Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 746005

MANDY

  • Gost
Odgovori #2040 : 21 Avgust 2014, 15:38:46
Pozdrav
 Margo je uživala, odveč so bile skrbi anee. Margo ima čudovit značaj, malce samosvoj ampak v pravi meri, da ni nikoli dolgčas.
Tako kot nam ne Mon Ami je bila na svoji prvi agility tekmi in je pokazala, da se njej ne ukazuje temveč se z njo sodeluje. Drugače gre na tisto oviro, ki je bliže ali pa je bolj priljubljena. In čeprav je Melisa besna se sploh ne "sikira" ampak veselo odrepa naprej. Pa še dokazala ji je, da so igrače sicer super ampak proti dobrem priboljšku niso nič  :-*  in če ga ne dobi od nje ga išče in ukrade. Tako je v torek pojedla mesečno zalogo priboljškov, ki jih je ukradla iz nahrbtnika za treninge.  >:D Danes je prežvečila  >:( >:( , gobo za v filter v akvariju in naredila luknjo v copat  >:D >:D.
Bella pa je bila zelo pridna in zmagala na agility tekmi v Avstriji. Običajno ji čisto malo manjka do stopničk tokrat je uspelo, pridne obe.
 

Mon Ami je bila lepa in pridna na razstavi v Splitu.







Več o tem in našem potovanju na naši int. strani.

http://mybears.webs.com/dejavnostactivityshows.htm

http://mybears.webs.com/dejavnostactivityshows.htm

http://mybears.webs.com/2014pobalkanu.htm

Tole je pa Mayk, ki prosi za priboljšek.


V sredini je bratec Max, ki je zmagal na svoji prvi razstavi   :)






MANDY

  • Gost
Odgovori #2041 : 22 Avgust 2014, 22:17:32
Pozdrav

To je Maxim, moj srček zlati   :-*  :-* Še malo, odštevam dneve, ko bom njega Makka in Maylota končno cartala.





[imghttp://s3.mojalbum.com/15625283_17861465_21898688/avgust-2014/21898688.jpg][/img]



renata_

  • *
    • Prispevkov: 183
    • Točke: 0
Odgovori #2042 : 25 Avgust 2014, 13:13:22
Bravo Mateja, ste pridni. A Mon Ami že pri 15 mesecih tekmuje in preskakuje 60 cm?


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #2043 : 25 Avgust 2014, 13:50:05
Tam imajo 60cm ovire. Saj ni noben problem, če je pes fit, mišičast, v kondiciji, če se delajo ciki/capi, da se sklepi razbremenijo in če se je začelo postopno. V tej dobi je že varno-če so predpogoji izpolnjeni. Sploh, če je sorodstvo brez problemov z okostjem.

Važno je, da se ne dela veliko ponovitev in pa enih in istih gibov.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


MANDY

  • Gost
Odgovori #2044 : 26 Avgust 2014, 10:21:08
 :) Ja, kot je napisala Čara.
 Na treningih skače nižje samo par skokov  za občutek na tej višini, in trenutno precej nagaja tak da ima veliko kazenskih minut  >:D  .
Poskušam z čim manj ostrimi ovinki (ciki..) bolj v dolžino z veliko tunelov. In ker nas je kar dosti na treningu se z teki res ne pretirava, ona bi tekla več. In se dere - laja ko zmešana ker mora čakat. Sem se spomnila Tomasa, ki jo je prijel za taco in vzkliknil saj ima mišice kot Švarceneger, ha ha. Pri njej kondicija ni problem prej tehnika in ubogljivost.  >:D :-*



MANDY

  • Gost
Odgovori #2045 : 01 September 2014, 11:13:43
 :) Pozdrav, ej kako čas teče tri leta bo že, ko smo imeli prvo Bellino leglo šest prekrasnih medvedkov, ki so zdaj odrasli in zelo pridni kužki.
 Prvič je vedno nekaj izjemnega in posebnega in spomini so lepi, zelo lepi.
Vse najboljše  :-* :-* :-* :-* :-* :-* Šap, Toy, Thor, Toya, Tischa in Tedy.
Upam, da se kmalu vidimo, hvala lastnikom.











pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #2046 : 10 September 2014, 15:21:04
lep pozdrav od mokre Margo, da ne bo kdo rekel, da je predebela  ;D privezana je pa samo zato, da ne bi spet laufala v morje, ker je ravno stuširana ::)


