PeSjanar.Si Forum

Šolska tabla => Šolski pesjanarski kotiček => Študentje => Temo začel/a: angie na 23 December 2006, 21:59:18

Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: angie na 23 December 2006, 21:59:18
Mene pa zanima koliko veterinarjev je na tem forumu. Mogoče si lahko izmenjamo kakšno koristno 'poslovno' informacijo ali pa se preprosto malo družimo. Gliha vkup štriha!  ;)

Evo, jst sem angie, lokacija: primorska, status: absolvent veterine





P.S.: Če se kateremu od moderatorjev zdi ta tema trapasta ali nepotrebna, naj jo mirne duše izbriše. :'(
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: *ana* na 24 December 2006, 23:12:30
Hej!
Nisem še vet, nameravam pa to vsekakor postati, če mi uspe priti v ambulanto in ne v kakšno klavnico
;)

Lp, Ana & Bono :-* :-*
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: maja01 na 26 December 2006, 14:23:41
lahko gremo pa na faxu enkrat na kavo ...
m. (prvcek)
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: angie na 26 December 2006, 21:31:13
Joj Maja veš da sem vedno za kavico... :o Se bom javla, ko naslednjič kaj pridem na naš ljubi faks. Mogoče mi rata enkrat konec januarja... :-\ Bo treba na kak izpit... ::)
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: maja01 na 01 Januar 2007, 21:12:35
no, pa se dej ...
m.
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: TYASHY na 18 April 2007, 13:41:22
Oj!
Jaz imam ogrooooooomno željo postati vet v kaki ambulanti!!! Me pa  zanima kakšne moraš imet ocene, da sploh prideš na gimnazijo in kasneje fakulteto? Koliko je pa tam dela z živalmi-je v učilnici...? Hvala !


Lp,Tjaša
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: maja01 na 21 April 2007, 12:58:18
hehe, boljse kot imas ocene, vecja je verjetnost, da ti uspe priti na zeljeno fakulteto. Naval je zadnja leta kar velik in stevilo potrebnih tock ni tako nizko.

Dela z zivimi zivalmi v prvem in drugem letniku prakticno ni, najprej pac gulimo teroijo, kasneje pa vedno vec, ceprav bi seveda zeleli se vec ... Zato se pa potem sam zmenis za pomoc v kaksni ambulanti.
m.
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: Mucika na 27 April 2007, 22:57:01
Men je tut ta poklic všeč, samo me odvrača misel, da se je fuul za učit. A je to resnično? :-\
Pa baje se bolj težko dobi delo... ???
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: maja01 na 01 Maj 2007, 11:24:13
Men je tut ta poklic všeč, samo me odvrača misel, da se je fuul za učit. A je to resnično? :-\

ja, bo kar drzalo. Ampak je fajn.
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: Mucika na 01 Maj 2007, 14:25:49
Ja verjamem, da je fajn, samo pa tut nism tak tip, da bi se mi dalo cele dneve za knjigam sedet. :-[
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: sassi na 22 Julij 2007, 14:32:45
oj! sem malo pozno vidla tole temo, pa tud članica pesjanarja še nisem tako dolgo... tudi jaz sem študentka veterine  :), res pa nas ni tak veliko tule gor, ane?? kar se pa učenja tiče, je pa definitivno  res veliko dela, včasih mi je kr hudo, ko se nekaj tak lepo naučim, pa čez 1 mesec po izpitu nič več ne znam  :-\, je treba tudi znanje kr fajn obnavljat... ampak mislim pač, da če si res želiš to delo, potem ni nič težko... mislim da je kaj drugega na faxu bolj naporno od samega učenja - s tem mislim na določene vaje pri nekaterih predmetih...

lp
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: fay na 26 Julij 2007, 15:39:54
Pozdravček!

Sem nova na forumu, saj sem vas šele pred kratkim "odkrila" :-[

Sprejeta (in že vpisana) sem v prvi letnik veterine!  :o Pa me zanima kaj od knjig, atlasov, itd. se splača nabavit in imet svoje?

lp, Nina
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: sassi na 26 Julij 2007, 22:33:15
Pozdravljena Nina!

