Sveža Sporočila

21
Alternativna medicina / Bioresonanca pri Boreliji tipa 2?
« Zadnje sporočilo OKASHI 17 April 2019, 18:25:27 »
Naš kuža ima borelijo Tipa 2. Po dolgih mesecih raziskovanj, raznih rentgenov in CT-jev se je izkazalo, da je borelija. Šepal je na zadnji dve taci, težko vztajal, bil brezvoljen, neješč in apatičen. Po enomesečni terapiji z antibiotiki in dvemi injekcijami Imizola se mu je stanje bistveno izboljšalo. Je nazaj živahen, dobil je apatit, vendar še vedno težko vstaja in še vedno šepa na zadnji dve taci. Ali ima kdo izkušnje z borelijo- bi morali z antibiotiki nadaljevati, morda mu lahko pomaga kakšna bioresonančna terapija?
22
Mali Oglasi / PRODAM IN PODARIM PASJO OPREMO
« Zadnje sporočilo čara 10 April 2019, 09:43:45 »
Še vedno na voljo. Vse cene je še možno dogovoriti. Gre se zato, da teh reči res ne potrebujem in sem jih zelo malo uporabljala. Bo pa Bina prej kot slej potrebovala kako rampo za v avto in verjetno tudi kako bolj spešl  oprsnico z ročajem.


23
Cepljenja, zajedalci (bolezni in preventiva) / Erlihija
« Zadnje sporočilo čara 10 April 2019, 08:11:55 »
Kako bi vedela, če Bini slučajno nagaja anaplazmoza? Da je v zagonu? Je treba preverjat titre? Saj ima res 12 let, pa slabše kolke. Ampak zadnje dni jo bolj matra, se prej utrudi, hodi malo slabše in je videt da ni čisto OK....Zdaj pa ne ve ali je to starostno (manj mišične mase, več bolečin, manj kondicije). Res da se je prejšnji teden igrala s kolegom in je malo javknila (križ, kolki) tam je izvor njenih bolečin. In že kaka dva tedna ima izmenično prebavne težave (sicer navadno krivim, da je morala pojesti nekaj kar ne bi smela).
Apetit ima tak kot zmerom, še vedno hodi po stopnicah in gre na mojo postlo, skoči v avto, še vedno se rola po hrbtu.

24
Cepljenja, zajedalci (bolezni in preventiva) / babezioza
« Zadnje sporočilo sunness 04 April 2019, 14:16:15 »
Še nekaj sem pozabila dopisati. Verjetno bo komu pomagalo. Sem prebrala nekaj člankov, kjer piše, da je trombocitopenija ( nizki trombociti ) velik pokazatelj babezioze. V testnih skupinah je imelo 90% psov resno trombocitopenijo. Tako, da v našem primeru so bili edini simptomi slabo počutje, zavračanje hrane, povišana temperatura in potem na izvidu nizki trombociti.

Prilagam povezave do člankov ( upam, da lahko ):

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4913656/?fbclid=IwAR06V8SFvPbqVfxXN8v_ZKqLB3VIQl3YHHh_yr76C0df3NUixFh9zmceYtE

https://www.researchgate.net/publication/322039717_First_molecular_detection_of_Babesia_canis_in_dogs_from_Bosnia_and_Herzegovina
25
Cepljenja, zajedalci (bolezni in preventiva) / babezioza
« Zadnje sporočilo sunness 03 April 2019, 12:34:25 »
Še naša zgodba z babezizo. Ki ni tipična in bo mogoče pomagala komu v prihodnosti.

