PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Oprema => Ovratnice, oprsnice in povodci => Temo začel/a: S1b na 31 Oktober 2005, 12:34:01

Naslov: Flexi
Prispeval: S1b na 31 Oktober 2005, 12:34:01
Čau, jest sem biu glih prelje v trgovini Tuš pa tko mal gledam igrače za pse in priboljške, ko naenkrat ful lep flex... mal pogledam kaki je in zgleda da ju trpežen(nič ne piše koliko močan je ...) pa tko vdim ceno pa piše 600 sit pa si mislm ja kao ... verjetn je 6000 ... usen uprašam prodajalko pa reče da je res 600 sit tko da sem ga kupil in sem ga sprobal na sibu in lahko rečem, da je kar močan in da se ga splača kupit še posebno ker je tako lep...

LP, hotu sem vas samo povedat, če kdo rabi kaki flexi naj gre u tuša kjer je ful pocen pa dobr ( usaj za siba)...
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Mašy na 31 Oktober 2005, 12:37:17
S1b, jaz sem tudi videla v Tušu flexije! Več napišem ko se vrnem od Tara! ;)

Lp, Maša
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Mašy na 31 Oktober 2005, 13:53:52
Evo, sem že doma (danes sem šla bolj na hitro tja)! ::) No, kot sem že rekla sem tudi jaz že videla te flexije v Tušu. In ker sem ravno kupovala enega za Tara, sem vzela flexi kar tam. Ampak ni bil 600 SIT, pač pa malo manj kot 1000. ;) No, tega ki sem jaz kupila izgleda tako:

(http://www.moj-album.com/slike/310385/1F_k9RhGDfnDrmq4.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/310385/Z7nC6HeO3qsa_ODK.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/310385/jZLGc0hHzXDZYUxV.jpg)

Drugi je bil pa podoben, ampak je imel ročaj iz gume (no, ne vem kako se lih reče, sm trenutno pozabila ... nekaj gumi podobno, no :-[). Špaga (mislm to k pride ven - tudi ne vem kako se drugače reče :-[) je bila pa debelejša od tiste na zgornji fotki. Pa imela je še srebrni trak, da se je svetilo - če recimo kakšna luč posveti, pa se zasveti. ;) Ampak za tega pa ne vem cene.

Drugače pa se flexi super obnese, čeprav je kupljen v Tušu. :D

Lp, Maša
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: S1b na 31 Oktober 2005, 13:56:53
amm jest sem kupil tak flexi k ma svetlečo špago in je skoz široka pa še prozoren flexi z gumjastim ročajem... ful lep mi  je  :)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: ninci na 31 Oktober 2005, 14:05:04
 ;D ;D Kratko ročno se sicer res najbrž dobro obnese, jaz sem tudi enkrat kupila enega cenejšega,in ko sem Smarta potegnila sem vse skupaj dobila v glavo :o Tako da... zdaj dam raje kakšnega jurčka več no ja ne samo kakšnega, flexi, ki ga imamo trenutno je bil 7900sit. Rdeč, gumijast ročaj in debela špaga.

Lp nina
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: rosa na 04 November 2005, 12:39:57
Jaz sem imela Flexija pri prejsnjem kuzku. Uporabljala sem ga ko je bil se mlad in potem se ga na tak nacin (ker sploh nisem razmislala) uspesno naucila vleci. In tako je na vsakem povodcu vlekel kot zmesan, kar ni bilo ravno prijetno.


Zato tisti, ki imate mlade pse in jih se ucite ukazov "poleg", predlagam pazljivo uporabo flexijev.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: T.M.T na 04 November 2005, 12:43:53
No takega kot je zgoraj smo imeli mi...sicer za 4.000 ampak vseeno ja**!Sedaj imamo oranžnega,15mm trak,odsevniki in vse ostalo...ubistvu enakega kot Irena...in je fuuuul dober pa močan (70kg).Tako,da upam pri temu ne bo kakšne zaj#!cije :P.

Mi je pa flexi enkraten za na kolo in rolerje...
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: anana na 04 November 2005, 12:47:42
Fleksi je za na sprehode pri Nari zelo dober, saj na vrvici vleče kot konj (vseeno jo moramo učiti lepe hoje na vrvici) :P. Naučili smo jo, ko pride skoraj do konca fleksija, da ko jo takrat pokličemo pride do tebe in gre lepo naprej ;), zato je pri Nari veliko lažje hoditi s fleksijem.

T.M.T, če bi jaz pa Nari ne zaupam, da bi me vlekla na kolesu ali rolerjih :P, bi me že kam v kakšno štango nabila ali pa v jarek vrgla ::).

Lp, Ana
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Jasmina na 04 November 2005, 12:48:10
Mi je pa flexi enkraten za na kolo in rolerje...
uff kak te to prakticiras? ???
meni ze pri navadnem povodcu skace pred kolo, pa ko se rolam, tudi tece ponavadi pred mano. Če bi pa vzela flexi, pa bi se tak celi zamotal okoli mene ::) ;D ;D ;D
pa ti ga ni tezje za drzat v roki? vsaj , ko si na kolesu  :-\ uff. jaz bi pomoje trikrat padla na enem metru, ce bi v eni roki drzala fleksi :D ;D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: T.M.T na 04 November 2005, 12:52:18
Hihi,midva sva se čisto lepo zmenila...on ob kolesu pa gre...me saj nekdo spravi na kolo :P.

Rolerji pa...i love this!Poleti smo prakticerali 2 psa...živa sem še torej je šlo.Ron itak ne vleče (vsaj na povodcu ne)...tako,da je zelooooo priden :-*.

Edino na kolesu pazim,da je on pred mano,ker drugače je flexi v njegovem gobcu >:(...
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: mary na 04 November 2005, 13:59:16
Pri nas pa, ko sem na kolesu ali na rolarjih, flexi ni šans ;D Že tako moram paziti, da se z navadnim štrikom ne zapleteva, kaj bi bilo šele, če bi imeli flexi. Pomojem se zapleteva v čisto vsak drog, tablo, grmovje, drevo...v vse kar nama pride naproti ::) ;D

Uporabljava pa flexi, kadar greva na kratke sprehode (samo lulanje) in vem, da je ne bom spustila, ker ne greva daleč.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Mašy na 24 December 2005, 10:29:32
Evo, sem že doma (danes sem šla bolj na hitro tja)! ::) No, kot sem že rekla sem tudi jaz že videla te flexije v Tušu. In ker sem ravno kupovala enega za Tara, sem vzela flexi kar tam. Ampak ni bil 600 SIT, pač pa malo manj kot 1000. ;)

Evo, sem zamešala... :-[ Tak flexi, ki ga omenja S1b je bil malo manj kot 1000 sit, tisti ki sem ga kupila jaz (na slikicah) pa je bil 3.699 sit. ;) ;D

Lp, Maša
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: S1b na 21 Februar 2006, 18:06:15
Lepo bi vas prosil za mnenje. Danes sem bil v trgovini za živali na rudniku(men se zdi da je bil tukan) in ker sem rabil nov flexi sem pač gledu po trgovini ane. Pa se ćez minuto uštuli en dolgolasi prodajalec in reče kaj želim, jest rečem flexi . Pa mu pač povem kero pasmo in kok je moj pes star pa pol reče tole mamo pod akcijo in se zelo izplača. Flexi do 40 kg-4000 sit(al pa mal več je biu) in pač ga kupim ane... Greva z sibom na sprehod in srečava eno kuzlico in sib mal močnej povleče in glej ga vraga, vrvica od flexija se strga ane... Pa me zanima če bom lahko zamenjal flexi al pa dobil denar nazaj, ker flexi je praktično nerabljen in bi moral siba zdržati brez problema, pa še vleku ni tok močno ane...
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: ninci na 21 Februar 2006, 18:09:17
Račun imaš??

Potem se vsedeš v avto ali na bus in greš lepo z računčkom nazaj in poveš kaj in kako. Če si račun vrgel stran... pripiši sebi, požri 4000sit in kupi nov fleksi :P

Lp nina
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: S1b na 21 Februar 2006, 18:11:33
bom to storil čimprej  ;) :)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Lenny na 22 Februar 2006, 20:17:52
Jaz sem imela Flexija pri prejsnjem kuzku. Uporabljala sem ga ko je bil se mlad in potem se ga na tak nacin (ker sploh nisem razmislala) uspesno naucila vleci. In tako je na vsakem povodcu vlekel kot zmesan, kar ni bilo ravno prijetno.


Zato tisti, ki imate mlade pse in jih se ucite ukazov "poleg", predlagam pazljivo uporabo flexijev.


Da...prav zaradi takšnih primerov so nam v mali šoli odsvetovali uporabljati flexi, dokler se psička ne nauči, da ne vleče...no in potem se je naučila z navadnim povodcem, da ne sme vleci, potem smo šele prešli na flexi.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Chantall na 24 Februar 2006, 19:59:19
Citiraj
zdaj dam raje kakšnega jurčka več no ja ne samo kakšnega, flexi, ki ga imamo trenutno je bil 7900sit. Rdeč, gumijast ročaj in debela špaga.

Moj je bil lih ene toliko, kupljen pred enim mesecem. Danes prvič in zadnjč v uporabi... odlomil se je namreč tisti gumb "za špago blokirat". Kaj mislite, a mam račun?  >:(  (jezna sama nase)
Torej to je zgodba o najinem prvem in zadnjem fleksiju...  ::)

LP
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: S1b na 24 Februar 2006, 20:44:06
jaz sem na srečo dobil nov flexi  :D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: rožica na 24 Februar 2006, 20:46:38
Jaz sem tudi dala za fleksi blizu 8000 sit, pa je zaenkrat še cel. Je pa res, da sem ga zdaj malo na stran dala, ker je Atos že ful lepo hodil, pa sva poskusila s fleksijem, na katerem se je lepo navadil vlečt >:(. Sedaj sva spet na navadnem povodcu in bova toliko časa, da bo normalno hodil- se pravi s popuščenim povodcem.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Lenny na 24 Februar 2006, 21:04:24
kaj pa Lenny počne s fleksijem že od kar ga ima...prav smešno se igra :)
prime ga v gobček, potem pa da taco na štrik in poskuša tako hitro ujet drug konec flexija, da ma tačko ujeto v luknji....to sem zdaj mal zapleteno povedala...jo bom probala 1x slikat, čeprav mislim, da bo kar težko :P
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 25 Februar 2006, 12:56:32
Lenny ti iz lastnih izkušenj odsvetujem, da pustiš psu igranje s flexijem in tudi z navadnim povodcem. Atri smo pustili igro z njenim prvim povodcem, ki ga je imela samo dva meseca (do njene starosti štirih mesecev) in se še zdaj vsakič znova želi igrat s povodcem. Sploh tisti razstavni ji je super, ker je samo štrikec. Dostikrat imam tudi težavo, ker ko se "obesi" na flexi ga zlepa ne spusti in potem se jaz trudim da bi se nehala igrat Atra se pa še z večjim veseljem zavbava.

