evtanziji pouči lastnike, med tem ko mu je dala enekcijo, mi je rekla nič ga ne boli. Potem ko ga je uspavala je arogantno zamahnila vame, no zdej se pa poslovite. (Pred uspavanjem je čas za slovo, ne od mrtvega kužata. Na srečo sem ga med tem ko je ona hitela po inekcijo še stisnila k sebi in se lahko poslovila.) Vsega skupaj za vsa zdravljenja sem veliko zapravila pri njih. Vse skupaj pa zgleda, da je ugotovila, da se ne bo dalo več izcimiti ničesar,. Slovo od naših ljubljencev je nabolj delikatna zadeva. Kljub temu, da sem maksimalno poskrbela, da  bo imel čim lepšo zadnjo pot, lahko živim s kamnom v srcu, da je zadnje trenutke preživel zelo brutalno.
8
FCI 4 / Re: Dolgodlaki jazbečar [dachshund normalgrosse langhaar]
« Zadnje sporočilo SpartaMe 20 Marec 2023, 14:51:55 »
Na celjski razstavi nismo bili, smo pa zato Lucy peljali v soboto na Ljubljansko razstavo. Glede na to, da je bila to prva razstava tako zame kot za psičko je bilo kar nekaj treme. Psicka dobila oceno odl  in naslov prvak mladih.   ;D Za pomoc in instrukcije se zahvaljujem https://promocijazdravja.com/ Maši (lastnici border collijev Lynn in Deepa).  :)

Pozdravljeni,

Zelo mi je všeč ta jazbečar [dachshund normalgrosse langhaar], izgleda zelo pameten in ljubeč. Žal pa lahko potrdim, da lahko vsi psi zbolijo za različnimi boleznimi, ne glede na to, kako zelo je pasja vrsta zdrava. Zato je zelo pomembno, da se skrbno izbere pasja vrsta in da je pes pravilno skrbljen.

Ker je to tema o jazbečarjih, bi rada izrazila svoje občudovanje do lastnikov, ki se trudijo, da njihovi psički pridejo na tekmovanja in razstave, kot je to storil tudi forumovski uporabnik Maša (lastnica border collijev Lynn in Deepa). To je res zelo pogumno in zahtev
9
FCI 2 / Tosa Inu [Tosa]
« Zadnje sporočilo hido 15 December 2022, 22:23:35 »
Doobro vece svim forumasima,
Lep pozdrav sa juga Srbije iz Leskovca.Evo nakon duzeg vremena da se na Vasem forumu predstavim sa novim leglom
iz mog odgoja Tosa-inu rase.
Stenad slobodna za udomljenje dva muska i dva zenska,starosti 42 dana.
Vise o meni i mojim psima mozete pogledati na mom FB profilu

https://www.facebook.com/tosadog.hideokennel/
10
Vzgoja in šolanje / pasja šola
« Zadnje sporočilo SpartaMe 14 November 2022, 12:59:24 »
Ne bom povedla kaj vse sem jaz probala  :P vsekakor smo se pa na ta račun enkrat fino na KD nasmejali. mobilna fiskalna blagajna Nekaj jih je spreobrnilo mnenje...nekaj pa še vedno dela po starem, ker jim je še vedno fino, da ne glede na psa oni dosežejo cilj.
Eno fintico iz klikanja bom pa v drugi tem https://radioaktual.si/s/kako-oddati-stanovanje-v-najem-in-pri-tem-zasluziti-980237i. ;)




vodi v Bajko in je rekla da je res super.Tudi psička se lepo obnaša tako da bi ti Bajko priporočila.