Najprej čestitke za uspešen vpis na VF  :), upam da boš zadovoljna s svojo odločitvijo!
Kar se pa knjig tiče, pa ti svetujem, da kr malo počakaš, pa boš sproti vidla, kaj se ti splača in kaj ne kupovat, oz, kar je pri nas pogosteje - kopirati ... pa ne da s tem kaj dosti kršimo zakone, namreč veliko skript se itak ne da kupiti, knjižnica pa tudi nima zaloge za celi letnik  ;) (no, ne vem tolko o zakonih, da bi preveč modrovala, pač se je treba znajdit  :-[)... drugače pa kar se anatomije tiče, pa se splača imeti vse skripte (5), lepo počasi sproti, ker jih boš bolj kot ne ves čas študija kdaj pa kdaj potegnila iz omare in si kaj pogledala.... za atlase pa morem priznati, da si še nisem nobenega kupila, ker so tudi precej dragi, je pa kakšnega super imeti, ker je seveda anatomija osnova za mnogo predmetov naprej v višjih letnikih - jaz sem imela to srečo, da sem v eni splošni knjižnici enkrat naletela na en star hrvaški atlas, ki so jih dajali med tistimi starimi knjigami, ki jih bojda ne rabijo več..  ::) meni pa zelo prav pride, saj anatomija nikoli ne zastara  ;) .... za druge predmete pa odvisno, npr za biologijo celice si boš kr obvezno morala kupiti tisti slikovni priročnik (ne vem zdle točno naslova), ravno tako prav pride slikovni priročnik za histologijo (ampak to je šele 2. semester).... seveda pa povsod koristijo kakšni dobri zapiski, če si jih uspeš sama narediti - super, drugače pa od kakšnih pridnih sošolk/sošolcev ali predhodnikov... sicer pa brezskrbi, vso literaturo vam bodo profesorji in asistentje navedli na prvih urah vaj in predavanj, pri anatomiji vam bodo tudi povedali, kakšne pincete in skalpele si morate nabaviti, belo haljo pa imaš verjetno že pripravljeno, kajne  ;)?
Dobrodošla med nami in se vidimo oktobra  ;D , do takrat pa uživaj počitnice, ker jih potem najbrž ne boš več imela toliko  :-[

lp
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: fay na 28 Julij 2007, 12:30:55
Živjo, Sassi!

Hvala za čestitke in za izčrpen odgovor :)

S knjigami bom res še počakala, mogoče bom šla samo v kakšen konzorcij pogledat kaj sploh imajo. Halje pa še nimam, hehe, na to se pa sploh spomnila nisem  :-[

Kater letnik si pa ti?

lp, Nina
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: sassi na 30 Julij 2007, 14:23:14
jaz grem zdaj v 5. letnik  :)

lp
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: Florinca na 30 Julij 2007, 14:40:03
Pa baje se bolj težko dobi delo... ???

Ja, res je, s službo je križ. Sploh, če želiš delat v ambulanti. Poznam eno punco, ki je po koncu študija vpisala še medicino, ker ni dobila službe kot veterinarka. Razen, če misliš odpreti svojo ambulanto....  ;)
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: TYASHY na 30 Julij 2007, 14:48:05
Ja, res je, s službo je križ. Sploh, če želiš delat v ambulanti. Poznam eno punco, ki je po koncu študija vpisala še medicino, ker ni dobila službe kot veterinarka. Razen, če misliš odpreti svojo ambulanto....  ;)
Oj!
Kaj pa je treba narediti, če želiš odpreti svojo ambulanto. Vem, da butasto vprašanje ampak se mi sanja ne  :-X  :-[
Lp,Tjaša
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: sassi na 30 Julij 2007, 16:33:07
Florinca: nič ne rečem, res je težko dobiti službo, in če odpreš lastno ambulanto ni nič lažje, ker je itak že ful veliko privat ambulant, in če nimaš še uveljavljenega imena(s tem mislim seveda tudi OGROMNO znanja) ali zaposlenega kakega fajnega/izkušenega veterinarja, je po mojem mnenju brezveze odpirat.. da sploh ne govorim o stroških... vseeno pa mislim, da če si res zagrižen za neko delo, ni vrag da ti ne potrka sreča na vrata  ;) , zato se jaz s tem sploh še ne obremenjujem in sem ziher da se bo našlo pravo delo za vsakega ki si to res želi in ima pravi odnos. sej pa je isto povsod drugje - kje pa je lahko najdit službo? no, mogoče so kakšni humani medicinci zdle res bolj iskani, drugače pa je v vsakem poklicu prava borba za dobro službo  :-\ žal ...
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: fay na 30 Julij 2007, 18:40:38
Mene so tudi strašili s tem, da ni zaposlitve. In se čisto strinjam s Sassi... kje imaš pa zagotovljeno? Nikjer. Na žalost.  :(

