Res se počasi vse uredi

MynnCi · 2156

MynnCi

• *
: 15 Oktober 2013, 19:17:53
Sem rekla napišem, ker včasih tudi vzpodbuda pride prav.
Pred dvema letoma sem na tem forumu "obolevala" zaradi naše kuže. Grizla, uničevala, težila, napadala, renčala, tudi mene je hotela šavsniti...
No že eno leto je to vse kot "lanski sneg".
Kako je do tega prišlo, nekako samo po sebi.
Res sva hodili v 2 zelo fajn šoli, tudi na kakšen šnel kurs sva skočili v kakšno drugo šolo.
Nisva naredili BBH, pač edini od 17ih (ker se je šla naša v zadnjih 20 metrih vadbe, gladko malo igrat in to je ponovila 3x seveda... oz drugače povedano, prav ni se ji več dalo), vendar je med onimi psi, ki so BBH opravili, kar nekaj psov s katerimi lastniki ne morejo nikamor, jaz našo lahko vzamem s seboj povsod. Tudi po hotelih smo že bili. V avto je kot, da je ni. Do otrok je čisto medena, brani le dom, pa še to dokler je ne ustavim.

Želela bi le povedati, če s psom delaš (kolkr pač veš in znaš in ti svetujejo, sam pa potem izbiraš kaj deluje kaj ne), ne-glede na njegovo prejšnje življenje, in z ljubeznijo, se da marsikaj doseči. Jaz sem se celo sprijaznila, da bo najin pes pač "zatežen" :) vendar se je vse uredilo. Sedaj je kot mucek, še vedno igriva. še vedno aktivna, vendar je kot drug pes.
Očitno ti "popadki" pač minejo, ne vem kako drugače reči :)  :o

Srečno vsem

Kimi

• *
Odgovori #1 : 15 Oktober 2013, 20:39:38
Kako je kaj takega lepo prebrat  :) . Naša ima tudi kako napako. Recimo bruhanje v avtu, ki se počasi umirja...pa ukaz tiho nikakor ne užge. tudi ko utihne, še vedno "gode", sicer potiho, ampak daje glas od sebe. To nam pa ne uspe in ne uspe!! :( Pa boh ne daj da kdo stopi na terso, potem se pa obnaša ko da ma 50 kg in da je rotvailer  :P :P.

MynnCi

• *
Odgovori #2 : 16 Oktober 2013, 18:53:32
Ja včasih je pa pač potrebno tudi razumeti, da so to psi :) in ne ljudje. Naša še vedno renči v igri. Vem, da če bi renčala grdo bi se drugi pes odzval ali s strahom, ali napad... pa temu ni tako igrajo se ona pa pač gunđa :) in tudi je kot nek mumbly, vendar to je zakup tega, da je pes... jaz tudi neprestano čvekam :D

Jaz sem vesela, da smo kjer smo, da je kot je... ok mal več dela je bilo vendar še vedno pravim, da se je vse zgodilo čez noč. Kar naenkrat. Nam ga je pa biksala, uh uh uh. Vendar evo očitno pač je potrebovala več časa, mi pa tudi :D

Srečno vsem

MynnCi

• *
Odgovori #3 : 16 Oktober 2013, 19:13:13
Ja včasih je pa pač potrebno tudi razumeti, da so to psi :) in ne ljudje. Naša še vedno renči v igri. Vem, da če bi renčala grdo bi se drugi pes odzval ali s strahom, ali napad... pa temu ni tako igrajo se ona pa pač gunđa :) in tudi je kot nek mumbly, vendar to je zakup tega, da je pes... jaz tudi neprestano čvekam :D

Jaz sem vesela, da smo kjer smo, da je kot je... ok mal več dela je bilo vendar še vedno pravim, da se je vse zgodilo čez noč. Kar naenkrat. Nam ga je pa biksala, uh uh uh. Vendar evo očitno pač je potrebovala več časa, mi pa tudi :D

Srečno vsem

Še to sem želela dodati, ni rečeno, da ga ne bo še kdaj, za nas neprijetno" zakvačkala, upam le da bo to tako, da bo zanjo dobro. Še vedno pa vsak dan delamo na odnosih, disciplini, vaje, aktivni sprehod, izi sprehod, igranje, poslušnost... pač mi je prišlo v kri pa je zelo luštno :)