Začelo se je februarja. Naš takrat 11 mesečni bernski planšar se je začel počutiti slabo. Ni bil živahen, pojedel je pol porcije. Drugih simptomov ni bilo.
Ko smo v petek prišli na veterino so mu izmerili vročino, ki je pokazala 40,3 in "rdeče grlo" Dobil je diagnozo prehlad-angina. Dobil je dve injekciji ( antibiotik in sredstvo proti bolečinam )
Na drugi dan smo se vrnili, temperatura mu je padla za 1 stopinjo. Spet je dobil antibiotik in sredstvo proti bolečinam. Za naslednje dni je dobil antibiotik v tabletah.
Takrat smo verjeli, da bo kuža ok in da je najhujše za nami.
V nedeljo je sledil šok - kuža še slabši.
Šli smo nazaj na veterino, kjer so mu prvič vzeli kri. Sledil je šok trombociti so mu padli na 8, RBC 4,9.
Diagnoza je bila zastrupitev z podganjim strupom. Dobil je infuzijo, nekaj injekcij vitamina K. Odšli smo domov. Vrnili smo se naslednji dan, ko je kuža bil še slabši. Prav grozno ga je bilo gledat. Ni mogel it, je samo ležal, ni pokazal interesa za nič.
V ponedeljek smo spet vzeli kri, katera se je razumljivo poslabšala. Trombociti so padli na 7, RBC na 4,2.
Sledila je transfuzija, injekcija vitamina K in antibiotik. Šli smo domov. Vrniti bi se morali naslednji dan.
Tisti dan se je kužku še poslabšalo. Bil je kot mrtev. Ni dvignil niti glavice, niti ni pogledal ko smo ga poklicali. Zato smo ga naložili v avto in ga odpeljali nazaj na veterino, kjer je preživel noč. Takrat se je diagnoza spremenila na zastrupitev s hujšim strupom ali morebitni tumor na vranici. Mogoče celo avto-imuna bolezen.
Zjutraj so mu preverili kri. Trombociti so se dvignili na 17, RBC pa je ostal isti. V tej točki se je prvič pokazal rjavkast urin. Šel je domov. Dobil je tudi imunosupresing, Klimicin in vitamin K.
Začelo se je vsakodnevno filanje s tabletami. 5 tablet vitamina K in 1 tableto Klimicina. To so bile muke. Saj kuža ni sodeloval. Prišli smo do točke, ko nam ni več zaupal, začel se nas je bat. Bilo je grozno.
Čez nekaj dni smo se vrnili nazaj. Stanje se je malo izboljšalo, kar se tiče krvi. Njegovo splošno stanje je ostalo isto. Bil je žalosten, prestrašen. Jedel je samo iz roke in še to kakšen košček ali dva. Veliko se je slinil. Imel je tudi malo bolj motne oči. Na splošno je bil anemičen.
Spet smo se vrnili čez nekaj dni in ker se stanje ni bistveno izboljšalo je dobil Depomedrol.
Spet smo se vrnili čez 4 dni in ker je takrat imel povečane levkocite je dobil večjo dozo Klimicina. Začel ga je dobivati 3x na dan 
Vrnili smo se čez 5 dni, takrat je imel izvide super. Trombociti so bili na 220, RBC na 5,6. Diagnoza - kuža je zdrav. Prenehal je dobivati Klimicin.
Veselo smo odšli domov, ker je končno ta morija za nami. To je bilo v soboto
In sledil je nov šok v torek zjutraj. Kuža je bil bel kot smrt, nikjer niti pikice roza barve, ni jedel, ni pil, ni bil vesel, razpoložen...
Šli smo seveda nazaj so mu vzeli kri. Šok - trombociti na nuli, RBC tudi slab. Naredili so krvni razmaz in našli babeziozo
Dobil je Imizol skupaj z še enim antibiotikom, ter Depomedrol. Po približno 8 dneh je začel postajati spet tisti vesel in razigran kuža.
Na 13 dan od injekcije je spet prenehal jest. Šli smo nazaj po novo dozo. Kri je ok, trombociti so šli iz 0 na 122. RBC pa na 6,3 ( najnižji je bil 3,6 ). Bilo nam je povedano, da nekaterim drži prva doza Imizola tudi samo 10 dni in da to ni nič hudega.
Danes, ko to pišem je 8 dan od druge doze Imizola. Kuža je lepe roza barve, nima motnih oči. Sicer ne poje še cele porcije. Večinoma je iz roke. Slini se še precej. Lula belo. Pije veliko. Energija se mu je začela vračati. Upam, da je zdaj OK. Potihem se sama pri sebi bojim, da nima slučajno še Anaplazmoze. Ker sem tekom njegove bolezni izvedela, da je sosedov pes zbolel za babeziozo in anaplazmozo.. Testov trenutno zaradi Depomedrola ne moremo delati. Lahko samo držimo pesti in upamo na najboljše.


To je naša zgodba. Upam, da komu pomaga in da se najde v njej preden se zgodi kar se je zgodilo nam. Na začetku je imel zelo, zelo blage simptome. Žal mi je edino, da nisem rekla naj pošljejo kri na test za klopne bolezni. Takrat še nisem imela pojma o tem. Zdaj bi ravnala popolnoma drugače. Bi prihranili veliko trpljenja, stresa, neprespanih noči in konec koncev kar nekaj sto evrov. Kuža uporablja Foresto ovratnico, ter elektronski odganjalec klopov. Pa še vedno tu in tam stakne klopa. 


26
Zdravje / Trombocitopenija?
« Zadnje sporočilo sunness 27 Marec 2019, 21:59:27 »
Se je po treh tednih takšnega in drugačnega zdravljenja izkazalo, da gre za babezio. Vmes so trombociti padli na 0, rdeče krvničke na 3,6... Zdaj smo na drugi dozi imizola in kuža lepo okreva.

27
Legla / Leglo Parson Russell Terierjev
« Zadnje sporočilo ZivaP 23 Marec 2019, 07:18:59 »
15.2.2019 smo dobili 5 mladičkov Parson Russell Terier. Mama je Ciba - Tora (vzreditelj Zvonko Hausvald), oče Amromeka Forget me not - Jimmy (vzreditelj psarna Amromeka). Oba starša ocenjena z odlično oceno.
Na voljo imamo še dva čudovita samčka.
Pokličite na 051 601 500.
28
Briketirana in konzervirana hrana / Lukullus
« Zadnje sporočilo Target 13 Marec 2019, 12:47:35 »
Zalivam pelete in ostalo hrano ker moja 70 kg psica nasplošno malo popije.. psi so različni in za vsakega posebej je treba preizkusit, katera hrana mu ustreza.. pri moji odpadejo vse z visokim deležem mesa (premehki iztrebki). Zelo ji pa ustrezajo briketi Cibau Sensitive Fish (riba in riž).
29
Briketirana in konzervirana hrana / Lukullus
« Zadnje sporočilo čara 13 Marec 2019, 07:34:47 »
Po večini hladnostiskane hrane so psi bolj žejni. Hladnostiskanih moraš tudi manj volumensko hranit. Ker lonček briketov in lonček peletov ni ista teža. Sicer hitro vidiš, ko psi kipnejo.

Vso suho hrano je fajn zalit z vodo ali juho, da so psi manj žejni, dehidrirani.
30
Briketirana in konzervirana hrana / Lukullus
« Zadnje sporočilo lojz 12 Marec 2019, 13:01:51 »
Že s TOW-pacific briketi imam kar dosti iztrebkov.Katere brikete ste pa vi hranili.Nekje sem zasledil da po lukullus peletih veliko pijejo.Kakšno je vaše mnenje?