lp, Nina
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: maja01 na 05 Avgust 2007, 03:56:18
zivjo.
Najprej cestitke za vpis ;D
Od knjig bos defiitivno rabila slikovni prirocnik za Bio celice (prodajajo v knjiznjici na VF, pa za vprasat je kaksne starejse kolege, ce ga kdo ne rabi vec). Zelo prav pride kaksen anatomski atlas, vsaj elektronska verzija, pa ena mini knjizica (tudi na netu je), za krmne & co. rastline.
Jaz sem si kupila anatomski atlas od Koniga - sem ga dobila hudo poceni (100 evrov) na ebayu, pa Ultrstrukturo za celico, potem imam pa skopirano se eno knjigo za anatomijo in slikovni prirocnik za histologijo in Boyerja in se eno staro skriptico za biokemijo. Skript za anatomijo jaz nisem kupila, ker so iz leta 2 in 3 in je notri se kar nekaj napak, pa sistem je meni ne prevec simpaticen. Ce jih ze kaj rabim, si jih sposodim v knjiznjici. Jaz nisme imela se nikoli problemov, da e bi dobila tistega kar sem iskala.
Od atlasov za anatomijo pridejo v postev Popesko, Konig in Doyle (to so avtorji, za naslove bi morala pogledat). Kakorkoli, prej kot okotbra se ti res ne splaca nic nabavljat, v knjiznjico se tudi zdaj se ne vpisuj, ker imas z vpisom clanarino zastonj. Ce pa imas cas in se ti ljubi, gres pa lahko malo brskat po knjigah tja.
Obstaja tudi cel kup gradiva v elektronski obliki - od slik z vaj, filmckov, atlasov v digitalni obliki, raznih tabelc, ... lahko dobis speceno na kaksen DVD, samo pocakaj do konca septembra, da bom imela vse in vse lepo urejeno.
lp, m.
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 19 Avgust 2007, 19:43:55
hej hej  :)


No tudi jaz lahko skoraj zagotovo rečem da bom čez dve šolski leti pristala na veterinarski fakulteti  :)   sicer me vsi malo postrani gledajo ravno zaradi teh komplikacij s službo in nekaterih vaj kot je opisovala ena kolegica ki že študira. Ampak se da potrpet kajne?  ;)   ker si resnično želim delat z živalmi pa to...


povejte mi še nekaj prosim - a ima nekdo ki do sedaj še ni nekaj hudo resnega delal z živalmi ali sodeloval pri zdravljenju kake poškodbe - ima težave potem na veterinarski fakulteti? Ali ni neke hude panike okol tega - vse s časom?


lp, Jana
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: fraygregi na 19 Avgust 2007, 21:16:05
OJ
Js si tut želim pristat na veterinarski fakulteti.
Pa me zanima kaj še potrebuješ od pripomočkov razen knjig, zvezkov?
 ;)
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: maja01 na 19 Avgust 2007, 23:16:03
[quote author=Jana* link=topic=2961.msg143725#msg143725 date=1187545

zato pa gres na fax ... V prvem letniku zivih zivali (razen slucajno  ;D ) sploh ne vidis, v drugem pa za vzorec ... je teorija, ki jo potem kasneje nadgradis s prakso - ki je del studija.

fraygregi - za zacetek nic, potem ti pa vse sproti povedo. V prvem letniku se zascitno haljo, rokavice (latex), drzalo in rezla za skalpel, pinceto ... pa digitalni aparat in racunalnik sta tudi uporabna ucna pripomocka ... Pa velik volje.  :)
m.
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: fraygregi na 20 Avgust 2007, 11:44:15
Hvala ti za odgovor maja01. ::)
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 20 Avgust 2007, 18:45:01
hvala za odgovor  :)  potem tisto ne drži kot mi nekateri izjavijo - kaj boš pa iskala na tem faxu če pa še nikol nisi nvm kaj počela  :-[  ::)


