PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasme => Nepriznane => Temo začel/a: urša636 na 12 Oktober 2014, 10:49:39

Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 12 Oktober 2014, 10:49:39
Glede na to da že nekaj časa raziskujem o tej pasmi in da sem ponosna lastnica prve catahoula v Sloveniji ;D, bom kar jst odprla novo temo...

Opis pasme itd. je na moji strani www.catahoula-slovenia.si . Tko da o poreklu, izgledu, itd. ne bom tukaj pisala še enkrat.

Glavna značilnost catahoule, je da MORA DELATI. To je tudi moto NALC (National Association of Louisiana Catahoula) "Catahoula needs to work, not everyone needs catahoula". Vsak se ponavadi zaljubi v izgled tega psa, ampak če si misli kupit catahoulo ker mu je všeč, potem naj takoj odneha. Osebno sem spoznala enega psa, s katerim se pač zaradi časovne stiske niso ukvarjali...no ne želite si imeti tega psa, če ne boste z njim delali-ga zaposlili fizično in psihično. To je močan pes (čeprav mogoče ne zgleda) z močnim lovskim nagonom, močnimi čeljustmi, je zelo hiter (križanje z hrti) in zelo pameten. Zato ga jaz (in večina redkih vzrediteljev) odsvetuje kot prvega psa. Ob primernem ukvarjanju z njim pa je najboljši pes:)

Če koga karkoli zanima, me lahko vpraša, se bom potrudila odgovorit po najboljših močeh; tudi sama se še učim o tej pasmi:)


Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 29 Oktober 2014, 08:36:39
Moja lubica pri 2h mesecih...

(http://shrani.si/f/3s/Wt/2jgGgBln/cana3.jpg)

(http://shrani.si/f/I/wg/2aGWXcRA/kana1.jpg)

takole pa raste....zdaj ima 6 mesecev :)

(http://shrani.si/f/1O/r4/dARqqFk/unnamed-22.jpg)
(http://shrani.si/f/R/MN/3SJXtiu/unnamed-21.jpg)
(http://shrani.si/f/2K/u1/dHoAO51/unnamed-23.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: katalun na 29 Oktober 2014, 09:26:17
Lepa kužika! Kako to, da si se odločila za to pasmo?

LP
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 29 Oktober 2014, 10:48:22
hm, ubistvu je šlo na začetku za naključje da sem sploh nekje na netu zasledila to pasmo.pol mi je pa padla v oči in sm začela pisat v ameriko, v avstralijo, evropo...vsem ki so jih imeli. In spoznala veliko dobrih in slabih ljudi, kot tudi dobrih in slabih psov. In ko sm bila prepričana da vem dovolj sem začela iskat vzreditelja, ki ima bolj "soft" linije catahoul, ne tiste hard delovne za lov, ker svoje pse pač usmerjam bolj v šport.
Všeč pri pasmi mi je bilo, da so aktivni psi, ki hočejo in morejo delati, imajo čudovit karakter (ob pravilni vzgoji) in so zelo zdravi ter maloštevilčni.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Lilit na 29 Oktober 2014, 14:33:11
ja, tale razlaga merle genov mi je vzela veliko časa...je malo drugače kot pa pri ostalih pasmah ki imajo te gene...

V cem pa je razlika?
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 29 Oktober 2014, 14:44:21
baje da v teh cryptic merle genih
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 29 Oktober 2014, 14:53:35
To majo tudi drugi... Upam pa, da se ne spodbuja parjenja med merli  :-\
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 29 Oktober 2014, 15:09:10
tisti vzreditelji ki vejo kaj delajo, parijo solid x merle, oz. vsaj "solid looking" z merle. Najbolš je naredit test da si 100% kaj imaš in s kom lahko pariš.Je pa večni problem vzrediteljev ki se jim gre za denar-parije merlexmerle, psi imajo lepe modre oči in veliko beline (kar meni osebno ni všeč)-takega psa si želi večino družinic (ker ma tok lepe modre učke itd.), o zdravstvenih problemih pa...vsi vemo:)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 29 Oktober 2014, 15:18:48
Z merl x merl kombinacijo dobiš poleg bele še gluhe in slepe ali kar oboje pse  :-\ Sprašujem, ker na strani nič ne piše o tem (ali sem pa preveč površno prebrala  :-[ )...

