Ši-cu [Shih Tzu]

Karmen_ss · 670791

Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
: 22 April 2006, 08:44:09
DOMOVINA: Tibet

PATRONAT: Velika Britanija

UPORABNOST: družen in spremljevalen pes

F.C.I. UVRSTITEV: št. standarda 208
                                   skupina 9 - družni in spremljevalni psi
                                   oddelek 6 - tibetanske pasme
                                   Brez delovnega izpita!

 
KRATEK ZGODOVINSKI ORIS: za domovino Shih-Tzuja velja danes Tibet. Beseda pomeni ˝ levji pes ˝, ki je nastal pred približno tremi tisočletji v samostanih in na tibetskem dvoru. Pisanih dokumentov o nastanku te pasme nimamo, mislimo pa, da je njegov nastanek mogoče povezati z budistično mitologijo, ki ima poseben odnos do pojma lev in ga obravnava kot božanstvo, zato so temu hoteli tudi ljudje približati videz psa. Psi so nastali verjetno v času vladavine Manjuri. To je bila močna vladarska hiša pred približno tremi tisočletji, ki je bila na oblasti skoraj tisoč let. Kasneje se takšni psi pojavijo tudi na Kitajskem dva tisoč let pred našim štetjem. Kitajci so pasmo razvijali naprej in jo ljubosumno varovali. Če je kdo v Tibetu ali na Kitajskem ukradel Shih-Tzuja, ga je doletela smrtna kazen. Dvor se je na ta način hotel zavarovati, da božanstvo, levji pes, ne bi zašel med nižje sloje prebivalstva. S tem bi budistična vera zgubila dragoceno relikvijo in tudi del svoje moči. Glas o tovrstnih psih pa je segel k nam že za časa Marca Pola, ki je po Svileni poti prišel na Kitajsko in tam videl take in njim podobne pse.
To so bili, kot nam opisujejo mongolska, kitajska in tibetanska zgodovina, v 13. stoletju običajno dvorni psi, izjemoma so imeli pravico živeti na dvoru zelo cenjenih in spoštovanih posameznikov. Kitajci so dobili največ psov kot darilo Dalaj Lame, sami pa takšnih daril niso dajali. Zanimivo je, da je zelo podobne pse dobil v dar kitajski cesar v šestem stoletju našega štetja iz najzahodnejše province cesarstva Fu-Lin, to je današnja Anatolija v Turčiji. Le-ta je bila politično in trgovsko povezana tudi z bizantinskim cesarstvom, ki pa se je v glavnem razprostiralo onstran Dardanel. Med drugim so v Bizancu poznali in cenili tudi maltežane. Marsikateri raziskovalec zgodovine psov meni, da Shih-Tzu morda izvira iz Sredozemlja. V Evropi se je pojavil v prvih letih tega stoletja.

SPLOŠEN VIDEZ: močan - čvrst, bogato odlakan pes z izrazitimi arogantnim značajem in krizantemastim obrazom.

ZNAČAJ: inteligenten, aktiven in čuječ.

TEMPERAMENT: prijateljski in neodvisen.

GLAVA IN LOBANJA: glava široka, okrogla, široka med očmi, kuštrava ( čop ) glava, z dlako ki pada preko oči. Bogati in dolgi brki in brada, dlaka raste iz nosu navzgor in daje značilen ˝ krizantema ˝ efekt. Gobec je precej širok, kvadratičen, kratek, ne sme biti zafrknjen, raven in porasel z dlako. Smrček črn, lahko je temno jetrn, pri jetrnih psih ali psih z jetrnimi lisami. Gobec je dolg od stopa do konca smrčka 1 inč. Smrček je raven ali rahlo zavihan. Vrh kože smrčka naj bi bil v isti ravnini ali rahlo nižje od spodnjega roba oči. Široko odprte nosnice. Pigmentacija na gobcu čim bolj neprekinjena.

OČI: velike, okrogle, postavljene dovolj narazen, vendar ne preveč izrazito, topel izraz. Pri psih jetrne barve, ali psih z jetrnimi lisami je svetlejša barva oči dovoljena, ne sme kazati beline okoli oči.

