PeSjanar.Si Forum

Mačkoni => Prehrana mačk => Temo začel/a: irenchy na 03 Avgust 2005, 16:03:22

Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: irenchy na 03 Avgust 2005, 16:03:22
ze predvcerejsnim je nasemu mackonu zmanjkalo briket, ostala je sicer se ena konzerva in je potem dobil to in se nekaj mesa od pesjana. No in preden sva se midva z ocijem zmigala in odpravila po nov zakelj je bla ura takoj pol devetih. in vse je bilo , zaprto razen zootica ... tako, da potem smo pac vzeli od hillsa brikete... kdo daje mackonom to hrano??? aja kupila sem nature best s tuno!

lp
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: T.M.T na 03 Avgust 2005, 17:38:33
Irenchy jaz sem jo dajala...no jo še.Moji so kar padli vanjo...ne vem...meni se zdijo čist ok.
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: irenchy na 03 Avgust 2005, 18:29:14
no lepo. Danes, ko jo je dubil hillsa ga je zelo rad pojedel. upam samo, da ne bo kaksnih tezav pri dlaki, kozi, iztrebkih ... bomo videli ...

p
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: trigi na 03 Avgust 2005, 18:34:21
Hill's, vsaj kar se tiče pasje hrane, je za moje pojme zelo kvalitetna, Smart ki ima dostikrat probleme z alergijami na hrano, z hillsom ni imel težav, vsaj ne da bi se spomnil.

Tako da lahko o Hill'su rečem asme lepe stvari :) Samo cena je pač malo višja.

LP, Črt
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: irenchy na 03 Avgust 2005, 18:39:05
hehe...jaz imam pa ravno na pasji strani slabe izkusnje. bomo videli kaj bo z makonom...mislim, da ne bo problemov. glede cene pa ni problema ... jaz izberem, starsi kupijo ;D ;D ;D ;D...bolje dati malo vec... pa naj dobro in tok al tok zdravo je...saj ljudje tudi radi jemo dobro. :D ;) ;D ;D ;D :) :) :) :)

lp
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: T.M.T na 03 Avgust 2005, 20:21:59
Hehe jaz sme tudi pri Ronču videla...imam bokserko v varstvu in ona je na Hilsu.Pa ga ne je.In pol prid ven...teče k Ronovi posodi Chappy pojest,Ron pa Hill's.Pol pa Tjaša huda,ker sta zberčna ;D :D.
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: Petra na 03 Avgust 2005, 23:01:30
moj pes je po hill'su dobil težave s prebavo, ki smo jih urejali nadaljne pol leta in prhljal >:(
pa ta hrana naj bi bila prvo veterinarsko priporočilo?
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: trigi na 04 Avgust 2005, 08:02:00
Oj :)

Torej povzetek bi bil, pri psih imamo z Hill'som zelo različne izkušnje :)

Pri mačkih pa sploh nimamo pojma :)

No, drugače lahko rečem da smo pri hrani za mačke mi zelo zadovoljni z Bosch.
Pa tudi Technical je po mojih izkušnjah vredu hrana.

LP, Črt
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: katya na 04 Avgust 2005, 16:16:50
No jaz svoji Kaliki devam Hills-a pa nimam nobenih problemov...sicer ji dajem tudi Royal-a pa včasih kakšen dan tudi vrečkico od Whiskasa,da ni samo ena hrana...pa vedno prileti k Hills-u pri Royalu pa mal nosek viha.No dlaka je sijoča in mehka,iztrebki so vsakodnevni in "lepi"...No na kratko ni problemov.
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: irenchy na 04 Avgust 2005, 16:36:43
ok za enkrat je super in sem zadovoljna....
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: Marko na 04 Avgust 2005, 17:28:41
ok za enkrat je super in sem zadovoljna....