So pa zelo zanimivi psi. Kakšen je njihov način lova?
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 29 Oktober 2014, 15:23:06
Se opravičujem, nekaj piše. Samo kombinacijo MM x MM misliš verjetno Mm x Mm? Pri merl x merl glih tako lahko dobiš pohabljene pse, ampak da pariš 2 "kriplja"...  :( :-X
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 29 Oktober 2014, 15:54:04
Ja mislila sem v obeh primerih MMxMM ali MmxMm, čeprav je druga paritvena kombinacija še vedno bolj varna kot prva (ker še vedno dobiš nekaj solid, enojnih in dvojih merle mladičev). Ni vedno dvojni merle pes (MM) kripelj-je velika možnost da bo gluh, ni pa to pravilo. Jaz bi se vsekakor izognila obema paritvenima kombinacijama, ampak moreš gledat tudi na zunanji izgled-ni vsak MM dvojni merle pes bel in z modrimi očmi (je pa res da velika večina), zato je pač nujno narest test. Mas tud MM dvojne merle pse, ki so brez oz. z malo beline.
Tukaj ti posredujem liink na stran od ene vzrediteljice iz avstralije (zelo dobre), kjer imaš slike psov ki so testirani na meerle gene-in boš presenečena kolikokrat videz vara :o 

 http://www.fairmatecatahoulas.com/merle-gene.html

kar pa se tiče lova-največ se jih za lov uporablja v ameriki, in sicer večinoma za lov na merjasce. kako pa poteka pa si poglej na kakšnem filmčku na youtube-u-vpiši nekaj v smislu catahoula hog hunting in boš videla :)


Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 29 Oktober 2014, 17:38:44
Zanimivo :)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: urša636 na 30 Oktober 2014, 08:09:01
ja zanimivo :D kot vidiš ni vsak dvojni merle MM pes bel z modrimi očmi in z zdravstvenimi problemi. v takem primeru lahko pariš MM z Mcm-načeloma gre za merlexmerle paritev, vendar je kombinacija zelo varna-ker boš dobil zdrave pse.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 30 Oktober 2014, 10:00:03
 To so dobro sčarali :D
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 30 Oktober 2014, 14:19:53
ja, men so res super zanimivi psi ;D v vseh pogledih :o

evo tole sta starša od moje kužike...

(http://shrani.si/f/3i/fr/1M7v0WB6/1.jpg)

(http://shrani.si/f/11/We/18fwsME1/2.jpg)

Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 30 Oktober 2014, 15:59:14
Lepa! Zgledata pa močnejše konstitucije kot so na slikah z DNK analizo barv... So različni tipi v pasmi ali so pač različni? Razlika v višini v pasmi je kar velika.

Koliko je pa tistih z daljšo dlako? Na slikah sem vidla samo kratkodlake. (Se nisem hudo poglabljala ;) )
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Azu na 30 Oktober 2014, 16:37:12
Tukaj http://www.ealc.info/en/die-sache-mit-dem-merle-gen/ je malo bolje opisano in razloženo glede merle gena pri LC.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 30 Oktober 2014, 19:34:07
andreja-glede "različic"catahoul: ko je pasma nastajala, so obstajali 3 tipi (ti jih kopiram spodaj-upam da je ok ker so v angleščini) catahoula, ki so se razlikovali predvsem v velikosti-torej višini in teži. Dandanes ne obstaja nobena čista linija teh treh tipov več: ker so se "pomešali", in menim da je to tudi glavni razlog zakaj je razlika v višini v pasmi tako velika. Danes so na splošno catahoula dveh tipov po telesni zgradbi:tisti bolj močnejše(nekateri zgledajo že kot mastifi) postave in tisti bolj vitke, športne postave. Meni so bolj všeč slednji, ampak obstaja kar nekaj "težjih"primerkov, ki so mi zelo všeč-sploh če so samci.s tem ne mislim pretirano močnih, ker je catahoula športno grajen pes, ampah tistih z močneje grajenim telesom (na spletni strani ki sem ti jo posredovala je tak tip psa Ares Besavej-Troj). Če ti dam konkreten primer-v leglu iz katerega je moja psička (ki ima po mnenju ravno te vzrediteljice iz avstralije idealno višino in težo za to starost), je npr en samec, ki je 9 cm višji in skoraj 10kg težji od moje psičke-to je pač veliko preveč ne glede na to da je samec...Ampak nekaterim so pač všeč taki psi.  Psa iz zgornjih slik-samica (beločrna) je v živo zelo vitka, medtem ko je samec bolj močan. Ampak mladiči iz te kombinacije imajo vsi dokaj močno grajene glave, (po očetu) kar je meni osebno zelo všeč, zato sem tudi čakala na to leglo. Ampak je pa res, da niso vse samo geni. Moja mora za vso hrano delati in se veliko giblje, medtem ko vidim da so psi nekaterih lepo na kavču s polno hrano sklede...ampak to ni moja stvar.V glavnem, jaz bom po najboljših močeh poskusila vzdrževat standard pasme tak kot naj bi bil-športen pes z veliko voljo do dela:)