UŠESA: veliki, nošena spuščeno, nastavljeni nekoliko nižje od vrha lobanje, sta bogato odlakani, da se zdi, kot da se dlake ušes izgubijo ( združijo ) z dlako vratu.

DLESNI: široke, rahel predgriz ali kleščast ugriz, dlesni so ravne.

VRAT: dobrih proporcij, lepo odlakan, dovolj dolg, da lahko nosi glavo ponosno.

PREDNJE NOGE: komolci dobro postavljeni nazaj. Noge kratke, mišičaste in močnih kosti, ravne kolikor se da, čvrstost s širokim prsnim košem je dobro usmerjena navzdol.

TELO: daljše med vihrom (plečno višino) in korenom repa kot višino vihra (daljši kot višji). Dobro povezan in močan (čvrst), prsni koš globok in širok, ramena čvrsta, hrbet raven.

ZADNJE NOGE: noge kratke in mišičaste, ter močnih kosti, ravne ko gledamo od zadaj. Stegno ( bedro ) dobro zaobljeno in mišičasto. Noge so videti masivne, tudi zaradi bogate odlakanosti.

ŠAPE: okrogle, čvrste blazinice na šapah, videti so velike na račun odlakanosti.

REP: dobro odlakan, rep nošen veselo preko hrbta, postavljen visoko. Višina repa naj bi bila v isti višini kot vrh lobanje, zato da pes izgleda balansiran.

GIBANJE: arogantno, gladko, tekoče, prednje noge sežejo dobro naprej. Dober odriv zadnjih nog, kaže se tako, da pokaže blazinice.

DLAKA: dolga, gosta ne kodrasta, z gosto podlanko. Rahlo valovita dovoljena. Priporoča se, da se dlaka na glavi spne v čop.

BARVA: vse barve dopustne, bela lisa na čelu in bela konica repa zelo zaželena pri dvobarvnih psih.

TEŽA IN VIŠINA: 4,5 do 8,1 kg. Idealna teža 4,5 do 7,3 kg. Plečne višine ne več kot 26,7 cm. Tip in značilnosti pasme so najbolj pomembne in ne smejo biti žrtvovane zaradi velikosti.

NAPAKE: vsak odklon od zgoraj navedenega velja za napako. Napake, ki se naj bi sankcionirale naj bodo v sorazmerju s stopnjo.

N.B.: samci morajo imeti dve že na videz normalni in popolnoma v mošnjo spuščeni modi!

VIR: http://members.tripod.com/the-dogydog/208.htm

+1 točka



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #1 : 22 April 2006, 12:57:44
Karmen, imaš mogoče shih-tzuja doma?

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #2 : 22 April 2006, 14:38:07
Imam ja. Ravno zaradi tega sem odprla to novo temo, da si bomo lastniki Shih-tzujev in pa tudi drugi ljubitelji psov izmenjevali nasvete in se spoznali.
Kaj pa ti?


zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #3 : 24 April 2006, 23:24:59
Pohvalno, da si odprla novo temo. Sama doma nimam shih-tzuja, mi je pa vedno v veselje prebrati kaj novega o pasmah. Nam lahko malce predstaviš svojega pesjančka Sunnyja?

lp

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #4 : 13 Maj 2006, 19:10:18
No, moj Sanči bo kmalu star 10 mesecev...ne morem verjet kako hitro odraščajo. Še pred kratkim je bil tako majhen in sploh ni mogel skočiti na posteljo ali sedežno. Naučila sem ga nekaj vaj in sicer sedi, lezi, daj levo tačko, daj desno tačko, stoj, give me five, give me ten, dej lupcka, moj moj :) Nisem mogla verjet kako se lahko tolk majhni psi naučijo v tolk kratkem času takšne stvari. Sedaj že ve vse družinske člane po imenu in je tolk zanimivo, če se en nekam skrije, in rečemo, da naj ga išče. Ves zmeden teče po stanovanju. Ve tudi kaj pomeni prinesi žogico, spusti žogico in kje je žoga.
S česanjem nismo imeli probleme, ker smo po parih dneh, ko smo ga pripeljali domov navadili na česanje, kopanje, fenanje. Z mami prav uživamo, ko si vzamemo par ur za kopanje, sušenje in česanje psa. Užitek ga je negovati.
Konec maja gremo na drugo razstavo in se bomo začeli vsak čas pripravljati na hojo v krogu in stati pri miru na mizi ter kazati zobe.
No, to je zaenkrat vse, lahko bi še pisala in pisala, ker se mi je v teh 8 mescih, ko imamo novega družinskega člana zgodilo toliko lepega!...
Lep pozdrav od Karmen in Sanija