lp, Jana
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: sassi na 21 Avgust 2007, 21:25:17
jana - ti nič skrbet, vse je odvisno od posameznika.... no nekaj že vpliva, tisti ki imajo doma različne živali, si mogoče kake stvari lažje predstavljajo, zato si tudi kaj lažje zapomnijo... drugače pa je predvsem odvisno od tvojega zanimanja, volje, pridnosti in angažiranosti.. sploh potem, ko si v višjih letnikih, je super iti h kakim veterinarjem na prakso (v nižjih letnikih te običajno veterinarji niso ne vem kako zelo veseli), kolkor ti čas dopušča, in se tako lahko veliko naučiš....tako si tudi v stiku z živalmi, pa tudi če nimaš svojih...
Naslov: Re: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 22 Avgust 2007, 17:12:05
ok hvala za odgovore res  :)  in ja sedaj sem pa res popolnoma odločena da je to prava izbira ker mi ni problem nič z živalmi, obožujem jih  :)  samo tisti del me je malo nazaj držal ko so rekli kaj bom pa iskala tam če še nič nimam izkušenj z živalmi (razen moj pes, ptice pa konji  ;D   aja pa slepci tudi  8) pa mogoče še kaj ne preveč omembe vrednega..)  imam pa močno voljo  :)



lp, Jana
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Urša in Balu na 24 April 2008, 19:50:29
Tudi moja želja je postati veterinarka :-*
Sem bila že polnokrat pri šivanju,jemanju šivov vn,...Pa ni grozno..
Trenutno končujem 7. razred...ni več ravno veliko časa za razmišlanje, najbolj pa me je strah; če bom sprejeta ali ne bom :-\
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: airedale10 na 11 Januar 2010, 15:21:48
sicer sem komaj peti razred osnovne šole, vendar si zzzzzzzzzzeeeeeeeeeeeelllllll lllooooooooooo   želim postati veterinarka, najraje kiroruginja v večji bolnici za živali.
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: tajka na 16 April 2010, 18:46:48
Jst si tut že od nekdaj želim postat veterinarka- in to tud bom 8) he he ... no sicer grem naslednje leto šele v srednjo šolo ampak upam, da mi bo ratalo. ;D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 16 April 2010, 23:10:33
Z močno voljo in trdim delom se da vse  ;)

jaz se že pridno prebijam skozi 1. letnik.  :P
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 20 Avgust 2010, 13:49:56
Jana in kakšni so vtisi na veterini?? Je zlo težko, se je ogromno za učit? Kako pa je bilo s sprejemom?? Si bila takoj sprejeta? Kakšen uspeh si pa imela v srednji šoli??

Ja kot vidite tudi mene zanima veterina in čez par let boste tudi mene (če bo vse po sreči) prenašali na veterinarski fakulteti :P :o

Lp,
Špela
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 20 Avgust 2010, 19:02:22
Zame vsekakor najboljša izbira in če se bi še enkrat vpisovala bi se enako na veterino  ;)  sploh nisem imela kakega backupa.

Da sem bila sprejeta ni bilo težav.  Odlična vsa leta gimnazije + zlata maturantka. Niti niso visoke omejitve - okrog 75 pik samo (okvirno prideš skozi že s prav dobrim + okrog 21 pik na maturi). Vedno pravijo, da na veterino ni težko prit, je pa težje tam ostat  :P

Za učit se je kar dosti, in ni lahko, pač "medicinski" faks, samo da se moraš učit ne samo za eno vrsto, ampak za vse domače živali (tudi divje v višjih letnikih). Na prosti čas in dolge počitnice lahko tukaj pozabiš.  ::) sicer pa sem prežulila šele prvi letnik.  :-[ Samo še 5 me jih čaka  :P  (6 let traja po prenovljenem programu)
Hvala bogu da sem se končno rešila tistega formalina  ::)   ko odprem omaro mi še 3x oprane obleke zasmrdijo po njem..  :-X

v katerem letniku si pa ti?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 27 November 2011, 17:44:07
Torej super velika zamuda, ampak vseeno :) Jana najprej hvala za odgovor :) jaz sem zdaj v 3. letniku gimnazije, želja po veterini ostaja in se veča, tako da sploh ni dileme kaj bo napisano na vpisnici za fakulteto ;D Sploh ne vem kaj bi če ne bi bila sprejeta :-\ Me pa zanima kaj si ti Jana vzela za maturo ? Js razmišljam o biologiji in kemiji...no enden od teh predmetov zagotovo, ne vem pa če se mi splača oba vzet.
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 02 December 2011, 23:32:52
No, jaz sem vzela točno to kombinacijo - biologijo + kemijo. Ni mi blo žal, znanje iz obojega pride zelo prav.  ;)