evo opis tipov (wikipedia):
There are three versions of the Catahoula Cur:

    The Wright line: The Wright Line was the largest line of Catahoulas at 90 to 110 pounds (40 to 50 kg) and was developed by Mr. Preston Wright. This line represented dogs originally produced from Hernando de Soto's dogs.
    The Fairbanks line: The Fairbanks line was the next in size at 65 to 75 pounds (30 to 35 kg) and were developed by Mr. Lovie Fairbanks. They were brindle to yellow in color.
    The McMillin line: The McMillin line was known to be Blue Catahoulas with glass eyes the smallest in size at 50 to 60 pounds (about 25 kg) and were developed by Mr. T. A. McMillin of Sandy Lake, Louisiana. These were Blue Catahoula dogs with glass eyes


Azu-hvala za link. ;) Jaz sem poskušala res "po kmečko" razložit te merle gene in dedovanje. Link pa podaja bolj strokoven opis :)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 17 December 2014, 11:49:37
... Kana 8 mesecev...

(http://shrani.si/f/2D/Cs/3sGq7w7k/unnamed-1.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 17 December 2014, 12:06:07
...catahoula treeing... 8)

(http://shrani.si/f/m/9a/224lClWB/1/kana11.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: andreja na 20 December 2014, 13:15:39
ti si pumo uvozla :D
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 22 December 2014, 10:06:20
 ;)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 26 Januar 2015, 14:33:27
COAHOMA IRRICANA-KANA
9 mesecev
24kg
56-57 cm
Naša punca je opravila prvo in drugo stopnjo osnovne poslušnosti (Alfakan), je zelo prijazna do ljudi, podrejena v odnosu do drugih psov. Ima izrazit lovski nagon, uživa v sledenju in iskanju, ter igri.
Moja manekenka :)
(http://shrani.si/f/v/Ak/4Fq9Ff3z/img20150124052511.jpg)


...ki gre težko mimo drevesa brez da preveri če ni na njem kaj...za pojest ;)

(http://shrani.si/f/N/Y2/4prz5PVE/img20150124051721.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: xmark9x na 26 Januar 2015, 16:02:30
To pa je pes, da se reče :) Prelepa!
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Panama na 26 Januar 2015, 16:53:06
Uau! Macji pes. Zdaj vem zakaj se rece "leopardji". :o
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 27 Januar 2015, 09:45:12
Mark9 hvala :)

Leopardji pes-ime je dobil zaradi leopardjih vzorcev na kužuhu (ki so pri nekaterih zelo izraziti, pri drugih-npr. pri Kani,pa zelo malo, nekateri pa so povsem brez-enobarvni psi). Glede na njihovo plezanje pa jim je to ime prav tako " pisano na kožo" :D
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: gulu na 29 Januar 2015, 16:30:56
Zelo lepa in zanimiva pasma! Za katere športe pa je primeren (poleg seveda sledi in lova)?
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 30 Januar 2015, 07:19:18
Primeren je za vse športe; je močan(mišičast), hiter in pameten, ter ima zelo dober voh...tako da reševanje,lov, zganjanje živine(predvsem večjih živali kot so krave) bikejoring, skijoring, canicross, agility... ni omejitev:)
glavno je da se veliko giblje in da je zaposlen-z iskanjem, prinašanjem, vlečenjem...
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 04 Februar 2015, 14:49:53
...uživancija na snegu :o
(http://shrani.si/f/y/aY/48A6FjFA/kana-jan.jpg)