majchi_na

  • *
    • Prispevkov: 68
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 21 Maj 2006, 19:03:07
tudi jst imam shih-tzujko  ;D Karmen, boš pustila Saniju dolgo dlako čez poletje al ga boš postrigla?aja sem pozabla da razstavljaš...boš sodelovala na razstavi v Portorožu?



Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #6 : 25 Maj 2006, 23:33:01
To še premišljujemo kaj bi naredili z dlako, ko se je tok lepo navadil na česanje, pa še lepo dlako ima. V hrušico prideva ta vikend, v portorož pa še ne vem. Ti prideš v hrušico? Koliko je stara tvoja šicujka? Lepo, da si pisala :)

LP Karmen


majchi_na

  • *
    • Prispevkov: 68
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 27 Maj 2006, 16:05:46
ne pridem v Hrušico in ne razstavljam,ker je žal nerodovniška.v Portorož pa bom prišla pogledat ker mi je blizu :) Srečka je stara 4 leta in še malo več kot pol.



Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #8 : 27 Maj 2006, 17:48:24
Potem bi se pa lahko kaj večkrat videli, jaz sem v Portorožu več kot doma v Zasavju, ker tam študiram. Jutri bo v Hrušici veselo, saj bo mel dosti konkurence - prideta tudi Sanijeva bratca, sestrica ter polbratec :D
Danes bomo imeli še veliko dela za jutri. Zdaj, ko je star 10 mesecev, ima ful problemov z dlako. Vsak dan kakšen nov vozelj. Do kdaj izgubi vso mladičkasto dlako, kaj veš?


majchi_na

  • *
    • Prispevkov: 68
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 28 Maj 2006, 15:42:35
nevem kdaj se težave z dlako nehajo,vem pa da je okoli devetega in desetega mesca najhuje  :( sej bo kmalu mimo.kako je bilo na razstavi?



Kimi*

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 29 Maj 2006, 14:38:25
Pozdravljene,

tudi jaz imam psičko pasme shih-tzu in je seveda najbolj prisrčno bitje na tem svetu  ;D

Karmen skoraj prepričana sem da sem vaju s Sančijem videla prejšnji teden na sprehodu v Trbovljah. Sem bila ravno na obisku in sem malo špegala skozi okno in opazila šicuja in glede na barvo (ki je res zelo zanimiva) sem prepričana da je bil tvoj Sanči.

Od kje pa izvira Sanči? 

Glede dlake pa mislim da bilo tudi pri Lini najbolj naporno obdobje tam okoli 10 meseca in sem jo česala vsak dan (včasih tudi večkrat na dan) pa se je še kdaj našel kakšen vozliček. Sedaj jo češem vsak drugi dan (s tem da smo jo pred kratkim postrigli kar na kratko), je pa stara 15 mesecev. Je pa seveda odvisno tudi če gre za 'kavč' psa ali za takšne divjaka kot je Lina  ::) mi smo namreč veliko na sprehodih, na travnikih, v gozdu in vsepovsod, tako da imamo vedno veliko dela z dlako pa naj bo dolga ali kratka  ::)

Kako ste se odrezali na razstavi?

LPK

Društvo za pomoč živalim ŠNOFLJA
http://www.snoflja.si/
Informacije na tel. št.: 070 816 367 ali e-mail naslov: [email protected]
Moja srčica Lina: http://linak.moj-album.com/


majchi_na

  • *
    • Prispevkov: 68
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 30 Maj 2006, 22:12:53
ja,kako je bilo na razstavi?po slikcah zgleda Sanči čudovit tako da verjetno ste bili na razstavi zelo uspešni.ne glede na rezultat čestitam ;D



Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #12 : 31 Maj 2006, 21:18:33
Jah....razstava. Dobil je oceno odlično, v ringu smo bili mi in še en samec. Bili smo drugi. Ful smo meli zmedo na razstavi že takoj ko smo prišli. Preden smo si mi skoraj cel kamp postavili, sploh nismo vedeli, da smo že skor na vrsti. Nastala je panika, in smo v šusu odhiteli k ringu. Malo pred tem se mi je pa moj navihanček ulegel direkt v najhujš prah ob parkirišču, kar ga je bilo v hrušici :) Tako da bi blo najbol tist čas, da bi se še enkrat skopali.

