Sveža Sporočila

91
Zdravje / Nervoza, anksioznost ali kaj tretjega pri psici
« Zadnje sporočilo JennyK 23 November 2018, 06:21:37 »
Resa, hvala za lepe želje!!  :-* Vsekakor ji (nama) bom omogočila kar se da mirne in lepe skupne trenutke....
92
Zdravje / Nervoza, anksioznost ali kaj tretjega pri psici
« Zadnje sporočilo resa 22 November 2018, 16:57:24 »
Sem prebrala tole "našo" skupno temo in se zamislila. Mogoče bi tudi Kala spremenila vedenje, če bi dočakala ta čas, ko je tudi pri nas drugačno vzdušje. Držim pesti za tvojo starčico, da se bo varno počutila do konca.  :-*
93
Zdravje / Nervoza, anksioznost ali kaj tretjega pri psici
« Zadnje sporočilo JennyK 21 November 2018, 10:33:46 »
Sem malce brskala po starih temah in našla svoj zapis... Mogoče bo komu v pomoč; ali pa ne. Vseeno bom napisala nadaljevanje razvoja dogodkov izpred dveh let....
Šli sva na pregled k dr. Starihi Pipan. Ugotovljen je bil sum na demenco - na osnovi znakov, obnašanja, temeljitega pogovora. Dobili sva pomirjevala, ki bi ji aplicirala, če bi bilo potrebno.
Je pa njeno obnašanje (ankisoznost, hiperventiliranje) izzvenelo takoj, ko sva se z bivšim možem razšla in se je odselil (to se je zgodilo prav v tistem tednu, ko sva bili pri omenjeni veterinarki). Menim, da je psica čutila najine stiske in se temu primerno odzvala. Hja, ne bi človek verjel.... a druge objektivne razlage nimam.

Nekje poleti/jeseni 2017 je bila psica precej brezvoljna, apatična, slepa na en oček. Zdravstveno je bilo vse -glede na njena leta!- bp. Lani jeseni sem pripeljala domov mladička. Sem se zelo bala, kako ga bo sprejela, glede na dejstvo, da je bila toliko let No.1. A me je presenetila: mladič jo je malo pomladil! Seveda mu nisem pustila nebrzdanega teženja njej in je imela zagotovljen svoj prostorček in mir! A generalno gledano - se je psihično nekako okrepila, pokazala zopet nekaj žara za življenje!  :-*

Sedaj je stara dobrih 14,5 let.... Je dokončno oslepela in oglušela. V zadnjih mesecih se mi zdi, da nekako fizično in umsko peša. Menim, da je vzrok demenca; v  smislu, da se ne zmore orientirati niti v domačem okolju. Se zaletava v stole, mize; pade iz kavča, postelje (gor še zmeraj normalno skoči). Ker se premika počasi, ti udarci najbrž niso hudi. Mladič se je tudi umiril in ji ne teži več kaj dosti. Sedaj običajno spita skupaj - stisnjena drug k drugemu.  :-* :-[
Njeni sprehodi so kratki in počasni. Prehodi morda 500 m ali max kilometer na dan. Še to po ravnem terenu in obvezno na povodcu, da ima občutek, da je vodena.  Doma kot rečeno hodi (občasno nemirno??) gor/ dol. Grozljivo in žalostno je videti, kako stoji čisto pri miru npr. pred omaro/ kuhinjskim elementom.... Zazrta nekam v daljavo.  :'(  Sicer pa prespi po moje po cca 20 ur/dnevno.

Se me pa še zmeraj zelooo razveseli, ko se vrnem domov. Ima grozen apetit in tudi iztreblja normalno.  :-* :) Nimam občutka, da bi jo kaj specifično bolelo.
A starost je tu.... in hočem nočem si moram priznati, da se ji leta sedaj res zelo poznajo.
Vseeno upam, da mi bo ta moja starčica namenila še nekaj časa, ki ga bova preživeli skupaj, ob crkljanju....