(http://shrani.si/f/1h/zT/26DFhNmY/img20150131020100.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Panama na 04 Februar 2015, 19:09:51
Se ji prav vidi da uziva. Kako je pa kaj z catahoulami v zimskem vremenu? (Rabijo plascek?)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 05 Februar 2015, 08:18:48
Ne :)Naša Kana najrajši nori in rije po snegu, ga je, se valja po njem in še nikoli se ni tresla ali na kakršen koli način pokazala da jo zebe :) ker ima na tačkah plavalno kožico z lahko teče po snegu, ima pa velikokrat kakšen zlomljen krempeljček...ker je pač norc :D čeprav so kratkodlaki, so bili ti psi ustvarjeni za lov po neprijaznem terenu (močvirja). Nimajo poddlake, ampak pozimi dobijo zelo gosto dlako in so brez težav zunaj tudi v minusu-so zelo odporna pasma. Je pa veliko odvisno od tega kje so navajeni živeti-če so v stanovanju na +20 stopinjah, potem jih lahko zebe. Moja je navajena biti zunaj, ko pa je res mraz pa je noter v sobi (kjer je temp. med 10-15 stopinj, tako da ji ne delam prevelikega šoka). Ponekod (predvsem tam kjer jih imajo izključno kot delovne pse-za lov) imajo te pse zunaj tudi pri -20 in manj stopinjah (seveda obvezno v izolirani uti s predelno steno), pa jih ne zebe. Čeprav sama nebi psa pustila zunaj na takem mrazu...se mi zdi to pač malo pretirano glede na to da ni ravno polarni pes :-\.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: barbara10 na 05 Februar 2015, 10:08:24
Mocvirje ni ravno neprijazno delovno okolje (ce ni tam kaksnih krokodilov...). Kar pa rabi pes, ki dela v vodi, pa je hitro susenje dlake. Glede na opis dlake (kratka, brez poddlake), je ta pes podobno kot kodrasti prinasalec, narejen za delo v neledeni vodi (nista kot chesapeake bay retriever).
Ce gledas, kako psi hodijo po trdi ledeni/snezni podlagi, vidis, da razsirijo prste in uporabljajo kremplje ("dereze") - enako tisti, ki imajo plavalno kozico in tudi tisti, ki so brez (plavalna kozica ni povrsina, ki pride v stik s podlago, vsaj ne prva). Plavalna kozica pride prav za plavanje (vecja plavalna povrsina).
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 05 Februar 2015, 11:05:17
Barbara, imaš prav ;). Ampak močvirja kjer lovijo svinje in so polna gostega grmičevja...v tem smislu se mi ne zdijo prijazno okolje:) Ostalo si pa dobro napisala :)Drugače pa komaj čakam da bo toplo in gremo plavat-letos je bila še mladiček in smo bili bolj v nizki vodi:)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: xmark9x na 05 Februar 2015, 17:35:50
barbara, čisto iz firbca kako se chesapeake bay retriever-ju reče po slovensko ? Da si malce preberem, ker prvič slišim za to pasmo. ( sorry, offtopic)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: barbara10 na 05 Februar 2015, 23:07:23
Chesapeake Bay prinašalec ;)

Njegova tema: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1904.0

So pa pred kratkim v Avstralski kinoloski zvezi koncno vpisali v sportno grupo se Muray River Curly Coated retriever pasmo (obstaja ze dolgo), tako bo pocasi uradno 7 prinasalskih pasem in le le 6.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: čara na 06 Februar 2015, 08:48:30
Na videz zelo postaven in lep pes!
Glede krmepljev pa....ko je moja eno sezono lomila kremplje, je bila kriva tudi poslabšana krvna slika. Vitaminski dodatki + redno rezanje, piljenje nohtov in vtiranje madljevega olja v nohte je zadevo popravilo.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 06 Februar 2015, 09:39:28
Čara hvala za nasvet :) ampak mislim da so zlomljeni kremplji (no 2 krempeljčka) posledica njene jage srne, ker je pod snegom led in pri šprintu navzgor in navzdol kot nora se mi zdi to kar normalna posledica. Vsekakor pa pazim na njeno prehrano (Royal Canin in Bosch) in po dlaki, kakcu in živahnosti (in apetitu ;))sodeč ji ne manjka nič. Bom pa pozorna če bi se to dogajalo prevečkrat.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: čara na 06 Februar 2015, 11:46:30
Čara hvala za nasvet :) ampak mislim da so zlomljeni kremplji (no 2 krempeljčka) posledica njene jage srne, ker je pod snegom led in pri šprintu navzgor in navzdol kot nora se mi zdi to kar normalna posledica. Vsekakor pa pazim na njeno prehrano (Royal Canin in Bosch) in po dlaki, kakcu in živahnosti (in apetitu ;))sodeč ji ne manjka nič. Bom pa pozorna če bi se to dogajalo prevečkrat.