me veseli da tvoja želja in interes ostajata!  :D  mi se trenutno pridno prebijamo skozi 3. letnik.. še malo pa bomo na polovici faxa  ;D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 04 December 2011, 11:50:10
Ja sej js mislim da bo ravno biologija+kemija padla tudi pri meni...ker sta mi oba predmeta všeč, pa še prav mi bosta prišla :) Sm pa gledla da so omejitve vsako leto višje (letos že 81 točk), ampak okej sej gor rečmo da ne bo take panike prit, glede na to, da mam namen bit tudi ti dve leti odlična...kolk ljudi pa je padlo v teh 3h letih?? Kolk vas je še ostalo v letniku?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 05 December 2011, 21:50:32
Kolko je nas "še" v letniku je malo bolj smešno vprašanje trenutno  ;D  ker smo se iz 70 vpisanih v prvi letnik povečali na 90 vpisanih v tretji letnik.....  to pa zato ker smo druga generacija prenovljenega sistema, in so tisti, ki so prva generacija (eno leto višje), popadali ko klade v drugem in tud tretjem letniku, in smo jih mi toliko pač zdej dobili zraven.. drugače če gledam samo nas ki smo še skupaj od prvega dalje bi rekla da nas je okrog 50. Niti ni toliko jih padlo no.  :)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: ŠpeeLa94D na 13 Februar 2012, 20:28:53
Za mene je veterinarska fakulteta pravzaprav edina smer, ki me trenutno zanima. V nobenem poklicu mislim da se nebi našla, to pa mi je res zelo lepo. Nimam ravno izkušenj z delom z živalmi, vendar kolikor sem prebrala na forumu to nima precejšnega vpliva za študij, če te ta smer res veseli. Žal mi je, da nisem šla na informativni dan, da bi izvedela več o tej fakulteti, ker res nikogar ne poznam, ki hodi tja, niti nikogar, ki bi se odločal za to fakulteto. Zato bi vas prosila, če bi mi kdo lahko prosim odgovoril na par vprašanj  :)

1. Hodim v 3. letnik ekonomske gimnazije, zato nimamo predmeta fizike, kemijo pa smo imeli samo 2 leti. Za izbirni predmet imam na srečo biologijo, kar potrebujem za vpis. Kemija mi v prejšnjih dveh letnikih ni preveč ležala, predvsem zaradi profesorja, fiziko pa sem imela samo v osnovni šoli, mislite bi imela velik problem pri tem?
2. Pravijo, da je matura iz biologije zelo težka in se ji marsikdo, ki le ima možnost izogne. Zanima me vaše mnenje o tem :) ni mi biologija neki bau  bau, vendar, da se naučim se moram kar fajn k zvezkom spravit :)
3. V 1. in 2. letniku sem bila dobra, letos bom prav dobra, saj mi že tako ocene kažejo in tudi bolj imam voljo do učenja, saj imam začrtan cilj. Pravijo pa, da bi naj bila  veterina podobno težka kot medicina, zato me skrbi, če bi meni to uspelo, saj nimam ravno kristalnega uspeha..  :-\ seveda če bi bila sploh sprejeta.. Vsi mi pravijo, da če me to veseli, mi bo to uspelo, tudi če nimam zdaj ravno odličnega uspeha, saj bi se naj tako lažje učila, če me nekaj veseli. Kaj vi mislite o tem?

Verjetno so malo brez vezna vprašanja, vendar potrebujem to, da mi nekdo odpre oči ali obratno, da mi pove nekaj pozativnega :)

Hvala za odgovore!  ;D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Macika na 13 Februar 2012, 20:42:06
Jaz ti lahko povem za biologijo na maturi, da ni tako grozno težka ;) Vsaj meni se ni zdela. Ampak naučit se jo je pa treba...
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 15 Februar 2012, 11:32:00
Biologija na maturi ni bavbav.. tudi jaz sem jo vzela, poleg kemije. Fizike ne rabiš toliko, v 1. letniku je biofizika ampak profesorica in asistenti so carji tako da tu ne bo težav. Kemija pa.. se bo treba mejčken zraven dati, jo potrebuješ kar precej. Veterina je (za moje pojme) enaka medicini, imamo podobno snov in traja enako časa, zato se je že vnaprej potrebno pripravit na veliko mero učenja in to, da traja najmanj 6 let.