MANDY

  • Gost
Odgovori #2047 : 11 September 2014, 10:20:44
Ej Maja tole  pa Margo ni bilo všeč  ;D :D , je pokazala kako dolg jezik ima.  Upam, da si jo kmalu spustila nazaj čofotat, uživačka mala.  ;)



MANDY

  • Gost
Odgovori #2048 : 01 Oktober 2014, 11:06:12
 :)   Pozdrav  nekaj slikic imam za vas

Bella in Mon Ami sta bili na agility tekmi Zagorje ob Savi.
 In Bella je bila tako navdušena, da teče z Meliso da je kar odletela in nič poslušala  :-* Melisa ni bila nič huda nanjo saj že dolgo nista trenirali in veselje ter hitrost sta bili neprecenljivi.
Presenetila je Mon Ami, ki je za spremembo ubogala in oba teka pretekla brez napak, naredila prvi pogoj za A2 in skupno osvojila 1 mesto.
Bila je neverjetna, upam, da se bo še ponovilo. Svoje je seveda napisala na našo stran-Forum.



Mogoče bodo letos obiskale še eno tekmo v Avstriji, ker zaradi šolskih obveznosti drugače ne gre. Drugo leto pa zopet .

Na žalost nismo odšli na Nizozemsko (zdravstveni problemi), tako ni slikic naših fantov, ki so uživali v družbi 40 schapijev. Bila sta pridna, naš Makk pa bo v kratkem očka  :o :D :P.  Na Maxima pa čaka nevesta iz Nemčije spomladi drugo leto, ja prva šarmerja sta.

Pretekli vikend smo bili na razstavi v Avstrijskem Tullnu. Bilo je super Mon Ami je osvojila dva naziva CAC in zelo smo uživali v sprehodih in rolanju okoli mesta.
Nekaj slikic schapijev na razstavi (fotoaparat mi zelo nagaja, slike niso lepe).

Najmlajši kuža-- IZZMO GISMO OF HAIRY GRASSHOPPERS


Odrasel pes--Feeling du Jardin des Lucioles


Naša princeska-- Mon Ami


V družbi psičke iz razreda prvakinj


In še najlepša



Lep dan želim Mateja





pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #2049 : 02 Oktober 2014, 11:09:05
bravo, Mon Ami! mi je pa zanimivo, da je vsakič bolj svetla...samo še glava vztraja pri rjavi barvi  ;D

meni je pa končno uspelo slikat Margo in Melu na sprehodu, smo jih komaj prislili, da sta se približno nastavile za slikanje in zdržale nepremično za fotografijo  :o



pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #2050 : 02 Oktober 2014, 11:21:30
pa še ena  :)

me kar jezijo te omejitve kvalitete slik! >:(


MANDY

  • Gost
Odgovori #2051 : 03 Oktober 2014, 12:26:14
 :) :-* :) kako sta luštni   :-* , veš kaj sem pomislila   :) , samo še Thor manka zraven  :P



MANDY

  • Gost
Odgovori #2052 : 08 Oktober 2014, 10:20:46
 :) Pozdrav evo nekaj slikic iz razstave v Lipici, bilo je lepo k sreči brez dežja. Več je napisala Mon Ami v svojem Forumu.







Uživali smo v raziskovanju okolice in slučajno odkrili (iz Lipice ni smerokazov) pot ŽIVI MUZEJ KRASA priporočam vam, zelo lepo označeno. Po glavni makadamski cesti je lahko malce tečno zaradi kolesarjev vendar so dobro označene zanimivosti ob cesti, res zelo zelo lepo.

Kdo je glavni se ve in vidi. ;D









V nedeljo pa smo pohajkovali okoli Izole




[imghttp://s3.mojalbum.com/15625283_17811994_22000597/razstave-2014/22000597.jpg]http://[/img]






MANDY

  • Gost
Odgovori #2053 : 16 Oktober 2014, 12:23:51
Lep pozdrav, pri nas se še kar dogaja.
 V nedeljo smo se dobili na sprehodu z lastniki naših mladičkov, bilo je zelo lepo.
 Vesela in hvaležna sem, da so si vsi odtrgali malo časa za skupni sprehod.
 Hvala vsem, schapiji so uživali in jaz sem vesela, da imajo vsi tako dobre lastnike, res je to lepo videt in samo upam, da bodo tudi naši naslednji malčki imeli takšno srečo. Hvala še enkrat.  :)