Ej, to je hrana za muce. Ne pa zate! Hahaha  ;D ;D ;D ;) ;) ;D ;D
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: T.M.T na 05 Avgust 2005, 19:13:16
Torej povzetek bi bil, pri psih imamo z Hill'som zelo različne izkušnje :)

ki smo jih urejali nadaljne pol leta in prhljal >:(

Psi in Hill's,ter moje izkušnje:
 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( :-[: KLIK (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=153.new#new)
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: *nastja* na 15 September 2005, 16:50:58
hmmm ... ja no ... a ni tko, da nekateri psi dobijo prhljaj po nekateri hrani, drugi pa spet po drugi vrsti hrane. Mislim da je Indi 1× jelu chappyja ... mi je žal da ga je ... je dobil prhljaj pa še drisko je imel. Potem smo prešaltali na pedigree ... to je še kr vredi ... sam zdej pa je mami vidla v vrtnemu hramu 13 kiL nutro choice, al kk že, za 11 tisoč, mislim, da bomo neki v tej smeri (choice) kupl zdej ... upam, da bo to vredu, .. pa da ne bo problemov (prhljaja, driske, itd.) ;D :D
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: puppa na 15 Oktober 2005, 22:33:00
moj pes je po hill'su dobil težave s prebavo, ki smo jih urejali nadaljne pol leta in prhljal >:(
pa ta hrana naj bi bila prvo veterinarsko priporočilo?

Tudi moja macja je imela pri hillsu prhljaj, ko sem presla na Arden grange ni vec tezav.

Kar se pa tice veterinarskega priporocila pa takole  - vse skupaj je to ena velika marketinska propagansa. Poleg vsega je Hill's med tistimi, ki testirajo na zivalih. Na zalost je vecina vesjih proizvajalcev med njimi, najhujsa je Eukanuba/Iams, ki spada pod koncern P & G (Protect & Gamble), ki ima enega najvecjih laboratorijev v ERopi za poskuse na zivalih, med drugim tudi na psih (pasme beagle). Seznam tidtih, ki testirajo in tistih, ki ne testirajo ter dodatne informacije najdete na http://www.buav.org/campaigns/petfood
Naslov: Re: Hill´s
Prispeval: Sunshine_1 na 28 Januar 2006, 12:22:17
Čao!

Jaz pa mojo mačko Ven (po Veneri :) ) hranim s Hill's-om, Darling-om, včasih Whiskas, včasih friskas,... Vse še za junior mačke, kajti stara je šele nekje 4 mesece... Dlako pa ima tako sijočo, kot bi ravnokar bila okopana :) Sicer pa jo hranim vedno z drugačnimi hranami (drugačni proizvajalci, an) pa so vedno briketi (enkrat je dobila konzervo, pa ji ni bila všeč..)

LEpe pozdravčke,

Sunshine in ven
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: Mucika na 25 April 2007, 20:07:35
Mojemu mačku je na začetku odgovarjal Hill´s, zdaj je pa tudi on dobil prhljaj. :-\ Bo treba na kakšno drugo hrano prešaltat, čeprav zdaj je treba tega  Hill´sa porabit.
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: neechee na 21 Avgust 2007, 07:34:11
Moj tačkar je trenutno na Hill's Indoor Cat - na žalost... Ko bom nazaj v LJ boma prešaltala na Arden Grange, prej pa sm mu kupovala Almo Nature brikete (poleg njihove mokre hrane, ki jo ITAK obožuje ::)), ampak so mu po drugi vrečki nehal dišat. Te Hill'sove pa pohrusta da je joj :-\  Res jih ne bi rada kupovala, če ne zarad raznih dodatkov & co. pa zarad etičnih pomislekov, ampak Kir jih ma blazno rad. Plus še to: ne vem al je ta indoor cat zadevica res učinkovita (torej se dlake res lažje prebavijo ipd.) al je to sam dobra marketinška poteza. Namreč, na drugih briketih nism zasledila neke posebne formule za notranje mace (npr. Arden grange al pa Almo nature), pa je mogoče za notranje mačke vseeno dobra?
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: malena3 na 21 Avgust 2007, 07:42:28
Neechee, tudi jaz imam notranjo mucko in sem že sama okoli iskala, če je kaj takega na trgu.
Samo pri nas je problem, ker je damica zelo izbirčna, zato ji ponavadi menjavamo briketke.
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: neechee na 21 Avgust 2007, 13:46:10
nekje sem brala da so itak vsi briketi narejeni tako, da čistijo zobe ( :-\) sam mam problem kr rabim tud neki da se mu dlake prebavijo - je sicer kratkodlak ampak jo ima izredno gosto (mu tut ful odpada, ga češem vsak dan pa vet ga je že pregledu in je čist normaln, se pač fejst misi ::)), anyways, drugje pa sm zasledila da so vsi ti briketi s posebnimi formulami za en dr.. Which is true? Hill's je (kokr js poznam) edini ( ???) ki ma formulo za notranje mačke... je še kakšna druga firma?
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: Mucika na 21 Avgust 2007, 14:10:49
RC.
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: neechee na 21 Avgust 2007, 16:51:07
Royal Canine? A majo tud posebne formule? Kje se pa da to kupit? V Celju mamo Zootic, Mr. Pet, pa nism še nikjer tega zasledila... :-\
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: Mucika na 21 Avgust 2007, 18:22:55
V Mr. Petu sem jaz kupila. V Zooticu nimajo. Drugače pa..kakšne formule to? Piše na vreči indoor..
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: neechee na 22 Avgust 2007, 15:44:50
 :) s "formulo" sm mislala na posebne brikete za npr. notranje mačke, predebele, hairball control itd. Torej Mr. Pet ma Royal Canine... grem tja lih dans, bom mal pokukala med policami ;)
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: Mucika na 22 Avgust 2007, 16:09:17
Ja, imajo vse te "formule" katere si naštela, pa še več.  ;)
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: Fitzgerald na 15 September 2007, 18:05:52
Citat: neechee
kupovala Almo Nature brikete