Tako da ti res predlagam, da psički ne pustiš več igre, ker se bo potem igrala z vsakim povodcem tudi ko ti ne boš želela. Ker zdaj, ko si ji pustila flexi, je zanjo čisto logično, da se lahko igra s povodci.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Lenny na 25 Februar 2006, 14:17:25
Ne...saj Lenny se igra sam s fleksijem...z drugimi povodci ne...
pa če rečem fuj, ali pusti štrik pa spusti...tak..da mislim, da ni nič narobe...mogoče bi to bolj veljalo kar si napisala pri mladičih, sicer bi se pa tudi te navadli razlikovati povodce med seboj...kot se je Lenny ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sunshine_1 na 08 Marec 2006, 17:53:53
Naš je tudi 1,5 let baje hodil okoli s flexijem (preden smo ga mi dobili). Sedaj pa hodi na usnjenem povodcu, pa je čisto zadovoljen  ;D Flexi pa nekje v omari- malo obrabljen a cel  :)

Sicer se mi pa flexi zdi uporaben za kakšno vajo.

Lp,

Suns.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Mašy na 08 Marec 2006, 19:51:51
Lenny, kaj pa če se psički flexi ponesreči zaplete med nogami? Ali pa jo med tem ko lovi drugi konec kaj po gobčku. Ali pa karkoli? Mislim, pomoje ni ravno popolnoma varno. Pa tudi kar je že meta povedala, čeprav v redu če to dela samo s fleksijem in ne z vsemi povodci, ter če uboga na ukaze.

Sicer pa jaz poznam labradorca, katerega vedno sprehajo s fleksijem, povodca mislim da sploh nimajo in je zelo priden. Ne vleče - hodi kakšne tri metre pred lastnico in ga niti ne pritegne da bi šel še dva metra naprej kolikor dolg ima flexi, uboga na ukaze za vsak slučaj, pa tudi lepo je naučen da hodi naravnost (sploh po pločniku) in ne traplja na vse strani,... Medtem ko Taru se včasih "sprde" da bi šel v levo in v desno, samo naravnost ne in potem je po pločnikih za vsak slučaj vedno malce bližje mene, čeprav večinoma greva po pločniku z navadnim povodcem, s flexijem pa se sprehajava le po poteh med njivami (sicer ga ponavadi tam potem spustim), ali če greva na kakšen travnik ter na sprehod po varnih in ne preveč voznih cestah.

Lp :)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Lenny na 09 Marec 2006, 20:08:26
Lenny, kaj pa če se psički flexi ponesreči zaplete med nogami? Ali pa jo med tem ko lovi drugi konec kaj po gobčku.

Bolj težko se bi ji zapletel med nogami, ker ji samo včasih uspe ujeti tačko v "zanko"... Kateri drugi konec??
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: *nastya_lony* na 02 April 2006, 12:51:56
Pri nas še pri Doniju ne moremo prakticirat flexija kaj šele pri Loniju.Taprvi flexi,ki sem ga kupila za Donija je imel ročaj iz gume,sam je bil pa totalno nekvaliteten.Sma šla z Donijem enkrat na sprehod(flexi do 20kg Doni ima 5kg)in malo povleče,ker je videl psa in ta špaga od flexija se strga.V treh letih odkar mamo Donija smo zamenjali že 7 flexijev :-\,zdaj imamo pa navaden povodec.Če bi pa Loniju kupila flexi bi bil pa itak uničen v 3 minutah ;D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Ewe na 05 Maj 2006, 14:53:21
ali se vam zdi flex bolši od navadnega povodca, moja mami vztraja pri navadne, vendar je za na sprehode na kakšen dolg pohod v redu(večino je spuščen kuža) samo za od cesto pa ni preveč priročen :-\
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: S1b na 05 Maj 2006, 15:06:21
flexi se mi zdi za sprehode psu bolj prijazen ampak jest prisegam na kratkega ker ga s tem naučiš naj ne vleče pa še lažje je kontrolirati z njim. Pri flexiju me moti to da se prehitro pokvari.



Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Ewe na 05 Maj 2006, 15:57:54
se strinjam s tabo S1b 8)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: aska na 05 Maj 2006, 17:01:07
Meni je sicer Flexi čisto super, samo pri moji ne preide v poštev, vsaj dokler 100 % ne bo več pomislila na vlečenje. Ker na daljšem je štriku večjo moč ima. Zato kar lepo na krajših ostajam. Res pa od izkušenj z prejšnjim psom, kateri je bil povečina na flexiju, jih je kar precej uničil. Se mi pa zdijo boljši ti s trakom kot pa oni z vrvico.
lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tosy na 05 Maj 2006, 17:09:35
Pri moji je Flexi krasen povodec. 1000% na njem bolj uživa kot na navadnem. Pa pokvaril se ni še noben Flexi...Pa jih sama že 4. leta uporabljam. ???
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Rinchy na 05 Maj 2006, 17:37:01
Pri moji je Flexi krasen povodec. 1000% na njem bolj uživa kot na navadnem. Pa pokvaril se ni še noben Flexi...Pa jih sama že 4. leta uporabljam. ???
Je pa tibetanček le lažji kot pa kakšen malamut ;D ;) Rina sicer ni strgala še nobenega,ker ga niti ne uporabljam.Vzork je to,da je prejšna psička začela vlečt na kratkem povodcu,ker je bila navajena na dolgega.Zdaj,če dam Rino na flexi rabi kar lep čas,da pogrunta,da lahko šiba okrog  :)

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: aska na 05 Maj 2006, 18:28:23
Kot že Rinchy napisala, malamut ima večjo moč in pri daljšem štriku ima še večjo moč. Moja me že pri krajšem, še posebno če so v njeni bližini njeni pasji prijatlčki/tlce,prveč rada povleče, tako, tako, da si ne predstavljam je v flexiju, mrbit enkrat kasneje, ko bo ubogala tudi v družbi psov, zaenkrat delava samo na temu ni pa še tapravega uspeha. Zaenkrat flexi pri moji je še tabu. Je pa fina zadeva, ko pes vseeno na dolgem povodcu je in lahko malce dlje svobodno leta..lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tosy na 05 Maj 2006, 19:06:51
Res je... ;) Ampak se mi zdi, da sta kar malo precenili tibetančke. Ne moreš verjeti česa so sposobni. Zaradi zajčje oblike tačk, ki je nasploh redka ima recimo Tosy tudi tek podoben zajčjemu. Njena hitrost je neverjetna in s tem se zvišuje tudi stopnja tiste moči na sunek. Že res, če je tibetanček navajen na Flexi, še toliko bolje (primer: Tosy), ampak, ko zagleda kdaj pa kdaj res zanimivo stvar, ali pa jo zares 'irha' v trenutku nepazljivosti sune (čeprav se to sgodi pri njej bolj redko) in Flexi gre papa - tako je nevarnost če si kje na javnem kraju še toliko večja. Potem pa vi hitite za tibetansko ritjo, ki strelja po hribu sto na uro... ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: aska na 05 Maj 2006, 19:46:18
Uf vem, da vsak pes zna ornk povlečt, pa naj bo majhen ali velik, uf kako me je prejšnji pes kdaj povlekel, pa je bil samo srednje velikosti, verjamem. Am-ji imajo pa še ekstra moč, se jim vleko težko iz glave izbije, flexki ravni ni za njih, no vsaj dokler se jim vleke ne izbije nekako iz glave, popolnoma se jim itak ne da.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tosy na 05 Maj 2006, 21:17:27
Jah, to je pa potem res že od pasme odvisno. Se popolnoma strinjam. Ni enako malamut pa t. španjel, ampak oboji imajo neke svoje finte, kako z flexijem delat... -.- ::)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: aska na 05 Maj 2006, 22:08:38
Tosy vsaka pasma ima svoje finte, jaz bi z veseljem pri moji uporabljala flexi samo ni ravno trenutno še primeren čas, pa ne da bi ga uničila (bi itak ta najmočnejšega kupila), samo njena želja po vleki ko je vdružbi njenih prijateljic/čkov, je še premočna ???
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: irenchy na 05 Maj 2006, 22:42:25
Jaz uporabljam navadni povodec, ker itak ga na vsakem sprehodu spustim in povodec lepo okoli vrata in gremo flexi je pa štorast. Ko pa grem do šole..pasje ;) pa vzamem sabo flexija in ga mam lepo do tam pripetga potem pa ga dam na navaden povodec. ker tam je toliko psov, prijaznih in neprijaznih da bi bilo rondotu vse prej zanimivo kot jaz. tako, da uporabljamo ga ampak zelo redko! sicer je pa malo smotan, vsaj za rondota, ker ga imam 2 recimo na flexiju naslednič že ne hodi tako kot ponavadi in je vrvica kar nekaj v tri dni napeta.

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Ewe na 06 Maj 2006, 11:22:28
ja no...moj oli je bil že velikokrat na flexiju, vendar me je vedno tako potegnil za sosedovim psom(nikoli ne zamudi nobenega sprehoda z mano in olijem)sosedov pes pa laja in šviga naprej(ime mu je švigo :P)oli me na flexiju tako potegne(flxi ima vrico dolgo 2 m in ima navadno tanko špago :()da moram flexi enostavno spustiti in potem tekati za njim, ko pa primem za špago še bolj potegne in jaz imam novo brazgotino na roki(ne bom jih štela koliko mi jih je naredil flexi)preden ga pa ulovim(flexija)je pa oli je skoraj v konjicah(od konjic in naše hiše je 5 km)zato flexija raje ne uporabljam ::)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: andreja na 06 Maj 2006, 12:50:15
Jaz uporabljam večinoma navadnega, takega, ki mu lahko menjaš dolžino z prezapenjem. Je pa fleksi idealen za čas gonitve, ko ne more biti kar spuščena. Ji omogoči več gibanja.
Ga je pa zgrizla, ko je bila enkrat zavezana z njim...  ::)
Mam celega zavozlanega...  :(
Se mi pa zdi v redu, za kraje kjer pes nikjer ne sme biti spuščen, in sploh v slabem vremenu... Mi ni treba z njo v lužo he he he
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: irenchy na 06 Maj 2006, 12:56:55
uh hvala da si spomnila. Za takrat ko se psičke gonijo je idealno ;D

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Mašy na 07 Maj 2006, 09:13:39
Upam, da ni nič narobe če malo obnovim članek Silvie Trkman v majski reviji Moj pes (tema: Šolanje zaradi šolanja), če pa ne smem lahko ninci ali trigi izbrišeta.

No, med drugim je napisala tudi, da bomo odpoklic nujno potrebovali če nočemo biti za vedno obsojeni na flexi. Pravi, da je sicer uporaben kot pripomoček za učenje, ampak ne za stalno uporabo. Ker potem na sprehodu leni lastniki pozabimo na naše pesjane in tako tudi oni na nas in potem sploh več ne znajo slediti človeku.
Za kaj več pa si raje preberite njen članek, da ne bom tukaj pisala. ;)

Pa meni je flexi priročen še med rolanjem, ker nimava s Tarom nobene dovolj dolge vrvice in je flexi potem super. Ampak sicer imava pa tudi midva raje navaden povodec.

Lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 16:13:17
čr lahko grem malo na off tropic,
od mojega atija sodelavec ima boxerja kot it mašy, vendar je psička tako divja, ti psi so polni energije, nikoli se ne utrudijo, kako se ti uspe obdržati na rolerjih ob tako živahnem psu? ???
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sunshine_1 na 10 Maj 2006, 16:15:11
Ewe, moje mnenje je, da so psi po karakterju različni... Mogoče je mlajša, kajti mlajši psi so ponavadi bolj živahni?

Lp

Sunshine
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Ewe na 10 Maj 2006, 16:17:23
ja no...ene 3-4 leta mora biti stara ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: matrox na 31 Maj 2006, 09:01:44
Mene pa zanima ali kdo uporablja PROF. 10 m flexi in kako se obnese fleksi s takšno dolžino?
Pa kej bi se ga dalo kupiti. Ker kjerkoli sprašujem ga nimajo na internetu pa ni zalog.