Škoda da nisi obiskala informativcev, ti vsaj malo prikažejo kako in kaj, še posebej če govoriš s kakim študentom. Ker si šele 3. letnik, imaš čas še naslednje leto, da greš na informativce  :)

in pa - jih poznam kar nekaj, ki so bili v 3. in 4. letniku prav dobri, pa brez problema izdelujejo ta fax. :) Ampak vsako leto se zahteve za vpis mejčken dvignejo, se ni za zanašat da sigurno gor prideš.. je treba poleg tega tud fajn opravit maturo.
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: cici.bobnar na 11 Februar 2013, 15:27:24
Mene nekaj zanima.
Sem v 3. letniku veterine in srčno upam da mi bo ratalo prit na veterinarski faks. Zanima me pa, če kdo ve kakšno točno izobrazbo potrebujem da bi lahko delala izključno z konji, rada pa bi se tudi izšolala oz. šla na tečaj (v resnici niti ne vem kaj potrebujem) da bi bila učiteljica jahanja. Je za to v resnici sploh potrebna kakšna posebna izobrazba ali je dovoj kakšen tečaj ?
Aja pa glede izobrazbe da bi lahko zdravila konje, če kdo ve kako to poteka, kateri tečaji/šole so in koliko časa približno traja da se npr. (če se že moram xD ) specializirati za konje ?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: moncy13 na 11 Februar 2013, 21:11:19
Živjo, jaz sem tudi iz 3.letnika veterine (zaenkrat še srednje ;) ). Tudi jaz si zelo želim priti na vet. fax in upam, da bom uspela obdržati odlične ocene, ki jih imam sedaj ::) . A slučajno veste koliko jih je prišlo iz srednje veterine na fax?

P.S.: cici.bobnar iz katerega razreda pa si?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: katajuska na 12 Februar 2013, 13:22:06
Zanima me pa, če kdo ve kakšno točno izobrazbo potrebujem da bi lahko delala izključno z konji, rada pa bi se tudi izšolala oz. šla na tečaj (v resnici niti ne vem kaj potrebujem) da bi bila učiteljica jahanja. Je za to v resnici sploh potrebna kakšna posebna izobrazba ali je dovoj kakšen tečaj ?

Za inštruktorja jahanja je pogoj dopolnjenih 18 let, končana najmanj 3 letna poklicna šola in uspešno opravljen izpit jahač 1 in jahač 2. Po tem se lahko prijaviš na usposabljanje za inštruktorja jahanja (pred tem moraš uspešno opraviti še sprejemni izpit), s katerim potem pridobiš licenco.

Več informacij pa boš dobila na konjeniški zvezi slovenije  :)

Lp
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: cici.bobnar na 12 Februar 2013, 15:22:18
moncy13 sosolke sva xD jao jao :D

Hvala katajuska :)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: BlackWolfGirl na 04 Marec 2013, 22:54:28
Glede na to da je tukaj kar dosti takih ki študirate/ste študirali veterino in imate pse... Koliko časa pa imaš realno časa med študijem? Res bi rada vzela s sabo psa, ko grem v LJ, ampak ne vem če mi bo to čas dopuščal...no, najprej moram tako ali tako biti sploh sprejeta pa najti stanovanje kjer bi dovolili psa, si najti še kakega cimra/cimro/cimre:-P 
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 08 Marec 2013, 22:15:47
Glede na to da je tukaj kar dosti takih ki študirate/ste študirali veterino in imate pse... Koliko časa pa imaš realno časa med študijem? Res bi rada vzela s sabo psa, ko grem v LJ, ampak ne vem če mi bo to čas dopuščal...no, najprej moram tako ali tako biti sploh sprejeta pa najti stanovanje kjer bi dovolili psa, si najti še kakega cimra/cimro/cimre:-P