Almo Nature ima tudi briketke?? Še nisem zasledila. A imajo tudi za mladiče?

Moja 2 dobivata Hills briketke (zdaj smo na tuni, prejšnji mesec pa smo piščanca pohrustali), poleg ostalih vrst briketov (edino Nutro Choice jima ni sel ravno v slast). Me pa zelo mika tale Arden Grange, ki ga nekateri ful priporočate - kje se sploh da to dobiti? Zdaj se je odprla nova trgovina pri Rusken carju (v LJ), ki prodaja tudi AG in bom šla tja kupit. Sem pa res že precej trgovin pogledala. Pa Felidae me zanima - nekje sem zasledila, da se da vzročke dobit na netu? A potem samo preko neta kupujete?

Glede dlake vam priporočam Bezo-pest pastico (na katero so vse mačke nore, ne vem, kaj je takega not). Mislim, da stane 5 eu ali manj (kupiš pri vetu), jaz mojima dajem vsak dan po 1 cm paste. Je na oljni osnovi in mačje dlake v želodcu ovije v to oljno plast in tako omogoči lažje iztrebljanje in prehajanje skozi želodec oz. črevo. Moja muca (pa ni dolgodlaka, je čisto navadna domača mačka) je imela težave z dlakami, ki so ji prišle iz želodca v sapnik in se je v 2 dneh ene 3x "davila" (kot da bi kašljala, usta ma trdno zaprta, in sem ji na silo odpirala gobček ali pa pihnila v nos, da sem naredila podtlak), da se ji je sprostilo. Po uporabi te paste se to ni več ponovilo.  :)

Za odrasle muce pa obstajajo briketki (herbal control), samo za mladiče to ne pride v poštev. Meni je veterinarka odsvetovala uporabo mačje trave (za dlake), ker se trava rada zalepi na nebo ali v želodec in imajo mačke še s tem težave.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: neechee na 15 September 2007, 19:01:26
Jap, tut birketke (holistic croquettes or smth like it) ma Almo nature, tud za mladičke. Kiru zgleda ne pašejo oz. jih je jedu sam če sm jih s čim zmešala, ampak sm zdej KONČNO nabavla AG in so mu kr všeč, sicer sma še v fazi mešanja, ampak jih bo kmal same jedu. Na almonature.si majo verjetno celotno izbiro, js sm jih pa v Mr. Petu kupovala. Hm, now that I think of it, so njihovi briketki vsi okrogli, mogoče jih zato ni maru, baje muce težje jejo okrogle briketke kot pa trikotne npr. Spoiled cats :) :) Hec :P
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: puppa na 15 September 2007, 19:10:46
Me pa zelo mika tale Arden Grange, ki ga nekateri ful priporočate - kje se sploh da to dobiti? Zdaj se je odprla nova trgovina pri Rusken carju (v LJ), ki prodaja tudi AG in bom šla tja kupit.