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: ninci na 31 Maj 2006, 09:24:01
Mene pa zanima ali kdo uporablja PROF. 10 m flexi in kako se obnese fleksi s takšno dolžino?
Pa kej bi se ga dalo kupiti. Ker kjerkoli sprašujem ga nimajo na internetu pa ni zalog.

lp

Nazadnje sem ga videla v Mr.Petu, probaj preverit če jih imajo še (če še nisi).

Lp nina
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Geri na 31 Maj 2006, 12:11:37
Ojla!

matrox... a 8m comfort bi bil prekratek? Jaz sicer nisem zagovornik fleksijev, ampak sem tega dolgega kupila ko smo dobili Žana in si ga nisem upala spustiti, na kratkem povodcu pa je bil ves nesrečen. je pa super ta dolgi flexi. Sedaj ko ga ne potrebujem več za Žana mi pride prav za Geri po Ljubljani po raznih PSTjih itd, da ni na kratkem, spuščene pa je tudi nimam rada.
Sem prebrala debato o poceni fleksijih. Meni je mama enkrat kupila fleksija v 199 shopu :D ;D... sicer ga imam še sedaj, ker ga ne uporabljam. Moram reči da ne lepo teče (vrvica), se zatika itd.. Geri ga pomoje ne bi uničila, mi pa ne daje občutka varnosti :P
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: kanchy na 31 Maj 2006, 15:55:41
Mene pa zanima ali kdo uporablja PROF. 10 m flexi in kako se obnese fleksi s takšno dolžino?
Pa kej bi se ga dalo kupiti. Ker kjerkoli sprašujem ga nimajo na internetu pa ni zalog.

Imaš slučajno kakšno slikico takšnega flexija (ker si ne morem predstavljati ali je zdaj to ena ful velika "kišta" ali je dokaj normalno velik)  :)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: matrox na 05 Junij 2006, 17:21:01
8 m flexi imam - http://www.enaa.com/oddelki/zoo/izd_1276_HT505178_Flexi_povodec_Giant__8_m
Uporabljam flexije že od kar imam pse, tako da meni je ta zadevica všeč. Ko sem pa slišala, da obstaja 10 metrski sem ga pa takoj začela iskati. Pa ga na žalost ne najdem  :(
Bom pa šla drugi teden še v Mr. Peta povprašat. Čeprav ga pred parimi meseci še niso imeli.

Kanchy takole zgleda PROF.10 m flexi:
http://www.malezivali.com/cgi-bin/stran.pl?templ=0&id=1&st_strani=0&izris=pisiHTML&trgKaj=poglejArt&st_art=986&izrisTrg=trgArt (ta 2.po vrsti)
http://www.dealclick.co.uk/product/202520/Unbranded-Flexi-Professional-10m-Training-Leash.php

Sploh ne zgleda štorast ali pa kot en cegel  :D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Neyka na 13 Junij 2006, 20:58:47
Jaz fleksija dejansko ne rabim  :) KO sem doma ali na normalnem sprehodu po gozdu je Neon spuščen, ker se od mene ne oddalji več kot 20m niti v primeru divjadi. Kadar imamo koga na obisku (pasjega gosta) je pa bolje če je na kratkem povodcu, ker zna kljub temu, da skoraj ne vleče svinjsko potegnit in fleksi bi samo poknil, ko bi se mu 70kg obesilo gor. Za rolarje prav tako ne rabim fleksija, ker hitrost prilagaja Neon, ki zaradi svoje teže ni pretirano hiter in sem lahko vedno od njem in se mu ne obešam na povodec. Na pasjih srečanjih je spuščen, ker je neproblematičen, če pa se pojavi konflikt ga imam raje tik ob sebi na kratkem povodcu. Torej fleksi...ne rabim  ;D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tosy na 14 Junij 2006, 15:58:51
No, tako je tudi pri nas. V osnovi je Tosy v 70% spuščena, ampak je včasih vseeno potreben flexi, če kaj vmes pride, ali pa 100%, ko se Tosy goni. Takrat je res strogo na flexiju... ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: kanchy na 14 Junij 2006, 19:22:36
Pri nas je flexi najbolj uporabljen ravno v času gonitve (takrat je uporabljen 100%). Pa včasih ko hodive kje po cesti, ki je manj prevozna, ampak vseeno brez pločnika, in je ne upam imeti spuščene, zato pa se lahko sprehaja v malo večjem krogu kot bi se na kratkem povodcu. Je pa seveda približno 90% sprehoda spuščena.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: BonaDea na 14 Junij 2006, 21:48:17
Jaz uporabljam flexija že od vsega začetka, ker največkrat obe peljem hkrati in je fajn, če lahko tudi na daljših sprehodih prevohljata širše območje, obeh hkrati pa ne morem spustiti, če nimam veliko časa. Zdaj imam prvič takega na trak po celi dolžini in se mi zdi (zaenkrat) boljši, ker se nič ne cefra. Na starih je že povsod vrvica zamenjana, ker so se prej ali slej strgali.
Upam samo, da se bo kdo spomnil in naredil še kake bolj comfort ročaje. Ko dobi Liza pospešek, vleče kot da bi imela sto kg, ne borih dvajset. Tako sem si danes dejansko prislužila žulje, ker je ob jezeru videla race...

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tara na 16 Junij 2006, 12:24:49
Ful se mi zdi čudno da ima toliko ljudi probleme s flexijem (se razbijejo, pokvarijo...) . Jaz ga imam že 10 let ap je še kot nov, edino podrsan je ker mi je kar nekaj krat padel na tla :P.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: aska na 20 Avgust 2006, 20:27:22
Sedaj imam tudi jaz flexi. Sicer samo tak občasno v uprabi. Se pa kar lepo obnese. Samo vseeno pa ne zaupam preveč temu flexiju, imam ponavadi še rezervni povodec z sabo, če se slučajno ta strga, če kaj nepričakovano mi potegne, ker imam občutek, da bo takrat se kar strgal od njene moči,  samo zaenkrat se je še dobro izkazal (flexi namreč).Tako, da mi ni žal, da sem ga kupila. Pride kdaj prav lepo v poštev :)..lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sammy na 05 Oktober 2006, 16:30:04
Nam se je včeraj po štirih letih uničil Classic Medium s tanko vrvico (očetu je preveč potegnil ::)). Kupljen je bil kot prvi povodec, ker seveda kot začetnik nimaš pojma, za šolanje in sprehode po mestu (tukaj samo, če ga imaš skoz na kratko, kar pa je brez veze) vsekakor ni ... Na travnikih in poljskih poteh je spuščen, pride pa prav na sprehodih v gozdu (ne bi rada, da mi ga kak' lovec...) in ob rekah (onesnaženih - ga ne morem nikakor ustaviti, preveč rad ima vodo).

A je že kdo v kakšni trgovini zasledil Flexi Elegance (http://www.flexi.de/farben_gross/elegance_blau_gr.html)?
Če ga ne bom našla, bom verjetno kupila Summertime, ampak ne vem, ali  krajšega (5 m) (http://www.flexi.de/farben_gross/summertime_azur_gr.html) ali daljšega (8 m) (http://www.flexi.de/farben_gross/summertimelong_azur_gr.html). Verjetno je krajši bolj trpežen, ker ima širši trak.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 05 Oktober 2006, 20:09:28
Sammy jaz sem jih videla v Zooticu, Mr. Petu mislim da tudi v Tukanotu tako da ga verjetno prodajajo po bolj založenih trgovinah. Pa zdaj se mi celo zdi, da sem ga tudi v tavelkem' Metkatorju videla (kdaj imajo fuuuuul založene police  ;)). Tako da poglej malo naokoli...

Ti pa tudi jaz svetujem 5 meterskega...predvsem zaradi debelejšega traku (s tistim štrikcem se lahko zelo poškoduješ :-\ so že bili primeri "odrezanih" prstov  :'(). Pa če ga imaš res samo zelo redko privezanega (kot si rekla v gozdu in ob umazanih rekah) mu ne bo nič hudega če bo na 5ih metrih  ;)  :P
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: tjasav na 05 Oktober 2006, 20:23:50
Tud jaz sem jih videla v Zooticu, ampak so mi definitivno lepši Summertime varianta. Sama sem kupila oranžnega in kar se mi najbolj dopade je, da so zelo mehki za držat.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: kanchy na 05 Oktober 2006, 20:27:03
Mi imamo tudi Summertime (sicer ga redko uporabljamo) ampak je res kot je rekla tjasav, dober ročaj. Imamo pa tistega 5-metrskega ki ima debelejši trak in še zmeraj drži (za razliko od tistega s tanko vrvico ki je bil po štirih mesecih za v smeti   ::) )
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sammy na 05 Oktober 2006, 20:27:58
Hvala, meta, tjasav in kanchy, za tole. V bistvu bi morala oboje videti in primerjati, da bi se lahko odločila. :D Sicer pa itak dvomim, da se Elegance pri nas dobi ...
Tudi jaz sem imela že nekaj problemov (enotedenske bolečine v prstih) zaradi te ozke vrvice. ::)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: tjasav na 05 Oktober 2006, 20:37:01
Sicer pa itak dvomim, da se Elegance pri nas dobi ...

100% jih imajo v Zooticu. Ravno prejšnji dan sem jih gledala.

Lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sammy na 05 Oktober 2006, 20:48:39
Jah, sam mi 'mamo sam enega Tukanota in nekaj manjših trgovinic.  :-[ ;D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: *nastya_lony* na 06 Oktober 2006, 22:01:07
Kakšen flexi mi priporočate za 77kg težkega psa? Zelo razmišljam o nakupu flexija, ker je Lon zadnje čase lahko samo še na povodcu, ker ne uboga več nič :( :( in bi mi zato flexi kar prav prišel.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 07 Oktober 2006, 10:49:13
*nastya_lony* TUKAJ (http://www.flexiusa.com/prod_ueb_large_dog_en.asp) je to kar sem na netu našla za velike pasme.  ;) Sem pa jaz že videla flex (samo ne vem a je bil res original), ki je bil res gigantski  :o z zelo širokim "štrikom" in tudi celo ogrodje je bilo ful veliko. Je pa verjetno izbira fleksa odvisna tudi od obnašanja psa...nekateri imajo tudi pri večjih pasmah manjše flexe (pa jim držijo, ker pes ne vleče)...
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: kanchy na 07 Oktober 2006, 11:14:16
Za tvojega bi bil po mojem primeren recimo tak (comfort 3) (http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/ComfCompact.jpg), ali tak (največji od teh treh) (http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/ClassicCompact.jpg), v glavnem flexi z debelejšim trakom (gurt varianta).
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sammy na 07 Oktober 2006, 15:26:35
Kakšen flexi mi priporočate za 77kg težkega psa? Zelo razmišljam o nakupu flexija, ker je Lon zadnje čase lahko samo še na povodcu, ker ne uboga več nič :( :( in bi mi zato flexi kar prav prišel.

Za take pse obstaja giant varianta (http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/Giant.jpg), vendar samo za pse do 75 kg, dolžina pa je 8 m. Tole zadevco lahko naročiš tudi tukaj (http://www.malezivali.com/cgi-bin/stran.pl?templ=0&id=&st_strani=&izris=&trgKaj=poglejArt&st_art=2981&izrisTrg=trgArt) (na tej strani sicer piše, da je teža neomejena, vendar kljub temu priporočam, da psa poskusiš za nekaj kg shujšati ;) - pa še bolj zdravo je).

