Sprej proti klopom

Neyka · 21621

Heilie

• *
Odgovori #30 : 01 April 2009, 21:49:32
A ni to potem nevarno, če pes kaj liže? Naša se zihr bi, zato sem jo jaz samo po hrbtu do sedaj špricala.

doro

• *
Odgovori #31 : 06 April 2009, 12:35:17
V navodilih je res zelo slabo napisano. Jaz sem na moji v roku 2 dni našla še 10 klopov in vidla ogromno jajčec. A Zyzek odganja klope al je kot ampule, ki ga ubijejo, ko se že prisesa?  Ker smo lani imeli ful piz***ijo s klopi, ker je kot zgleda eden na njej "odložu" jajčeca in potem ko se je to začelo "izvaljevat" je blo zelo veselo  :-\ Piše pa, da ni priporočljivo uporabljati špreja skupaj z ampulami.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #32 : 07 April 2009, 20:30:25
Bojda strok česna na 10kg  dnevno tudi odganja bolhe, klope. Pa razne BIO variante, eterična olja v ta namen.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

saba

• *
Odgovori #33 : 07 April 2009, 21:57:04
Lola je zaščitena z Verminex kapljicami (bio zaščita, ki se nanaša 1x na mesec oz. po vsakem kopanju), pred vsakim sprehodom v gozd ali na travnik jo pa še dodatno našpricam s pripravkom iz Neemovega olja in destilirane vode (z dodatkom citronelinega olja, ker Neem precej smrdi). Rezultat: našla sem že kar nekaj klopov, ki so lezli po njej, prisesal se pa ni še nobeden (že trkam  ;) )

Če se bo obneslo še naprej, ok, če ne si bom pa omislila kakšno "manj bio" zaščito  8)

Aja, pa česen je tudi precej pogosto v njeni skledi  :P

doro

• *
Odgovori #34 : 08 April 2009, 10:30:09
Obstajajo tudi česnove tablete in oz. prah od znamke GRAU. Edino kar je smotano je to, da moraš dajat vsak dan...

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #35 : 08 April 2009, 19:22:38
A Zyzek odganja klope al je kot ampule, ki ga ubijejo, ko se že prisesa?  Ker smo lani imeli ful piz***ijo s klopi, ker je kot zgleda eden na njej "odložu" jajčeca in potem ko se je to začelo "izvaljevat" je blo zelo veselo  :-\ Piše pa, da ni priporočljivo uporabljati špreja skupaj z ampulami.

Hm, lej, lahko ti povem iz izkusenj.. Zdajle trenutno je moj zasciten samo z Zyzekom. Od ampule je ze preteklo vec kot mesec in pol, nasprejala sem ga vec kot 14 dni nazaj. Pomoje je blizu 3 tedne (se tale dez je bil sedaj vmes). No, in v soboto smo imeli trening, in je lezal v travi vec kot dve uri.. Pa pridemo domov, in sem pobrala dol z njega enega crknjenega klopa, neprisesanega, mrtvega. Kasneje smo v stanovanju nasli na tleh se enega, ki se je se plazil. Tako da, ocitno jih odganja se preden se prisesajo, ne da jih sele potem "ubije".

Mimogrede, kje v navodilih pa pise, da ga ne smes uporabljat z ampulo? Nisem nikjer zasledila  :-[

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

doro

• *
Odgovori #36 : 08 April 2009, 22:06:23
No jst sem jo učeraj našpricala in danes sem našla še 2 prisesana klopa...  :-\ Upam, da sta bla že od prej gor...

Ojoj sory, slabo sem prebrala, piše, da ni priporočljiva istočasna uporaba z drgimi ZUNANJIMI antiparazitiki. Kaj bi bilo to? Ovratnice in drugi špreji?

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #37 : 08 April 2009, 22:21:07
Pomoje ja.. Ceprav, tudi ampule so zunanje  ::) Tole bi bilo boljse veta povprasat, ceprav, nekateri tako vneto zagovarjajo ampule in odvracajo ljudi od uporabe ovratnic, sprejev  :-\

Bos videla sedaj ce bo se kasnega dobila..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

n+n

• *
Odgovori #38 : 09 April 2009, 16:30:11
Jaz vem, da kadarkoli sem spraševala, če lahko kombiniram ampule in zyzek sprej so se vsi (prodajalci in veterinar) samo stresli v smislu, da to pa že ne, da bom zastrupila psa in podobno... ampak jaz vseeno kombiniram... sicer ne prešpricam celega psa, tako kot bi ga morala po navodilih, ampak sem malo bolj površna.

*nastya_lony*

• *
  • uživam pasje življenje...
Odgovori #39 : 09 Junij 2009, 23:06:25
Ima mogoče kdo kak nasvet kako naj zaščitim 80kg težkega psa? Ampule ne pomagajo, Zyzek sprej imeli in ne pomaga prav tako noben drug sprej, nobena ovratnica in nič. Smo probali že vse, da kosmatinca zaščitimo pred klopi pa ne gre. Živimo sredi hoste in sva s Lonom vsak dan na travnikih itd. Bi ga mogoče lahko našpricala kar s spreji za ljudi ali ne?
In mi je prav grozno ko vsak dan poberem ven iz njega minimalno 3 klope :-\. Cca. 2 leti nazaj vem smo ga pošpricali z Zyzek sprejem in mu dali ampulo in mu je pomagalo in ni imel niti enega klopa. A zdej ne pomaga nič. Me je prav strah kakšne te bolezni.

Lep pozdrav,
Nastja in Lon :)

Gaja

• *
Odgovori #40 : 10 Junij 2009, 17:08:17
Nastja, mogoče bi probala kar z biokillom. Ena moja znanka ga uporablja na svoji mrcini in mislim, da je kar učinkovit. Seveda psa ne špricaš direkt, ampak si ga naneseš na roko in ga namažeš nekam kjer se ne more polizat.

Pa najbrž kakšna sredstva za ljudi tudi ne bi smela škodit.

LP

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #41 : 10 Junij 2009, 17:35:08
Jaz svojega špricam direkt z biokillom in ni nobenih klopov ali problemov.

Felina

• *
Odgovori #42 : 10 Junij 2009, 23:18:08
Moj pa je po biokillu tako kozlal, da je bilo kar hudo, zato ga ne uporabljam več  :-\

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #43 : 13 Junij 2009, 12:24:14
Jaz sem kupila tale Zyzek sprej. Upam da sem jo dovolj nasprejala in vtrla. Pa bomo videli kako bo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!