Več je napisala Mon Ami in tudi fotografije so na foto strani  http://mybears.webs.com/apps/photos/album?albumid=15753423 


KONČNO, končno, nedelja je bila čudovita, saj je Šefici uspelo sklicat lastnike mojih sorodnikov pol bratcev in sestric na pasji sprehod ob Savinji.  :) :)  In prišla je sestrica Margo, pol sestrica Toya, pol bratci Tedy, Toy, Thor manjkal je samo Šap-škoda.
  Ko so me končno spustili iz avtomobila sem bila presenečena in takoj sem našla Margo s katero imava posebno prijateljsko renčanje,  :-*  tako se začne najino divjanje in nikoli se ne skregava. Margo je bila še malo zaskrbljena ker njene Šefice še ni bilo nazaj, zato sem malo divjala z Toyo.
 Toyo že poznam, ker smo se poleti večkrat igrali skupaj je majhna, spretna, izmuzljiva in vražje hitra, pridružil se nama je še Toy, ki ima super obrate to bo treba vadit    ;D :-* >:D . Tedy in Thor pa sta bila pravi tečnobi  >:D , nagajala sta mami Belli in skoz skakala po njej, bila je zelo, zelo huda. Pokazala jima je zobe ampak tem trdim glavam ni nič zaleglo, čisto nič, tak, da sta na koncu pristala na povodcu, prav jima je. Mama Bella je bila zelo huda, zato je z Šefom raje odšla domov mi pa ob Savinji do Celja.
 A ja, skoraj bi pozabila z nami so šli še borderji Megi, Blis, Asja in pudeljček Čuki. Zelo lepo smo se razumeli, Margo je sicer poskušala malo nagajat Megi a ji je le ta pokazala svoje zobe, zato jo je raje pustila pri miru in se zabavala z mano.  ;)
 Še preden smo krenili na pot smo se ohladili v potočku, bil je res topel dan. Zato smo ob vsaki priložnosti skočili na ohlajanje v Savinjo.  Kdor je prvi opazil potko do reke je hitro krenil navzdol in nato v ravni vrsti vsi za njim, prava četica koraka, hi hi.  ;D :D  V Celju smo morali na povodce, no ja ti ljudje, brez veze, saj smo bili utrujeni, vroče nam je bilo in bi bili vsi pridni. A baje nas je bilo preveč, pf kakšen izgovor. V mestu so šefi pojedli pizzo in mi  ??? čakali smo pod mizo a bo kaj padlo dol. Jaz sem hitro obupala, ker poznam Šefico in vem, da od nje nič ne pade, sramota  :'(  zato sem raje malo zadremala pod mizo, ostali so bili bolj vztrajni. Smo pa vsi čuvali mizo in naše gospodarje, ko je mimo prišel kakšen kuža (ki nas seveda ni videl) smo zagnali tak cirkus  >:D >:D . Ljudje pri sosednjih mizah so bili začudeni in so se smejali, ker sploh niso vedeli, da smo tam  ;) , logično če smo pa pridni kužki.
 Bilo je zelo, zelo lepo divjat z prijatelji. LP Mon Ami








pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #2054 : 16 Oktober 2014, 13:24:48
je mon ami pozabila omenit, da so vsi združno tudi obkolili vsakega, ki je imel kakšen priboljšek  ::) super je blo!


MANDY

  • Gost
Odgovori #2055 : 16 Oktober 2014, 15:33:45
 :) ;D :D a ja, to pa jaz ne vem, sebe pa noče "šimfat" pa itak je znano celemu vesolju, da so poklicni fehtači. A so uspeli vse pobrat iz žepov ?? :) . Jaz nimam na sprehodih nikoli sabo priboljškov, izkušnje in preveč raztrganih žepov  >:(.
Zato sem imela samo občasno kakšen obisk in poljubček od Toya, Toye in Mon Ami   ;) :-[



MANDY

  • Gost
Odgovori #2056 : 16 November 2014, 20:42:41
 :) Pozdrav
Vse poti vodijo v Rim, no tudi naše preteklo potovanje je vodilo do Rima. Nekaj slikic imam za vas.
 Več je seveda na naši strani, moji in od Mon Ami vtisi ter nekaj fotografij.
http://mybears.webs.com/italijarim2014.htm
http://mybears.webs.com/apps/photos/album?albumid=15776579
http://mybears.webs.com/apps/forums/topics/show/12551853-pise-mon-ami?page=2