V ringu bi moral biti miren in priden, ampak njega je vse drugo zanimalo zato se je kar sredi ringa vrgel na trebuh in noge nazaj (saj veste kako se smešno uležejo). Tako, da smo se sedaj odločili, da ga peljemo v pasjo šolo Švrk, da se tamali mal nauči, kako se mora obnašati, ko so drugi psi zraven. Pa še tud jz se bom dost naučila, ker se mi zdi da ni bilo dovolj prebiranje knjig in forumov in pogovarjanje z lastniki psov.

Po šoli bomo še na par razstav šli, če njemu ali nam razstave ne bodo všeč, bomo pa prenehali. Nam domačim je Sani že tako in tako najlepši in najboljši!

Kimi: Sančija smo kupili v Ljubljani pri vzrejni družini Peček. Iz kje pa si Kimi?

LP Karmen & Sanček :)






Kimi*

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #13 : 01 Junij 2006, 08:59:37
Glavno da je dobil fajno oceno.

Drugače pa imajo v KD zagorje sedaj tudi ring dresuro, če ti mogoče pride kaj prav se lahko pozanimaš, sicer je pa švrk menda itak najboljša šola za naše malčke.

Kimi je bilo ime moji prvi psički, šicujka je Lina :) Je pa iz MB, njeni vzreditelji so imeli samo to leglo in ne planirajo nadaljna vzreje, drugače pa sta mama in oče sta iz hrvašle (mama psarna pia bardo, oče pa letibo).

lpk

Društvo za pomoč živalim ŠNOFLJA
http://www.snoflja.si/
Informacije na tel. št.: 070 816 367 ali e-mail naslov: [email protected]
Moja srčica Lina: http://linak.moj-album.com/


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #14 : 01 Junij 2006, 11:31:51
V soboto gremo pogledat v Švrk šolo, kako to zgleda, potem se bomo odločili. Se bom pozanimala kako je glede KD Zagorje, hvala za informacijo.

A pol si ti iz Zagorja. No lepo, se bomo lahko bolje spoznali ko smo tako blizu. Prejšnji teden sem videla v parku v Trbovljah enga mladička shih-tzu. Tak srček je. Se mi zdi da nas je v Zasavju čedalje več lastnikov Shih-tzujev. 


Kimi*

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #15 : 01 Junij 2006, 11:56:43
ja iz Zagorja. Jaz sem do sedaj videla samo vaju pa še enega psička v Zagorju, upam da se bodo res malo bolje prijeli šicuji v zasavju  :) Mogoče si pa naju videla, odklar je Lina postrižena izgleda kot mladiček  ;D no pa itak je bol mini predstavnica svoje pasme tako da me večkrat vprašajo če je še mladiček  ;)

Društvo za pomoč živalim ŠNOFLJA
http://www.snoflja.si/
Informacije na tel. št.: 070 816 367 ali e-mail naslov: [email protected]
Moja srčica Lina: http://linak.moj-album.com/


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #16 : 01 Junij 2006, 12:50:06
Kako je pa ime Lininem očetu. Sanijev oče je tudi iz psarne Letibo, mama pa iz Tanya's Fairyland. Mogoče sta si pa tvoja in moj kej v sorodu :D

Kakšno hrano pa je? Kolkrat jo kopate?


Kimi*

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #17 : 01 Junij 2006, 14:11:58
Ja mogoče smo pa žlahta :) Ata je Santos.