Jaz imam že 2 leti psico s sabo (zdaj sem v 4. letniku), in če si malo urediš urnik in prosti čas, je za vse dovolj časa.  :) samo dan si organiziraš pa je. Ne predstavljam si več kako sem prvi dve leti sploh lahko zdržala brez psa.. :D
skupaj s psom je pa še poskrbljeno za sprostitev, šport in socialno življenje :D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 11 Marec 2013, 19:36:22
Jana a lahko malo več poveš o življenju s psom v Ljubljani. Si v stanovanju? Si imela velike težave najti primerno stanovanje in primerne cimre ? Tudi jaz sem namreč (KONČNO) vpisala tole mojo veterino in seveda sanjam o tem, da bo šel pes z mano...
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 12 Marec 2013, 00:50:30
Ja, sem v podnajemniškem stanovanju, ki ni namenjen ravno "študentom in cimrom", ampak je luštno enosobno stanovanje, ki si ga že od 1. letnika delim s fantom.  ;)  sem pa psico pripeljala šele v začetku 3. letnika, pred tem je bilo za stanovanje podpisana pogodba brez hišnih ljubljenčkov, ampak ker smo bili 2 leti tako super podnajemniki s super sosedskimi odnosi z ostalimi prebivalci v bloku, se je lastnica stanovanja strinjala, da dovoli psa.  :) v mojem primeru se je zato res ful splačalo da sem s psom malo počakala, kot da bi se potem morala selit kam drugam in iskat nov prostor... ker lokacijo imam res fantastično, kar nasproti faxa  ;D

seveda pa če dost zagrizeno iščeš, se da komot najt prostor zase in za psa, sigurno.  :) nenazadnje tud v študentskem domu se da imet psa.  ;)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 12 Marec 2013, 16:15:09
Kakšne pogoje pa moraš u domu izpolnjevat, da maš psa notri ?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: čara na 12 Marec 2013, 17:36:47
V študentu rabiš pisno soglasje vseh cimrov in hišnika, zna biti da rabiš soglasje vseh v tistem štuku, sploh tam, kjer še niso apartmaji. Zdaj v pravilniku piše, da sicer ob vseh soglasjih lahko, niso pa ravno navdušeni nad živalmi (tisti taglavni).
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Palomino na 18 April 2013, 15:46:32
Živjo,
trenutno sem v 3. letniku gimnazije in počasi se bo treba odločit kam naprej. Že od otroštva imam sicer željo postati veterinarka in se nato specializirati za konje, problem pa je v tem, da sem alergična na živalsko dlako, sicer je ta alergija lažje oblike in imam probleme samo takrat, ko živali izrazito menjajo dlako,  ampak je verjetno na faksu veterine to vseeno problematično?
Drugo vprašanje pa je, ali je res tako kot vsi pravijo, da je študij zelo težek in vzame veliko časa? Ne bi ravno rada za 6 let opustila treninge jahanja in pustila svoje konje ves ta čas na miru oz. jih imeti le še za občasen hobi.
Hvala za vse odgovore, lp.
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 20 April 2013, 21:33:44
Jaz nobenih svojih hobijev ne puščam ob strani, nasprotno.. vedno več jih imam. Zdaj ko so tekme, seminarji itd, me noben vikend ni doma in še kdaj vmes, pa vseeno furamo dalje  ;)  to je del sprostitve, vsakdana, in ko si znaš razporedit urnik, se vse da, samo malo več organiziranosti in pridnosti je potrebno.

Glede alergije pa lahko edino sama veš, koliko imaš problemov..
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: cici.bobnar na 30 April 2013, 08:16:30
kaj pa zootehnika? a se sploh splača it na to smer ?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Friese na 04 Julij 2013, 15:56:45
kaj pa zootehnika? a se sploh splača it na to smer ?

Odvisno kaj želiš početi. Jaz sem iz srednje veterine šla na zootehniko ker si sama sebe lažje predstavljam kot vet. tehnik kot pa veterinar. Tako bom mela malo več izobrazbe. Sicer pa je to kmetijska smer. Jaz rada rečem da se veterinarji učijo bolezni zdraviti, zootehniki se pa učimo kako veterinarjem zmanjšati delo  :P
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 07 Julij 2013, 14:51:11
Odvisno kaj želiš početi. Jaz sem iz srednje veterine šla na zootehniko ker si sama sebe lažje predstavljam kot vet. tehnik kot pa veterinar. Tako bom mela malo več izobrazbe. Sicer pa je to kmetijska smer. Jaz rada rečem da se veterinarji učijo bolezni zdraviti, zootehniki se pa učimo kako veterinarjem zmanjšati delo  :P

veterinarji (in tudi verjetno vsi ostali) se učimo, kako bolezni PREPREČITI, še preden bi jih bilo potrebno zdraviti ;)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Friese na 07 Julij 2013, 17:22:15
veterinarji (in tudi verjetno vsi ostali) se učimo, kako bolezni PREPREČITI, še preden bi jih bilo potrebno zdraviti ;)