LP



MANDY

  • Gost
Odgovori #2057 : 06 December 2014, 18:38:35
 :) En lep pozdrav
Nekaj novičk od naših kosmatink.
Tista na katero sem najbolj ponosna je, da sva z Mon Ami opravili BBH izpit. Bila je zelo pridna, samo ležat v mokri travi in blatu ni hotela. Ampak na to sem itak že prej računala  :P ;) . Ponosna sem, ker sva se sami učili in naučili vse potrebno, na izpit bi šle že prej a še ni bila dovolj stara, ko so naši imeli izpite. Zato sva malo zabušavali, zdaj pa naprej na like za RO. Veliko že zna, samo pozabit mora avtomatsko usedanje  ::) in osvojit mizo. Upam, da bova drugo leto tekmovali in opravili tudi RO izpit. Pridna je zelo, zelo pridna.

Še slikica v koraku, ej pozorna pa je



Pa še Margo je danes opravila izpit BBH, BRAVO MARGI in MAJA  :-*   :-*  v nemogočih blatno, deževnih pogojih  :-X . To se vidi tudi na sliki, če jo sploh prepoznate.

[imghttp://s3.mojalbum.com/15625283_17879471_22121078/srecanje-2014/22121078.jpg][/img]




MANDY

  • Gost
Odgovori #2058 : 06 December 2014, 18:39:54
UPS najbolj pomembna slika mi je ušla  :'(




MANDY

  • Gost
Odgovori #2059 : 11 December 2014, 10:03:54
 :) ;D MI IMAMO VIŠEK SCHAPI ENERGIJE. Želi kdo  :) :P :-*



MANDY

  • Gost
Odgovori #2060 : 18 December 2014, 20:24:28
Pozdrav
Še ima kdo kaj fotografij schapijev, kdorkoli, da ne bodo samo moje kosmatinke na forumu  :-[ :-[ .
No tako smo uživali prejšno soboto in se po dolgem času potepali pod Mrzlico.

Z nami je bila tudi bišonka Pupa, ki se je lepo ujela v naše kredelo.



Mon Ami je ukradla Melisi kapo in začel se je boj, kapa je preživela  :P.







Mak in njegova prijateljica Maureke



Leteči Mak, ki ima 5 mladičkov  :-* :-*


Cukrčki mali  :-* :-*







LP



MANDY

  • Gost
Odgovori #2061 : 23 December 2014, 10:52:04
 :) ;D Pozdrav imam eno prelepo fotografijo  ;) :)

Melise in Belle, ki sta v soboto stale na stopničkah  :-*.
 V Prestranku na agilty tekmi sta bili skupno drugi, lepo sta se ujeli in pretekli dva teka brez napak, sicer bolj počasi kot borderji a zanesljivo.



A ja pa da ne boste mislili, da Melisa Bello boža, ne komaj je rešila priboljške zmagovalca, ker jih je hotela ukrast.
Ji je morala prav pred nos pomolit njeno nagrado, da je dala mir  >:D >:D :-*

Z Mon Ami pa se tokrat nista ujeli, bo naslednjič bolje. Mona je pred tekom splezala na palisado.
 Melisa jo je videla samo ko je padla grdo na tla, skrbelo jo je, da si je kaj naredila. In tekli sta takoj za tem, čist razglašeno. :-* ;)

Dobila sem še eno fotografijo, speče princeske Mystic




In naše jutranje potepanje po Kopru.
Tako nagaja in iziva mamo Bello







MANDY

  • Gost
Odgovori #2062 : 23 December 2014, 10:54:17
 Vsem želimo srečno, zdravo, veselo 2015





pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
Odgovori #2063 : 05 Januar 2015, 20:54:53
mini šapiji od Maka, prečudoviti! :-*

da ne bo preveč grozen ta mraz prilagam eno poletno in eno zimsko sliko  :)





vse najlepše v letu 2015!


renata_

  • *
    • Prispevkov: 183
    • Točke: 0
Odgovori #2064 : 08 Januar 2015, 21:00:43
Najprej vsem SREČNO 2015. Naj bo res srečno, saj če bo sreča pravijo, bo tudi zdravje in vse ostalo  :).