Arden grange je možno dobiti v sledečih trgovinah:

Zoo Korala
Tržaška cesta 543
1351 Brezovica pri Ljubljani
Tel.01 365 5446
[email protected]
www.akvaristika.si

Gali in Nika
Linhartova 66
1000 Ljubljana
Tel. 01 437 788
[email protected]
www.gali.si

Pikin Butik
Čebelarska 19b
1000 Ljubljana
Tel. 01 519 7188
[email protected]

Tačka
Ljubljanska cesta 90
1230 Domžale
Tel. 01 721 4838
[email protected]
www.tacka.si

Zoo Snupi
Šnoflova ulica 1
2000 Maribor
Tel. 02 599 22 371

Pikin Butik
Markovci 35 b
2281 Markovci pri Ptuju
Tel. 02 755 0023
[email protected]
www.pikinbutik.si

Veterinarska Ambulanta Buba
Rožna dolina 5
1290 Grosuple
Tel. 01 786 46 58
[email protected]

Smrček
Mali Trg 5
1000 Ljubljana
Tel. 01 438 22 22
 
Trgovina Kuža
Pristaniška 2
6000 Koper

Pasji.net
Internetna Trgovina
[email protected]
www.pasji.net

in na novo v trgovini K9, Dunajska 222 a, Ljubljana (pri Ruskem carju).

Lps
Naslov: Re: Hill´s - mačke
Prispeval: ajka11831 na 15 September 2007, 19:24:19
Neechee, tudi jaz imam notranjo mucko in sem že sama okoli iskala, če je kaj takega na trgu.
Samo pri nas je problem, ker je damica zelo izbirčna, zato ji ponavadi menjavamo briketke.


nekje sem slišal o suhokranjski dieti  :P :P samo da je to veljalo za pse ne vem pa kako je to pri muckah  ???


l.p. :)
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Fitzgerald na 16 September 2007, 11:20:39
Hvala, puppa, sem medtem že šla pogledat na tisto stran (avanturist). A zdaj forumaši nimamo nobenega popusta?

Sicer ima tudi moja muca malo prhljaja - me zanima, če se bo to kaj spremenilo z uporabo AG. Drugače ima pa lepo svetlečo in mehko dlako in je tudi drugače zdrava (samo iztrebki ji še kar smrdijo, ohoho).
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: puppa na 18 September 2007, 17:44:45
Hvala, puppa, sem medtem že šla pogledat na tisto stran (avanturist). A zdaj forumaši nimamo nobenega popusta?

Za forumaše veljajo posebna pravila in lahko popuste za AG uveljavljate preko spletne trgovine www.pasji.net.

Sicer ima tudi moja muca malo prhljaja - me zanima, če se bo to kaj spremenilo z uporabo AG. Drugače ima pa lepo svetlečo in mehko dlako in je tudi drugače zdrava (samo iztrebki ji še kar smrdijo, ohoho).

Tudi moja Pika je imela prhljaj, vendar, če bom zdaj napisala resnico, na kateri hrana je bila prej in kteri je zdaj, pa ga več nima, me boste obtožili, da delam reklamo.  ;) :)

Lps

P.S.: Sicer če pogledaš malo nazaj, boš našla podatek.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: kaskae na 18 September 2007, 18:03:02
Mi imamo eno staro mačjo mrcino, ki je po poklicu serijski morilec. Njegovi sinočnji žrtvi sta bila dva voluharja  >:D. Svojih žrtev nikoli ne poje, ampak se po naporni noči najbolj priležejo Hills briketki, ki jih stari dečko je že večino svojega življenja  8)



nekje sem slišal o suhokranjski dieti  :P :P samo da je to veljalo za pse ne vem pa kako je to pri muckah  ???


Mačka bi ušla iz svinjaka, tko da.... :-\
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: natka na 25 September 2007, 13:09:46
eno vprašanje, a je narobe če mačkama dajem samo hills brikete? ker ko dobita vrečko lih tko hills, začneta driskat. potem pa spet samo briketi in je OK.
drugače sta zdrave, samot ežave imata z mehko hrano ???
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: puppa na 26 September 2007, 20:58:48
eno vprašanje, a je narobe če mačkama dajem samo hills brikete? ker ko dobita vrečko lih tko hills, začneta driskat. potem pa spet samo briketi in je OK.
drugače sta zdrave, samot ežave imata z mehko hrano ???