Upam, da boste poskrbeli, da se tisti del ne ponovi. Sedaj je še toliko bolj nevarno za srne v tem snegu, jih čisto izčrpa, tudi manj hrane imajo na voljo. Srne so breje in potrebujejo vso moč in energijo za razvoj ploda in kotitev. Tudi kasneje, ko bodo skrbele za mladiče. Imam psico z izjemnim nagonom lova in lovskim nagonom (da zavoha svežo sled!)....Povodec je najin prijatelj ves čas in tek na povodcu, igra na slednem, spuščanje zgolj in samo stran od divjadi, na preglednih delih, kjer sam lahko 300% pozorna in pravi čas odpokličem. Žal, ko pes enkrat zalaufa za živaljo, ni več za zaupat.

Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 06 Februar 2015, 12:44:23
Na to da so srne zdaj breje pa nisem pomislila...kdaj pa imajo ta mlade?maja?bo na povodcu. Katerega psa pa imaš Čara?
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Panama na 06 Februar 2015, 15:52:18
Vecina zivali(ne samo srne)so zdaj breje, da bodo na pomlad mladicki. Upam samo da se mi ne bo spet prisel na dvorisce prekopicavat kaksen medved. :-\
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 19 Februar 2015, 10:08:01
(http://shrani.si/f/3o/qY/1xN0DPTH/unnamed-33.jpg)

(http://shrani.si/f/8/Fu/3V7AK7BV/unnamed-31.jpg)

(http://shrani.si/f/2t/e3/3OyUpz7D/unnamed-35.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 20 Marec 2015, 09:03:26
POMLAAAD PRIHAJA :o ;D

(http://shrani.si/f/2r/u2/221vD6FE/fbimg1426837569124.jpg)

(http://shrani.si/f/1U/iL/2M8ySDcL/fbimg1426837578445.jpg)

(http://shrani.si/f/3U/QE/1cNJinq4/fbimg1426837588975.jpg)

(http://shrani.si/f/2V/13K/ziKiNW1/fbimg1426837596906.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Panama na 20 Marec 2015, 11:23:21
Super model in krasno ozadje. :-*
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: gulu na 01 April 2015, 23:16:10
Primeren je za vse športe; je močan(mišičast), hiter in pameten, ter ima zelo dober voh...tako da reševanje,lov, zganjanje živine(predvsem večjih živali kot so krave) bikejoring, skijoring, canicross, agility... ni omejitev:)
glavno je da se veliko giblje in da je zaposlen-z iskanjem, prinašanjem, vlečenjem...

Hvala! :)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Kimi na 02 April 2015, 05:46:31
enkratno  :) :) :)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 28 April 2015, 08:58:28
Pomlad je tu ;D to pomeni manj lenarjenja in čas za akcijo in delo:) Naša punca že dela na mišični masi:)


(http://shrani.si/f/1R/JS/1lil7Cqi/102.jpg)
Kana mišica:)

(http://shrani.si/f/1v/11V/1DDHsfQ0/104.jpg)
watch dog:)

(http://shrani.si/f/n/94/3F4LpPt7/100.jpg)
treeing

(http://shrani.si/f/3u/10G/48QCgKbq/101.jpg)
Looove that head and look:) Kana pozer:)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Panama na 28 April 2015, 10:03:53
Uau!!! :o
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 01 Maj 2015, 20:58:08
MLADIČKI :o...vzrediteljica iz Češke, ki ima zelo dobre pse delovnih linij, išče nove lastnike še za 3 mladiče (sedaj so stari 8 mesecev). Psi imajo zelo dober rodovnik in imajo NALC registracijo. So pa solid blue-modre(Jethro), solid black-črne (Ebony) in black with tan-črna z ožigi (Tara) barve. Če bi kdo hotel dobrega psa in mu ni pomembna samo barva, naj jo kontaktira preko maila:[email protected]
Tole pa so slikce:
Jethro
(http://shrani.si/f/P/tH/37To0KkX/1/jethro.jpg)