Danes sem za 10 min zamudila Tukanota in mi ni preostalo drugega kot obisk manjše trgovinice, kjer sem kupila Summertime modre barve do 35 kg. Sedaj mi je že malo žal, ker sem se spomnila, da mi je tisti do 20 kg zdržal 4 leta, predvsem zato, ker je Medium večji in težji. :( Ampak dobro ...   ::)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: skogkatt na 09 Oktober 2006, 10:58:37
Ja lepi so ta novi Flexiji Elegance - kaj pa ovratnice v stilu ste tudi že videli?

(http://i12.ebayimg.com/04/i/08/40/42/29_1.JPG)
V istih barvah kot flexi in prav tako lakaste površine.  :)

Lep komplet, če imaš oboje  8)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 09 Oktober 2006, 19:33:34
S temi kompleti se jaz že odkar imamo Atro ubadam (pa ne s Flexi ampak so simpatični  ;)). Vedno ko ji kupim ovratnico moram zraven obvezno še povodec  ;D In imamo zdaj že celo zbirko enik stvari in moram vedno zbirat kaj bom vzela ko grem ven z njo ::)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tecka na 09 Oktober 2006, 19:51:39
Uf hvalabogu, sem že mislila da sem edini obsedenec  :D. Mi je pa všeč roza komplet (summertime se mi zdi), čeprav dvomim, da imajo takšnega, ki bi bil za naju primeren (tisti ki pa so so pa takooooo težki :(). Študiram, da bi kupila komplet in "predelala" flexija v navaden roza povodec  ;D. Obsedena na komplete in roza barvo, kaj čmo  :-[
lp
T.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: tjasav na 09 Oktober 2006, 20:16:27
Pa Summertime imajo tud!!!

http://www.flexi.de/farben_gross/summertime-hb_orange_gr.html (http://www.flexi.de/farben_gross/summertime-hb_orange_gr.html)

Se to dobi tud pri nas?
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tecka na 09 Oktober 2006, 20:35:40
Ja se dobi, mislim da sem jih videla v Mr.Petu v BTC-ju Lj. Zato govorim o norosti na roza ;)
lp
T.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: tjasav na 10 Oktober 2006, 07:01:29
Super! Mi smo bolj za oranžno, ker imamo fanta.
Je pa malo manjkalo, da ni roza barva zmagala, pri nakupovanju povodca. Ampak potem bi bil moj mali jezen na mene.  :o  :D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: skogkatt na 10 Oktober 2006, 08:52:39
Uf hvalabogu, sem že mislila da sem edini obsedenec  :D

Uf, hvala enako  :o Hvalabogu nas je očitno kar precej obsedencev  :-[
Ovratnica in povodec je en velik MUST da mora bit usklajeno, čeprav imam samo eden barvni komplet, sem bolj na kamenčke mahnjena  ::) ampak vseeno je potem vse v stilu.
Kaj češ, ni zastonj toliko izbire v trgovinah  ;D

Dokler je pes še lahko pes pravim da ni krize, ko pa postane zgolj in samo modni dodatek pa veš, da pretiravaš  ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tecka na 10 Oktober 2006, 12:03:37
No ja za naju ni prav veliko izbire... Če je povodec sigurno ovratnice ni v takšni velikosti in obratno, če je prava ovratnica je povodec "prešvoh". Mogoče je tako boljše, bi še bankrotirala na kompletkih  :D
lp
T.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Tina na 10 Oktober 2006, 12:24:12
Tudi Chica je redko 'v kompletu'. Sicer sem jih nekaj kupila, ampak jo potem ovratnice šle (na treningih reševanja). Od flexi povodcev sem se pa totalno zaljubila v tega:
(http://www.petplaypads.co.uk/Images/Flippy_Tape.jpg)
Pa še do 50 kg je (sej ne, da bi potrebovala tako močnega za 16 kilogramsko hiperaktivko)  :D
Pa sploh ni bilo potrebno ovratnice za zraven kupovat, ker že imam eno oranžno  ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 10 Oktober 2006, 20:32:48
Uuuu Tina tale je pa tut men všeč  :)  mogoče je pa čas da se moj flexi pokvari  ::)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: **Jackie** na 11 Oktober 2006, 11:34:46
ja no...moj oli je bil že velikokrat na flexiju, vendar me je vedno tako potegnil za sosedovim psom(nikoli ne zamudi nobenega sprehoda z mano in olijem)sosedov pes pa laja in šviga naprej(ime mu je švigo :P)oli me na flexiju tako potegne(flxi ima vrico dolgo 2 m in ima navadno tanko špago :()da moram flexi enostavno spustiti in potem tekati za njim, ko pa primem za špago še bolj potegne in jaz imam novo brazgotino na roki(ne bom jih štela koliko mi jih je naredil flexi)preden ga pa ulovim(flexija)je pa oli je skoraj v konjicah(od konjic in naše hiše je 5 km)zato flexija raje ne uporabljam ::)
Meni je Kana enkrat med gonitvijo pobegnila (s flexijem) k enemu psu, ki je bil privezan na verigi. Ampak je zanimivo, ni šla do njega ampak je samo skaklala okoli in ga dražila, ravno toliko , da je ni doesegel. No, in ko sem prišla jaz na sceno sem se najprej ustrašila, ker Kana ni hotela k meni, pes je bil pa za dva nemška ovčarja... Pa še lajal je na mene ko vrag.  Takrat sem bila kar hvaležna flexiju, da se je vlekel za kano, da sem lahko na špago stopila... No, pa to je še off topic. Naslednjič je boljše da stopiš na povodec , kot da ga primeš...
Pri nas so se flexiji dobre 2 leti obnesli .
So pa meni bolj pri srcu tisti s špago, kot tisti s trakom, čeprav oba peklensko zažgeta ob sunku...
Meni so teli novi flexiji zelooo lepi, ampak na žalost tudi precej dragi.
Me pa zanima za tele summertime pa elegance koliko stanejo... So precej lepi... Pa koliko so trpežni glede na to da imajo na koncu malo usnjenega ( kako trdni so šivi)...Ker morda bi pa za gonitev tole prav prišlo 8)
Na splošno so pa meni bolj pri srcu navadni povodci kot flexiji, že samo zaradi tega , ker psa  bolj čutiš oz. ga lažje obvladaš.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Satin na 11 Oktober 2006, 12:47:30
Pri nas smo s Flexijem zelo zadovoljni, imamo le manjši problem z njegovo vzdržljivostjo, namreč pri nas sčasoma popusti plastično ohišje v kateren je skrit feder, mi imamo flexi tam nekje do 2 leto dokler zdrži feder, potem pa ga razstavimo in gurtno uporabimo kako drugače, ponavadi tako da jo Lars za sabo vleče ko je spuščen ;) Mi je pa takrat malo hudo ker je gurtna in vse ostalo OK, samo feder in ohišje v katerem je zgubi svojo trdoto. Sem pa prav zaradi tega kontaktirala Flexi, jih moram glede tega res pohvaliti in še zdaj smo občasno na vezi, ker itak mesečno preštudiram njihovo stran in čakam na Fleksi z vzdržljivejšim ohišjem za feder. :D Moram jim tudi priznati da so izredno ljubeznivi in dokaj hitri z odgovori, ter tudi glede nasvetov, so mi v primeru da če kake v vrste Flexija pri nas ne bi mogla dobiti mi ga pošljejo oni po pošti in plačam ob prevzemu! 
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: irenchy na 11 Oktober 2006, 12:56:45
hehe evo še eno obsedenko....mi mamo tok te šare doma, da je že mal preveč ampak nevem tko pač je  ::) tko, da čakamo na kšno novo kolekcijo, da pride ven :D ;). mi mamo 2 flexija sicer nevem zakaj ::), mamo pa comfort long 3 ;) kar super zadeva za takrat, ko ga uporabljamo ;)

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: **Jackie** na 03 November 2006, 15:32:13
Kana je dobila enega Comforta pa še ovratnico danes  :P
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: *nastya_lony* na 03 November 2006, 18:18:11
Evo, tudi mi imamo sedaj flexija :P . Kupila sem ga v Zooticu in je res ena super zadevca. Pa še drag ni bil tako zelo--7900 sit.
Takšen pa zgleda:
http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/Ng7lxsZKFzamtwmc.v.jpg
Je pa res super, ker je primeren za takšno težo kot jo ima naš bučman.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: **Jackie** na 03 November 2006, 18:37:30
Evo, tudi mi imamo sedaj flexija :P . Kupila sem ga v Zooticu in je res ena super zadevca. Pa še drag ni bil tako zelo--7900 sit.
Takšen pa zgleda:
http://nastyalony.moj-album.com/slike/3520316/Ng7lxsZKFzamtwmc.v.jpg
Je pa res super, ker je primeren za takšno težo kot jo ima naš bučman.
haha, sem jih videla danes v zooticu ja, meni zgledajo kot vesoljski fleksiji haha, ampak so pa fajn ... Use it well  :D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 03 November 2006, 18:40:01
*nastya_lony* a tisto oranžno, ki je na koncu povodca se kako umakne pa je potem za pripet al kako?
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: *nastya_lony* na 03 November 2006, 21:57:23
*nastya_lony* a tisto oranžno, ki je na koncu povodca se kako umakne pa je potem za pripet al kako?

Se da umaknit ja. Jaz sem dala to dol, ker me je malo motilo.
Drugače je pa to za zaščito karabina pred dežjem, snegom,..

Lp,  ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Ribica_Tina na 04 November 2006, 08:40:11
no, jaz sem imela vijoličnega (več barv je)...ampak smo ga uspeli uničit ???na morju je Šana zagledala martinčka, ko smo bli na plaži in potegnila. jaz flexija nisem dobro držala in je poletel za njo in priletel direktno na gumbek :-\ pa je šel...
flexijev ne uporabljam (edino na plaži, ker ga pač lahko podaljšujem), ampak na temu mi je bil gumbek vseeno malo preveč dolg. se mi je kar zdelo, da ga bomo zlomili
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: S1b na 04 November 2006, 09:23:30
tak flexi sem tut jaz imel pa nisem bil preveč zadovoljen :-\, ful je prevelik pa grd mi je tudi pa uničil sem ga v 1 tednu... Sem pa enkrat videl  flexi na internetu, ki ima notri v ohišju jeklene zobke, ki gurtno dobro zašpona pa ohišje je tudi kvalitetno, najbolj mi je pa ušeč to da ni velik in da lahko zadrži pse brez problema...Na žalost je cena malo previsoka kar 75 evrov ::)... Flexiji so lušna stvarca za tiste pse, ki ne vlečejo in so pridni non stop ampak takih je bolj malo ane :D ;D
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: meta na 04 November 2006, 10:05:31
Flexiji so lušna stvarca za tiste pse, ki ne vlečejo in so pridni non stop ampak takih je bolj malo ane :D ;D

Čist odvisno od lastnika kako psa nauči ;) Je pa normalno za moje pojme, da vsak pes kdaj pa kdaj potegne.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Majchy na 04 November 2006, 13:23:01
Flexiji so lušna stvarca za tiste pse, ki ne vlečejo in so pridni non stop ampak takih je bolj malo ane :D ;D