Kar se hrane tiče je Lina že od nekdaj izbirčna da je kaj (moja krivda  :( ) tako da samo briketi ne pridejo v poštev, vedno moramo še kaj zamešati. Je pa tudi občutljiva na piščanca (ni še 100% dokazano) tako da smo trenutno na Arden Grange lamb & rice. Prej smo bile na nutro (je imela full lepo dlako po nutri) ampak se ji je ustavilo in kar naenkrat ni več jedla. Vedno pa seveda dobi zraven še malo zelenjave ali pa konzervico, kuhano meso, riž, jajčko ipd. Aja pa trdih briketov se ne bo pritaknila zato jih seveda namakam. Kaj pa Sani rad je? Katero hrano pa?

Kopam jo pa na 3-4 tedne, včasih na 14 dni pač spet odvisno od več dejavnikov. Ker je zelo občutljiva do sedaj še nismo odkrile pravega šampona in balzama. Poskusile smo že 1 All systems in Bio groom. Pri prvem odpade vse, pri drugem ji balzam ustreza šampon pa ne, tako da ponovno iščemo dober šampon  ???

Kolikokrat pa kopaš Sanija in katere šampone uporabljaš?

lpk

Društvo za pomoč živalim ŠNOFLJA
http://www.snoflja.si/
Informacije na tel. št.: 070 816 367 ali e-mail naslov: [email protected]
Moja srčica Lina: http://linak.moj-album.com/


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #18 : 01 Junij 2006, 16:28:08
No od Sančita oči je pa Diablo.  :) Tak čist črn je. Zanč v Vrtojbi sta se s Sanijem spoznala.
S hrano je pa tko. Zdej mamo Hills, probal smo Eukanubo, pa je ne mara, Nutro mu je kar všeč, pa Royal Canin tud. Hills smo zdej vzel sam za probo, da vidimo, kako mu ustreza. Naš ma tud najraj tist kar mi jemo, zelo rad ma zelenjavo razen graha, koruze in ohrovta. Zelo rad ima solato (nekisano in nesoljeno seveda). Mi tudi kdaj zmešamo mleto meso, riž in pa jajčko.

Zdaj smo po nasvetu Ružice iz Zagreba kupili kozmetiko Jean Peau in se mi zdi super. Probaj to, mogoče bo uredu. Jaz sem to kupila v Mr. Pet. Preden ga razčešem, pa ga pošpricam z Gimborn sprejem. Dlaka se lažje razčesava in se tako manj lomi.

Kopamo ga na 2 tedna. Pozimi smo ga kar pogosto, ker je bil za vsak čist moker, in je itak šel direkt v bano. S kopanjem nimamo problemov, fena se je pa sedaj kr navadil, tako da mu je že kar všeč, da mu pihlja topel vetrček.
LP Sanko & Karmen
 


Kimi*

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #19 : 02 Junij 2006, 14:38:43
Ja vem kdo je Diabolo, sem ga videla na razstavah - pravi mali velkan  ::)
Jean Peau kozmetika je pa naslednja na vrsti, sem že slišala pa se nekako še nisem odoločila zanjo, jo imam pa v mislih in sigurno jo bom v bližni prihodnosti preizkusila. Smo imeli pa vmes še plivasept, ki ga dobimo pri veterinarju, in po njem ima super kožo, pa grozno dlako (sem porabila par mesecev da sem jo spet spravila v zadovoljivo stanje) ampak nam je pomembnejša koža.

Poročaj malo kako bo šlo pri švrku in če si se kaj zanimala na KD Zagorje.

LPK

Društvo za pomoč živalim ŠNOFLJA
http://www.snoflja.si/
Informacije na tel. št.: 070 816 367 ali e-mail naslov: [email protected]
Moja srčica Lina: http://linak.moj-album.com/


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #20 : 03 Junij 2006, 22:43:16
Danes smo šli v Švrka in mi je blo ful všeč, tko da bomo kar tja hodili. Naslednjo soboto gremo spet, zdej imava s Sanijem dve domače naloge in že kar pridno vadiva.  ;D  Tudi vse vaje, ki jih moramo izvajati tam lepo pridno dela, ni večjih problemov. Upam da bo šlo tko naprej. Zdaj se počasi navajava tudi na kliker.
Do kdaj traja poberteta poberteta pri šicujih? Ker mislem, da ga zdej tale čas, ko je star 10 mesecev mal meče :)





Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #21 : 04 Junij 2006, 13:18:53
Zanima me tudi, kako kaj srkbiš za ušesa. To je naš največji problem kar se tiče nege



LP Karmen


majchi_na

  • *
    • Prispevkov: 68
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 04 Junij 2006, 13:53:27
u kolko sta napisali.lepo da se Sani pridno uči vaj  ;D Srečki občasno populim dlakice po ušeskih in jih obrišem z vlažno vato.to je vse in še ni imela problemov z ušesi...no razen lani ko ji je šla trava v uho ampak to so težave druge vrste.