Nič ni narobe, če daješ samo suho hrano, ker le-ta vsebuje vse ali večino potebnih snovi za muce.

Mokra hrana očitno vsebuje nekaj, kar tvoje mačke ne prenašajo dobro. Poleg tega dodatno prinaša nevšečnosti kot je slaba ustna higiena.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Mucika na 27 September 2007, 21:25:52
Samo suho hrano pa spet ni fajn jest, sploh če je maček kastriran, ker lahko faše FLUTD (vnetje sečil).
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: KARMEN na 02 Oktober 2007, 09:57:16
Hills adult ima zelo majhne količine fosforja in magnezija, poleg tega ima dodan DL-metionin, tako da preprečuje nastajanje struvitov in deluje kot preventiva pred FLUTD.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Fitzgerald na 11 December 2007, 15:47:44
Moj maček (samec, 7 mes.) že skoraj en mesec je samo Hills j/d. Gre za povsem novo dietno prehrano in sicer za mačke z okvaro sklepov (deluje tudi protivnetno in protibolečinsko) in lahko z največjim veseljem povem, da je moj maček kočno začel skakat, se podit, česar je prej bolj malo. Tudi ne hodi več na O, ampak ima nogice lepo naravnost, tudi velik manj mu škriplje v kolkih. Dobila sem tudi en vprašalnik za izpolnit, ki ga bom ob kocnu testnega obdobja izpolnila skupaj z veterinarjem in poslala na vetpet.

Hrana pač ni za mladičke, ampak za pravi učinek mora jesti samo to. In jo ima rad, ampak ker ni nikoli dobival samo briketov, mu ne grejo tako po grlu, zato mu jih včasih zmehčam z vodo ali polivko iz vrečke (ki jo dobi njegova sestrica).
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Ron**Kala na 29 December 2009, 15:04:08
Včeraj sem kupila hrano Hilsl's.Kupila sem jo kar 1,5 (ali 2,ne vem točno) kg,saj sem prej že imela 400g enake hrane.Je pa hrana za kožo in dlako z lososom,perutnino.
Pa hudi ta hrana hill's hair & skin ni draga (okoli 12 eur),tako da bom verjetno nadeljevala s to hrano,saj mi je všeč.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: **Abby** na 29 December 2009, 18:54:21
Zakaj ti je všeč? Obstaja precej razlogov, zakaj ti ne bi smela biti... me zanima zaradi česa ti JE všeč.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Ron**Kala na 29 December 2009, 18:59:58
Všeč mi je zato,ker mački dišijo in tudi ko sem prej imela to hrano,sem opazila napredek in tudi ni zelo draga (čeprav ne gledem cene).Pravkar je dobila hrano in potem ko je vse pojedla je zvrnila vrečo in hotela še malo (ji pa nisem dala) :D :D :D
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: **Abby** na 29 December 2009, 19:15:38
Mački kupi Friskas. Ali pa Tačko. Ali pa katerokokli hrano iz supermarketa. Boš videla, kako ji bo dišala.  ::) Opazila si napredek? Kakšen napredek? Hill's ni ravno kvalitetna hrana. Škoda je denarja, ki ga daš zanj, če nič drugega. Da ne omenjam, da ni ravno tisto, ker bi bilo za mačko dobro, da je.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: KARMEN na 29 December 2009, 19:23:32
Za moje pojme je predraga!
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Ron**Kala na 29 December 2009, 19:26:07

**Abby**  se ne mislm nekaj kregat s tabo ::) ::).
Vem da Hill's ni najboljša hrana,ampak tako slaba spet ni.
No v glavnem,se ne mislm ubadati s tabo.

