Sveža Sporočila

1
Razno / Koliko se igrate s svojim psom?
« Zadnje sporočilo Nika Danes ob 10:38:34 »
Čisto odvisno kaj jemlješ kot igra, poleg tega se mi zdi pa kar težko ocenit točno koliko tega je. Recimo med treningom (ki bi itak pri mladičku bil igrivo naravnan) igra vlečenja, cufanja - lahko kot nagrado, lahko kot sprostitev, odvisno od psa. Tu imaš odvisno od količine treninga različno minutažo same igre. Potem imaš zdaj popularne "engagement" variante igre, brez igrač, samo ti in pes - sem spada tudi kako ruvanje, kjer se lahko mladička lepo nauči inhibicije ugriza, razporeditev sil,  spoštovanje mej.. Tako da čisto kar se časa tiče je pri nas obvezno samo vsaj 10min metanja žogice, vse ostalo je pa zelo variabilno glede na dan. Itak bi naj bil pri mladičku (pa tud odraslih, itak) cel dan ena sama igra :)
2
Legla / NEMŠKI KRATKODLAKI PTIČAR
« Zadnje sporočilo Tjaša Bogataj Včeraj ob 09:44:26 »
V psarni MUN pasji dom je na voljo 7 čistokrvnih in rodovniških mladičev pasme nemški kratkodlaki ptičar. Na razpolago so 4 samičke rjave barve, 1 serast samec in 2 rjava samca.
Ob odhodu bodo cepljeni, čipirani, razglisteni, primerno socializirani in z rodovnikom.
Cena mladiča je 600€.

Za več informacij sem vam na voljo na:
tel. št. : 040 487 040 - Tjaša
3
Razno / Koliko se igrate s svojim psom?
« Zadnje sporočilo Mucika 18 Julij 2019, 11:49:13 »
Zanima me koliko časa vsak dan namenite igri z, vašim psom se posebej tisti ki imate mladičke?
4
Cepljenja, zajedalci (bolezni in preventiva) / Erlihija
« Zadnje sporočilo trigi 18 Julij 2019, 07:04:37 »
Žal zelo malo ljudi še sodeluje na forumih :/

Moje nestrokovno mnenje je, če v tisti krvi ki jo vzameš za hitri test ni sprožilca (mislim da so to ponavadi encimi), potem test ne pokaže prisotnosti okužbe.
Titerski test pa dejansko v vzorcu (ki je ponavadi večji) išče prisotnost bakterije in z njim točno določijo kako močna je okužba.

Lp, Črt
5
Cepljenja, zajedalci (bolezni in preventiva) / Erlihija
« Zadnje sporočilo tinna123 12 Julij 2019, 11:35:20 »
Ali je morda že kdo dal kri psa na hitre teste za klopne bolezni? Namreč zanima me zakaj naj bi bil ta test tako nezanesljiv?
6
Zdravje / Ne najdem rešitve - nujno
« Zadnje sporočilo tinna123 12 Julij 2019, 11:31:04 »
Zdi se mi, da ima Jackie izpad pogačice na obeh zadnjih nogah, ampak pred pregledom lahko samo sklepam.

Zanima me zakaj bi naj bili hitri testi nezanesljivi? Veterinar je sicer to tudi omenil, ampak je rekel, da bo test lažno negativen v primeru, da je pes imel klopa do tri tedne pred hitrim testom.  Jackie pa je imel klope že par mesecev pred testom.

Očitno je bilo pohitreno dihanje res od vročine, saj se sploh več ne pojavlja.
7
Zdravje / Ne najdem rešitve - nujno
« Zadnje sporočilo Keka 12 Julij 2019, 05:47:21 »
Pri mojem psu, ki ima občasno prebavne težave, slinjenje običajno pomeni, da mu je slabo. Zadevo uspešno rešujem s probiotičnimi tabletami Lactoadapt, ter nemenjavanjem preverjene hrane. Moraš upoštevati tudi to, da mora biti prehod na drugo hrano postopen in glede na to, da se sedaj pri vama kaže izboljšanje, kar vztrajaj pri tej hrani, kjer nima več toliko težav.

Šepanje je pogosto posledica klopne bolezni, ampak ne ravno babezioze - ta se kaže kot razkroj rdečih krvničk in razkroj bi se videl na hitrem testu krvi. Prej bi bila lahko kriva erlihija.
Jaz bi ob šepanju in občasnih težavah z mehurjem razmišljala tudi o kakšnih težavah okrog hrbtenice - to bo pa pregled pri Matkotu pokazal, če je kaj tam  narobe.

Aja, pa nekaj junijskih težav, tudi tisto s hitrim dihanjem, lahko delno pripišeš tudi visokim temperaturam. Moja dva sta komaj živela, podnevi in ponoči, pa imam klimo in sprehodi so bili izključno, ko se je sonce skrilo...
8
Žuželke / Paličnjaki
« Zadnje sporočilo googica 11 Julij 2019, 21:30:59 »
Naš avstralski paličnjak je bil samec. Vsaj tako mislim, ker je imel krila. Po letu in pol je poginil. Potomstva ni zapustil. Vnuk si zelo želi drugege, pa ga nikjer ne najdemo.Ima kdo kakšno informacijo, kje bi lahko dobil dva ali tri mlade. Lp Pavel

Mam mladičke, ravno izležene, avstralce in vietnamce. 3 EUR kos, če vzamete komplet vsega, skupaj z dvema terarijema, dam vse za 50 EUR! (4 mladički avstralcev, 3 odrasli vietnamci in 3 otročički, plus dva terarija). Če bi kdo mel, sporočite na moj mail mrazborsek09@gmail.com
9
Zdravje / Ne najdem rešitve
« Zadnje sporočilo tinna123 10 Julij 2019, 20:57:28 »
Hvala za odgovor!

Sedaj se ravnama po rezultatih bioresonance in hranim Naturavetal konzerve, ki ne vsebujejo kužku alergenih živil. Že zelo hitro je spakovanje minilo, prav tako kruljenje v želodcu,  tudi trave ne je toliko. Še vedno se sicer slini bolj kot je bilo normalno in praska, ampak se je tudi to zmanjšalo.
Zato zdaj ko vidim, da se prebava izboljšuje, latargičnost v veliki meri pripisujem šepanju. Sumim, da gre za izpah pogačice.
V tej celi zgodbi sta me tako zmedla srce in mehur... ampak te težave se do zdaj niso več ponovile.

10
Zdravje / Ne najdem rešitve - nujno
« Zadnje sporočilo trigi 10 Julij 2019, 10:10:48 »
Živjo,

Žal ti ne bom veliko pomagal z odgovorom  :(

Pri šepanju bi jaz posumil na klopno bolezen, hitri testi niso zanesljivi, sploh če gre za kakšno "nestandardno" bolezen, kot je recimo babezioza.

Razdražen želodec in posledično bruhanje, spahovanje in podobne stvari so ponavadi posledica hrane ki mu ne paše, dosedaj sta probala samo dve hrani (če sem pravilno prebral) ... kaj dajeta sedaj ko imata rezultate bioresonance? Na katere sestavine je alergičen?

Letargičnost pa je bolj zaskrbljujoča, lahko je tudi posledica ampule ali kakega drugega zdravila.

Pri uriniranju bi jaz šel preverit ledvice ali sečne kristale.

Upam da kaj pomaga.

Lp, Črt