Brez skrbi, to mi je jasno  :) Ampak ponavadi je tko da greš k veterinarju šele ko nastane problem. Je pa vseeno to bolj mišljeno kot hec.  :)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 08 Julij 2013, 12:43:13
Brez skrbi, to mi je jasno  :) Ampak ponavadi je tko da greš k veterinarju šele ko nastane problem. Je pa vseeno to bolj mišljeno kot hec.  :)

ja, h ambulantnemu.. pa vseeno, se ti zdi?
vsaka kupljena ampula proti klopom, vsak antiparazitik, vsako cepljenje, vsak pregled na brejost, pri velikih živalih pa sploh še redno brušenje zob, korekcije parkljev, kopit.....so preventiva, da problemi ne nastajajo :)

 :P
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: lucifix na 05 Oktober 2013, 20:14:41
Mene pa zanima če je tukaj kdo ki naslednje leto misli iti na veterino? :)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: moncy13 na 02 November 2013, 08:03:55
Če misliš s tem faks potem jaz ;D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: lucifix na 02 November 2013, 22:13:35
Faks mislim, ja :) potem pa upam da bova sošolki :D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: moncy13 na 02 November 2013, 23:40:30
Wiiii, no tudi jaz iskreno upam, da bova sošolki  :D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 04 December 2013, 09:38:19
Evo me...tudi jaz se prebijam skozi 1. letnik ;D počasi bodo na vrsti prvi izpiti, prvi kolokviji so že za mano...vtisi so super, ne predstavljam si, da bi šla kam drugam...je sicer res precej drugačen način kot v gimnaziji, seveda tudi več učenja, ampak meni je res fajn, ker imam predmete, ki so mi všeč...še bolj fajn pa bo verjetno takrat, ko se rešimo teh osnovnih predmetov in preidemo na bolj strokovne ;) Uglavnem zaenkrat zame res najboljša izbira...sem pa tudi jaz praktično nasproti faksa, tako da lahko še zjutraj ustanem le kakih 25 min pred začetkom predavanj :D
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: moncy13 na 27 December 2013, 21:31:11
Živjo, jaz se imam naslednje leto vpisati na veterino, pa me zanima, kako zgledajo predavanja, katera imaš v prvem letniku, itd.
hvala :)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 09 Januar 2014, 19:15:58
Ojla :)
Ja pač predavanja so kot vsa predavanja, sediš v učilnici in probaš čim več odnesti od njih ;) Poleg predavanj pa imamo še vaje, pri katerih pa se ukvarjamo z reševanjem nalog in delamo laboratorijske vaje...v prvem semestru smo imeli biokemijo, anatomijo, biostatistiko, biofiziko, biologijo celice, genetiko in izbirni predmet, potem v drugem semestru pa se biokemiji in anatomiji dodajo še krmne, strupene in zdravilne rastline, histologija in izbirni predmet...zdejle imamo kar pestro, ko se učimo za izpite, ampak se da...z malo sprotnega dela prideš skozi, bomo pa čez 1 mesec videli kako bomo uspešni ;)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: moncy13 na 10 Januar 2014, 07:44:50
Hvala ;D no držim pesti da bo šlo čim bolje  ;)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 13 Januar 2014, 13:57:57
Jana, ti ki si že skoraj na koncu: kateri letniki pa so se ti zdeli najtežji ?
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: Jana* na 15 Januar 2014, 14:12:00
Jana, ti ki si že skoraj na koncu: kateri letniki pa so se ti zdeli najtežji ?

V 5. sem, še to leto in še eno me čaka.. :)

Težko rečem kateri je najtežji. Vsak letnik po svoje - vsako leto imaš nek predmet, ki ti povprečno vzame več časa in energije kot ostalo. Tako da potrudit se je že treba vsako leto znova in še bolj :)
Naslov: ZA VETERINARJE
Prispeval: polonči na 07 April 2014, 16:31:03
Jah no, a ni 5. letnik že skooraj konec  ;) :P
Ja ja, že občutim to, da ti v 1. letniku anatomija vzame več časa kot ostalo  :P ;) no,ampak se prebijam čez, še malo in bomo dali čez tele kolokvije, pol pa se bo pooočasi potrebno že za izpit začet mučit ;)
Ampak ja, vse se da, če je le volja :) meni je super res :) edino ta formalin povsod okol sebe voham, tudi na najbolj nepričakovanih mestih >:(