Ker se že nekaj časa nisem oglasila, ne bom opisovala naših pol leta starih pripetljajev. Če koga zanima, si lahko vse prebere na naši spletni strani https://sites.google.com/site/slomartuft/. Ta je končno spet posodobljena  ;).

Je pa potrebno poudariti, da smo od vzrejne komisije kluba ''Vereniging de Nederlandse Schapendoes'' dobili potrditev izbranih samčkov za drugo leglo naše Kat.
Če niste dokončali seznama želja za leto 2015 (še vedno je čas, saj ni minila niti polovica januarja), lahko nanj pripišete, da si želite malo, mehko kepico pasme s čudnim imenom in mi se bomo potrudili, da vam željo izpolnimo.



Paritev pričakujemo proti koncu januarja, mladičke pa konec marca 2015.

Bodočo mamico Kat in Fibby, mladičko iz njenega prvega legla, boste lahko srečali tudi naslednji vikend, 17. in 18. januarja na Cacib Ljubljana I in II.


MANDY

  • Gost
Odgovori #2065 : 09 Januar 2015, 14:08:39
 :) :) ;D Pozdrav same lepe novice, tudi pri nas smo se odločili, da bomo letos imeli mladičke. Še zadnjič bomo parili Bello in če bo vse potekalo po načrtih bodo naši medvedki poletni lumpi.

Z veseljem vam sporočam, da smo se odločili da bomo Bello (Isabella les Ours Gentils) spomladi parili z postavnim samčkom Brami (Brami Viens Brien a Moi).

Bella in Brami imata opravljene vse zdravstvene teste pozitivno,tako, da bodo mladički zdravi medvedki.

Bramija smo večkrat srečali na razstavah in ima čudovit značaj, zelo je prijazen, vesel in po besedah lastnika preveč rad tala lubčke (meni jih ni nikoli dovolj) pravi šarmer je. Čudovit kuža je in upam, da se bo vse izšlo po naših željah in načrtih ter bodo poleti mali medvedki na voljo tudi vam.

Za informacije in rezervacije smo dosegljivi na  [email protected] 041 449 096.

 

 http://mogli.webs.com/bramissite.htm

 
Pričakovani so mladički vseh barv rjavi, rjavo-beli, črno-sivi, črno-beli mamica Bella vedno poskrbi za pestrost barv in čudovit nagajiv značaj svojih otrok.
 



renata_

  • *
    • Prispevkov: 183
    • Točke: 0
Odgovori #2066 : 10 Januar 2015, 00:30:17
O Mateja, lepo. Ste pa pohiteli z najavo  ;).

Bikkel pošilja vsem prisrčne pozdrave  :-*.
Tako kot naši Kat bo tudi njemu to drugo leglo. Ima 5 mladičkov in v kombinaciji s prav tako črno-belo damo je oče 2 samičk in 3 samčkov, od tega so 4 črno-beli in en črno-siv.



Prav zanimivo bo videti kakšno barvno presenečenje nas čaka tokrat  :o.


MANDY

  • Gost
Odgovori #2067 : 11 Januar 2015, 16:15:02
 :) Ja bila je težka odločitev cele družine.
 Moja želja je bila, da bi Bello parili že jeseni vendar je bilo preveč zadržkov od drugih članov družine.
V upanju da bomo obdržali eno samičko doma je bila odločitev veliko lažja  :) .
 Nekaj fotografij bodoče mamice Belle in očka Bramija.












MANDY

  • Gost
Odgovori #2068 : 11 Januar 2015, 16:23:22
 :) in nekaj "za dvigovanje sladkorja" Makk-ovi mladički, ki počasi odhajajo v svoje domove.


Tale je pa čisti očka  :-* :-*


Še pozdrav od Mystic, ker je bila poleti postrižena še nima prave dlake drugače pa je zelo pridna in priljubljena daleč naokoli.


Upam, da mi Maja ne bo zamerila ampak Thor je tako lep in veter mu naredi dobro frizuro.


Še Tischa, kopija mamice Belle



renata_

  • *
    • Prispevkov: 183
    • Točke: 0
Odgovori #2069 : 11 Januar 2015, 17:01:36
A paritveno kombinacijo vam je odobril nemški klub Interessengemeinschaft Schapendoes (IGS)?