Pri Živi imam flexi že kar kar par let... Pa jo imam res vedno na fleksiju in Živa je tipičen vlečni pes. Na sprehodu res vedno vleče. Razen ko tečeva, ponavadi teče ob meni. Pa ga ji zaenkrat še ni uspelo uničiti...  :) Tako da sem nad flexijem zelo zadovoljna.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: **Jackie** na 06 November 2006, 17:58:35
S1b po moje je odvisno tudi če ga znaš uporabljati  ;)
Meni je Kana zdaj dolgo časa potrebovala , da je zaštekala , da lahko gre.
Ampak tudi če ji na flexiju rečem poleg, lepo hodi ob nogi, tako da je stvar vzgoje vse skupja  ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Alba na 10 November 2006, 15:06:43
Meni je fleksi krasen pripomoček, ker imam polarčka. Sicer obvlada tudi poleg in tudi na navadnem povodcu načeloma ne vleče, ampak jaz imam rajši fleksi. Dostikrat na polju se nama zgodi, da zagleda miško in seveda hop. Kljub manjpi teži je to kar konkreten premik mene  :D ;D.
Drugače sem občasno jezna, ker imam še vedno prvi fleksi, v trgovinah pa vidim take lepše, modernejše. No pa nadoknadim z nakupom oprsnic, ki pa pri nas crkavajo kot za šalo. Mislim, da je Alba ali zgrizla ali pa se je polomila plastika v letu in pol kar 7 oprsnic.
Glede barve pa edino rdeča  :P.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: aska na 10 November 2006, 16:40:36
Flexi je res super, samo vseeno je Aska večkrat kar lepo na navadnem povodcu. V bistvu sploh ni važno kaj ima, tudi na fleksiju, ko jaz tako želim od nje, mi že lepo zraven hodi, no občasno kdaj še potegne, ko kaj zagleda (pa še to vedno manjkrat) :).

lp
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Nika na 10 November 2006, 17:33:14
Jaz uporabljam navaden povodec le v primeru, ko gremo do veterinarja al pa na kak tak sprehod, kjer jo le obcasno za par minutk privezem. Mi je slo pa nekaj casa ful na zivce, ker v mestu sploh ni reagirala na nic, ce je bila na flexiju, ker je vedela da bom ze jaz poskrbela za "nevsecnosti". In se ni sekirala niti za kak avto.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Sammy na 10 November 2006, 20:31:56
No pa nadoknadim z nakupom oprsnic, ki pa pri nas crkavajo kot za šalo. Mislim, da je Alba ali zgrizla ali pa se je polomila plastika v letu in pol kar 7 oprsnic.
Glede barve pa edino rdeča  :P.

Kako lahko zgrize oprsnico?
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: *LuNa* na 05 December 2006, 19:58:58
Ker namerava Miklavž ali pa bolj verjetno Božiček Lunci prinest nov fleksi, me zanimajo vaše izkušnje.
Iščem takega na gurtno (da je trak in ne vrvica). Ker sem do sedaj imela samo takega na vrvico, me zanima kako se obnese trak (mi je ta veliko bolj všeč). In kje imajo kakšno večjo izbiro teh fleksijov predvsem za večje pasme?
Zaenkrat mi je še najbolj všeč Summertime (roza barve), samo ne najdem roza ovratnice za zraven.
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Taj na 13 December 2006, 21:40:53
*Luna*: Jaz sem videla roza usnjene ovratnice kakšen mesec nazaj v Tukanu in sicer nežno roza in malo bolj močno roza barvo. Širina ovratnice je bila približno 1,5 cm, koliko je bila pa dolžina pa nevem. Tako, da če je še nisi kupila pojdi pogledat, če jih imajo še. ;)

Kar se pa traku na flexiju tiče - se mi zdi, da se zelo dobro obnese. Jaz imam Flexi Giant - sive barve in sem zelo zadovoljna z njim, ima širok trak cca. 2 cm in moram rečt, da je kar močan, ker me je Taj že eno prakrat fino potegnil, pa je še vedno cel, pa da ne govorim kako mi je zadnjič po tleh padel - joj - pa se ni razbil. Tako, da se mi zdi po do sedanjih mojih izkušnjah, da je kar trpežen! ;)

Naj pa te še opozorim na cene, namreč, ko sem jaz kupovala flexi, sem šla prvo v Tukano, kjer je stal 14.000 sit, pa ga nisem tam kupila, ker niso imeli sive barve, ampak samo rdečo in zeleno. Potem sem šla v Mr.Peta, no tam je bil 12.000 sit, pa zopet ni bilo prave barve, tako da sem se napotila v BTC halo A v kleti in tam sem najdla flexi v sivi barvi in to za 10.500 sit.  :o
Naj povem, da ne bo pomote v vseh treh trgovinah so bili flexiji iste znamke in iste velikosti. ::)

Tako, da ti priporočam, da malo naokoli pogledaš preden kupiš, ker kot vidiš pri mojem primeru, se cene lahko zelo razlikujejo, mene je na srečo pripeljala do te cene moja trma glede barve! ;)
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: pandy na 14 December 2006, 19:36:23
tudi jaz sem kar precej dala za flexi (okoli 8 tisoč) pa je ful vzdržliv,ker moj tavelik pes je po večini na povodcu in je že kar enih parkrat prišlo do situacije,da je kar orng potegnil pa se flexi ni uničil.S tamalo psičko divjata in se podita in včasih pozabi,da flexi ni neskončen. Imam ga pa že kake 4 mesece mogoč celo kak mesec več. Res se splača malo več dati za take stvari,da so pol res 100%,ker jaz na začetku ful nisn zaupala v flexi (moj je z vrvico) in sem bila zelo skeptična,zdaj pa vidim,da brez potrebe.


lp
mateja
Naslov: Re: Flexi
Prispeval: Taj na 23 December 2006, 19:41:09
Ja res je bolje dati kakšnega tisočaka več in si lahko siguren, da se ne bo strgal ;).
Bolje takrat dati par tisoč tolarjev več, kot pa - bog ne daj - da se ti strga, ko kuža potegne in konča pod kakšnim avtom... :-\

Lp, Tina
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 10 December 2007, 10:12:34
Če ima kdo kakšen flexi odveč in je iz okolice SG, LJ, velenje...Naj mi javi, jih poberem in peljem v zavetišče. Aha pa še dodatek, smao če jih podarite ;)
Naslov: Flexi
Prispeval: zvezdicazaspanka na 18 Januar 2008, 16:25:57
Midva uporabljava vedno fleksi, ker ga spustiti ne morem, pa sem vseeno začela razmišljati, da bi ga za nekaj časa ukinila ???. Se je zelo razvadil in hodi skoraj vedno 8 metrov pred mano (po možnosti še vleče, če kaj zavoha), in pa bolj desno od mene. Samo se mi kar malo smili, ker ne more potem nardit malo več metrov, pa prešnofat vsega. Čeprav bi bilo najverjetneje najbolje, da mu tega sploh ne bi dopustila :-[.
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 19 Januar 2008, 20:04:17
SEj ga lahko navadiš da na flexu ne vleče. preprosto se ustaviš, Se rad igra, vleče, lovi žogico, kače? Na sprehodu se igrajta, preskakujta hlode, vadita trikce, tako bo imel razgiban sprehod.
Naslov: Flexi
Prispeval: zvezdicazaspanka na 19 Januar 2008, 20:55:01
Ja sej se vedno ustavljam, ga včasih pokličem k sebi in potem naprej... Samo, ko zagleda srne, krokarje, imam pa lahko zrezek s sabo pa ne bo nič pomagal. Ponavadi spremenim smer, grem kontra od tistega kar on hoče, samo to zgleda grozno, ko ga za sabo vlečem.
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 19 Januar 2008, 22:36:24
Oh poznam to. Maš mešanca z dalmatincem pa še kakim goničem zraven?  S starostjo se bo umirilo oz. se bo dal prej prepričat. Pol ti ptoporočam oprsnico, pa da tekata.

Poskusi prej opazit srne...in spremenit smer.
Naslov: Flexi
Prispeval: zvezdicazaspanka na 20 Januar 2008, 08:54:18
Ja imam mešanca med dalmatincem in kokeršpanjelom. Res upam, da bo s starostjo kaj bolje ::).
 Trenutno pridno treniram na orbitreku za svojo kondicijo, tako da čez kakšne 14 dni grem v akcijo. Lumpa dam na oprsnico in povodec okol pasa, pa gremo  ;D.
Naslov: Flexi
Prispeval: Tixy na 31 Januar 2008, 19:08:52
Jz tud porablajm flexi. Se najbolj obnese.. Imam rdečega (na črno psičko) prav tako rdečo ovratnico. Nimam na vrvico ampak na trak, se mi zdi bolj trpežno..
Luna, sicer te že dolgo ni bilo na tej temi, ampak vseeno. A si našla povodec flexi in ovratnico? V Tukanotu imajo ene take ful lepe. Povodce flexi na vrvico in ovratnice..
Naslov: Flexi
Prispeval: polonči na 02 Februar 2008, 10:52:33
Mi mamo tudi flexita, sam se fuul bojim, da se mi strže, ker je za 50kg in ma naš pujs že kak kg več.

Tina (Taj) za kolk težkega psa mata vidva flexi?? (kolk je težek Taj?)
Naslov: Flexi
Prispeval: brina na 15 Julij 2009, 13:52:42
*NOVO*

Ali je kdo zasledil v trgovinah Flexi mini de Luxe, bele/roza barve?

Hvala!

Lp,Brina
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 10 April 2012, 16:55:40
Mi smo pa sedaj pred nakupom novega flexija. Ta sedaj že drži ene 4-5 let samo rabim še enega za še enega psa  ;).
Sicer nisem pristašinja flexov, mi pa kljub vsemu kdaj pride prav. Ker vidim, da je malenkost razlike v modelih (stari - novi) me zanimajo argumenti za/proti.
Nekako sem se omejila na Flexi comfort long 3.

Alternativa mi je tudi nov Giant L samo sem malo skeptična kako je z uporabo traka v dežju (za kar večinoma uporabljam flexe).

Uporabniki novega modela (ta ki je malo bolj jajčast) kako ste zadovoljni?
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 10 April 2012, 18:32:13
Jaz imam Comfort Long 3. Mi smo zadovoljni. :) Jaz sem se proti traku odločila zato ker verjamem da bi se zelo hitro umazal in sčasoma začel zatikat.
Naslov: Flexi
Prispeval: sonce na 10 April 2012, 22:54:20
Jaz imam Giant L in sem zadovoljna. Je edini dolžine 8m ter trak. Trak pa zato, ker je tanjša vrvica bolj nevarna, če se zaplete med noge (ljudi ali psov). Imam tudi comforta 8m vrvica, ki mi je všeč samo zaradi dolžine (za manjše pse trak te dolžine ne obstaja). Aja, pa Giant L je trenutno najcenejši na Zooplus straneh, če zraven ujameš še kak popust, ker drugače s poštnino pride skoraj isto kot če bi ga kupil pri nas.
Naslov: Flexi
Prispeval: Roxy na 11 April 2012, 10:18:04
Sicer nimam giant flexija, imam pa od vedno flexi na trak. V dežju ga po sprehodu čisto raztegnem in se hitro posuši, če pozabim pa začne smrdet. Se da pa tudi čisto lepo oprat. Pa nekje po 4 letih uporabe se začne zatikat, ampak pri meni tudi zato, ker se z Roxy igrava z vrvico in jo načne z zobmi...
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 11 April 2012, 10:57:14
Jaz prisegam na flexije z gumjastim ročajem, zaradi oprijema. Imeli smo  na trak, zdaj pa na vrvico. Ne vidim nobenih razlik, oboje se občasno zatika, oboje začne smrdet in občasno umijem.