Tara
(http://shrani.si/f/2Z/1T/aU92uUO/1/tara.jpg)

Ebony
(http://shrani.si/f/30/NO/ADEPIqY/2/ebony.jpg)

če koga zanima kateri od mladičev (ampak resno zanima, ne firbci), naj mi piše na privat mail, pa mu posredujem opis karakterja posameznega mladiča kot ga je opisala vzrediteljica, lahko pa se obrnete direktno nanjo.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 06 Maj 2015, 20:26:32
Obožujem pomlad...obožujem norenje po visoki travi...vonj po svobodi...obožujem svoje pse...in posvojenčka...zaljubljena sem v catahoule.....pri nas so vse živali ena velika družinica :)

(http://shrani.si/f/16/dU/17aLlxXd/dscn9339-001.jpg)

(http://shrani.si/f/M/Vy/XTLejrr/dscn9345-001.jpg)

(http://shrani.si/f/3a/2C/1safv60Q/dscn9348-001.jpg)

(http://shrani.si/f/18/on/1ZahHCQw/dscn9349-001.jpg)

(http://shrani.si/f/1B/kb/4M3bQBuB/dscn9367-001.jpg)

(http://shrani.si/f/2t/71/lD43ChQ/dscn9368-001.jpg)

(http://shrani.si/f/2W/m6/1BZa9kVP/dscn9392-001.jpg)

(http://shrani.si/f/2G/TW/2uDmxIbe/dscn9396-001.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: Nika na 07 Maj 2015, 07:27:33
Ziher tamali posvojenček uboga vsaj toliko kot psa  :-*
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 07 Maj 2015, 07:49:43
Ja je pridna-vedno v bližini Kane. Je pa smešno ko nas ljudje srečajo-a vi imate pa kar ovčko sabo?ja, mami ji je poginila pa je zdaj v družbi psov :D
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 18 Maj 2015, 12:15:12
...če koga slučajno zanima kako izgleda catahoula v živo, lepo vabljen na CAC HRUŠICA 31.5.15 in CACIB BLED I 20.6.2015...
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: xmark9x na 18 Maj 2015, 19:57:28
...če koga slučajno zanima kako izgleda catahoula v živo, lepo vabljen na CAC HRUŠICA 31.5.15 in CACIB BLED I 20.6.2015...

Mi pridemo na Hrušico pogledat :) Upam, da se srečamo ..
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 17 Junij 2015, 07:17:11
Da naredim malo reklame  ;D

V poletni številki revije Moj pes (izide 8. julija) bo predstavljena pasma catahoula . Model pa naša Kana  ;) Komej čakam :o
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 08 Julij 2015, 09:29:47

Takole smo uživali v vodi  ;D

(http://shrani.si/f/3n/k0/4MB2CUO5/dscn9998.jpg)

(http://shrani.si/f/20/Co/PTzWX1g/dscn0043.jpg)

(http://shrani.si/f/2r/P0/4wRI45gg/dscn0185-1.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 21 Avgust 2015, 09:24:37
(http://shrani.si/f/1x/vw/PAHDAbA/flyer2015-blue.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 10 September 2015, 11:12:48
V nedeljo, 13.9.15 bo v Domžalah, v Češminovem parku, dan odprtih vrat za vse ljubitelje živali. Med drugim se bodo predstavljale tudi pasme. Zato vabim vse, ki jih zanima pasma Catahoula, da pridejo in se v živo spoznajo s to pasmo ter našima 2-ma edinima predstavnikoma te pasme. Predvideno bomo na vrsti ob 12.50. Vabljeni!
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 09 November 2015, 14:52:28
...pošiljam nove slikice. Naša Kana je že polno odrasla lepotica  :)
(http://shrani.si/f/3g/uy/2opFSBB9/416.jpg)

(http://shrani.si/f/8/Oq/cmDCRSR/48.jpg)
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: čara na 09 November 2015, 18:05:31
Zelo lepa. Njej nič ne uide, ne? Vedno v pozoru kaj kje dogaja. Vsaj na fotkah.
Naslov: LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES
Prispeval: catahoula na 04 December 2015, 11:11:12
Ne, ona pa je res nenehno "na preži". Jo je prav težko ujeti da ni na nekaj pozorna ;)