94
Mali Oglasi / Prodam knjige
« Zadnje sporočilo Hunda 20 November 2018, 19:29:51 »
Živjo,

prodam:

-set DVD Control Unleashed 25€

knjige:
-Control Unleashed 10€
-Clicker Training The Perfect Foudation 10€
-Play with your dog 5€
-Klick to Calm 10€
-Right on Target 10€
95
Konji / Večkratno opravljanje izpita
« Zadnje sporočilo Hecker911 14 November 2018, 19:25:50 »

 Živjo

 Izpit za Jahač 1 sem opravil sprva, potem pa sem želel opraviti še izpit Jahač 2,  pa me je inštruktor že dvakrat vrgel. Rekel mi je da se še dovolj ne dvigujem v lahkem kasu.
Ali lahko z temi izpitnimi polami, ki sem jih dobil, opravljam izpit tudi kje drugje, ali moram ponovno kupit izpitne pole.

lp ::) ???
96
Mali Oglasi / Prodam vlečno oprsnico NonStop Dogwear Freemotion
« Zadnje sporočilo Šapa 14 November 2018, 10:11:50 »
Prodam popolnoma novo vlečno oprsnico Non Stop Dogwear Freemotion velikost 5 (za pse srednje velikosti tipa border collie, 36-40cm obseg vratu). Idealna oprsnica za tiste, ki se želijo s svojim psom ukvarjati z različnimi disciplinami. Razvita je v sodelovanju z tekmovalci, ki tekmujejo na mednarodni ravni, Oprsnica je tako zelo dobro zastopana in preizkušena na tekmovanjih, To oprsnico uporablja kar nekaj najboljših tekmovalcev, ki so z njo osvojili že veliko medalj na svetovnih prvenstvih.

Oprsnica je prilagojena pasji anatomiji, da izboljša učinkovitost:
- omogoča sproščeno dihanje
- pravilnne točke vleke
- primerna za vse pasme psov

Cena 50€, prevzem možen v Ljubljani (Koseze) ali preko pošte. Več info na ZS.

97
Žuželke / Paličnjaki
« Zadnje sporočilo pavel 13 November 2018, 12:28:08 »
Tudi mi smo imeli enega avstralca in štiri vietnamce, pa ni bilo problemov.
Še vedno iščem avstralskega paličnjaka. Mogoče kdo ve, kje bi ga lahko dobil?
98
Žuželke / Paličnjaki
« Zadnje sporočilo trigi 13 November 2018, 08:21:47 »
Živjo,

Nisem ravno strokovnjak, ampak se spomnim da smo imeli v OŠ v istem terariju več vrst, pa ni bilo videti da bi zaradi tega imeli kake probleme.

Lp, Črt
99
Žuželke / Paličnjaki
« Zadnje sporočilo googica 12 November 2018, 10:38:33 »
Zdravo

Imela bi eno vprašanje glede paličnjakov. Pri rini na prvi strani foruma sem opazila, da ima v istem vivariju naseljenih več vrst paličnjakov. Ali je to kaj sporno, si med sabo kaj škodijo?
Trenutno imamo doma 4 indijke, kmalu pa dobimo še nekaj avstralcev in bi bilo super, če bi lahko bili vsi skupaj v istem prostoru, že zaradi živahnosti okolja in porabe prostora. Seveda pa ne bi rada tvegala.

Bi lepo prosila za odgovor,
Hvala,
LP
100
Frizbi / Zimska Indoor Tekma v Pasjem Frizbiju
« Zadnje sporočilo aleshor 07 November 2018, 12:43:16 »
Prijave za tekmovanje so odprte!!!

http://www.fenrir.si/tekmovanja/indoor-tekmovanje-v-pasjem-frizbiju-2019/

Tekmovanje se bo odvijalo v Mariboru na konjeniške Klubu Karlo na Meljskem hribu. Vse informacije in prijave na tekmovanje so na zgornjem linku.

Vabljeni!