Edinole, to mi je nekak bolj všeč pri vrvici, ker ima cca 30cm odebeljenega traka, ki je tudi odseven in vmes prostor, da z roko primeš.
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 12 April 2012, 16:11:57
Hvala za mnenja  :)

To, da bi koga poškodovala s felxom se niti ne bojim, ker jih res malo uporabljam pa psi so res skulirani. Tudi pridejo takoj ob nogo, če se kdo približuje (si nočem predsavljat 2-4x flexi vsak v svoji smeri na kakšnem sprehajališču  :D). Jih res rabim bolj za umazano vreme, da lažje z dežnikom operiram  ;) ali pa da se po dežju lažje lužam ogibam.
Me je pa res zanimalo kako je z uporabo novih modelov in trak vs. vrvica. Če so še mnenja pa sigurno še komu pridejo prav  :)

Se bom pa najbrž odločila kar za takšnega kot ga že imamo (gumjast roč, vrvica 8m). Se mi je do sedaj obnesel. Je tudi meni všeč tisti začetni del. Ko mi psi pridejo k nogi ga niti ni treba zaustavit, da dobi občutek popuščenega povodca. Za kakšnega močnejšega psa bi se sigurno odločila za Giant L (mi je na sploh všečen model).
Naslov: Flexi
Prispeval: Ovcka na 20 Julij 2012, 12:30:30
hej

Enkrat v (ne vec tako daljni) prihodnosti bom morala nabavit nov fleksi.. Sedaj imava Flexi Classic Long varianto na trak. Ker je pa zelo velik/tezek/obavten za nosit sem razmisljala o kaksnem manjsem. Pa me zanima vase mnenje, a mislite, da bi recimo Flexi na vrvico, ki je primeren za pse do 20kg zdrzal psa, ki ima 40kg, ampak nikoli sunkovito ne potegne? Pac ko se sprehajava na flexiju gre zmeraj tako dalec, da raztegne flexi do konca, potem pa pac na tisti razdalji hodi. Razmisljala sem o Comfort Long M varianti na vrvico (ker jih na trak in tadolgih pac ni za dobit, nebi pa sla na 5m, ker je tudi pes navajen sedaj na 8m). Je pa med Comfort Long M in Comfort Long L v tezi 200g razlike, kar se ze kar dobro pozna..

Kaksne ideje? Je varno, ni varno vzet taksnega?
Naslov: Flexi
Prispeval: Rinchy na 20 Julij 2012, 12:44:44
Jaz imam za Bibi flexi funtime M(do 25kg), kljub temu da ima malo manj kot 40kg. Je pa res, da nikoli ne vleče, ko je na povodcu. Tako da če ti Cosmo ne vleče, komot kupiš tak fleksi... Meni so tudi kar težki za nosit tisti večji in glede na to, da ne vleče, ga res ne rabiva  :)
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 20 Julij 2012, 12:48:42
Vzemi tistega na vrvico do 20kg ...ampak pazi-vzmet crkne bistveno prej, če se fleksi do konca odteguje-vsaj 50cm fore naj ima in pobremzaj z gumbom.

Sama najbolje poznaš svojega psa....če je uboga na besede, ko je v nagonu-potem je vsekakor varna uporaba ...če je pa rukselj kot moja in ti cukne za divjadjo, mačkami in ogluši...je pa druga zgodba.

Sama prisegam na Comfort, ker ima gumiran ročaj in je bolje za držati. Tudi izbiram 8M....Sem pa uporabo fleksija omejila kolikor je možno-v gozd pa sploh ne grem več z njim.
Naslov: Flexi
Prispeval: LacenS na 20 Julij 2012, 13:16:32
Kaj se pa bolje obnese:sledni povodec ali flexi?
Trenutno imam za psičko sledni povodec in se na vsakem sprehodu uspe zavozlat, včasih celo tako, da je potem dolg pol dolžine(sicer je dolg 10m). Pa tudi ne glede na to kako ga shranim se zavozla. Je pa res da je zelo tanek, saj je psička še trenutno majhna.
Se potem za take stvari bolje obnese flexi? Pa kaj je res da je potem bolje sprehajat, da je zablokiran na določeno dolžino, saj se sicer psi naučijo vleči?
Brez vsega pa je ne bi sprehajala(čeprav trenutno še prileti do mene, če začnem teči).
Naslov: Flexi
Prispeval: Ovcka na 20 Julij 2012, 13:42:11
Hvala za odgovore  ;)

Drugace imava flexi za takratke sprehode (tiste za lulanje, itd., ker se mi ne da v vsako grmovje za njim lazit), v mesto greva vedno na kratkem povodcu, za daljsi sprehod v naravo imam ali raztegljivega za okoli pasu, ali je pa odvezan, odvisno od lokacije. Redko fleksi, ravno iz razloga, ker se mi ga ne da nosit..  :-[ Tako da, za te "kratke" sprehode ni nevarnosti za kaksno divjad, ce pa srecava macko, se pa samo v pozo postavi in gleda, ni tako, da bi se zagnal za njo. No, pa tudi na besedo uboga, da pac ne sme zdivjat za njo.  :P

Drugace tega Classic imava zdaj ze ene 5 let, pa se ze od zacetka do konca razteguje (v prvih letih je dozivel tudi kaksen mocan poteg) - itak je pes tako navajen, da tocno ve, kdaj je tiste 8m dolzine, in ze sam upocasni korak, tako da samo se zacuti kje se konca in potem ne vlece (ne recimo, da bi na polno tekel do 8m in se potem zadrgnil), pa se vedno dela (kolikor toliko) normalno. Samo na koncu vcasih nekaj strajka, se s tezavo tisti zadnji meter noter pospravi.. 

No, bo potem res kar ta, za 20 kg, pa moje roke mi bojo hvalezne v naslednjih letih  :D

LacenS jaz bi ti tako rekla.. Za sprehode v naravo fleksi, za divjanje na travniku sledni povodec, za sprehode v mestu kratek povodec, da se nauci lepo zraven hodit brez vlecenja..  :) Pa verjetno se ti vozlja zato, ker je tanek.. Debelejsi se ponavadi ne vozljajo (ne vem pa kako je za trakove, ga nisva imela nikoli)
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 20 Julij 2012, 13:48:10
Ploščat sledni se manj zatika...Jaz imam povodce takole v uporabi; gozd in v mestu imam preklopni 2M povodec (dovolj za šnofanje, umik za potrebo in hkrati lahko dovolj blizu kadar je potrebno in mi ne more poleteti iz rok tako kot fleksi parkrat, če mi požene za srno.

Sledni povodec je za domače dvorišče in določene travnike, kjer je preveč mamljivih stvari v bližini (kompost, gnoj, gozd). Fleksi pa kadar je ne morem spustiti, pa ji hočem privoščit več gibanja-ob kolesarski stezi, v kakem parku....

Za medpasjo igro pa ne uporabljam več slednega povodca, ker se je zgodila nesreča (stopila na štrik in zažgala blazinico-precej zoprna reč).

Pri mladičku, mladem psu-nič fleksija, se samo vleči naučijo. Ali povodec cca 2M ali pa sledni 10 m. Pa čim več v gozd, jo odpeti s povodca in se ji skrivat za vsak možen grm, drevo...se pridobi lepa pozornost, samo to funkcionira pri res mladičkih in pri psih, ki nimajo želje po gonji.

Naslov: Flexi
Prispeval: LacenS na 20 Julij 2012, 14:01:36
Hvala za odgovore!
Potem pa flexija še zaenkrat ne bom kupovala.
Pa danes se bova kar odpravili v gozd :). Do zdaj sem bolj hodila po potki med polji in po vasi, tam pa se res skoraj nimaš kam skrit.
lp
Naslov: Flexi
Prispeval: Roxy na 20 Julij 2012, 14:02:40
Jaz imam ravno zaradi teže in velikosti fleksija najraje funtime fleksije, če ne dobim za do 35kg ga imam pa do 25Kg (Roxy ima trenutno 27,5Kg). Kljub miniaturnemu karabinu, je še vse potege zdržal. Sem ugotovila, da je večji problem prevelik in pretežek fleksi, ki ti ga pes brez problema iz roke potegne, kot pa vrvice in karabini. Kvečjemu mehanizem se mogoče pokvari, ne vem, meni se še ni. Se mi je pa pri enem (pri prejšnji psici) odtrgal trak, ko je potegnila do konca. Ampak je bil fleksi pomoje znotraj zrjavel, ker je nekaj tednov ležal pod snegom (sva ga izgubili in našli šele, ko je sneg skopnel).
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 03 September 2013, 15:14:56
Meni pa manjši flexiji niso kaj preveč všeč, sploh tisti za najmanjše pse, ki ga odrasla oseba niti ne more normalno prijeti (razen če ima otroško majhne roke).

Pri Flexi XL je pa tako da ko držiš flexi še sam zelo dobro čutiš kako močno dejansko flexi vleče psa. Dokaj neprijeten občutek.
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 16 September 2013, 16:19:28
In potem psu pridelaš mišični spomin za napet povodec na ovratnici  ;) Temu primerno imam jaz rajši pse na oprsnik pripete, ko so na fleksih. Ovratnica je pri nas namenjena popuščenim povodcem.
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 06 November 2013, 16:18:48
Slovenska zamisel  :P

http://www.indiegogo.com/projects/meet-lishinu-world-s-most-intelligent-retractable-dog-leash (http://www.indiegogo.com/projects/meet-lishinu-world-s-most-intelligent-retractable-dog-leash)
Naslov: Flexi
Prispeval: Nelly na 18 November 2013, 19:41:28
Kdo uporablja flexi giant (do 50 oz. 75 kg). Koliko je ta stvar dejansko težka za držat v roki? Glede na to, da je cena kar konkretna sem malo v dvomih.. stvar deluje kot bi morala?



Naslov: Flexi
Prispeval: Nika na 18 November 2013, 20:04:55
Jaz sem ga za približno 30kg lovskega psa, ki je znal na polno potegnit ko je dobil kaj v nos. Zdaj isti povodec uporablja za privez približno 10kg mrcina, ki pa se na njem večinoma zaganja v mimoidoče. Povodec bo pomoje star že ene 10 let in res dobro prenaša obremenitve  ;) Meni ni bil težek, ker je še toliko našponan (pa čeprav pes ne vleče) da del teže nosi tudi pes. Je pa una tastara giant varianta, ne zdejšnji aerodinamični ki se mi zdi da res zna boljš v roki pasat. Pa obvezno mora bit trak, ne vrvica.
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 18 November 2013, 20:21:09
Jaz imam Giant XL (do 75 kg) in me je roka na začetku kar bolela. Vseeno tehta 1 kg in se moraš navadit na to.  ;) V primerjavi z manjšimi flexiji ta potrebuje dlje časa da nazaj potegne ves trak.
Naslov: Flexi
Prispeval: sonce na 18 November 2013, 20:45:14
Sem mela tastaro XL verzijo in je kar težka, vendar sem kljub temu lahko v eni roki dva fleksija držala (še enega M velikost). Zdaj imam tega http://www.zooplus.de/shop/hunde/hundeleine_hundehalsband/roll_leinen/flexi_large/230356, se mi tudi zdi močan, je pa neprimerno bolj ergonomski, pomoje je tudi ta nova XL varianta OK. Če pes nima navade, da se na polno zaganja, potem bi znal ta iz linka bit kar primeren.
Naslov: Flexi
Prispeval: Nelly na 18 November 2013, 20:55:24
hvala. Načeloma nimam namena ga imeti v uporabi kot edini povodec, še vedno ostajamo na klasiki. V uporabi bi ga imela tam, kjer je bil do sedaj načeloma spuščen, kjer je hodil bolj na free, kjer  nismo pogosto srečevali ljudi, avtomobilov.. če pa že pa pač odpoklic itd. Čeprav nikomur nič noče :) Niti se pes ne oddaljuje od mene več kot par metrov (dolžina 8m flexija je čez glavo dovolj) , nekih hudih potegov tudi ni za pričakovat... Sedaj se nam je iz zdravstenih razlogov ta reakcijski čas, da mu uspem dopovedati kaj se dogaja malo podaljšal in bi predvsem zaradi njegove varnosti imala še nekaj v rezervi :)

Verjetno bo najboljše preizkusiti...