KARMEN tako draga pa spet ni.Kakšno hrano pa ti svojim mačkonom kupuješ,da je tako poceni??
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: polonči na 29 December 2009, 19:27:39
Mislim da je Karmen s tem mislila, da glede na to kar ponuja (veeliiikoooo preveč pšenice ::)) je čiiiisto predraga!!!!!
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: **Abby** na 29 December 2009, 19:35:39
Da, tako je polonči.  ;) Preveč koruze. In preveč riža. In sploh čisto preveč ogljikovih hidratov. In premalo mesa, ki ni proste reje. In vsebuje dodatke v obliki soli in umetnih arom in konzervansov. In testria na živalih!!!!! In stane približno enako kot dosti boljše hrane. Recimo Orijen. In veš Ron**Kala, če kdo o čem ve več od tebe, ker je tudi starejši, bolj poučen, ima več izkušenj... ni potrebno, da izkazuješ svojo nevednost na žaljiv način. Meni je vseeno če hraniš mačko s Hill'som ali pa s Friskasom, ampak ti pa lahko povem, da to ni najbolje za mačko.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: KARMEN na 29 December 2009, 19:45:46
Točno tako! Predraga, ker Hills prodaja reklamo. Res pa je, da sem moje mačke veliko let hranila s Hillsom, predvsem zaradi tega, ker kupujem 15 kg vreče in mi je le ta hrana "kao" zagotavljala zaščito urinarnih poti, ker imam enega mačka s temi težavami. Kar pa ni res! Maček je kljub temu ob prvem mrazu dobil vnetje mehurja.
Sedaj jih hranim z Arden Grange, dobim 15 kg vrečo Adult Chicken za 57 eur, za vnetje mehurja pa mu dajem kapsule brusnic, ki pomagajo.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: **Abby** na 29 December 2009, 19:54:22
Jaz imam izkušnje s Hill'som samo od psa, ker pri mačku me je že izučilo; ne Hill'sa; alergije in prhljaj. In za tem sem se poglobila v sestavine in zdaj imam oba psa na Acani in mačka, ki je do 6h mesecev jedel RC (zaradi dodanega mačjega mleka) zdaj pa mu bom začela dajati Orijen. Pa zraven konzervice od Shesirja ali RC (tako za posladek samo.  ;)). Pa AG je vsekakor bolj kvaliteten...škoda je dati toliko denarja, kot se ga da za Hill's, ob vseh pomankljivostih pa sploh; moj maček tega ne bo jedel, pa tudi moja psa ne.  :-X
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Ron**Kala na 29 December 2009, 20:58:15
Vem da vi (večinoma) stvari bolje veste od mene in tega se zavedam.
Sem tudi jaz premišljla o kaki drugi hrani,ampak se v družini z drugo hrano strinjam samo jaz (pesjanrjom hrano kuhano in brikete ki jih dajmo bolj malo kdaj brikete ,ki so znamke Orijen,Canidae.. in zato bi bilo potem še to ''preveč'').Že za brikete znamke Nutrience  ki so samo 8 eur,sem morala vseh prepreičevati da kupim te brikete.In tudi mačjih (pasje lahko) ne smem naročiti po spletu (zakaj ne vem).Itak pa smo prej hranili mačko z briketi Whiskas,Friskas...tako da je zame še zmeraj bolje to kot pa tisto.
V tem kraju kjer živim jaz (živim v Goriških brdih in štejem zraven še Novo Gorico) najdem samo brikete znamke Hill's,RC,Nutrience in še ene iz Tukanota ki ne vem točno kako se imenujejo in seveda še Friskas,KiteKat..
Tako da imam na izbiro samo te.Mogoče bom menjala Hill's na RC,ampak ne vem kakšni so boljši,tako da bom vpraša vas.Ali so boljši Hill's ali Royal canine?
Se bom pa provala še malo ''dret'' za brikete Nutra Gold ki so še cenejši od teh,le da je te treba naročiti po spletu (pošti).Upam da mi jih bo uspelo prepričati za boljše brikete,čim prej :-\
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Mucika na 29 December 2009, 21:17:51
Po mojem mnenju je RC boljši. Po Hillsu je moj maček fasal prhljaj in še dosti drugih kakor slišim. ::)
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: **Abby** na 29 December 2009, 21:20:26