Jaz sem resnično prepričana, da dobimo psa, ki ga potrebujemo in da nas le ta prebudi, prerodi.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #4 : 16 Oktober 2013, 19:17:57
Dej še napiši kateri dve fajni šoli sta to bile, morda pa bo kdo vesel podatka.  :)
Po eni strani je fajn met psa, s katerim imaš več dela, nekaj problemov, ga težje motiviraš etc. Ker se ob njem tudi več naučiš :p So ljudje, ki so imeli po 4 pse BP, ta 5 pa je bil bolj zahteven karakter, pa jim nikakor ni uspelo shendlat psa.
Tako da, super za vas in vašo psico. BbH pa lahko kdaj drugič naredite, če si zaželite. Še vedno je kup aktivnosti, za katere se BbH ne potrebuje in so mogoče psici bolj všeč-bolj dinamične, raznolike.

Psi imajo tudi slabe dneve...to pomeni, da bo sigurno kaj "pobiksala". Se pač po pasje pove, da se to ne dela. Moja ima včasih take dneve, ko je nikakor ne morem dati dol s povodca, ker je že na povodcu "kriza" (nepozorna name, skoz šnoflja, išče nekaj....vse kar lahko, je da začnem teči z njo na povodcu in čakam na moment ko me ošine s pogledom...so pa čedalje bolj redki dnevi taki)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

MynnCi

• *
Odgovori #5 : 17 Oktober 2013, 17:47:57
Hvala :)
Jaz sem imela celo življenje pse in tudi zahtevne pasme dva kraševca sta bila vmes in to skupaj v paru in v bajti, vendar tolk dela kot s tole mško z nobenim od njih :)
Mška je iz zavetišča in žal do njenega 4 meseca nisem imela kaj počt z njo glede poslušnosti ker je bila ves čas na robu, tako zelo bolna. Priboljški niso prišli v poštev, zaradi disk, interes je bil pa tudi zelo klaveren. Bila je v Zonzaniju. Dobila sem jo miceno pri 8 tednih (škatla, smeti, ring a bell?).

Aha šoli:
- igralne urica ŠKD Bajka (prve lekcije meni kako je treba delat, ko je pes popolnoma razsut in razrvan)
- mala šola ŠKD Bajka (no tu lekcije njej in meni :) samo se je dobro izšlo)
- srednja šola :D KD Kamnik (tukej so mi pa prvič dal vedet, da če pes v igri renči ni nobene panike, dokler renči oz gode od vznesenosti in kako se igrat, igro prekint ipd, očitno sem bila tu že dovolj zrela za takšne lekcije :))
- FajnPes (umesni kurs in meni potrditev, da pa me le upošteva, ker sem bila zelo nesamozavestna pri njej, tu je bil velik del tudi moje slabo zdravstveno stanje med drugim pa je bil to zelo lepo preživet zimski dan v odliiični družbi in fajn rekreacija, predvsem pa tudi dobri nasveti, oni ki pridejo nad prav, ko je že vse kolikor toliko ok)

V vseh šolah sem bila zelo zadovoljna, vsi imamo dober in slab dan. Naša ga načeloma nima več tako zelo izraznega, kot so bili včasih :)

V glavnem jaz sem res vesela :) da ga bo pa zakvačkala, pa jasno, samo upam da bo pozorna zaradi cest, mene to vedno skrbi, da mi ne zalaufa za kakšnim psom, pa cesta vmes... paranojik sem po defoltu :D

Vendar res je, da vsak dan počnemo aktivnosti, ki so vsem v dobrobit :)

SREČNO RES RES SREČNO!

Če bo komu pomagalo glede šole, nisem vedela, da se šole poimensko sploh lahko vpisuje.

TibiQ

• *
Odgovori #6 : 17 Oktober 2013, 20:12:52
Če bo komu pomagalo glede šole, nisem vedela, da se šole poimensko sploh lahko vpisuje.
Seveda se lahko. Saj imaš tule http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=66.0 cel seznam  ;)