Naslov: Flexi
Prispeval: Nika na 18 November 2013, 21:20:50
Glede na napisano niti ne rabiš gianta, js sem recimo v podobnem primeru (ne vleče, ne oddaljuje, glavno da je na štriku) uporabljala kar flexi do 25kg in še to na vrvico, ne trak. Če sicer razume princip povodca, itak samo malo zaustaviš flexi pa je. Tako kot pri vajetih ne rabiš sile da preusmeriš konja.
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 18 November 2013, 21:26:00
Em teža fleksov:
Giant L 610g
Giant XL 860g (noben nima kile ;D)
Med tem ko Comfort compact3 (5m manjša verzija od Gianta) tehta 540g. Ni tok manj koker ma 3m manj traku.
Če se odločam za svoje izbiram daljše. Drugač ni fore, da je na fleksu  :) Poleg tega sm mnenja, da če pes potegne z več kot 50kg...se ni lih za sekirat a bo fleksi zdržal, ampak a bo zdržala roka  :P Sploh pa, če je namen uporabe, če si v bolniški. Tak, da za borih 70g večjo težo +3m več...bi se jaz odločla za Gianta. Če mora bit na trak. :) Drugač pa itak manjšega kot pravi Nika.

Ps. podatki so iz http://www.flexi.de/de/produkte/special/giant/
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 18 November 2013, 21:37:32
Pustimo podrobnosti  ;D sem malo zaokrožila navzgor  :P na koncu sprehoda se ti itak zdi kot da tehta 5 kg
Naslov: Flexi
Prispeval: sonce na 18 November 2013, 21:41:01
Torej, glede na vse napisano, boš pomoje zadovoljna z Giant L.
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 18 November 2013, 21:44:40
 :D odvisno od dejavnikov  :D
Naslov: Flexi
Prispeval: Ovcka na 18 November 2013, 22:33:16
Pomoje bi bil uredu tudi Comfort Large Long, ne rabis ravno Gianta: http://www.zooplus.de/shop/hunde/hundeleine_hundehalsband/roll_leinen/flexi_large/155438 (http://www.zooplus.de/shop/hunde/hundeleine_hundehalsband/roll_leinen/flexi_large/155438) (dobi se tudi ta isti na trak) :)
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 19 November 2013, 08:23:28
No sej. Giant L je na trak  :) Ko prej so mel sam Giant oznako. Zdj so pa to postali G. XL. Giant L pa je tamanjša verzija.
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 19 November 2013, 09:14:38
Velikost v primerjavi s Wobbler L in Rinti 800 g

(http://shrani.si/f/1c/TV/1VmqZSJc/flexl.jpg)

Notranji del je za razliko od ostalih modelov (Comfort, Classic... ) izpostavljen.

(http://shrani.si/f/y/LW/1I01pMaY/inside.jpg)



Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 19 November 2013, 10:39:59
Ma fleksi tok mase, ko konzerva  ;D No G. L je za spoznanje manjši, bolj ličen (in tehta manj kot konzerva :D). Močen pa praktično isto. Kot pravim pol gre roka prej ko fleks.
Dobra primerjava tole z objekti.  ;D Aja pa to da je odprt je prednost. Ko je moker se super suši. Tisto zaprto ohišje pa moker trak je ideal da trak prej usmrdi in se posledično tudi prej pokvari.
Naslov: Flexi
Prispeval: BlackDevil na 19 November 2013, 10:56:32
Prišparaš ker ti ni treba uteži kupit, samo flexi naokrog po svetu nosiš.  :D

Jaz sem XL vzela ker je bilo samo 5 eur razlike med njima. Glede na razliko v teži pa predvidevam da ima XL malo bolj širok trak. Še ena prednost odprtega ohišja je da dejansko vidiš kdaj se ti trak obrne in napačno navije.

Pa XL ima 2 leti garancije, za L ne vem.
Naslov: Flexi
Prispeval: Ovcka na 19 November 2013, 12:03:41
No sej. Giant L je na trak  :) Ko prej so mel sam Giant oznako. Zdj so pa to postali G. XL. Giant L pa je tamanjša verzija.

Comfort Long Large (http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/refleksivni_povodci/flexi_comfort/303811) - 8m, 50kg, 570g (tale na zooplusu je na vrvico, ampak se dobijo isti samo na trak)

Giant L (http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/refleksivni_povodci/flexi_special_line/303793) - 8m, 50kg, 610g

Torej je Comfort malo manjsi/lazji  :P
Naslov: Flexi
Prispeval: lejca_ na 19 November 2013, 12:43:46
Meni se pa tile 8 m zdijo predolgi. Moj prvi flexi je bil 8m na vrvico  in je bil katastrofa, predvsem zaradi vrvice ::) Potem sem kupila 5 m comfort in je bil super (lažji, krajši in trak lahko primeš) - sicer je bil malokrat v uporabi, ker v mestu ni praktičen, na dolgoh sprehodih pa je bil spušečn. Sedaj ko je skoraj gluh, sem ga pa spet začela uporabljati. Velikost sem pa zafrknila in sem namesto M kupila L in je malo težji, pa še bolj močan feder ima, kar mi ni najbolj všeč. 
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 19 November 2013, 13:03:22
Comfort Long Large (http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/refleksivni_povodci/flexi_comfort/303811) - 8m, 50kg, 570g (tale na zooplusu je na vrvico, ampak se dobijo isti samo na trak)
Tehle pa še nism vidla, tud na njihovi uradni spletki ne, zato mi ne gre v račun.  ???
Naslov: Flexi
Prispeval: Ovcka na 19 November 2013, 13:35:08
Hm, jaz sem jih pa takrat ravno na njihovi uradni strani videla (zdajle sem sla pa gledat jih pa ni vec, ne)  :-[ Ker predhodnik teh je bil classic long tape (ga imam doma), pa sem potem enkrat gledala, da bi novega nabavila in je bil tudi comfort long tape. Mozno, da so sli ven iz proizvodnje, itak skoz menjajo modele..  :-\ 
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 19 November 2013, 13:38:03
Mi imamo Comfort Long 3, na vrvico, ker na trak niti ne obstaja, vsaj takrat ni obstajal + je na trak verjetno tudi težji.  5M se mi zdijo prekratki, ker imam flex za to, da ima kar se da možnost gibanja in raziskovanja, še vedno pa ne more hodit po cesti, ker je na sredi papirček.

Ni preveč velik in pretežek, sunke dobro prenaša, odkar sem bila poučena o pravilni rabi je tudi v dobrem stanju in vzmet še deluje (cca 0.5 m pred koncem vrvi, jo zabremzam). Pri tastarem 30kg psu so vsaj 3-4 fleksi, med njimi tudi gigant šli k vragu v dost hitrem času.
Naslov: Flexi
Prispeval: Lilit na 19 November 2013, 13:56:35
Kaksna pa naj bi bila pravilna uporaba?
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 19 November 2013, 14:11:47
Za vzmet je menda fajn, da se trak ccca 0,5 M pred koncem zaustavi, da ne pride do polnega izteka in seveda čim manj sunkov in letenja po zraku in med debli. ( se je kdaj v imskem času zgodilo in od takrat pozimi ne hodim v gozd ker sem preveč štorasta in mi na koreninah ipd zdrsi in telebnem brez pasje pomoči in potem fleksi tresk bum bam  ::) Oh ja in že 2x mi je padel v vodo, ker sem zgubla ravnotežje na kamnih etc in ja...navadni štrik je še najbolši in pa brez štrika. :-[

Kar se pa tiče varnosti in zapletanja in kdaj psu pustit vso dolžino, kdaj ne...To je pa stvar presoje človeka in poznavanje psa.
Naslov: Flexi
Prispeval: k94lif na 19 November 2013, 18:58:50
Kaj ima kdo flexi neon http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/refleksivni_povodci/flexi_design/373032

- kaj je to samo rumena vrvica/trak ali ima tudi kaj odsevnih elementov?

Bi nekaj za te zimske dni, da slučajno kakšnega tekača ne poderemo  :P
Naslov: Flexi
Prispeval: sonce na 19 November 2013, 19:22:48
V živo sem ga videla 1x in če se prav spomnim, ima odsevne tudi napise na samem ohišju. Sam trak pa je zelo dobro viden.
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 19 November 2013, 20:44:10
Če je odsevno, se blesketa, kadar luč posveti tja (avto, baterija). Da tekača ne podreš mora pes imeti kake lučke na sebi oz. utripajoče ovratnice etc, pa tekač mora biti podobno osvetljen.
Naslov: Flexi
Prispeval: sonce na 19 November 2013, 21:15:09
Neonska barva traku je verjetno dobro vidna tudi v mraku, ni treba, da nanjo ravno luč posveti. Vsaj pri moji neonski sledni vrvi je tako.
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 20 November 2013, 10:06:08
Soseda ga ma. Pa je bil neon sam kak tedn  >:D dokler ga niso zamazali  ::) Kaj pa vem. Pod lučmi v ulici se sicer res bolj vidi kot se vidi npr. temen trak. Samo, da bi pa imel neko fino šajn varianto brez dodatne ''osvetljave'' na psu se mi pa ne zdi.
Sicer pa prihaja rešitev za vse temne sprehode in vse cuke na sprehodu  8) -----> http://www.youtube.com/watch?v=qGOFOs2sn0U

Za vse tiste, ki pa bomo ostajali na klasiki pa še vedno veljajo pravila pravilne uporabe to, da je psa kot prvo treba obvladat na besedo, ne na opremo.  ;) Seveda je priljubljen pripomoček za uporabo za pse, ki ne morjo bit spuščeni ravno zarad ne100%. Ampak to še vedno pomeni, da gor ne pripneš čistega divjaka, ampak psa, ki vsaj približno začne obvladat kulturo na klasičnem povodcu. Pa seveda pripročila http://www.youtube.com/watch?v=D1099RVm0Fs to da psa ne spuščaš do konca in da ne poletita oba. Pa za dolgotrajnost opreme to, da pač paziš, da ne navijaš in ribaš vrvi/traku okoli vogalov/dreves/parkiranih avtomobilov...skratka osnove kulture sprehajanja psa v javnosti  ;)
Naslov: Flexi
Prispeval: Lunette na 20 November 2013, 10:19:55
Ker predhodnik teh je bil classic long tape (ga imam doma), pa sem potem enkrat gledala, da bi novega nabavila in je bil tudi comfort long tape.
Sicer možno, ker tok pogosto pa jih ne gledam.  :)
Na zoohitu sicer piše trak pri comfort long. Pa mislim, da gre pri njih bolj za napake v prevodih in ''silno občo natančnost''  ::)
Onih clasic na trak se spomnejm ja. Sam sem lih zato študirala, da mi je odprto ohišje bolj ušeč, ker se boljš trak suši. Flekse uporabljam večinsko res za večerne in deževne sprehode. Pač takrat grem od cesti, pa da se luž ognemo in da so psi še vedno zakonsko opremljeni ;) a hkrati sprehojeni. Sem se potem odločla rajši za vrvico (comfort long 3). Kot prvo je dejansko lažji (ko računaš v rokah nosit več kot 2 fleksa je pa že bitno ::)), suši se hitrej, pa še fedra je lažja in psa malenkost manj nazaj vleče. Če bi pa izbirala na trak pa absolutno odprto ohišje in je tale nova varianta Giant L idelana.  :)
Naslov: Flexi
Prispeval: JaCi na 07 Maj 2015, 13:05:36
Živjo!