Psi jedo Orijen, maček pa ga ne sme? Hm. Pa če si lahko kupila Hill's, potem mi ni jasno, zakaj ne bi smela Orijena, ker je cena praktično ista. Če se odločaš med RC in Hill'som bi ti svetovala RC. Sicer pa se meni po sestavi Nutrience zdijo prav okej briketi, sploh ne slabi. Pri Royal Caninu imaš tudi outdoor varianto, se pravi hrano za mačke, ki živijo zunaj. V Tukanu imajo navadno poleg RC še Hobby Cat, ki pa ga NIKAKOR ne kupuj! (Res grozljivo slaba hrana.) Še ena znamka iz Tukana je Vitakraft, ki je enako slabe kvalitete kot Hooby Cat. Skratka; tega NE kupuj. Hill's in Nutrience pa prodajajo v Zooticu, ne? No, tu lahko kupiš tudi Animodo, ki je za moje pojme tudi boljša od Hill'sa, imajo denimo zelo luštne konzervice, pa tudi sestava briketov je čisto všečna.  ;) Tako da... če boš hranila z RC ne boš zgrešila, je manj alergen od Hill'sa denimo, pa tudi Nutrience in Animoda sta dovolj dobri hrani.
Sicer pa: kaj je najvažnejše pri izbiri hrane: poglej kaj piše pri mesu: odstotek mesa mora biti čim višji. (Definitivno vsaj okoli 40%) Važen je tudi vrstni red, po katerem so navedene sestavine; meso mora biti na prvem mestu! Nikakor ne sme zraven pisati: ''meso in mesni derivati'' ti derivati namreč pomenijo stavri kot so piščančji kremplji, kljuni in noge denimo in niso tisto, kar bi maček naj jedel, anede. Drugo na kar moraš biti pozorna je, da hrana ne vsebuje pšenice, koruze in soje. Tega mačka v prehrani ne potrebuje, še posebno pa ne v nekih velikih količinah. (Preveri; Hill's vsebuje oboje in oboje je na visokem mestu med sestavinami, kar pomeni, da ju hrana vsebuje v velikih količinah.) Izogibati se je potrebno tudi stavri kot so sol, barvila, konzervansi, sladkor. Dobro je, da je navedeno, da hrana vsebuje različna zelišča; poglej, ali hrana vsebuje vitamine A, E, D3, K, B12, oemga 6 in 3 maščobne kisline, taurin, fosfor, kalij.
Te še kaj zanima?  ;)
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Ron**Kala na 29 December 2009, 22:30:58
**Abby**  hvalam za ''popolen'' odgovor.
Vem da briketi ne smejo na sploh vsebovati žit (zaradi možnega nastanka rakavih celic in ker mačka (prav tako tudi pes) žit ne poterbujeno),ampak briketi ki ne vsebujejo žit so ponavadi samo visoko kvalitetni (Orijen,Felidae..)tega pa ''ne smem'' kupovati.
Najprej sem hotela kupiti RC,ampak je bil tisti dan Tukano zaprt,tako da sem kupila HIlll's.
Ko sem napisla da imajo še eno vrsto hrane v Tukanotu,sem mislila hrano Vitakraft,ki si mi jo ti vnavedlav prejšnjem sporočilo.
Bom še malo premislala in potem se odločila s katero hrano,bom nadeljevala.
Še enkrat hvala za ičrpan odgovor ;)
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: polonči na 30 December 2009, 10:57:47
Ron**Kala: če si iz goriških brd ti priporočam, da obiščeš trgovino zoo boutique v solkanu. Tam jaz kupujem hrano za moje žvali in sem ful zadovoljna. Imajo pa tam za mačke techni-cal (kupujem jaz),  sanabelle, pa še par vrst...
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Ron**Kala na 30 December 2009, 14:49:46
Ja meni Tehnical niso najbolj všeč.Bi ji raje kupovala RC ali pa Hill's.
Danes sem naši mačkoni kupila 2 konzervici od Hill's-a,čeprav so malo dražje od tistih z marketa in tudi bolj kvalitetne.
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: **Abby** na 31 December 2009, 13:16:43
Ron**Kala: zakaj pišeš na forum, sprašuješ itd., če tako in tako ne upoštevaš nikogaršnjega mnenja razen svojega? Se počutim kar malo neumno, da ti sploh kaj razlagam.  ::)
Naslov: Hill´s - mačke
Prispeval: Fitzgerald na 28 Januar 2010, 00:43:00
Jaz prisegam na Shessir. Dovolj dostopno, zelo okusno, zelo kvalitetno.