Kimi*

  • *
    • Prispevkov: 41
    • Točke: 0
Odgovori #23 : 05 Junij 2006, 09:45:46
Lino pri 15 mesecih še kar meče ;D  upam da jo bo še dolgo ker je tako prisrčna s svojimi forami  ::) Včerj npr. se je spravila nad svojo blazino, jo srtgala in vso notranjost razmetala po celi spalnici. Se mi je zdelo da je malo preveč tiho in sem šla pogledat in  :o me je kap. Sem jo hotele kregat pa je moj fant začel noreti naj jo slikam ko je tako prisrčna in seveda sem jo, na koncu pa na kolenih pobirala miniaturne delce blazine  :(

Z ušesi tudi mi nismo imeli težav, včasih ji pri česanju malo populim dlake, pa kadar gremo h frizerju ji tudi populi dlake v ušesu, drugega pa nič.

Malo napiši kaj se učite v švrku, mogoče še nam kaj prav pride  ::)

Društvo za pomoč živalim ŠNOFLJA
http://www.snoflja.si/
Informacije na tel. št.: 070 816 367 ali e-mail naslov: [email protected]
Moja srčica Lina: http://linak.moj-album.com/


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #24 : 14 Junij 2006, 21:38:32
Jaz sem mu zadnjič tudi poskušala puliti dlake iz ušes, pa je skoz jamral vmes... sam se vse more navadit.

Zdej smo se učil prostor, pa razstavno pozo (kazanje zob, stoj, hoja v ringu), pa spoznali smo kliker. S sanijem se dosti teh vaj učiva tudi doma. Prostor že zna, zobe tud kr dober kaže :) , pa tud na kliker se že odziva. Pridni so ti naši kužki. :)  Kar za polupčkat  ;D


majchi_na

  • *
    • Prispevkov: 68
    • Točke: 0
Odgovori #25 : 15 Junij 2006, 13:15:15
tudi moja je prvič jamrala ko sem ji pulila dlake iz ušes ampak potem se je navadla.
tej naši kužki so pa res za polupčkat vsi po vrsti :)



rapgirl

  • *
    • Prispevkov: 2.898
    • Točke: 9
Odgovori #26 : 03 Julij 2006, 18:00:16
Jaz pa dobim svojega shih tzuja jutri. In to komaj čakam!!

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."


Karmen_ss

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 1
  • Naš Sunny
Odgovori #27 : 03 Julij 2006, 19:03:24
joooooooooooooooooooooooooooo ooooj  :D jjjjjjjjjooooooooooooojjjj... ...... kolk komi čakaaaš... men je šlo tist dan cel dan na jok k sm čakala, pa nism mogla spat.....
:) ja fajn ..in?? je fantek al punčka? kako mu/ji bo ime??
boš vidla ko spat ne boš mogla, ker ga boš celo noč gledala, kako diha, kako ma očke zaprte, kako se uleže, pa kok je smešen ko kolca :) skoz sem ga opazovala mojga pikeca :D
Dej obvezn piš da poveš kakšni so prvi vtisi:)


LP Karmen


rapgirl

  • *
    • Prispevkov: 2.898
    • Točke: 9
Odgovori #28 : 03 Julij 2006, 21:42:05
Je fantek in ime mu bo Pan!

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #29 : 03 Julij 2006, 22:00:23
Eno vprašanje...ali vaši kužoni imajo podlanko ali ne? In kako zgleda ob menjavi dlake. Jo tako grozno menjajo kot pasme s podlanko ali je izpadle dlake in razlikke v gostoti dlake manj?

Rapgirl čestitke za malega pikca. Verjetno ga boste imeli v hiši?

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com