Ali mogoče kdo ve, kje se da kupiti rjav multibox za flexi vario? :)
Naslov: Flexi
Prispeval: urbana na 23 Avgust 2015, 14:09:33
mogoče v mr.pet
Naslov: Flexi
Prispeval: Boo na 23 Avgust 2015, 14:35:09
Zooplus vrjetno.
Naslov: Flexi
Prispeval: LiliTheLab na 10 Januar 2016, 14:35:55
A je že kdo popravljal strgan flexi? Naši žverci ga je danes suspelo strgati, in sicer se je pretrgal na tistem delu, kjer je vrvica pripeta na trak. Je kakšna šansa, da se to popravi oz. da se dobi nov trak, ki bi se pripel na flexi, da ne bi bilo treba kupovati novega?
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 10 Januar 2016, 19:01:29
Lahko sliko?

Drugače pa koliko star pa je flexi? Kar sem se jaz naučila je, da mora biti za pravo kilažo, da se ccca 0.5m pred koncem, zablokira z gumbom in da za eksplozivne rukerje (pes potegne porti mački....) ta mašinca ni ustvarjena.

Sicer sem ultra štorasta in pri ljubem miru pada flexi po tleh in je obtolčen, malo zdrajsan. Vrvica in mehanizem pa sta po 6 letih še OK.
Naslov: Flexi
Prispeval: LiliTheLab na 10 Januar 2016, 20:32:27
Slikam trenutno bolj težko, ker je moj super druper pametni mobilnik na servisu, fotoaparata pa nimam.

Je pa pretrgano čisto tu na začetku, ko se začne trak in konča vrvica.

(http://www4.slikomat.com/13/0110/59y-Brez-n.png) (http://www.Slikomat.com/slika/5946969.htm)

Flexi je star eno leto, je pa definitivno dovolj močan, saj je za pse do 50 kg, naša ima pa dobrih 30 kg.
Meni je kolegica sicer priporočila točno ta fkleksi, ki ga že 8 let uporablja na močnem Nemcu, ki rad vleče in se zaletava.

Ne vem, mogoče je kriv tudi dež, res, da vrvice nisem sušila, mogoče je tudi vlaga pripomogla k strganju.

Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 11 Januar 2016, 07:29:13
Aha. Hmm tam skozi. Ena  opcija bi bila da ga po svoje zlotaš in pripneš krabin. Pač, brez tega plastičnega dela.

Je pa še ena resnica. Pred 10-15 leti so delali bolj kvalitetne flexije (in vse ostalo). Tako, da če tvoja rada kdaj potegne, cukne, s polno močjo-je bolje navadni povodec in oprsnica s prednjim pripenjanjem.
Naslov: Flexi
Prispeval: Boo na 11 Januar 2016, 19:14:59
Kako pa je vrvica pritrjena? Pomojem obstaja nekje na netu kak macgyver tutorial kako popraviti zadevo. Če ne drugega, lahko poskusiš vrvico privezati direktno na trak. Čeprav mene bi potem malo skrbelo kako zanesljiv bi bil flexi.
Eventualno vprašaj tam, kjer je bil povodec kupljen, kako je z garancijo.
Naslov: Flexi
Prispeval: Keka na 11 Januar 2016, 21:05:06
Jaz imam sicer eno drugo različico, ampak mi ga je pes zgrizel na približno podobnem delu (ko se je dolgočasil med mojim kofetkanjem) in smo plastiko dali stran, pa zvezali oba dela skupaj trak in vrvico. Zaenkrat, po nekaj mesecih, vse ok.
Naslov: Flexi
Prispeval: LiliTheLab na 12 Januar 2016, 10:02:54
Ja, saj sem tudi sama razmišljala, da bi zvezala, samo ne vem, kak vozelj naredit, da bo to kaj držalo, tudi kadar bi cuknila.

Gledala sem tudi, kako bi vrvico napeljala skozi tisti plastični del, kjer se stikata vrvica in trak, pa mi še vedno ni jasno, kako ga odpreti in dati narazen.

Sem pa gledala, da se za vario različico dobi nadomestni trak oz. nastavek za povodec, za comfort različico pa nisem nikjer zasledila.

Naslov: Flexi
Prispeval: LiliTheLab na 12 Januar 2016, 10:49:36
Zdaj sem pa ugotovila, da ima flexi 2-letno garancijo. Jo je že kdo uveljavljal?

http://portal.mrpet.si/uploads/navodila/Flexi.pdf (http://portal.mrpet.si/uploads/navodila/Flexi.pdf)
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 12 Januar 2016, 11:16:50
Nikoli.
Si pa mislim, da bi ti glede na potrebe (30kg pes, ki se zna zagnat in zakadit na polno) potrebovala gigant varianto, ne L. L je mišljen za umirjene pse do 50kg. To so Flexijevi začeli opominjat nekaj časa nazaj http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/flexi_classic_special/flexi_new_classic_l/467328#more (http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/flexi_classic_special/flexi_new_classic_l/467328#more)

Ah ja vozel. Jaz sem karabin in 10m štrik zvezala BP, uporabila sem pa ta vozel https://www.youtube.com/watch?v=hqd6WCMvHBo&index=46&list=LLPufRqU336rVzn_z6MY7QWQ (https://www.youtube.com/watch?v=hqd6WCMvHBo&index=46&list=LLPufRqU336rVzn_z6MY7QWQ)
Naslov: Flexi
Prispeval: Roxy na 12 Januar 2016, 12:21:39
Za močne pse je boljši fleksi na trak, ne vrvico. Fleksi za 50 kil brez problema zadrži 30 kilskega psa, samo ne pustiti, da se zažene na fleksiju razvitemu do konca, v tem primeru lahku odtrga vrv oz. trak ven. Jaz imam za mojo labradorko že leta fleksije, ki so zanjo premajhni ali še ravno ujame zgornjo mejo kilaže pa se še noben ni strgal. Pa se je v mladih letih znala fejst zagnat. Je pa res, da imam vedno fleksi na trak. Pri traku je tudi manj "šibkih členov", kjer bi se lahko pretrgal.

Pri fleksijih za večje kilaže psov je potrebno upoštevati tudi to, da je sam fleksi večji in težji in ga je zato tudi težje zadržati v rokah, če se pes zaganja. Najboljši recept je pa itak ukrepanje preden se pes zažene  ;).

Sicer pa nekje vsake 3 leta zamenjam fleksi, ker me moti, ko se mehanizem začne zatikati, začne smrdeti, ker ga ne sušim dovolj redno ali pa je ročaj preveč zdelan (ker mi kar naprej pada po tleh in mi ga potem psica prinese nazaj). Za tamalega 7 kg pa imam zdaj že tretji fleksi na vrvico (star je nekaj čez 2 leti). Po mojih izkušnjah so na vrvico veliko manj vzdržljivi. Žal pa 8 metrski na trak ne obstaja kolikor vem... In te novi fleksiji zdaj se mi zdijo nekako bolj občutljivi kot prejšni. Prej so imeli bolj robustno in odporno ohišje.

Glede garancije pa lahko poskusiš. Samo tam piše, da je garancija na mehanizem, tako da verjetno ne bo nič.
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 12 Januar 2016, 12:58:17
Jaz imam na vrvico, 8M, do 50kg, Compact varianta (gumi ročaj), 6 let, psica pa 33kg, z občasnimi rukerji. Imam sicer tudi enega podarjenega, enak model, na zalogi. Tale zdajšnji je pač obtolčen, ker ja, mi pada po tleh, brez da bi psica počela neumnosti, ker se res dam zraven, da do p!"%arij ne pride (na začetku je pa blo kr precej izpadov).

Tile tanovi, na trak so iz takega materiala, da ga res ne smeš z roko prijemat, ker se zmučka in potem ne gre več lepo nazaj. Jaz flexija po 8M ne maram. Tale je super, da mao razišče in se umika psom ter avtom kolikor je le mogoče (ne bi si mislil, a to je začela delat). Ga pa res vedno raztegnjenega posušim. To pa.
Naslov: Flexi
Prispeval: LiliTheLab na 12 Januar 2016, 13:02:17
Saj izgubiti nimam kaj, vprašala bom v trgovini, kjer sem ga kupila, pa bodo že povedali.

Če pa ne bo nič, bomo pa na navadnih povodcih, saj zdaj žverca že malo bolje sodeluje pri odpoklicu, pa sem lani flexi nabavila ravno zaradi dolžine, da se je malo bolj zlaufala, kadar ni bila spuščena.
Naslov: Flexi
Prispeval: čara na 12 Januar 2016, 14:18:11
Mogoče si omisliš (tako kot jaz) rukzok, noter pa 10m sledni. Glih za zlaufat, tam kjer ni glih 100% varno in če ni zanesljiv pes. Ali pa 5M štrik kar v hrbtni žep pasje bunde ali pasjega brezrokavnika.

Lahko si celo sama narediš tak povodec iz tanjše alpinistične vrvi, na polni dolžini 5M, ko ga preklopiš pa 2,5m. Za take sprehode je super.
Naslov: Flexi
Prispeval: LiliTheLab na 12 Januar 2016, 14:24:58
Imamo oz. smo imele 10-metrsko vrv, pa je ne uporabljamo več, na krajih, kjer jo spustim, se je lepo navadila, da pride na poklic in mi sledi, kjer pa je več psov in ljudi, je pa ne spuščam. Fleksi mi je fajn, ker se sam zvije, vrv se pa recimo v gozdu zna zapletati med veje, no, saj fleksi na momente tudi.
Naslov: Flexi
Prispeval: sonce na 12 Januar 2016, 19:55:44
Lahko poskusiš tudi napenjalni vozel (poguglaj kako izgleda), samo boš potem imela krajšo dolžino fleksija. Drugače pa imam jaz tale 8m fleksi (trak, samo da ni neonski) http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_povodci_in_ovratnice/refleksivni_povodci/special/373032, ki mi je super, še ravno prav velika škatla. V roki lahko hkrati držim tega ter fleksi velikosti M. Trak se mi na splošno zdi boljši ter varnejši.
Naslov: Flexi
Prispeval: Boo na 13 Januar 2016, 03:32:23
Vprašaj v trgovini, po enem letu flexi res ne bi smel propasti.

Jaz mam za 40 kilskega psa 8m vario large na trak. Ne pes ne jaz nisva do njega posebno prijazna, pes je nanj pripet na oprsnico, tako da je flexi izpostavljen kar hudim silam. Bil je namočen v blato, morje, padel je na tla s kar velike višine in zaenkrat deluje brezhibno. V roki je prijeten, lahek in ne deluje posebno krhek in občutljiv.
Naslov: Flexi
Prispeval: WestA na 19 Januar 2016, 13:51:58
Pozdrav,

spremljam diskusijo o flexiju. Mogoče tole pomaga:

(http://)